Sista maj!

Å så tar vi några regndagar igen! Även om det behövdes regn så tycker jag att det räcker nu ett tag!
 
I morse fick Nisses sto äntligen föl efter att ha gått 2.5 vecka över, ett hingstföl blev det igen! Själv hoppas jag att Lemonaden väntar några dagar till så att det blir bättre väder och torkar upp.
 
Jag ägnade förmiddagen åt att stängsla hagen jag började med igår. Kändes som det tog en evighet att få klar den! Sedan red jag lite på Wasabi och när jag var klar med henne kom Linda, och vi ledde ner Clarinett, Chokladen, Grå och Wasabi till betet. Hästarna var taggade och jag lyckades bli nockad av Clarinett, jag skulle verkligen behöva ha hjälm dygnet runt!
 
När flickorna var släppta på betet, och Aifa och hennes kompis fått en större hage med lite mer gräs, så red jag och Linda på banan med Zayats och Juliette. Åskan mullrade i bakgrunden och regnet hängde i luften. Jag tog Kayden i töm, med en plan att testa att tömköra i kapsonen. Så började med tömmarna i bettet, han var stark och stum i munnen och ville inte följa tömmen. Flyttade tömmen till kapsonen men det blev inte någon större skillnad, så tillbaka till bettet och ledad töm (dvs innertömmen via bettet till gjorden) och då blev han bättre. När vi höll på avsluta började det regna, ganska snabbt övergick det till ösregn (jag hade regnjacka som tur var) och innan vi kommit till hagen med honom var det hagel stora som 5 kronor! Helt galet men som tur var varade det bara några minuter, vi fick på täcke och ut honom i hagen. Men vi var genomblöta trots regnjackan!
 
Gjorde en utbyggnad av Szum och Juliettes hage så de fick lite gräs, och sen när Linda tog ut Bea så fick Lemonaden ett ryck och drog ut ur hagen, två gånger!!! Med stora tjockmagen! Tror att hon är ganska less nu...
 
Sen stekte jag pannkakor till mat, och som vanligt sen middag, och sen åkte jag, Linda och en tjej till och hämtade två höbalar som vi sen rullade ut. Nattning av hästarna och sen rabarberkräm till kvällsfika!
 
Betessläpp! Grå i täten!
 
Clarinett i täten!
 
Wasabi, så fin!!!
 
Zayats väntar på Juliette!
 
Hedvig med sitt föl! 

Syskonkärlek!

Igår blev det lite sol och värme efter regndagarna, jag hann som vanligt inte det jag ville men fick en dos inspiration i alla fall!
 
På morgonen tog jag Grå i töm innan jag packade in Chokladen i transporten (vilket lät enklare än det var, vi hade en viss diskussion om lastningen) och åkte på dressyrträning. Så skönt att bara behöva åka till Hammarstrand för att träna, och intressant med ny tränare!
 
Träningen var på det stall där Dajmen bor. Jag hann ju bara lasta ut Chokladen och börja borsta henne så hade de två upptäckt varandra, trots att Dajmen stod i en hage en bit i från stallplanen. Och sedan gnäggade de konstant till varandra, när jag red så stod Dajmen längst upp i sin hage och tittade, och Chokladen gnäggade nästan varje gång vi passerade utgången.
 
Förutom att Chokladen skrek efter Dajmen så var hon lite spänd och vimsig i början, mycket att titta på och vi åker ju så sällan i väg. Men när vi kom igång med träningen så gick det bra. Fick jobba henne lite annorlunda, och med lite annat fokus men hon blev fin och travade så jag knappt kunde sitta ner. Nu ska jag försöka hitta det här hemma och se hur det blir. Kändes i alla fall väldigt bra!
 
Såklart passade jag på att hälsa på Dajmen innan jag åkte hem. Hon nosade på mig upp och ner flera gånger, och tyckte nog att jag kunde stanna kvar där. Men vi åkte hem, köpte kraftfoder på vägen och när vi var hemma så red jag Aifa. Aifas bästa partytrick är att slingra sig ur jobbet genom att böja halsen, eller inte böja halsen, skjuta ut bogen och in bogen, ja ni fattar svår att få i ramen. Så fokus på det, mycket vändningar, åttor och bågar, och sen jobb med kort galopp. Kom dock inte överens med hennes sadel, får klura lite på det.
 
Sen middag, började sätta stolp i beteshagen som ska göras och sedan red jag och Linda ut, jag red Clarinett. Vi red ner till älven och det var så härlig försommarkänsla. Sen fortsatte jag med hagen en stund, har inte riktigt halva klar men en början i alla fall, innan nattning av hästarna.
 
Nu på morgonen har äntligen Nisses föl kommit, stoet hade gått över i 2.5 vecka så det var efterlängtat. En hingst blev det, igen, och rasen är nordsvensk. Får se om jag lyckas fota honom under dagen!
 
Chokladen efter träningen!
 
Clarinett nere vid älven! 

Mors dag!

Eftersom jag inte behöver bry mig om mors dag så passade jag på att planera in en massa annat igår, blev en lång dag och jag var helt knäckt när den var över! Notice to my self: planera in lite mindre, speciellt när du kollar på dräktiga ston flera gånger per natt!
 
Började dagen med att jag och Linda åkte och tittade på hopptävling, det var roligt att träffa lite folk, få tävlingsstämning och se lite hästar och ridning. Sen hem och laddade om med en kopp kaffe innan jag tog och red Chokladen. Det regnade när jag hämtade henne i hagen, var sol när jag gjorde i ordning men jag satte ändå på mig regnjackan, och det var tur för sen regnade det rejält när jag började rida. Var uppehåll och sol när vi var klara, väldigt omväxlande väder! Men hästen var fin!
 
Sen fick Szum besök, jag har ju han ute på annons, en tjej (med familj) som kom och tittade på honom. Han hade visserligen rullat sig rejält och var full med blöt lera, men förutom det tycker jag att han skötte sig. Vi får se vad det blir, väldigt trevliga och jag fick ett bra intryck av dom i alla fall. 
 
Blev snabblagad middag potatisgratäng och rostbiff för sen var det dags för löshoppning! Som tur var hade regnet gett upp och vi behövde inte regnjackorna. Inte mindre än 8 hästar och ponnyer löshoppade vi!
 
Först ut var Kayden, han var laddad och kom in för stort i hinderserien och fick trångt ut, men löste det. Han rev en gång och blev så arg, tog i ännu mer nästa gång! Nästa häst ut var Paulas nya häst, han hoppade bra men blev lite osäker efter en rejäl rivning och behövde då lite extra stöd för att hoppa, men hoppade egentligen ännu bättre sen. Juliette hade fullt ös som vanligt, experimenterade med vart vi släppte henne och la en bom mellan hindren, blev bättre så vi får fortsätta testa det nästa gång.
 
