Första snön!

Idag kom vinterns första snö! Ett tunt, tunt lager låg i morse och sen dalade det ner några flingor under förmiddagen som gav riktiga vinterkänslor! Tyvärr var det mesta borta vid lunch.. 
 
Jag började med att tömköra Chokladen, styrde runt träd i skogskanten, fortsatte med att jobba Szum i töm i en av hagarna innan jag och Elise red ut med Lobelia och Gandalf. Det var riktigt kallt om fötterna så det är helt klart dags att leta fram vinterkläder och yllesulor!
 
Sen jobbade jag även Lilla Grå i töm och avslutade med Lemonaden som i dag fick prova tömkörningsgjorden. Var lite orolig att den skulle ge rejält sadeltvång, pfta brukar dessa gjordar vara värre än sadeln, men hon spände sig lite bara. Så jag longerade lite med gjorden och sen testade jag lite med tömmarna och påbörjade tömkörningen med henne, det känns faktiskt riktigt roligt!
 
Efter hästarna var klara så plockade jag ner det sista på sommarhagen, innan jättegod fläskfilégryta till middag och en lugn kväll hemma. Jag behövde verkligen det, det känns som det är något jobb jämt, även om det ändå blev lite kontorsjobb...
 
Från dagens tur på Lobelia!

Måndagmorgon!

Effektiv morgon, då Odessa åkte till sitt nya hem söderut! Hon ska åka lastbil men de kom och hämtade henne med en mindre lastbil på morgonen, tog kanske fem minuter att lasta. Jag hade förvarnat jobbet om att jag skulle bli sen, de blev rätt förvånade när jag kom mindre än fem minuter sent...
 
Efter jobbet så blev det i stället inget gjort. Jag har inte ställt om mig till vintertid så jag var trött när jag kom vem från jobbet vid halv sju, vilket ju kändes som halv åtta... Nya tag i morgon!
 
Odessa innan avfärd!
 
Och i väg!

Vintertid!

Är det inte ösregn så är det blåst! I morse nästan stormbyar! Och så vintertid på det, visserligen skönt på morgonen men dessa mörka eftermiddagar och kvällar tar all energi ur mig!
 
Jag trotsade blåsten på förmiddagen och tömkörde först Chokladen lite. Gör ett nytt försök att komma igång och hoppas på att det fungerar bättre, i dag tömkörde vi runt träd och jobbade med styrningen. Sen skrittade jag Lobelia, i dag började jag på banan och sedan en sväng i skogen och runt gården. 
 
Sen åkte jag och Clarinett i väg på dressyrträning igen, plockade upp Linda på vägen som sällskap. I dag fick vi rida igenom LB:2 programmet, och det gick ganska bra. Finns mycket kvar att jobba med men så fin när hon går. På hemvägen stannade vi och åt pizza, och sen när vi var hemma igen så hjälpte Nisse mig att köra ut balar i hagarna. Sen fanns det egentligen massor kvar att göra men energin var slut så det blev i stället tidig kväll!
 
Clarinett i ett blåsigt Kramfors!

Borttappat inlägg!

Men vart tog mitt inlägg som jag skrev igår vägen? Det är ju helt borta! Har nog typ aldrig hänt förut...
 
Jag hade nog inte gjort så mycket roligt ändå... Jobbat på Ica, lönefredag igår, ridit lite på kvällarna. I torsdags red jag Clarinett lite inför helgens träningar, och skrittade Lobelia. På banan, inte jättekul att skritta 45 minuter på banan, men jag ville inte bege mig ut ensam i mörkret med alla timmerbilar som går nu, så vi roade oss med att sjunga i regnet! Igår jobbade jag Szum i töm först och sedan longerade jag Lemonaden. 
 
I dag började jag med att rida Lilla Grå lite på banan och skrittade Lobelia i skogen. Sen dusch, ombyte och i väg på dop! Jättefin ceremoni i kyrkan och sedan god mat i sockenstugan, efter maten ett kakbord som jag inte sett maken till på någon buffé tidigare, och allt hembakat! Nu hade jag inte tid att gå igenom det helt utan jag smet i väg för att åka på dressyrträning med Clarinett. 
 
