Sista november!

I kväll kom det lite snö och genast blev mitt humör bättre, tänk vad lite som behövs!
 
I morse longerade jag Szum innan jobbet. Efter jobbet, och middag bestående av kokt potatis, köttbullar och rödbetssallad, så tog jag Dajmen. Lite tömkörning och sedan satt jag upp och skrittade lite på henne. Mer än en vecka sedan sist jag satt på henne men det kändes lika bra som då, som jag hoppas att det håller i sig! Sen hjälpte jag Nisse att ta in hans hästar och nu sova, god natt! 

Annorlunda advent!

En annorlunda första advent, men lika bra att vänja sig för hela julen kommer bli annorlunda!
 
I morse red jag och Clarinett en sväng i skogen. På jobbet var det som en vanlig söndag, utan glöggbjudning, tävling i butiken och annat roligt. Efter jobbet blev sa Nisse att vi bjudna på soppa, jag var inte jättetaggad på att rida unghästarna i mörker och halka så tyckte det var ett bra förslag. Så vi åkte till grannbyn och fick köttsoppa, skönt med en lugn kväll och lite surr. Sen nattade vi bara hästarna i båda stallen och nu är det bara att sova, ny dag i morgon!
 
Clarinett i skogen 
 
Och tillbaka på gården innan avsittning

Adventstid!

Det kommer att bli en konstig första advent i år utan julskyltning och julmarknader. På Ica får vi ju inte ens bjuda på glögg eller ha tävling i butiken som vi brukar ha på första advent, så lite annorlunda blir det nog. Dessutom är det ju nästan ingen snö, det är ju ännu sämre för julkänslan!
 
Igår tog jag Clarinett i töm innan jobbet, vi höll till ute i snön och hon var först lite sur för att hon inte fick gå ut i skogen men jobbade på ganska bra sen. Efter jobbet tog jag fram ett par adventsstjärnor hos Nisse och gjorde sedan snabblagad mat innan jag fortsatte i stallet. Red lite lugn dressyr med Grå och tog Zippin i töm. 
 
I dag är det första advent, och mer jobb på Ica väntar!
 

Black friday!

Black friday men är man alltid blakk så är det ju inget att fundera över... 
 
Jag longerade Wasabi i snön i morse och tog Lemonaden på banan. Lungt jobb i töm med sidepullet och sedan red jag på det, första gången och det kändes jättebra. Nu hoppas jag att den känslan håller i sig och att det blir en lösning för spänningarna i ridningen. 
 
Sen till Ica och fullt ös där hela dagen. Risgrynsgröt till middag innan jag och Linda, med lite hjälp av Nisse tog in balar till hästarna. Nisses traktor är trasig så handkraft och min bil fixade det i kväll! Jobbigt men känns bra att hästarna har balar igen. Sen fikade vi vitlöksbaguette med heta kräftstjärtar i aioli. Nu är jag så trött att världen snurrar!
 
Wasabi longeras i snön, äntligen tycker jag att hon börjar bli fin i kroppen 
 
Söt-Lemonad i sidepullet

Underhållsarbete!

Jag är så nöjd med mina nya broddar, de är helt suveräna! Nu hoppas jag bara att jag inte ska behöva använda dom så mycket i vinter!
 
Det är inte helt lätt att få något vettigt jobb på hästarna nu, det blir lite mer underhållsjobb än utveckling. Men jag tänker att det är okej, bättre att ha dom igång på halvfart än att behöva sätta igång 7 hästar samtidigt sen, och även om det blir färre och lugnare pass, och lite mer tömjobb och skritt i skogen nu så är dom igång, men får chansen att återhämta sig lite och befästa det vi utvecklat tidigare.
 
I dag red jag dressyr på Grå i snön, övergångar på volt och framdelsvändningar som jag tror är bra för hennes skadade bakben. Sen skrittade jag och Clarinett i skogen, Clarinett var laddad och jag hade fullt upp att hålla henne på mattan. Höll på att åka av när en fågel flög upp och Clarinett kastade sig i väg, sen hann hon flyga i luften några gånger till, både för fåglar, rötter, stubbar och annat oklart. Avslutade med lite trav på banan för att jobba bort lite överskottsenergi. Sist ut Zippin som också fick skritta i skogen, klättring och ridning utanför stigen för hennes del.
 
Sen middag och i väg på lektioner och tömkörning av en liten ponny. Nu sova och hoppas på att huvudvärken är borta i morgon och att alla bekymmer löser sig!
 
