Wångenhelgen!

En intensiv helg är över! Jag skrev i lördags morse att planen var att vara på Wången på kvällen, om allt gick som det skulle..  Det gjorde det ju såklart inte!
 
Jag började lördagen hemma , gjorde höpåsar och förberedde inför att åka bort. Var då i Berozas hage och packade hö och allt var normalt. Skulle lägga ett våtvsrmt omslag på Clarinetts hov så jag letade silvertejp överallt uran att hitta så åkte till Paula för att låna silvertejp, när jag kom tillbaka en kvart senare låg Clarinett och vilade så jag bestämde mig för att longera galopp-programmet med Szum först. När jag höll på med det så tyckte jag att Beroza stod så konstigt och när jag tittar igen ser jag att hon har ett sår på framknäet.
 
Min första känsla när jag ser det är att det inte ser bra ut, och är en veterinärsak, men försöker peppa mig själv med att det kanske ser bättre ut närmare. Men när jag ftt ut Szum i hagen, tagit in Beroza som ännu inte är smärtpåverkad och spolat såret så är min ursprungliga bedömning kvar, det ser inte bra ut! Så ringde veterinären, hennes ägare och skickade till Paula. Som tur var så var jourhavande veterinär inte bara ledig och kunde komma snabbt utan visade sig vara en veterinär med fin känsla och kontakt med hästen. Paula hjälpte mig och det car skönt, både att varaen extra och att vi var två som hörde allt. Han sydde så gott det gick och såret ser fint ut, men ganska stort. 
 
Efter att veterinären åkt var jag fortfarande skakig i flera timmar! Och så skulle vi ju på Wången..  Jag hade en viss vånda innan jag bestämde mig för att åka och lämna Beroza i Paulas vård, och jag var beredd att åka hem över natten, men jag fick positiva besked hemifrån.
 
Som tur var hade Nisse hjälp att fixa hästarna men vi kom ändå i väg sent,  traktorn höll även på att tappa lastaren när Nisse skulle köra ut några balar innan vi åkte, så nog jävlades det allt! Men vi kom i väg och fram med varsitt ekipage och även om vi var sena så fanns det mat kvarpå middagen och stugan väntade. Blev en trevlig kväll med surr och hästprat.
 
Igår visade vi då Pondus, ardenner som var godkänd som 3 åring men sen inte visats och Tanke en nordsvenskhingst som skulle visas på sundhetskontroll. Tankes ägare från Ljungskile var där och visade honom. Pondus flätade jag, Nisse gjorde körprov (med mig som motvillig medhjälpare) och så visade jag honom exteriört. Han var så lugn fast det var mycket hingstar och hag har nog aldrig visat någon så lättvisad häst! Han fick 40 poäng och är godkänd och Tanke får fortsätta i aveln. 
 
Lång dag innan vi var hemma ochnär Beroza var omplåstrad så var det bara att sova! I morse innan jobbet så fixade jag bandaget på Beroza, vi har stora problem med att få det att sitta kvar, och gjorde bakbromsträning med Szum! Intensiva dagar nu!
 
Tyvärr inga bilder från Wången och såret vill jag inte lägga upp. Men här är Berozas bandage i alla fall!
 
 

Stallkväll!

Ganska ofta önskar jag mig fler timmar på dygnet...
 
Igår kväll blev det sent i stallet. Jag jobbade ju först, sen gjorde vi pizza så klockan var nästan 19 innan jag kom igång med hästarna. Då red jag Chokladen och Lilla Grå på banan, inga superpass men båda gick bättre än sist jag red dom, och Szum gick bakbromsträningen. Sen fick jag även flytta över Clarinett till en annan hage då hon var halt, misstänkt hovböld, så behöver få en torr hage och lite lugnare.
 
Innan den hagen var genomgången, höpådar gjorda och alla hästar nattade så var klockan över 22, trots detta blev det sedan mer än en timme i Nisses stall. Han höll på sko Tanke så jag passade på att reda ut manen på honom under tiden. Sent igår, ganska tidigt igång i dag, för i dag är det en spännande och intensiv dag som väntar! Om allt går som det ska, vilket det ju sällan gör, så är vi på Wången i kväll och laddar för hingstpremiering i morgon!

Mygg i april!!!

Dammig ridbana och mygg i aprl, det känns lite konstigt!
 
