Äntligen regn!

Så kom äntligen regn efter veckor av värme, torka och tryckande luft. Som det ser ut just nu så blir det inte heller 40 mm i morgon utan lite skurar den närmaste veckan.

Jag har jobbat i dag men tömkörde Cizmet innan jobbet. Sedan var det meningen att jag skulle direkt i väg för att tömköra och ha en lektion. Men de avbokade för att det hade börjat regna! Jag tyckte det var lite konstigt eftersom det varken var åska eller hällregn utan tvärtom äntligen lite bättre ridväder!

Så åkte hem och åt ostkaka som lättare mat och sen jobbade jag Musse i töm. Han var väldigt fin men alla knotten vaknade samtidigt så jag var alldeles prickig i ansiktet sen!

Man ser nästan hur gräset växer nu, bara i kväll har hagarna blivit grönare. Så skönt, men nu gäller det att se upp för fång!

Cizmet efter morgonpasset! 

Musse i töm! 

Grå uppskattade också väderomslaget! Hon är nu mer brun än Grå... 


Vidrigt varmt!

I dag riktigt vidrigt varmt och helt galna bromsar! Tur att det väntas regn i helgen, men måste det komma 40 mm på en gång?

Började dagen med att rida Musse, en av semesterhästarna. Han är verkligen inte lätt då han kryper ihop i halsen och blir stum och tom i handen. Men jag tycker ändå att han var fin på slutet. Sen Cherry som jag longerade och sen gjorde förberedande uppsittningsträning med. 

Ner till betet och red Chokladen, hon var så tokig på bromsarna att hon knappt gick att rida! Sen var planen att rida hem Clarinett och rida på banan men jag ångrade mig pga värmen och insekterna. Vi red i stället lite vid de andra betet. Inte optimalt att träna för tävling på en volt i långgräset men hon var väldigt fin i alla fall.

Sen gjorde vi fläskpannkaka och glass innan jag åkte på lektioner. Tömkörde först en häst här på byn och när jag kom dit så började det regna, himlen var kolsvart och det var kvavt så man trodde att det skulle bli åska, inte optimalt när man ska ha lektioner, men det blev bara en skur. När jag kom hem från lektionerna så fick Lemonaden jogga lite lätt i töm. Bästa tiden att göra något med hästarna nur ju efter 21 på kvällen.

Nu ladda för fyra dagar jobb på Ica, jag är inte alls taggad!

Chokladen med utsikt över kraftledningen och älven

Clarinett på väg tillbaka till betet

Bästa på hela dagen!!!

Lemonaden i kväll! Nattlig road trip!

Igår tryckande värme, åska, road trip, sen kväll och inte så mycket hästjobb gjort!

Jag hade lovat att köra Nisses häst igår, men började med att fixa lite med mina egna hästar, körde ner vattendunken och lite sånt. Sen red jag Cizmet och Zayats, Zayats fick hoppa lite. Jag hade byggt upp travbommar och ett hinder på medellinjen som vi red på lite olika sätt. Roligt att kunna börja rida övningar i hoppningen med henne nu!

Skulle ta en häst till men den ville inte bli fångad. Eftersom åskan hade börjat mullra lite, himlen var svart och vi skulle i väg lät jag det vara. Åkte istället och väntade in Nisse som var barnvakt, lite oplanerat då barnens föräldrar gjorde ett besök på BB (men fick åka hem på eftermiddagen, så intedags riktigt än). Linda kom och fikade under tiden.

När Nisse kom hem så körde vi först bort de två korna med kalvar, de som störde oss på tisdagen när vi hade massage. De går nu på samma bete som Bob, han blir i alla fall van vid kor! Sen lastade vi Nisses sto med föl och åkte på betäckning med dom. Var ju kväll innan vi ens kom i väg, fast bättre temperatur att köra i, men tog tid att köra eftersom vi köpte mat på vägen och sen var en tunnel avstängd så vi fick köra grusväg en bit. Kom fram till hingsten, där även Lycka är som vi körde upp för ett par veckor sedan, strax efter 21.

Blev ju lite surr så tog en stund innan vi var på väg hem igen. Ni kanske minns våra problem med att hitta matställe sist? När Mac Donalds hade stängt pga kassaproblem? I natt tänkte vi köpa kaffe och glass där, klockan var strax före midnatt men de hade öppet. Dock all glass slut så vi beställde en kaffe-efterrätt/drink men det visade sig att de inte heller gick att få. Så efter väntan så gick vi ut med en dricka till Nisse och en kaffe till mig som visade sig vara ljummen - nästan helt kall. De ligger inte så bra till hos oss nu så där stannar vi nog inte fler gånger!

Gick bra att köra och betydligt bättre temp än på dagen. Kom hem 01.45, så skönt att Linda vattnat och kollat hästarna så drt gick att lägga sig direkt! Men lite segt att komma igång i dag, så ska se hur mycket som jag hinner av det jag tänkt!

Inte så mycket bilder tagna igår:
Nisses katt Gottfrid vilar inne från värmen! 

På väg hem med tom transport. Bilden tagen vid 23 tiden i Nälden. Skulle ändå stanna och fota flaggorna, den röda, för jobbets räkning. 


Nära ko-upplevelse!

Det fanns en gång i tiden en reklam som sa "En nära ko-upplevelse", jag tror att det var Milko som hade den reklamen. Tänker ofta på den, speciellt nu när Nisse har två kor med varsin kalv som är helt hopplösa att stänga in!

Dagens uppgift var att Stinalisa skulle komma hit och massera lite hästar. Med tanke på värmen och insekter så körde jag hästarna till Nisses stall. Men innan jag körde upp dom hade jag tömkört Wasabi, hon fick gå ner till ser andra betet och jobba lite där. Sen körde jag upp Clarinett och Chokladen, och Lemonaden och Grå.

Första ur Clarinett, hon hade mycket runt vänster bog och bringa. Man ser att det påverkar mycket på ryggen där hon ju är svag så förhoppningsvis blir galoppen bättre nu! Chokladen som brukar ha mycket på bakdelen var riktigt bra där utan det blev fokus på ländryggen denna gång. Lemonaden hade det lite jobbigt eftersom kossorna ville gå in i stallet precis när hon fick massage. Men på henne är det själva ryggen, men Stina tyckte inte att hon hade smärta utan bara var stum. Grå var sist och på henne lasrade vi bara det skadade benet, i kväll sen så tyckte jag att gallan var mjukare.

