Tisdagstempo!

Blev en ganska intensiv dag i dag också! 
 
På förmiddagen började jag med att jobba Lilla grå och Clarinett i töm ute i en av sommarhagarna. Och de var rejält taggade! Lilla grå var som en liten studsboll, en rodeomaskin, och for runt lite överallt. Clarinett fick några tokryck och var dessutom väldigt på, i alla fall tills hon for omkull för sen började hon koncentrera sig! Men dom rör sig väldigt bra båda två, gäller bara att kunna använda energin rätt!
 
Sen red jag ut med Tant en sväng innan Szum också fick jobba i töm i sommarhagen. Och han var nog den lugnaste av dom tre! Såg bättre ut än igår också. Medan jag jobbade Szum så kom Rickys ägare för att hälsa på och lämna foder. Det utnyttjade jag såklart och hon fick hjälpa mig med Pavel! Vi fick hålla till på en snösträng bakom stallet så det var lite nytt och konstigt men tyckte ändå att det gick väldigt bra att hänga på honom. Sen hade vi studiebesök i alla hagar och inspektion av hästarna onnan hon åkte hem och jag tog paus.
 
Nu har jag hunnit äta, slappa, betala lite räkningar och natta hästarna, nu väntar duschen och sängen!
 
Räkan och Dajmen vill ha morgonpuss!
 
Visst är dom lika? Dajmen och Lemonaden!
 
 
 
Lilla Grå efter dagens pass, då lite lugnare och betydligt svettigare!

Skitväder!

Åh vilket skitväder det är! På förmiddagen snöade det så fint, nör jag var hem på lunchen så var det fortfarande snö, när jag slutade jobbet så regnade det och vägen var såphal! Varför kan det bara inte vara vinter på vintern?
 
Jag jobbade i alla fall Szum i töm. Han var rätt stel, upplever ju att gan blir lite stel och stum i musklerna av galoppprogrammet och nu har han ju bara gått det sedan vilan. Planen nu är någon dag i töm och sedan  börja rida igen! Hoppas bara att underlaget håller!
 
Självklart somnade jag i soffan sen! Nu har jag övergått till sängen men känner mig inte alls lika trött längre, typiskt!

Första advent!

Så var återigen en helg passerad, har hunnit med rätt mycket och även lite adventsmys! Men jag är inte riktigt frisk än och igår körde jag nog på lite för hårt för i dag har jag varit trött och sämre.. 
 
Gårdagen började jag med att jobba Lilla grå i töm, hon var bättre än på fredagen och det känns som att jag kommer åt höger varvet bättre nu. Sen gjorde jag i ordning Pavel och började jobba med honom utanför boxarna, när Malin kom så hjälpte hon mig att hänga på honom. Var ju ett tag sedan sist nu, först var han spänd men det blev bättre efterhand. Förutsättningarna var ju inte de bästa med blåst och lite smålurigt underlag men vi hängde några omgångar och det kändes bra!
 
Sedan red jag och Malin ut med Tant och Clarinett, de var riktigt taggade av blåsten och av att inte gått så mycket när jag har varit klen, men inte värre än att vi kom hem utan incidenter. Och sen åkte jag på en liten julmarknad eller adventsträff, var väl 3-4 marknadsbord, fika och en tomte, längre bort i byn. Gröt till lunch passade ju bra och jag köpte även en strut med hemmagjort marmelad godis med hjortronsmak, det var riktigt gott!
 
Fortsatte med att adventspynta hemma, är det inte konstigt att de där adventstakarna aldrig lyser när man tar fram dom? På den ena fick jag byta 6 av 7 lampor!! Sen longerade jag galoppprogrammet med Szum innan middag och så bakning av saffranslängder med vit choklad! På kvällen tittade jag och Marie på Så mycket bättre, åt saffranslängd och drack glögg. Sen sov jag pä soffan till hela Bondfilmen!
 
I morse blåste det rejält, och har fortsatt med det hela dagen. Jag åkte i väg för några lektioner, ett par tappra ryttare kämpade på i blåsten, och när jag kom hem var kag genomfrusen och blöt om fötterna! Så lite lunchfika passade bra, klämda mackor (alltså toast) och nyaste Ridsport Special fick det bli. Sen dammsög och torkade golvet på undervåningen innan jag började titta på hoppningen från Friends, tyvärr somnade jag rätt snart (visst sa jag att jag var trött?), när jag vaknade igen så var det bara att bege sig ut och jobba lite hästar. 
 