Zayats har kommit på vad det går ut på men hade jobbigt att få till flytet, vi ändrade avståndet något och då hittade hon det och hoppade jättebra! Cervin har ju aldrig provat något liknade men förstod snabbt upplägget, han tyckte att hjälphindret var onödigt men hoppade huvudhindret bra! Det dundrade i marken när han galopperade! Wasabi var sist ut av mina hästar och hon gjorde nog en av sina bästa löshoppningar. Lagom laddad, fokuserad på hindret och hoppade så väl.
 
Sedan löshoppade vi två små ponnyer, de hoppade så lätt och med en massa spänst. Och såklart jättegulliga! När löshoppningen var klar, vi hade byggt bort och nattat hästarna var jag helt slut. Orkade inte ta rätt på någon utrustning utan det har jag lämnat till i dag. Åkte och hämtade transporten och sen kvällsfika och inget mer! Men klockan var ju över 22.00 innan jag var hemma igen. Nu ny dag och jag kommer säkert vara knäckt i kväll igen, mycket på agendan i dag med!
 
Cervin väntar! Så fin!
 
Och Wasabi också fin! 

Loppis dag!

Det där med loppis var nog inte min grej, för övrigt hann det regna lite igår med! Och blåsa såklart! 
 
Började dagen med att ta Kayden i töm, han började som en tjurig ponny men var ändå riktigt fin ett tag! Sedan kom Linda och vi red Szum, testade att byta ryttare på honom under passet för att förbereda för provridning. Szum är ju så att han ganska jobbig och tjsfsig när man börjar, fin ett tag innan han blir trött, då hamnar han bakom hand, kan bli springig och hoppig. Nu när han inte är igång så är det där fönstret när han är fin väldigt kort så det gäller att träffa det!
 
Sen plockade jag fram till loppisen men det var väldigt trögt och lite folk, så helt meningslöst men nu har jag ju provat i alla fall. Tog Aifa, ponnyn som kom i fredags, i töm innan dusch och ombyte. För sedan kom ett gäng och vi drack vin och åt pizza, fölvakningsvinkväll! Något föl blev det inte men trevligt ändå!
 
Nu ny dag och jag är så trött!
 
Delar av hästloppisen som jag lagt fram
 
Aifa i töm! 

Klämdag och regndag!

Alltså det behövs ju regn men måste allt komma på samma gång?
 
Det regnade nästan hela dagen igår, bara ner eller mindre! Jag började dagen med att försöka sälja en av mina bilar som bara står, men det blev så att jag sålde en reservdel från den. Sedan åkte jag upp på Ica och handlade.
 
Planen var att löshoppa igår men när det bara vräkte ner regn så bestämde vi oss att flytta fram det till söndag, är inte roligt att stå ute i flera timmar och det blir bara irritation i stället för att det är roligt. Så efter att försökt vänta ut regnet så gjorde jag ett ryck med loppisen, eldade lite foderrester och papper. 
 
Sen fick några av hästarna jobba lite i regnet. Chokladen fick gå galopprogrammet i lina, Zayats longerade jag (hon har fått en ny hage med mer mat så jag tyckte hon behövde röra på sig) och så tömkörde jag Cervin. Han tömkörde jag även runt träden bredvid banan och styrningen fungerade ganska bra!
 
Någonstans däremellan kom det även två hästar, de ska vara här en dryg vecka medan ägarna är på semester, de var även här förra sommaren på samma sätt, en av hästarna ska även jobbas.
 
Gjorde mat och när hästarna skulle nattas vräkte drt ner regn fortfarande. Känns så meningslöst att fodra när hälften trampas ner i leran, några hästar var frusna så det blev till att sätta på täcken på dom. Jag var genomblöt när jag var klar! Ibland känns frimärken som en rimlig hobby!
 
Nu hoppas jag att det torkar upp snabbt, men det borde det göra, att vi får någon dag utan alltför mycket regn så vi hinner återhämta oss. I dag ska jag ha loppis, det ska bli spännande och något jag aldrig testat innan!
 
Clarinett och Grå. Hästarna är rätt skitiga just nu...
 
Cervin jobbar på runt träden! 

Kristiflygare!

Inte känns det som att jag kommer vara utvilad efter den här semestern... 
 
Haft klockan på en gång i timmen i natt, men inga tecken på fölning. I kväll har hon varit lugnare och eftersom hon inte ser helt färdig ut än så sätter jag bara klockan på varannan timme i natt, är ju bra att få sova lite också så man orkar!
 
På morgonen tog jag Cervin och repeterade uppsittning, han fick även testa att gå med mig ståendes i stigbygeln, och att starta och stanna så. Det är verkligen bra förberedelse för att rida sen! Chokladen fick skritta rundan i skogen och sen åkte jag på lektioner. Lite roligt för jag hade en ny ryttare men på en ponny jag träffat tidigare, en ryttare som ridit för mig men på en ny ponny och en ryttare som red för mig för 10 år sedan (!!!) och som nu blivit medryttare på en av de hästar som går regelbundet för mig. Så mycket nytt i dag, men så roligt!
 
Gjorde sen tacopaj av gårdagens rester innan jag red Clarinett. Hon var riktigt fin, jag verkar vara i ett Flow med hästarna nu som går riktigt bra. Känns ologiskt då jag är sjukt stressad nu eftersom så mycket ligger på mig, både arbetsmässigt, med hästar men främst ekonomiskt, skulle behöva en trissvinst nu! Hästar brukar känna av sånt men just nu känns de riktigt fina, så kul!
 
Resten av kvällen gick åt till att jag fick hjälp att byta däck på en bil som förhoppningsvis ska säljas i morgon! Nu är jag helt slut! 
 
Lemonaden i morse, bilden är tagen från mitt sovrumsfönster! 
 
Innan a sittning från Chokladen. Känts som sommar i dag, inklusive åskoväder! 
 
 

Fölvakning!

Nu är fölvak ingen på gång på allvar, Lemonaden har vandrat mycket i kväll så nu blir det att ha koll på henne. Även Nisse har ett sto som var beräknad för 1,5 vecka sedan som också verkar vara på gång. Spännande är det!
 
I morse regnade det, det behövs verkligen regn men oavsett så är regn blött och jag ägnade förmiddagen åt att plocka ihop grejer till loppisen som jag ska ha på lördag. Jäklar vad grejer som finns! Hittade en råkostrivare, ett fint bakbord och ännu mer porslin och kaffeservis i dag! Hur många kaffeservis kan man ha i samma hus? 
 