Solen visade sig i dag när jag red Grå! 

Skitvinter!

Verkar inte bättre än att förra vintern går i repris...
 
Igår morse regn och sen plusgrader, gården är skridskoplan och jag fick göra i ordning hästarna vid hagen igen, precis som jag gjorde hela förra vintern. Tog i alla fall Szum och Dajmen i töm ute i snön utanför banan. Med Dajmen tömkörde jag även en sväng i skogen, jag som tycker att hon blivit så vuxen och mogen fick ta tillbaka det. Hon var rädd för allt och stack i väg så jag tappade henne när hon skulle gå förbi lite upprullad stängseltråd, vad då dramaqueen? Hon gör verkligen stora grejer av små saker om hon får chansen, håller man henne kort är drt inga problem, då både hår hon förbi och sticker inte i väg när hon blir rädd.
 
Sen gjorde jag advent och plockade fram adventsstjärnor och stakar innan ombyte och fika gör att sedan åka mot Östersund. Stannade i Hammarn och köpte riktiga broddar, verkar behövas i år med! Några snabba stopp i Östersund och sen till pappa för att hämta transporten. Transporten har nu nytt golv, ny kulkoppling och fungerande bromsar!
 
Fick middag där innan jag åkte hem, nattade hästarna och sen sov!
 
Dajmen tömkörs i snön, den lilla snön som är kvar!
 
Så less på detta, att behöva dra upp skottkärran och göra i ordning hästarna vid hagen. 
 
Mina nya rejäla broddar! 

Nougatkakor!

Tror att det är dags för att köpa ett par riktigt bra broddar, det verkar vara en bra investering även denna vinter!
 
Igår först mockning av lösdrifterna och sedan hästjobb, banan är inte så hal (än) men bitvis är det halt på gården och man måste kolla vart man går hela tiden. Jag började med att jobba Grå i töm, red sedan lite lättare dressyr med Clarinett och Zippin fick gå lite i skogen, styra runt träd och lyfta på benen.
 
Sen gjorde jag paj av köttfärsen som var kvar sedan tacosen i helgen, och bakade även nougatkakor. Så lätta att göra, söta men goda och går visst åt lika fort som dom bakades. Kvällen i stallet blev först Lemonaden i töm med sidepull. Hon är rätt tjafsig med bettet, och eftersom hon är så spänd så blir det ännu värre när hon drar i tyglarna hela tiden. Nu är tanken att rida med sidepull ett tag för att komma igång och få henne att slappna av i ridningen, jag hoppas att det ska fungera men kändes helt okej i töm i alla fall. Jag tog även Bea i töm åt Linda, vi började på banan men Bea hade svårt med underlaget så vi fortsatte sedan utanför banan i snön. Sedan följde Linda med och fikade mina nybakade nougatkakor.
 
I dag ny dag och det verkar bli både plusgrader och regn, jag undrar vart snön är!!!
 
Zippin i skogen!
 
Lemonaden med sidepull, nu hoppas jag att det här ska fungera! 

Tillbaka till förra vintern!

Inte utan att känslan är precis samma som förra vintern... Igår morse regn, sen plusgrader och blåst så det lilla snötäcket har förvandlats till is, och jag funderar på vart jag har mina broddar... 
 
Igår longerade jag Zippin innan jobbet, longerade med i spänning utanför banan ute i snön. Efter jag hade jobbat, och värmt färdig gulaschsoppa till mat var jag alldeles för trött för att göra något så då nattade jag bara hästarna och sen la mig. Jag hoppas på mer ork i dag! 

Pizzasöndag!

Jag som var så glad över snön och nu ser det ut som att den kommer regna bort i veckan... Vill inte ha en till vinter som ifjol med bara is!
 
Igår kunde jag i alla fall börja med att longera Szum i snön. Sedan tog jag Dajmen som jag först longerade och sedan satt upp på, och igår kunde jag rida två varv på en 15 meters volt, ett varv i taget med av och uppsittning mellan. Det är ju så små framsteg och det är ju verkligen inget avancerat för en fyraåring som jag började med för två år sedan, och jag vet att det fortfarande kan bli bakslag, men jag är ändå löjligt stolt och nöjd! Tänk om det släpper nu och jag kan rida henne i vinter, det skulle vara så roligt!
 