Jobbade Pavel i töm, han var fin men det syns att han tycker att det är jobbigare i höger varvet! Sedan fick Clarinett gå ett lättare dressyrpass på banan. Hon började passet med att vara rädd för ena kortsidan, konstigt tycker jag eftersom hon bor i hagen precis bredvid banan och att hon efter lite jobb helt hade glömt bort att det var monster på den där kortsidan... Bra ridkänsla bjöd hon i vanlig ordning, vi jobbade lite övergångar och enklare sidvärtsarbete.
 
Sen hann jag med att se världscupen i hoppning på tv också, utan att somna, så det blev mycket inspiration o dag! Fortsatte med tjockpannkaka till middag och sen lite slappt i soffan. Nu är det nog någon ny film på tvn som jag kan sova till!
 
Från dagens pass!
 

Black Friday!

Oj vilken dag det blev! Och oj vad trött jag blev!
 
Jag tempar Ricky varje morgon, och i morse lpg han mer än en grad över sin normal temp, och han såg väldigt hängig ut! Så jag tog av bandaget för att se om det hade hänt något med såret eller bandaget. Och såret stank verkligen! Även om Ricky själv dragit upp bandaget de flesta gångerna så har jag ju varit med och tagit upp det några gånger och det har inte varit i närheten av att lukta sådär, som något riktigt ruttet som legat och gömt sig länge! Jag ringde hans ägare som i sin tur ringde veterinären och så ringde jag såklart Nisse för att då råd, och försökte få tag i jobbet för att säga att jag var sen. Bara att ringa hemma hos mig är ett jobb i sig då bristen på mottagning gör att man måste gå i väg. Hur som helst så tvättade jag såret massor och lade om det igen, sen i väg till Ica rätt sen. Hem på lunchen och kollade honom, då var tempen bättre!
 
Hade en kaosdag på Ica, och ändå en hel månad kvar till jul! När jag kom hem var veterinären och hästägaren där, då var Rickys temperatur ännu bättre och såret såg jättefint ut! Sen på kvällen var tempen helt normal och Ricky sitt vanliga jag! Väldigt skönt, men lite mystiskt ändå! Men det kanske var något i såret som släppte och försvann när jag öppnade och tvättade?
 
Joggade sedan Clarinett och Lilla grå i töm.  Underlaget var inte bra men bättre än väntat, nu kan det för min del gärna frysa på så vi får behålla den snön som kom i dag. På kvällen sedan blev det lite mys med glögg, julmust, chips och hummus innan jag tvärsomnade i soffan! Vaknade nu och tänkte att det är dags att lägga sig!
 
Lilla grå i kväll!

Tabasco is the shit!

Torsdag och jobb på Ica. I dag har Ricky låtit bli att tugga på sitt bandage, kan det vara så att han inte gillar Tabasco? Hoppas att det håller i sig!
 
Efter jobbet så longerade jag galoppprogrammet med Szum och gjorde lite uppsittnngsövningar med Pavel. Nu har jag även hunnit betala lite räkningar, tittat lite från Friends och så har Peter varit här och surrat lite. Nu god natt!

Irritationsmoment!

Jäkla skitväder! Ishalka och på det plusgrader och en regnskur! Dessutom är jag irriterad på att jag inget orkar! Blir trött direkt och vill bara sova! Ni hör ju vilken dag jag haft, många irritationsmoment!
 
Har i alla fall skrittat ut på Clarinett. Tyckte det var en bra idé eftersom det blev mycket bana när vi inte hade brodd, men nu har ju inte Clarinetten gjort så mycket så hon var ordentligt taggad! Taktade hela vögen! Så det där med skrittrunda var väl inte smartaste idén men det var kanske vad jag orkade med, vi jobbade i alla fall hårt med sidvärtsjobb på hemvägen för att hålla fokus! Sen hann jag precis ta in Lilla grå och börja borsta henne så kom hovis. Hon hade såklart ringt när hon var på väg men det är ju ingen mottagning hos mig, också ett irritationsmoment!
 
Vi verkade Lemonaden och Charmonix i hagarna, Lemonaden skötte sig utmärkt! Däremot väntar vi med Chokladen, ville ta henne inne men för halt för att leda ner henne i dag, visst hade vi kunnat gå en omväg runt hela gården men vi tar henne nästa gång i stället! Så när hovis hade åkt från sin blixtvisit så tog jag Lilla grå i töm, men det blev ett lugnt joggingpass för hon är ju barfota bak och underlaget är ju inte direkt optimalt. 
 