Igår jobbade jag på Ica först hela dagen, hemma igen hade jag en dressyrträning först och sedan tog jag Dajmen. Linda skulle komma och hjälpa mig men hennes bil hade gått sönder på vägen till stallet så hon fick gå sista kilometern! Inte roligt med trasig bil, Linda behöver ju verkligen bilen, men för mig och Dajmen var väntan bra, vi tränade med pallen under tiden och det gick väldigt mycket bättre än sist vi gjorde det för några veckor sedan. Nu känns det som att jag snart kan sitta upp från pallen på henne, vilket skulle underlätta träningen betydligt. 
 
Sen jobbade jag Lemonaden i töm medan Linda red, mycket jobb med att få fram henne och få henne att röra sig genom kroppen. Nu är det ny dag på Ica!

Oväntat besök!

Sommarvädret håller i sig,  igår med en lätt svalkande bris!
 
Igår var jag ganska glad att jag var seg igång och höll på mocka hagar, göra höpåsar och kolla stängsel på förmiddagen i stället för att rida, för helt plötsligt stod en grävmaskin ett par meter från en av hagarna! De håller på att ta ner telefontråden så de plockade ner tråd och stolpar bara några meter från stallet så jag är glad att jag inte stod och sadlade en nervös häst när de dök upp! De har även lämnat en massa tråd på uppfarten så jag hoppas att inga hästar rymmer och trasslar in sig i den innan den är borttagen! Får man lämna det så undrar jag?
 
Jobbade lite hästar sen, Szum gick galopp-programmet i lina, Beroza i töm (satte innertömmen via bettet till gjorden på innersidan och fick bra resultat), och Clarinett och Chokladen reds på banan, och sist Lemonaden med bakbromsträningen. Sen middag och i väg för att ha teorikurs om foder och utfodring hos en kund. Helt tom och slut när jag kom hem!
 
 

Aprilvärme!

Högsommarväder i dag, 23 april! Galet!
 
Jag åkte på förmiddagen och köpte två hösilagebalar, på väg hem hade jag en lektion och hemma igen så åt jag rester från igår till lunch. Sen stallet där det var lite kom-igång känsla eftersom jag inte hunnit med alla hästar i påsk. Jag tog Chokladen, Szum och Beroza i töm, Szum var tjafsig med ett av bakbenen när jag höll på med hoven och lyckades sparka mig på benet... Så nu är jag halt också, känns som jag gör illa mig hela tiden nu. Men med det i bakhuvudet, alltså att Szum hade svårt att hålla upp bakbenet, och när han inte såg ut att sitta ihop när jag jobbade honom, och jgag hade samma känsla sist, så blir det nu ett par veckor med galopp-programmet och bakbromsträning, så får vi se sen. Han och Grå fick en ny hage i dag, lite torrare och renare, i alla fall än så länge... Beroza tycker att det är jobbigt att vara i ramen och ge efter i innersidan, funderar på att ta henne i töm i morgon med men med lite annan tömsättning. 
 
Sen kom Nisse och körde ut höbalar och stannade sen när jag red Grå, intressant med lite diskussioner och funderingar då det finns mycket att fundera på där. Och sen red Paula lektion, Minnar verkligen läcker, och så jobbade jag Bea i töm. Nu är Nisse chafför till akuten och jag hoppas kunna sova lite. I morgon nya uppdrag!

Annandag påsk!

Vilket påskväder vi haft! Helt otroligt, och sommarväder även i dag! Och jag hade tagit ledigt från Ica!
 
I morse så lastade jag och Nisse in Lemonaden och Dajmen i transporten och åkte till Sollefteå på löshoppning! Båda prinsessorna skötte sig bra, Lemonaden som varit med lite mer hade inga tveksamheter medan Dajmen var lite försiktig i början men hoppade fint sedan. Var ju första gången hon ens var i ett ridhus så inte så konstigt att hon var lite spänd. Mycket nöjd med dom, även om de är rätt lika till utseendet så är Lemonaden lite mer som en bulldozer bredvid Dajmen som är försynt och försiktig!
 
När vi kom hem så gjorde jag potatisgratäng och så grillade vi resterna av köttet sen igår så det blev en matpaus innan nästa stallryck. Då red jag ut med Clarinett, hade en lektion med Paulas dotter och jobbade Lilla Grå i töm. Minna är väl kanske inte bästa barnhästen då hon både är stor och energisk men det gick ju rätt bra.
 
