Gott slut!

Laddar upp för årets sista dag! Jag hoppas verkligen att 2019 ska bli bätrre!
 
Igår red jag Chokladen innan jobbet, vi skrittade i skogen där det nu var lite mer ridbart då snön tinat av träden även om den ersatts av frost. Efter jobbet och snabblagad mat i form av hamburgare så jobbade jag Bea i töm. Linda har typiskt nog varit sjuk i jul. Fick hjälp av Linda och Paula att sitta lite på Dajmen som dock var tjafsig med huvudet och lite otålig, blev bara repetion igår. Avslutadesedan med att rida Lilla Grå. Hon var överladdad, så jag longerade först och då blev hon i stället istadig och låst. Det är som att hon inte kan hantera sin överenergi, hon är väldigt jobbig ochbjag måste klura på hur jag ska få ner stressnivån på henne.
 
Sen åt vi rostmackor med räkor och röror från Ica, skagenröra och laxröra, till kvällsfika. Nu är det dags för årets sista arbetsdag och jag misstänker att den som så många andra arbetsdagar detta år blir rörig...
 
Gott nytt år på er!

Korta dagar!

Jag vill hinna så mycket men dagarna är så korta!
 
Igår tog jag Szum i töm innan jobbet, sen Ica-jobb 9.30-16. Hemma igen så gjorde jag först pastagratäng och sen red jag ett dressyrpass på Clarinett. Hon var superfin i traven, jobbade igenom galoppen, speciellt höger, ordentligt men hon är jämförelsevis tungriden i galoppen mot traven. Minsta lilla obalans hos mig eller henne ser hon som en anledning att bryta av.
 
Sen fick vi besök så det blev kaffe och glass resten av kvällen!

Jobb resten av året!

Ja ha, då jobbar jag resten av det här året! Tur att det inte är så länge kvar!
 
Igår red jag Chokladen innan jobbet, inte samma euforisla känsla som sist men hon är pigg och med, och vi jobbar vidare med övergångar för att hitta balans och styrka.
 
Efter jobbet, behöver jag säga att vi skulle vara en extra men blev en kort pga sjukdom?, så fick Lilla Grå gå ett kort och intensivt pass i töm. Hon var återigen överenergisk och mer över marken än på... 
 
Chokladen!

Mellandag!

I dag är det dags för Ica igen, har varit väldigt skönt med några dagar ledigt därifrån...
 
Igår förmiddag var jag i väg och hade lite lektioner och jobbade mågra hästar. Sen sill och stekt potatis till lunch innan det var dags för mina egna hästar. Red Szum på banan,  han är väldigt pigg nu! Clarinett fick gå galoppprogrammet i lina och sen longerade jag även Dajmen som fick prova en lång inspänning. Hon tog den väldigt bra, testade att dra lite i den men sökte även stöd och accepterade att den var där.
 
Sen åkte vi upp på byn och åt pizza, var helt dött där och inga människor ute. Är alla på mellandagsrea? Hemma igen så somnade jag i soffan så sen blev det inget mer gjort!

Annandagen!

Igår började jag smygjobba lite, så nu är julledigheten slut!
 
Men först jobbade jag Lilla Grå i töm, hon var betydligt mer sansad och vi kom lite mer till arbete. När hon var klar kom Berozas matte på en snabbvisit, hon hälsade på Beroza och lämnade grejer men det blev ett snabbt besök för  de hade en dålig häst hemma. Så typiskt när man åker i väg. Sen fick även Chokladen gå i töm innan lunchfika och i väg på lektioner.
 
Det blev sen en slapp kväll med risgrynsgröt till middag och soffhäng, tittade från Friends (och somnade), tittade på film och började med Charlotte Dujarins bok. I dag är det mer jobb som gäller och jag är i vanlig ordning lite sen...

Juldagen!

Juldagen kom med plusgrader, blåst och överpigga hästar! Undrar om tomten har gett dom energifoder i smyg?
 
