Intressant dag!

Intensiv dag med bästa Ulrika, så intressant och roligt, men jag är helt slut nu!

Jag började i morse med att köra upp Grå och Wasabi från betet, redan då var Grå lite stressad. Sen åkte jag till det stall där Ulrika skulle börja behandla ett par ponnyer, och hann vara med och se, och hjälpa till litegrann där!

Sen fortsatte vi hemma hos mig, med Wasabi först. Hon har inte träffat Ulrika eller fått massage innan men tyckte det var en helt okej aktivitet. Hon hittade några muskelbristningar och spänningar som nog hörde ihop men inget som inte gick att lossa, utom eventuellt en låsning i SI-leden på en sida, så ganska bra resultat ändå! Kom ihåg så många vurpor hon gjort, kastat sig legat under bommen i transporten och gör illa sig hela tiden! 

Sen var det Grås tur men hon var så stressad att vi inte kunde göra något alls! Hon är ju väldigt lättstressad och blir väldigt blockerad när hon är stressad och i dag var hon helt borta. Vi provade att longera men det hjälpte inte. Lyckades konstatera att vänster bog var låst så den ska jag försöka lossa själv senare. Några av de intressanta saker jag lärt mig i dag är att känna på låsta bogar, och bogar som är loss. Känna på misstänkt låsta SI-leder och försökt lossa dom, fick testa lite på Wasabi eftersom hon inte är helt säker att lyfta bakbenen på så det är lugnast att jag gör det. Vi misstänker en låsning på höger sida som vi inte riktigt fick bort helt i dag.

Sen lite fika innan en av mina elever kom med en häst. Väldigt intressant då han satt fast på en hel del ställen men också var snäll att känna på och lyfta, så jag lärde mig mycket! Det är verkligen roligt, intressant, svårt och lärorikt!

När Ulrika åkt red jag lite på Grå, hon hade taggat ner lite och var faktiskt trevlig att rida men stressade upp sig lite igen när jag skulle köra ner dom till betet igen. Hon tog liksom all min energi i dag och jag var så trött efter! Men lite middag och sen fick Kayden och Movie jobba i töm över bommar! Jag ska ladda nu för inventering på Ica i morgon. Gruvar mig så för det är så tråkigt!

Doris på Ulrikas bil! 

Behandling pågår, just här i solsken men det regnade en hel del! 

Doris tänkte följa med Ulrika hem, här i hennes väska

Här i djupvågsväskan där hon sen somnade! 

Och Kayden i töm! 

Intensivt!

Känns som att det är intensiva dagar hela tiden nu!

Igår longerade jag Kayden på morgonen innan jobbet. Jobbade, fixade mat och sen skulle jag och Linda rida. Clarinett hade båda bakskorna superlösa så fick börja med att fixa dom. Efter ett antal svordomar satt dom men hann såklart bli mörkt innan vi han rida klart. Jag saknar redan de ljusa kvällarna! Och så saknar jag en bra hovslagare som har tid att sko, verkar vara svårt med det!

Doris var självklart med på ridbanan i morse när jag longerade Kayden! 

Foderkurs!

Igår morse kändes det verkligen som höst, dimma, kyligt och gula löv i skogen! Men fortfarande fina dagar!

Jag red Movie i skogen innan jobbet igår, efter jobbet var det snabb middag och sen foderkurs. Tyvärr få deltagare, det var redan från början lite för få anmälda men jag bestämde mig för att köra kursen ändå och så blev en sjuk så det blev en liten och intim kurs. Tycker egentligen att det är konstigt att det är så svårt att få deltagare till foderkurserna. Jag får mycket frågor om foder, diskuterar hull på hästarna ganska mycket när jag är på lektioner och jag upplever att det brister mycket i foderkunskaperna hos många hästägare. Och det är svårt med foder, och dyrt, men desto viktigare att försöka lära sig och inte bara lyssna på foderförsäljarna som bara är ute efter att sälja!

Blev inget mer vettigt gjort igår, nu väntar en dag till på Ica!

Movie i skogen med alla höstlöv! 

Intensiv helg!

Intensiv lördag, och såklart lite regn också. Vi behöver fortfarande inte mer regn!