Nu är påsken över för denna gång, jag har mest jobbat och stressat som det känns men i dag har det varit lugnare, nu väntar en intensiv vår!
 
Fick några bilder skickade till mig efter löshoppningen. Ser ni vad fint ridhuset är?
 
Foto: Katariina
Lemonaden på översta bilden och sen Dajmen, man ser att hon har lite luft i språnget!

Påskdagen!

Påsken fortsätter i ungefär samma takt!
 
Igår fick Chokladen börja jobba lite mer igen med ett pass i töm och sen red jag även Lemonaden innan jobbet. Lemonaden höll på stå på näsan när vi travade, skulle vända från spåret in över bommar när hon snubblade till och höll på ramla ner på framknäna, som tur vad kom hon upp på rätt köl igen.
 
Lite lugnare dag på jobbet men lite mer stressigt efter när jag skulle försöka baka en kaka lite snabbt. Den första tappade jag i vasken och nästa försök lejde jag bort gräddningen vilket resulterade i en bränd kladdkaka... Jag och Linda hann i alla fall hänga och stå i stigbygeln på Dajmen innan vi nattade hästarna och sen var det grillning hos Paula med familj resten av kvällen!
 
I dag är jag faktiskt ledig från Ica, men har en massa andra planer i stället!

Påskafton!

Påskafton igår och påskmiddag! Och sommarväder!
 
Blev inte så mycket häst för mig, jag gjorde bakbromsträningen med Chokladen innan jobbet och Szum fick jogga lite i töm efter jobbet. På själva jobbet var det lika fullt ös som de tidigare dagarna, men nu måste väl alla ha hunnit handla nog? Sen snabba bud och i väg på påskmiddag hos Nisses systerson med familj, och efter den var vi en sväng hos några andra vänner också. 
 
Så sent i säng i natt och nu ska jag försöka hinna med lite häst innan dagens Ica-jobb!
 
Här en bild som Linda tog på Dajmen vid löshoppningen i fredags!
 
Man ser tydligt här att hon är högre bak och i någon växtfas...

Långfredag!

Tur att långfredagen är lång så man hinner lite!
 
Jag började på morgonen innan jobbet med att göra bakbromsträning med Lilla Grå och rida dressyr på Clarinett. Jobbade mest med att försöka sitta rakt och mittöver, känner mig ännu skevare efter avfallningen, men hästen är fin!
 
Verkligen fullt ös på jobbet och efter jobbet snabba ryck med mat för sedan väntade löshoppning! Jag, Linda och Paula höll på och den här gången var Bea lite mer taggad! Men Chokladen var ännu mer på g, hon var ju inte med sist och hade mycket energi, hoppar däremot som en katt! Dajmen hade lite mer koll på läget och var jättefin, med Beroza fick vi testa lite med avstånden för att få det perfekt för henne, hon hade också lite mer koll på lägey denna gång. Sist ut var Wasabi, första gången hon gör något liknande och hon var jätteduktig. Fattade snabbt och rör sig trevligt och i uppförsbacke! Hon fick mest springa runt i ringen och sen hoppa ett räcke på typ 50 cm, men det känns lovande!
 
Linda och jag avslutade kvällen med lite fika här och nu väntar en ny dag på Ica!

Skärtorsdagen!

Fullt ös på jobbet igår, precis som det ska vara på påsk! 
 
Jag och Linda red ut med Beroza och Bea efter jobbet. Vi var trötta efter dagen men hästarna piggare. Så mycket mer vettigt blev det inte gjort igår. I dag väntar mer påskrusch på Ica men först lite häst!
 
Glad påsk till er alla!

Tårta!

Nu är jag skyldig en tårta till... Men jag är för gammal för att åka av!!!
 
Jag red alltså Clarinett först, och vi skulle hoppa lite, eftersom vi inte hoppat på hela vintern så var planen lätt och lågt. Red fram med bommar och galoppfattningar, hoppade fram lite över sockerbitshinder och so far so good. Sen skulle jag hoppa en liten studs (verkligen jätteliten med snedbom in och ut, och ett 40 cms räcke på mitten), Clarinett tog tag i hindret , hoppade bra men lite stort och fick kanske lite trångt ut, och efter hindret bockade hon rejält! Trodde ändå att jag skulle sitta kvar tills hon gjorde sin specialare och vände i språnget! Jag åkte av och då var vi återigen på väg mot hindren fast bakifrån., hon är verkligen omöjlig att sitta kvar på när hon gör de där skruvarna! Kan ju inte säga att jag landade mjukt eller bra men kände ganska snabbt att jag nog inte skulle behöva åka på akute i alla fall!
 
