Genomblåst!

Blåst mycket och kallt i dag, känner mig helt genomblåst nu! Hade mycket på agendan i dag men har flyttat fram en del till i morgon, så nu har jag mycket på plan då i stället! 

Jag började med att fixa hagen där hästarna som ör kvar nere på betet i skogen ska gå. Eftersom de fixar vägen så har jag fått flytta in staketet. Sedan tog jag Delicious i töm. Nisse och jag åkte ner på betet och verkade Forzett. De som följt bloggen vet att det inte är helt lätt med hennes bakben och nu har hon dessutom inte gjort något på länge, så vi fick en hov overkad. Gör ett nytt försök i morgon. Däremot bestämde vi oss för att vänta en dag till med att köra upp dom, de har det egentligen väldigt bra där nere nu när det växt upp gräs igen. 

Descara fick sen jogga lite i lina, lagom efter gårdagens behandling. Rosen jobbade i töm, och lossade fint i ryggen i galoppjobbet. Sen kom grannen och jag tog även hennes häst i töm. Sen lite snabbfika och i väg för några lektioner och en tömkörning. Hemma igen gjorde jag kebab innan jag red Oskar. 

Jag tyckte att Oskar såg så lat ut på provridningen igår så jag var tvungen att trumma honom lite i kväll. Trots att jag knappt galopperat efter skadan och Oskar både är stötig och kräver lite inramning så bet jag ihop och jobbade igenom honom, även med en del galopp. I kväll var han pigg och trevlig! 

Nu är hästarna nattade och jag ska försöka ladda om inför morgondagens alla göromål! 

Delicious! 

Hon fipplade med tungan i dag, syns dock inte så bra på bild

Nisse slog även på en tappsko på Juliette. Det var många intresserade när han höll på. Chokladen, Lemonaden, Wasabi och Iowa 

Till Oskars stora glädje när han nu balen utanför hagen! Perfekt när man bantar... I morgon ska vi dra om hagarna men det vet inte han om än! 

Descara i lina! 

Rosen i töm, hon börjar få lite annan hållning nu! 

Oskar i kväll! 


Ketchupeffekt!

Igår kväll hände allt samtidigt hemma hos mig. Verkligen som ketchupeffekten där det först inte kommer något alls och sen allt på en gång!

Jag jobbade heldag på Ica, under dagen kom höbalarna som egentligen skulle ha kommit på torsdagen. När jag sen hade slutat så åkte jag i ilfart till stallet där det var full aktivitet!

Mina lampor på ridbanan skulle bytas, det skulle göras på torsdagen eller fredagmorgon. Blev fredag eftermiddag och faktiskt precis samtidigt som Oskar skulle visas och provrida. Eftersom jag jobbade så var jag inte inblandad i provningen men när jag kom dit så reds han på banan ihop med en bil och en skylift, men de väntade i alla fall med att resa den till ridningen var klar. Tur att han är cool i alla fall.

Jag hann bara titta lite innan det kom en massör till Descara. Dessutom kom hennes ägare så hela gården var full av bilar! Descara fick en genomgång, vilken nog var bra, och så gick hon igenom Clarinett också. Var inte jättemycket på Clarinett men den där ryggen behöver ju lossas för att hon ska ha lättare att lyfta den.

När alla hade åkt sen blev det väldigt lugnt! Jag nattade hästarna och gjorde äppelpaj till kvällsfika då jag fått en massa äpplen av Descara och Rosens ägare.

Nu helg och fortfarande ganska bra på agendan, men förhoppningsvis inte allt på en gång. Men givetvis har jag och Nisse behov av hans bil precis samtidigt i eftermiddag, typiskt när vi hade hela dagen på oss!

Gårdagens enda bild, vi har lyse på banan! 

Inventering!

Då var inventeringen på Ica avklarad och det var lika mörkt som alltid att kolla hästarna efter!

Riktigt härligt sommarväder i dag. Jag gjorde först ett ryck med hagarna och plockade ner alla extra hagar och utbyggnader på hagarna på gården. Är så mysigt på sommaren att ha dom betandes över hela gården, och det blir fint, men nästa vecka kommer alla hästar hem till gården igen så vi behöver lite ordning.

Red sen Descara och Rosen, och Delicious gick jobba i töm ute i en av hagarna. Sen lite fika och i väg till travstallet och tömkörde två hästar. Hade även en träning innan jag åkte till Ica för att inventera. För mig blev det inte så lång kväll men det är ändå tråkigt. Dessutom blev det strömavbrott mitt i allt! Jag gav upp strax innan 22.30, d åkte jag och kollade alla hästar och tog in Oskar och Delicious.

Nu ladda för Ica-dag i morgon och tidig morgon. Dessutom händer typ allt i morgon så det blir spännande! Jag ska få höbalar, ridbanebelysningen ska bytas, kommer en massör och det är provridning av Oskar. Allt på en gång!

Descara efter ridning! 

Rosen innan avsittning

Delicious ute i en av hagarna 

Jobbar på! 

Wilde som var här i vintras tömkörde jag i dag

Inventering! 

Hatar att leta hästarna i mörkret! Här är det Forzett, Bob och Grå som får kvällskoll

Jobbdag igen!

Tillbaka på jobbet, tillbaka till rutiner och tidsbrist! Mina timmar räcker inte till och inte blir det bättre av att kvällarna blir mörka och ännu kortare!

Började 11.00 så tog Lemonaden och Clarinett i töm innan jobbet. Sen efter jobbet blev det snabbmiddag innan jag och Linda träffades i stallet och red ut en sväng med Juliette och Oskar. Gäller att skynda sig innan mörkret, i kväll hann vi!

I morgon har jag också mycket på agendan, kan jag få några extra timmar varje dygn tack?

Trötta hästar nere på det nygamla betet i morse 

Lemonaden i töm

När vi kom tillbaka till betet hade de lagt sig igen Juliette, Clarinett och Iowa 

Lemonaden 

Clarinett efter tömjobb 

Oskar på tur med Linda och Juliette 

Sista semesterdagen!

Nu är det slut på årets semester! Känns inte som att jag fått något gjort men jag har hållt igång, i dag var inget undantag!