Jag red i alla fall först Szum, han fick jobba lite på banan och var pigg och glad, så pass att han bockade i de tre första galoppfattningarna. Lilla Grå var ännu mer taggad, jag tog henne i töm och direkt när jag släppte ut henne på tömmen så pep hon och gjorde ett luftsprång där jag såg hela gården under magen. Och så fortsatte det mest hela passet, blev mer avrastning än arbete. Dajmen tömkörde jag lite, tränade mest på start och stopp, eller egentligen mest stopp... Är så lätt att få ludd i öronen när matte säger proo...
 
Avslutade med dagens dummaste idé .... Red Clarinett i skogen ovanför gården för att trampa upp spåret där. Smön låg tung på grenarna mitt över stigen,  eftersom det var plusgrader så var snön rätt blöt och vi blev överöst av snö. Bitvis gick vi ett par steg åt gången och ruskade av grenar mellan, Clarinett är så tålmodig i dessa lägen men den uppe i skogen blev hon rädd när jag bröt av en liten gren och studsade i väg i full fart... Jag hoppas att kläderna har torkat riktigt nu gör det gick vrida ur dom igår...
 
Sen julmat till middag och lite slappande framför tvn, jag läste ut Peders bok och vi fick lite kaffebesök. När hästarna var nattade så lyckades vi slappa ytterligare lite framför tvn, jag jobbar lite på slappandet för det är jag inte så bra på...

Julafton!

Julaftonsmorgon hade vi 16 grader kallt och jag frös en del när jag och Linda red ut en sväng med Clarinett och Bea för att leta tomten. Clarinett tog tomteletandet på allvar och tittade bakom varenda buske och sten! Vi hämtade Paula på hemvägen och sen hade vi julgodis utdelning i hagarna! Alla hästar fick en morot och ett äpple, eller två äpplen om man heter Clarinett och smörar extra, utom Dajmen som varken gillar morötter eller äpplen men räddades av att Linda hade lite kraftfoder i fickan...
 
När alla hästar var nöjda så griljerade jag skinkan och städade undervåningen medan Nisse körde hö till sina hästar. Sen tog vi en skinkmacka , öppnade julklappar och fick lite snabb-besök innan jag tittade på Kalle på tvn och Nisse åkte och var tomte!
 
Julmiddag hos Nisses systerson och syster med familjer, jag åt alldeles för mycket mat och är fortfarande mätt! Har dessutom börjat läsa Peder Fredricsons bok som jag köpt till mig själv i julklapp och den är väldigt bra och inspirerande!
 
Bilder från våran julaftonsritt!
Det är ett riktigt julkortslandskap men det syns knappt med min kamera!
 
I stället tog Linda dessa bilder:
Clarinett är ganska kärvänlig med Bea!
 
 

Uppesittarkväll!

Så var det jul igen! 
 
Sista rycket på Ica igår, nu är jag ledig några dagar! Jag jobbade Chokladen lite i töm innan jobbet, hon var lite tjock i ett ben men hon är väldigt känslig och svullnar lätt så det behöver inte vara något. Hon fick gå lite lätt i töm och sen kylgele på.
 
Efter jobbet så nattade jag hästarna, slog in några julklappar och sen uppesittarkväll med Bingolotto. Jag gjorde ägghalvor med majonnäs och räkor, och så ost, kex och choklad, testade årgångsmust med lakrits men den var sådär så det blev en cider sen i stället. Inte van  jag något och inte blev det någon skinka griljerad men det hinner vi nog i dag!
 
God jul alla bloggläsare!

Dan före dan före dopparedan!

Nu börjar det dra ihop sig!
 
Igår longerade jag Szum innan jobbet, han fick gå galoppprogrammet. Det var ett tag sedan vi gjorde det sist vilket märktes då han blev väldigt trött. 
 