Vi var i ett nytt ridhus, men red för Sara som vanligt, och där var det många speglar och i dessa speglar en jättefin häst som tog allt fokus av Clarinett. Jag fick jobba med att få henne att fokusera på mig i stället, och när vi kom dit är hon ju så jäkla fin! Hon kändes väldigt fräsch och rörlig, men chaffören blev trött alldeles för fort! 
 
Nu är vi hemma igen och det är bara att ladda om för ny träning i morgon!
 

Pissväder!

Igår kändes det hoppfullt när orken äntligen var tillbaka, i dag har det hällregnat hela dagen och all lust och energi har runnit av mig!
 
Gjorde ett ryck på morgonen, släppte ut hästarna, mockade stonas lösdrift och gick promenad med Lobelia. Med tanke på vädret så kändes avsutten skritt lämpligt i dag så det blev en rejäl powerwalk på grusvägen. Sen lite lugnt, jag och Nisse åt lunch på byn innan jag åkte och jobbade på ridskolan. Tur att det finns ridhus där!!

Piggare!

Äntligen lite piggare! Igår hade jag en riktigt lång Icadag med personalmöte efter stängning. I dag har jag hunnit med hästarna lite mer och det känns alltid bra!
 
Jag började med Szum eftersom han galopperade runt som en tok i hagen. Han har nog känt sig "förszummad" när jag har varit sjuk och nu vällde energin ut åt alla håll. Jag tog honom i töm och första kvarten gick bara åt att rasta av honom innan vi kunde börja jobba lite mer koncentrerat. Sen skrittade jag Lobelia i skogen, och även Clarinett fick börja med en skrittur i skogen och sen ett lättare pass på banan med travbommar och galopp på fyrkanten i lätt sits. Minns ju hur trött jag blev i fredags så i dag blev det lite lättare jobb.
 
Även Lilla Grå red jag travbommar med, hon var lite seg men börjar annars komma igång igen. Avslutade med att longera Lemonaden, samma upplägg som sist. Kapsonen över tränset, tog ner en stigbygel i taget och sen båda och avslutade med lite förberedande uppsittningsövningar.
 
Sen middag och i väg på lektioner. På kvällen när jag kom hem var min katt Trassel hemma igen, hon har varit borta hela sommaren! Jag vet ungefär vart hon har varit och har sett henne flera gånger, men inte kunnat fånga henne, hon gjorde samma sommarflytt i fjol, nu hoppas jag att hon flyttat hem för vintern!
 
Alltså den här balen har hamnat minst sagt lite tokigt, kan lova att det inte var där vi ställde den!
 
Szum efter dagens tömjobb, något mer avspänd än innan!
 
Och så Lemonadprinsessan

Jobbhelg!

Så var även denna jobbhelg över... Jag går fortfarande på halvfart, men får väl vara nöjd med det just nu!
 
Igår var jag först på Ica och sen direkt vidare på några lektioner. Hemma igen så fick Lemonaden jobba lite utanför boxarna. Hon har ju haft träns under kapsonen men nu testade vi på att följa innertygeln och att börja använda bettet, hon fick gå på volt runt mig, stanna och starta. 
 
I dag började jag med att skritta Lobelia innan jobbet. Efter jobbet hann jag på en dryg timme: stoppa in två av Nisses hästar som var utanför hagen, göra pizza, äta pizza och byta om, fånga Lemonaden som inte kunde vänta på att få ny höbal i kväll utan gick ut och åt upp Lobelias middags påse och göra en ny höpåse till Lobelia! Sen tömkörde jag en islandshäst åt en kund, och efter det även Lilla Grå innan Nisse kom och hjälpte mig köra in balar. Nu försöka ladda om för ytterligare en lång Icadag i morgon, men sen jäklar ska jag rida! 

Inte frisk på riktigt!

Återigen på Ica och jag slås av att det är stor skillnad att vara hemmavid och jobba halvkrasslig (eller helkrasslig) än att vara på Ica, och på en fredag och en kort i personalen... Stressen och tempot tar verkligen ur all energi som finns!
 