Efter att ha kollat alla hästar och släppt ut dom som är inne så åkte jag bort i byn och tömkör öde det kallblod som vi tittade på förra veckan. Jag tycker att den är så fin! Sen fika och så hjälpte jag Nisse som fått punktering, är jättemycket punkteringar nu när de fixar vägen men jag skulle ju låna bilen på kvällen.

Sen gick jag runt hagen dit vi skulle flytta hästarna på kvällen innan jag red Descara och Rosen. Jag har svårt att få med mig känslan i töm på Descara när jag rider men en kort, kort stund i dag var det riktigt bra! Rosen galopperade jag på i dag, första galoppen sen jag skadade ljumsken.

Delicious fick jobba i töm ute i en av hagarna, bra för henne med annat underlag och dessutom lite lutning och ojämnt. Sen makaroner och köttfärssås till middag och i väg för en tömkörning och en träning. 

Kom hem 19.30, då träffades jag och Linda hos Nisse. Vi kopplade på transporten och körde sedan upp hästarna från betet upp till hagen på granngården nedanför mig. Inte så långt men kändes smidigt när det var så sent. Körde först Clarinett och Chokladen, sen Lemonaden och Iowa. När Wasabi och Juliette åkte hade det hunnit bli mörkt men alla hästar skötte sig utmärkt. Klockan 22.00 var hästarna på plats, vatten och aggregat, och även hästarna på gården nattade och Oskar och Delicious intagna.

Nu är det bara att ladda för jobb, och för höst! Men jobb först!

Dimmigt i morse! Forzett, Grå och Bob

Descara fick skritta av i skogskanten 

Efter ridning! 

Rosen! 

Delicious i töm! 

Så fin, och vädret också på topp! 

Chokladen och Clarinett först på nya betet! 

Måndag!

Det drar ihop sig till höst... I dag har det varit både sommar och höstväder i en salig blandning. Blåst, regn, åska och sol, typ samtidigt och om varandra.

Tog en lugn morgon, fixade lite och när jag väl kom igång med hästarna så blåste det rejält! Red Oskar på banan, men det gick sådär. Hade jättesvårt att trava på honom då han är stötig, och dessutom märkte han snabbt att jag inte kunde ramla in honom som jag brukar så han ramlade i väg åt alla håll.

Tog sen Delicious i töm och målade lösdriftshalllen, inte hela utan bara där det behövdes, skönt att ha det gjort! Givetvis började det dugga under tiden, men det blev inte mer regn då. Tog middagspaus, sen åkte jag till en av grannarna för att skriva på ett intyg inför grönt kortkurs. Sen tig jag Descara i töm, fin i dag med men jag är sugen att ruda henne nu! Rosen skulle jag rida men himlen öppnade sig precis när vi skulle igång så då fick det bli töm, då kan jag ha regnkappan och slapp bli genomblöt till resten av kvällen. Hon fick jobba över bommar.

När Linda kom var det uppehåll så vi åkte ner till betet för att rida Clarinett och Juliette. Givetvis hann det börja regna igen innan vi kom i väg! Men det gick faktiskt bra att rida och vi kunde trava en del. Clarinett har vilat lite och kändes fin.

Hästarna nattade och intagna, en sväng på byn för att tanka och lite kvällsfika. I morgon är sista dagen innan jag börjar jobba igen och jag har mycket inplanerat!

Oskar fick skritta av runt träden! 

Fin Delicious! 

Descara i hagen! 

Och i töm! 

Rosen i regnet! 

Clarinett och Juliette på tur i regn! 

Clarinett efter avslutning. Naturligt filter med immug telefon... 

Wångenhelgen!

Så kommer äntligen en sammanfattning av helgen på Wången och sommarpremieringen. Som vanligt intensivt fast vi inte hade någon häst med oss!

Lördagen började hemma med förberedelser. Fixade lite på hagarna, slog gräs, gjorde i ordning boxarna så det skulle gå lättare för Linda. Sedan tog jag Descara i töm, ändrade lite på tömsättningen, blev annorlunda men jag har inte bestämt mig för om det blev bättre. Red Rosen, kunde trava när jag red lätt tyvärr klarar inte min fotled av set riktigt än så blev lättare travjobb på banan och sen runt träden i skogskanten! Longerade Oskar över bommar och hinder innan jag var klar hemma.

Packade och gjorde klart det sista hos Nisse sen åkte vi till Wången. Åt middag på värdshuset först och sen blev det mycket socialisering i stallarna. Trevligt att träffa alla som man mest träffar när det är premiering! Tränade även lite med den minishettis som jag skulle visa!

Igår var det tidig morgon, jag var lite alltiallo och på morgonen försökte jag organisera så alla kom in till mätningen i ungefär rätt ordning. Sen visade jag den här lilla, gulliga ettåringen. Hon vägde endast 86 kilo så ni förstår vad liten! Inte lätt med visning när man bara är ett år men hon gjorde det så bra!

Sen flöt dagen på med allt möjligt. Väldigt fina hästar, nordsvenskarna hade väldigt hög klass och i treårs ringen för ston fick alla fyra diplom! Även alla tre connemaror som visades fick diplom! Men många hästar så ganska sent innan vi kom i väg hemåt, åt på vägen och levererade hönor till en i byn. Var hemma vid 20.30,tog in hästar och kollade alla mina. Linda hade varit nere på betena och kollat redan men jag var ändå tvungen att åka och hälsa på alla! 

Så nöjd över att jag tog semester i dag med och slapp jäkta i väg i dag. Behöver ett par dagar till för att ladda om inför hösten. Blir mycket förberedelser den här veckan innan alla hästar ska komma hem igen. Hoppas på att hinna med mycket! 

Lördag morgon på betet! 

Forzett, Bob och Grå är kvar på gamla betet

Descara i töm

Rosen i skogskanten 

Och efter a sittning, se väldigt glad ut! 

Oskar longerad! 

Uppe på Wången och träning för körprov! 

Bakom kulisserna! Fotografering av hingsten Fix! 

Och Alma, den lilla, gulliga ettåringen jag visade! Här när vi tränar kvällen innan! 

Söndag och Nisse mäter hästar för fullt, här dagens enda ardenner! 

Vyn på Wången! 

Från ridhuset! 

När vi åkte hem var det vitt på marken i Nälden, såg ut som snö men var hagel. Men det känns som en försmak på vintern, snön är ju bara någon månad bort! 



Fredag!