Sen jobbade jag 9.30-18, ganska bra fart första timmarna men lugnt på slutet. Ska bli intressant att se hur det är i dag, blir ju lite annorlunda upplägg på handlingen med två helgdagar innan julafton. 
 
Efter jobbet så fikade jag och slog in två julklappar lite snabbt sen red jag och Linda ut i mörkret. Blev en händelserik tur! Dels tog vi grantjuvar på bar gärning och sen gjorde jag årets snyggaste avfallning! När vi var typ hemma fick jag idén att skrapa av snön från brevlådan, jag har tidigare kollat brevlådan med Clarinett och det brukar gå bra. Men nu blev hon lite rädd, testade ändå två gånger men andra gången så hoppade hon till, sköt rygg och tog ett skutt åt sidan. Jag som satt lite snett för att nå brevlådan hängde inte med utan satt o nästa sekund i en snödriva,  landade på rumpan (men mjukt i snön) med båda fötterna framför mig som jag skulle åka pulka. Och som jag skrattade, och Linda med... 
 
Sen åkte vi till Paula och hade julmysfika och öppnade lite julklappar. Jag fick en stor korg med godsaker! 
 
Nu kör vi sista racet på Ica!!

Nu vänder det!

Nu vänder det äntligen! För mig som hatar mörker är det verkligen en vändpunkt när vi nu går mot ljusare tider igen även om det tar ett tag innan vändningen märks. Jag hoppas att allt annat ska vända också nu! Mot ljusare och bättre tider!
 
Igår julstressen på Ica på dagen och sen till Hammarn och 50års kalas! Trerätters middag till självkostnadspris på hotellet, gott, enkelt och trevligt. Och lagom vilt för mig, var hemma halv ett och drack två cider. Nu ett ryck hos hästarna på morgonen innan det är fags för Ica igen!

Julkaoset!

Nu har julkaoset kommit till Ica! Och det är ändå flera dagar kvar...
 
Jag red Lilla Grå och Clarinett på banan på förmiddagen, Grå höll sig i skinnet och var bara lite småtjurig i början vilket hon gärna är när hon gått lite. Clarinett fick göra lite galoppjobb.
 
Sen byta om och in i kaoset på Ica. Var väldigt rörigt när jag började klockan 12 men sista timmen innan stängning, vi hade extra öppet till 20, var det lugnt. Sen bara natta hästarna och sova! Nu mot kaoset igen!
 
I övrigt vill jag bara sammanfatta gårdagen med FUCK CANCER!

Äntligen galopp!

Lätt snöfall och några minusgrader, perfekt ridväder igår!
 
Jag, Linda och Paula träffades på morgonen och red ut i snön, jag red Clarinett, blev en ganska lugn tur med snöpulsning innan Linda skyndade till jobbet. Sen red jag Szum som fick jobba med att trampa upp spåret i sommarhagen, skulle behövas en halvmeter till med snö för att få det helt perfekt men å andra sidan vill jag inte ha mer snö på banan....
 
Så red jag Chokladen på banan, var ju någon vecka sedan jag red sist då hon ju fick vila när det var halt och nu har jag ju bara longerat och tömkört, men kände direkt att hon var framåt och med. Jag har ju inte galopperat henne uppsuttet då hon ju knappt gått att trava på uppsuttet och även varit väldigt obalaserad i galopp på lina, men sista veckorna har jag sett och känt att det nog snart är möjligt. Och igår testade jag att fatta galopp, och på andra försöket fattade hon en balanserad galopp och vi galopperade en halv långsida och genom hörnet, som om vi aldrig gjort annat! Jag blev så glad att jag avslutade direkt! Det har verkligen lossnat massor sen jag började med magnesiumet. Avslutade sedan med att jobba Lilla Grå i töm, svullnaen hon hade på benet i helgen är helt borta och hon såg fräsch ut.
 
