Sista juli!

Två tredjedelar av sommaren har gått och jag har ju inte hunnit med någonting! Det känns i alla fall så, och min Att göra lista är fortfarande lång!

I morse var jag nere på betet innan jobbet. Tog Grå i töm och red lite på Wasabi, är ju helt klart att Wasabi hellre är skogsmulle än dressyrhäst! Men oavsett så är hon faktiskt riktigt trevlig och förtjänar mer uppmärksamhet och träning. Jag hoppas att kunna göra ett ryck med henne nu, om bara hon och jag låter bli att skada oss, båda två är ju rätt bra på göra illa oss... 

Efter jobbet och mat så hade jag först en lektion hemma, en ung tjej som tränade med bommar och små hinder. Sen tittade jag på en sadel åt Paula, byggde om lite hagar på gården och så red jag Kayden. Blev mycket sidvärtsjobb eftersom han ignorerade den sidförande skänkeln när jag började. Red bland annat på två stora volt tillbaka med skänkelvikning ut till spåret, bra övning men jobbigt att rida på honom, men efter var han mjuk och självgående!

Gjorde rabarberkräm till kvällsfika och nu ladda för en ny vecka och en ny månad!

Wasabis glada öron i morse! 

Stona på betet, Juliette längst fram

Bob fick testa grimman i kväll igen! Lördag!

Igår var det en vecka sedan jag gjorde illa mig, även om jag är mycket bättre och nu oftast går utan att halta så gör det ont, och jag inser att det här kommer jag få leva med länge... Men som sagt så hade det kunnat vara värre!

Igår longerade jag Forzett innan jobbet. Doris var med mig som vanligt när jag borstade Forzett innan, och tyckte nog att Forzett hade fin svans för rätt som det var började Doris leka med svansen! Forzett som knappt gick att ta i bakbenen i början brydde sig inte om en liten katt, sen när jag kratsade bakhovarna försökte Doris fånga skiten jag kratsade ur, hon lever farligt! Forzett verkar dock ha landat lite!

Efter jobbet så gjorde jag wok till middag och sen till stallet där jag tog Movie i töm, och sedan ner till betet och red ut med Clarinett. Som vanligt sen kväll innan jag var klar men en fin kväll med bra väder, mina sociala medier har överöst med filmer från konserter då det denna helg både är Yran, Västgård och crusing i Rättvik! Nu ny jobbdag!

Forzett igår morse! 

Från min och Clarinetts kvällstur! 

Fredag!

Dom här veckorna är det lite lätt kaos på jobbet, särskilt på fredagarna, igår var inget undantag!

Jag jobbade kväll så började i stallet. Red först Movie, jag hade lagt fram travbommar och på en långsida två bommar att galoppera över, hon tyckte att det var väldigt roligt och var superpigg! Att ha galoppera över bommar är verkligen ett bra sätt att kontrollera kvaliteten i galoppen, om man inte kommer perfekt på bommen så kommer hästen att bryta av om galoppen är dålig, är galoppen bra är det lättare för den att justera sig och fixa bommen.

Sedan red jag även Kayden innan det var dags att fika och sen ge sig in i kaoset på Ica! Efter jobbet så åkte jag och köpte två höbalar som sen jag och Linda puttade ut ur transporten. Vi red även ner Chokladen och Juliette till betet igen. Sent innan vi var klara men blev lite fika i alla fall. Nu väntar ny jobbdag och säkert lite kaos i dag med!

Movie efter ridningen! 

Kayden innan avsittning!

Blev en massa spring i hagen när vi släppte in Chokladen och Juliette. Här Clarinett! Hovis-dag!

Igår var det dags för hovslagaren igen, jag brukar vara lite stressad då och igår var det värre än det brukar.

Det var nämligen så att det första jag skulle göra var att transportera upp hästarna från betet. Efter helgens transportincident så hade jag ganska mycket puls... Men började med Clarinett som ju är supercool så då blev jag lugnare. Clarinett skulle inte skos men jag ville inte lämna henne ensam på betet så hon fick stå på gården över dagen. Sedan körde jag upp Grå och Wasabi till Nisse, båda dom kan vara lite stökiga att köra men det gick väldigt bra även om Wasabi var lite tveksam till att gå in.

Lämnade av dom hos Nisse och åkte tillbaka till gården där vi skulle börja sko, Kayden först och sen slog han även på en tappsko på Movie. Vidare till Nisses stall där Grå och Wasabi ville ha framsko. Grå var ganska stökig, alltså inte i närheten av vadhon har varit att sko men sämre än sista gångerna. Wasabi fick en mindre dos Domosedan än hon brukar men var duktig. Sedan verkade han även två av Nisses hingstar.

Körde tillbaka Grå och Wasabi, Grå var uppivarv och skrapade med frambenen hela tiden. Bara några hundra meter från där Chokladen fick sitt frispel så började transporten att hoppa, men när jag stannade och kollade dom var det lugnt, troligen hade Wasabi hoppat för knuten på hennes grimskaft gick knappt att få upp sen. Men ner till betet kom dom!

Sedan upp på gården igen, red lite dressyr med Clarinett innan hon fick åka tillbaka. Och sedan red jag även lite på Chokladen. Hon är spänd i kroppen och lite stel men känns annars som vanligt, helt otroligt efter det hon var ute för! Sedan middag och såsmåningom i väg på två lektioner, lite ovanligt att det var två ardenner som gick lektion, roligt!

Nu ny dag och ladda för jobbhelg på Ica!

Clarinett och Doris laddar för ridning! 

Chokladen, man ser lite av hennes sår på huvudet och bogen. Hon har även där på frambenen och sen hela bakbenen, såklart hatar hon att man tar i hennes sår men de verkar läka bra. 

Bob på betet igår kväll! Långbenen! 

12 grader och blåst...

Det är ju ingen värmebölja direkt! Slutet av juli och det är lerigt och söndertrampat i hagarna, betena ligger under vatten, jag har börjat använda vinterkläderna redan, stigarna i skogen är blöta och jag frös i dag när jag hade lektioner, trots jacka!

Började med att rida lite dressyr på Grå nere vid betet, inte lätt att jobba med avspändhet när det blåser halv storm, i alla fall inte på henne... Sedan i väg för ett par lektioner. Båda ekipagen fick jobba med förvänd galopp, lite av min favoritövning just nu.