Skrittade i alla fall Lobelia innan jobbet och red lite dressyr på Clarinett efter jobbet. Mycket fokus på att få med yttersidan, speciellt i höger varvet, och att få henne att tta av i innertygeln. Det gick ganska bra, men jag kände mig döende efter två varv i galopp och efter ytterligare två varv åt andra hållet så var jag tvungen att ha hostpaus! Dags att bli frisk på riktigt nu! Trodde ju liksom att jag var det...
 
 
En suddig bild från kvällen!

Hovisdag!

Absolutr jag friskare men fortfarande inte i form, luftrören är ansträngda och kroppen seg. Är egentligen värsta sjuktiden, när man är för pigg för att ligga under en filt men ändå inte orkar något.
 
Hovis var här igår och tog några av hästarna. Jag red lite på Lilla Grå medan hon började med Gandalf, men det var lite fruset på banan och Grå spände sig en del över det. Hon är ju fortfarande oskodd men nu är det verkligen dags. Sen snodde vi Clarinett och Szum, samt verkade Räkan och Lemonaden, så hälften är gjort nu.
 
Sen var det såklart fika, jag hade förberett en äppelpaj på morgonen som vi bjöd hovis på innan hon och Nisse åkte vidare och skodde en ardenner. Jag tog Clarinett lite i töm, hon har vilat några dagar pga tappsko och min förkylning och behöver komma igång. Sen var det bara att fixa mat och åka i väg på en lektion. Börjar bli kallt att stå ute nu så det börjar vara dags att ta fram mer kläder!
 
Clarinett!

På bättringsvägen!

Lite piggare idag, inte bra men bättre!
 
Fortfarande halvfart med hästarna men förhoppningsvis är jag snart igång som vanligt igen! Jag jobbade Szum i töm först och sedan skrittade jag Lobelia. Det var bus och full fart i hagarna när vi skulle rida så jag gick först en liten sväng och sedan satt jag upp och skrittade lite. Vet inte om det var blåsten som hade fått fart på unghästarna, men dom fick fart på de andra hästarna i alla fall!
 
Sen matpaus och i väg till ridskolan. Där jobbade jag en häst i töm och hade sedan travhoppning på lektionerna. 
 
Lobelia efter dagens jobb.

Sjukdag nr 2!

Inte direkt piggare igår. I kombination med regn hela eftermiddagen så blev det en lugn dag för hästarna.
 
Började med att skritta Lobelia, vi skrittade runt lite på gården, något varv på banan och ner på vägen. Hon fick se sig lite omkring och vi lär känna varann lite. Precis när jag hade släppt ut henne ut henne i hagen så kom Odessas ägare. De skulle hälsa på henne, hämta utrustning, verka henne och skriva på ägarpappren inför försäljningen. Hon flyttar ju söderut om ett par veckor. 
 
När de hade åkt så var jag tvungen att lägga mig i soffan med raggsockar, täcke och Holger för då var jag helt knäckt och frös! Men några timmar senare hade jag piggat på mig lite och tog Lilla Grå i töm, bland annat över bommar, innan jag fortsatte vilan. Förutom att mysa med Holger så gjorde jag lite bokföring, så mågon nytta blev det gjort i alla fall. Men jag måste säga att det är sällan jag är så här sjuk! Känns som jag ska dö när jag går mer än 50 meter....
 
Lobelia innan gårdagens skritt.

Sjukdag!

Inte var jag frisk i dag heller...Men bestämde mig för att jobba ändå, var nog lite dumt för jag var inte pigg på eftermiddagen, men jag är inte van att vara så sjuk att jag är hemma och jag visste dessutom att det var ont om personal.
 
Hur som helst så gjorde jag bara ett litet ryck i stallet efter jobbet. Pysslade lite med den nya hästen, den som kom igår, provade ut ett träns och testade lite sadlar. Sen gick vi en promenad i mörkret. Hon ska ju sättas igång med skritt först och stegvis utökad ridtid, tyckte att det var lämpligt att börja lite avsuttet så vi får lära känna varann, nu när det bara är kortare turer. Hon verkar väldigt trevlig i alla fall.
 
Sen har jag och Holger softat i soffan resten av kvällen, nu siktar jag på att vara frisk i morgon i stället!
 