Red sedan en sväng i skogen med Clarinett och avslutade med att trava lite i snön i en tom hage. Sedan ett par klämda mackor till lunch och i väg på lektioner, och tömkörning av en ponny. Och på hemvägen köpte jag med mig pizza så det blev en sen men lättsam middag. Sen nattning av hästar och så var det bara att sova, tyvärr har jag sovit dåligt men hoppas att jag ska kunna jobba i dag ändå. 
 
Clarinett i snöig skog! Vad jag önskar att snön blir kvar nu! 

Vinterdäck!

Nu får vintern komma för nu har jag äntligen vinterdäcken på! Eller förresten, jag måste hinna fixa vattnet till lösdriften först, så snart får vintern komma på riktigt!
 
Lugn morgon med nykokta ägg och lång frukost, sen mockning och spåning av lösdrifter och så även fix av en hage, sen kunde jag börja rida. Först ut Zippin som fortfarande visar ett ojämnt humör, har några idéer som jag ska testa men egentligen förstår jag inte riktigt varför hon beter sig så här, men enkel ridning med mycket övergångar i dag. Sedan red jag Grå och exakt samtidigt som jag satte foten i stigbygel så hör jag hundskall och ett jaktdrev kommer in på skogen ovanför gården. Grå är väldigt känslig för störningsmoment så i dag fick vi jobba med fokuset men det gick faktiskt över all förväntan och blev ändå ett ganska bra pass.
 
Wasabi red jag runt träden, hon är väldigt cool och trevlig att rida men en kvarts skritt runt träd är fortfarande ganska lagom för henne, hon är väldigt mycket bäbis men jag märker för varje pass att hon blir mindre vinglig. Sist ut så tömkörde jag Lemonaden ute i snön och i skogen, hon var väldigt tjafsig i munnen och även med henne har jag några idéer som jag ska testa. Idéer har jag gott om, nu gäller det bara att genomföra dom och hoppas att det ska lösa mina bekymmer. 
 
Sen var dagens stora projekt att byta däck, har hela hösten hoppats på att få hjälp att kolla på bromsarna, för de låter, och då byra däck samtidigt. Men inte fått hjälp och nu var det verkligen sen länge dags för vinterdäck så jag fick göra det själv! Körde in bilen i Nisses stall och bytte däck, nästan helt själv även om jag fick pepp och stöd av en som har häst hos Nisse och var i stallet, och sen även lite av Nisse. Lite slitigt då några däck satt fast men det löste sig, men tog tid, och sen nattning av hästar och sen åt jag, Nisse och Linda tacos! Det var vi värda!
 
Innan avsittning på Grå!
 
Wasabi i skogskanten!
 
Och lite bilder efter avsittning:
 
 
 
 

Hyacinter!

Snön som kom häromdagen gjorde att julkänslan kom igång lite i alla fall, är ju bara en vecka kvar till advent!
 
Igår var det fullt race på Ica, jag fick dels en allergireaktion på hyacinter (som nu har fått flytta ut ur butiken) och sen stressen gjorde att jag blev rätt hängig. Det har ju hänt förut att jag fått typ feber av stress och det var nog lite så igår, men känns jobbigt när jag just varit sjuk och nu är jag orolig för att det ska börja om igen.
 
Efter jobbet och mat så tog jag bara Clarinett i töm, och när jag väl la mig så somnade jag på sekunden, så jag var ordentligt trött! 

Väderomslag!

Nog blev det väderomslag! Från 8 plusgrader häromdagen till snö, blåst och minusgrader. Nu i kväll är det vitt och ett par minusgrader, nu hoppas jag att snön stannar!
 
Jag har jobbat på Ica i dag, ganska mycket idag för att vara torsdag och jag är ordentligt trött nu. På kvällen tog jag Grå och Zippin i töm. Banan är ganska bra om än isig på sina ställen, i vanliga fall brukar snön komma som en befrielse efter veckor av hårt och tråkigt underlag, nu har vi ju haft toppenfint på banan så det blev inte samma eufori, men jag gillar snön och ljuset den ger.
 
 

Lussekatter!

Känns lite jobbigt att ställa klockan på 6.00 i morgon och dra på sig jobbkläderna igen, det känns som att det var längesen nu!
 
I dag hann jag nästan jobba klart med hästarna innan regnet kom, men bara nästan för jag hann bli blöt. I morse var det minusgrader så regn kändes inte så bra. Jag tog i alla fall först Wasabi i töm, hon fick testa lite galopp i töm för första gången och jag inser att det ska vi nog jobba mer med innan det är dags att galoppera uppsuttet. Galoppen är nämligen stor, yvig och obalanserad. Men blir nog bättre med lite jobb på töm. Även Szum gick i töm och han var lugnare än sist.
 