Sen körde jag tillbaka hästarna, och hann även äta mellan. Vi kollade även om Grå var brunstig men det var hon inte nu. Nästa ryck i stallet så jobbade jag Musse, en av hästarna som kom igår, i töm. Jag har tömkört honom en del innan, och även ridit någon gång, men det ska bli roligt att få jobba honom lite mer intensivt. Tömkörde även Cherry som fick gå ut. Sen nattning av hästarna, åkte ner på betet och hämtade vattendunken som jag sen har fyllt. Nu ladda för i morgon som kan bli precis hur sin helst!

Wasabi! 

Musse! Man ser nästan på den här bilden hur han vill gå, han jobbas mycket för att länga ut halsen. 

Lite mer på väg åt rätt håll! 

Cherry! 

Semestergäster!

Varmt och stressigt är det på jobbet nu! Tyvärr fortfarande fyra veckor kvar att jobba innan semestern!

Började klockan 12.00 i dag så hann innan det lite hästjobb. Tömkörde Zayats ner till grannhuset och i hästhagen där, sista chansen på en vecka för nu går det hästar där. Sen skulle jag rida Cizmet men hon var på ett sånt humör när jag gjorde i ordning så ändrade mig och tog henne i töm på banan, där var hon som vanligt. Sist ut Cherry som jag longerade, gjorde förberedande uppsittningsträning med och hängde lite på!

Sen Ica och stressen. Direkt från jobbet till stallet där det anlänt tre hästar som ska vara här en knapp vecka medan deras familj är på semester. Så vi släppte dom i hagen jag gjorde i helgen, sen flyttade jag om lite i hagarna på gården, ner till betet och tillbaka och fick in Doris för natten. Nu ladda för en maxad dag i morgon igen!

Grå hade sovmorgon! 

Zayats i töm! 

Cherry! 

Hon ser så vuxen ut! 

Två av semestergästerna! 

Söndagen på midsommar!

Så var midsommar förbi, i dag med värme och en massa insekter!

Även i dag började jag med att stängsla, först en mindre hage på gården åt Forzett och Cherry, och sen gjorde jag klart hagen jag höll på med igår. Sedan ner till betet och jag tog Wasabi i töm innan Linda kom och vi red ut med Chokladen och Juliette.

Sen upp på gården och tömkörde Forzett innan jag tog middagspaus. Ingen orkade göra någon mat i värmen så det blev potatissallad och kallskuret. En kaffekopp och resterna av gårdagens tårta innan det var dags för några dressyrträningar här hemma. Rejält dammigt och varmt för de som red men annars bra träningar.

Jag skulle egentligen rida basjkirerna på dagen men värmen och alla bromsar gjorde att jag väntade med dom. Men vid 20-tiden,efter mina lektioner, så var temperaturen lite bättre och det var skugga på banan. Jag red både Cizmet och Zayats, Zayats fick trava över bommar bland annat en bomserie med sex bommar! Hon var väldigt pigg i kväll och galoppfattningarna var riktigt bra! 

När alla hästar var kollade blev det kväll och nu väntar en tuff vecka. Men det efter den veckan så tror jag att det kommer lugna ner sig lite och jag ska få mer tid för mina egna hästar! Så det är bara att köra hårt den här veckan! 

Jag försökte ta en fin bild, Wasabi var less på bromsarna och ville inte stå stilla

Det blev ingen bra bild alls

Här står hon i alla fall still! 

Skogstur med Chokladen, och Linda och Juliette! 

Avslappnad Forzett! 

Från ridningen av Zayats på kvällen! 

Och så Bob vid kvällens vattnig. Han ser verkligen ut som en typisk ettåring! 

Och där drog grabbarna i väg ut på sitt fantastiska bete! 


Midsommardagen!

Härligt ledig dag med lagom mycket gjort!

Blåst i dag men annars ganska fint väder, dock mycket insekter trots blåsten vilket är lite knepigt.

Lugn förmiddag och sen tog jag tag i lite stägsling. Har en hage som måste bli klar i helgen, men givetvis fattades det några stolpar trots att jag köpte ett häng nya i veckan. Mycket är gjort på hagen även om det är lite kvar, det blir morgondagens problem. 

Sen tog jag Cherry, Cizmet och Zayats i töm. Cherry tömkörde jag ut medan Cizmet och Zayats fick jobba i en tom hage. Sen ner till betet där jag tog Lemonaden i töm, trots att hon bara joggade lite lätt i töm så fick hon lite näsblod, hon frustade kraftigt så jag misstänker att något blodkärl gått sönder. Red även en sväng med Clarinett innan häst dagen av avslutad.

Dagens middag blev älgkalv med färskpotatis i ugn. Sen gjorde jag en jordgubbstårta med kolasås och lagom till den dök Linda upp med kompis. När de hade åkt så tog jag och Nisse en tur med bilen i skogen. Vi nattade mina hästar på vägen och sen körde vi en massa skogsvägar utan att se mer djur än en orrhona. Vi höll däremot på att fastna på en väg som var mer som en gammal kostig, men jag fick även lite inspiration till hästäventyr i sommar. Fanns många riktigt fina ridvägar!

En dag kvar på årets midsommarhelg!

Cherry ute i skogen! 

Lemonaden har fått ett nytt bett! Vilket inte syns på den här bilden... 


Clarinetts öron i skogen! 

Så här såg det ut bitvis på våran skogstur. Nisse har inte någon jeep, inte ens en fyrhjulsdriven bil. Men vi tog oss hem igen! 


Midsommarafton!

Då var det midsommar, bara ett halvår kvar till jul...

Midsommarväder kan man alltid lita på, 13 grader och blåst! Skönt för hästarna och skönt för oss som jobbade, dessutom lite regn på morgonen. Jag jobbade på dagen, kändes lugnt för att vara midsommarafton men när dagen var slut låg vi ändå lika med fjolåret så var nig ganska normalt ändå.

Efter jobbet åkte jag och kollade alla hästar och sen hade vi en lugn kväll hemma. Drack ett par cider, ingen orkade göra någon riktig mat så blev färdig potatisgratäng med kallskuret från charken på jobbet. Sen jordgubbar, glass och grädde till efterrätt. Ska försöka få till lite mer i matväg i dag. Men först stägsling och ridning!

Lite bilder från stona bete igår:
Chokladen, det är väldigt mycket gräs! 

Juliette, Grå, Clarinett, Lemonaden och Chokladen 

Ni kommer ihåg att Wasabi för mindre än en månad sedan inte gick att fånga och försökte anfalla mig? Det har verkligen vänt, just nu är hon i en period när hon gärna umgås med sin matte och ofta letar upp mig när jag är i hagen. Konstig häst det här! Men hon får ha grimma på sig ett tag nu... 