Hade innan semestern tänkt att fredagen skulle vara lite mer ledig, så blev det inte....

Jag jobbade Descara i töm på förmiddagen och longerade Rosen över bommar och hinder. Sen åkte jag i väg för ett par tömkörningar och några träningar. På väg hem for jag upp på Ica och handlade lite, var ju löningsfredag och jag var glad att vara ledig!

Efter mat så jobbade jag även Delicious i töm och hjälpte Linda att sitta upp på Iowa. Det går ju ett tag mellan ridningarna för henne eftersom han gör illa sig hela tiden, men jag tror ändå att de klarar sig själva snart.

Sen, när hästarna var nattade och kollade och jag hade duschat så drack jag, Linda, Nisse och grannarna hallonvin och pratade häst och strunt! Lite semesterkänsla medan det regnade ute. Nu ny dag och jag ska göra ett ryck i stallet på förmiddagen för sen väntar resa till Wången!

Descara! 

Longering av Rosen, hoppas på att kunna rida henne i dag! 

Delicious jobbar på så fint i töm! 



Sommar igen!

Igår sommarkänsla igen med sol och lite värme! Behövligt!

Det var lugnt i alla hagar igår trots björnjakten och jag hoppas att det håller i sig i dag med. Jag gjorde ett litet race med mina egna hästar på förmiddagen och Lemonaden, Chokladen och Wasabi fick jobba lite i töm vid betet. Lemonaden ser återigen helt fräsch ut, tog två veckor efter Ulrikas behandling men hon har ju inte gjort så mycket efter, först hade hon ju tappskon. Men nu ser hon fin ut, synd att jag inte kan rida. Chokladen har en tappsko så jigg på gräs är väl vad som fungerar till jag hittar skon och får på den igen.

Sen upp på gården och testade att rida Oskar, hade redan innan bestämt mig för att bara skritta så han fick skritta runt träden i skogskanten, och det gick bra! Känns lite hoppfullt med ljumsken nu men kommer säkert ta ett tag innan jag rider för fullt!

Sen åkte jag till travstallet och tömkörde två hästar och därefter vidare och hade en träning. På kvällen tvättade jag några täcken, börjar sen golvet på garaget nu där alla täcken legat i väntan på tvätt i sommar!

Nu ny dag och mycket att stå i!

Lemonaden ser äntligen helt fräsch ut! 

Chokladen! 

Lite kraft efter jobb är nog det bästa med att jobba! 

Wasabi görs i ordning! 

Jobbar på! 

Och utsikt från Oskar! 

Björnjakt!

Årets björnjakt är igång och givetvis har de sett björn inte långt från min gård och mina sommarhagar. Man kan få magsår för mindre, inte för att jag tror att björnen kommer göra hästarna något men de brukar gå hem när det är björn runt hagarna.

Igår var i alla fall allt lugnt i alla hagar. Jag fyllde upp vattendunken, tog Oskar, Rosen och Descara i töm. Körde ner dunken, behövde hjälp av Nisse för att få av den, och åkte sen upp byn och handlade lite. Sen middag och kaffe.

Hade hoppträning i två grupper, tömkörde Delicious ner till grannhuset så hon fick klättra lite och tvättade några täcken. Mer blev det inte igår, kändes som fullt tillräckligt! Nu ny dag och nya tag!

Doris kontrollerar Delicious frukostbalja! 

Oskar först ut! 

Rosen, tror faktiskt att hon börjar bli lite mindre rund om magen! 

Descara börjar bli riktigt fin! 

Inte så bra bild annars men man ser att halsen börjar komma ut! 

Så här kort i halsen vill hon ju gärna vara annars, men det blir bättre! 

Delicious på väg uppför backen från grannen! 

Mot höst i rekordfart!

Det känns som att det går mot höst i rekordfart! Igår flyttade hästarna närmare gården och snart är det slut på bete. Jag vill inte ha höst än, jag är inte redo!

Igår longerade jag Delicious på morgonen innan jag följde med en tjej här på byn för att titta på en kallblodstravare. Jättefin häst, och trevlig! Jag provred eftersom hon som ska ha hästen är gravid. Hästen var inte riden på ett halvår minst, de hittade en sadel på vinden, vi fick precis igen sadelgjorden och sen var det bara att kliva upp! Kändes helt okej med benet när jag började men hon hoppade till en gång och då var det kört sen. Red henne upp till en vändplan, skrittade lite, vände, flyttade, testade lite trav sen klarade inte jag mer så gick tillbaka. Men hästen var trevlig!

När vi kom hem sen s laddade jag om med fika och tog sen Descara och Rosen i töm, för Descara är tömjobbet fantastiskt bra och hon blir finare för varje gång. Rosen fick jobba mycket galopp och jag insåg att galoppen blev bättre när hon tar den från skritt så det ska vi jobba mer med!

Jag och Nisse åkte upp på byn och åt. Det finns en grillkiosk här där dom har både hamburgare och lite thaimat, hon har haft den i 19 somrar men nu är det sista veckorna innan hon stänger för gott. Så tråkigt! Vi passade på att äta för igår men jäkligt kallt att sitta ute redan!

Sen var det dags att flytta ett gäng hästar. Jag ledde först Lemonden och Wasabi till det mindre betet som är lite närmare gården, det betet där inga hästar har stannat i sommar.... Linda hämtade upp mig och vi red sen Clarinett och Juliette med Chokladen och Iowa som varsin handhäst bort. Eller jag red halva vägen. Clarinett gick i väg precis när jag satt upp och det gjorde jätteont i benet, när vi kommit ungefär halvvägs (av 1.5 kilometer så ingen lång bit) så började det kännas bättre tills Clarinett surade mot Chokladen och viftade lite med ena bakbenet. Det räckte för att min ljumske skulle säga upp sig. Så jag klev av och gick resten.

Men hästarna är på plats och jag hoppas att de stannar nu. Grå, Bob och Forzett får gå kvar på stora betet ett tag, om det fungerar, ingen av dom ska göra något närmaste veckorna och till tre hästar räcker nog betet ett tag till. Men vi får se om de finner sig i att vara där, det visar sig!

Delicious i lina på morgonen! 

Descara efter avslutat tömjobb! 

Rosen i töm, svårt att fota samtidigt! 

Lemonaden och Wasabi först på plats på nya betet! 