När regnet dragit förbi så tog jag Wasabi i töm och red Szum. Sen hade Nisse och hans son köpt med sig mat så det blev lunchpaus och lite vila. Nästa ryck i stallet så red jag Grå. Kommer ni ihåg att jag hade en aha-upplevelse med henne i fredags när jag sadlade lite för långt bak? Det fungerade även i dag, så fin att rida!!!
 
Sedan kom Linda och vi Red Juliette och Zayats upp i skogen så de fick klättra lite och sedan avslutade vi med att ta Kayden. Jag tog han lite i töm först och sedan red Linda! Jag ville se hur han såg ut och höra vad Linda tyckte och kände. Linda är ju en decimeter längre än mig, gillar stora hästar och är 15 år yngre, hon kanske skulle ha en annan känsla av honom? Men det var lika och samma, han känns stum och stel (vilket han inte är, han ser så mjuk och smidig ut i hagen och är inte spänd i musklerna), svår i munnen då han inte följer tygeln och i allmänhet går emot och håller sig. Han är ju inte dum när vi rider men känslan är att han är avvaktande, vaksam och inte riktigt med, som att han går och väntar på att man ska visa sig svag, eller att han smälla i väg. Jag saknar lösgjordheten, följsamheten och känslan av att vi samarbetar och gör det här tillsammans! Vet inte om jag blev något klokare i kväll men vi fortsätter jobba på! 
 
När hästarna var nattade så blev det tacos, och jag behövde inte göra något utan Nisses son fixade allt! Lyxigt! Nu ska jag försöka ha koll på Lemonaden i natt så får vi se, är någon timme nu som det är mörkt annars räcker det ju att titta i kameran så jag slipper kliva upp och gå till fönstret!
 
Nisses katt Holger äger köket!
 
Loppisgrejer!
 
Wasabi!
 
Uppför backarna och genom buskarna med Zayats!
 
Kayden! 

Blåst igen!

Så mycket som ska göras, dagarna räcker inte till! Framförallt räcker inte orken till....
 
Igår gjorde jag klart en hage till på gården, men den ska jag avvakta med tills regnet som ska komma i helgen har varit och den torkat upp igen. Men skönt att ha den klar!
 
Jag tog sedan Grå i töm i den hagen då jag ville undvika banan som är dammig. Red Chokladen som var riktigt fin, börjar släppa lite saker nu som vi jobbat med och det känns som att hon steppat upp en nivå. Det var så roligt att rida henne men det blåste ordentligt så efter henne tog jag paus.
 
Hittade soppa i frysen att värma till mat och sedan gjorde jag klart Nisses papper. Efter några kaffekoppar så blev det stallet igen, nu med Linda som sällskap. Vi började med Cervin, gjorde uppsittningsövningarna och sedan hjälpte Linda mig så jag kunde hänga på honom i skritt, och sitta upp på honom fyra gånger på halt. Han känns väldigt cool!
 
Sedan red vi Juliette och Clarinett och tittade på betena ute i skogen. Ganska grönt i alla hagar men det skulle ju inte göra något om det växte mer, så regnet som ska komma är välkommet även om jag inte riktigt tycker att jag har tid med regn! Avslutade kvällen med äppelpaj!
 
Nu regnar det och jag är trött efter att ha haft klockan på flera alarm i natt och tittat på kameran. Ändå är det ju bara början än! Ska göra ett ryck och försöka göra lite nytta!
 
Grå jobbar på gräset!
 
Chokladen efter ridning!
 
Från våran kvällstur, älskar sommarkvällar!
 
Och så några bilder på Lemonaden, börjar närma sig nu!
 
 
 
 

Fölsemester!

Nästan tre veckor ledigt från Ica! Ska bli skönt, men det är mycket jobb hemma i stället och dessutom fölvak på det. Än så länge har jag bara klockan ställd en gång per natt, men kollar ju givetvis om jag vaknar där emellan. Mycket händig med kamera som går att kolla i mobilen.
 
Innan jobbet i morse så tog jag Zayats i töm. Och efter jobbet så red jag Kayden igen. Hade samma upplägg som tidigare, direkt upp till banan, han hann både lyfta korgen med grejerna och bita i sadeln medan jag fick på sadel och tömmar. Tog han först lite i töm, fick han inte lika avspänd som i helgen, men inget stök i alla fall. Skulle rida, tog nog fem minuter att bara ta sig upp. Han vet exakt hur mycket han ska backa för att komma undan pallen! Han var lika första gångerna jag red honom och nu är det ju två veckor sedan sist så det skulle väl kokas av igen. Jobbade med vändningar, böja halsen och runda sig i skritt. Sen satt jag av och skulle rygga honom lite, nu var han inte alls lika pigg på att backa (som när han skulle stå vid pallen), han vet mig en gång för att komma undan men fick i stället backa hela ridbanan! Otur för honom!
 
Sen nattning av hästarna, hjälpte Nisse att släppa ut några ston på bete och så lite pappersjobb!
 
Zayats i morse!
 
Innan avsittning från Kayden! 

Snart ledigt!

En dag kvar att jobba, sedan nästan tre veckors semester från Ica för fölvakning!
 
Igår började jag i stallet och med Cervin. Han fick göra förberedande uppsittningsövningar, så jag drog i stigbyglar, hoppade, viftade och klappade på honom. Sedan fick han stå vid pallen och jag klev upp så jag hängde på honom säkert fyra gånger. Han undrade nog vad jag höll på med, och tittade noga på mig, men tyckte inte att det var något att hetsa upp sig för! Sedan fick Chokladen gå galopprogrammet i lina.
 
Fick skjuts på jobbet av en kollega då bromsen på min bil låst sig, under tiden jag var på jobbet så blev bilen fixad och fick ny broms. Efter jobbet var vi flera som hade grejer inplanerat och vi var ganska stressade när vi hade kunder i butiken i mer än 20 minuter efter stängning! När vi väl kom ut från jobbet hade jag mindre än en timme till mina dressyrträningar skulle börja, men jag hann laga mat, äta och bära bort sista hindren!
 
Tre dressyrträningar hemma och sedan red jag och Clarinett ut en sväng i skogen och galopperade! Det som var kvar av kvällen gick åt till Nisses papper som skulle sorteras. Nu laddar jag för sista arbetsdagen innan ledigt!
 
Trött Cervin efter gårdagens jobb som dock mest var ansträngande för hjärnan!
 
Ute med Clarinett!
 
Efter ridningen fick Clarinett lite kraftfoder, men hon tyckte nog att det var för lite och gick in i garaget där jag höll på göra i ordning kraft till de andra. Totalt orädd! 

Unghästtest!

Alltså det är ju något speciellt med unghästtestet, en massa fina och välputsade unghästar som försöker göra sitt bästa! Så roligt att se varje år!
 