Förkyld!

Jag har blivit tokförkyld! Började lite igårkväll med halsont, inte så mycket mer än så i morse men i eftermiddag slog förkylningen till med full kraft! Minns ni förra hösten när jag var sjuk hela hösten och fram till jul, hoppas att det inte blir samma i år...
 
Nisse kom hem vid 22 igår och strax efter kom en gäst som skulle övernatta. Han hade med sig en traktorvagn till Nisse och skulle i dag vidare söderut. Det blev ju såklart sent igår med prat och fika, och sen tidigt i morse. 
 
Jag släppte in Dajmen till Räkan och Wasabi, tänkte att de kunde leka lite syskonen men Dajmen har knappt lämnat lösdriften. Kan i och för sig förstå henne eftersom Räkan var väldigt sur, hon vill inte att några gamla barn ska flytta hem igen. 
 
Var i väg på några lektioner på förmiddagen och sen lite fika innan det kom en ny häst. Lobelia är ett halvblod som ska vara här på igångsättning, verkar trevlig. Sen red jag Szum som var sitt braiga jag och jättefin att rida. Fortsatte med Clarinett men hann bara till grannhuset så mötte jag Nisse med traktorn, så det var bara att vända och sätta Clarinett på paus medan jag hjälpte till att öppna balar och hagar, och passade hästar. Sen nytt försök med Clarinett och vi fick en lugn men mysig tur. Trodde att hin skulle vara tjafsig efter att ha fått vända och vänta men hon var verkligen trevlig.
 
Sen mat, skriva fakturor och ta in hästarna, nu är jag helt knäckt och tänker sova. Planerar att vara frisk i morgon!
 
Szums långhals!
 
Nya hästen är väldigt söt!

Rörmockare!

Rörmockare är inte mitt framtidsyrke! Jag fick visst leka lite rörmockare i dag med för problemet var inte alls avhjälpt i går utan det rann igen i morse och mer vatten i pannrummet. Efter en del stök och jourhavande rörmockare i telefon så har jag nu löst det tillfälligy genom att stänga av ingårnde vattnet. Men jag vet vad det är för fel, varmvattenberedaren i pannan är trasig, som tur är så verkar jag inte behöva köpa ny panna utan "bara" en ny vanlig varmvattenberedare. 
 
Jag fixade dessutom strömmen till unghästarnas hage, där var aggregatet trasigt (blev en dyr fredag den 13e), innan det kom en tjej och red markarbetsträning på sin ridtravare. Sen longerade jag Lemonaden. Även i dag med tränset under kapsonen, och i dag kunde jag longera med båda stigbyglarna nere! Började med båda fastsatta, sen en i taget och till slut båda nere. Gjorde även lite förberedande uppsittningsövningar och tränade på att stå vid pallen.
 
Sen fikapaus och så ner till betet och plockade ner en hage. Fortfarande mycket kvar att göra innan vintern men det går åt rätt håll. När jag  var tillbaka på gården så tog jag in Dajmen och pysslade lite med henne, hon tycker att det är riktigt mysigt. Sen kom Linda och vi skrittade ut en sväng med Clarinett och Lilla Grå i skogen. Jag red även Szum lite på banan, över bommar, innan hästarna fick komma in och så en sen middag för mig.
 
Nu har jag även hunnit dammsuga och väntar nu på att Nisse ska komma hem, han har varit i Kalix på kurs och varit borta några dagar. 
 
Clarinett åt visst med hela huvudet i morse...
 
Dajmen tränar på att stå uppbunden!
 
Hon växer igen och är överbyggd bak, undrar hur stor hon tänker bli? Hon är betydligt högre än vad hennes storasyskon var i hennes ålder.
 
Och så från våran skogstur!

Fredag den 13:e!

Vilken dag det blev, eller egentligen mest kvällen...
 
Jobbade först på Ica där det var ovanligt högt tempo för att vara en fredag mitt i månaden. På kvällen var jag på hugget för att rida men blev lite störd i det.. Först visade det sig inte vara någon ström på unghästarnas hage, och givetvis kunde jag inte hitta strömmätaren.  Löste problemet tillfälligt genom att ta in Lemonaden. Senare på kvällen hittade jag mätaren och misstänker nu att själva aggregatet är trasigt.
 