Juliette och Clarinett under trädet för sista gången i år! 

Alla hästar på plats! 

Road trip!

Försökte verkligen ta det lugnt igår och tycker nog att jag gjorde det, så i dag har jag i stället många hästar att jobba!

Gårdagen började ju med att hästarna på betet var ute, som det såg ut på stängslet och som de betedde sig hade de blivit skrämda av något. Nisse följde med ner och stoppade in dom. Sen frukost och efter det ett ryck med bokföring och momsrapporten. 

När det var klart så gick jag runt den hagen dit hästarna nere på betet ska flytta. Tycker att det inte var så längesen det gick hästar där men det hinner hända lite med staketet på några veckor. 

Eftersom jag skulle följa med och titta på en häst åt en elev på kvällen, som jag gärna hade suttit upp och provridit, så var jag tvungen att testa om jag kunde rida. Så jag gjorde i ordning Oskar, men det gick inget vidare att rida, sträckningen på ljumsken gör för ont i sadeln. Så Oskar fick 10 minuter skritt runt träden! Blir mycket tömkörningsjobb på hästarna den här veckan!

Hem och åt sen åkte jag och eleven till Mattmar, som visade sig vara mer i Hallen, utanför Östersund. Hon provred hästen för andra gången och hoppade även lite. Sen hem, åkte en annan väg när vi var där vi var. Kom hem sent, första riktiga mörker körningen för i höst, nattade hästarna och kom i säng till midnatt!

I dag ska jag följa med en annan kund och titta på en annan häst, får se om jag kanske måste sitta upp i dag och hur det i så fall går. Tycker ändå att jag är mycket bättre i benet så jag tror inte att det kommer bli långdraget i alla fall! Vilket är tur för på söndag behöver jag kunna springa, vilket jag ju knappt kan med foten jag stukade... Kan man visa häst med dubbelsidig hälta? 

Förrymda hästar på gräsmattan nere vid betet! 

Oskar innan jag provade rida! 

Vem åker av på dressyrtävling?

Tydligen jag! Och efter att ha skrivit på Instagram så är jag tydligen inte ensam!

När jag så igår äntligen kom i väg på tävling trots allt stök så åkte jag av!

Eftersom jag hade sen starttid så tog jag Delicious i töm på morgonen innan jag åkte ner till betet och flätade Clarinett. Förutom att hon lyckades trampa på mig rejält så gick det bra. Tog oss även till Härnösand utan problem och i god tid. 

Clarinett kändes jättefin när jag började rida, sen kom lite tjafs med kliandet på nosen men annars bra. Red in på banan och hon tvärnitar och glor på domarkuren på långsidan. Till saken hör att sist vi tävlade i Härnösand, när Clarinett var 5 år, så kunde hon bara g på halva banan eftersom hon tittade på domarkurerna. Jag klatchade till henne med tygeln och hon skärpte till sig.

Första halvan av programmet gick ändå hyfsat bra, så i galoppen kändes det som att hon var på väg att bryta av på väg in på diagonalen så jag la på lite sporre och red lite lite. Med tanke på att det är på tävling så var det ju ingen kraftig sporrning direkt men Clarinett tyckte att det var nog och för mycket
och gjorde en tvärnit och bockade av mig! Hon
tar ingen skit!

Slog i huvudet och ryggen, sträckte ljumsken så
jag knappt kan gå. Men tog oss hem, när jag hade
lastat ut på betet, mockat ur transporten hemma
och sen kom till Nisse så hade jag punktering
på transporten! Blev så less men de håller på att göra
om vägen så den är dålig.

Linda kom förbi så vi åkte upp på byn för att köpa macla
på macken och tanka. Sen fikade jag, nattade hästarna och
bokförde. Tur att jag har semester i dag för dagen började med att
hästarna på betet var ute, hade nog varit något djur där. Nisse och jag
fick in dom. Jag är bättre i dag men inte bra så ska försöka ta det
lugnt. Börjar med att bokföra och göra momsrapporten.

Delicious på morgonen! 

Clarinett innan avfärd

Mitt lånade och matchande ekipage! 

Clarinett i Härnösand 

Tävlingsbanan och domarkurerna Clarinett tittade på 

På väg ner till banan! 


Rymmartider!

En anledning till att jag tävlar så lite är för att det alltid är sånt stök för att komma i väg. Denna gång känns inte som ett undantag!

Det är tid för rymningar nu. Mycket djur som rör sig i skogen och det är som att hästarna inte blir mätt av det här gräset. Igår började morgonen med att jag plockade in Oskar med kompis som var ute. Och när jag sen åt frukost hos Nisse så ringde hans granne, då var två ardennerstin och ett föl på rymmen. 

Tug rätt på dom, lagade och byggde om hagarna hemma. Åkte ner till betet och byggde upp den hagen som planerat, men det var väldigt lugnt där så väntade med att flytta hästarna. I stället upp på gården och red ut Oskar, vi träffade på en älg, vi såg den inte men hörde den nära, inte bara en utan två gånger!

Sen middagspaus och Nisse böt däcket på bilen, jag ska ju ha hans bil i dag men igår var det givetvis punktering. Red sen Descara och Rosen, Descara fick gå på banan och runt träden, även Rosen fick gå runt träd och så red vi ner till grannhuset för att kolla om vägen där skogsmaskinerna körde i våras var ridbar, det var den!

Träffade Linda nere på betet och vi flyttade över hästarna till nya hagen, väldigt lugnt. Longerade Chokladen och red Clarinett. Har inte kunnat ha samma upplägg som vanligt inför tävling denna gång men planen för igår var lite galopp jobb på grusvägen och övergångar i korsningen. Men det jagades så var lite stök med bilar och fyrhjuling så något ofokuserat bitvis, men hyfsad galopp och hyfsad känsla.

Sen hann jag precis natta hästarna på gården och packa ihop grejerna så ringer Nisse, då är både hästar och kor ute! Jaga kor är inte min grej men med bra hjälp så fick vi in dom. Sen fick vi jävlas länge med att få på transporten, den har jag också lånat, men tull slut så.

Nu ska jag kolla så däcket vi bytte till håller luft och sen kolla resten av kaoset. Tur att jag har sen starttid!

Oskar på tur i skogen! 

Rosen på väg hem från grannhuset

Descara i hagen, så fin! 