Efter en stund på pallen för att känna efter så satt jag upp och red lite, tog någon galopp och travade ner henne. Rida gick bra men fy vad ont det gjorde att gå! Men av erfarenhet så vet jag att mina ryggproblem blir bättre av att gå och så även i dag, däremot blev det ingen mer ridning i dag. Jobbade Lilla Grå i töm och gjorde bakbromsträningen med Szum och Chokladen. 
 
Sen gjorde jag ost och skinkpaj till mat, en ny favorit, och sen i väg på lektioner. Till kvällsfika blev det glass, och nu inser jag att jag inte kommer vara världens smidigaste i morgon. Då väntar en av årets största säljdagar på Ica så jag hinner kanske inte känna efter!
 
 

Försmak av sommaren!

I dag har vädret bjudit på försmak av sommaren! Så härligt att få jobba hästar ute i solen!
 
Igår efter jobbet så red jag Lilla Grå, hon bjöd på hela sitt register från bocksprång till tjurig till jättefin! I dag började jag med lite vårpyssel, som att plocka fram vattenslang, mocka hage och kratta hö. Sen fick Szum och Lemonaden jobba i töm, hade några bommar framme som de fick trava över. Beroza red jag, hon fick också trava bommar, men öven flytta lite sidvärts i skritt och galoppfattningar. 
 
Wasabi har jag ju inte gjort något alls med men nu är det meningen att vi ska dra igång lite mer. I dag fick hon testa kapsonen, och att ha schabrak, och det bekom henne inte alls -till skillnad från sina syskon som åtminstone några av dom gjort en ganska stor grej av allt nytt. Chokladen som ju haft lite semester, fick i dag börja jobba igen och hon får börja lite avsuttet, i dag med bakbromsträning.
 
På eftermiddagen var jag i väg och jobbade en häst i töm, sen direkt till stallet och gjorde i ordning Dajmen. När Linda kom så longerade jag Dajmen pch så hjälpte Öunda mig att hänga och stå i stigbygeln, det går sakta åt rätt håll. Målet nu är att kunna sitta upp och skritta lite innan sommaren, vissa hästar tar det helt enkelt lite längre tid med... Avslutade med att Linda red träning! 
 
Känns som att det kommer bli en sommar i år med, vilket det inte riktigt kändes i vintras! Så glad att jag kommit igenom en vinter till, nu kör vi järnet i sommar och hoppas på att kunna vända skutan åt rätt håll!
 
Från ridningen av Beroza i dag, banan är nästan helt bar men inte torr än!
 
Wasabi testar kapsonen och schabrak!
 
Så mycket bäbis, men bara någon vecka kvar nu till hon fyller 2 år!

Äntligen löshoppning!

Nu är det vår för nu har vi börjat löshoppa på Brännan! Det är egentligen lite för mycket snö och is kvar på banan och stsktet fick jag laga provisoriskt eftersom det ännu är tjäle. Men vi är igång!
 
Sol igår och jag red utan jacka! Szum fick jobba på banan och Clarinett red jag ut. Och sen grejade jag med banan och staketet. Vi gjorde biffstroganoff till middag av rester och när Linda hade slutat jobbet så löshoppade vi!
 
Eftersom inte förutsättningarna var optimala och hästarna inte hoppat på hela vinten så tog vi det lätt. Först ut Lilla Grå som var övertaggad, Bea tog det betydligt lugnare och Lemonaden hopade rätt bra, de tre hoppade runt en meter. Sen Dajmens tur, om jag minns rätt så hoppade hon en gång i höstas och ett par förra våren. Hon är jättefin,  välbalanserad, rör sig lätt och ser it att ha bra hoppteknik. Men hon är lite lätt förvirrad,  går inte att fånga, glömmer vilket håll hon ska åt och tar lite olika antal galoppsprång. Hon behöver lite rutin!
 
Beroza hoppade för första gången, dessutom med extra miljöträning då det var älgar i skogskanten. Hon hoppade villigt och riktigt bra,  men fokuset var lite i hagen hos kompisarna och även hon behöver lite mer rutin på själva upplägget. Sen fikade vi, såklart, och på kvällen sen hann jag även börja skriva några fakturor. 
 