Dajmen gick fortsätta jobba med att skritta med mig på, först jobb i töm och sen satt jag upp och skrittade några steg i taget. Det känns faktiskt rätt bra men vi ska ta det löjligt långsamt nu så att båda känner sig trygga. Just nu är det nog jag som tycker att det är jobbigast för Dajmen är mycket mer avslappnad än tidigare. Sedan skrittade jag ut Chokladen i skogen, och här började det regna. Chokladen ska nu få ett par veckor vila, har tänkt på det ett tag då hon ju utvecklats mycket i sommar och nog behöver lite paus men jag har inte velat ställa av när underlaget varit så bra. Nu ser det ut att bli sämre men jag hoppas att det är snö när vi ska igång igen. Sist ut var bakbromsträning med Lemonaden.
 
Gjorde pizza till middag och sen var planen lektioner, men kvällens skitväder i kombination med att hälften av de ridande var sjuka och avbokade gjorde att jag ställde in. I stället upp på Ica och handlade och sen blev det bakning hela kvällen, äntligen hemmabakade lussekatter! Sen nattning av hästarna och nu sova och hoppas att det inte blir alltför geggigt i morgon, skitväder utlovat.
 
Är man prinsessa så ligger man givetvis ner och äter... Wasabi var inte jättesugen att jobba i dag. 
 
Men hon börjar äntligen bli fin i kroppen även om hon fortfarande är lite mycket bäbis i kroppen. 
 
Dajmen, som jag hoppas att vi ska lösa inridningen! Känns i alla fall bra just nu! 

Halvfart!

I morse fick jag svar på mitt coronatest som var negativt, vilket ju ändå kändes bra och väntat. Dock sov jag nästan hela natten sittandes i soffan eftersom jag var så täppt, vilket katten var väldigt nöjd med, så är ju inte helt bra. Och även om jag inte tycker att jag känner mig sjuk så blir det ju lite halvfart när jag stundtals är väldigt snuvig. 
 
Inte fått så mycket gjort idag kanske, men efter mockning av lösdrifter och justering av några stolpar på en hage så tog jag först Zippin i töm. Sedan Lemonaden som först fick gå i töm och sen red jag, men hon var stökig och bökig och jag fick henne precis att börja frusta, slappna av och börja skritta genom kroppen när Nisse kom med traktorn. Så avslutade då eftersom jag misstänkte att fokuset skulle försvinna, om inte för Lemonaden så för mig.
 
När hästarna fått balar så red jag Clarinett, vi gjorde en kompromiss, för att jag skulle orka, och skrittade först ut en sväng i skogen och red sedan lite dressyr. Sen ombyte och fika för att åka på Hammarn och köpa en koppling eller egentligen en till en vattenledning där det läker lite. Köpte även foder till hästarna och mat till oss. Så när jag kom hem blev det fuskig middag med färdig potatisgratäng och butiksgrillad kyckling.
 
Sen stallet igen, gjorde bakbromsträning med Grå och så red Linda dressyrträning. Efter det och nattningen av hästarna så följde Linda med och fikade lussekatter. Nu hoppas jag på en bättre natt, även om jag börjar ha bra koll på serierna som går på nätterna nu!
 
Zippin i dag! 

Gråare än grått!

I dag ännu varmare, 8 plusgrader redan på förmiddagen. Men grått och trist, blev liksom inte ljust på hela dagen, och regn i luften och blåst.
 
Efter en veckas vila var det dags för Zippin att börja jobba igen, i dag bara lite longering men hon var inte alls sur som hon var innan vilan, hoppas det håller i sig. Sen kom Linda och vi red ut en sväng i skogen med Bea och Grå. När vi var tillbaka så jobbade jag Dajmen i töm och satt även upp och skrittade några steg ett par gånger.
 
Till middag stekte vi hamburgare och sen på kvällen red jag ett ganska lugnt, men roligt, dressyrpass med Chokladen. Nu har jag blivit tvärtäppt igen så det ska bli intressant att sova, och att aldrig snuvan ger sig någon gång!
 
Från min och Lindas tur i skogen! 

6 plusgrader!

Mitten av november och 6 plusgrader! Lite galet!
 