Sen köttbullar, potatis.och röbetssallad till mat och sen i vägpåsista lektionskvällen innan jul! Nu är det mest Ica-jobb som gäller fram till jul!

Julgodis!

Ganska effektiv dag i dag! 
 
Först red jag och Paula ut med Clarinett och Minna, pigga hästar i snön! Sen red jag Szum på banan, underlaget tillåter lite galoppjobb också nu. Och avslutde med att jobba Chokladen i töm.
 
Sen fika och i väg på Hammarn och köpte kraftfoder, hem igen och gjorde pizza. Medan pizzan var i ugnen så städade jag övervåningen, kändes väldigt effektivt! Sen tillbaka till stallet, Linda red dressyrträning och sen hjälpte Linda och Paula mig så jag kunde hänga och sitta på Dajmen. I dag gick vi även några steg! Det går bra men nu behöver hon nog någon dag vila.
 
Avslutade sedan dagen med att göra mörka chokladbräck med turkisk pepparkross, det blev lite suspekt, och knäck medan Nisse styckade ett råddjur. Nu får det vara nog med nytta för i dag och dags att sova!
 
Så fint på dagens tur, tyvärr gör inte kameran utsikten rättvisa!
Vintersol!
 
 

Julveckan!

Nu går vi in i julveckan vilket redan märks på Ica! Jag är ledig nu tisdag och onsdag men jobbar sen fram till jul!
 
Igår efter jobbet så försökte jag först dra upp Nisse som kört fast med transporten, det gick sådär... Sen dejtade jag Linda och Paula i stallet och hängde och satt på Dajmen! Så duktig liten prinsessa! Avslutade med att longera Chokladen lite innan jag däckade på soffan. I dag har jag massor att göra, får se hur det går med det!
 
Jag och Dajmen tog en selfie igår efter uppsittningsträningen!
 

-27 grader!

Det har varit en kall helg, jag har kommit på två saker som är bra med -27 grader.
1. 12 minusgrader känns som plusgrader sen, även 20 minusgrader länns ganska okej.
2. Man behöver inte använda kylgele när hästen gör illa sig.
 
Igår var det mest kallt. Jag jobbade, fodrade och vattnade hästar, eldade och skrev fakturor. Något mer blev det inte. Vattnet frös i huset som jag använder som sadelkammare och i sovrummet var det 7 grader på kvällen, sov med tre täcken och en filt...
 
I morse var det fortfarande -23 grader men det gick ganska snabbt åt rätt håll och när jag hade jobbat och gjort pastagratäng till middag var det bara 10-12 grader ute och äntligen läge att komma igång med hästarna igen. Först Dajmen, Linda och Paula hjälpte mig, och jag hängde och testade att sitta lite lätt. Egentligen mest träning att lyfta över benet för varken jag eller Dajmen hann känna hur det kändes men en 3-4 gånger lade jag i alla fall över benet. Sen fick Clarinett och Szum jobba lite i töm, Clarinett med ganska mycket galoppjobb. Avslutade med ostkaka till kvällsfika! 
 
Och så var det ju det där med kylgelen... Lilla Grå var ganska rejält svullen i ett framben igår, troligen sparkat sig själv på senfästet, men såg nu i kväll betydligt bättre ut. Hon är förhoppningsvis igång igen om några dagar, och får väl ta fram kylgelen nu när drt inte längre är lika kallt!

Trevligheter!

Kallt, nu på lördagsmorgon är det -25 grader. Det är alltid något som ska jävlas när det är kallt. Igår frös vattnet in i huset, misstänker att det är precis där det kommer in i huset, undrar vad som ska jävlas i dag?
 
Blir inte så mycket gjort med hästarna, fodra, vattna och elda lite. Efterjobbet igår var det full fart, på 45 minuter hade jag åkt hem från jobbet, tänt upp, åkt till Nisse och bytt om! Då kom Paula och Linda, och som chafförr Sandra som också haft häst här förut, de hade nämligen bjudit mig på Hallstaberget som födelsedagspresent! Vi åt buffé, drack lite gott och surrade massor! En hel del häst såklart... 
 