Dagen före midsommar!

Fick lite ångest igår när jag skrev allt som skulle göras i dag, men jag har faktiskt hunnit med allt. Jag har ridit båda basjkirerna, flyttat stona till nytt bete, jobbat och longerat Cherry. Slapp åka och köpa stängsel eftersom Linda ändå skulle på Hammarn men hade i stället några rymlingar att ta rätt på!

Började med att rida Cizmet, lossnat lite mer för varje gång men fortfarande lite tveksamt. Sen red jag Zayats först på banan och sen nere på vägen. När jag var klar på gården så åkte jag ner till betet och anade snabbt oråd där. Mycket riktigt var tre prinsessor utanför hagen, de tyckte nog att deras matte var för långsam med att flytta dom! 

Men Linda kom och vi red först Chokladen med Wasabi som handhäst och Linda red Clarinett, Chokladen var arg på Wasabi hela vägen men annars gick det bra. Nästa omgång så red Linda Juliette och hade Grå som handhäst och jag red Lemonaden. Längesen jag red ut med Lemonaden och dessutom drog ett åskväder igång precis när vi skulle sitta upp, men det gick bra ändå! 

När hästarna var på plats så blev det färskpotatis och sill till lunch, och sen i väg på Ica. Självklart rörigt och mycket där, vi var nog nära försäljningsrekord. Jobbade till 19.00 sen hem och fika, och fyllde vattendunken som jag körde ner till betet. Avslutade på gården med att longera Cherry och höra lite förberedande uppsittningsträning med henne, hon ska inte ridas in nu men såsmåningom! Glass till kvällsfika och nu ladda inför midsommarafton! 

Utsikten från Cizmet! 

Tre rymlingar, Lemonaden, Chokladen och Clarinett 

Andra omgången hästar på väg till betet. Jag på Lemonaden, Linda på Juliette och Grå vid sidan! 

Hungriga hästar, gräs och mörk himmel! 

Grå rullade in sig i den nya hagen! 

Cherry i lina i kväll! 


Och Nisses fina föl Hella! 

Sommarsolståndet!

Får lite lätt panik och depression av tanken att det vänder nu ljuset! Älskar verkligen dessa ljusa kvällar, och jag vet att min hästdepp kommer tidigt ofta redan ijuli när man börjar märka av att det vänt.

Förmiddagen i dag gick åt till att köra runt mina hästar. Först körde jag hem Chokladen tull gården och red ett pass på henne. Gick bra att transportera henne även ensam och det gick ganska bra att rida, men bara ganska bra... Sen när jag hade kört tillbaka henne så lastade jag i stället Lemonaden och körde henne till Nisses stall. Hon skulle få på sig sin tappsko medan jag jobbade. 

På Ica kändes det av att det är två dagar kvar till midsommar, jag hade dessutom introduktion vilket var väldigt bakvänt en dag som i dag. Vi har öppet till 19.00 nu på sommaren så kom lite senare från jobbet.

Efter lite fikaså körde jag tillbaka Lemonaden och sen tömkörde jag Cherry innan jag gjorde kväll. Hon fick trava över bommar i töm vilket gick bra. 

I morgon ska vi flytta hästarna till nytt bete, jag ska även hinna rida och jobba träningshästarna, åka och köpa stängsel och dessutom jobba men som tur var bara halvdag! Men bäst att försöka sova nu!

Chokladen hemma på banan! 

Cherry i töm på kvällen! 

Kvällstävling!

Det blev en lång dag igår, och varm!

På förmiddagen började jag hemma med att ta både Cizmet och Zayats i töm. Sen ner till betet och red ut en sväng på Clarinett och med Wasabi som handhäst. När vi var tillbaka så kom Linda och vi åkte och gjorde ett ordentligt ryck på nästa hage, så den är nästan helt klar nu!

Fika och sedan var det dags för nästa projekt, kvällstävling i hoppning för några ponnyryttare! Började med att åka till första tjejen och titta så att hon var i bra fas, hennes mamma var i väg och skulle komma tillbaka precis när de skulle åka. Men fast hon inte är så gammal, inte ens fyllt 10 år, så var allt packat och när jag kom dit så stod hon och spikade ut det sista schampot från svanarna på ponnyerna! Så vi lastade hennes ponnyer, Linda kom och åkte med dom och jag åkte för att hämta upp nästa ekipage!

Även där var allt packat, transport och bil framklrt och ponnyn klar. Den tjejen är något år äldre men jag tycker att de gör det bra som fixar allt själv! Jag körde dom till tävlingen. Det var 160 starter på en vardagkväll men jag tycker ändå att det gick fort och smidigt, och för våran del inte alltför sent!

Tjejerna gjorde jättebra rundor! Det var lite nya utmaningar med ny klass och ny ponny för den yngre tjejen men en rivning på fyra starter är ju jättebra. Den lite äldre tjejen har en ung och orutinerad häst som såklart blev stressad när det var så mycket ponnyer överallt. Det är deras andra tävling, förra gången sa ponnyn upp sig redan på framhoppningen för det blev för mycket. Men igår gick hon jättebra på framhoppningen och även om hon inte kom hela banan runt så var det stor skillnad mot förra gången. Ponnyn behöver rutin och fick en stor dos erfarenhet igår!

Strax före 22 åkte vi från tävlingen, och strax efter midnatt kom jag hem efter att ha lämnat av ponnyekipaget jag körde, kollat mina hästar och även flyttat om två som hade ändrat lite på designen på sin hage! Nu ska jag försöka dra igång den här dagen med nya utmaningar!

Zayats fick jobba ute i gräset! 

Trött Wasabi på väg hem från turen! 

Vy från hopptävlingen och yngsta ponnyryttaren på väg mot första hindret i första klassen! 

Midsommarveckan!

Ytterligare en stressig, varm och kaosartad dag på jobbet, lär bli fler denna vecka!

På morgonen tömkörde jag Cizmet en sväng, nu äntligen känns det som att hon har landat lite i sig själv!

På jobbet var det verkligen rörigt på förmiddagen, men blev lite bättre sen dock alldeles för varmt. Igår kollade vi och det var 31 grader på kontoret, vi sitter inte på kontoret i onödan... Jag har även fått inse vad byråkratiskt Sverige är, skulle hjälpa två kunder i dag att försäkra en bil (vi är ganska seviceminded på vår butik...) och det är inte helt lätt när man inte har fått sitt personnummer! Hur i helsike kan ett försäkringsbolag ta 10000 i förskott/ deposition för att trafikförsäkring en gammal Volvo???