Inte nog med det vårtecknet och att vi har tussilago vid banan så kom första fölet hos Nisse igår morse! En shettis (minishettis?) som står här för fölning fick en jättesöt och jätteliten fölis. Så nu är det vår!!
 
I väntan på bilder på löshoppningen, som jag tror kommer, fårni hålla till godo med lite hagbilder!
 
Dajmen, synd på solen och skuggan...
 
Chokladen!
 
Lemonaden! Hon ser så busig ut med sin ponnyman!
 
 
 

Härlig vår-lördag!

Härlig lördag igår! Sol och ganska lugnt tempo!
 
Först på förmiddagen var jag i väg på ett par lektioner och sedan en ganska lång lunchpaus, med makaroner och chili con carne, lite konstig kombo men det blir så mär man inte märker det man fryser (köttfärssåsen var visst chili con carne), men det gick ju det med. Ett litet hästryck på eftermiddagen, först fick Dajmen gå i backe innan jag red Lemonaden och Beroza på banan. Beroza fick förutom att jobba med att följa vändande tygeltag även galoppera på banan för första gången,  äntligen börjar den tina fram! Avslutade med att Wasabi fick gå upp på banan och bekanta sig lite med den, gå över bommar och träna lite start och stopp. Tanken är att börja hennes utbildning lite smått nu!
 
Sen innerlår av älg och klyftpotatis till middag och sen ver vi en sväng till Linda på kvällen, hon bjöd på tårta,eftersom hon fyllde år i torsdags, så då gäller det att passa på!
 
Lemonaden fick byta hage igår eftersom de inte varit riktigt snälla med henne sista tiden i den andra hagen. Nu går hon med sina syskon (utom Wasabi) och Bea. Tyvärr fick jag inga bra bilder, men här inspekterar de hagen i alla fall. Lemonaden först, sen Chokladen,  Dajmen och Bea sist.
 
Wasabi fick testa schabrak när hon åt sin kraft.

Hopp om vår!

Det börjar kännas som att det finns hopp om våren! Och livet blir liksom lite lättare med ljusare kvällar och mindre kläder!
 
I torsdags åkte jag och Linda direkt efter jobbet till Härnösand och clinic. Det var SWB som ordnade om unghästar, avel och unghästtesten. Vi var på det ifjol också,  då var det treåringar i fokus och i år handlade det om lite äldre unghästar. Roligt att se fina hästar, och dessutom få bedömning på dom! Det gäller att åka på allt man kan, man behöver mycket inspiration och nputs för att hålla energin uppe och för att utvecklas. 
 
Igår efter jobbet så red jag Szum och Clarinett på banan. Szum kändes mest oriden, och det är ju inte så konstigt för det är han ju också. Med Clarinett var jag väldigt nöjd med galoppfattningarna. Tänk som jag har slitit med dom och nu vill jag inte göra något annat! Just nu är dom är bra på hjälpen, även från skritt, i uppförsbacke och hon är så lätt och fin i handen!
 
Nu ska jag börja min helg med lite lektioner! Solen lyser så det blir nog en bra helg även om jag ju egentligen skulle ha varit bortrest denna helg enligt planen. Ni vet den där planen som sällan håller!

Lite mer vårkänsla!

Lite bättre vårkänsla i dag! Men det har, som vanligt, blåst kallt..
 
Började med att testa lite utrustning. Först fick Dajmen prova en annan sadel, den jag har på Lemonaden,  och den tycktes ligga bra. Jag longerade först som vanligt och sedan stod jag på pallen och longerade! Sen fick Beroza prova ett annat bett, hon är lite bökig i munnen och blir rätt stark när jag rider så jag ville testa något annat. Så i dag tömkörde jag på ett tredelat med parerstänger och det gick hon väldigt bra på i dag, mjuk och fin i handen, så testar det igen när jag rider nästa gång.
 
Sen fick Clarinett skritta i snön i skogen och Lilla Grå gå på banan. Dom två sista hästarna skulle gå bakbromsträningen men det gick inte så bra med Szum. Först klev han rejält på min fot och sedan bara någon minut senare börjar han trampa omkring igen, när jag då tittar upp så har jag fem hästar galopperandes på gården!!! Stona hade ramlat ut ur hagen (troligen hade någon blivit trängd mot staketet), men unghästarna hade massor av spring i benen och var inte helt lätt att fånga... När det var lugnt igen så fick Lemonaden gå bakbromsträningen, och sedan packade jag ihop gör dagen i stallet. 
 