Direkt till stallet och tog Kayden i töm, för hans del blev det mycket galopp jobb. Sedan gjorde jag lite större hage åt Forzett och Movie innan fika, och så hjälpte jag Nisse att betäcka ett sto, och sedan åkte vi till Östersund. Det var medlemsmöte för Föreningen Nordsvenska Hästen. Trevligt att träffa lite folk! Nu är ju inte jag med i föreningen men jag är på ganska mycket av deras aktiviteter!

Blev sen nattning och i morgon är det tidig morgon för i morgon kommer hovis!

Grå i blåsten i morse! 

Så här ser mitt ben ut i dag, färgglatt kan man säga! Även höger ben är blått men inte alls lika mycket och inte lika ont! 

Åskväder -igen!

Har det inte åskat och störtregnat mycket denna sommar? Jag tycker att vi klarar oss med regn ett tag men det verkar ju inte så....

I dag började jag med att åka och köpa foder. När jag väl kom igång och red så var Movie först ut, lite spänd när jag började men släppte fint! Gjorde riktigt bra skänkelvikningar och formen är fortfarande bra efter vilan. Red även Kayden, tog mig upp på jättehästen med mitt ben! Han var lite motsträvig först men släppte efterhand.

Fortsatte nere på betet, red Clarinett på grusvägen och jobbade med dressyrgaloppen, hon fick bland annat gå sidvärts fram och tillbaka över vägen i galopp. Avslutade med att jogga Wasabi i töm, hon är så fin så jag måste komma igång med ridningen på henne nu! Plockade bort en fästing på henne också!

Gjorde kebab till middag och sen ganska precis när jag skulle åka i väg till lektioner bröt det ut ett rejält åskväder. Det vräkte ner regn, blixtrade och dundrade samtidigt! Jag var hos Nisse och insåg att Doris var ute så fick åka och ta in henne! Lektionerna ställdes in, men någon timme senare var det lugnt och uppehåll så då hade jag en träning hemma i alla fall.

Nu hoppas vi på uppehåll några dagar så allt hinner torka, och att benet fortsätter att bli bättre, idag har jag varit mycket bättre och speciellt efter jag ridit!

Ute med Clarinett! 

Wasabi efter tömkörningen! 

Nisses katter Holger och Gottfrid! 

Halt på jobbet!

Jobbat på Ica i dag halt, men det gick ju det med, men det var tungjobbat...

Vi går mycket på jobbet, och dessutom har vi en trappa som vi springer mycket i. Kan säga att jag inte sprungit så mycket i dag.. Svårt att stå på knä också, men på något vis tog jag mig igenom den här dagen med!

Efter jobbet så var det dags för Movie och Forzett att börja jobba efter en vecka vila. Båda fick gå i töm. Movie var spänd i ryggen innan vi började, men mycket bättre efter, blev glatt överraskad av att hon jobbade i samma finaform som innan vilan. Forzett hade lite egna idéer och åsikter i dag, men avslutade med riktigt fin trav på volten sen. Hon är ganska lik Clarinett på många sätt, avsaknaden av tålamod och detta att göra saker först och tänka sen är några!

Sen nattade jag hästarna i regn (vi behöver faktiskt inte mer regn nu...) och när jag kom hem hade Nisse tagit medsig mat hem till mig, från den middag han var på där de hade besök av norsk släkt. Dessutom väldigt god mat!

Nyfiken Bob! 

Han är så söt! 

Forzett igång igen! Halt och lytt!

Jag är i alla fall haltare än Chokladen! Men jag kan rida, bara jag tar mig upp i sadeln!

Det tar lite längre tid när man är halt, värst är att kliva och ur bilen, gå i trappor och då att kliva upp i stigbygeln, men det går! Började dagen med att tömköra Kayden, sedan tog jag in Chokladen och spolade henne och longerade lite för att se hur hon ser ut. Lite halt på höger bak men syns inget i skritt.

Sedan ner till betet och tog Grå lite i töm och skrittade ut en sväng på Clarinett. Lite fika i väg på lektioner och på hemvägen köpte jag med mig mat. Kvällen sen gick åt till att köra ner en vartendunk till betet och kolla alla hästar. Nu ladda för jobb i morgon!

Grå i töm! 

Delar av mitt ben, dock inte den delen som gör ondast. Jag har betydligt mer ont nu än när jag bröt armen i fjol! Ridläger dagar!

Jag har varit på kurs i tre dagar, men det är faktiskt inte därför som jag inte har bloggat utan blogg.se har legat nere. Det har varit tre fantastiska dagar som slutade söndersparkad transport, skadad häst och själv är jag halt..

Men vi tar det i ordning! I torsdags blev det en lugn morgon sedan hovslagaren bokat om dagen. Jag tog Kayden i töm innan jag packade ihop allt, lastade Chokladen och åkte! Absolut inga problem med resan dit! Vi red första passet på eftermiddagen, Chokladen var spänd, bkev avstängd och vi satte nog lite för mycket press på henne i det läget så hon blev lite istadig och sa upp sig.

På kvällen en fantastisk trerättersmiddag och sen vin och hästprat halva natten. Frukosten var av högklassig, igår fick vi bland annat pannkakor! Första ridpasset red vi i små grupper, vi var två i våran grupp och Chokladen var lite mer med. Efter lunch sen så kom det en massör och visade massage och stretching. På eftermiddagspaaset red vi enskilt och Chokladen var riktigt fin! Sen ytterligare en trerättersmiddag av hög klass, och lite mindre vin och hästprat då alla var tröttare.

I dag red vi i gruppen på morgonen, Chokladen var fin och pigg (efter att ha varit spänd och bromsig), sen visade hon som var tränare när hon red din häst som hon tävlar upp till Intermediär på, jätteroligt och inspirerande! En sista lunch också innan hemfärd.

Jag hade lånat transport vilket ju aldrig är roligt när det händer saker. Det första som hände var att jag hade punktering som jag upptäckte igår, fick hjälp att byta däck så det var lugnt. Sen lastade jag Chokladen och gick för att mocka ur boxen, då kommer de springande att hon är galen i transporten! Chokladen har ju åkt en del men aldrig gjort något, nu hade hon antagligen hoppat över bommen. Totalt kaos, men vi styrde upp det och lastade om, jag åkte direkt! Hon stod still hela vägen, men när vi passerar min gård och var på väg ner till betet fick hon ett nytt frispel. Jag fick snabbt stopp på bilen och ut, hon sparkade mot bakluckan men när jag fått upp den och bommen var borta var hon lugn. Jag blev ordentligt sparkad i tumultet. 