Lugn dag i dag. Lite sovmorgon och sedan mockning och spåning av lösdrifter. Tog en laddad Szum i töm, och sen även Chokladen som var riktigt fin. Och sedan kom Linda och vi red ut med Bea och Clarinett, och efter följde hon med och åt middag som blev fransyska av älg och till det ugnsrostade rotfrukter och vitlökssås. Planen var att ta en häst på kvällen men orken fanns inte riktigt så jag bara nattade hästarna. Nu sova och hoppas på att jag ska slippa titta på dåliga filmer i natt, jag vaknar på nätterna av hosta eller att jag är täppt och har svårt att somna om. Men förhoppningsvis blir det bättre i natt eftersom jag är lite mindre snorig i dag.
 
Chokladen i töm!
 
Från våran uteritt! 

Snorigt!

Ganska lugna dagar nu, jag är inte direkt sjuk men galet snorig och det är klart att lite hängig blir man ju av det. Men jag är minst snorig när jag är ute så det är en fröjd att vara i stallet.
 
Fyra hästar rida, om än väldigt lugnt! Först skrittade jag och Linda ut med Grå och Bea i skogen. Sen tömkörde och red jag Lemonaden, hon var lite mer spänd i dag så blev mest skrittjobb. Även Dajmen fick först gå i töm och sedan satt jag upp, och i dag skrittade jag uppsuttet några steg åt gången men i alla fall flera gånger. Viktigt steg för mig som tycker att det är jobbigt att vi kört fast med inridningen, förhoppningsvis släpper det nu. Sist Wasabi som jag longerade några minuter med mycket övergångar till och från trav för att påminna om kommandona. Sen satt jag upp och red på banan med plan att försöka trava på henne, men hon förstod inte så fick inte till det i dag. I stället skrittade vi över bommar och fortsätter jobba med traven nästa gång.
 
Sen en eftermiddag hemma, skrev fakturor, bakade en saffranskaka och så gjorde vi fläskpannkaka till middag. Nattning av hästar och nu sova! 
 
Lemonaden tömkörs med sadel 
 
Dajmen! 
 

Fredag den 13:e och smörgåstårtansdag!

Fredag den 13:e, smörgåstårtansdag och även sjukdag för mig!
 
Jag är egentligen inte så sjuk, bara snorig och nyser, så på förmiddagen red jag ett dressyrjobb med Chokladen som var trevlig och på slutet kom upp lite i formen och blev fin. Sen ombyte och på Hammarn för att ta Coronatest, nu hoppas jag att det blev rätt och att jag får svar snabbt.
 
En lugn eftermiddag med lite städning och småpyssel, sen blev det makaroner och bacon till middag, och sen på kvällen red jag ett lugnt dressyrpass med Clarinett. Och så hade Nisse köpt smörgåstårta så det blev kvällsfika och avrundning på dagen. 

Gråväder!

Dis, dimma och grått, så är vädret och sen humöret efter det!
 
Jag har ridit fyra hästar i dag, först Szum och Lemonaden som båda först fick gå lite i töm med sadeln innan jag red. Testade lite trav med båda, med Szum gick det sådär. Första försöket gick rätt bra men sedan blev det bara bock och hopp, så gav upp och han fick jobba med skänkelvikningar i skritt i stället. Även Lemonaden travade jag med, det gick bättre med henne även om hon stannar om jag ändrar balansen det minsta eller om jag säger bra... Känns ändå bra att vara lite på gång med båda dessa. 
 
Jag red även Wasabi, satt upp på banan, red lite runt träden och red sedan ner till stallet. Hon är så duktig! Sist ut var Grå som var lite spänd först, troligen pga att kompisarna busade i hagen, men fick jobba med höga travbommar.
 
Sen blev det bara en varma koppen och mackor till middag, mest eftersom vi inte hade något hemma, innan jag åkte och hade två lektioner, och sen hem där Linda red träning. Avslutade dagen med pytt i panna till en sen middag. Nu försöka sova, jag har blivit rätt snuvig i kväll så det blir inte Ica i morgon och helgen, så tråkigt!
 
Szums långa hals!
 
Wasabi rids ner till stallet!
 

Chokladens dag!

Chokladens dag i dag, och även singles day men jag har valt att fokusera på chokladen. Som tur är så har jag en egen Choklad hemma för så mycket chokladgodis har det inte blivit i dag. 
 