Nu ny dag, kallt och Icajobb! Just nu längtar jag till sommaren, den här bilden får illustrera det!
Clarinett njuter av sommar och bete!

Kallt och clinic!

Alldeles för kallt ute! Förra veckan is, den här veckan kyla! Blir inte mycket ridet...
 
Jag longerade Chokladen igår morse, hon har haft en och halv veckas vila men nu var tanken att komma igång igen. Men något mer hästjobb blev det inte utan jag åkte och jobbade några timmar på Ica över luncherna i stället.
 
Sen åkte jag och Linda till Wången på clinic för Anders Eriksson. Det var, som alltid med honom, en bra clinic. Jag har sett honom flera gånger förut och det är intressant att se vad han håller fast vid och vad som revideras. Inspireande och lärorikt, känns som jag är på rätt väg i alla fall.
 
Nästan midnatt innan vi var hemma igår, nu ny dag och  typ -25 grader. Suck! Hatar kyla...
 
Några dåliga bilder från gårdagen!
 
 

Kallare igen!

Så var det kallt igen! Vilken variation på väder vi har!
 
Igår var det ändå hyfsat, jag hade -16 på eftermiddagen och sen -18 på kvällen. Jag jobbadeförst Szum i töm och Dajmen fick fortsätta testa tömkörning. Innertömmen direkt i bettet mrn vi jobbade i båda varv och det gick riktigt bra.
 
Sen skulle jag rida Lilla Grå, som tur var så longerade jag först. Hon var rätt vild... När jag sedan red, lugnt jobb, så började hon först vara spänd och lite istadig men när hästarna började busa i hagarna så tappade hon såklart koncentrationen och glömde då även bortatt vara istadig. Tyvärr är det för kallt för att rida i dag, hon hade verkligen behövt gå igen. Avslutade med att rida Clarinett ute i snön och bögja trampa upp spår att rida i.
 
Sen spagetti  och köttfärssås till mat och i väg på lektioner. Kallt men det gick ändå bra för både mig och ryttarna. I dag dock ännu kallare s ingen ridning! Suck! Tur man har annat att göra också!
 
Busig liten grå häst igår:
 
 
 

Födelsedag!

Igår var det dags igen att fylla år, känns ganska lugnt i år men nästa år blir det nog värre...
 
Jag red på förmiddagen Szum och Clarinett, båda fick jobba på banan. Det är ganska mycket snö men tyvärr bitvis is under, de fick jobba med att trampa ihop och fick samtidigt lite extra jobb av att gå i snön. Sen lunch och i väg på Ica där jag jobbade eftermiddagen.
 
Efter jobbet så nattade jag hästarna och sen blev det fika och tårta! Jag fick en del julgodis, en tröja och en massa lotter, där det ändå bara var vinst på två... En massa surr i alla fall så trevligt värre!

Strömavbrott!

I morse när jag klev upp gick strömmen, sen var den borta nästan hela dagen och kom inte tillbaka förrän vid 15. Som tur var så hade vi ström på Ica, är så besvärligt där utan el. Nu i kväll har den blinkat flera gånger men än fungerar det. Inte så konstigt att den går, det har kommit mycket snö och den är tung! Stängslen hänger och ridbanestaketet har mer eller mindre rasat helt!
 
Jag jobbade Lilla Grå i töm efter jobbet, hon är så fin i kroppen nu och väldigt fin i jobbet i dag. Sen blev det varma mackor till kvällsfika, hann göra dom mellan alla små strömavbrott. Nu hoppas jag att strömmen stannar och att det är några minusgrader i morgon så snön stannar och blir mindre tung!

Julkorts-snö!

Äntligen lever jag i ett julkort igen! Det är mysigt även om snön ocksåäe jobbig att dra skottkärra i och stängslen hänger tungt i dag.
 