Nytt bete till hungriga hästar! 

Chokladen! 

Clarinett trimmar på grusvägen! 

Semester igen!

Nu har jag semester igen! 1.5 vecka som mest kommer gå till hästarna och förberedelser för hösten!

Igår jobbade jag heldag på Ica. Efter jobbet och mat så red jag först Delicious. Sen träffades jag och Linda nere på betet. Vi hade en plan för att rida Clarinett och Juliette uppför backarna med en massa galopp så Clarinett skulle få galoppera igenom kroppen inför tävlingen på söndag. 

Lemonaden hade andra planer! Hon hade nog bestämt sig för att hon skulle med! Tre gånger smet hon ut medan vi tog in och gjorde i ordning. Det var ju bara att ge sig och ta med henne! Med handhäst kan jag inte galoppera, även om jag gjort det några gånger, speciellt inte då Clarinett igår var ganska sur på Lemonaden. Hon tyckte nog också att hon kom och trängdes sig in på hennes ridtur. Men de fick trava i friskt tempo uppför backarna och fick sig en genomgång ändå.

Efter ridturen åkte jag ner till förra betet och rev en del av den hagen för att i dag kunna fixa en by hage åt dom. De verkar inte nöjda där de går så dags att flytta dom igen, betet går fort åt den här tiden på året. Är bara ett par veckor kvar nu tills det är dags att fodra igen, jag vill inte det!

Igår morse var det lugnt i beteshagen! 

Delicious fick gå lite runt träden

Clarinett innan ridning 

På tur! 

Så här såg det ut rätt ofta, Clarinett höll Lemonaden hårt igår! 

Full torsdag!

I dag har det verkligen gått i ett och jag är helt slut nu!

Först i morse så longerade jag Lemonaden lite, hon har ju vilat pga tappsko men jag hoppades att hon skulle se superfräsch ut efter Ulrikas behandling. Men fortfarande spänd i ryggen och hon kortar vänster bak något, men jag hoppas att det ska bli bättre när hon kommer igång mer. Blir utan ryttare några pass först. 

Sen upp på gården och red Descara, för henne blev det nog för mycket med tre dagar jobb i rad i alla fall än så länge, hon var inte riktigt på hugget i dag och det blev ett kort och lugnt pass. Rosen fick jobba på banan bland annat med galoppfattningar.

Sen var det bara att vänta in Oskars besök. En ridskola var här i dag och tittade och provred. Efter det blev det lite fika innan jag åkte till travstallet och tömkörde en häst och red en. Tog en liten matpaus innan jag var till en kund som köpt ny häst, i kväll så longerade jag den och tittade på sadlarna och utrustning. Verkar väldigt trevlig!

Tillbaka hemma träffades Linda och jag för att åka ner till betet och rida. Jag red Clarinett och tog Chokladen som handhäst. Blev en tur med trav på grusvägen.

Nu är det mörkt och jag är trött så bara att ladda om till i morgon, då är det sista jobbdagen innan en liten semester igen!

Lemonaden i morse! 

Descara skrittade av på gården! 

Efter avsittning! 

Rosen! 

Suddig bild från Clarinetts tur


Mörka kvällar!

De ljusa kvällarna är förbi och i kväll åkte reflextäcket fram, dessutom var det helmörkt klockan 3.00 i natt när jag fångade hästar hos grannen!

Trött och lite vimsig i dag efter att ha varit uppe i natt. Jag fixade lite med hagar på morgonen och sen longerade jag Delicious, bland annat över hinder. Efter det red jag Oskar på banan, mycket fattningar och galopp

Sen Ica där det varit mycket att göra och jag har varit förvirrad. Nisse skulle köpa kraftfoder åt mig så han fick mitt kort, skrev upp koden på en lapp men hade vänt på siffrorna så koden fungerade inte.... 

Efter jobbet och mat så tog jag Delicious i töm, och i dag bitvis jättefin när jag gick ut halsen, lite lägre nacke och genom ryggen, nu hoppas jag att det lossnar riktigt med henne! Rosen red jag ut, hade hunnit börja skymma så reflextäcket på. Saknar redan de ljusa kvällarna!

Grå var trött i morse! 

Longering av Delicious! 

Trött efter! 

Oskar! 

Descara! 

Reflextäcket på Rosen i kväll! 

Ut i skymningen! 

Intensiv tisdag!

Så trött efter en intensiv och fullmatad dag! Men sommarkänsla i dag igen!

Jag började i morse med att hämta Lemonaden och Clarinett på betet och körde dom till Nisses stall. Hämtade upp Linda i Nisses stall och vi hämtade även Juliette. Dessa tre hästar skoddes, gick bra trots ett litet äventyr under tiden som Clarinett skoddes då en åring, en ponny, ramlade in i hagen med ston och föl. Det löste sig men jag var glad att jag inte var ensam med hovslagaren då. 

Sen körde vi tillbaka Lemonaden på betet. Efter det så red jag Descara och Rosen varsitt pass på banan medan Linda åkte upp på byn och köpte pizza. Så när jag ridit klart blev det pizza till mat innan vi körde Clarinett och Juliette till gården. Jag red ett dressyrpass med Clarinett, i dag kändes inte vänstergaloppen bra men resten kändes okej, och när jag var klar så var det bara att bygga om på banan för kvällens träningar! 

Första red Linda och vår nya granne ett markarbetspass med lite hoppning och sen två ponnyryttare som hoppade. När träningarna var klara så körde vi ner Clarinett och Juliette men nu till det andra betet, det stora betet, det har växt upp lite där och jag hoppas att de ska kunna gå några dagar där igen. Nisse följde med oss ner och hjälpte oss att leda upp resten av hästarna. 

Så trött, har även hunnit vara till Linda och duscha, och ska nu försöka ladda upp igen inför jobb i morgon! 

Lemonaden hos hovslagaren! 

Descara fick även skritta runt träden

Rosen! 

Clarinett! 

Clarinett efter ridning, tålmodigt väntande (eller inte) på lite kraftfoder 

Nygammalt bete, Grå var tvungen att rulla sig! 



Rutiner!

I dag tog det slut på sommaröppettiderna på jobbet och det känns som att man kommer in i rutiner igen. Men jag har börjat räkna ner till nästa semester, efter fredag har jag 1.5 vecka semester igen!