Efter jobbet åkte jag i väg och hade lektioner, hemma igen så longerade jag Cherry i en hage, för att slippa dammet. Nu är det bara att försöka ladda om, intensiv och lång dag i morgon men då slipper jag Ica i alla fall!

Trassel morgonmyser! 

Cizmet i morse! 

Och Cherry i kväll! 

Bortglömd lördag!

Lördagen blev visst helt bortglömd här på bloggen. Händer inte så ofta men det händer att jag glömmer att skriva. Det var i alla fall en svettig och dammig dag!

På morgonen tog jag Lemonaden lite lätt i töm på gräset vid betet, hon har tappat en sko och hennes hovar är inte de bästa i torkan. Sen en väldigt stressig och varm dag på jobbet. 

På kvällen tömkörde jag ner Cherry till grannhuset, byggde ut deras hage lite och hade en väldigt dammig hoppträning. Inte utan att jag längtar efter regn nu!

Lemonaden i töm

Bob på sitt bete! 

Cherry nere hos grannen, dags att stängsla den hagen nu! 

På väg hem jobbar fint genom kroppen! Effektiv söndag!

Haft en effektiv söndag trots värme och Ica-jobb!

Började i morse med att tömköra ut Cherry en sväng på vägen. Sedan red jag Zayats och hoppade igen. Hon kom på hur hon skulle hoppa i galopp och fick till flera riktigt bra språng! När jag var klar med henne så hade jag lite tid över innan jobbet så även Forzett fick gå lite i töm på banan.

Sen Ica-jobb, varmt men lite lugnare än igår i alla fall. Efter jobbet åkte jag och tömkörde en ponny, innan jag fortsatte hem och åt hemmajebab till middag. Kvällspasset i stallet började med att laga hage eftersom två hästar ramlat ut medan jag jobbade, de blev inplockade av Paula och Nisse, men i en annan hage, så det var inget större problem men deras hage skulle ju lagas och fixas. Sen ner på betet och red ut Clarinett med Chokladen som handhäst. Hade tänkt rida båda men det blev så sent innan jag kom igång så orken räckte inte till det. Men båda fick ju jobba lite i alla fall!

I morgon ytterligare en dag med mycket jobb, både på Ica och lektioner, så bäst att försöka sova!

Cherry på morgonpromenad! 

Forzett jobbar i dammet! Antar att det inte är bara jag som har dammigt på banan nu? 

Chokladen innan turen, hon är så blank nu! Och ljus dom hon blir på sommaren! 

Ute med Clarinett och Chokladen! 

Mina fina flickor! Samma far har de också, Canterbury! 

Sommar-tempo!

Nu är det sommartempo på jobbet. Vi springer mest runt, det är jättevarmt, stressigt och kaos!

På morgonen red jag Cizmet och Zayats. Cizmet på banan och i stället för att rida flera kortare sträckor med avsittning mellan så red jag i dag en längre stund i sträck. Zayats red jag i den tomma sommarhagen där jag sen släppte henne och Cizmet.

Sen Ica där det är väldigt varmt inne, i dag mycket kunder och lite personal. Vi hann inte alls med oss utan det har bara varit stressigt och kaos. Efter jobbet middag och sen red, jag ut Clarinett. Vi kämpar vidare med galoppen så mycket galopp i kväll!

I morgon mer Ica-jobb så det är bara att försöka ladda om!

Zayats i dag! 

Clarinett i kvällssolen! 

Värmebölja!

Tycker att jag fått mycket gjort idag, trots värme och att det var segt att komma igång i morse!

Väldigt segt att dra igång i morse, antar att gårdagens sena hemkomst låg bakom. Skrev faktor på förmiddagen och började lite på Stinas nästa beteshage. Det mesta av den står kvar sen ifjol men jag insåg att det var mer jobb på den än jag trodde, men väldigt mycket gräs i alla fall!

Tog Wasabi i töm nere vid betet och sen upp på gården och red Cizmet och Zayats. Cizmet kanske var lite trött av värmen men gick ändå bra, vi skrittar ju bara ännu. Men Zayats gjorde sitt bästa pass på länge, hon som varit spänd för galoppen på banan galopperade jättebra i dag i värmen. Hon är lite bakvänd ibland!

Efter att ha vattnat hos småhingstarna tog jag paus. Jag och Nisse åkte upp på byn, köpte hundmat och åt. Ganska dumt drag för jag blev givetvis jättetrött efter. Blev tvungen att sova en kvart på bron innan jag kunde göra nästa ryck! Då tömkörde jag Cherry, vi höll till i deras förra hage och gick även ner till vägen. När vi var klara och hon åt sin mat så kom en transport och en bil full med barn, Cherry verkar gilla barn!

Det var en ponnyryttare som kom och red två dressyrpass på två olika ponnyer, ganska bra jobbat att rida två träningar direkt efter varann i denna värme! Hon hade sina småsyskon med sig som plockade blommor till morgondagens skolavslutning så det var ganska rörigt där ett tag! Linda kom sen när de ridit klart och vi åkte ner till betet och red ut med Juliette och Chokladen. Blev en lugn tur men mycket lyfta på ben i stället. Dessa sena uteritter, mer eller mindre på natten, är verkligen ett sommartecken och sommarminnen för mig!

Avslutade på gården med att longera Forzett och sen natta hästarna. Gjorde rabarberkräm till kvällsfika och nu är klockan galet mycket! Är ju den här tiden det är bäst temperatur nu så jag skulle kunna hålla på hela natten, ljust är det ju också! 

Wasabi i töm! 

Trött Cizmet efter jobb! 

Zayats efter ridningen! 

Cherry på väg upp från vägen 

I skogen med Chokladen och Linda 

Betäckningssäsong!

Nu vet jag att det är sommar för nu är vi igång med körandet av hästar till och från betäckning och koller...

Riktigt varmt igår, jag började med att bygga en hage på gården så Forzett och Cherry skulle få mer bete. Sen tog jag Zayats i töm i den hagen där de gått innan. Fortsatte ner till betet och red Lemonaden lite nere på gårdsplanen där. Hon var brunstig, vilket brukar påverka ridningen, och jag har dessutom inte ridit henne på länge men det fungerade ändå. Känner hopp om att kunna komma igenom de här spänningarna såsmåningom och kunna rida henne fullt ut. Det är ju en jättefin häst så det vore kul om hon fungerade.

Red även Clarinett, red en sväng i skogen där vi inte ridit sen i fjol och det hade varit en hård vinter för träden. Jag var ganska riven av kvistarna när vi kom tillbaka, Clarinett är som ett tåg, hon går bara hon kommer igenom träden hur matte klarar sig är liksom inte hennes problem.