I dag har jag varit funktionär på unghästtestet, men innan det så hann jag med lite annat! Först på morgonen så red jag Zayats först som fick hoppa lite, hon börjar komma på vad det går ut på nu! Sen tog jag Kayden i töm innan jag åkte. Hade två lektioner på vägen, men den ena lektionen var mest sadelprovning då vi försökte hitta en sadel som passade ryttaren bättre än nuvarande. Inte helt lätt alla gånger!
 
Sen unghästtestet där jag var grindvakt, alltså stod med en grind som flyttades när hästarna skulle i väg plus öppna portarna, och så bar vi bort allt. Kom sedan hem till ett nästan bytt kök! Nytt köksgolv men då var det fortfarande lite kaos. Men när jag slängt i mig en fryspizza, haft besök av Cervins matte i stallet och nattat hästarna så var det färdigt och nästan som ett bytt kök!
 
Resten av kvällen tillbringades i Nisses stall, han skulle plocka av skorna på en ponny och jag mockade lite, sedan drog hans ston ut ur hagen så då blev det kvällspromenad också. Nu är jag sjukt trött! Har tittat på Lemonaden i kameran nästan varje timme i natt!
 
Ica i morgon, bara två arbetsdagar kvar nu innan fölsemester!
 
Från unghästtestet!
 
Tjock Lemonad äter kvällsmat! 

Aha-upplevelse!

Man vet aldrig när de där fantastiska ridpassen kommer, ofta är det när man minst anar det! Som en fredagskväll när man är trött och kommer igång med ridningen alldeles för sent!
 
På morgonen i stallet så var Cervin först ut och longerades med sadel. Först med stigbyglarna fastsatta men sedan med de nersläppta, han känns cool så jag ska börja med förberedande uppsittningsövningar som nästa steg. Sedan red jag Szum, med tanke på att jag inte suttit på honom på nästan tre veckor så var han fin och på hugget.
 
Sen Ica-jobb och massor av folk! Inser nu hur lugnt och skönt vi haft det under pandemin, nu ska alla ta igen allt som det verkar och folk tycks tro att de ska svälta ihjäl! Kom sen hem till ett renoveringskaos! Det ska bytas köksgolv hos Nisse och nu var golvet uppriven och kökets grejer och möbler är utställda överallt. Intressant att göra mat men det blev mat som åts stående!
 
Kom till stallet sent och ännu senare innan jag kom igång och red. Det var Grå som stod på schemat och hon har vilat och brukar inte vara så fin och rolig direkt efter vila. Fick ett ryck och sadlade lite för långt bak. Vi pratade en del om bogblad och hur sadelns bom ska vara i förhållande till bogbladet i rörelse på kursen, sedan jag kom hem har jag tittat lite på mina kunder och elevers hästar och insett att många sadlar ligger för långt fram.
 
Så testade att lägga bak sadeln på Grå lite, inte för att jag egentligen tyckte att den låg långt fram men för att jag tyckte att hon hade ett stort rörelseomfång i bogbladet. Och jäklar vad fin hon var! Hon släppte snabbare än hon brukar, använde ryggen mycket mer och höger galoppen som brukar vara svår gick lätt, sen gick ju vänster inte lika bra... Nu vet jag inte om det var en lyckträff och engångsföreteelse, om det finns annat bakom till exempel att hon äter gräs nu (hon brukar bli bättre när hon går på bete) men det är inte helt ologiskt att sadlingen har betydelse. Jag har tidigare upplevt att hon vill ha bredare sadlar än man tror, och att när hon är spänd och står emot så blir det bättre när jag sätter mig längre bak i sadeln. Ska bli intressant att fortsätta testa det här med henne, härligt ridpass i dag i alla fall!
 
Cervin med sadel!
 
Szums långhals!
 
Och så Grå! 

Torsdag!

Ännu en dag med lite sommarkänsla, dock åkte vinterjackan på igen under kvällens lektioner, någon riktig värme är det inte än.
 
I dag var Wasabi först ut, red lite på banan men efter några långsidor i trav var hon trött och ointresserad. Hon är ju väldigt lite riden nu men man tycker ju att fokuset borde räcka lite längre! Men även Clarinett var trött i dag, stod och sov när jag gjorde i ordning henne så det var nog lämpligt med lite skritt i skogen. Även Chokladen fick gå rundan i skogen och uppförde sig som en riktig tanthäst! Sist ut Kayden som jag tog i töm, satte kapsonen på tränset och ledde honom i den. I tömjobbet märktes det att han inte är genomarbetad sista veckan, han bet sig fast och jag hade svårt att komma åt halsen men det släppte snabbt och jag kunde avsluta där jag ville.
 
Sen spaghetti och köttfärssås till mat och i väg på lektioner. Efter lektioner och nattning av hästarna blev det fika med årets första rabarberpaj och fullt hus. Nu har jag tre arbetsdagar kvar på Ica innan fölningssemester!
 
Trött Wasabi efter ridning!
 
Chokladen i skogen!
 
Och Chokladen i hagen efter!
 
Och en klotrund Lemonad! 

Äntligen sommarkänsla!

Äntligen lite sommarkänsla med sol, lite värme och vindstilla, bara det att det inte blåser!
 
Igår började jag med att flytta Szum och Juliette till en hage med lite gräs, deras vinterhage var ganska tråkig med lera så det var skönt att få de till en ny hage.
 
Sedan tömkörde jag Cervin, han är tömkörd innan och det märktes för det gick bra och jag kunde även tömköra lite i trav. Tog sen även Grå och Szum i töm, red Clarinett lite på banan och longerade Kayden med kapsonen. Sedan matpaus innan det var dags för hoppträning för en liten tjej med två ponnyer!
 
När vi var färdighoppade kom Linda till stallet, hon väntade på Nisse som skulle så på en tappsko på Juliette. När skon väl var på plats så red vi ut en sväng, jag red Zayats som var riktigt pigg och med hela turen. Det var en sån där härlig majtur när man inte behöver jacka, fåglarna kvittrar, skogen börjar grönska och vägen är lagom hård!
 
Nu återigen ny dag och fågelkvitter!
 
Juliette och Szum dök ner och letade gräs direkt!
 
Cervin i töm!
 
Clarinett fick skritta av på vägen efter vårat ridpass, här är vi på väg tillbaka upp på gården
 
Från hoppningen, jag och ryttaren diskuterar banan medan ponnyn ser ut att ha annat i tankarna!
 
Zayats på väg hem! 

17:e maj!

Norges nationaldag och äntligen en dag utan blåst!
 
Jag började med att fixa lite med hagar, någon tråd hade gått på natten när det hade blåst hö under tråden som hästarna hade jagat. Sen när jag började med hästarna så var Cervin först ut, provade ett träns och sedan tog jag upp honom på banan och longerade lite. Finns ju lite att jobba med i longeringen men han var fokuserad och känns lyhörd. Sen tog jag Wasabi i töm, hon var lite seg och fick avsluta med att styra runt träd utanför banan.
 