På eftermiddagen åkte jag på Hammarn för att handla lite förnödenheter som kraftfoder och bandage till Ricky. Det går ganska mycket eftersom han gärna river av sig bandagen, köpte även Tabasco som kag kletat ner bandagen med i avskräckande syfte! Nisse och jag åt på Hammarn också, var ett välbehövligt brejk!
 
Nu är det bara att hoppas på mer energi och bättre väder!
 
Uppdatering av stallapoteket!

Bara virus!

Lite piggare i dag, i alla fall nu i kväll. Hoppas på att kunna rida lite i morgon, för jag börjar bli ridsugen!
 
På förmiddagen var jag upp till distriktssköterskan på byn och tog prover. Det var inget större fel påmig, eller i alla fall inget som går att göra något åt, det är alltså ett virus och därmed bara att vänta ut.. 
 
Tillbaka igen så longerade jag Pavel och gjorde uppsittnngsövningar och stod i stigbygeln och allt det jag brukar göra, nu var det ett tag sedan sist och han tycks ha tagit brejket bra, väldigt avspänd i dag! Tog sedan fikapaus innan vi körde hem Räkan och Dajmen. Det gick bra, Charmonix har fått flytta upp till nya lösdriften med stona där, som hon ju gått med förut och Lemonaden får gå med mamma och lillasyster. Blir nog bra! Sen hann jag med lite småpyssel innan veterinären kom och bytte bandaget på Ricky. Såret ser fint ut! 
 
Sen fick Szum gå galoppprogrammet i lina innan det blev middag och sen sov jag i soffan mest hela kvällen. Det behövdes nog! Nu är både mina och Nisses hästar inne och jag ska sova lite mer!
 
Pavel i dag!

Sjukskriven!

I dag har jag gjort något som jag inte gör så ofta, nämligen sjukskrivit mig! Under mina 16 år på Ica har jag tidigare bara haft 5 sjukdagar! Två för en bihåleinflammation första året jag jobbade där, 1 dag för magsjuka och 2 dagar när jag bröt revbenen efter att ha tippat baklänges med en häst. Och så i dag då! Men det var nog rätt, varit rejält hängig i dag och jag måste verkligen försöka bli frisk nu! Har varit hängig och orkeslös i sex veckor och det fungerar inte!
 
Så i dag har jag bara gjort det nödvändigaste med hästarna, vilket kanske var lika bra för det har regnat och är nu svinhalt överallt. Morgonsysslorna tog ungefär dubbelt så lång tid som vanligt, med alla pauser. Ialla fall så har Nisse chippat Daimen nu i kväll så jag kan registrera henne, det var på tiden men det är ju så med skomakarns barn och ja ni vet. Tanken är att hon och Räkan ska få flytta hem nu, det känns bra. Jag gillar att ha hästarna hemma, trots att jag är så mycket hos Nisse.
 
Helt otroligt att jag har kunnat hålla mig stilla hela dagen, jag har nog varit rätt sjuk ändå för jag brukar bli rastlös. I kväll känner jag mig lite piggare så i morgon kan jag nog jobba några hästar! Och så håller vi tummarna att jag är fri den här skiten sen!

Femte gången gillt!

Jag har ju varit förkyld och hängig i säkert 6 veckor nu, till och från men inte helt frisk. I dag har det tagit om för kanske femte gången!
 
Även om jag var snorig i morse så kände jag mig rätt pigg, så jag red ut med Tant innan jobbet. Visserligen en upptempo tur men inget avancerat och när jag klev av var jag helt knäckt och benen bar mig knappt! När jag gjort mina timmar på Ica med hjälp av Alvedon så i stället för att jobba hästar så la jag mig! Har verkligen inte tid med det men det fungerar inte nör man inte orkar, jag måste bli frisk nu!
 
Bara av att natta hästarna så var jag dungslut och genomsvettig. Av att fodra lite, vattna, ta in en häst och byta hage på två hästar! I fredags flyttade Kakan och nu har Tant och Szum fått städa den hagen och ätit upp fodret i ett par dagar, nu i kväll fick de flytta tillbaka i sin hage och till en ny bal! Nu ska jag sova lite till!
 
Från morgonens ridtur!

Årets första saffranskaka!

Lördag och jobb på Ica! 
 
Efter jobbet och middag så kom Rickys ägare och vi bytte hans bandage, såret ser faktiskt riktigt bra ut! Precis när vi var klara så kom Nisse med traktorn och körde höbalar. Och sedan jobbade jag Pavel i töm, i dag vanlig tömsättning och formen var ändå lika bra! 
 
Nu har jag bakat årets första saffranskaka, så nu blir det julmust och saffranskaka! 

Ännu halkigare!