Sen fika, hämta transport, Nisse verkade och så lastade vi Lycka och åkte. Ni minns Lycka som bodde hos mig ett tag? Hon har varit svår att få dräktig men nu ska Nisse göra ett till försök. Vi körde henne till en hingst som bor inte långt från Wången. Hon var ju brunstig så betäcktes direkt. Nu hoppas vi på att hon blir dräktig! Jag är också sugen på att betäcka, i så fall Grå, men jag vet inte om jag får ihop det riktigt i år. Det är ju både dyrt och lite stök. Inser att hennes hälta kommer ta tid att vila ut så är nog rätt tid att betäcka henne nu, har ju haft det som en tanke länge men vi får se hur det blir. 

Kom hem mitt i natten som vanligt. Kollade hästarna och släppte in Doris. Nu ny dag, blir nog varmt i dag med men förhoppningsvis får jag hålla mig hemmavid i alla fall!

Zayats i töm! 

Lemonaden efter ridning! 

Bob på sitt bete

Bobs kompisar Fixar och Bruno! Hovslagardag!

Jag är så stolt över mina prinsessor i dag! Men känns lite fånigt att vara stolt över vuxna hästsr som åkt transport och blivit skodd, det är ju ganska grundläggande...

I morse lastade jag Wasabi själv och körde henne till Nisses stall, hon fixade att åka själv i transporten och jag kunde lasta henne utan hjälp. Sen var det dags att sko, vi hade bestämt oss för att prova sko Wasabi utan Domosedan. Det gick bra med mycket kraftfoder dom muta plus att vi delade upp så hon verkades runt om först och skoddes sen när de andra var klara. Även Chokladen fick på sig framskor, är 6 år sen hon skoddes sist. Hon fick Domosedan men det gick verkligen jättebra, nu hoppas jag att hon behåller skorna och att det ska gå bättre att rida på grusvägarna i sommar. Även Clarinett fick skor, hon var precis lika dryg som vanligt!

Körde tillbaka dom till betet, Wasabi först, hon har ju inte gått med dom på två månader så det blev ett jäkla springande! Lite lugnare när jag släppte Clarinett och Chokladen sen men fortfarande lite spänt mellan några av dom i kväll. Skönt att ha alla stona ihop igen i alla fall!

Upp på gården och tog Cherry och Cizmet i töm. Cherry fick skritta över bommar på banan och testa lite trav i töm, sen styrde vi runt träd även i dag. Cizmet fick jobba med travbommar och sen även en bom i galopp, det är en bra övning för att stärka galoppen men i dag hade vi nog med att styra på bommen i galopp. 

Byggde ut hagen åt basjkirerna och sen mockade boxarna jag använde i Nisses stall innan jag gjorde middag. Senare på Hammarn och tömkörde en häst, och lämnade in bokslutet och Nisses bokföring till hon som sköter det åt oss. Efter att ha nattat hästarna så gjorde jag rabarberpaj och nu ska jag försöka sova, med en mygga surrande i öronen!

Wasabi och Grå! 

Flickorna på grönbete. Chokladen, Grå, Juliette, Lemonaden och Wasabi 

Juliette ser verkligen rolig ut i din luva, som tagen ur en serietidning! 

Cherry passade på att ta sig lite matsäck när vi styrde runt träden! 

Måndagsmorgon!

Vilken måndagsmorgon jag fick, en riktigt härlig sommarmorgon när man kan gå ut i linne direkt på morgonen! Det älskar jag! Sen kan det ju bli lite väl varmt på dagen sen... 

Jag tog Wasabi i töm innan jobbet. Sen efter jobbet så direkt koll av sommarhagar och sen fodring av hästarna på gården. Efter det kopplade jag på transporten och lastade återigen Chokladen och Clarinett. Chokladen lika lugn nu, kanske kommer vi över våran transportångest? Jag körde de till Nisses stall där de ska sova i natt, i morgon väntar hovslagaren. 

Jag hade digitalt möte med avelsföreningen så åt en sen middag samtidigt som det. När mötet var klart så hjälpte jag Nisse när han skulle betäcka med ardenner hingsten. Nu sova och ladda för en varm dag i morgon, kommer nog att bli en jobbig dag också! 

Wasabi i morse! 

Grabbarna på betet, Bob i täten! Kosläpp!

Varm och intensiv dag!

Dagen började med att massören som skulle komma skickade återbud, stallet hon hade varit och masserat hos igår hade ringt och sagt att de fått positivt provsvar på kvarka! Alltså sånt berättar man innan man tar hem massör, att man väntar på provsvar på en anmälningspliktig sjukdom. Tänk om hon hunnit hit innan de fick svar? Hon fick i stället sanera sina grejer och jag fick en lugnare förmiddag!

Jag jobbade de tre hästarna som skulle ha fått massage. Lemonaden tog jag i töm nere vid betet och så ledde jag hem Chokladen och Clarinett och red dressyr på dom två. I dag kände korta stunder på båda två ett tävlingssug! Detta eftersom de kändes fina om än korta stunder, vi har fortfarande mycket kvar att jobba på men roligt att känslan infinner sig! 

Sen paus från hästarna för att köra två kvigor åt Nisse till hingstbetet. Jag är lite korädd men måste verkligen säga att de är lättlastade i jämförelse med hästar, glad att jag inte behövde göra så mycket mer än att köra bilen. Kvigorna var glada att komma ut på bete och skuttade, Bob tyckte att de var otäcka och fick med sig kompisarna och sprang runt i hagen. Som tur var så hann inte kvigorna med! Bobs kompisar är mer vana med kor, och de har även hört ko med bjällra som en av de här har, men det blir verkligen en bra erfarenhet för Bob, hans mormor Räkan hade riktig koskräck men gick faktiskt någon sommar med tjur när hon gick med föl. Bra för betet också som kommer bli bättre betat. 

Sen gjorde jag pizza och slängde i mig en liten bit innan det var dags för kvällen ms aktivitet, löshoppning! Lite nya hästar i dag så det var roligt. Först två hästar utifrån, en rutinerad tävlingshäst som hoppade ganska högt och sen en tvååring som löshoppade för tredje gången, hon var lite vimsig i början men kom på grejen lite på slutet så jag hoppas att det sitter kvar sen. 

