Utekväll!

Blev en dag med jobb och utekväll igår så inte så mycket hästjobb. Vi var på grillbuffe med spelningar av två trubadurer/artister. Så blev ganska bra fart ändå, och en trevlig kväll! I dag väntar en dag med mer häst!

Gårdagens enda bild! Nisse skickade bild på Iowa, tagen fån bilen när han kollade hästarna på dagen! Väntedag!

En full fart dag med väntan, men det blev inte så lång väntan som vi trodde innan!

Jag började med hästjobb. Tog Chokladen i töm, red Zayats som kändes harmonisk och fin. Red Lemonaden som jag jobbar vidare med balansen i traven, och sist red jag Clarinett. Clarinett blev rädd för Doris och gjorde en tvärvändning som varken jag eller sadeln hängde med i, men jag lyckades sitta kvar! Finns bild på hur sadeln låg efter, eftersom Clarinett har ändrat rygglinjen mycket nu sen sista behandlingen så är sadeln lite bred och jag har satt på en padd, det gör att sadeln glider lättare. Lite för lätt kan jag tycka!

Sen gjorde jag i ordning hagen där Lindas nya häst ska gå innan det blev middag. Efter middagen åkte jag till ponnyfamiljen längst bort i byn. Vi har börjat på med inridningen av welsh mountainhingsten jag visade i våras. Han är tömkörd och även sutten och lite skrittad på. I dag gjorde vi uppsittningsövningar, hängde lite och så red tjejen lite när jag ledde, många halter och igångsättningar. Gick bra och han är nog snart inriden!

Precis när jag skulle tömköra deras nya ponny för första gången så skickade Linda att hästen skulle komma om 40 minuter. Vi hade trott sen kväll så var väl inte riktigt beredda så tidigt. Men jag tömkörde ponnyn lite, den är bara 3 år, lite riden men inte tömkörd. I dag bara grunder som att följa tömmen och gå framför. Sen gick det fort hem!

Jag, Nisse och Linda väntade in lastbilen och Iowa! Det är en treårig valack, inte gjort något med men verkar snäll! Han verkar verkligen vara trevlig och fin så det kommer bli superbra. Även om vi inte riktigt hade räknat med att han skulle komma så tidigt på kvällen så var det bra, han hann gå i hagen en stund och både röra på sig och känna sig lite hemma. Jag åkte till Bob, för Bob väntar lite allvar till veckan så jag testade att det fortfarande gick sätta på grimman, det gick även om den var alldeles för lite nu! Borstade honom och kollade hovar, han är fortfarande lika lugn och social.

Tillbaka till gården och gjorde i ordning Forzett. När Linda kom tillbaka efter att ha ätit, hon åkte direkt från jobbet innan, så hjälpte hon mig att hänga på Forzett lite. Känns som att polletten äntligen börjar ramla på plats, kanske hinner jag rida in henne innan Linda har ridit in sin? Sen tog vi in Wasabi och Iowa så de får sova inne i natt.

Kvällen avslutades med fika, och glasstårta. Givetvis måste vi fira att Linda köpt häst!

Chokladen i töm! 

Zayats efter avsittning vid stallet! 

Lemonaden på banan. Jag tycker att hon ör så fin i utrustning, i dag dessutom välmatchat även om hon har leriga fötter! 

Doris är givetvis med! 

Så här såg sadeln ut efter Clarinett kastat sig, att jag satt kvar! 

När jag skulle sitta upp igen satt Doris på pallen, hon förstod varken att hon hade skrämt hästen eller var i vägen när jag skulle sitta upp. 

Och så Iowa, vad ska han kallas för? 

Bra med gräs i hagen, även om han även har en bal i hagen! Höst igen!

I tisdags var det sommar men igår var hösten tillbaka!

På förmiddagen stod hästjobb på schemat. När jag håller på att sadla Forzett märker jag att det blir oroligt i sto hagen, hinner inte ens kolla vad som händer innan jag ser Clarinett och Lemonaden springa runt på gården. Jag fångar in dom i en annan hage, de var väldigt nöjda just då eftersom det var gräs och obetalt i hagen men mindre nöjd ett par timmar senare när traktorn kom med balar och det inte serverades någon i dras tillfälliga hage. Men Forzett stod lugnt och väntade på mig när jag hade fångat hästar och lagat hage. Däremot var hon lite spänd på banan, vi longerade och gjorde lite pallträning bara. 

Tanken var att rida Zayats men efter allt stök var min energi låg och det var dessutom massor av knott, så jag tog henne i töm i stället och det var bra för hon var väldigt fin! Hon börjar hitta, mest i ett varv än, hur hon ska jobba i form och gå på tygeln. Det har tagit tid för henne, vilket drt ofta gör för basjkirerna. Jag tror att det dels beror på att de har mycket "vildhäst" i sig och tar tid innan de släpper helt på sin kontroll, och dels har många en halsansättning som gör att de får en kraftig underhals tidigt, kanske även i kombination med trångt i ganaschen. Det senare, trångt i ganaschen har många rader problem med, även en del halvblod och det är något man måste ta hänsyn till om hästen kanske är svår att arbeta i en viss form.

Sen Ica och på kvällen regnade det. Min plan var att rida Grå men regnet avskräckt mig så blev tömkörning, hon var spänd så det var nog lika bra. Jag tycker att  hennes ben börjar se väldigt fint ut nu, men i stället är Wasabi halt. Det var nog ingen vickning som jag trodde utan hovböld. Egentligen skulle hovslagaren ha kommit för att sko i dag men är framflyttat någon dag pga sjukdom. Får se hur Wasabi ser ut i dag om det blir hovomslag på.

I dag blir en lång och spännande dag med väntan! Ska fylla väntan med en massa hästjobb!

Zayats på förmiddagen! 

Och Grå på kvällen! 

Sista sommardagen?

Var det här årets sista sommardag? 18 grader och sol i dag!

Jag red Chokladen och Clarinett på förmiddagen, Chokladen på banan och Clarinett uppe i skogen. Sen var det dags för besök hiss läkaren. Jag fick göra ett ekg som var bra så drt verkar helt enkelt som att det inte är några större fel på mig egentligen. Ska öka dosen på astmamedicinen bara. 