Ringde Nisse som kom och hjälpte mig, jag ledde hem Chokladen till gården och spolade henne, många sår men mest ytligt. Sen mocka ur transporten och åka med den till ägaren, det kan jag säga inte var roligt! Vad som händer med den får vi se, är en del trasigt på den, men de är försäkrad. 

Jag har lite lätt panik över två saker, att jag förstört något som jag lånat, dessutom något väldigt dyrt som man inte bara köper ett nytt direkt. Och det faktum att jag inte vet om jag kommer tordas köra Chokladen något mer, vi som verkligen var taggade och på gång! Däremot tror, hoppas, jag att hennes sår och skador kommer att läka fort. Jag har den värsta lårkaka som jag någonsin haft och kan knappt gå, gör så sanslöst ont! 

Resten av kvällen blev inte så mycket gjort, nattade hästarna och sen var Linda hit och fikade. Jag hade nog varit i chock för började frysa när chocken lagt sig lite. Nu ska jag bryta ihop, för det känns rätt hopplöst just nu, sen komma igen med nya tag! Känns som att det gäller att jobba mycket framöver!!! 

Chokladen i Sikås! 

Ridbanan i bakgrunden! 

Tränaren rider och visar dressyr, bland annat byten i vartannat och början till passage! 

Dessa fantastiska bilder tog Karin Jönsson på Chokladen på dagens ridpass! 
Roligt med fina bilder, och visst ser hon riktigt fin ut? Uppladdning!

Gårdagen handlade mest om uppladdning för i dag som skulle bli en hektisk dag, men som sen ändå inte blev det. I alla fall inte än så länge!
 
Började gårdagen med att rida Kayden, han var mycket bättre än dagen innan och riktigt fin att rida. Han är verkligen olika från dag till dag... Sen kom Linda och vi red ut en sväng med Juliette och Clarinett innan det blev full fart och lite stress att ta sig till jobbet.
 
Efter jobbet gjorde jag varma mackor och sen drog jag igång med förberedelserna inför dagen. Planen var att hovslagaren skulle komma och sen skulle jag i väg på kurs, dessutom skulle det bli sjukt varmt. Så jag fixade fika till hovis, förberedde de hagar som hästarna ska gå i när jag är i väg, packade höpåsar, packade alla grejer och nattade hästarna. Sen ringer hovis, detta var ju ganska sent, han kunde inte komma i dag och vi bokade om till nästa vecka. Lite synd att Chokladen inte fick skor på sig innan kursen men det blev betydligt mindre stress för mig!
 
Så nu laddar jag för tredagars kurs, ska bli så roligt!
 
Från turen med Clarinett!
 
Doris har lärt sig att klättra i träd! 

Tisdag!

Ytterligare en fullfartsdag! Lite mer sommarväder men blåst och ingen värme!
 
Jag började nere vid betet och med Chokladen. Skulle prova en sadel men satt typ upp, skrittade 10 meter och insåg att den inte skulle fungera, så satt av och sadlade om! Med den vanliga sadeln red vi ut en sväng och sedan red jag lite dressyr med Grå i korsningen.
 
Upp på gården och red Kayden, han var rätt jobbig i blåsten, rädd för allt, stum och svårpåverkad. Jobbade med att få honom att släppa och följa tygeln, så pass att jag trodde att jag slitit sönder något i axeln men den överlevde, tror bara att den var lite överansträngd. 
 
När jag var klar med Kayden kom Paula med sin häst som jag tömkörde, bland annat över bommar! Sen mat och i väg på ett gäng lektioner. Hemma igen och hästarna nattade så gjorde jag en sockerkaka och så kom Linda förbi på lite fika! Nu ladda för i morgon!
 
En enda bild togs i dag, sadeln som inte passade på Chokladen! 

Dressyrnörderi och slut på semestern!

Igår gick det inte att komma in på blogg.se på hela dagen, sjukt irriterande! Så här kommer en kortare sammanfattning av söndag och måndag!
 
I söndags hade jag Dressyrnörderi här hemma, dressyrträningar och sen teori och fika. Men började innan det med att prova Szums sadel på Chokladen, den passade inte. Och så red jag Movie som var riktigt fin, och det jag jobbat med i töm fungerade även uppsuttet. Sen sladdade jag ridbanan, handlade, gjorde mat och åt innan vi började vårat dressyrnörderi.
 
Först ut Paulas häst som jag red halva passet på och Paula andra halvan, jättefin att rida! Sen var Kaydens ägare där så även honom red jag först och visade hur jag jobbat, och sedan red hon lite också. Två dressyrträningar till innan vi körde igång med teori och fika, till teorin dök ytterligare några upp så det var 8 deltagare vilket är riktigt bra. Jag hade valt det ambitiösa temat "Den röda tråden från inridning till Grand Prix", tycker ändå att jag fick ihop det hyfsat bra på 1.5 timme... Efter alla åkt fick Forzett fortsätta att träna inför uppsittning.
 
Igår var det slut på semestern och dags att börja jobba igen! Jag jobbade kväll så hann rida i regnet på förmiddagen. Först en tur med Clarinett och sen satt jag upp och red runt lite på Wasabi som var väldigt spänd men gjorde inget. Efter jobbet hade jag en hopplektion och sen bara nattning av hästarna.
 
Det kommer att bli en intensiv vecka och jag hoppas på lite mindre regn denna vecka för nu har vi fått så vi klarar oss ett tag!
 
Chokladen testar sadel! Hade gärna haft en dressyrsadel till henne men Szums passade inte
 
Här ser man vad mycket den åkt fram!
 
Gullig ponny på dressyrträningen!
 
Jag longerade Wasabi lite innan jag red, inte suttit på henne på ett tag nu. Hon var spänd redan när jag longerade, men det blev inte mer när jag satt upp sen och det är ju bra.
 
Doris fick mycket gos och uppmärksamhet under gårdagens hopplektion, vilket var bra för hon var ganska mycket i vägen på banan däremellan! 

Jämtlänsk sommar!

14 grader och blåst, ingen direkt värme igår heller och jag hade vinterkjolen halva dagen igår med!
 
Började dagen med att åka i väg och ha två träningar. Stannade på hemvägen på en loppis, jag som försökt sälja bort en massa porslin under våren hittade Muggar som jag blev förtjust i. Men det är ju roligt med lite nytt och de var billiga.
 