Cherry löshoppade för andra gången, lite mer fart i dag och tappade lite teknik få men positiv och orädd. Efter fikapaus var det basjkirernas tur, först Zayats som gjorde det rutinerat och vant. Sen Cizmet som både hoppade bra och gick lättare att fånga in mellan denna gång. Sist ut var den lilla welshmountain hingsten som jag visade på hingstpremieringen i våras, han är tre år och jag tror inte att han löshoppat förut. Han gjorde det jättebra även om han försökte ha koll på stona i hagarna samtidigt! 

Sen avrundning, prat, nattning av hästar och koll i hagar, fick in Doris till slut också. Jag mockade och förberedde två boxar i Nisses stall tills i morgon när jag behöver dom. Kvällen avslutades med glass till kvällsfika. I morgon en ny dag med Ica-jobb! 

Lemonaden i töm nere vid betet

Clarinett innan avsittning! 

Chokladen i hagen! 

Bob och hans kompisar! 

Cherry löshoppas! 

Jag och welshponnyn! Sommar-lördag!

Nu är det sommar! Värme och insekter!

Gårdagen började med en hopplektion med ett litet ponnyekipage. Sen tömkörde jag Cherry, tredje gången jag tömkör henne och vi vågade oss ut från banan och körde lite runt träden utanför banan, vi tömkörde ner till stallet också. Hon är verkligen en stjärna! Det brukar ta några gånger för unghästarna att förstå tömkörningen, jag jobbar alltid ensam med dom så då tar det lite längre tid men man har igen det sen när man ska börja rida att de har lärt dig gå först och fokusera på mig. Men med Cherry har det gått väldigt fort och lätt!

Sedan kopplade jag på Nisses transport och körde ner på betet för att hämta hem Clarinett och Chokladen. Jag har inte kört Chokladen sen transportincidenten i fjol, kan säga att jag var ordentligt nervös även om det bara var några kilometer! Men det gick bra, jag lastade de ensam men plockade upp Linda på vägen. Chokladen var helt cool! De två lämnade vi av på gården så länge och sen åkte vi ner till betet igen. Den här gången gick jag med Lemonaden och Grå medan Linda red barbacka på Juliette, och så tog vi dom till en annan beteshage. Det var en promenad på ett par kilometer, och sen nöjda hästar när vi kom fram!

Jag flyttade min transport, som vi har grejer i, och fixade med vatten och ström till hagen. Sen tog jag glasspaus! Det var varmt och jag behövde fylla på med fika, vätska och en isglass! Nästa ryck i stallet så red jag Zayats. Hon kändes som vanligt igen efter att hon varit lite småknepig någon dag. Vi travade på åttvolter och sen skrittade vi runt träd i skogskanten. Sedan red jag Clarinett och efter det gick jag bort med henne och Chokladen till hagen nedanför Paula. Avslutade med att rida Wasabi, var ett tag sedan nu men det gick riktigt bra.

Sen tog det väldigt lång tid för oss att få till någon mat, men blev en sen middag innan jag åkte ner med vattendunken, uppfylld, ner till nya betet och kvällsfodrade hästarna på gården. 

Skönt ändå att kunna sova med balkongdörren öppen, mindre roligt att vakna av att det är fåglar i sovrummet! Det jag hade planerat i dag blev inställt så jag fick en mycket lugnare dag, känns ändå bra även om det är tråkigt med inställda planer!

Cherry tömkör runt träd! Så duktig! 

Nytt bete för Lemonaden, Juliette och Grå, de verkar nöjda! 

Zayats i skogskanten, hon är inte så skeptisk som hon ser ut på den här bilden! 

Och så äntligen igång med Wasabi igen! Fredag!

Fredagen rann i väg med en jäkla fart, lite mer sommarkänsla nu och dags att ladda upp för värme till veckan!

Jobbade heldag igår. Sen middag och så stallet där båda basjkirerna stod på schemat. Först Cizmet som jag gjorde samma som sist, skrittade med halter. Lite mer tveksam och spänd, men gjorde inget och kämpade på, blåste lite vilket kan påverka henne. Red Zayats sensommar också var lite spänd och inte riktigt som vanligt. Bara att ta nya tag och jobba vidare!

Nu ny dag, blir nog varmare i dag. Jag har en massa inplanerat och ligger redan efter i schemat!

Cizmet! 

Och Zayats 

Hingstbete!

I dag känns det som att jag inte fått något gjort! Men det är nog för att jag inte fått så mycket hästjobb gjort!

Segt att komma igång i morse, typiskt mig när jag har lite för mycket inplanerat! Men när jag kom igång så gick jag runt och fixade nästa beteshage till stona så den är klar. Jag putsade lite på Bobs hovar och så longerade jag Zayats. Hon fick gå över bommar och ett litet hinder.

Sen drog jag och Nisse igång med projektet att släppa ut unghingstarna på bete. Första steget var attfå ut Fixar, Nisses ettåriga nordsvensk, ur hagen utan att få ut alla andra. Med lite hjälp så gick det bra och Nisse Kunde verka honom innan vi åkte bort med honom till betet. De ska gå i samma hage dom förra sommaren och den ligger mitt emellan min gård och Nisse.

Sen åkte vi och hämtade Bob. Lite spännande att lämna Fixar själv men vi fick hjälp som häll koll på honom. Dessutom var Bob snäll och lättlastad, vilket även Fixar var,  så det gick ganska snabbt att vara tillbaka i hagen med honom. Sen var det ett väldigt konstigt ihopsläppt. Tog länge innan de ens såg varandra, sen sprang de ihop ett halvt varv och ställde sig igen sen och betade i varsin del av hagen! Men ett par timmar senare hade de hittat varandra och nu hänger de ihop! Det ska in en hingst till i hagen, en tvåårig ardenner, och eventuellt ett par kvigor. Hoppas att inte Bob har koskräck som sin mormor!

Sen middag och i väg på lektioner, när jag kom tillbaka så tömkörde jag Juliette åt Linda och sen avslutade jag med att ta Wasabi i töm. Vi börjar bli lite kompisar igen, tror jag i alla fall... 

Nu är hästarna nattade, jag har fikat och borde ha sovit för längesen. Tidig morgon i morgon!

Bob på bete! 

En liten sväng sprang dom! 

Bob i full fart! 

Hade varit så fin bild om jag hade fått med hela Bob! 

Ett par timmar senare hänger de ihop! Tänk vad roligt de kommer ha i sommar! 

Wasabi i kväll! 

Onsdag!

Igår kändes det som att sommaren är på gång igen! Men i dag blåser det igen...