Sen träffades jag och Nisse på byn och åt innan det blev en liten paus innan eftermiddagens ryck i stallet, då tog jag Lemonaden och Grå i töm. Sen vidare i väg på en träning och en tömkörning innan nattning av hästarna. Nu ladda för Ica i morgon!

Chokladen på banan, så härligt att rida i solen i dag! 

Clarinett uppe i skogen 

Lemonaden i solen på eftermiddagen! 

Grå bland träd och buskar! 

Lönedag!

Lön på en måndag och det har verkligen märkts på jobbet! Sällan vi har sån fart på en måndag! 

Jag tog Zayats i töm nere på vägen på morgonen. Hon börjar hitta en annan arbetsform och det känns som att det lossnar lite. Sen efter jobbet åkte jag direkt till stallet, skulle tömköra Wasabi men hon var inte fräsch, blev bara några varv i skritt (där hon visserligen blev bättre) innan jag tog ner henne igen. Spikade av bebn ordentligt och kunde då hitta lite värme och en minimal svullnad på kotan. Kanske en vickning i leran?

Sen full fart för att vara med på digitalt möte med häst avelsföreningen. Värmde färsk pizza så det blev någon mat. Även i dag är det lite stök med annat men ska försöka hinna med hästarna lite också!

Zayats matchar bra till höstfärgerna! 

Självklart var Doris med på morgonjobbet! 

Doris först på hemvägen! 


Bittes äppelpaj!

Alltså prognosen hade ju lovat en vecka utan regn, och ganska varmt, jag var hoppfull på att det skulle torka upp lite. Men den där veckan verkar bara bli någon dag, det verkar bli finväder på tisdag och thats it!

Men fint i dag även om det kom en skur på morgonen, den fanns inte i någon prognos. Jag var i stallet på morgonen och tog Clarinett i töm och red Chokladen i skogen. På väg ner från skogen är det en ganska brant nerförsbacke, Chokladen kan vara spänd och stökig där, i dag lite spänd redan innan så jag var lite beredd. I backen åkte sadeln längre och längre fram på halsen, inte bra på en känslig häst men det gick bra nästan hela backen. Men sen hände något, vet inte om hon halkade till eller något, och hon började tvånga och bocka, i nedförsbacken. Jag fick stopp på henne och bestämde mig snabbt för att hoppa av, men stigen är smal och det är mycket buskar och grenar så inte helt lätt att ta sig av. Precis när jag börjar hoppa av skjuter hon upp ryggen igen, och min smidiga avsittning blir klumpig och jag landar på rumpan mitt bland alla grenar. Chokladen märker att hon tappat sin ryttare och börjar gå ner på gården. Fick fånga henne vid Forzett och Zayats, tog upp henne på banan. Sadlade om, satt upp och red ber till stallet, skulle bara kolla att det gick bra. Känsliga hästar, och klumpiga ryttare, då blir det så här i bland! Lyckades sträcka en muskel jag inte visste fanns! 

På jobbet sen, gjort utbildningar på datorn om penningtvätt och spelmissbruk. Sen direkt vidare på ett par lektioner. Hemma igen möttes jag och Linda upp i stallet och vi rullade ut en bal till stona. Sen gjorde jag äppelpaj med vaniljglass. Gjorde "Bittes äppelpaj" i stället för den jag brukar. Den är lite mer stök med men passar bra till glass. Googla Bittes äppelpaj och testa! 

Trött Clarinett i solen efter sitt tömjobb! 

Från Chokladens skogstur, innan nerförsbacken! 
Fin höstdag!

Fin höstdag i dag, nu hoppas jag på några soliga dagar och att det torkar upp! Bra med sol som kontrast mot gårdagens tyngre höstväder! 

I morse tömkörde jag Grå lite, började på banan men fortsatte sedan runt träd och nere på vägen. Sen Ica-jobb och efter det ganska snabbt igång i stallet igen. Red Zayats lite på banan, bara lätt jobb men det var intressant att känna hur mycket hon släppte och lossade i kroppen. Hon har verkligen blivit rörlig i sommar och alla gångarterna har utvecklats massor, häftigt att känna!

Sen red jag Lemonaden, lite spänd i ryggen i dag så fokus blev på lösgörande arbete i skritt. Hon släppte fint och det lilla vi travade var väldigt bra trav! Sen hjälpte Linda mig att fylla i punkaspray i däcket som släppt luft, innan vi fikade glass. Nu ladda för ytterligare en jobbdag!

Grå på promenad på vägen! 

Innan avsittning på Zayats 

Selfie med Lemonaden i skymningen 

Jag och Lemonaden 

Blöt, mörk höst...

Igår kväll kändes det verkligen som höst så som jag ogillar hösten. Mörkt, regn, blött och lerigt! Jag trodde verkligen på en torr och klar höst efter denna sommar men det verkar inte bli så. Nu säger i alla fall prognosen att det ska vara sommarväder i en vecka, förhoppningsvis torkar det upp.

På förmiddagen igår tog jag först Forzett, repeterade att hänga på henne vid pallen. Det var alldeles för länge sedan jag tränade det sist och först trampade hon bara runt, måste ta tag i henne nu så vi kommer vidare. Sedan red jag Lemonaden, hon var mer avslappnad och nu känns det som vi är tillbaka där vi var i somras igen, skönt! Testade även den nya padden och det blev bättre även på henne.

Sen jobbet där vi var en personal kort och dessutom återigen varmt inne eftersom det är varmt ute, går inte ha fönstren öppna nu heller för det kommer in så många getingar. Så varmt och stressigt, jättebra för mitt blodtryck! Men fått medicin nu så det ska väl bli bättre. 

Och sen på kvällen efter att ha ätit hamburgare till middag så var det en blöt och vsr kväll i stallet. Jag tog Zayats i töm. När jag skulle byta tömsättning fick hon tömmen runt rumpan och blev rädd, hon tog i väg och innan jag fick stopp på henne hade jag nig lindat in henne tre varv i töm en. Vet inte vad dom flög i henne, hon har ju haft tömmen runt rumpan förr, men hon taggade ner direkt och jag kunde fortsätta tömköra utan problem. Det var skönt för hon är ju en sån häst som gärna behåller spänningen i sig, men tycker att hon blir bättre på att släppa saker som hänt. Sådär var ju Grå också i början, kunde vara spänd i flera dagar om det hänt något. Hon är mycket bättre på det nu. När jag tänker efter är nog Wasabi lite lika också...

