Wångenhelgen!

En intensiv helg är över! Jag skrev i lördags morse att planen var att vara på Wången på kvällen, om allt gick som det skulle..  Det gjorde det ju såklart inte!
 
Jag började lördagen hemma , gjorde höpåsar och förberedde inför att åka bort. Var då i Berozas hage och packade hö och allt var normalt. Skulle lägga ett våtvsrmt omslag på Clarinetts hov så jag letade silvertejp överallt uran att hitta så åkte till Paula för att låna silvertejp, när jag kom tillbaka en kvart senare låg Clarinett och vilade så jag bestämde mig för att longera galopp-programmet med Szum först. När jag höll på med det så tyckte jag att Beroza stod så konstigt och när jag tittar igen ser jag att hon har ett sår på framknäet.
 
Min första känsla när jag ser det är att det inte ser bra ut, och är en veterinärsak, men försöker peppa mig själv med att det kanske ser bättre ut närmare. Men när jag ftt ut Szum i hagen, tagit in Beroza som ännu inte är smärtpåverkad och spolat såret så är min ursprungliga bedömning kvar, det ser inte bra ut! Så ringde veterinären, hennes ägare och skickade till Paula. Som tur var så var jourhavande veterinär inte bara ledig och kunde komma snabbt utan visade sig vara en veterinär med fin känsla och kontakt med hästen. Paula hjälpte mig och det car skönt, både att varaen extra och att vi var två som hörde allt. Han sydde så gott det gick och såret ser fint ut, men ganska stort. 
 
Efter att veterinären åkt var jag fortfarande skakig i flera timmar! Och så skulle vi ju på Wången..  Jag hade en viss vånda innan jag bestämde mig för att åka och lämna Beroza i Paulas vård, och jag var beredd att åka hem över natten, men jag fick positiva besked hemifrån.
 
Som tur var hade Nisse hjälp att fixa hästarna men vi kom ändå i väg sent,  traktorn höll även på att tappa lastaren när Nisse skulle köra ut några balar innan vi åkte, så nog jävlades det allt! Men vi kom i väg och fram med varsitt ekipage och även om vi var sena så fanns det mat kvarpå middagen och stugan väntade. Blev en trevlig kväll med surr och hästprat.
 
Igår visade vi då Pondus, ardenner som var godkänd som 3 åring men sen inte visats och Tanke en nordsvenskhingst som skulle visas på sundhetskontroll. Tankes ägare från Ljungskile var där och visade honom. Pondus flätade jag, Nisse gjorde körprov (med mig som motvillig medhjälpare) och så visade jag honom exteriört. Han var så lugn fast det var mycket hingstar och hag har nog aldrig visat någon så lättvisad häst! Han fick 40 poäng och är godkänd och Tanke får fortsätta i aveln. 
 
Lång dag innan vi var hemma ochnär Beroza var omplåstrad så var det bara att sova! I morse innan jobbet så fixade jag bandaget på Beroza, vi har stora problem med att få det att sitta kvar, och gjorde bakbromsträning med Szum! Intensiva dagar nu!
 
Tyvärr inga bilder från Wången och såret vill jag inte lägga upp. Men här är Berozas bandage i alla fall!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0