Jag jobbade i alla fall Szum och Lilla Grå i töm, Szum ute i en av hagarna och den grå på banan, inte optimalt underlag på något av ställena men bättre än i veckan. Szum var fin men Lilla Grå tycktes tro stt hon inte kunde halka om hon knappt satte ner fötterna. Så det var bara skutt och hopp av olika slag! Sen hade jag Dajmen klar till Paula och Linda kom och de hjälpte mig att hänga lite. I dag stod jag även i stigbygeln och viftade med benet, börjar närma sig att sitta nu! 
 
Sen red vi ut med Minna, Bea och Clarinett, hästarna var pigga och busiga efter att ha gått lite i veckan när det varit halt. Clarinett skuttade och bockade flera gånger men jsg satt som tur var kvar! När vi var klara så gjorde jag mat och efter lite lugnt sen så nattade jag mina hästar och var med Nisse när hsn tog in sina. Nu blir det lite hästhoppning på tvn tills jag somnar.
 
I dag var det tråkigt att inte ha riktig kamera då det var så vackert ute!
Szum!
 
Från våran tur i dag!
 
Det här med katter och lådor.. Holger och KJ har klämt ner sig i en skokartong! Man ser också tassarna på Deja, Nisses schäfervalp!

Julmarknad!

Äntligen snö igen! Nu hoppas jag på minusgrader så den stannar!
 
Igår var det fortfarande snöfritt hemma hos mig så ingen ridning. Men i morsehade det lagt sig ett tunt lager snö på isen så jag och Clarinett skrittade ut i skogen, så skönt att komma ut igen! Sen åkte jag och Nisse in till Östersund och julmarknaden på Jantli. Mysigt som alltid, toksnöade gjorde det också. Blev en omväg innan hemfärd då Nisse köpt en sele, dessutom rejält med snö och halt så det tog sin tid att ta sig hem. Men nu är hästarna nattade och vi har provsmakat ost och godis som vi köpt i dag. Nu hoppas jag på bra ridunderlag i morgon, och såklart även resten av vintern...

Olycksdag!

Fortfarande isgata hos mig så hästarna vilar sig i form, som tur är så är hagarna bättre, mest tack vare att de är knöggliga...
 
I stället var vi hos några grannar och fikade i kväll efter jobbet. Dock har mitt huvud mest uppehållit sig vid den tragiska trafikolyckan utanför Östersund i dag. Olyckor händer ju ofta men den här fastnade extra, troligen eftersom det var hästar inblandade, den var nära geografiskt och dessutom med forbönderna som vi lite har följt via Facebook. Så fruktansvärt tragiskt!

Isbana!

Vilket före det blev! Hela min gård är täckt med en ishinna och det är förenat med fara att gå även med broddar!
 
Min plan för onsdagen var att rida en massa men eftersom hästarna är oskodda så tordes jag inte ebs ta ner dom till stallet... I stället mockade jag lösdrifterma och satte upp några lampor. Jag gick en promenad med Dajmen, satte på tömkörningsgjorden utanför hagen och gick direkt upp i skogen så fungerade det. Men ridbanan är en skridskoplan... Så trist!
 
Vi gjorde tacopaj till mat och jag bakade lussekatter! Sen på kvällen hjälptes vi åt, Paula med familj, jag och Linda, och rullade in balar i hagarna. Firade det sen med fika och nybakade lussekatter hos Paula. Nu vill jag ha snö!
 
Dajmen på promenad i skogen!

Blaskväder!

Vilket blaskväder det blev igår! Blötsnö och regn, blött och äckligt och i dag har skiten frusit på....
 