Inte blev vädret nå bättre i dag, tvärtom! Mer plusgrader och mer regn! Jag fick leta reda på mina tantbroddar, hittade bara till ena skon men det får duga så länge, skönt att hästarna fått vinterskor i alla fall!
 
Fast det där håller nog inte Szum med om, nu när han hsr vinterskor så är hans vila slut och han fick gå galoppprogrammet i lina innan jag åkte till jobbet. Tänkte att han skulle få gå galoppprogrammet och i töm en vecka nu och sen rida igen.
 
Jag hade tagit ledigt sista timmarna på jobbet för att åka på dressyrträning, men eftersom det var regn och halt så vågade jag inte åka. När inte ens taxi ville köra på byvägen här så känns det olämpligt att ge sig ut med släp. I stället red jag Clarinett hemma på banan. Hon kändes jättefin trots att hon är väldigt lite arbetad och riden sista veckorna när vi saknat vinterskor. Måste säga att det är en häst man blir glad av att rida! Nu ska hon få jobba några veckor till innan det blir vintervila. Jag hoppas att det fryser på för banan är fortfarande rätt bra! Sen fick vi lite fika besök, och så mycket mer blev det inte gjort. Jag är fortfarande trött och orkeslös men inte lika yr och svimfärdig som igår. Det är verkligen irriterande att inte orka med som man är van!

Halkigt

Vilket skitväder det var igår! Växelvis regn och snöflingor stora som lappvantar, tyvärr var det mest regn som föll. Så nu är det halkigt, börjar bli en vana om vintrarna nu!
 
Jag började med att jobba Pavel i töm, han var otroligt fin även den här gången, känns som att flera månaders jobb föll på plars på en gång! Fortsätter han jobba så här kommer vi snart att ha musklat upp den där överlinjen som är lite tunn än. Riktigt roligt att jobba med honom nu och det ska bli intressant att börja sitta på honom igen! 
 
Sen körde jag hästar till Nisse för att skos, Szum och sedan Lilla grå och Clarinett. Första gången jag körde Lilla grå sen hon hoppade över bommen, men med sällskap gick det bra! Medan jag väntade på hovis så mockade jag stallet åt Nisse. Jag körde hem Szum medan Clarinett blev skodd, då hade det blivit läskigt halt och jag bestämde snabbt att vi skulle vänta med de andra, dessutom gick dämparen till bakluckan på släpet sönder! Har nyligt servat släpet för 8000 kr, men det var bara att beställa en ny sån på en gång. Min plan är att byta släp snart och då måste det här vara i skick!
 
Hovis skodde Szum och Clarinett, Nisse skodde Lilla grå fram, med oss som assistenter. I dag gick det jättebra igen! Sen verkades Räkan och Dajmen, resten av verkningarna, de hästar som står hemma, väntar vi med till veckan. 
 
Efter vi var klara och hade fikat lite så blev jag dålig! Trodde först att det var någon reaktion på spänningarna som släppte efter att ha skott och kört den grå och halkan, men jag är inte helt pigg i dag heller så det är nog den här förkylningen som jag inte blir av med sim slagit till igen! I vilket fall så fick Nisse hjälpa mig att köra hem hästarna igår kväll. Nu ska jag försöka klara mig igenom den här dagen, jag har verkligen inte tid att vara sjuk!
 
Dajmen tycker att det här med att vara i hagen är rätt onödigt, så hon går in och ut som hon vill!

Onsdag!

Som vanligt blir ju dagarna inte alls som man tänkt sig, men det borde jag ju vara van vid!
 
Jag ägnade förmiddagen åt att vänta på veterinären, och på rörmokaren, det är så besvärligt när jag inte har någon mobiltäckning för då vet man ju inte om de har försökt ringa! Under tiden så skrev jag fakturor, plockade in utemöblerna och lite annat smånyttigt! Till slut dök veterinären upp, ungefär två timmar senare än sagt men det är inte så konstigt med den arbetsbelastning som de har! Ricky fick ett nytt bandage och såret ser fint ut, jag som är lite känslig med sår och sånt höll väl inte riktigt med!
 
När veterinären åkt så for jag och plockade in Nisses ettåringar, för andra gången i dag! De hade nog fått smak på något utanför hagen men andra gången kom de travandes när de såg mig och hinken! Fortsatte sedan med att plocka ner lite tråd från sommarhagen, väldigt opraktiskt när det frusit någon centimeter is på den! Till slut fick jag äntligen lite tid för mina hästar, red ut en sväng med Tant och joggade Lilla grå i töm. Rörmokaren stod på gården när jag kom tillbaka med Tant, han har dragit vatten till min vattenkopp! Sen middagspaus och sent intag av hästar. I morgon hoppas jag på mer tid att jobba hästarna, men hovis kommer så vi får väl se hur det blir!
 