Nu ny dag, ny dag på Ica men i dag åker täckena av och jag hoppas att det ska torka lite i hagarna. Blev ju inte torrare i Stinas hage när jag glömde vattnet på igår!

Forzett på banan!

Lemonaden innan ridning! 

Lemonadens sadel med padden

Veterinärdag!

Tre dagar ledigt har swischat i väg, nu väntar jobbhelg igen!

Började dagen med att rida Grå för första gången sen början av april! Vi red på banan och bara skritt men ändå roligt, även om hon var lite spänd. Fortsatte sedan med att rida Clarinett, Chokladen och Wasabi. Wasabi fick prova dressyrsadeln med nya padden, jag blev väldigt nöjd men Wasabi är inte helt övertygad än!

Sen hann jag måla lite på lösdriften innan middag. På kvällen skulle veterinären komma, jag gav Domosedan till Chokladen innan eftersom hon inte gillar sprutor och veterinärer. Det gick bra att vaccinera alla utom Wasabi som jag ändå hade en plan för. Vi vaccinerade ungefär hälften av hästarna i dag. Sedan åkte jag och Linda och hämtade två höbalar. Men stona hade såklart inte haft tid att vänta så tre brudar hade tagit sig ut när vi kom tillbaka med balarna. När hästarna var fodrade och infångade så fikade vi rostmackor. Och på tal om veterinär, hästen vi kollade på i helgen gick i dag igenom besiktningen så nu blir Linda hästägare igen!

Jag har ändå saknat den här utsikten! 

Under hela passet på Chokladen låg Doris i hörnet och lekte med longerlinan! Wasabi med sadeln, ser väldigt bra ut

Även uppifrån ser det bra ut

Doris passade på att vila på Wasabis täcke

Trött Choklad som ska få spruta


Onsdag!

Onsdagen blev i alla fall lite lugnare än tisdagen. Som tur är!

Fick inte äta frukost på morgonen igår eftersom jag skulle ta prover. Jag vaknar alltid hungrig men överlevde som tur var igår ändå. Tömkörde ut Grå en sväng på morgonen, hon blev helt loss när jag vände. Bockade, stod på bakbenen och studsade runt, fick leda henne en bit och hade fullt upp att hålla henne. Kunde sen tömköra sista biten igen. Blev påmind om varför jag inte rider ut ensam på henne... 

Sen upp på byn och tog prover, har typ aldrig tagit prover förut så det var lite nervöst men gick bra. Åkte sen på Ica och köpte extra god frukost. När jag kom hem blev det en lång frukost med nygrädde ostfrallor och grillad kyckling som pålägg från charken!

När jag kom igång igen så plockade jag ihop det som var kvar av hagen hos grannen innan jag började med hästarna. Red Chokladen, lite dressyr, och red Lemonaden. Lemonaden är inte riden på tre veckor (då hon ju var spänd, tvångade och såg lite knackig ut), hon var lite spänd först i dag men ingen tendens till tvång, men blev mest skrittjobb. Hoppas att spänningarna ska släppa på några gånger. Tog även Forzett i töm eftersom vi blev avbrutna sist.

Sen middag och i väg på två ställen för tömkörning och lektioner. Roligt att alla fyra ponnyer var skimlar, och tre av dom welsh mountain! Hann även emellan upp på Ica en sväng till för att hämta ut ett paket som kommit under dagen, en korrigeringspadd som jag ska testa på Wasabi i dag och se om vi kan få någon sadel att fungera!

Det är ett av dagens uppdrag, sen kommer veterinären och vaccinerar, och det är jag alltid lite nervös inför. Sen ska jag ju givetvis hinna med lite mer också! 

Grå på tur på väg bortåt! 

Hemma igen, matten helt slut efter hennes stök! 

Chokladen innan avsittning vid boxarna! 

Lemonaden innan ridning

Forzett i töm

Veckans väder, ser ut att bli sommar! I dag åker det av lite täcken! Blodtrycket i topp!

Jag hade hoppats på att tisdagen skulle bli en dag för lite återhämtning efter helgen, det blev ju inte alls så!

Det skulle regna hela dagen men jag klarade mig väldigt bra och behövde inte ens använda min nya regnkappa. Jag började med att bygga ut Forzett och Zayats hage så de har mer vete, de klarar sig nog några dagar till innan jag måste börja fodra dom.

Sen tog jag Forzett i töm. Men hann bara börja med henne uppe på banan så kom det en bil på gården. Vi gick ner och jag kan verkligen säga att jag fick en chock! Det var länsstyrelsen som var där och jag var anmäld för hästarna!!! 

Jag blev faktiskt tvungen att fråga dom om de verkligen var på rätt ställe... Inte för att det inte finns något att anmärka på hos mig men det jag var anmäld för kändes verkligen taget ur luften. Hästarna skulle vara overkade, de var tunna vintertid (men okej i hull nu), hagarna hade dåligt stängsel, det var plast i hagarna och hästarna ryVi gick runt och tittade på hästarna, ska jag vara ärlig var de inte så intresserade av att inspektera hästarna något närmare när de börjat kolla. Forzett var lite lång i dina bakhovarna, jag förklarade att hon fortfarande är svår att lyfta bak så jag måste verka henne själv och i små omgångar efter arbete. I övrigt är ju de flesta hästarna skodda. Alla är ju i fint hull och det är de ju även på vintern, om än i lite väl bra hull emellanåt. Stängslet var inget att klaga på, ingen plast i hagarna (finns däremot två plasthögar på gården) och jag sa att jag hade haft hästar utanför hagen fyra gånger i sommar. Inget speciellt dramatiskt utan de har ju typ stått utanför, utom den där gången de lämnade Juliette själv på gården! Det fanns helt enkelt inget att anmärka på! 

Jag tycker att det är väldigt obehagligt! Att någon irriterar och stör sig så mycket på mig att de hittar på en massa saker och anmäler! Alternativt att någon har varit och sprungit i mina hagar, lyft på täcken och inspekterat hästarna. Man ser ju nämligen inte mina hästar från vägen (utom Movie och Forzett i vintras) och eftersom de går täckande på vintern så måste man ha varit in i hagen för att lyfta på täcken och se om hästarna är tunna vintertid. Men jag tror inte att någon har varit i hagarna och inspekterat, jag tror att det bara är taget ur luften. Det är ganska precis samma formuleringar som när Nisse varit anmäld. Såklart är det anmält anonymt. 