Jag tog Kayden i töm innan jobbet. Efter jobbet så var det snabba bud att fixa mat och äta, för sen hade jag två pass med hoppning här hemma. Efter hoppningen så jobbade jag Forzett lite med uppsittningsträningen, var själv igår men testade att lägga över benet lite. Går bra fast hon får lite för lite tid, jag önskar som vanligt att jag hann med varje häst mer. Men Forzett är här på de premisserna, i mån av tid!

Avslutade kvällen med glass och planering för denna kvälls foderkurs. Så blir intensiv dag i dag med, först stallet och sen Ica, och i kväll foderkurs!Björnjakt!

Värmen håller i sig, även inne på Ica, men på morgonen börjar det kännas som höst. Och så det där jäkla mörkret som kommer alltför tidigt nu!

Igår började jag med hästarna och nere på betet. Red lite dressyr med Clarinett i den gamla hagen, tyvärr lite halt i det blöta gräset så vi höll oss till någon fattning och sen travjobb. Sen upp på gården och tog Movie i töm.

I väg på Ica med fredagstempo och tropiskvärme i butiken, och sen efter jobbet orkade inte jag göra mat utan det fick bli kräm till middag.... Jag och Linda träffades nere på betet och red ut med Juliette och Grå, tur att de hade jagat i väg björnen som var sedd där kvällen innan (men det är ju björnjakt så de hade jagat den på dagen), våra hästar var tillräckligt yrsliga ändå, utan björn! Men mest innan vi kom i väg och det var nog knotten som irriterade dom. Vidrigt mycket sånt nu!

Nu ny dag och mer Ica-jobb väntar!

Flickorna nere på betet igår morse! 

Så härligt att dressyra så här! 

Forzett i hagen! Augusti-värme!

Måste ju säga att augusti bjudit på betydligt bättre sommarväder än juli gjorde! I dag varmt och svettigt!

Började på gården i dag, tog Kayden i töm och red Movie. Sen ner till betet där jag tog Chokladen i töm först. Har inte tömkört henne sen hon fick sånt gjordtvång i början av sommaren men nu var det inget. Red även Wasabi, men hon var inte alls på humör, spänd och svårkomunicerbar så red bara lite i korsningen. Tror faktiskt att hon var lite trött sen gårdagens tur.

Lite fika och sen i väg och tömkörde en ny ponny, roligt. I väg och köpte kraftfoder till hästarna och mat till oss, och tankade bilen!  Skönt att kunna göra det, och skönt att få in pengar men lönen är typ redan slut!

Efter mat så åkte jag ner och gjorde klart den nya hagen, Linda kom och hjälpte mig, och vi hann precis flytta upp hästarna innan mörkret. Så tråkigt att det blir mörkt tidigt nu! Jag hinner ju inget!

Kayden i töm i dag! 

Hemmadag!

Skönt att ha några dagar utan alltför mycket inbokat, är ju fulla dagar ändå!

Igår började jag med att tvätta klart täckena, skönt att ha det gjort. Ett par stycken behöver lagas lite småhål på och det fattas två eller tre vintertäcken men ingen kris än. Sen ner till betet där jag red Grå först. Red lite dressyr på gräset bredvid hagen, byte sadel efter en stund dåhon var sur och kickade en massa. Blev betydligt bättre, men inte helt bra, hon har breddat på sig ganska bra över ryggen hon med.

Sedan red jag ut med Clarinett och tog Wasabi som handhäst, dök på en massa bilar i skogen och blev påmind om att det är björnjakt nu. Sen om det var det de gjorde här vet jag inte men kanske bäst att ha lite koll. 

Upp på gården igen, hade en dressyrträning och sen stekte jag pannkakor till middag. Kvällspasset inleddes med att bygga hage, en tredjedel kvar men förhoppningsvis blir den klar i kväll. Sen tillbaka på gården och tog Kayden och Forzett i töm. Kayden har vilat två veckor, dels tror jag att han behövde det och dels ville jag se om han tog sig bättre i hullet om han inte jobbade, men det var snarare tvärtom! Forzett tömkörde jag i skogskanten runt träd, och det tog en ganska lång stund innan hon märkte att jag faktiskt försökte styra henne runt träden och att hon inte bara skulle gå som hon ville. Ganska lik sin storasyster där, Clarinett vill ju också helst välja stig eller väg själv!