Jag red bara Szum och Lilla Grå, båda på banan som var mjuk men blöt. Szum kändes rätt bra, fortsatt jobb med att få igång kroppen på honom. Sen Lilla Grå hade nog frusit, hon var spänd i både kroppen och huvudet. Hon tokbockade i longeringen och blev först istadig i ridningen innan det släppte lite och hon kunde trava några varv åt båda håll utan stök. Var ett tag sen hon var så sist men hon var väldigt spänd i kroppen, och jag har tidigare märkt att hon kan bli frusen när det är blött och runt nollan, när det är riktig kyla är hon det sällan.
 
Sen duscha och snabblunch, och i väg till tandläkaren! Det är inte roligt men jag överlevde denna gång också. Gick ett varv på stan i Sollefteå och åt, innan jag åkte mot lektionerna. Det var rejält snöfall och en massa blötsnö på vägen, och när jag bländar av första gången så är det svart! Halvljusen hade gått, inte rätt dag med rådande väder... Tog mig till Långsele, men finns ingen mack där längre. Ställde in första lektionen, åkte i stället till en kund som är bilmekaniker och som brukar rädda mig! Han hade lampor och bytte åt mig, vilken ängel! Fick även se deras nya ponny i stallet! Sen hade jag sista lektionen, både jag, ryttarna och hästarna var dyngblöta! Det är inte roligt!
 
Igår var det snö hos Nisse men bara regn hos mig.  Att det kan vara sån skillnad på bara tre kilometer!
 
 

Oktober på repeat?

Regn hela dagen igår. Man har precis överlevt november och nu började vi om med oktober igen....
 
Efter en heldag på jobbet så red jag och Linda på kvällen, vi plockade fram två sockerbitshinder och hoppade lite! Så roligt och Clarinett hoppar ju riktigt bra! Avslutade kvällen med Hammarströms på tvn och äggmackor. Bra måndag trots allt!

Första advent!

Första advent utan snö...
 
I morse var planen att rida Chokladen innan jobbet, men tiden rann i väg på annat så det blev ett jobb i töm i stället.  Två av mina prinsessor hade upptäckt att gräset tinat fram och att man inte kände strömmen så bra genom tjocka täcken... Så jag fick flytta om lite så de bara går i vinterhagen där det är tre trådar och värre ström, annars är risken att de snart ramlat ut...
 
Vi bjöd på glögg på jobbet men annars som vanligt, efter jobbet så gjorde jag mat och sen i väg till stallet. Jag red Lemonaden, det blev mycket störningsträning då Paula red samtidigt och även hennes man var med, Lemonaden ville helst titta på allt samtidigt! Sen fick Dajmen testa på tömkörning, det gick riktigt bra så snart kan hon det med! I dag hade jag innertömmen direkt i bettet och jobbade mest med start och stopp men hon var bra med! Det är så roligt att jobba med unghästarna!

1a december!

Nu är december här, ingen snö och plusgrader, men mjuk ridbana som såklart måste utnyttjas!
 
Tog Lilla Grå i töm innan jobbet igår, hon var överladdad så det blev mest avrastning. Efter jobbet så red jag både Clarinett och Szum på banan. Med Clarinett jobbade jag att hon skulle bli kvick för skänkeln och med Szum mest att han skulle komma igång i kroppen. Sen tacos till sen middag och sändning från Friends på tvn.

Sista november!

Tänk att jag tog mig igenom november i år med! Igår plusgrader och den lilla snön är borta så det är mörkt och grått.
 
Jag och Paula red ut med Lilla Grå och Minna på morgonen innan jobbet. Sen rörigt och stressigt på jobbet då vi i vanlig ordning var för lite personal. På kvällen red jag Chokladen. Typiskt ett pass som är svårmotiverat, mörkt ochman är trött, men ridbanan var mjuk och Chokladen är ju så fantastisk att rida nu så det var trots allt en ren njutning! Chokladen som inte kunde trava ett helt varv på banan för två månader sedan utan att stanna, travar nu flera varv på stor åttvolt utan problem!
 
Selfie i mörkret!

RSS 2.0