I alla fall då tog jag Lemonaden lite i töm när de hade åkt och sen lite fika innan jag skulle åka och kolla blodtrycket. Ni kan ju gissa att det låg skyhögt! Så nu har jag fått med mig en blodtrycksmätare hem så jag ska kunna kolla i lite lugnare miljö och oftare. Och i dag ska jag i väg och ta en massa prover. Känns nervös mt men bra att det undersöks ordentligt eftersom jag har så dålig ork. 

Hade en träning på Hammarn innan jag åkte hem. Mat och till stallet igen. Red Zayats lite på banan, ville mest se att det inte fanns spänningar kvar sedan söndagen, gjorde dessutom några extra uppsittning ar. Hon var lite spänd men inte runt själva uppsittning en så det var nog något annat. Sen kom Linda och vi red ut med Clarinett och Juliette. 

Avslutade kvällen med bullar till kvällsfika. Nu ska jag i väg och ta prover, utan att äta frukost, jag tycker att det känns jättejobbigt. 

Lemonaden! 

Zayats inte så intresserad av att vara med på bild efter ridningen! 

Måndag!

Skönt med måndag och jobb så man får vila upp sig efter helgen! Nu vilar vi ju inte så mycket på vårat jobb och speciellt inte på måndag förmiddag, men ändå!

Longerade Wasabi på morgonen innan jobbet. Sen efter jobbet så tog jag både Chokladen och Grå i töm. Det blev ju en helkväll. 

Nu är det tisdagmorgon och det regnar ute. Tror inte att jag har så bråttom igång!
Wasabi igår morse! Ponnytävling!

Det har verkligen varit en hård helg! Är helt slut nu!

Kom hem 00.30 i natt, klev upp 6.15. Kollade hästar och katter och åkte sedan för att köra ett ponnyekipage på tävling. Ytterligare en ponnyryttare med två ponnyer anslöt sedan. Intensivt på tävling som alltid. Det var väldigt rörigt och trångt på framhoppningen, det var riktigt stressande för både hästar och ryttare, och för mig!

Dagen kan summeras för "mina" tjejer med en rosett, ett par felfria ritter, en bruten näsa och fin lotterivinst! Sen körde vi hem igen, blev tvungen att stanna och köpa kaffe i Stugun men blev pigg sen. När de var avlämnade åkte jag hem och gjorde mat. Nisse har fått min förkylning så nu är det han som är klen.

Sen till stallet och dejt med en tjej som det är tänkt ska rida några gånger på Zayats. Zayats är ju verkligen en enmanshäst och det visade hon i dag! Hon fick först longera och sen var planen att sitta upp, men Zayats spände till och ville inte stå stilla så hon kunde komma upp. Så det blev pallträning i stället. Jag kunde sitta upp flera gånger, men hon stod inte alls som hon skulle med tjejen, men vi ska träna vidare! Zayats är ju lite speciell och hon gör folkskillnad!

När stallet var klart kom Linda och fikade, och pratade, lite. Nu sova och ladda för en något lugnare vecka!Roadtrip!

Vilken roadtrip vi varit på i dag! Sjukt trött nu och i morgon väntar mer bilåkande!

Upp i morse och red Clarinett. Testar lite nytt nu så longerade först med mycket galopp och red sen. Hon verkligen lyfte upp ryggen och kändes helt annorlunda att rida än vanligt, väldigt rörig också. Kändes bra att trava runt fyrkanten men så fort jag gjorde något, som en volt eller skänkelvikning så tappade vi känslan efter. Galopperade inget uppsuttet i dag, vi måste båda vänja oss vid den nya arbetsformen och jag vill inte börja pressa och tjata galopp nu. Eftersom vi båda har spänningar kring galoppen så ska jag ett tag bara jobba galopp i lina, töm och uppsuttet ett tag nu. Så vi får lite omtag med galoppen och inte tar med frustrationen in i den nu när vi ändrar så mycket.

Sen hade jag några träningar, ett gäng ponnyryttare där några red digital pay and jump. Intensivt som vanligt med ponnyryttare och hoppning men gick bra för alla! Inklusive den tjejen som ramlade av på väg till banan när ponnyn skakade på sig lite oförberett! Hon hoppade sedan utan problem i sina nya ridkläder, hon fyllde nämligen år och hade fått nya i present! Träningarna avslutades med lite sadelprovning, känns som att alla letar sadel nu inklusive jag själv! Att det ska vara så svårt! 

Efter träningarna var det snabba bud att fixa varma mackor och byta om för sedan åkte jag och Linda på road trip! Vi åkte till Sandviken och tittade på en treåring som förhoppningsvis blir Lindas nya kompis! En trevlig men väldigt grön häst, den ska besiktas i veckan så det blir väldigt spännande!

Vi åt pizza där och nu har vi typ fem mil kvar. Det är mörkt och regnar så inte roligaste vädret att köra i så har tagit tid men Nisse har kollat hästarna. I morgon så är det ponnytävling som gäller så tidig morgon och lång dag då med!

Trött Clarinett efter dagens pass! 

Piggare!

Piggare i dag! Inte helt bra men bättre, i morgon tänker jag vara frisk för då väntar en lång dag!

I dag har jag jobbat på Ica hela dagen. Efter jobbet och mat så red jag Zayats, vi hoppade lite lätt och lågt men hon var inte riktigt på hugget i dag även om det blev bättre efter några språng. Red sen även Chokladen som kändes jättefin och gav bra känsla!  Tur att de växlar dagar! Igår var Zayats fin och i onsdags var jag inte riktigt nöjd med Chokladen så det växlar verkligen! Men med många hästar finns det alltid någon dom ger bra känsla! 

Efter stallet fick jag göra en utryckning eftersom Nisse fått punktering! Nu ska jag sova och ladda för en intensiv helg! 

Hästarna var busiga i morse och det gick knappt att spraya en enda! 

Lemonaden! 

Chokladen i mörkret i kväll! 


Typ sjukdag!

Typ sjukdag i dag, nu hoppas jag att jag är frisk i helgen!
 