Stekte pannkakor till mat och sedan i väg och hade träning med en grupp. Nu har jag ätit popcorn till kvällsfika, säkert jättenyttigt, och det är bara kvar att sova!
 
Dajmen testar sadel i dag!
 
 
 
 

Vårpaus!

Tror att våren tog paus! Kallt i dag med snö och blåst, så vinterkläder på igen!
 
Igår efter jobbet så var jag i väg och hade sadelkursen, det var sent innan jag var hemma och ännu senare innan jag var klar i stallet eftersom en hage var trasig. Typiskt när det är sent! Var klar 22.45 tror jag...
 
I dag var vädret oinspirerande, och som vanligt denna blåst, och ridbanan hård och isig så de flesta hästar fick jobba i snön i en av sommarhagarna. Först fick Szum och Lilla Grå gå där i töm, och Beroza red jag där. Hon fick jobna med trav på volter och åttvolt.
 
Sen matpaus och jag gjorde en ost och skinkpaj som var jättegod! Måste göras oftare! Kvällspasset började med att jag red Lemonaden ute i snön och jobbade lite med övergångar innan Linda kom och vi red ut med Clarinett och Bea. Sist ut var Dajmen som vi fortsätter jobba med att hänga på och nu försiktigt börja resa upp mig och mer stå. Vi avslutade med riktigt gofika då vi fått smörgåstårta levererat av Paula och hennes dotter, som fyllde år i dag, så lyxigt!

Mer skitväder!

Skitvädret har fortsatt i dag, nu i kväll snö och blåst!
 
I morse var det som tur var uppehåll och jag kunde lägga lite jobb på hästarna innan Icajobbet. Jag red lite dressyr på Clarinett ute i snön, och sedan fick Lemonaden gå i töm även hon ute i snön.
 
Sen Ica, snabb mat och så teorikurs! Denna gång om sadlar! Tyvärr var det lite bortfall pga sjukdom men det blev verkligen en bra kväll med intressanta diskussioner och frågor, och såklart fika. Efter kurser blir jag ofta helt tom och samma i kväll så jag somnade ganska snabbt på soffan. I morgon kör jag samma kurs igen!
 
Lemonaden på töm i dag!
 
 

Aprilsnö!

I dag har det vräkt ner blötsnö och regn hela dagen! Även fast man vet att det är så här i april, och jag har ju även koll på prognosen, så är det döden för motivationen. Det enda som är bra är att nu måste isen på banan försvinna!
 
Jag gjorde bakbromsträningen med Clarinett innan jobbet, och efter jobb och mat (och lite världcupsdressyr) så var det meningen att jag och Linda skulle rida. Men i stället bytte vi täcken på hästarna... Alla hästar utom Minna och Dajmen huttrade! Så det blev byten till torra och tjockare täcken, och Beroza fick jogga lite i töm för att få igång kroppen. De har ju alla fri tillgång på hö och ligghallar men blöta ofodrade täcken är som gjort för att få kalla och spända hästar! Sen förberedde jag lite inför morgondagens kurs, städade, tog ner stolar och bar in fem sadlar och en massa tillbehör i köket! 
 
Gjorde kladdkaka till kvällens hästhoppning på tvn, men sedan sov jag ändå igenom omhoppningen! Hade gärna varit i Göteborg denna helg, men varken pengarna eller tiden räcker till sånt! Nu ska jag fortsätta sova och hoppas på uppehåll i morgon bitti!

Och i dag är det fredag!

I morse var det en sån där härlig vårmorgon med frisk luft och fågelkvitter! 
 
Jag red Lilla Grå först, hon var lite missnöjd i dag. Tror inte att det var underlaget även om det inte var jättebra,  utan felet var nog att jag hade satt på padden under sadeln. Hon har gått med min Ordo Equester utan padd i vinter, men den är egentligen lite för vid då vilket gör att det blir lite vingligt och för ögat ser det bättre ut med padden, men hon tycks vilja ja det så. Nästa gång blir det utan padd! Sen fick Szum gå i töm ute i snön, han var jättefin men ganska busig!
 