Fortfarande lite fruset men bättre på banan än igår, jag tog först Clarinett i töm. Sen fick även Dajmen gå i töm men med sadeln, så jag även kunde göra lite uppsittningsträning och stå i stigbygeln och skritta lite efter. Längesen jag gjorde jobbet med att stå i stigbygeln nu men det gick bra och jag börjar vara sugen på att prova skritta henne uppsuttet.
 
Även Lemonaden fick först gå i töm och sedan red jag, fortfarande skrittjobb men hon är avspänd och jag kan jobba henne! Vi red skänkelvikning och åttvolter, jag kan sitta ner, ställa, böja och rida, till skillnad mot när jag bara halvstått, helt stilla för att inte störa och bara åka som på en orden unghäst. Känns hoppfullt att kunna komma igång och rida henne i vinter, som jag längtar! Sist ut var Chokladen och vi firade hennes dag med en skrittur med en massa klättring. Sen middag och i väg på ett gäng lektioner. Hemma igen, rätt sent, blev det klämda mackor och så löste jag det där bokföringsfelet från igår. Nu är jag helt slut!
 
Clarinett i dag!
 
På tur med Chokladen!
 
Chokladen utanför stallet! 

Frostigt!

Frostigt igår, någon minusgrad och fruset. 
 
Jag började med att jobba Grå och Szum i töm på gräset utanför banan eftersom det är bättre underlag där när det är fruset. Sedan red jag Wasabi i skogskanten och styrde runt träd, känns faktiskt som att balansen blir bättre och hon kämpade på bra runt träden trots att det fanns saker att lyfta på benen för och inte helt lätt med balansen.
 
Skrittade sedan ut Clarinett i skogen, och även Chokladen fick gå lite i skogen och sen några varv trav på banan. När jag var klar i stallet så var det bokföring som gällde. Jag blev egentligen klar med allt inför momsrapporten men det har blivit ett fel som jag inte vet hur jag ska fixa så måste kolla det i dag. Gjorde laxfileer med pressad potatis till mat och hann även laga två hästtäcken. Linda och jag gjorde sällskap till stallet för att natta dom, och det var en allmänt lugn dag. Nu ny dag och nya tag.
 
Grå tömkörs ute på gräset. 
 
Wasabi styrs runt träd i skogskanten. Tänk att hon blivit så stor!
 
På  den här bilden ser det ut som att Wasabi har världens längsta öron! Dom är ju långa men är dom sådär långa?
 
Clarinett tillbaka till stallet efter sin ridtur och givetvis är Baloo där och väntar! 

Seg måndag!

Trött och seg i dag, dessutom minusgrader så tråkigare underlag och allt resulterade i att det inte blev så mycket gjort, men jag har ju jobbat också! 
 
I morse innan jobbet fick Grå gå bakbromsträning, och nu i kväll efter jobbet så var det Lemonadens tur att göra samma. Hann även lite bokföring, det är ju momsrapport i veckan så dags att ta tag i det! 

Fars dag!

Lite kallare i dag, och lite segare i dag också!
 
Skulle rida Zippin först men hon var inte alls på humör, eftersom det var svårt att borsta så blev det i stället longering i bara träns. Hon är verkligen speciell men nu funderar jag på att ge henne en vecka vila och se vad det gör med humöret. Sen red jag Wasabi, skrittade på banan och jobbade med styrningen och sen testade jag att rida ut från banan för att se om det gick bra att rida fast det blev lite lutning och ojämnt underlag. Hon är ju så vinglig! Men det gick bra så nu kan vi snart styra runt träd och rida ut!
 
Lemonaden tömkörde jag först och sen satt upp. Ridit två gånger i höst om jag minns rätt och sist var hon väldigt spänd. I dag avspänd och det kändes riktigt bra, kanske vi reder ut dessa spänningar och kan rida i vinter? Till sist red jag ut en sväng på Clarinett.
 
Pallade med lite bokföring och hann se omhoppningen från inomhusSM som gick på tvn. Sen stekte jag pannkakor innan jag var tillbaka i stallet och Linda red träning. Efter den så fick Dajmen gå i töm och så körde Nisse balar åt mig. Till kvällsfika gjorde jag nyponsoppa, jag borde egentligen bokföra mer men är så trött så det blir duschen och sova i stället!
 
Wasabi!
 
Hon ser verkligen ut som en bäbis!
 
Och så äntligen bra känsla på min bästa Lemonad! Som jag hoppas att vi ska få till ridningen!
 