Vacker morgon!
 

Massagedag!

Lite mindre kaos i dag, faktiskt har det flyttit på bättre än väntat! Vattnet är dessutom tillbaka! 
 
Morgonen började dock med lite röra! Skulle släppa ut Chokladen i lösdriften tillsammans med Clarinett och Lilla grå, de har ju gått tillsammans förut så det kändes ju inte som en stor grej. Men Lilla grå trängde sig ut när jag tog in Chokladen och när jag skulle fånga henne så kröp Clarinett ut genom grinden! Sen drog de runt de andra hagarna medan stackars Chokladen blev lämnad ensam i den nya hagen! 
 
Så jobbade jag Pavel i töm, ändrade om tömsättningen lite och jag vet inte om det var det som gjorde skillnad men helt plötsligt föll en massa bitar på plats och han var superfin! Även Clarinett fick jogga lite i töm innan Ulrika kom för att massera hästarna!
 
Tyvärr började det även regna och sen toksnöa så det var blöta och spända hästar att jobba med. Först ut var Kakan och sedan Szum. Han var bättre i ryggen än tidigare men spänd runt höften på höger sida, något som jag känt lite själv också. Lilla grå gicks också i genom, på henne fanns det en del ömma ställen på höger sida, nästan så att man kan misstänka att hon gått omkull eller något. Vi provade även sadlar och nu ska jag rida i Tants sadel ett tag! Alltid intressant att diskutera och reflektera runt hästarna och man hiytar en del intressant när man går igenom kroppen på dom, jag ser det som en del i lösningen av de hästar som är lite stökiga.
 
Sen middag, liten paus, mockning och intag av Nisses hästar och sen intag och nattning av mina hästar, nu nattning av mig!
 
Ricky som är här på boxvila verkar rätt nöjd trots allt!
 

Kaosdag!

Alltså måndagsmorgonar är sällan superbra men dagens var värre än vanligt, hela dagen har varit värre än vanligt!
 
Morgonen började bra, dock kall, jag hann med allt extra stök med Ricky utan att vara sen, packade slowfeedingnät, mockade, bytte vatten och tempade. So far so good. Sen råkade jag stoppa in näsan i källaren i gästhuset och inser att vattnet har frusit där, frostvakten har slutat fungera och är kall. Sätter igång kupévärmaren medan jag äter frukost, när jag återkommer inser jag att det inte bara är fruset det är även sönderfruset! Tinar kopplingen med kupévärmaren så pass att det går att stänga av vattnet och åker sen på jobbet, en halvtimma sen!
 
Fullt ös på jobbet, hem på lunchen för att mata Ricky och kolla läget. Magkänslan sa åt mig att ta med två vattendunkar och det gjorde jag rätt i, fanns inget vatten även i rätta huset helt plötsligt!! Vet inte vad som hänt där, om det hänger ihop med att det stängts av i gästhuset eller om det är ett annat problem men rörmokaren skulle kolla på det och jag har en teori jag med. Tills vidare så kör jag vattendunkar, det är kanske inte så roligt men det går det med!
 
Med tanke på kaoset så jobbade jag ingen häst utan har fokuserat på att få in momsrapporten och köra vatten i stället. I morgon har de hotat med regn, så då får jag ju mitt vatten, men det innebär en hel del andra problem i stället. Och jag har rätt mycket att styra upp ändå så jag hoppas att regnet håller sig borta! Nu sova!

Slut på helgen, igen!

Nu har en hel helg passerat igen!
 
I fredags hade jag en skitdag på jobbet, vi var för lte personal och det blev väldigt stressigt. Efter jobbet så arbetade jag Calrinett och Pavel i töm. Sen hade vi besök av grannen, han och Nisse skulle dricka wiskey och dränka sin asorger, nu blev detinte så mycket wiskey utan is tället glögg och varm choklad med mintu, märks det att jag var frusen?
 
Igår börjadejag dagen med att sätta upp tråd i den nya hagen innan jag red tre hästar! Lilla Grå kändes rätt bra, är snart tillbaka där vi var i somras, Clarinett som är utan brodd fick gå ett lugnt dressyrpass med fokus på övergångar. Passar ju perekt efter onsdagens clinic! Sen avslutade jag med att rida ut på Tant! Hann precis börja med middagen närjag fick hjälp att byta däck, har kört på mina allvädersdäck men nu har jag riktiga vinterdäck igen på både bil och släp! Perfekt att middagen, lax och pressad potatis, var klar när jag kom igen sen! Kvällen gick åt i soffan till Så mycket bättre och glass!
 