Lugn förmiddag eftersom jag hade feber och var hängig. Efter en Ipren så började jag lite lätt med att ta Lemonaden i töm innan jag åkte och hämtade två höbalar. Lyckades dock bara rulla ut den ena ur transporten eftersom den andra var för tung. 
 
Red Zayats lite lätt på banan och konstaterar att hon börjar bli riktigt rolig att rida! Galoppen har släppt jättemycket och jag önskar att även mina egna hästar galopperade så lätt och enkelt. Sen kebab till mat och nästa sväng i stallet så tog jag Wasabi i töm innan en träning. Efter den kom Linda och även hon har varit sjuk så vi skrittade ut en sväng med Juliette, Clarinett och så Grå som handhäst.
 
Te till kvällsfika och jag har hunnit skriva alla fakturor, nu ska jag sova och vakna frisk i morgon!
 
Lemonaden i töm, hon ser helt fräsch ut nu!

Lemonaden vet att det är hö därinne, hon tänker vara först i kön! 

Wasabi! 

Från kvällens tur! 
 
 


Opigg!

Igår 5.30 vaknade jag och hade lite ont i halsen, funderade på om jag höll på bli sjuk. En kvart senare var jag snorig och hängig, snacka om snabbt utbrott. 
 
Som tur var så lugnade sig lite över dagen även om jag inte var helt pigg. Jag började med att byta hage på Zayats och Forzett så de fick mer gräs, tror att de kan gå på bete ett par veckor till! Sedan tid för mina prinsessor. Tömkörde Grå på banan, i skritt då, longerade Clarinett med mycket galopp och även över ett sockerbitshinder. Och red ett lugnt dressyrpass på Chokladen.
 
Sen Ica resten av dagen, på väg hem från jobbet stannade jag och hade en lektion. Sedan värmde jag soppa till mat och avslutade med att longera Zayats, även hon med mycket galopp och ett hinder. Blev sen tidig kväll. Nu försöker jag känna efter hur pigg eller opigg jag är, vad jag ska orka med i dag!
 
Grå på morgonen igår!
 
Clarinett i dimman!
 
Solen kom fram till Chokladens pass! 

När ska jag hinna rida?

Började dagen med platt däck, resten av dagen gick i alla fall bättre även om jag inte haft tid för något i dag som det känns!
 
Det var ju inte så förvånande att däcket var platt, det har tappat lite luft senaste dagarna, men ändå inte så kul att stå på morgonen i regn och fylla däck! Men sen körde jag Clarinett, Juliette och Lemonaden till Nisses stall för skoning. Lemonaden fick plast på bakhoven även i dag men framhoven skoddes utan. Hoppas att hon fortsätter att hålla reda på skorna.
 
När skoningen var klar och hästarna hemkrda igen så hade Nisse gjort ugnspannkaka så mat och sen i väg på lektioner och tömkörning. Hade ett helt gäng i dag så när jag kom hem var det bara att natta hästarna och nu sova. När ska jag hinna rida?
 
Juliette skos! 

911!

Att det är 22 år sedan terrordåden i USA kan jag kanske acceptera men att det gått 20 år sedan Anna Lindh mördades är helt ofattbart. Känns som 5 år max... 
 
Jobbdag i dag med. Tog Zayats i töm nere vid vägen på morgonen. Hon börjar hitta en annan arbetsform och bli riktigt fin nu! Sen vidare på jobbet där jag varit ganska stressad mest hela dagen, lite personal och många saker som ska göras samtidigt. Efter jobbet åkte jag direkt i väg till ett stall för träning och tömkörning av ett par hästar. Hemma igen var det bara att natta hästarna och fika. Nu ladda för hovslagaren i morgon!
 
Fina Zayats i morse! 

Jobbsöndag!

Blev en riktig jobbsöndag, så trött nu!
 
Fick i alla fall börja dagen med mina prinsessor! Clarinett tog jag i lina plus att hon fick lösgaloppera. Jag ville se galoppen utan ryttare, utan töm och även på rakt spår. Det tar en stund även då att hitta rytmen men den är ändå bättre än den varit, bara att jobba vidare men jag har lite nya ideer och tankar som jag ska testa i veckan.
 
Sedan skrittade jag ut Chokladen i skogen innan jag åkte på jobbet. Efter jobbet snabb middag och när jag kom till stallet var där redan flera ponnyekipage som väntade på träning. Blev en något kaosartad kväll då en liten tjej åkte av och landade utanför banan, gick dock bra och hon kunde fortsätta hoppa, en häst hoppade nästan hinderstöden i höjd, en tjej åkte på en ordentlig flygtur och tappade andan, dessutom avgjordes ett ponny köp under kvällen. Och sanslöst med knott! Jag kände mest att dressyr är ganska lugnt i jämförelse!
 
Jag hann bygga ut hagen åt Forzett och Zayats också innan de sista tjejernas skjuts kom så de gick åka hem. Doris tyckte nog att det blev mycket då hon inte in i kväll. Nu ladda för ytterligare en jobbdag i morgon med både Ica och träningar!
 
Clarinett i galopp!
 
Fin prinsessan!
 
Juliette och Grå!
 
Chokladen i skogen! 

Sommar igen!

Sommaren är tillbaka med värme och sol! Man kan sova med balkongdörren öppen och det känns som semester igen! Förutom att jag jobbar då...
 
Tog Wasabi i töm innan jobbet igår, sen efter jobb och mat. Hade fått med mig en frysskadad tårta hem från jobbet som vi åt efter maten, så gott men blev sjukt mätt i flera timmar efter. Så började i stallet sen med att ta Lemonaden i töm. Tycker att hon ser ohalt ut men lite stel i ena varvet, avvaktar med att rida tills hovis varit här. Sedan red jag Zayats, planen var att hoppa några språng men det blev för mörkt så vi höll oss till att trava och galoppera över bommar. Räckte gott när Doris smög i buskarna och livade upp det hela!
 
Nu ny dag, dimma ute men blir nog finväder! Men jag ska ju såklart jobba! 
 
Wasabi i morgondimman! 
 
Och Lemonaden på kvällen, redan börjat mörkna! 
 

Knottinvasion!

Fy vad äckligt mycket knott det är! Går knappt att göra något ute på morgonen och kvällen, och nu när jag jobbar så är det ju då man är ute!
 