 

Fantastiska november!

Även om det är en konstig november, och visst är det jobbigt med leran och mörkret men nog är det fantastiskt att det i november går att rida på mjuk ridbana, dessutom i ridbyxor utan långkalsonger och fleecejacka! Helt underbart!
 
Igår blåste det fortfarande, jag jobbade och sedan gjorde jag pizza till middag och red dressyr med Clarinett. I dag har det varit vindstilla och sol, och jag utnyttjade det med att jobba ett helt gäng hästar i töm. Vissa dagar är det mer tömjobb än ridning, ofta när jag inte hunnit rida å mycket eller om det varit väder som kan ha gett spända hästar, som nu när det stormade i torsdags.
 
Zippin var först ut, med henne hittade jag lite grejer att jobba vidare med uppsuttet sen. Szum fick rasta av sig lite i töm en, och Wasabi sen fick först trava bommar på banan och sedan tömkörde jag runt träd i skogskanten. Det hade två syften, dels så har jag tyckt att styrningen behöver trimmas och dels hoppas jag på att kunna rida där snart.
 
Även Chokladen fick gå i töm och sist ut red jag Grå, men hon kanske egentligen skulle ha gått i töm också för hon hade nog en del spänningar och kanske lite träningsvärk efter klättringen i onsdags för hon kändes lite stum och bromsig, i alla fall i början. 
 
Sen gjorde jag baconlindade kycklingfiléer och stripes till middag, fick vänta på Nisse som varit på körprov i Östersund men kycklingen blev ju ordentligt genomstekt i alla fall! På kvällen var Linda här och fikade lite glass, och nu är det bara att hoppas på en lika fin dag i morgon!
 
Wasabi i solen på banan!
 
Och i skogskanten!
 
Chokladen efter sitt jobb!
 
Och Grå innan avsittning! 

Höst storm!

I dag har det blåst stormvindar, samtidigt har det varit varmt, 10 plusgrader är ju inte helt vanligt i november!
 
Jag har jobbat i dag och det var väl lika bra med tanke på vädret! Efter jobbet så hade blåsten lugnat ner sig lite och jag tömkörde Bea åt Linda. Ba är ju inte så brydd över blåsten, tog även Lemonaden i töm, hon är ju också rätt cool vad det gäller väder. Nu blir det tidig kväll för jag är så galet trött! 

Höstsol!

I dag har vi faktiskt sett solen, och faktiskt i flera timmar!
 
Jag började med Wasabi, hon krånglade först med tränsningen och sen busade hon en del i longeringen, så när det vl var dags att rida så hade luften gått ur henne och det fanns inte så mycket energi kvar. Jag skrittade bara tills hon började bjuda, då satt jag av. Hon är mer som en tvååring än de 3,5 år som hon ju egentligen är, men fokus, ork och även kroppen och balansen är så väldigt mycket bäbis. Men det kommer nog.
 
Sedan fick vi besök av en tjej från byn som följde med mig ut på en tur i skogen, hon red Clarinett och jag red Grå. Givetvis kunde inte Clarinett låta bli att spexa till det när hon hade chansen men allt gick bra. När hon åkt, och Paula hade kommit på en liten visit med den valp som hennes son köpte förra veckan och jag hade fikat lite så red jag Zippin. Humöret ännu något bättre i ridningen i dag, men fortfarande inte som vanligt. Och sedan red jag Chokladen som fick skritta fram runt träd i skogskanten och sedan fick jobba med skänkelvikning i trav och galopp i lätt sits på fyrkantspåret, enkelt och lösgörande jobb som passar bra när hon varit och är spänd i kroppen.
 
Sen mat, lite klyftpotatis och morötter i ugn och till det oxfilé i all sin enkelhet... Oxfilén från Ica köpt nedsatt med kort datum och valdes i dag för sin lämpliga storlek på biten, men gott var det oavsett. Sen lite bokföring och efter det i väg på en träning, och tillbaka i stallet hjälpte jag Paula att kolla Juliette, hon var halt förra veckan vilket troligen var en vickning och nu syntes inget. Sen longerade jag Dajmen och repeterade uppsittning. Avslutade kvällen med varma mackor, och nu sova, och i morgon väntar Ica igen!
 
Wasabi i solen i dag!
 
Närbild!
 
Och Chokladen! 

Tisdag!

Äntligen lite bättre väder, även om det kom lite regn stänk även igår!
 