Linda kom på fika på kvällen och jag gjorde blåbär och hallonpaj. Nu ny dag, fortfarande lite förkyld men mycket på schemat idag. Och så lön, verkligen efterlängtat denna månad när jag inte haft några pengar!

Grå efter ridning, i sitt Mulle-schabrak! 

Kayden känns väldigt stor i den här vinkeln, jag ska precis tränsa och funderar över hur det ska gå till! 

Forzett i skogskanten! 

Bob igår kväll! Förkylningsdag!

Lite förkyld och gåttpå halvfart, jobbigt att vara sjuk när det är varmt...

Började med att rida ut Chokladen. Hon hade en svullnad på bogen, misstänkte spark men efter att vi skrittat i skogen över en passa stockar så var svullnaden nästan borta! Clarinett fick jogga lite i töm och sen började jag riva den förra hagen och bygga upp en ny. Har lite kvar att göra men har också några dagar kvar på mig.

Upp på gården och red ut Movie. Sen tacosrester till middag och i väg på lektioner. På hemvägen var det styrelsemöte med hästavelsföreningen som jag tog i bilen. Nu hoppas jag att jag är lite mindre snorig i morgon så jag hinner och orkar mycket!
På hemväg med Chokladen! 

Clarinett i töm! 

Movie hittade matsäck i skogen! 

Måndag!

Jobbade igår och varorna kom direkt på morgonen, innan jag ens hade hunnit dricka klart kaffekoppen. Rivstart kan man säga!


Fast jag hade ju börjat dagen nere vid betet och tog Grå i töm. Grå var inte alls på humör och bet mig i armen! Men hon var mest stressad över att hon inte såg de andra hästarna, hon beter sig lite märkligt emellanåt och igår var verkligen en sån dag.

Efter jobbet så red jag Movie. Hon kändes jättefin efter Ulrikas behandling. Jag tycker själv att det redan innan Ulrika var här hade blivit stor skillnad på hästen, från att ha varit lite kort och låst i sina rörelser har hon släppt och blivit loss. Nu var det som att Ulrikas behandling hade fördubblat den förbättringen, och hon känns nästan överrölig nu!

Nu tisdag och jag är lite snorig, Nisse klagade i helgen på att han fått någon barnförkylning så det är nog det jag också fått. Ska försöka ta det lite lugnare, och så klart hålla avstånd!


Sensommarträningsdag!

Igår var det träningsdag på Brännan och full fart!

Morgonen gick åt till förberedelser, sen drog vi igång med dressyrträningar på förmiddagen, lunch, teori, två pass med markarbete och så tömkörde jag en av hästarna. Hade uppsutten teori med Clarinett och sen avslutade vi med tacos! Vädret var bra, tur att det inte var på lördagen jag hade kursen, trevligt folk, mycket hästprat och bra ridning!

Linda kom till tacosen efter att ha jobbat. Vi plockade ihop lite, åkte med grejer och fixade lite sedan red jag ner Clarinett. Hon red Juliette åt andra hållet så vi träffades på vägen, red en liten avstickare innan vi red tillbaka.

Nu ny dag igen och dags för Ica igen!

Enda bilden jag tog igår! En av ryttarna på banan och nästa ekipage väntar utanför! 

Jag och Clarinett på teorin! 

Doris var med hela dagen, hon busade, gosade och var allmänt i vägen. Här hänger hon på en av bilarna! 

Galen regndag!

Nä men fy vad det regnade igår! Visserligen varmt, men onödigt mycket regn!

Blev mest förberedelser inför dagens kurs igår, var ju inget riktigt ridväder. Förmiddagen så städade jag och fixade lite på gården. Sen eftermiddagen så lagade jag mat. Gjorde en pastasallad till dagens lunch och förberedde tacos som vi ska till middag.

Till slut var jag tvungen att rida fast det fortfarande regnade, dock inte så kraftigt längre. Så red Chokladen, började på banan för att känna hur hon kändes efter behandlingen och sedan red jag ner henne till betet. Hon kändes väldigt loss i ryggen!