Igår morse tog jag Lemonaden i töm och red Chokladen nere vid betet. Sen till jobbet och efter jobb och middag fortsatte jag i stallet. Då satt jag upp på Cizmet igen. Var någon vecka sedan sist, hon fick en vecka vila efter att jag red sist eftersom det då var första gången hon skrittade avspänt och villigt med mig sedan jag åkte av. Efter vilan var hon lite småstökig och skulle testa alla gränser i några dagar, typiskt tonåring, och sen har det ju blåst och hon har brunstat rejält. Men igår vindstilla och varmt, alla gudar på rätt sida och det gick lika bra att sitta upp och skritta på henne som förra gången!

Jag longerade även Cherry, hon fick ha stigbyglarna nere för första gången men det brydde hon sig inte om. Sen nattning av hästarna och så hann jag sortera lite papper åt Nisse också. Nu ny dag och jag har sjukt mycket att göra! Men är givetvis lite snorig och hostig, hoppas att det går över...

Lemonaden!

Cherry, ser så vuxen ut med sadel! 

Nationaldagen!

Sveriges nationaldag, nordsvenska hästensdag och Bobs födelsedag! Många anledningar till att fira i dag men jag har mest bara stängslat! Känns som att jag inte fått något gjort i dag, men i kroppen känns det som att jag gjort något...

Började stängslandet med att utöka Wasabis hage på gården så nu borde hon klara sig utan hö tills hon flyttar ner till betet och de andra hästarna. Sen fortsatte jag med att gå runt hagen som är nedanför Paula, den hagen har jag lånat ut några veckor i sommar men innan dess är planen att Clarinett och Chokladen ska gå där några dagar i slutet av veckan. Efter den var klar så gjorde jag klart den hagen som unghingstarna ska gå i, den har jag ju hållt på med några dagar men nu är den klar!

Matpaus, som först inleddes med att Nisse hade besök så då blev det ju givetvis en stund i fölhagen. Sen när vi ätit kom ett par kraftiga regnskurar som jag väntade ut innan jag började med hästjobbet. Jag longerade Wasabi som var lugnare i dag. Tog Zayats i töm, hon kändes lite off när jag red sist så hon har fått några dagar ledigt. Både hon och Cizmet är galet brunstiga så jag tror att det är det som ställer till det, hon var i alla fall som vanligt i jobbet i dag. Jag tömkörde även Cherry, efter att jag hade tömkört lite i båda varv med innertömmen direkt i bettet så satte jag vanlig tömsättning. Hon har verkligen fattat tömkörningen så lätt och snabbt, har nog aldrig tömkört en grön unghäst som förstått tömkörningen så fort!

Sedan ner till betet och red ut Clarinett, galopp jobb i backarna och Clarinett var inte jättetaggad på det. Konditionen är sådär och målet är att efter sommaren ska hon galoppera lätt och av sig själv uppför backarna!

Började regna när vi red, jag har bett om regn så kan ju inte klaga. Nu hoppas jag på mycket gräs och bete när värmen kommer. Jag började lite i kväll med att gå igenom nästa beteshage också, och visst är det gräs men det är inte så mycket så vore bra med mer tillväxt helst innan helgen!

Nattade hästarna och sen blev det glass till kvällsfika och lite pappersjobb åt Nisse. I morgon väntar Ica och jag tycker egentligen inte att jag har tid med det. Har massor kvar att göra!

Bob började födelsedagen med att få frukosten på ryggen, s går det när man inte flyttar på sig. Men han är cool och kan lika gärna ha höet på ryggen! 

Hedvig med fölungen Hella som föddes i söndags 

Så fin! Passade ju bra att bildbomb med fölbilder på nordsvenska hästensdag! 

Så söt! 

Nisses katt Holger var också med och myste i fölhagen! 

Cherry tömkörs! 

Utsikten från kvällens tur. Det här var innan det började regna, men man ser ju att molnen ser ganska mörka ut! 

Bob i hagen i kväll, han är så fin! 

Så lik sin mamma Lemonaden i uttrycket här! 

Klämmåndag!

Törs vi tro på att sommaren är på gång igen nu? Prognosen ser lovande ut med mindre blåst och värme, men jag hade gärna haft någon natt eller kväll med regn så att gräset växer!

Effektiv morgon igår. Jag började jobba 8.45, då hade jag hunnit ta rätt på en rymlig, byta hage på två hästar, fodra hästarna på gården och vattnat, kollat hästarna på betet, tömkört Cizmet nere vid vägen, kopplat på transporten och tagit ur inredningen i den och sen lämnat den hos bönderna på väg till jobbet! Var dessutom på jobbet nästan en kvart tidigt!

Efter jobbet hämtade jag upp transporten men då med två höbalar i. Sen lite fika och till stallet där jag rullade ut balarna och fixade hästarna hemma. Sen ner till betet och red ut en sväng med Chokladen. Blåste inte då mycket så det var i stället en massa mygg, aldrig får man vara nöjd!

Nu nationaldag, nordsvenska hästens dag och Bobs födelsedag! Blir en intensiv dag!

Tömkörde Cizmet nere på vägen på morgonen igår. 

Doris var såklart med och matade hästarna! 

Kvällssol på Chokladens tur! 

Klämmåndag!

Törs vi tro på att sommaren är på gång igen nu? Prognosen ser lovande ut med mindre blåst och värme, men jag hade gärna haft någon natt eller kväll med regn så att gräset växer!

Effektiv morgon igår. Jag började jobba 8.45, då hade jag hunnit ta rätt på en rymlig, byta hage på två hästar, fodra hästarna på gården och vattnat, kollat hästarna på betet, tömkört Cizmet nere vid vägen, kopplat på transporten och tagit ur inredningen i den och sen lämnat den hos bönderna på väg till jobbet! Var dessutom på jobbet nästan en kvart tidigt!

Efter jobbet hämtade jag upp transporten men då med två höbalar i. Sen lite fika och till stallet där jag rullade ut balarna och fixade hästarna hemma. Sen ner till betet och red ut en sväng med Chokladen. Blåste inte då mycket så det var i stället en massa mygg, aldrig får man vara nöjd!

Nu nationaldag, nordsvenska hästens dag och Bobs födelsedag! Blir en intensiv dag!

Tömkörde Cizmet nere på vägen på morgonen igår. 

Doris var såklart med och matade hästarna! 

Kvällssol på Chokladens tur! 

Trött morgon!

Jag är trött nästan jämt, men i morse var det värre än på länge...

Men första gången jag var upp var jag ändå ganska pigg. Vaknade 4.40 av att Nisse kom in och skrek. Hans sto hade fölat, fölet hade ramlat ut ur hagen och han behövde hjälp med att flytta föl och sto till annan hage. Det löste sig lätt och smidigt men jag hade svårt att somna om. Och ännu svårare att vakna en timme senare, så lade om planen med hästarna och sov en halvtimme till, då var jag mer vid liv!