Jag tog Lemonaden och Grå i töm, red dressyr med Clarinett som var riktigt fin och avslutade med Zippin. Hon har ju varit lite sur sista veckan så jag testade en annan sadel, tänkte att något måste man ju göra, och det blev tydligt bättre om än inte helt bra. Men hon var ju mindre sur redan när jag borstade henne så det hade kanske inte alls med sadeln att göra. Jag tror egentligen det hänger ihop med pälssättningen och vädret men ska fortsätta växla sadel lite.
 
Sen middag och i väg på lektioner. Känns lite jobbigt nu när det är mörkt redan vid första lektionen för dagen, jag har verkligen svårt för mörkret... Men lektionerna gick bra och jag tog mig hem trots att dimman var så tät på sina ställen att jag helt tappade orienteringen. Nu ny dag och nya tag!
 
Bästa fikasällskapet mellan hästarna, Baloo som var väldigt gosig igår!
 
Undrar om det är ett bra eller dåligt tecken när hästen har skum upp över öronen? Clarinett hade skum lite överallt efter gårdagens ridpass.
 
Närbild 
 
Efter avsittning
 
Jag och mina sadelbilder.. Clarinetts sadel på Zippin! 

Katastrofregn!

Igår vräkte det ner regn och blåste, det var ju blött redan innan så nu är det superduperblött! Genom två av hagarna går det en mindre flod... Det är inte roligt alls!
 
Jag gjorde bakbromsträning med Wasabi innan jobbet, då i regn och trots regnjacka och överdragsbyxor i softshell var jag blöt igenom. Efter jobbet, och mat, var det uppehåll och jag tog Chokladen i töm. Hon var rätt spänd i kroppen efter regnandet och det var nog bra med lite tömjobb på henne.
 
I dag ser det ut att bli bättre väder men allt är ju redan blött och hagarna en katastrof med lera och vatten. För min del hade det hellre fått komma som snö! 

1:a november!

Det här jäkla regnandet dödar verkligen all motivation! Men om man ska vara positiv så är det ju otroligt att det är 1 november och banan, och vägarna, är mjuka och det är ridbart även för mina barfotahästar!
 
I morse när jag red Clarinett innan jobbet så var det uppehåll, vi red ut en ganska kort, eftersom jag blev sen, men intensiv tur. Efter jobbet och gårdagens rester till mat så regnade det men jag tog ändå Zippin och Dajmen i töm. Det var nästan uppehåll när jag tog Zippin men det vräkte ner sen, jag, Dajmen och tömmarna var blöta, så när hon försökete dra i väg i första galoppen så bara gled tömmen i handen... Men förutom den fadäsen gick det bra trots vädret och sen hann jag även med lite bokföring och nu tidig kväll!
 
Blöt och mjuk grusväg i november!!! 

Dubbelhelgen!

 
 
Jag började i stallet igår och red dressyr med Chokladen. Sen några intensiva timmar på Ica, jag förstår inte att man orkar handla sånna här dagar när det är fullt med folk.. Efter jobbet var det snabba ryck att byta om och fika och så träffades jag och Linda i stallet för att hinna rida innan mörkret!
 
Precis när vi skulle sitta upp kommer det en hund lufsandes på gården! Som tur var så var även Paula på ingång, hon tog rätt på hunden som hörde hemma i grannhuset, och jag och Linda red Grå och Bea en sväng upp i skogen. För Grå är det bra träning, med tanke på hennes svaga och skadade bakben. Och när vi kom tillbaka och jag gjorde halt för att sitta av, så kände jag att hon pendlade från ena sidan till andra. Hon tippade till vänster, rättade sig, och tippade igen, Linda som stod framför såg det väldigt tydligt och jag misstänker att det kom från att hon var trött i sitt bakben. Men något som jag ska hålla koll på givetvis.
 
Sen tog jag Lemonaden i lina för att se hur hon rörde sig eftersom hon var svullen i ett bakben och halt i veckan, men nu såg hon fräsch och fin ut, dessutom upplevde jag att hon var mjuk och avspänd i kroppen. Avslutade i stallet med att göra bakbromsträning med Dajmen. 
 
Kom hem ovanligt tidigt för att vara mig, så gjorde först middag med kycklinggryta på kokosmjölk och ris, och sen även chips och dipp innan vi la oss. I dag är det vanlig söndag på Ica och förhoppningsvis lite lugnare!
 
Linda och jag ute i skogen i skymningen igår! 

RSS 2.0