Efter lite rabarberkräm till lunch så började jag med hästarna. Kayden och Movie fick gå i töm. Något hände när jag gjorde i ordning Movie, det brakade till i skogen och Forzett började springa i hagen. Movie blev stressad, kastade sig och for runt, jag fick på grejerna i farten och när vi kom upp på banan var hon som vanligt. Det gick dessutom fortare än sist att hitta låg form och få henne loss, hon hade även längre skritt steg när jag började så känslan var att jag kunde börja lite där jag slutade sist. Nu gäller det bara att hitta det i ridningen med!
 
Sen kom Linda och vi åkte ner till betet och red ut Clarinett och Juliette, och sen fick även Grå jogga i töm. Nattade hästarna lite tidigare och sen åkte jag och Nisse och åt thaimat på matstället vid paviljongen. Efter försökte vi hälsa på någon och tigga kaffe men ingen var hemma så vi åkte en sväng på skogen och drack sen kaffe hemma!
 
Nu sista semesterdagen för denna gång, i morgon är det Ica igen. Jag ska ha lite aktiviteter hemma med träningar, teori och fika, så jag hoppas att det ska gå bra!
 
Grå i töm! 
 
Doris tränade på att vara ute nästan hela dagen igår, även ensam. Verkade gå bra det med! 

Vinterkjolen på!

Igår gick jag hela dagen i min vinter ridkjol, i mitten av juli! Det känns som höst ute och jag har börjat fundera över hur jag ska lägga upp det med hagar och flockar i höst...
 
Kallt, blött och blåsigt igår. Jag började med att måla framsidan på stallet, jag målade inte hela men de bitar som fått mycket märken, skador och var dålig i färgen. Gick ju bra att måla där för då var jag under tak. Hoppas på att hinna måla baksidan av stallet också, för den behöver en omgång till, och lösdriften, på den är det bara märken och skador som ska bättras på. Men eftersom jag tycker att det känns som häst redan nu så får vi väl se vad jag hinner...
 
Sedan ner till betet och red ut på grusvägen. Först Clarinett som fick ha med sig Wasabi som handhäst och sen red jag Chokladen. Hem och gjorde rabarberkräm till lunch och sedan åkte jag i väg och hade en lektion med Cervin som ju var här nyss, och hans ägare. Handlade på hemvägen och sen gjorde jag pizza till middag.
 
Senare på kvällen så regnade det inte, så när jag nattade hästarna så gjorde jag även förberedande uppsittningsövningar med Forzett. Hon var ganska yrslig, påminner ju ganska mycket om din bruna storayster, men avslutade med att stå väldigt lugnt och avspänt när jag stod på pallen och stökade. Blir nog bra med lite mer tid och jobb!
 
Nu ny dag där vinteekjolen verkar komma till användning! Typisk jämtlänsk sommar!
 
Öppnade upp så Forzett och Movie fick en tillfällig utbyggnad av hagen med en massa gräs, det var uppskattat!
 
Plockade ihop loppisen lite igår eftersom vi ska ha teori i det huset på söndag. Doris satt utanför och ville in. Precis på samma sätt som Baloo så ofta satt där och tittade in när jag stökade i det huset.
 
Det var en väldigt trött Wasabi på hemvägen igår. Se nästa bild också!
 
 
 
Från min och Chokladens tur i regnet!
 
Utsikten från pallen när jag tränade Forzett! 

Falsterbo!

Den här veckan varje år känns det som att alla utom jag är på Falsterbo! Instagram och Facebook fylls av bilder och inlägg därifrån, det är nu ganska många år sedan jag var där sist så det är inte utan att man längtar dit, men det är ju inte helt enkelt att bara åka. I alla fall så igår på 7 års dressyren deltog Zebbe (Zanzibar). Han var här på inridning den vintern vi hade så sjukt mycket snö! Dessutom har han samma mamma som Clarinett, och Forzett, detta innebär att Nisse hade två uppfödningar på Falsterbo i år då även en ardenner var med på en uppvisning.
 
Här hemma var det en regndag igår. Börjadexmed att rida Kayden, som ju när det inte är lika varmt har lite mer energi till att hitta på grejer, igår var han rädd för typ allt utom kattungen som härjade på banan. Sedan tog jag Movie i töm, hon släppte så fint och blev riktigt loss. Vidare ner till betet där även Wasabi fick gå i töm. 
 
Hem och gjorde mat, lektionerna blev avbokade så jag bokförde i stället. Sen red jag och Linda ut en ganska lång sväng med Grå och Juliette, i alla fall kändes det ganska långt när det började regna mer rejält på hemvägen... Jag spolade av framsidan av stallet innan jag gjorde kväll. Bakade en äppelkaka och åkte och tankade bilen också. Nu väntar en ny regndag!
 
Wasabi, visst är hon snygg?
 
På väg uppför berget i regnet!
 
Zebbes start i Falsterbo, så duktig!
 
Så här minns jag Zebbe, som en bäbis som jag kämpade med i de enorma mängderna snö vi hade då. Lite bus, lite nerv och helt obrydd för utrustning och ryttare 
 
 
Tror att det här är första uppsuttna bilden på honom. Bakvänt med vinterbilder mitt i sommaren, men vi är snart där igen! 

Bromsar och åska!

Det känns som att det är ett riktigt insektsår i år. Igår innan åskan var bromsarna riktigt elaka och många! Gick knappt att rida...
 
Jag började nere vid betet igår, red Chokladen som fick gå lite dressyr vid förra betet och skrittade sen ut Clarinett i skogen. Tillbaka på gården fick även Movie gå i skogen, samma tur som sist med klättring och besvärlig terräng.. Men det är ändå lite mindre broms i skogen. 
 
Red Kayden, han vilade ju tre dagar i helgen när det var skitväder och det var nog bra för igår kändes han, trots värme och broms, bättre än när jag red innan helgen. Fokus på lösgjordhet, red lite skänkelvikningar på diagonalen och hörnlinjen. Sen tog jag Forzett vid boxarna och tränade på start och stopp från marken, gjorde förberedande uppsittningsövningar och stod på pallen. Att hoppa eller vifta på armarna bredvid henne är inga problem, däremot gillar hon inte när jag klappar på sadeln och henne, och inte när jag tycker i stigbyglarna. Stå på pallen bredvid henne är också lugnt så länge jag inte klappar på henne. Vi har lite att jobba med innan vi kan börja rida, även bromsen behöver trimmas, men hon förstår snabbt så jag tror att vi snart kan börja hänga på henne.
 