I morse kändes det som höst, kallt och riktigt blåsigt. Jag jobbade Delicious i töm i en av hagarna innan jag åkte till jobbet. Direkt från jobbet till stallet sen och red ut Oskar en sväng. Sen hann jag också titta på Iowas sår innan det var digitalt möte med hästavelsföreningen.

Nu ladda för en fullmatad dag i morgon, hela veckan är det mycket inbokat och jag vet inte alls hur jag ska hinna med mig. Men bara att kämpa på för det är bara fyra dagar till semester igen!

Delicious jobbar i hagen!

Så fin! 

En bild till! 

Oskar i skogen! 



Höstväder!

Vilket tråkigt väder det varit i dag! Blåst, bitvis regn och kallt, känns som höst!

Hade ganska stora ridambitioner i dag men det blev sådär. Började i morse med att jobba Descara i töm, den planen hade jag redan när jag tömkörde sist att hon skulle gå en gång till i töm. Hon var jättefin, medan jag jobbade henne blåste det upp till regn så då fick även Rosen gå i töm. Det var bra för då såg jag lite nya grejer vi ska jobba med i veckan, och jag kan konstatera att halsen är mer ute och nosen framme, alltså det vi jobbat mycket med.

Sen till jobbet och efter jobb och mat så tog jag en brunstig Delicious i töm. Hon fick jobba över samma upphöjda bommar som i fredags och var jättefin. Sen träffades jag och Linda och åkte ner till betet. Eftersom vädret inte lockade till ridning av några unghästar eller stökhästar så var planen att rida Juliette och Clarinett, men Clarinett hade drullat bort en sko så jag red Chokladen i stället. Det gick bra det med och var nog bra för henne att komma ut en sväng.

Kvällen avslutades med äggmackor, nu ladda för jobb och i morgon är det slut på sommartiderna på jobbet. Betyder det att sommaren är slut nu?

Descara i töm på morgonen! 

Och Rosen! 

Delicious jobbar på! 

Så fin! 

Chokladen på tur i blåsten! 

Linda och Juliette var också med! 

Foderstrupsförstoppning!

När jag hade bestämt mig för att tävla så lovade jag bort mig som chaufför så jag har mest kört bil i dag. Men blev ändå en förmiddag med stök och oro.

Började hemma med att Delicious stod i fel hage, dock fortfarande i en hage och ingen annans hage så det gjorde inte så mycket. Sen ner till betet där Bob låg och vilade utanför hagen! Visade sig att även Lemonaden var ute, men i stället för att stoppa in dom i hagen igen så byggde jag ut hagen så de hamnade i den igen. Det hade jag ändå tänkt göra i helgen.

Så långt egentligen inget konstigt, de hade ätit lite kraftfoder men inga större mängder, Lemonaden är proffs på att öppna hinkar. I efterhand kan jag tycka att Lemonaden nog var lite off men eftersom jag inte ens ledde in henne så la jag inte märke till det förrän jag tog in Chokladen för att rida, då reflekterade jag över att hon gick ensam.

Red lite lätt lösgörande jobb med Chokladen i korsningen vilket verkligen behövdes. När jag kom tillbaka var Lemonaden fortfarande inte med de andra så kollade upp henne. Hon hade då lagt sig för sig själv men kliver upp när jag kommer. Hon har då slem i munnen och näsan och lite foderrester i näsan, jag förstår att det nog är foderstrupsförstoppning. Masserar halsen och hon harklar sig några gånger men jag kan inte känna att något sitter fast. Longerar henne lite lugnt i hagen några minuter bara jogg men tänkte att jag ville få igång magen.

Hon är fortfarande tagen men hostar inte och är på benen, så jag rider en liten sväng med Clarinett och Wasabi som handhäst 
De fick jogga en halvtimme på grusvägen, jag var något ofokuserad men lika bra att ha något att göra! När vi kom tillbaka är Lemonaden lite piggare och går med de andra och börjar söka lite efter gräs. Fortfarande inte helt sig själv men mycket bättre. Bestämmer mig för att ändå åka men ordnar så att hon kollas till när jag är borta, väldigt skönt att få film och kunna se att hon var pigg igen! 

Jag körde åt Nisse som skulle hämta hem sina nordsvenskston med föl som varit på betäckning, vi hade lånat en b-buss och transport så ganska rejält ekipage! Vi var till Hara utanför Östersund så tog några timmar! 

Vi hade ätit på hemvägen så väl hemma så laddade jag om med en kopp kaffe och sen åkte jag och Linda ner till betet. Så skönt att se att Lemonaden var precis som vanligt och betade för fullt. Tittade även på ett sår Iowa fått under dagen. Sen tillbaka på gården där jag och Oskars ägare skulle fixa fler bilder och film efter önskemål från en spekulant. Passade på att låta honom lösgaloppera lite när vi ändå höll på! 

Innan jag tog kväll så gjorde jag en provisorisk hage utanför banan till Delicious, det har växt upp mycket där så hon kan gott beta av det. Nu ska jag försöka ladda om för jobb i morgon, både på Ica och hästjobb! 

Bob hade tagit sovmorgon utanför hagen!. 

Chokladen på väg tillbaka till betet efter lite dressyr 

Clarinett och Wasabi på tur! 


Lilla ekipaget jag rattat runt i dag! 

Oskar på banan! 

Matpaus! 

Delicious i ny hage! 


Surströmmingshets!

Tänk att det ska bli så hysteriskt om allt, igår fick vi hem årets första surströmming och det var fullt ös efter det!

Till och börja med så gjorde jag en felbedömning för i dag. Skulle egentligen tävla i dag, bytte ju lördag att jobba den här gången för en tjej ville vara ledig förra helgen, så då passade jag på att anmäla mig till tävling i dag. Men prognosen i veckan har utlovat regn, stora mängder som bara blev mer. I torsdags sa prognosen 24 mm på lördag förmiddag! Kände mig inte sugen att rida i regn och framförallt inte att köra dit utan vindrutetorkare! Så strök mig i torsdags för jag ville vara i god tid till arrangörerna. Igår drog de ner rejält på prognosen, och jag tror inte att det kommer något regn alls där på förmiddagen i dag. Jag hade ju kunnat åka! Men igår kväll, när det regnade, var det skönt att slippa förbereda och det har regnat i natt. Men jag behöver ju tävla också!