Det var vad jag hann innan jobbet, efter jobbet så försökte jag se lite från världscuphoppningen i Göteborg men det blev inte så många ekipage (men både Henrik och Peder!!) innan stallet. Linda hjälpte mig att hänga på Dajmen. I dag var första gången på länge som jag verkligen tyckte att det kändes bra! Hon var hwlt avspänd och koncentrerad när jag hängde, men spänner till lite när jag reser mig upp så det är nästa steg att jobba med nu. Kommer bli bra, tar bara lite längre tid...
 
 

Torsdag, som känns som fredag!

Ytterligare en dag till handlingarna...
 
Jag red ut Clarinett och Beroza i skogen hemma. Clarinett red jag upp till en skogsväg,  har bara ridit där en gång i vinter (i typ december) och bitvis var det så mycket snö att det knappt gick att rida! Beroza fick gå en lite kortare sväng, hon tyckte att det var väldigt spännande att vara ensam i skogen med alla läskiga stubbar! Hon gör inget mer än tittar misstänksamt men just stubbarna verkar vara läskiga! Sen fick Lemonaden och Szum gå bakbromsträningen innan snabblunch och så eftermiddagen på Ica!
 
Efter jobbet så dejtade jag och Linda. Först red Linda ett dressyrpass och sedan hjälpte hon mig att hänga på Dajmen. Det känns som Dajmen nu återigen tycker att det är okej att matte hänger och klänger på henne, men hon har svårt att stå still och vill helst göra allt fort, och hon spänner till lite när jag sträcker upp mig. Så vi fortsätter ta det överförsiktigt!
 
Till kvällsfika gräddade jag surdegsbagutter (sånna där förbakade) som vi åt med vitlöksost och te! Nu ladda om för jobbhelg på Ica!

Sociala medier!

Igår förmiddag var det så fint väder och alldels vindstilla, men framåt dagen så började det blåsa igen! Som tur var inte lika mycket som tidigare dagar men tillräckligt för att alla hästhår ska blåsa omkring!
 
Jag red lite intensivt på förmiddagen och dagen. Först red jag Chokladen som gick gå ett lätt dressyrpass, för henne väntar ett par veckors vila nu -jag tycker att hon behöver det efter att ha haft en enorm utveckling under vintern! Sen red jag Beroza, hon fick jobba mycket med traven och var riktigt fin! Längtar tills banan har tinat av så vi kan göra galoppjobb! Lemonaden var jättefin! Trodde inte att jag skulle kunna få ut halsen så mycket och faktiskt börja få en kontakt i handen-bettet i ridningen innan jag fått till det i töm! Det lossnade verkligen på träningen i fredags! Hon blir jättefin men fort trött! Avslutade med att rida Grå, var nästan två veckor sedan sist pga förkylningen men gick ganska bra. 
 
Sen rester till mat, i väg på en lektion och sedan vidare på föreläsning om hur man kan marknadsföra sitt företag med sociala medier. Intressant, och roligt att träffa en vän jag saknat, men inser att jag behöver en fungerande mobil nu! Ganska sent innan jag var hemma så inte så mycket mer gjort då!

Blåsvind!

Tänk att det ska blåsa varenda dag! Torkar ju visserligen upp bra men både jag och hästarna är less på blåsten nu!
 
Igår började jag dagen med att tömköra Lilla Grå, hon kändes lite mer dämpad nu så i dag kan jag nog rida! Sedan red jag Szum lite på banan och Clarinett fick pulsa snö i skogen. Även Dajmen fick gå i töm, nu med sidepull, och när jag började med henne trodde jag att hon hade glömt allt. Lite så betedde hon sig i alla fall! Hon hoppade och studsade, var rädd för spöet och förstod inte alls vad proo betydde. Men när vi jobbat en stund, med massor av halter, så föll bitarna på plats och hon var så duktig. Tror att det var lite överskottsenergi i början! Avslutade med att Chokladen fick gå bakbromsträningen.
 
Sen wok till middag och i väg på några lektioner. Så härligt att inte ens behöva tända ridbanebelysningen!! Nu ny dag med nya uppdrag!

1a april!

Jobbat på Ica och tror att jag klarat mig från aprilskämt!
 
Innan jobbet fick Szum gå backen och efter jobbet, fast jag jobbade till 18.15, så hann jag, Linda och Paula rida ut innan mörkret! Så härligt! Jag red Beroza som var lite överambiös i början men så fin på hemvägen när hon skrittade genom kroppen avspänt. Att sedan inte Bea hann med med sina långben var en annan sak,  finns så mycket energi och fart i de där korta basjkirbenen!

RSS 2.0