Jag hann tvätta två täcken också innan åskan började mullra lite väl mycket. I stället middag och så åkte jag och Nisse på Hammarn och köpte foder. Hemma igen bakade jag en kladdkaka och bokförde lite innan jag och Linda gjorde kcäkksrundan hos hästarna. Det regnade och åskade fortfarande men det såg ut som att hästarna tyckte att det var skönt efter dagens värme och bromsar. Sen fikade vi kladdkaka och grädde!
 
Nu ny dag, prognosen säger typ allt mellan uppehåll och ösregn hela dagen så vi får helt enkelt se vad det blir!
 
Doris i Kaydens korg med grejer!
 
Forzett med sadel! 

Lägerdag!

Sol, värme och sand, skulle kunna vara en dag på stranden men det var i stället en lägerdag!
 
Varmt och intensivt kan man ju sammanfatta gårdagen. Kolade hästarna först på morgonen, och sen i väg och då hade jag först en lektion på vägen dit. Sedan ridläger hos Nylands Hästsportslag hela dagen. Hade tre grupper på varierande nivå som red två lektioner var, en markarbete på förmiddagen och sen hoppning av bana på eftermiddagen. Hade dessutom en privatlektion på lunchpausen så det var verkligen intensivt! Dessutom sol, varmt och dammigt!
 
Var sjukt trött när jag kom hem. Fixade mat, tittade lite på en serie och sen tvättade jag två täcken, nattade hästarna och så hjälpte Nisse oss att verka Bea, Lemonaden och Bob. Mer orkade jag inte! Verkningen av Bob var två små klipp på varje framhov, men han var superduktig och vi gjorde det lös i hagen!
 
Ny dag, försöka ta igen det jag inte orkade igår kväll. Ska tydligen åska och regna i kväll så gäller att försöka hinna lite innan!
 
 

Värme igen!

Lite sol och värme igen efter helgens regn, och inte bara lite utan mycket bromsar och insekter... 
 
Började gårdagen med att åka och köpa två höbalar, handla och tanka. Kändes verkligen som lyxkonsumtion. Årets höbalar är inte billiga, köpte kaffe och smör (som är dyrt nu) och dessutom tankade på det, kändes verkligen på bankkontot!
 
När balarna var utrullade och transporten tillbakalämnad så red jag Movie, skänkelvikningar och galoppjobb stod på schemat. Ner till betet sen och red ut en sväng med Chokladen och longerade Wasabi för att se att hon är ohalt efter sårskadorna. Svullnaden har gått ner och såren ser fina ut. Sedan kom Linda ner och vi red Grå och Juliette i skogen en sväng.
 
Middag och kaffe, sen gjorde jag nästa ryck i stallet. Körde ner den stora vattendunken som jag fyllt upp till betet, tömkörde Kayden som vilat när det varit skitväder i helgen och nu behövde komma igång lite igen. Och satte sadel på Forzett och longerade henne med den,gick jättebra. När jag sen fyllde vatten hos Lemonaden, Bea och Bob så passade jag på att sätta på grimma på Bob också. Gjorde inget mer än testade grimman lite, nästa gång får vi testa att leda också.
 
Nu ny dag, ska ha lektioner på läger och misstänker att det både kommer att bli varmt och intensivt!
 
Chokladen på tur i skogen!
 
Wasabi longeras, börjar bli fin i kroppen nu!
 
Typiskt Grås öron när vi rider ut! De brukar börja hänga åt sidorna när hon börjar bli trött...
 
Forzett longeras med sadel!
 
 
 
Bob med grimma! Och mamma Lemonaden i kanten
 
 
 
Och en närbild utan grimma! 

Helgen!

Blev en blöt helg! Ska försöka sammanfatta helgen då jag inte hann skriva något varken i lördags kväll eller igår morse!
 
Det har regnat, från natten till lördag till söndag morgon, och sen skurar på söndagen, så nog har vi fått regn! I lördags morse var jag genomblöt efter att ha fodrat och kollat hästarna, fullständigt genomblöt. Åkte upp på Ica och handlade gofika och sen blev det en sen och lång frukost. Med tanke på vädret så bestämde jag och Nisse oss för att åka på loppisrunda i stället för att försöka göra något vettigt. Nisse hittade en billig sele men annars var det mest roligt att göra något annat.
 
Hämtade upp transporten på hemvägen och sen snabba bud att försöka hinna jogga Clarinett lite innan jag skulle på middag. Ställde av transporten på gården och åkte ner till betet, regnade såklart fortfarande, och Clarinett har vridit ena bakskon så den sitter snett. Ringer Nisse som lovar att fixa, den om jag kör upp henne. Så börjar med att dra loss skon för att se att hon inte är halt utan skon och tvättar Wasabis sår. Den upp på gården och putsar av och packar alla grejer, och fodrar hästar och gör klart. På med transporten och ner till betet igen för att hämta Clarinett och köra upp henne till Nisses stall.
 
Nisse slår på skon, vi tar henne ett par varv på lina för att se att hon inte känner av något i hoven. Ställer in henne i stallet så får hon sova där. Med tanke på att det fortsatte regna hela natten så var det ett bra beslut. Jag bytte om och kom en timme sent till middagen men fick ändå mat. Det var ett litet gäng från jobbet, och några som har jobbat hos oss som åt och drack lite vin. Blev inte så sent för jag skulle ju i väg.
 
Igår morse var det skönt att kunna stå inne och knoppar Clarinett! Jag fodrade hästarna, fixade Clarinett och så åkte vi på tävling på ett ställe där jag inte varit förut. Vi red en LB:1. Hon kändes fin och fokuserad både på framridningen och banan, förut när hon på framridningen blev rädd för en häst och jag höll på åka av. Men väldigt nöjd med hur det kändes, dock tyckte domaren att jag red för hastigt i galoppen så det drog ner. Vi har ju haft problem med att hon brutit av eller stått emot i galoppen så det var väl ändå bättre att det gick för fort. Fick dessutom byten på båda diagonalerna men där har jag tränat mycket hemma att hon inte ska få bryta av efter två tredjedelar av diagonalen, nu försökte jag öka lite också och då bytte hon i stället. Bara att träna vidare men det är verkligen galoppen som är svagheten hos oss. 
 