Tillbaka till igår. På morgonen tog jag Descara i töm, det var stor skillnad sen jag sist tog henne i töm så lite har hänt på de här två veckorna. Hon rörde sig bättre, lite mer i balans och jämnare stöd i handen. Med Rosen red jag ut en sväng, hon fick trava i backarna på grusvägen. 

Sen jobbet och surströmmingshetsen. Vi har haft förbokning på en del surströmming eftersom vi inte får de mängder vi beställt, givetvis var bilen sen igår och många stod och väntade när den kom. Så blev lite stressigt. 

Sista dagen för i sommar som jag jobbade till 19. Efter jobbet så longerade jag Delicious i regnet, hade lagt ut två upphöjda bommar på volten som hon fick jobba över. Hon gör det mycket bättre nu än när vi gjorde den övningen i våras!

Nu ny dag, ledig lördag mitt i min jobbhelg. Ingen tävling blev det ju men jag har lovat bort mig som chaufför och kommer ha fullt upp ändå. Funderar på att tävla nästa helg i stället, hoppas på bättre väderprognos då!

Descara i töm! 

Rosen på tur! 

Efter ridning! 

Longering av Delicious i regnet! 

Efter longering! 



Åskväder!

Hela dagen har jag gått och väntat på att det ska bli oväder. Prognosen visade på rejält regn på kvällen och redan på eftermiddagen blåste det upp ordentligt!

Jag började med att rida ett dressyrpass på Clarinett innan hon kördes ner till betet igen. Det har ju varit helt omöjligt med den förvända galoppen på henne men nu äntligen börjar det lossna lite och jag har en tanke om att prova starta LA framöver, så i dag red vi igenom delar av LA:3. Känns inte helt omöjligt! 

När jag län att av henne på betet så longerade jag Chokladen lite innan jag körde upp Lemonaden, på gården stannade vi och lastade in Iowa och Linda sen åkte vi till Nisses stall. Dit kom Ulrika i dag för att gå igenom hästarna, förutom våra två var det en ponny. Iowa tippade ju över en bil i våras kanske några av er minns, därav skulle han kollas, dock hade han inte jättemycket spänningar så det var ändå rätt skönt. Lemonaden verkar ju hela tiden dra på sig spänningar och i dag var det lite samma som tidigare, men jag har ju haft rätt när jag tyckte det var något. Måste lita på min magkänsla med henne! Nu vill jag bara att hovslagaren ska komma så hon blir skodd och jag kan rida igen, han kommer på tisdag, hon har en tappsko nu men jag är sugen och känna om hon känns bättre! 

När dom var tillbaka på betet så tog jag och tömkörde Oskar innan jag och Nisse åkte upp på byn för att handla och äta. Vid det här laget var det ösregn och åska! Men det lugnade sig lite när jag nattade hästarna så passade på att tvätta några täcken. Sen lite bokföring och nu ladda om för jobb i morgon! 

Sol och fint när jag red Clarinett på morgonen! 

Chokladen är fin i kroppen nu! 

Oskar, så fin! 

En bild till! 



Regn!

Inte hade prognosen för igår visat regn hela eftermiddagen, men regnade gjorde det!

Jag och Linda träffades på morgonen och körde upp Iowa och Clarinett från betet. Jag red ett dressyrpass på Clarinett direkt, även om jag inte tror att det blir tävling för oss på lördag så behöver vi trimma lite. Så långt var det sol och varmt! 

Men precis när vi skulle träffas för dagens löshoppning så drog regnet in! Sen regnade det till och från hela eftermiddagen och kvällen, varmt regn men man blir blöt ändå! Vi löshoppade 8 hästar, först ut Iowa som hoppade ut från banan en gång men sen hoppade bra. Jag löshoppade Delicious som var väldigt taggad och hoppar jättebra, Descara som behövde några gånger för att komma på det och Rosen som hoppade jättefint. Dessutom löshoppade vi två kallblodstravare från våra nya grannar och två ponnyer. 

Blöt, trött och hungrig efter, fixade mat lite snabbt och åkte sen i väg och tömkörde en häst och hade en träning. När hästarna var nattade så åkte Nisse och jag en sväng, jag behövde tanka men hade glömt dunken när jag var i väg tidigare. 

Nu ny dag och de hotar med stora regnmängder i kväll igen! 

Clarinett på väg ner från banan efter sitt dressyrpass!

Descara på löshoppningen! 

Rosen! Hon stod så fint men innan jag hade lyckats få fram telefonen så kom hon. Filmer från löshoppningen finns på min Instagram, nillashast




Sommar igen!

Igår kändes som sommar igen, värme och sol!

Jag red Oskar på förmiddagen, han fick jobba på banan. Sen i väg till travstallet, där tömkörde jag en häst och red en. Hem igen, laddade om med lite fika sen tömkörde jag Delicious som bland annat fick jobba sidvärts på vägen, och red Descara och Rosen.

Middag och sen i väg på en träning. Känner mig stressad över allt som ska göras innan hösten så gjorde ett litet ryck på kvällen och målade lite. Nu ny dag, dimma så känns som höst! 

Oskar på banan igår! 

Delicious jobbar i backen upp på gården 

Efter jobb! 

Descara fick skritta av runt gården! 

Rosen jobbade med övergångar på banan och skrittade av runt träden, här på väg ner till stallet igen

Kvällsprojekt målning! 


Måndag!

Sista 10-19 dagen jobbade för denna gång sista veckan vi har öppet en timme längre. Jag tycker att det är helt okej att jobba till 19,men inte börja klockan 10 för jag hinner inget.

Igår morse red jag ut en sväng med Clarinett och Chokladen som handhäst. De fick trava friskt på grusvägen. Efter jobbet skulle vi ha digitalt möte med hästavelsföreningen men det blev flyttat. I stället hjälpte jag Linda att åka lite på Iowa. Tvättade Wasabis sår och lasra de senaste skadan plus att hon fick jogga lite i lina. Hon är helt ohalt i skritt men kortar lite i trav, svullnaden på sista skadan börjar gå ner. De två skador hon fick i början av förra veckan ser bra ut nu.

Linda följde med och fikade lite och sen var den dagen slut. Nu ny dag och nya tag!

Clarinett och Chokladen på tur! 