Jag tog i alla fall Cherry innan jobbet. Påbörjade tömkörning och hon var så duktig, fattade direkt vad jag ville! Sen jobbet, hem och äta lite snabbt och så hoppträning! När den var klar åkte jag ner till betet och tog Clarinett i töm. När jag kom tillbaka på gården var planen att ta ut Bob för att sätta fast honom, borsta och beta lite. Men han vägrar gå ut genom ingången och ensam är det inte så lätt så struntade i det och borstade honom i hagen i stället.

Sen nattning av hästarna, lite fika och dusch. Nu sova, det behöver jag!

Liten fölunge på långt håll! 

Cherry testar tömkörning! 

Urblåst!

Mycket jobb i dag, och blåst. Känner mig helt urblåst och väldigt trött och lättirriterad i kväll, bäst att lägga sig direkt!

I morse tog jag Cherry utanför boxarna och jobbade med start, broms och styrning, och bettet inverkan. Blir bra förberedelse för att börja tömköra som ny är nästa grej för henne!

Sen jobbet, på väg dit slog allergin till och det har varit en snuvig och jobbig dag. Hoppas att det är bättre i morgon! Direkt från jobbet till lektionerna, de jag skulle ha i torsdags när det blåste. Givetvis drog blåsten igång lagom till Jag började och det var svårt att höras, skulle verkligen behöva mikrofonset.

Hemma igen så hade vår av hästarna rivit delar av sin hage så det var bara att bygga ut och om den, de hade nog upptäckt att det var mer gräs på utsidan, men de var kvar i hagen som tur var. Longerade även Wasabi, hon har ju inte gått att gånga på ett tag men igår fick jag tag i henne. Blev inte så fokuserad longering men hon har ju gjort av med lite energi i alla fall. 

Nu ska jag sova och hoppas på mer energi och bättre humör i morgon! 

Lugn kväll?

I kväll var det nästan vindstilla! Men det ska blåsa i helgen också, men skönt att få en lugn kväll!

I morse blåste det dock, jag tog Cizmet i töm och red Zayats på banan. Cizmet får jobba mycket med galoppen i töm nu för att hitta bättre balans i den. 

Sen Ica och där var det bra drag. Vi hade kunder sent så kom inte hem förrän 18.45. Stekte hamburgare till mat men klockan var ganska mycket innan jag var i stallet. Nattade hästarna på gården först och sen ner till betet och red ut med Clarinett och med Lemonaden som handhäst. Klev av klockan 22.00, skönt att kvällarna är ljusa!

Nu sova och ladda för mer jobb i morgon!

Två hästar motionerade i en sväng! Arktiska isvindar!

I dag har det varit tungjobbat! Blåst galet mycket, kallt och jag har varit seg. I morse trodde jag att jag höll på bli sjuk men så känns det inte längre, men jag har varit trött i dag.

På förmiddagen blev det oplanerad ledträning med Bob, han hade ramlat ut ur hagen. Eftersom jag har haft problem med att hålla på med både Bob och Wasabi när de gick ihop bestämde jag mig för att Bob skulle få träna på att gå i ensamhage. Blev ledträning eftersom jag även fick byta hage, då den första hagen jag tänkte på inte hade tillräckligt med ström.

Jag åkte ner på betet och red Chokladen, red lite dressyr i blåsten på gräset bredvid hagen. Tycker att hon känns så trevlig att rida nu och skulle så gärna vilja komma ut på träning och tävling med henne, men det är ju det där med transporten. Vi måste komma över det!

Sen upp på gården och longerade Cherry med sadel och i träns. Även Cizmet tog jag i lina. Blåsten gör henne väldigt sprättig men det är ju nyttigt att jobba med drt, men då med något som inte kräver för mycket fokus. I morgon hoppas jag att det blåser mindre!

Jag gjorde ett ryck på hagen där Bob ska gå, men gav upp i blåsten och regnet när det fattades en isolator. Har kanske en tredjedel kvar men har gjort de delar som är mest utsatt för djur som springer igenom och för skotrar. Blev i alla fall många steg och dessutom i lutning!

Mina lektioner blev inställda av blåsen och i stället blev det en lång middagspaus och på kvällen tog jag Lemonaden i töm. Nu är hästarna nattade och jag ska försöka ladda för jobbhelg!

Chokladen! 

Cherry! 

Cizmet! 

Lilla Bob jobbar på att bli stor! 


Och Lemonaden i kvällssolen


Från ÖP i dag! 


Vinterkappan på igen!

Den jämtländska sommaren är här, iskalla stormvindar och knappt plusgrader på nätterna. Sista maj igår och jag fick ta fram vinterkappan när vi skulle rida på kvällen!

Jag gillar inte blåsten, hästarna blir nippriga och hålla på med unghästar när vattendunkarna blåser runt på gården, och schabraket blåser av ryggen på dom i samma sekund som jag lägger dit det känns inte rätt! Men det är ju i alla fall myggfritt! 

Jag började nere på betet igår och tog Grå i lina för att se hur hon ser ut nu. Hon är halt men jag tycker ibland att hon sätter ner den hoven lite fel, så hon ska få vila veckan ut så kollar jag igen sen. Hon är mycket bättre i alla fall. 

Sen upp på gården, jag var i sugen att rida någon av de hästarna i blåsten utan tog Forzett, Cizmet och Zayats i töm. Efter de var jobbade bytte jag hage på basjkirerna så de får börja vänja in sig på gräs. Sen fika och så började jag gå runt och fixa den hagen som Bob och Nisses unghingstar ska gå i. Det är samma hage som jag och Linda slet så med i fjol vår, då var den inte använd på flera år så det är min dre jobb i år, men trots det är stora delar bortrivet så är ganska mycket att göra. 

Gav upp för dagen, gjorde pizza till mat och sen nästa ryck i stallet. Sladdade ridbanan och röjde bort lite sly innan jag hade på dressyrträningar. Linda kom och vi red ut Clarinett och Juliette, och det med vinterjackorna på oss, var så jäkla kallt! Sen fikade vi och jag gjorde även rabarberkräm. 

I dag är det väldigt segt att komma igång. Blåser nästan ännu mer i dag och jag misstänker att jag håller på att bli sjuk för jag är hängig, trött och yrslig. Ska försöka göra några ryck men det känns motigt! 

Forzett med vinden i manen! 

Cizmet! 

På tur med Clarinett i vinterkappan! RSS 2.0