Nästa upptäckt var en massa vatten i pannrummet! Det rann ur ett rör som det inte ska mer än droppa ur. Typiskt att sånt ska hända när Nisse är borta, en annan granne hjälpte mig och fixade felet. Yroligen hade jag fått in luft i systemet och elementen som gjorde att det blev fel tryck i systemet och  expansionkärlet skog till. Ungefär så...
 
När jag väl kom igång med ridningen så red jag Clarinett på banan. Fokus på att hon skulle spåra och vända med ytterbogen, tack Jens och tack tömkörningen i onsdags. Riktigt fin korta stunder! Szum fick gå i töm för då var energin slut, och sen avslutade jag hemma med att pyssla med Dajmen som i kväll har haft schabarak på sig! Nu har alla hästar och hundar fått mat så nu kan jag sova!

Trötttorsdag!

Inte så spännande dag... Jobbat på Ica, i väg för en lektion och sedan in med hästar och fodra. Nu ladda om och sova. Förstår inte att kag är så trött, men vädret spelar nog in. Regn i dag med!

Ridskoleonsdag!

Ridskoleonsdag igen! Det blir lite stressigt unnan, det är lite rörigt när jag bara jobbar en dag i veckan, jag är helt slut och hungrig när jag kommer därifrån men det ör ju liksom roligt också. I dag hade jag en övning som jag trodde skulle bli svår men som de klarade galant och tiden går väldigt fort där!
 
Innan ridskolan så red jag Lilla Grå på banan, med tanke på hur lite igåbg hon är så var det ett bra pass. Szum fick också gå ett lättare pass på banan, och kändes bättre än väntat men inte helt bra. Clarinett tog jag i töm och hon såg helt fräsch ut efter sin vurpa i hagen, men jag hade svårt att fpbga in ytterbogen i höger varvet.
 
Nu sova, lång dag i morgon!

Idolkväll!

I måndags blev det inte mycket häst. Var på Ica på dagen, men hade ont i magen på kvällen och tog bara in hästarna och pysslade lite med Dajmen. Hon tränar på att stå uppbunden och att bli borstad. I stället tittade jag på Kalla Fakta om den tragiska händelsen som utspelade sig här för ett drygt år sedan som jag även skrev om då.
 
Igår började jag med att städa undervåningen på morgonen innan hästarna, Nisse skulle få besök av hästspekulant. Sen jobbade jag Szum och Lilla Grå i töm, och båda såg bättre ut än förra veckan. Jag skrittade ut Clarinett på en mys-pys tur som dock inte bkev så mysigt eftersom det både regnade och blåste, och dessutom träffade vi på ett skenade rådjur! Det är älgjakt igen så det gäller att försöka ha lite koll innan man rider. Avslutade med att longera Lemonaden, igår med träns under kapsonen och annars gjorde jag som sist. När vi longerat en stund tog jag ner en stigbygel och longerade med den nere, och sen bytte jag och tog ner den andra i stället. Hon reagerar en del på stigbyglarna så därför har jag börjat så försiktigt bit för bit. Nästa gång kan jag förhoppningsvis ta ner båda!
 
Sen lite fika och dusch innan jag och Linda åkte på clinic med Jens Fredricson. Vi velade länge och bestämde oss inte förrän sent på måndagskvällen, men vi ångrade oss inte. Jens är verkligen fantastisk att lyssna på, och titta på eftersom han använder hela kroppen att visa med, han är engagerad, kunnig och dessutom rolig. Tänker varje gång jag lyssnar på honom att han är min idol och att jag skulle vilja bli lika bra som honom! Fokus låg på grunder, varken ponnygruppen eller hästen han red kom längre än till jobb med bommar och även om sista gruppen hoppade lite så låg fokuset på ridningen mellan hindren. Han jobbade mycket med att hästarna skulle spåra, pratade mycket om rakriktning, att hästarna skulle gå i balans, att ryttarna skulle ha stilla händer och kunna reglera galoppen. Vi fick se flera fina och välridna hästar, så verkligen en inspirationsboost!
 