Chokladen var bitvis nära och jag hade mitt ben i hennes nog mest hela tiden 

Wasabi på kvällen 

Bra söndag!

Så skönt med en dag hemma och bara rida, inga tider att passa!

Efter lite pyssel med Oskars hage, och koll av alla hästar, så började jag rida alla hästar som stod på schemat. Först ut en sväng med Oskar, sen red jag Delicious, först lite travjobb på banan och sen i skogskanten och lite klättring på gården. Sen Descara som gick samma upplägg, först jobb på banan och sen i skogskanten. Rosen red jag lite dressyr med, förutom att hitta knapparna så mycket jobb med att få ut halsen och fram nosen.

Sen lite fika innan jag körde ner transporten till nya betet och precis när jag skulle rida Clarinett började det regna! Hon fick i alla fall gå lite dressyr i korsningen, galoppfattningar och hitta insidan, ska vi tävla till helgen behöver vi trimma lite! Chokladen red jag lite i den tomma hagen nere vid betet. Sen tidig nattning av hästarna och så åkte jag och Nisse upp på byn och åt buffe.

Nu ladda för jobb i morgon, 10-19, och möte med hästavelsföreningen, så vi får väl se hur mycket häst det blir! Egentligen skulle jag ha tagit Lemonaden också i dag, men det gjorde inte så mycket att tiden inte räckte för hon hade tappat en sko! 

Oskar i skogen! 

Delicious i skogskanten! 

Descara i skogskanten! 

Rosen på banan! 

Clarinett i korsningen! 

Chokladen med utsikt över kompisarna! 

Hästhög i hagen! 



Olycksfågel!

Wasabi är i ett dåligt flyt just nu, det är tredje gången på en vecka som hon gör illa sig! I söndags sår och lite svullen på hasen vänster bak, i tisdags rejält svullen och ett sår ovanför hasen på samma ben. Och igår ett lite större sår och lite svullen på insidan hasen på höger bak. Ganska bra jobbat!

Igår morse regnade det ordentligt när jag kollade hästar och matade, som tur var lugnade det sig och jag kunde jogga Delicious lite i lina innan jobbet. Efter jobbet så gjorde jag pizza innan jag och Linda åkte ner till betet. 

Vi började med att rida en liten sväng, Linda red Juliette och hade Iowa som handhäst och jag red Clarinett och med Wasabi som handhäst, hon är inte halt men det blev en skritt ur för dom. Sen avslutade vi turen nere vid det andra betet och släppte dom i den hagen. Nisse kom sen och hjälpte oss leda ner de sista hästarna. Skönt för hästarna med nytt bete men känns lite jobbigt för oss, dels ska alla grejer flyttas igen men framförallt börjar det kännas att hösten närmar sig och betet snart är slut. Jag är inte redo för höst än!

Longering av Delicious i blötan! 

Ut på tur, Linda på Juliette med Iowa, och Clarinetts öron

Här syns Wasabi också 

Och lyckan med nytt bete i skymningen! 

Fredag!

Fredag och heldagsjobb och började tidigt. Blir inte så mycket annat gjort då!

Men red Descara och Rosen på kvällen. Descara fick jobba med skänkelvikningar på banan först och sen skritta runt träd i skogskanten, bra jobb för henne för det ger lite mer eftergift i innersidan samtidigt som hon måste koordinera sina ben då underlaget inte är helt jämnt. Rosen red jag ut en liten sväng, än så länge ganska kort och lugn tur men jag tänker att vi ännu lär känna varandra så ökar vi jobbet sen.

Hästarna är nattade och nu är det bara att sova och ladda om gör ytterligare en jobbdag, har bytt lite då jag ska jobba i morgon med!

Descara i skogskanten, spanar mot gården! 

Hästbyte! Eftersom de sitter ihop lite så får de stå på box medan kompisen jobbar. Jag brukar inte ha gallret öppet på boxarna (av säkerhets skäl) men Descara, som blir stressad i boxen, är lugnaste då. Men jag törs inte ha det öppet när jag rider Rosen, rädd att hon ska försöka ta sig ut. Men eftersom jag sällan har gallret öppet tycker jag att det är lite gulligt när dom tittar ut. 

Rosen på tur! 

Clarinett med Lemonaden bakom, nere på betet! 

Augusti!

Augusti börjar med blåst och höstkänsla! Blåst ordentligt i dag, men var ju i alla fall insektsfritt då!

Började dagen med att Oskars ägare kom för att filma och fota honom för annons. Sen åkte jag ner till betet, tog Wasabi lite i töm. Svullnaden på benet har gått ner mycket, hon är inte halt men verkar störas lite av det. Red sen Lemonaden men hon blev väldigt spänd av blåsten då blev inte så mycket. I stället tog jag och gick runt hagen på det andra betet där nere inför kommande betesflytt.

Blev en lång middagspaus innan jag åkte och tömkörde den hästen jag tömkörde för första gången förra veckan. Hemma igen åkte jag och Linda ner till betet, och även Nisse som somnade om en sko på Clarinett, vi red ut med Juliette och Clarinett uppför backarna. Sen hjälpte jag Linda att rida lite på Iowa innan Chokladen fick jogga lite i töm. Vid den tiden fanns det inte energi kvar till något mer avancerat.

En sen nattning av hästarna och så i väg och duscha. Nu är klockan över midnatt och jag börjar tidigt i morgon!

Oskar! Film finns på min Instagram 

Så fin bild på Oskar 

Wasabi! 

Kliar såklart! 
Lemonadens öron! 

Med Clarinett mot solnedgången! 

Chokladen och det har redan börjat bli mörkt! 

Sista juli!

Så var juli förbi också, jag får lite panik att sommaren snart är slut. Jag har massor kvar att göra och är inte redo för höst och mörker än!

Igår jobbade jag 12-19 vilket är en tid jag gillar för då hinner jag mer hemma. Så på förmiddagen tog jag Delicious i töm, red Descara på banan och Rosen fick först trava lite på banan och sen gå runt träd i skogskanten och avsluta med en liten tur på vägen, ville känna lite hur hon kändes ute.

Sen Ica-jobb och direkt därifrån i väg på två träningar. Blev sent innan jag hade kollat och nattat hästarna. Nu ny dag och ny månad!

Delicious på väg uppför en av backarna på gården

Descara! 

Rosen i skogskanten! 

RSS 2.0