Sedan red jag i stället upp Clarinett, även hon fick gå lite på banan. Hon var riktigt dryg, lyckades trampa ner i ett dike och dra av skyddet och skrapa sig lite på en vägtrumma! Sen riktigt dryg när jag red på banan så jag fick verkligen rida (i regnjacka och 18 grader=varmt!!), nu hoppas jag hon är bättre i dag när hon ska visa teori. Och så hoppas jag att hon behåller skorna på sig, hagen hon går i är väldigt blöt, såklart efter gårdagens regn. Kunde inte sladda banan heller för det var så mycket vattenpölar. 

Håll tummarna nu att allt flyter på i dag! Sommarregn!

Så var det regndag igen, ganska less på det nu... Speciellt som det är störtskurar och hällregn varje gång, varfinte ett fint sommarregn? 

Igår jobbade jag på Ica. Efter jobbet så tog jag Wasabi lite i töm, och var även så nyfiken på Movie efter behandlingen så tog även henne i töm. Tycker att det var stor skillnad på henne, trampade på mer bak av sig själv, mjukare på böjt spår och i höger varv kunde jag få mer ärlig böjning i henne. Blir spännande att rida henne sen!

I dag har de hotat med över 50 mm regn, en del har nog kommit redan då det åskat rejält i natt. Jag har mycket att göra men försökt planera så jag inte har så många hästar att rida. Ska ha kurs i morgon så det är lite stök inför det, eller ganska mycket stök inför det, och såklart måste jag rida några hästar så hoppas att det inte regnar hela dagen!

Wasabi igår! 

Så här såg prognosen ut inför i dag! 

SI-leden!

Så intressant dag när bästa Ulrika har varit här och gått igenom hästarna. Precis vad jag behövde nu, lite pepp, intressanta diskussioner, nya kunskaper och en massa hästprat!

Men i vanlig ordning började dagen med lite kaos! Jag inledde med att fixa i ordning den hagen där stona gick på bete innan denna hage, det har växt upp där så de ska få gå där någon vecka medan jag fixar i ordning nästa hage. Den här hagen stod ju klar men något djur hade passerat igenom den så det var lite att fixa, planen sen var att ta ner dom dit på eftermiddagen när jag hade hjälp.

Men den planen sprack. När jag kom upp till stona så var Clarinett utanför hagen, det var väldigt lugnt tills jag försökte fånga henne då drog hon galopprace och bockserier på gräsmattan! Fick till slut tag på henne men ändrade hela min plan. Red henne ändå, hon behövde komma ut för att varva ner, men red en väldigt kort tur och med Grå som handhäst eftersom hon blev stressad av stöket, sedan lämnade jag dom i den nya hagen direkt. Hämtade Wasabi och Juliette också och ledde ner dom, då var ju hästarna på plats redan. Sen gjorde jag ett försök att rädda och laga gräsmattan innan jag åkte till Nisses stall där Ulrika redan börjat med Paulas häst.

Förutom den så hade Linda ridit dit Bea som skulle gås igenom nu när hon ska igång igen, sen fortsatte vi hemma hos mig med Movie och Chokladen. Av dagens fyra hästar så var tre fast i SI-leden! Vad jag förstår så är det så pass vanligt, ungefär 80% om jag minns rätt har problem där. SI-leden kan påverka en massa annat så jag hoppas på stor skillnad på de hästar som är lossade i dag.

Chokladen satt fast i SI-leden igen, inte oväntat efter hennes transportincident men min känsla är att problemen hade kommit tillbaka innan det. Det känns som att något tar emot i höger galoppen och så kändes det även på kursen, men inte i början av sommaren så någonstans där har det hänt. Några spänningar i höger bog och bringa är det enda vi kan härleda till stöket i transporten. Chokladen är svår att lossa eftersom hon gärna far runt eller sparkar när det gör ont. Men Ulrika fick ändå loss ganska mycket på henne så jag hoppas att det ska bli skillnad.

När Ulrika åkt hem så hjälpte Linda mig att hänga på Forzett. Första försöket att hänga i skritt så studsade hon i väg men sen gick det jättebra. Går sakta framåt med henne med!