Här ser man vad engagerad Jens är!
 
 

Jobbsöndag!

I dag har jag jobbat, både på Ica och sen direkt i väg på lektioner. Jag hade en privatlektion och två grupper, och de yngsta ryttarna var bara 4 och 5 år! 
 
När jag kom hem var det bara att ta in hästarna och natta dom, men jag red ut en sväng med Clarinett innan jobbet. I morgon är det jobb igen så nu laddar jag om med lite Beck på tvn.
 
Från Clarinetts och min morgontur!

Första frosten!

Igår var första frostnatten, måste vara ovanligt sent! En fin höstdag blev det också, men jag var ju på Ica jag...
 
Efter jobbet så hann jag titta lite på Chalotte Dujarins provridning av 4 åringarna på Breeders (och V75 samtidigt på tvn, vi gillar häst!) innan jag drog igång med hästarna. Tog in Chokladen och tvättade ben (en nära dödenupplevelse enligt Chokladen och jag blev också rätt blöt) och borstade lite på henne innan Nisse kom och verkade upp ytterligare en hovböld. Vet inte hur många hon haft i höst men än är hon inte värre än sin mamma som hade 9 på en månad... Det var också en blöt höst. Nu har vi nytt jodopaxomslag på och hoppas på att det ska ge sig.
 
Sen tog jag Szum i töm innan jag åkte hem och gjorde pizza till en väldigt sen middag. I dag är det ännu mer jobb som väntar!
 
Den här bilden skickade Elise till mig igår, Chokladen låg och mös i hagen medan jag jobbade inne...

Gruslass!

Kan ni gissa dagens väder? Regn såklart, dock i mindre omfattning än tidigare i veckan.
 
Jag hade beställt ett gruslass som skulle komma på förmiddagen innan jobbet. Nu visste jag inte när och var osäker på om han skulle ringa innan så jag tordes inte rida eller greja med någon häst utan jag pysslade lite med annat i stället. Så fick jag två stora grushögar, en i Szum och Gandalfs hage och en utanför boxarna. Återstår lite arbete att skotta ut allt, men jag tror att det kommer bli bra. Hoppas på att ha råd att fixa alla hagar i sommar, gräva ur, dika ur, lägga matta och grusa upp. Men vi får se...
 
När jag kom hem från jobbet så var hälften av gruset utskottat redan, Elise hade varit framme, så jag la energin på att rida Clarinett. Nu var svullnaden i bakbenet helt borta och hon fick gå ett lätt dressyrjobb. Jag passade även på att binda upp och borsta på Dajmen, dags för lite hantering på henne nu! Och nu är det kväll och omladdning inför jobbhelg!
 
 

Torsdagkväll!

Regn igår med....
 
Efter att ha pysslat lite på morgonen, med att spåna lösdrift, slå fast stängselstolpar, spänna tråd och fota Wasabi, så red jag och Elise ut med Clarinett och Gandalf. När vi var klara så fortsatte jag med att rida Szum ett lätt pass på banan, mycket lösgörande skrittjobb och lite jogg i trav, han är fortfarande lite spänd och stum i kroppen men jag hoppas att det ska släppa. Lemonaden longerades, lite spänd i dag och då framförallt när jag drog gjorden men inga stora reaktioner och efter stt ha longerat en stund så kunde jag dra ner en stigbygel! Det var lite läskigt men det går nog över på några gånger.
 
Avslutade med att Lilla Grå fick jogga lite i töm och så gjorde jag klart hagen som jag hållt på med i veckan. Sen hann jag hjälpa Nisse lite att mota in kor i stallet innan jag duschade och åkte på clinic. Plockade upp Linda på vägen, hon hängde på när jag frågade en halvtimme innan! Meningen var att Nisse skulle följa men alla kor hade inte kommit in i stallet så Linda fick rycka in. Det var Ingvar Fredricson som hade om hopphästens utveckling och hur man hittar en bra hopphäst. Föreläsningen var ganska spretig och löshoppningsclinicen väldigt oorganiserad men ändå en bra kväll. 
 
Sent igår och nu göra ett ryck innan Ica och fredagsruchen!
 