I morse tog jag Forzett i töm och red Chokladen på banan. Chokladen var riktigt fin! Sen Ica resten av dagen, snabb middag och jag hann ut på en skrittsväng på Clarinett med Grå som handhäst innan mörkret. Det blir verkligen mörkt tidigt nu! Och så knotten då, är verkligen olidligt att vattna och vänta på att det ska bli fullt. Men man ska vara glad för vatten, vi är utan nu för tredje gången!
 
Forzett i morgondimman!
 
Chokladen försöker hålla koll på Doris i buskarna!
 
Äntligen fick prinsessorna en bal så de kan dova ordentligt! Prinsessorna på ärten!
 
Kvällstur med Clarinett!
 
Clarinett och Grå i mörkret. Grå var precis så taggad som hon ser ut! 

Avanmäld!

Just nu känns det verkligen som att flytet med hästarna har avstannat... 
 
I morse longerade jag Lemonaden först för att se hur hon ser ut nu. Inte halt längre men rör sig inte helt avspänt, ska försöka tömköra henne i helgen. Sen åkte jag och Nisse och hämtade två höbalar. Han hade traktorn och blev kvar sen för att hjälpa till där, jag körde hem balarna i transporten och rullade ut de i hagen. Egentligen var det bara meningen att en skulle rulla ut i hagen men även den andra hamnade där så jag fick stängsla bort den. Det här låter inte som att det tagit så lång tid men det tog det, typ halva dagen hade redan gått åt här!
 
Då red jag Zayats, vi red skänkelvikningar och det gick jättebra även på nya linjer, så då tog vi lite galopp och sen red vi runt träd i skogskanten. Fortsatte med att plocka ihop hagen jag började med igår, fortfarande lite kvar men det blev för varmt och jag var för hungrig! Åkte i stället för att göra mat!
 
På Hammarn en sväng, köpte foder och tittade på några sadlar som provades på en häst. Till stallet sen och red Clarinett. Det gick ännu sämre än igår och det känns verkligen som att galoppen blivit sämre sen sista behandling men när vi lossade på så mycket. Nisse kom och tittade och var överens med mig om att något stör. Avanmälde mig från tävlingen på lördag. Testade dressyrsadeln på Wasabi med padd. Tyckte själv att det blev bättre men tveksam om att Wasabi håller med riktigt. Ska prova en gång till innan jag ger upp. 
 
Till sist äppelpaj till kvällsfika och nu väntar en jobbhelg!
 
Bal utrullad, nu är det slut med bete för prinsessorna!
 
Zayats i skogskanten!
 
När jag rullade in tråden så dök visst Doris upp som en fisk på kroken!
 
Clarinett på banan och busiga hästar i hagen bredvid!
 
 
 
Sadeln på Wasabi 
 

Onsdag!

Skönt med några lugnare dagar även om jag inte hinner allt jag vill!
 
Igår började jag med att åka och tömköra den lilla ponnyhingsten som jag visade på premieringen i våras. Sen vidare upp på byn och hämtade ut ridregnkappan jag hade beställt, nu kommer det nog inte att regna på länge!
 
En kopp kaffe och sen red jag Zayats. Lätt pass på banan med övergångar och bommar, så glad att fattningar fungerade perfekt eftersom det funnits spänningar kring de tidigare. Sedan lastade jag Clarinett och körde henne till Nisse så han fick slå på tappsko. Tillbaka hemma så tömkörde jag Grå, började på banan i dag så hon var lugnare, och började plocka ihop hagen där de gick sist. 
 
Gjorde kebab till middag och sen tillbaka i stallet och red Clarinett. Hon var jättefin i traven men galoppen fungerade inte alls, i alla fall inte vänstergalopp som inte är riktigt tretaktig. Så nu funderar jag på att stryka mig från tävlingen på lördag, men ska rida ett pass till innan jag bestämmer mig. 
 
Sen kom Linda till stallet och vi red ut med Chokladen och Juliette, och efter fikade vi rostmackor. Nu på morgonen har det varit ganska kallt, är inte långt bort med frostnätter nu! Hoppas på att få mycket gjort i dag men jag är ju expert på att planera in en massa annat också så vi får väl se!
 
Zayats efter sitt ridpass!
 
Clarinett på banan!
 
På tur med Chokladen! 

Sommarväder väntar!

Gårdagen började med regn, men ska man tro prognosen nu så ska det vara uppehåll och sommarväder en vecka!

Blev en lugn morgon igår med tanke på regnet. Sen satte jag upp en hage mellan ridbanan och de andra hagarna, mycket gräs där nu! Grå var först ut av hästarna, tömkörde en liten sväng men hon var lite stökig. Balanstrav, kort galopp och bakutar ingår inte i våran igångsättning!

Sen testade jag sadlar på Wasabi, la på tre men en kändes lovande. Dock tyckte jag sen när jag satt upp i den att den tippade fram och klämde, så red bara två varv. Men efter testade jag att lägga en padd under och då såg det bättre ut så ska prova att rida i den en gång till innan jag ger upp den. Såklart kan jag ändå inte låta bli att titta på sadlar, men hoppas verkligen att jag inte ska behöva köpa en till Wasabi nu!

Sedan red jag Clarinett lite i skogen och några teavvaev på banan. När jag var klar med henne fanns det lagom med tid för en snabb longering så Forzett fick gå lite i lina innan jag släppte henne och Zayats i den nya hagen. Sen gjorde jag pizza till middag och i väg på lektioner, tömkörning och lite sadelprovning.

Nu ny dag, hoppas som vanligt på att hinna med en massa men vi får väl se hur mycket det blir!

Jag var inte så sugen på att rida Zayats igår, nyrullad i blöt lera! 

Taggad Grå! 

Wasabi provar sadel

Utan padd

Med padd, så nyfiken på att testa det nu. Men lär väl inte bli i dagÄlgjakt!

Jag tycker att jag haft så fint flyt med hästarna nu ett tag, såklart kan inte det vara för evigt!

Igår började älgjakten hos mig, men än har jag inte märkt av det så mycket. På morgonen igår tog jag Zayats i töm innan jobbet, förutom mängderna med knott så var det bra. 