Hem igen, hann precis plocka av täckena på hästarna på betet och skulle tvätta Wasabis sår så öppnade sig himlen. Longerade Chokladen lite och sen kom en hagelskur! Blev rätt less, packade ur bilen och lämnade igen transporten. Fixade tacos till middag av rester i kyl och skafferi, och skulle sen fortsätta i stallet men jag och Nisse åkte och hälsade på några bekanta i stället, jag var rätt trött! Så nu får jag lägga tid på hästarna i dag i stället, och vädret verkar bättre för det i dag!
 
Blöt Bob och Lemonad på lördag förmiddag! 
 
Clarinett i Jättendal!
 
Lite Betfibermix innan hemfärd!
 
Bästa på hela dagen enligt Clarinett!
 
Chokladen äter lite kraftfoder efter longeringen, det haglar för fullt! 

Uppladdning för regn!

Mycket av dagen har handlat om att förbereda för regnvädret som ska vara i morgon, uppe mot 50 mm kan det komma!
 
Det blev också en riktig tömkörningsdag, vilket egentligen inte var planerat utan bara blev. Men dagens första häst, i töm, var enligt planen Forzett som även gick helt efter planen. Det som vi jobbade med förra gången hade trillat på plats och även om jag började med innertömmen direkt i bettet som på unghästarna så kunde jag avsluta med vanlig tömsättning, provade även ett annat bett, ett tredelat med parerstänger som fungerade väldigt bra! Parerstänger är verkligen bra för unghästarna i början då det dels ligger kvar i munnen men framför allt trycker lite på sidorna när man tar i det och styrningen blir mer pedagogisk!
 
Sen ner till betet för att tömköra Wasabi men där var det inte enligt plan. Hon var lite svullen i en has och hade lite sår, bedömde att svullnaden kom från såren och att den borde gå ner av rörelse så tömkörde ut henne en liten sväng i skritt. Blev bättre men inte bra, och jag insåg att jag behövde hjälp för att tvätta såren.
 
Körde i stället upp Clarinett till gården och red henne på banan. Igår var fokuset på LC:1 för Chokladen men i dag jobbade vi med LB:1 då vi är anmälda till den på söndag. Gick ganska bra att rida och hon kändes fin, förutom när Kayden som går precis bredvid banan gick i väg och drack utom hennes synhåll, då var fokuset helt borta. Vi behöver jobba mer med att växla mellan "av och på" och spänning och avspänd het, och framförallt att bli snabbare att byta läge. Men det får vi jobba med framöver.
 
Körde tillbaka Clarinett, och hann lite fika innan det var dags att jobba Paulas häst i töm. Hon skickade på förmiddagen och frågade om jag hade tid, och det var ju klart att jag hade! Har tömkört honom en del och han blir bara finare för varje gång! Sedan tillbaka ner på betet då Linda var där och kunde hjälpa mig att tvätta Wasabis sår. Tog då också och joggade Grå lite i töm, och satte på täcken. Känns bakvänt att sätta på täcken när det är så pass varmt som det var då men jag vägrar täcka sen när det redan har börjat regna, med blöta hästar och täcken!
 
Upp på gården igen och bestämde mig för att ta även Movie i töm i dag. Planen var att göra det med henne i morgon, men jag misstänker att jag inte vill göra så mycket i morgon så hon fick jobba i dag och blev riktigt loss och fin. Sen ytterligare ett par täcken på innan jag var klar. 
 
Stekte hamburgare till mat och sen var jag tillbaka i stallet för att få hem en höbal. Medan jag väntade hann jag tvätta två täcken ned högtryckstvätten så nu är årets tvättestvätt igång! Två täcken av typ tjugo är ju inte så mycket men en början i alla fall! Fick hem balen, nattade hästarna och sen en lugn kväll. Blir spännande att se om vi rinner bort i morgon!
 
Forzett i töm!
 
Wasabi på promenad!
 
Clarinett innan avsittning!
 
Och så Doris som passade på att vila på Clarinetts schabrak! 

Digital dressyrtävling!

Man tycker ju att det skulle vara en helt annan sak att rida dressyrprogram hemma än på tävling, men jag har insett att det är nästan samma sak. Lika mycket prestationsångest i alla fall!
 
Dagens stora mål var att filma för den digitala dressyrtävlingen som jag anmält mig till. Men jag började inte där, egentligen började jag med att åka på byn och tanka bilen, men i stallet så började jag med att rida ut Movie i skogen. Hon undrade nog om det inte fanns någon mer lättillgänglig stig men knatade glatt på. Hon fick gå upp i skogen bakom gården, där är det både rejäl klättring och mycket att gå både över och igenom, bra jobb för att muskla upp ryggen!
 
Sedan tog jag Kayden i töm, och fick en sekvens i galoppen där jag för första gången fick hon att släppa även i galopp och bli lång och låg i halsen! Sen sladdade jag banan och gjorde i ordning Chokladen, och givetvis började det regna när vi skulle börja rida! Jag lyckades inte ens pricka in bra väder fast jag kunde rida programmet när jag ville!
 
Chokladen var spänd och kände av sadeln lite, tror mest att hon kände av min stress. För jag blir stressad, spänd och får en massa prestationsångest även fast vi rider programmet hemma! Men regnet slutade och jag kunde rida bort en del spänning ur henne. Linda kom när jag var framriden och filmade programmet, gick ändå okej. Det är galoppen som är svår men jag fick till halterna i alla fall. När jag sen skulle skicka in den lyckades jag skicka fel länk, så duktig var jag...
 
Körde ner Chokladen till betet igen och sen byggde jag om Kaydens hage så han skulle få mer mat innan det var dags för mat för mig med. Och sen i vanlig ordning i väg för några lektioner. Hemma igen och med hästarna nattade så gjorde jag äppelpaj till kvällsfika. Nu dags att ladda om för i morgon!
 
Helt klart mycket löv, blad, buskar och sly där jag red med Movie i dag!
 
Kayden efter sitt pass!
 
Jag och Chokladen efter programmet, och hon kunde inte stå still! 

Onsdag!

Tyckte ju att det kändes kallt igår morse, men det blev varmare sen och väldigt lagom temperatur som passade med linne. I dag är det ännu kallare på morgonen och blåser lite, får se hur det utvecklar sig i dag!
 
Igår red jag först Movie, vi jobbar med att hitta hur hon ska använda kroppen under ryttare, och sedan Kayden. Han kändes inte alls lika fin som förra veckan och nu kunde han ju inte skylla på knott heller. Tror hellre att han inte orkade tjafsa när det var varmt! Igår var fokuset bara att få honom lösgjord och genom kroppen igen, och hitta den fina känslan. Åttbolt och volter gjorde att det blev bättre, men inte helt bra så vi fortsätter jobba.
 