Red dressyr på Chokladen och det kändes ganska bra. Sen tog jag tag i Kayden igen. Satte på kapson, för att bli starkare om han reser sig, och tog honom direkt från hagen till banan, dvs inte ner till stallet för pyssel emellan. Det gick väldigt bra och jag longerade honom lite. Får se om den känslan håller i sig, jag hoppas på det!
 
Sen matpaus med lax och pressad potatis, och efter det tillbaka i stallet och red Zayats. Vi red en sväng i skogen, något längre denna gång och det läskiga diket förra gången hade torkat upp så hon såg det inte ens. Sedan i väg på ett par lektioner och när jag kom tillbaka till stallet var Linda där och vi hjälptes åt att natta och flytta mina brudar till en ny hage. Så skönt att börja få bort dom från vinterhagarna som nu är blöta och leriga. Avslutade kvällen med fika! Nu ny dag och sol!
 
Bea och Lemonaden trötta igår, Lemonaden syns knappt i höet!
 
Cervin provar träns!
 
Cervin på banan och longeras!
 
Kayden med kapsonen!
 
Innan avsittning från Zayats!
 
Roligt med ny hage! Grå och Wasabi!
 
Clarinett tyckte att de kunde äta i stället för att springa runt! 

Lite mer blåst!

Blåst i dag igen, men nu tror och hoppas jag att det är lite värme på väg in!
 
I morse tog jag Clarinett i töm innan jobbet. Efter jobbet åkte jag direkt till stallet. Tog in Cervin, borstade honom lite och testade två sadlar. Mest ville jag kolla att det fungerade att ta ut honom från hagen och lämna kompisen. Men nu har jag en sadel att börja med när det är dags för det, i morgon tänkte jag prova träns på honom.
 
Sedan kom Linda och vi nattade hästarna. Sen blev det snabbmat till sen middag, risgrynsgröt, för sedan väntade digitalt möte med hästavelsföreningen och planering inför helgens unghästtest. Nu hoppas jag på några dagar med mycket ridning, gärna sol och ett gäng lektioner och träningar!
 
Clarinett i morse!
 
Sadelprovning på Cervin, den här sadeln tänkte jag börja med! 

Och det blåser!

Denna blåst som aldrig vill ge sig, ytterligare en dag med rejäl blåst igår!
 
På förmiddagen igår så kom det en häst för inridning, eller egentligen kom det två hästar då han hade med sig en kompis som sällskap. Det händer ibland att hästarna som kommer har med sig sällskap när ägarna inte kan lösa uppstallning för den häst som blir kvar hemma. I det här fallet så var en del av problematiken för hästen att lämna sin kompis, så då kan det ju vara bra att jobba med här också så inte det problemet är kvar när hästen kommer hem. Hästen heter i alla fall Cervin och är en ardenner, han är uppfödd av Nisse men har inte gjort så mycket, ska bli intressant att jobba med!
 
När hästarna hade kommit och allt var lugnt så longerade jag galopprogrammet med Chokladen och red Zayats över bommar på banan. Sen gjorde jag pizza till mat och åkte i väg för lektioner. Sista lektionen blev inställd pga blåsten så det blev inte så sent. Jag och Linda träffades i stallet och vi flyttade Lemonaden och Bea till deras fölningshage, en mindre, platt och torr hage där vi kommer ha kameraövervakning sen. De tyckte att det var väldigt spännande med ny hage och busade runt massor! Sen nattade vi hästarna och avslutade kvällen med fika. Nu ny dag och det blåser fortfarande!
 
Nya hästen Cervin
 
Red Zayats lite runt träden utanför banan också
 
Lemonaden med tjockmagen! 

Tacka vet jag hjälm!

Jag som var så taggad när jag kom hem på att rida, kolla sadlar och mysa med mina hästar. Blev inte som jag hade tänkt, men det blir det ju sällan!
 
Började igår med att gå runt den hage som stona ska flytta till, den är lite blöt på ett ställe så stängslade bort det och även om den inte är så grön än och fortfarande lite blöt så kommer den vara bättre än det de går i nu. Gick även runt en av vinterhagarna som ska få gäster, och mockade bort lite gammalt hö som var där. Lyckades även montera upp och få igång kameran till fölvaket. Kände mig ganska produktiv.
 
Såklart blåste det även igår, verkar vara standardväder nu. När jag drog igång med hästarna så tog jag Zayats först, hon fick jobba lite i töm. Sen var det Kaydens tur, tanken var tömjobb även på honom. Han har varit stökig att leda på slutet, så jag när jag ledde upp honom på banan så hade jag lina i stället för töm och ett spö, för att kunna hålla honom i från mig då han försöker bitas, givetvis hjälm för det har jag hela tiden på honom från att jag tar honom i hagen. Igår var han bökig och när vi skulle gå mellan hagarna så reste han sig på bakbenen och viftande med frambenen, så som han har en tendens att göra, och oturligt nog så träffade en framhov mig i huvudet.
 
Så glad över hjälmen som tog smällen men jag blev såklart lite chockad och rädd, och lite snurrig. Ringde till Nisse som satt i en bil några mil bort men han ringde i sin tur till Paula som kom på några minuter. Men jag stod ju fortfarande och höll i Kayden som var ganska stökig, så jag tog upp honom på banan och longerade lite, så han fick rasta av sig något innan vi tog av grejerna och släppte ut honom i hagen. Sen kom Nisse och han körde in mig på akuten.
 
De var mest oroliga för nacken, eftersom smällen på huvudet, rakt uppifrån, hade tagit bra för huvudets skull men med risk för skador på nacke och halskotpelare. Men röntgen var bra och jag skickades hem utan några restriktioner! Vi åt på hemvägen och sen nattade jag hästarna, och tittade lite på ridhjälmar. Jag behöver ju köpa en ny hjälm lite oplanerat! Men jag är väldigt tacksam över hjälmen!
 
Min tjocka Lemonad!
 
Trassel hade längtat efter sin matte, eller troligen mest på att få komma in i huset och inte bara i garaget som har erbjudits när jag var borta. Givetvis har hon en bädd i garaget men tydligen var köksbänken med ett draperi bättre!
 
Följa eran! Just nu väldigt tråkig att titta på! 

Tredje och sista kursdagen!

Tre intressanta och givande dagar är förbi och jag är på väg tillbaka till verkligheten!
 