Efter jobbet så skyndade jag mig att äta, jag och Linda skulle rida och jag var så taggad att komma ut med Lemonaden. Skulle bara longera henne något varv utanför boxarna innan uppsittning med tanke på tvånget, som hon ju inte visat på länge. Men hon var lite spänd så vi gick upp till banan för att longera lite bättre. Mycket riktigt kom det en del tvång, nu släppte det när jag lättade etthål på gjorden, men hon såg inte helt hundra ut så satt inte upp. Nisse var ute och åkte så han tittade på henne sen och vi tror att det kommer från hoven där hon hade tappsko för två veckor sedan. Kan vara en böld på gång. Hon var också väldigt spänd i ryggen men allt sitter nog ihop, hoven, spänningarna och tvånget. Nu får hon vara någon dag så ska jag kolla henneigen, hovslagaren kommer ändå på tisdag så förhoppningsvis löser det sig senast då. Vi får se hur det utvecklar sig, hon är ju inte mycket halt än utan syns bara lite på volten.

I stället åkte vi hem och drack kaffe. I dag regnar det så har varit segt att komma igång. Men bättre väder väntar och jag får göra det jag hinner i dag, resten finns kvar i morgon!

Zayats på morgonen! 

Lemonaden på kvällen. Man ser på bilden att hon tryckt fram och upp sadeln, och att hon spänner sig och skjuter upp länden. 

Hästarna hemma!

I vanlig ordning inte hunnit akkt jag vill i dag, men jag har fått hem hästarna i alla fall! Nu är alla hemma utom Bob!

Fint sommarväder i dag. Jag gick först runt hagen där stona skulle gå, även om det bara är en dryg månad sedan det gick hästar där sist så fanns det mycket att göra på staketet. Sen tog jag upp Clarinett och tömkörde henne i hagen, hon har ju fortfarande tappsko. När hon var klar kom Linda och vi ledde upp resten av stona innan vi drog på nästa utmaning.

På med transporten och ner till betet, packade alla grejer och sen hästarna till transporten. Forzett har inte åkt jättemycket transport, sist var när hon åkte hit för mer än ett år sedan, och Zayats är inte van vid den här typen av transport. Forzett gick rakt in och stod sen lugnt och väntade, guldstjärna till henne! Zayats behövde lite mer övertalning men kom in hon med! Skönt att ha dom hemma igen!

Sedan red vi en sväng med Chokladen och Juliette, Chokladen är som ett sömnpiller i skritten men sen när vi travar är hon pigg och springer om Juliette! Avslutade med att rida Wasabi lite på banan. Hon är ju bara sutten på typ tre gånger i sommar och jag insåg när jag red nu att sadeln inte passar längre. Ser fortfarande bra ut från sidan men blir för trång vid manken. Så bara att testa sadlar på henne till veckan!

Sen middag och efter det i väg och firade en 60 åring! Mörkt när jag nattade hästarna, dags att få igång alla lampor nu, glad över pannlampan! Men vi är utan vatten igen!!! 

Clarinett i dag! 

Lemonaden och Chokladen i hagen hemma! 

Clarinett och Grå! 

Vägen där vi red med Chokladen var helt sönderskuren på ett ställe! 

Wasabi efter ridningen! 

Bob blir kvar på betet några veckor till! 

Fixar och Bob! Hästarna hemma!

I vanlig ordning inte hunnit akkt jag vill i dag, men jag har fått hem hästarna i alla fall! Nu är alla hemma utom Bob!

Fint sommarväder i dag. Jag gick först runt hagen där stona skulle gå, även om det bara är en dryg månad sedan det gick hästar där sist så fanns det mycket att göra på staketet. Sen tog jag upp Clarinett och tömkörde henne i hagen, hon har ju fortfarande tappsko. När hon var klar kom Linda och vi ledde upp resten av stona innan vi drog på nästa utmaning.

På med transporten och ner till betet, packade alla grejer och sen hästarna till transporten. Forzett har inte åkt jättemycket transport, sist var när hon åkte hit för mer än ett år sedan, och Zayats är inte van vid den här typen av transport. Forzett gick rakt in och stod sen lugnt och väntade, guldstjärna till henne! Zayats behövde lite mer övertalning men kom in hon med! Skönt att ha dom hemma igen!

Sedan red vi en sväng med Chokladen och Juliette, Chokladen är som ett sömnpiller i skritten men sen när vi travar är hon pigg och springer om Juliette! Avslutade med att rida Wasabi lite på banan. Hon är ju bara sutten på typ tre gånger i sommar och jag insåg när jag red nu att sadeln inte passar längre. Ser fortfarande bra ut från sidan men blir för trång vid manken. Så bara att testa sadlar på henne till veckan!

Sen middag och efter det i väg och firade en 60 åring! Mörkt när jag nattade hästarna, dags att få igång alla lampor nu, glad över pannlampan! Men vi är utan vatten igen!!! 

Clarinett i dag! 

Lemonaden och Chokladen i hagen hemma! 

Clarinett och Grå! 

Vägen där vi red med Chokladen var helt sönderskuren på ett ställe! 

Wasabi efter ridningen! 

Bob blir kvar på betet några veckor till! 

Fixar och Bob! Hopptävling och rymling!

Det blev en intensiv lördag igår, hoppas på en lugnare söndag!

Uppe tidigt igår, i regnet, och åkte på ponnyhopptävling. Körde ett ekipage dit och sen hade ytterligare ett ekipage under mina vingar. Som tur var lugnade sig regnet och innan vi var klara så var det sol! Gick bra för tjejerna som tävlade också!

Kom hem på eftermiddagen, hjälpte Nisse att släppa ihop två hästar. Det var en tvåårig islandshäst, en hingst, som  skulle gå med Nisses russhingst för lite uppfostran. När de var hopsläppta och det verkade lugnt så åkte jag till stallet.

Red Clarinett upp i skogen, vilket fungerar med hennes tappsko, och kollade så den stigen var ridbar efter sommarens oväder. Det var den. När jag kom tillbaka från stallet var det meningen att vi skulle äta på byn, men Nisse var borta och svarade inte i telefon. Jag åkte upp och tankade medan jag väntade, när jag kommer tillbaka så ser jag inte islänningen längre!

Av spåren att döma är han inte längre i hagen. Börjar åka runt och kolla lite men ganska snabbt ringer hans ägare som blivit uppringd av en som sett honom. Vi fångar in honom någon kilometer hemifrån (men han har nog tagit en genväg, han hade varit ute i max en timme) och jag leder hem honom. Tur att vi hittade honom så snabbt!