Efter det middag, spaghetti och köttfärssås och vi bjöd Linda med,och sen lektioner. Började med en hemma och sen i väg för två till. Avslutade kvällen med att baka en sockerkaka med äpple. Nu borde jag sova för längesen, är tidig morgon som gäller i morgon! 

Sista sekunden!

Så var momsrapporten inlämnad, med en timme till godo! Så skönt att ha det gjort!

Lite svalare i dag, åskat och regnat i natt och sen har det varit svalare ute, dock inte inne på Ica... Jag började i stallet med att longera Kayden, han har vilat en vecka, väl behövligt, och han fick gå i lina så jag fick se lite hur han var. Sedan red jag upp i skogen med Movie. Det regnade lite och det är mycket löv och träd på den turen, jag var helt genomblöt och jag vred ur handskarna efteråt!

Fick byta om alla kläder efter regnskurwn innan jag åkte på jobbet, där var det vidrigt varmt inne i dag och kylarna orkade inte hålla kallt i värmen. Efter jobbet så gjorde jag pizza och sen red jag Chokladen på banan innan jag kunde natta hästarna och sen gjorde jag ett ryck med bokföring och momsrapporten. Blev sent men så är det när man är ute i sista sekunden!

Wasabi och Clarinett hade klistund i morse! 

Linda tog den här bilden i kväll på Fixar och Bob som leker, så roligt för dom! 


Värmebölja!

Varmt och klibbigt i dag! Som jag misstänkte blev augusti varm när juli var sämre, men det verkar bli lite mer regn nu några dagar igen.

Jag började med ridningen nere på betet i dag. Red först ut Clarinett och sen testade jag att rida ut Grå själv en liten sväng. Det gick över all förväntan så det ska vi fortsätta med, underlättar mycket för mig! Hon är ju väldigt flickbunden i mycket och de tidigare försöken jag gjort har inte känts helt bra, men hon har mognat på sig!

Sedan red jag Chokladen upp till gården. Hon ska få vara hemma några dagar, jag tänkte passa på att rida lite på banan och så kommer Ulrika och går igenom henne. Avslutade med att jobba Movie lite i töm och tvätta två täcken, snart är jag igenom tvätthögen!

Sen middag och i väg på lektioner, när jag kom tillbaka var stonas hage nere på betet trasig så fick lägga tid på att fixa den innan jag kunde natta på gården och sen ägna en timme åt bokföringen. I morgon ska momsrapporten in och jag har ganska mycket kvar! Blir nog sen kväll då med! 

Ute med den gråa prinsessan! 


Surströmmingspanik!

Det är brist på surströmming, hade jag inte varit medveten om det tidigare så blev jag det på jobbet igår. Folk är som tokiga!

Jag hann inte med så mycket häst igår, men longerade Wasabi i långgräset på morgonen innan jobbet. Det var nog bra jobb för henne för hon hade mycket energi och bus som ville ut.

Sen på jobbet så var det ju denna surströmming. Vi hade fått lite i fredags som tog slut direkt. Igår fick vi också litegrann, och när vi stängde fanns det bara några burkar kvar, eventuellt kommer det lite till i dag tisdag, och sen kanske lite i början av september!  Vi får ju inte alls de mängder vi beställt och det är väldigt osäkert vad som kommer, dessutom vill de flesta bara ha Oskars och hela strömmingar och just det har vi fått minst av. Jag tror dock att om man vill ha tag på surströmming i år så får man köpa det som finns! Själv slipper jag fundera för jag äter inte surströmming längre!

Efter jobbet så åkte jag direkt hem och hade en markarbetsträning hemma, sen nattning av hästarna och så försökte jag få bort lite bokföring. Det gick sådär och jag har fortfarande mycket kvar!

Avslutade kvällen i fölhagen. De börjar närma sig varandra nu fölungarna. Hedvig och Fixar till vänster, Bob i mitten och så Bea. Lemonaden betar utanför bild

Bea är ofta barnvakt åt Bob, hon är lite för snäll och låter han greja som han vill med henne! 

Wången-helgen!

Så var årets sommarpremiering och Wången-helg över, typ det enda jag och Nisse åker bort på tillsammans och det är ett intensivt drygt dygn!