Några av bilderna på Wasabi!
 
 
 
Och en bild från kvällen:
 

Kanelbullens dag!

Kanelbullens dag var ju igår men jag hade ju bakat redan i tisdags! I stället blev det ytterligare en regndag... Vattenträning ska ju vara bra för hästarna och nu kan dom ju praktisera det i hagarna! 
 
Jag red ut Clarinett, en lugn tur eftersom hon fortfarande är svullen och lite stel när man ska lyfta ena bakbenet. Och sedan red jag Lilla Grå på banan, och vi kom faktiskt förbi surstadiet och hon gick att rida ganska bra, tror att hon börjar komma igång. Sen fixade jag lite med vinterhagen som kag håller på med innan mat och sen ridskolan. Tur att det är ridhus där för annars hade jag varit blöt!
 
Nu ny dag och nytt regn!
 
Höstkänsla!

Regndagar!

Två regndagar nu! I måndags gjorde det inte mig så mycket då jag var på Ica hela dagen, först jobb och sen personalmöte. Igår regnade det till och från, och i natt har det vräkt ner.
 
Igår var Szum först ut, fick jobba i töm och börjar kännas som vanligt, och nu är det väl dags att prova rida igen. Sen longerade jag Lemonaden med en annan sadel, den jag brukar ha när jag ska börja rida sen. Nästa gång lägger vi till stigbyglarna! Även Lilla Grå fick gå i töm innan matpaus. Hon fick jobba över bommar, framför allt i galoppen, och det var tydligen jobbigt.
 
Eftermiddagspasset började jag med att repetera uppsittning med Chokladen, gick såklart superbra så nu är jag sugen att börja rida! Sen bytte jag ut trasiga stolpar i en av vinterhagarna innan jag och Elise red ut med Clarinett och Gandalf. Clarinett hade sprungit igenom och över en bortstängslad brunn i hagen och hade skrap och rivsår hela bakbenen, och lite svullen, så det blev en lugn tur men hon kändes helt fräsch. 
 
Sen ägnade jag kvällen åt att baka bullar! Brukar ju göra det mest bara en gång per år, till kanelbullensdag så nu var det dags igen! Så det blev nybakade bullar och Oboy till kvällsfika sen! Nu hoppas jag på lite bättre väder framöver!
 
Szum igår! Han står med frambenen i en grop....
 
Lemonaden på banan!
 
Hon kommer bli så fin!

Hemmahelg!

Haft en hel helg hemma, tror verkligen att jag behövde det! 
 
Hästarna hade ju sovit inne i natt så jag började med aty släppa ut och mocka. Är verkligen imponerad över mina trevliga och snälla unghästar! Sen tog jag och jobbade ett gäng hästar i töm. Först Szum som ju upplevts lite stum i kroppen, och tjafsig i munnen, och han började lite så i dag med men blev fin sen! Även Lilla Grå och Chokladen fick gå i töm, Lilla Grå börjar komma igång igen och Chokladen fick jobba mycket med att komma ut på yttertömmen och komma till eftergift i innersidan. 
 
Sen var jag hungrig så det blev fikapaus innan jag red Clarinett. Hon var lite sur, sparkade i första fattningen och stod emot. Misstänker att det är en kombination av pälssättning och foderbytet, de har ju dessutom ätit väldigt mycket dessa tre veckor de haft höbal och Clarinett har blivit rätt rund om magen vilket nog också påverkar. Jag hoppas att det är det och inget annat!
 
Sen kom en granne med en islänning som jag jobbade i töm, det är verkligen en extra utmaning med fler gångarter. Efter det så plockade jag ner en del av en av sommarhagarna, innan jag gjorde kväll. Blev hamburgare till middag, lättlagat när både jag och Nisse som just hade kommit hem var trötta. Nu hoppas jag på mer energi i veckan för det verkar behövas!
 
Sötaste fölungen med frukost på sängen!
 
Så här mycket brukar inte Szum skumma i munnen!
 
Och så tänkte jag göra ett litet projekt, och fota mina hästar med jämna mellanrum. Antar att jag kommer skriva om det framöver. Första bilden;
Clarinett!

RSS 2.0