I dag hade jag en välpanerad dag men det blev betydligt lugnare eftersom en av dagens lektioner blev inställda, de hade -23 grader! Här var det bara -15 och kallt men drägligt! I stället flyttade jag om lite hästar här hemma, så nu går Carinett och Lilla grå i den nya lösdriften, de var mest förvirrade och tordes först inte fram till balen eftersom de trodde det var ett staket där! Szum har fått flytta in i sin gamla lösdrift tillsammans med Tant, Szum var supernöjd och intog sin vanliga viloposition i ingången till huset!  Nu ska även Chokladen och Charmonix flytta till den nya lösdriften och sen kommer ju även Dajmen och Räkan hem.
 
Så tömkörde jag Pavel, mycket fokus på att få honom lite mer till arbete, i dag var han busig och kickade bakut! Det har han inte gjort förut men jag tycker att det är ett gott tecken! Sen i väg för ett par lektioner och hämta hem en häst.Ricky är en 3årig fjording som fått en ordentlig sårskada och ska stå på box i några veckor. För att underlätta för hans matte, som har lösdrift hemma, så får han bo här. Vi hoppas såklart att han ska läka fort! 
 
Middag, dusch, lussekatter och kaffe, intag av hästar och nu en massa bokföring gjord, det börjar helt klart vara dags att sova igen. Helgen är slut!
 
Lilla grå var inte så sugen på att rida igår....
 
Det blev fart i alla hagar när jag flyttade om hästarna. Här Chokladen och Kakan som busar!
 
Lilla grå och Clarinett i nya hagen!
 
 
Och en bild på en förvirrad fölunge...
 

Debit och kredit!

Återigen en sen kväll, jag skulle verkligen behöva sova lite!
 
Efter jobbet var det lite segt men tog mig ut och börjademed Lilla grå.Jag longerade som vanligt först och red sedan, i dag lie mer jobb. Red vändningar och på lien fyrkant i skritt, mycket haöter och även lite trav. Det går åt rätt håll! Sedan jobbade jag Pavel itöm innan det har varot bokföring som gällt resten av kvällen. Nu är jag alldeles för trött för att hålla reda på debit och kredit så nu måste jag sova!
 
Lilla grå efter kvällens ridning!
 
 

Snöyra!

Onsdagen var också intensiv! Förutom allt annat jag gjorde så avmaskade jag alla hästar, eller alla utom.en som vi inte lyckades med -i alla fall inte den tiden på dygnet! Det var också den enda jag hade hjälp med, men det hat tydligen varit dtöl tidigare också med det.
 
Först longerade jag Pavel, hsn har haft en misstänkt hovböld och varit öm men såg nu bra ut i lina så då är det dags att börja jobba igen! Fortsatte med Lilla grå, även henne longerade jag först och sen satt jag upp och jobbade lite i skritt med halter. Kändes bättre än sist i alla fall!
 
Clarinett har ju vilat nästan en vecka men gick nu ett lättare pass i töm, hon såg taggad ut så nu ska vi försöka jobba några veckor till innan det blir vintervila för henne. Avslutade hästarna med att rida ut Tant. Sen städade jag och plockade ihop i lösdriften efter bygget igår innan lunch och ombyte.
 
Så åkte jag och Sandra till Sundsvall för att gå på hoppclinic! Och det var en spännande resa! Det toksnöade i Sundsvall, så det var mycket snö, halt och snörök. Trots att vi mötte och körde om flera plogbilar var vägen till största del oplogad, inte kul! Innan clinicen skulle vi bara gå in på Biltema och köpa en skottkärra. Självklart fattades det däck till kärrorna så vi fick köpa visningsexet, förstår inte hur vi fick in den i bilen men jag hoppas att jag får ut den igen!
 
Själva clinicen var bra, det var Maria Gretzer och Björn Carlsson som höll i den, Maria red en häst och sedan var det en unghästgrupp och en grupp som tävlade högre. Fokus låg på grunder, Maria pratade mycket om övergångar och att verkligen ha kvalitet i övergångarna, att ha kontroll på hästens bakben, att inte rida hästen med handen (här visade hon genom att rida 10 meters volter i galopp på en hand på en för henne ny häst) och att låta hästen galoppera!
 
Hemresan var jobbig men vi kom hem och innan midnatt var även hästarna inne och jag klar. Nu ny dag, trött och förkyld men vi gör ett ryck på Ica ändå!
 