Jag började hemma igår, red Movie som fick jobba med bommar och longerade Forzett, nere på betet så longerade jag även Chokladen ute i långgräset. Sedan hjälpte jag Nisse att ta in russ-hingsten vi skulle ta med och borsta honom. Det är alltid mycket stök innan vi tar oss i väg, jag körde ner vattendunken till betet och förberedde hemma så det skulle vara lätt för Linda. Sen hämtade vi en bil och en transport, för vi åkte med två bilar, hämtade skaklar och en kälke som skulle med. Nisse rasade till russet fötter, vi packade och duschade, sen kom vi äntligen i väg!

På kvällen blev det såklart lite surr i stallet, och sen i stugan också. Vi hade med oss sallad som vi åt till middag vid 21.30 typ.  I morse var det tidig morgon, jag visade Unikum på Generalmönstring för russ. Alla godkända russhingstar ska visas vart femte år, som sundhetskontroll men de får även poäng och rangeras. Unikum var väldigt snäll fast han var på väg att lägga sig och rulla i ridhuset när vi väntade på vår tur. 

Ganska lugn dag annars, hann både titta lite och prata med folk, och hjälpa till att driva på en ardenner som visades. När vi åkte hem så passade vi på att hämta Nisses sto och föl som varit på betäckning. De släpptes sen ihop med Lemonaden, Bob och Bea. 

Så skönt att få träffa hästarna och se att de överlevt ett dygn utan sin matte, och Doris med såklart. Ett VM-guld till blev det ju också, även om jag visste resultatet så lyssnade jag på sändningen på väg hem. Så jäkla roligt! 

En trött Grå igår morse!

Wången igår kväll! 

Unikum innan visning! 

Lemonaden och Bob vid hopsläppet i kväll! 

Så fina! 

VM-guld!

Hopplandslaget gjorde det igen, de är otroliga!

Igår kom vi i väg på den där tävlingen som det var sånt stök med innan, 2.5 timme i bil åt varje håll och ett par timmar på plats. Tror ändå att det var värt det!

Jag började dock med att jobba Grå i töm nere vid andra betet. Hon var spänd där men gick väldigt odramatiskt dit och hem så jag ska testa rida ut henne ensam igen. Att lämna flocken är ju inte riktigt hennes grej men det blir ju bättre och är dags att testa rida ut igen.

Sen, eftersom alla skor satt kvar, så borstade, flätade jag och packade in Clarinett i transporten och så åkte vi till Strömsund. Tycker att de har väldigt trevliga tävlingar där, och trevliga funktionärer. Vi skulle rida en LB:2, och det var ganska varmt.

Framridningen var i ridhuset och där var det väldigt varmt, och jag tyckte det var rörigt, vilket det ju egentligen inte var men jag hade en dålig (läs ingen) plan för framridningen och kom aldrig till ridning. Jag blev stressad av de andra hästarna, Clarinett var tidigare väldigt jobbig när det var andra hästar på framridningen men det har hon växt ifrån och hon brydde sig inte alls om det igår. Hon var lite spänd, men ryttaren var mycket mer spänd. Tyckte inte att jag kunde jobba igenom galoppen riktigt, och så var det ju den där lösgjordheten...

Kändes ändå okej tills vi kom in på tävlingsbanan. Clarinett blev jätterädd för domarkuren och den som var springare med protokollen, hon gjorde en stor grej av det och skulle inte gå i närheten av den kortsidan. Fick inte riktigt fram henne till domarkuren utan tvärnitar innan startsignal, men det släppte ganska mycket när vi började programmet. Såklart lite spänt, den kortsidan hade inte så bra hörnpasseringar och vi fick tre större missar. Den första var i travvolten som är precis i början på programmet då hon tvärnitade för att titta på en som fick på vägen... De andra två missarna var galoppinslag i en mellantrav och ett avbrott i galoppen, och fel galopp när jag skulle rätta henne. Jag var glad att jag kunde rida programmet på ett vettigt sätt trots allt, och vi fick faktiskt 60.8% så helt okej! Bland annat 7:or i nästan hela travprogrammet där vi inte hade missarna. Ändå nöjd! 