Sedan åkte jag ner, och fick sällskap av Linda, och gjorde klart hagen vi hade börjat med dagen innan. Gick snabbt att få den klar och sen ledde vi upp stona dit, väldigt nöjda brudar som direkt ställde sig och åt! Så en snabbfika innan jag åkte och tömkörde en travhäst som håller på att rehaba sig efter en liten skada.
 
Handlade på hemvägen och gjorde lättlagad mat innan jag gjorde kvällsrycket med hästarna. Red ut Clarinett så hon fick galoppera uppför backarna, hon var trött efter allt gräs och ganska omotiverad. Sedan red jag Chokladen som ju just nu står på gården, dressyr jobb med mycket galopp och fokus på hörnpasseringar.
 
Som vanligt sent innan jag var klar. Nu ny dag med en hel del planerat som vanligt!
 
Jag tycker att Bob är så fin!
 
Här med mamma Lemonaden!
 
Hungriga ston på nytt bete!
 
Utsikten från min och Clarinetts kvällstur! 

Promenader!

Inte så ofta man börjar och slutar dagen med en promenad! Det var såklart promenad efter förrymda hästar, samma två hästar men som tur var inte mina utan Nisses. Två ston som var övertygade om att gräset var grönare inte bara utanför deras hage, oavsett hage, utan även grönare i en annan del av byn....
 
Mellan promenaderna hann jag lite annat, dock inte så mycket ridning men det tar jag igen en annan dag. Hämtade först hem Chokladen från betet och red henne på banan. Hon ska starta en digital dressyrtävling i veckan, min plan var att rida henne en dag och sen rida programmet men känslan igår gjorde att jag bestämde mig för att rida ytterligare en dag innan vi rider upp. Kändes som att det fanns lite att jobba med!
 
Sen Kom Linda och vi åkte ner till betet och red ut med Clarinett och Juliette. Det hade regnat ganska mycket så grusvägen var mjuk och perfekt för travjobb. Sedan började vi med nästa hage, den tredje och största hagen nere i skogen, hann inte klar igår för sedan skulle hovslagaren komma. Movie hade redan hunnit drulla bort båda framskorna men fick snabb hjälp så de kom på plats igen!
 
Middagstid och Nisse hade köpt hem mat från grillen, sedan åkte jag i väg för ett par lektioner och tog med mig Nisses transport. Ställde av den på vägen och den när jag åkte hem igen så hämtade jag transporten och Nisses ardennerhingst. Han har varit uppfostrare åt en unghäst på bete men ska nu hem för att betäcka. Sedan nattning av hästarna och den där sista promenaden så var den dagen förbi. Nu ny dag med förhoppningsvis mer ridning. Men bara 14 grader ute så känns kallt, man hann ju vänja sig lite vid värmen förra veckan, men bra arbetsväder!
 
Doris hjälper till med det mesta, här kollar hon vattnet!
 
 

Regndag!

Den här dagen liksom regnade bort! I alla fall halva dagen...
 
Började dagen med att sätta fram dressyrbokstäverna på ridbanan inför denna veckas utmaningar. Sen ner till grannhuset och plockade ner det som var kvar av hagen där. När det var klart så var det dags för hästarna och fortfarande fint väder. Men när jag red Grå, som fick dressyra lite, så drog det igång och blåsa rejält och himlen var svart! Så att i stället för att rida Chokladen så åkte jag upp på gården och tog de i stället för de kändes viktigare.
 
Tog både Movie och Kayden i töm med mycket framåttänk! Båda två behöver bli lite mer loss i kroppen och för att komma dit behöver de gå fram lite mer. Kayden fick jobba mycket i galopp för att försöka hitta den lägre formen även i galoppen. Himlen var fortfarande kolsvart och det blåste men regnet drog inte igång förrän jag var klar!
 
Fixade middag och det drog igång åska med blixtar och muller nästan samtidigt, fick ställa in lektionerna eftersom det åskade även på det första stället jag skulle till. Tog det lugnt en timme och tyckte sen att vädret var bättre så drog igång med hästarna igen, men såklart började det regna igen!
 
Tog i alla fall och tömkörde Forzett, hon är tömkörd en gång tidigare men vi gjorde det helt från början. Bara lite enkelt jobb i dag, som gick ut på att få henne att förstå att hon skulle gå framför mig, men det gick verkligen jättebra! Sen kom Linda och vi bestämde oss för att inte rida utan i stället natta hästarna och sen fika! Det är ju en ny dag i morgon med nya tag!
 
Doris och Trassel umgås! 
 
Movie i töm! 
 
Kayden!
 
Forzett!
 
Bob och Lemonaden!
 
Bob gillar att bli kliad! 

Löshoppnings söndag!

 Nu börjar det faktiskt bli mindre hästar igen, känns som att det gått åt andra hållet ett tag trots att jag sålt två! Är bra att det är många hästar på utbildning, men ändå lite skönt med lite lugnare någon vecka! 
 
Igår började jag nere på betet. Red ut Clarinett uppför backarna så hon fick lite konditionsjobb, det behöver hon verkligen! Sedan red jag en minitur på Wasabi, en kvarts ridtur i skritt på egen hand är rätt lagom just nu men tanken är att förlänga turerna lite hela tiden.
 
Sedan upp på gården och fixa, lite med hagarna innan Cervins ägare kom för att hämta hem honom och hans kompis. Innan de åkte hem så red hon en lektion på honom. Blev väldigt tomt och tyst på gården efter de åkt, Cervins shettiskompis var väldigt pratig så han gnäggade nästan hela tiden! Fick en vinflaska av ägaren så jag tror att de var nöjda. Själv kan jag tänka mig att ha bara ardenner på inridning, tyckte att Cervin var väldigt trevlig att jobba med!
 
Sen upp på byn, tankade och handlade lite, framförallt löshoppningsfika som ju är viktigt. Efter vi ätit så var det nämligen dags att löshoppa igen! Kom två hästar utifrån, en friserkorsning och en käck liten a-ponny! Sen löshoppade vi Kayden som hoppade grymt bra, men sen fick en rivning och gav upp lite, gjorde det lättare och då kom han igång igen. Han har så otroligt lätt för sig! Forzett fick prova löshoppning för första gången, tog ett par varv innan hon förstod vad det gick ut på men då gjorde hon drt bra, dock bara lågt denna gång. Även Movie hoppade, lite avvaktande första omgångarna men sen tog hon tag i uppgiften och visade sin spänst!
 