Sitter på tåget nu på väg hem. Det har varit en jättebra kurs, intressant, lärorik och givande. Nu gäller det ju bara att räkna ut vad jag ska göra med det här och gå vidare. Hur jag ska lära mig mer och utvecklas och hur jag ska få in det i företaget. Sen känns den första funderingen nu om jag har några sadlar att rida mina hästar i efter att jag gått igenom sadlar och hästarna hemma? Vi har hittat så mycket fel på de sadlar vi kollat på så det känns som att det är fel på många sadlar, och sen detta om de passar hästarna, tillräckligt, bra. Ska bli intressant att gå igenom i alla fall!
 
I dag har vi tittat på hela ekipage. Först hästarna hur de ser ut, sedan gått igenom sadlarna de hästarna har och så red en ur gruppen och vi analyserade det. Vi hann bara två hästar, men vi diskuterade ju rätt mycket också!
 
Blev lite spännande när jag åkte sen, det är ju fredag den 13e i dag och jag har en viss erfarenhet av att kliva på fel tåg eller kliva av på fel station så tyckte inte innan att det var rätt dag att åka på egentligen... När jag skulle åka bussen från travbanan så var den sen, och knökfull så jag fick stå. Bussen blev under resan ännu mer sen då det var fel på en förr som var tvungen att stängas utifrån. Så jag började få lite panik men med en hållplats kvar, när chauffören var ute och fixade med dörrarna så sa en annan resenär åt mig att kliva av och gå till stationen för det var nära. Då hade jag 9 minuter till mitt tåg! Så jag sprang till stationen medmin jättestora och tunga ryggsäck och en väska i handen! Helt slut var jag när jag kom fram men jag hann fram innan tåget kom in på perrongen så var väldigt nöjd! Hade varit jobbigt att missat det tåget!
 
Nu längtar jag hem till mina hästar och hoppas på mycket tid för dom i helgen och mycket ridning, dock vet jag jag har mycket att göra... Men min kropp behöver lite ridning nu efter stillasittande i tre dagar, gåtdagens promenad, dagens springtur och en stenhård säng i stugan!
 
Första hästen var en 19årig skimmel med lite knepigt sadelläge!
 
Sen fortsatte vi med den hästen vi testade lite på igår
 

Andra kursdagen!

Ny kursdag och fullmatad i huvudet!
 
I dag har det varit mer fokus på hästen. Först en massa teori om hästen, om utprovning, om sadeltiilbehör som gjorda och stigläder. Sen till stallet där vi fick se när hon gick i genom en häst och gjorde mallar på den. Efter lunch och mer teori, om ryttaren få, så fick vi rita av och göra mallar på en häst, och testa lite olika bommar. I morgon ska vi börja lägga på sadlar och provrida, det ska bli intressant!
 
Gick en rundvandring efter kursen var slut, intressant då anläggningen är enorm redan (egen hästklinik känns ju galet lyxigt när man kommer från Norrland där inga kliniker finns) och de är i startgroparna för att bygga ut ännu mer! Förutom travbanan med travtävling varje tisdag och flera proffstränare så finns naturbruksgymnasium med både trav, islandshäst och ridhäst inriktning, hovslagarskola, hästklinik och islandshästsoval.
 
På kvällen gick jag in till samhället och handlade lite och åt en kebab, på väg hem gjorde jag en avstickare och gick och tittade på en ridskola. Tyvärr kom jag inte in och kunde titta på några lektioner men det var fina stall och dubbla ridhus. Ganska mör när jag kom hem för det blev nästan en mil jag gick... Nu ladda om för i morgon med kurs och hemresa!
 
Sånt man inte vill se, tryckskador från felaktiga sadlar
 
Genomgång i stallet
 
Test av sadelbom

Första kursdagen!

Alltså det var ju evigheter sedan jag var på resa sist och på kurs, jag har verkligen saknat att åka på kurs under pandemin! Men nu är jag här och har haft en riktigt bra dag!
 
Kom till Skövde tidigt i morse, sovit lite på tåget men det blev ju inte så många timmar och inte så sammanhängande. Tåget var försenat, såklart, men jag lyckades ändå hinna med min anslutande buss. Tyckte att jag gjorde det bra som hann byra från tåg till buss på en okänd station på mindre än 10 minuter!
 
Sen har det varit kurs hela dagen! Vi är på Axevalla travbana och i dag har det varit mest teoretiskt. Har gått igenom hur en sadel är uppbyggd, in i detalj, och hur man kan hitta felaktigheter och detektera. Mycket intressant! Jag bor kvar på travbanan i en stuga, fick åka med en annan kursdeltagare och handla lite i Skara. Det var tur för det ösregnade så jag var inte så sugen på att gå in till byn som är någon kilometer härifrån, kanske blir i morgon i stället. Kvällen har jag tillbringat med att räkna ihop mina körda mil förra året (ja jag måste tydligen jobba) och gått en promenad på stallområdet på travbanan, jag bor verkligen på travbanan för själva banan är typ 30 meter från stugan!
 
Nu ska jag sätta igång en film på telefonen och ladda för ny dag imorgon. Det är verkligen intressant med sadlar, men väldigt svårt!
 
Framme på Axevalla!
 
Från föreläsningen!
 
Massor av sadlar har vi tittat på, mest de som har olika fel!
 
Test om bommen är hel på sadeln!
 
Utsikt från min stuga! 

Resfeber!

Tror ni inte att det har blåst stormvindar i dag med? Varmt men blåsigt!
 
Dagen har bestått av förberedelser. Jag har mockat alla lösdrifterna, slagit ner stolpar och packat en massa hökassar. Så mycket ridning blev det inte i blåsten men jag longerade galopp programmet med Chokladen och red sen Zayats på banan. Hon fick jobba med skänkelvikningar och serpentiner, gick ändå bra i blåsten men tog sedan Kayden och Clarinett i töm då det bara blåste mer och mer.
 
Gjorde klart och skickade in momsrapporten, fixade mat, åt och packade. Och tömkörde Paulas häst, som tur var lite mindre blåst men i stället lite regn. Nattade mina hästar, dusde och packade klart innan jag fick skjuts till Sundsvall av Nisses son. Nu sitter jag på tåget på väg till Skara och kurs i sadelatillpassning. Ska bli väldigt spännande och intressant! Känns som evigheter sedan jag var på resande fot sist!
 
Trassel hjälpte till med vattningen!
 
Och sen hjälpte Wasabi och Grå till med mockning!
 
Chokladen efter sitt jobb, tycker att hon är fin i kroppen nu!
 
Trassel slappar!
 
Nedtravning med Clarinett i töm! 

Lång måndag!

Blev en väldigt lång dag idag, men jag har fått mycket gjort!
 
Började morgonen i stallet och red Kayden. Först lite i töm och sedan vändningar uppsuttet och i dag följde han verkligen innertygeln vilket kändes bra, tog bara ett tag... Sedan kom min hovis och skodde honom, gick riktigt bra! Men det var nog ganska bra att jag hade jobbat honom lite innan, bra tips till alla med otåliga hästar som ska skos, rid dem innan!
 