På tur med Tant!
 
Lösdriften färdig!
 
Från clinicen när Maria rider!

Takläggardag!

I måndags hade jag en latmansdag, motivationen var på botten när jag kom hem från jobbet vid 18.30 och det snöade på tvären, hästen jag skulle jobba var obroddad och jag var trött. I stället pysslade jag lite med Pavel och hjälpte Nisse att mocka och ta in hästarna. Igår var det mer produktivt, då lade vi nämligen taket på lösdriften!
 
Först broddade jag Szum fram, bak har han plockat av sig skorna, och jobbade honom i töm. Han var spänd, inte så konstigt med tanke på vädret  (fortfarande snö och blåst), så han fick mest jogga lite. Även Lilla grå fick gå i töm och hon var som en liten studsboll, hon bockade så gjorden snurrade! Underlaget på banan är bättre än väntat i alla fall, hoppas att det håller i sig!
 
Han precis klart innan pappa kom, och såsmåningom även Nisse. Vi mätte in väggarna och skruvade gast dom och sedan var det bara att lägga tak. Jag hjälpte till med att böra plåtar och langa grejer men var ändå lite overksam eftersomjag inte är så stark, så jag satte upp de sista hagstolparna, kastade in veden som pappa hade med sig och tömde ridbanan på bommar och hinder i stället. 
 
Vid halv sju var vi klara, genomkall och trött! Varm thaisoppa passade perfekt som middag och sedan däckade vi på soffan! Blev sedan en sen kväll i stallet, lovar att det var skönt att få lägga sig sen!
 
Nu ny dag och nya uppdrag!
 
Lilla grå på banan igår! Tyvärr blev det i ga bilder från bygget då min telefon tyckte det var kallt och dog!

Allhelgona!

Då var även dubbelhelgen över, nu är det legalt att dricka glögg och julmust (fast julmust har jag redan druckit) och det bästa av allt, man kan börja äta saffransbullar!!
 
Igår började jag med att jobba Lilla grå i töm innan jobbet, skon satt kvar längre än sist i alla fall! Efter jobbet så åkte jag direkt i väg och hade ett par lektioner., sen fixa med hästar på två ställen innan vi kom oss i väg på 50 års kalas! Jag tänkte bara ta två glas vin, men det blev några fler och det kändes kändes verkligen i morse! Men trevligt var det!
 
I morse snurrade världen lite men när stallet var gjort och Szum hade gått galoppprogrammet i lina så började allt bli normalt igen! Ica i dag med, ett par timmar mer i dag eftersom vi hade kortdag igår. Efter jobbet så longerade jag Lilla grå och repeterade uppsittning. Är ju typ en och halv timme sedan jag satt på henne sist, i dag satt jag upp och av en massa gånger och skrittade lite. Sen red jag ut en sväng med Tant i mörkret innan en sen middag.
 
I dag har även Elise och Gandalf flyttat för nya äventyr. Jag är verkligen genomtrött så nu blir det att sova lite onnan Ica igen i morgon!
 
 
Baloo kollar vattenhinkarna!
 
 
 

Fredagsrace!

Intensiv fredag i dag! 
 
Först jobbade jag Chokladen i töm, fortfarande med innertömmen direkt i bettet och mest på volt, och bara skritt. Men i dag hade vi bara tränset och hon börjar förstå vad det handlar om. Nu väntar några veckors vila innan vi fortsätter med insittning och mer arbete! Sen hade jag en dressyrträning med Sandra och Kakan innan jag spurtade till Ica.
 
Efter jobbet så var det samma race hem där hovis väntade! Hon hade redan skott Tant och Gandalf, och vi skulle försöka slå på flappskor fram på Lilla grå.  Det gick inte så bra, för det första var skorna för stora och sen var inte fröken på något humör. Som ni vet har det varit problem med skoningen på henne men det har gått bra sista gångerna, men i kväll var hon helt hejdlös. Som tur var så var även Nisse där, men även på tre personer hade vi svårt att få på en sko!! Men nu sitter skon där, frågan är väl bara hur länge? Sist var det ju inte ens till morgonen efter... 
 
Nu är både mina och Nisses hästar inne och jag är rätt slut i både huvudet och ryggen!
 
 

Undersökning av ridunderlaget!

Jag är i ett dåligt flyt vad det gäller avfallningar nu, känns som jag inte gör annat än åker av och i dag var det dags igen! Och ont gör det dessutom!
 