Alla hästarna hoppade riktigt bra, den lilla a-ponnyn hoppade lätt över 70 cm, han är som en gummiboll! Sen fika, nattning av hästarna och sen var Nisse och jag i väg och tittade på en ponny med svullet ben. Nu ny dag, ny semestervecka och nya tag! Den här veckan hoppas jag hinna börja tvätta täcken och måla lite, har också ett hagprojekt även denna vecka!
 
Från Wasabis minitur!
 
 
Forzett spanar!
 
Forzett med mellanmål i munnen!
 
Movie!
 
 
 
Doris var med hela löshoppningen. Mest i vägen, men hon lär sig nog! 

Shopping och crusing!

Blev en ganska ohästig dag igår, men det behövs ju det med ibland!
 
Longerade Chokladen på morgonen nere vid betet och sedan åkte jag och Linda till Sundsvall. Där började vi med att titta på hopptävling, Norrlands största hopptävling så många fina hästar, vi såg 1.10 m klassen sen åkte vi vidare för shopping.
 
Planen var Sundsvalls hästaffärer i första hand, och egentligen var planen mest att kolla. Men jag hittade en hel del "bra att ha" grejer, som insektsmedel, benskydd till Clarinett, foder, handtag till hagar, isolator er, en tröja från HM och en borste. Alltså när köpte jag en borste sist? Det var dags nu men det är bra kvalitet på borstarna jag köper så dröjer förhoppningsvis ett tag till nästa gång. Och så hittade jag ridstövlar på rea... Linda skulle prova ridstövlar och jag skulle titta på stallskor/ridskor var planen, Linda köpte inga ridstövlar, jag hittade inga skor (vilket jag verkligen behöver men är less på att de går sönder direkt och att jag får ont i fötterna av dom, så måste leta vidare) men jag hittade passande ridstövlar på rea! Jag har önskat mig ridstövlar men inte tyckt att jag haft råd, dessa var inte exakt de jag ville ha men de var verkligen sjukt billiga så jag slog till! 700 kr är ju inte ens en tankning numera och det kör jag ju upp på en vecka, ridstövlarna håller förhoppningsvis längre än så!
 
Sen var vi less, vi åt innan vi åkte hem men varken jag eller Linda gillar att gå i affärer så det blev ingen lång dag direkt. Hemma igen så vilade jag lite, bakade en rabarberkaka och nattade hästarna innan jag åkte på crusing i Hammarstrand. Trevligt att träffa lite folk och så men åkte hem ganska tidigt ändå. Nu ny dag och mer häst! 

Juli!

Blogg.se är inte den mest pålitliga bloggplatsen, igår kväll gick det inte att logga in vilket inte är helt ovanligt. I morse var jag för trött för att skriva men nu har jag longerat Chokladen och jag och Linda är på väg till Sundsvall!
 
Igår var det varmt, kvavt och insekterna, speciellt bromsarna var vidriga! Jag longerade Forzett först, andra gången och nu kan hon det! Sedan red jag ut en liten sväng med först Movie och sen Cervin. Avslutade med att släppa ihop Movie och Forzett, tanken är att de ska få hänga ihop i sommar och det verkar gå bra!
 
Jag och Nisse åkte och handlade, och där någonstans började regnet. Vi åt och jag sov en knapp timme, och framåt kvällen hade det slutat regna och var friskare i luften. Tyvärr dock mycket knott... Red Kayden som var piggare när det inte var så varmt men jag hade inte alls samma fina ridkänsla som sist, skyller på knotten eftersom han varit störd av de förut. Sen när jag var klar på gården så träffades jag och Linda och vi red ut en sväng med Grå och Juliette. Skön temperatur men mycket insekter!
 
Nu väntar en dag i Sundsvall, vi börjar med hopptävling!
 
Forzett vid ihopsläpp!
 
Full fart!
 
Grå efter ridningen sent igår kväll! 
 
 

Sista juni!

Det har snart gått en vecka av semestern och jag har inte hunnit något, inte hunnit med något från "att göra listan" och inga semesteraktiviteter. Men jag är ju inte görolös i alla fall!
 
Lång dag igår som, efter att hästarna var kollade, vattnade och fodrade, började i Nisses stall med skoning av Movie och Clarinett. Ny hovslagare då min vanliga, och jättebraiga, har ont om tider nu i sommar. Men det gick ju bra det här med trots att det var kvavt och varmt redan från morgonen. Körde tillbaka dom till gården och passade på att rida ett dressyrpass med Clarinett innan jag körde ner henne till betet. Varmt och svettigt så spolade av Clarinett efter ridningen, hon var fortfarande blöt när jag släppte henne i hagen så nu är hon rejält skitig eftersom hon såklart direkt rullade sig i dammet där!
 
Tillbaka upp på gården och red Kayden. Han fick styra runt träd i skogskanten och tyckte att det var väldigt jobbigt att lyfta på ben och koordinera kroppen. Sen middag innan Cervins ägare kom och red en enkel lektion på honom och efter det så åkte jag i väg för två lektioner, ganska sena lektioner nu när det är så varmt.
 
När jag var på hemväg skickade Linda att Bea betedde sig märkligt, vilket jag såg direkt när jag åkte förbi hagen. Så jag fixade hästarna för kvällen och sen tillbringade vi några timmar med att kolla henne. Bea ska ju vara dräktig, men har gått över flera veckor och har inte satt juver, och är inte heller så stor men tjock för att vara Bea, så vi har nästan gett upp att det ska bli något föl men det kan vara någon form av förverkat eller liknande hon hade igår. Vi hade koll på henne ett par timmar och sen åkte och fikade lite innan vi kollade igen vid 1.00 på natten. Linda har även kollat henne i natt och då var det inget konstigt. Men vi kommer verkligen försöka hålla koll nu! Tyvärr går det inte att ha kameraövervakning i hagen de går nu, så det blir lite jobbigare!
 
Nu ny dag, nya tag och förhoppningsvis lite tidigare kväll!
 
Clarinett dressyrar på banan!
 
Kayden i skogskanten!
 
Många bilder på Bob blev det när vi var i hagen och höll koll! 
Här med mamma Lemonaden!
 
Så fin!
 
 
 
 

RSS 2.0