Vid det här laget var jag väldigt hungrig. Så jag åkte och nattade mina hästar och Nisse fixade mat så blev drt en sen middag. Nu ny dag och jag har massor jag vill ha gjort men tänker inte stressa!

På tävling! 

Hopsläpp! 

Fin kille! 


Min flickor! Chokladen i mitten har jag precis tagit av täcket på och hon är så blank! 

Höst i skogen nu! 

EM-guld!

Tänk att de gör det igen! Tänk att vi, vi som  ridsportnation, gör det igen! Lilla landet Sverige är just nu både olympisk måste, världsmästare och europamästare i laghoppning! Det är faktiskt helt otroligt! Och väldigt inspirerande, i morgon ska jag på ponnytävling! Nästa generations mästare!

Jag har ju jobbat heldag på Ica och eftersom det är fredag så var det ju fullt upp. Inte helt lätt att följa hoppningen men bland annat chefen lyssnade på radion och rapporterade till mig. Sen har jag tittat ikapp lite i kväll så jag åtminstone har sett de svenska ritterna, plus några till.

Efter jobbet så tog jag flickorna nere på betet. Red Zayats i korsningen och jobbade med fokus och lite övergångar skritt-trav. Forzett fick jobba i töm. Sen åkte jag hem, kollade väderprognosen och ångrade att jag inte hade satt på täcken. Så tvingade Nisse att följa mig, vilket var dumt för givetvis bet Clarinett honom. Hon brukar aldrig bitas men det blir alltid så här när Nisse ska hjälpa mig. Hästarna har i alla fall täcken på, inte alla dock utan några utvalda. Jag hoppas att det ska räcka för att hålla regnet borta! Nu ska jag sova och ladda för ponnyhoppning i regn i morgon!

Forzett i kväll! Vilar på bakbenet men öronen framåt! 

Sista augusti!

Så var sista sommarmånaden i almanackan över, kvällarna är mörka och morgonen kall. Det är hög tid att förbereda sig för höst!

Men en fin sommardag i dag med fint väder! Jag började med att tömköra, ut en liten sväng med Grå. Sen skulle jag rida med Paula så tog upp Clarinett och började borsta, tycker att något ser konstigt ut och det fattas en sko. Jag som brukar kolla hästarnas skor varje morgon och kväll, och varje gång jag tar in dom hade börjat slappa lite på det med Clarinett då hon inte har haft en tappsko på nästan ett år!

Så fick gå ner med henne och byta till Chokladen, hade jag ridit själv så hade jag nog tagit henne på gräset eller i skogen men ville inte riskera att hoven blir trasig på gruset. Så Chokladen gick gå ut på tur med Paula och hennes häst och hon var på sitt bästa tanthästhumör. När Chokladen är avspänd så är hon verkligen fantastisk, hon är lugn och en riktigt lämplig tanthäst. Men blir hon lite stressad eller spänd går det fort öveg i panik och kaos vilket man måste ha med sig. Trevlig tur i dag i alla fall. 

Sedan red jag Lemonaden, började med några varv på banan och sen red jag lite på vägen. Sist ut var Wasabi som jag gjorde i ordning nere vid betet och tömkörde upp till banan, där blev det ttavjobb och sen tillbaka. När hästarna var klara så målade jag klart stallet, var ju väldigt lite kvar, plus en dörr. Så skönt att ha det gjort! Har lite målning kvar men det är inte så mycket.

Hem på middag och sen i väg på två träningar. Åkte direkt från träningarna till Ica där det var inventering i kväll. Tycker att det är rätt tråkigt att inventera men gick bra när jag kunde glida in lite senare när mycket redan var gjort! Strax efter 22.30 var vi klara så då var det bara att natta hästarna kvar. Glad över pannlampan jag fick hem igår och som verkar jättebra!

Nu sova för börjar tidigt i morgon! 

Zayats och Forzett trötta på morgonen! 

Även Juliette 

Såklart måste man få kraftfoder efter jobb! 

Chokladen ute med Paula och Babar! 

Lemonaden innan ridning!


Sista augusti!

Så var sista sommarmånaden i almanackan över, kvällarna är mörka och morgonen kall. Det är hög tid att förbereda sig för höst!

Men en fin sommardag i dag med fint väder! Jag började med att tömköra, ut en liten sväng med Grå. Sen skulle jag rida med Paula så tog upp Clarinett och började borsta, tycker att något ser konstigt ut och det fattas en sko. Jag som brukar kolla hästarnas skor varje morgon och kväll, och varje gång jag tar in dom hade börjat slappa lite på det med Clarinett då hon inte har haft en tappsko på nästan ett år!

Så fick gå ner med henne och byta till Chokladen, hade jag ridit själv så hade jag nog tagit henne på gräset eller i skogen men ville inte riskera att hoven blir trasig på gruset. Så Chokladen gick gå ut på tur med Paula och hennes häst och hon var på sitt bästa tanthästhumör. När Chokladen är avspänd så är hon verkligen fantastisk, hon är lugn och en riktigt lämplig tanthäst. Men blir hon lite stressad eller spänd går det fort öveg i panik och kaos vilket man måste ha med sig. Trevlig tur i dag i alla fall. 

Sedan red jag Lemonaden, började med några varv på banan och sen red jag lite på vägen. Sist ut var Wasabi som jag gjorde i ordning nere vid betet och tömkörde upp till banan, där blev det ttavjobb och sen tillbaka. När hästarna var klara så målade jag klart stallet, var ju väldigt lite kvar, plus en dörr. Så skönt att ha det gjort! Har lite målning kvar men det är inte så mycket.

Hem på middag och sen i väg på två träningar. Åkte direkt från träningarna till Ica där det var inventering i kväll. Tycker att det är rätt tråkigt att inventera men gick bra när jag kunde glida in lite senare när mycket redan var gjort! Strax efter 22.30 var vi klara så då var det bara att natta hästarna kvar. Glad över pannlampan jag fick hem igår och som verkar jättebra!

Nu sova för börjar tidigt i morgon! 

Zayats och Forzett trötta på morgonen! 

Även Juliette 

Såklart måste man få kraftfoder efter jobb! 

Chokladen ute med Paula och Babar! 

Lemonaden innan ridning!


RSS 2.0