Sedan hann jag även rida ett dressyrpass på Clarinett innan det var dags att byta om och åka på Ica och lösa av Linda som jobbat för mig. Efter jobbet gjorde jag kebab till middag och sedan till stallet och red Wasabi. Hon fick också jobba med en massa vändningar i skritt, precis som Kayden. Sen när stallet var klart så bokförde jag klart den här perioden, nu bara momsrapporten kvar men det tar jag i morgon. Nu ska jag försöka sova!
 
Dagens enda bild, Kayden som tuggar på mitt spö innan ridning, som en riktig bäbis! 

Söndag!

Alltså tror ni inte att det blåste rejält i morse med? Jag blir tokig!
 
Så jag tog Kayden i töm, med facit i hand så var det bra för han hade dragit ur mig all energi innan vi ens kom upp till banan! Detta genom att prova allt! Att bitas, att stanna, att gå när man ska stå, och sista utmaningen var att stänga staketet på banan, tror att han hoppade ut tre gånger nedan jag höll på! Longerade sedan honom några varv innan jag satte på tömmarna och kunde börja tömköra. Han är som en jättestor bäbis och tonåring på samma gång! Sedan longerade jag även Szum lite innan jag åkte på jobbet!
 
Efter jobbet gick det snabbt att fixa mat och sen i väg till stallet. Hade två dressyrträningar med en tjej som hade med sig två ponnyer. Till min stora glädje hade det typ slutat att blåsa och det var riktigt trevligt att ha träning. Sedan red jag Chokladen, har beslutsångest om jag ska anmäla oss till en tävling här i närheten eller inte. Vi är inte alls i tillräckligt bra form, men vi behöver träna på att åka bort, på att tävla och på att rida program. Men det är ju inte heller gratis att tävla. Hade tänkt bestämma mig efter kvällens ridning, men jag vet fortfarande inte...
 
Sist så red jag Zayats lite i skogen ovanför gården. Det började med att vi skulle gå över ett enormt vattenfyllt dike, som en flod ungefär, i alla fall så upplevde Zayats det så. Egentligen var det en minidike med lite blöt lera. Vi tog oss över, kunde klättra lite i skogen och styra runt träd och stubbar, och sedan tillbaka igen. Fastnade vid samma dike, nu var hon trött och började veva med frambenet och ladda för att hoppa det enorma diket. Jag satt av och gick före, och hon hoppade över! Vi behöver träna lite på diken tror jag!
 
Nu ladda för måndag men med annat upplägg än vad mina måndagar brukar ha!
 
Kayden i töm i morse!
 
Zayats och jag blickar ut över utsikten från min "skog"! 

Less på blåsten!

Å vad jag är less på blåsten! Visst att det är bra att det torkar upp men jobbigt att rida dessa spända och gröna hästar! Och jobbigt att göra i ordning hästarna utomhus när schabrak och paddar blåser runt! Fick bli jobb från marken med hästarna igår, men nu blåser det ju lika mycket i dag!
 
Jag tog Wasabi i töm på morgonen, hon fick bland annat trava bommar på raka spår och jag upptäckte att hon tar yttertömmen sämre i vänster varv än i höger. Sen jobb på Ica, och ganska bra fart där, och när jag kom hem så mat och lite bokföring i väntan på att blåsten skulle lugna sig. Det gjorde den inte.
 
Tog Grå i töm och longerade Zayats över hinder. Avancerade lite och hade två hinder på volten, hon börjar hitta hur hon ska hoppa och är riktigt duktig! Sen nattade jag hästarna, tömde jag banan på hinder och sladdade den med bilen. Om jag önskar mig en fyrhjuling? Skulle tro att det är lite smidigare att sladda med en sån! Jag hann även ta rätt på en rymling hos Nisse och bokföra ytterligare lite till.
 
När jag var klar i stallet igår så hade blåsten lugnat sig, men nu i dag blåser det lika mycket igen! Blir så less!
 
Wasabi i töm!
 
Oskar åkte hem igår, så jag släppte ihop Szum med Juliette, det var odramatiskt men jag fick dom inte på samma bild
 
Grå, som nästan är vit nu. Om man bortser från hur mycket hon rullar sig...
 
Nysladdad bana! 
 

Majkvällar!

Äntligen lite varmare och jag har inte behövt vinterkappan alls i dag!
 
I morse longerade jag galopprogrammet med Chokladen och red Kayden. Tog han lite i töm först och sedan satt jag upp och bara red en massa vändningar åt olika håll. Kan tyckas som en baggis för en riden häst men han ville ju inte alls följa innertygeln från början och han använder sin hals lite som försvar. I dag slappnade han faktiskt av en liten stund och mjuknade lite i halsen, och sen var han så trött och lugn efteråt så drt var nog bra jobb för honom!
 
Sen Ica och full rulle. Hem, mat och äta, till stallet och kom upp på Clarinett 20.45! Tur att det är ljusa kvällar nu! Vi red ut och travade massor, Clarinett är rund som en julgris och behöver jobba bort några kilon nu i vår! Men säg inte det till henne, hon tycker att rund är en fin form! 
 
Nu väntar jobbhelg!
 
Kayden i dag i töm, med sadel! 

Allergi!

Allergin har totalt nockat mig, jag är täppt, snorig, nyser och så jäkla trött!
 
I dag började jag med att göra klart hagen jag började med i helgen. Skönt att redan ha ett par hagar klara inför inbetningen. Red sedan, först Zayats som även i dag fick hoppa några små hinder. Sen Oskar som nog börjar bli ganska fullmatad, är nog dags att åka hem och smälta lite. Även Grå red jag dressyr jobb på. Sedan var planen att rida Kayden men när jag släppte ut Grå blåste det in ett oväder med regn och blåst, kände hur ridsuget dog av och jag tog i stället Szum i töm. Hoppas på bättre ridväder i morgon. Givetvis var det sol igen när jag var klar med Szum.
 
Sen middag och i väg på några lektioner. Linda kom och fikade lite och nu hoppas jag att kunna sova bättre i natt, laddat med två olika allergimediciner! Förutom pollen så känner jag av ridbanedammet mycket, och det har jag ju utsatt mig för i kväll!
 
Dagens enda bild, innan avsittning från Grå 

Onsdag!

Vädret är på bättringsvägen, behövde bara vinterkappan bitvis igår!
 