I dag blev det lite andra rutiner än vanligt, Kakans hovslagare var här på förmiddagen så Chokladen fick stå inne som sällskap och eftersom jag inte ville störa dom så tog jag och slog ner stolpar i nya hagen i stället för att ta in hästar och stöka. När Kakan var färdigskodd och jag hade mockat åt Chokladen så drog jag i gång med arbetet med hästarna. 
 
Szum fick gå galoppprogrammet i lina, och sedan red jag Clarinett.  Och det var då jag gjorde en undersökning av underlaget! Vi galopperade och hon genade lite så det låg en bom i vägen, ingen stor grej tänkte jag, vi galopperar över bommen.  Men Clarinett var inte riktigt beredd eller så bodde det en massa pokemons bakom bommen för hon gjorde en tvärnit och sedan en vändning och jag var inte alls med och åkte av. Ingen stor grej, sånt som händer med unghästar  (och äldre  med för den delen) men satan vad ont i ryggen jag fick! Fortsatte i alla fall att rida och vi hoppade även ett sockerbitshinder några språng. Red även Tant lite lätt på banan och hur bakvänt det än kan verka så blev jag bättre i ryggen sen. Jag har ju lite problem med ryggen sedan tidigare och det brukar bli bättre av att rida. Men nog var det onödigt att slå sig där igen!
 
Eftermiddagen gick åt till att handla, äta middag och städa lite, på kvällen hjälpte jag Nisse att mocka och så lite fölmys med Dajmen!
 
Planen var att fota hennes ben, men hon ville annorlunda!
 
 

Byggboom!

Igår var en riktig arbetsdag, i dag har det varit lite lugnare vilket nog behövdes efter gårdagen. 
 
Jag började igår med lite bokföring, och sedan jobbade jag Szum i töm och red Tant lite på banan. Hann precis med det innan först Nisse kom med traktorn och sedan pappa. Sedan höll vi på med lösdriften resten av dagen. Först drog vi upp stora golvbrädor från mitt gamla stall, som var en timrad loge, de lade vi sedan som en ram. Att få till den där ramen tog en otrolig tid och jag trodde aldrig vi skulle bli klara,  men precis när pappa drog sista skruvarna så kom lastbilen med själva lösdriften! 
 
Vi fick upp väggarna även om det hann bli mörkt, fortfarande mycket kvar att göra men en bra bit på väg, och det kommer bli jättefint när det är klart! Resten av kvällen tillbringades på soffan för vi var helt knäckta!
 
I dag var det lite vitt på marken! Inte mycket men lite mer kom i kväll! Jag började med att jobba Lilla grå i töm och sedan longerade jag Chokladen. Red sedan Szum, han var på hugget redan när jag tog in honom och inte blev det bättre när han kom upp på banan och såg att det stod ett nytt hus där! Vem hade byggt det bredvid hans ridbana utan att fråga honom?? Hur som helst så blev det trots allt ett otroligt bra pass då han ändå koncentrerade sig och var fin! När vi skrittade så hoppade han till för allt men bara vi jobbade så var han fullt fokuserad, och dit har vi inte kommit tidigare! 
 
Sen kom Linda och vi red ut med Kakan och Clarinett, tyvärr så hade Kakan tappat en sko så vi skrittade bara vilket så klart gjorde att vi var frusna efteråt. Satte upp några hagstolpar i nya hagen innan lunch och paus. På kvällen sen hjälpte jag Nisse att mocka, hade lite pysselstund med Pavel och tog in hästarna. Nu uppladdning inför ny dag i morgon. 
 
Szum höll span i sin hage på allt som hände igår!
 
Lösdriften kom i platta paket, nästan som på Ikea!
 
 
Montering av väggar i mörkret!
 
Kommer bli jättefint!
 
Och en bild från dagens ridtur!
 

Kvällspasset!

Jag skulle bara svänga in hos Nisse efter jobbet och fika lite, men det var folk där och blev en massa surr och tiden rann i väg. Så klockan var nästan 21 innan jag kom hem! Då jobbade jag bara Chokladen lite utanför boxarna, med lite förberedande uppsittnngsövningar. Hon fick lite sadeltvång, vilket nog berodde på att hon var lite spänd för nu var det längesedan hon fick det sist, som tur var går det över fort. Hon köper de flesta av mina övningar utom när jag hoppar vid sidan av henne, det är skumt tycker hon! Något som är bra med allt jobb jag lagt på Pavel är att jag har ännu fler övningar att jobba med hästarna nu!
 
Sen blev det bokföring och betala räkningar, och som ni förstår blev klockan mycket! Som vanligt!

RSS 2.0