Jag mockade och spånade lösdrifter innan jag började rida. Först ut var Wasabi, är nästan två månader sedan jag satt på henne sist, och då skrittade jag bara ltr och innan dess ytterligare några veckor. Så igår blev det också bara lite skritt och känna efter. Sedan red jag Chokladen, försöker hitta lite mer tävlingsform på henne men även om traven bitvis känns bra så är det mycket jobb kvar i galoppen. Red även Kayden, först jobb i töm och sedan uppsuttet, red även lite travövergångar. Även om han känns lite lugnare nu så försökte han igår i stället att bita mig några gånger, det är som att om inte det förra fungerar så testar han något nytt, men snart borde jag ha kommit igenom hans reputoar?
 
Sen byggde jag fram kvällens bana innan det blev hamburgare och stripes till middag. På kvällen hade jag hoppträning med två ekipage, och sedan ytterligare ett ekipage efteråt då en tjej hade två ponnyer med sig. När de hoppat klart, gick jättebra för de alla, så red jag Clarinett lite på banan innan det blev nattning och sen bokföring. Ny dag, jag är lite snorig men vet inte om det är allergi eller förkylning på gång. Är ju mycket pollen nu och jag tål verkligen inte ridbanedammet längre. Ja, ja det lär nog visa sig!
 
 
Wasabi efter ridning!
 
Och Kayden!
 
 

Skitväder!

Fortsatt skitväder igår med stormvindar och hagel! Min plan att rida en massa stöp och i stället blev det annat gjort!
 
Efter att ha mockat en lösdrift, eller mest i hagen utanför lösdriften, så gjorde jag i ordning fölningshagen. Det som fattas nu är att gå runt den stora hagen som den sitter ihop med, men det får bli när det är lite torrare.
 
Jag tog tre hästar i töm i blåsten, Zayats, Oskar och Grå. Sedan åkte jag på Hammarn och köpte foder, och åkte förbi Dajmens nya hem och hälsade på henne i hagen. Hon hade två väldigt sociala kompisar, som gärna ville umgås med Dajmens gamla matte, men de verkar komma väldigt bra överens.
 
Sen mat, lite bokföring och i väg på lektioner. Eller egentligen en lektion och två hästar som tömkördes, och det var nog bra för det var riktigt skitväder på lektionen och svårt att höras i blåsten. Sen nattning av hästarna. Nu ny dag och jag hoppas på bättre väder och mer ridning i dag!
 
Fölningshagen, den svarta pricken är Trassel som övervakade arbetet. Efter lite funderingar så ska det nog upp en tredje tråd, i alla fall på avspärrningen för att hålla nyfikna föl inne.
 
Oskar i blåsten!
 
Nisses hund Deja sitter i traktorn och övervakar reperationen av den, som en boss! 

Blåsväder!

Vilket oväder det var igår! Blåst, regn och hagel, jag hade tur och var inne på Ica men det verkar fortsätta blåsa i dag!
 
På morgonen var det fint väder och jag tog Kayden i töm innan jobbet, han var riktigt lugn och trevlig! Hoppas att det vänder med honom nu!
 
Efter jobbet direkt till stallet, fick ta rätt på grejer som blåst över hela gården och en del av den här plasten som dragit ihop sista veckan var återigen utspridd. Fanns en hel del att fixa på hagarna, stolpna trycks upp av tjälen och det är inte en bra kombination med blåst. Ägnade även en orimligt lång tid att leta mina vattendunkar, som jag sedan hittade inne i garaget, det var nog Linda som tagit tätt på dom.
 
När stallet var klart var det snabba bud att fixa mat och kaffe innan digitalt styrelsemöte klockan 20. Jag hann precis äta! Fick lite bokföring gjord också men så mycket mer blev det inte ig9, tråkigt att det blåser i dag med, men det kanske torkar upp fortare då?
 
Kayden igår morse! 

Första maj!

Som vanligt så hade jag stora planer i dag, och typ hälften gjort.... 
 
Planen var att ta en häst på morgonen, men jag var så trött att tiden rann i väg så det enda jag hann innan jag åkte på lektioner var att stolpar klart hagen jag började med igår. Nu fattas det tråd där och det hoppas jag att hinna med i veckan, sen fattas det ju gräs också... 
 
I väg och hade några lektioner, när jag kom hem laddade jag om med lite bokföring. Jag har en massa bokföring att fixa nu och eftersom jag är så trött på kvällarna så tyckte jag att det var bättre att göra det innan stallet. Bakade även en sockerkaka eftersom Nisse hade besök, och gjorde pizza som vi åt innan jag tog mig till stallet.
 
Väl i stallet så tog jag Wasabi i töm och red lite på Szum. För Zayats del är det dags att börja rida ut ensam, i dag passade jag på när Paula ändå skulle gå hem efter att ha filmat när Linda red. Då red jag med Paula en bit innan jag vände och red hem igen, det gick verkligen jättebra och eftersom det kändes som en för kort tur så red vi även en sväng på gården efter. Avslutade min kväll med att jobba Clarinett i töm.
 
Nu laddar jag för Ica i morgon, och för ytterligare en intensiv vecka. Nu känns det som att det bara blir mer och mer hektiskt framöver!
 
Zayats på väg tillbaka till gården! 

Valborg!

Vädret igår blåst, regn och sol, mest samtidigt! Skönt att det nu är maj och vi borde slippa aprilväder?
 
Förutom att mocka lösdrift igår så började jag sätta stolpar på en av gräshagarna på gården, långt i från klart men i alla fall en början. Annars så är en ständig uppgift nu att slå ner hagstolpar som tryckts upp av tjälen, och plocka plast.
 
Eftersom det blåste igår så började jag att jobba hästarna från marken. Oskar longerade jag över hinder, han tycker ju att det är lite jobbigt med hinder och bommar men det går bättre och bättre. Chokladen fick gå galopprogrammet i lina och Grå jobbade jag i töm. Sedan skrittade jag ut Clarinett i skogen hemma för att se om det var blött, men det var mest fortfarande fruset. Tog Kayden sist med samma upplägg som dagen innan, först tömjobb och sedan uppsuttet skrittjobb.
 
Sedan middag, tillbaka och natta hästarna och så åkte jag och Nisse på majbrasa. Majbrasan var dock bara en väldigt stor eldkorg och när vi kom började alla åka därifrån. Men vi träffade lite folk, och hängde sedan på ett par vänner som skulle åka en sväng på skogen och titta efter djur. Vi såg orrar, tjäderspel, älgar och något som antingen var en rotvälta eller en stel älg. Sen blev det surr och bubbel några timmar hos dom innan vi kom hem igen.
 
Trött i dag men nu är det full fart som gäller igen!
 
Grå i töm! 
 
Här ser man det omväxlande vädret, sol på Grå och banan, men kolla på de mörka molnen!
 
Trött Clarinett när jag skulle rida igår!
 
Kayden!
 
Trassel-katten!
 
Och en väldigt dräktig Lemonad, tror ni att hon kommer att gå fem veckor till? 

RSS 2.0