Några timmar hem igen, fixade hästarna och sen värmde lite mat och laddade för VM-final! Linda kom och tittade, svenskarna red jättebra, jag fattar inte att deras nerver håller! Synd på Peders tre rivningar som gör att han missar individuella finalen men två svenskar i topp inför den! Helt otroligt!

Grå rullar sig efter sitt jobb igår! 

Clarinett knoppad och redo! Hon ser inte så peppad ut men hon var less på att matte aldrig blev klar! 

Framme och redo för framridning! 

Efter starten! 

Skoletardag!

Händer ganska ofta att jag letar skor, oftast mina egna som hunden gömt, men i dag har jag letat sko i den stora beteshagen....

Varmt i dag men blåst så ganska lugnt med insekter. Jag red lite dressyr med Movie först på dagen och sedan ner till betet och red ut Chokladen. Sen skulle jag ju ta Clarinett och upptäckte då att skon jag slog på i måndags var borta. Ägnade en bra stund åt att gå runt hagen utan att hitta någon sko!

Sköt problemet lite framför mig och åkte i väg för att köpa foder och handla mat. Efter middag och kaffe så fortsatte skoletningen, vet inte hur många varv jag gått och de flesta med ett gäng hästar på rad efter mig. De undrade nog vad jag höll på med! Fick till slut ge upp letandet, tog ut Clarinett och joggade henne lite på gräset vid gamla beteshagen. Sen hämtade jag Nisse som slog på en ny sko, dock inte riktigt samma sorts sko som den jag letade och Nisse har en jäkla ischias och ska ju inte sko nu. Men det är ju en helt annan sak att slå på en ny sko så det fixar inte jag.

Sedan nattning av hästar, putsning av grejer och packning. Det blir säkert bra i morgon men jag är less på att det alltid är så här när jag ska i väg någonstans med en massa strul in i det sista. Det måste ändras om jag ska tävla, men det har varit så här rätt länge nu. Köpte min transport 2018 eftersom jag var less på att ägna flera timmar åt att få loss bromsarna på transporten kvällen innan tävling... Men dags för nya ryck för att förbättra förutsättningarna!

Bob med sin mamma i bakgrunden 

Bob i närbild, han vill mest bli kliad och vara närgången! 

Jag och prinsessorna letar sko! 

Andra änden av hagen, hela gänget med och Wasabi i täten! 

Sommarvärme!

Sommaren har återvänt! Så även insekterna...

Ganska lugn dag igår. Började med att rida ut Movie i skogen på förmiddagen, kändes som att hon behövde det efter att ha gått mycket på banan. Red även Kayden lite, även denna gång i dressyrsadeln men jag var inte lika nöjd nu utan tror nog ändå att den klämmer lite på hans stora manke. Men det är nog en bra sadel sen när han musklat sig.

Ner till betet och kollade på Grå lite i töm. Hon kändes inte riktigt fräsch sist vi red men jag kunde inte se något nu, då var det ju efter helgens regn så hon hade ju kunnat blivit stel i sin muskelskada då. Får rida igen och känna efter. Sedan red jag hem Clarinett och red lite på banan, vi red igenom dressyrprogrammet, fast det går ju egentligen på lång bana, och jobbade galoppen mycket. Hon var riktigt het, inte så vanligt, och tittade, hoppade och kastade sig för allt! Man kan säga att lösgjordheten inte var på topp! Inte så konstigt när vi ridit mest i skogen, och jag upplever att jag alltid tappar lösgjordhet när jag får tryck i henne. Det är något vi jobbar med och som jag verkligen måste fortsätta med!

Vi var ganska svettiga när vi kom tillbaka, rätt varmt också. Jag åkte hem för matpaus, Nisse hade köpt pizza som jag varit sugen på ett par dagar. Sen gjorde jag nästa ryck i stallet som började med två lektioner, en hoppning och en dressyr. Linda kom och när lektionerna var klara åkte vi ner till betet och red ut på Wasabi och Juliette. Jag har inte ridit ut Wasabi med sällskap förut, bara något varv på gården och i snöspåren, så det var lite pirrigt för man vet ju aldrig med henne. Men det gick jättebra, vi skrittade uppför backarna en bit och hon skötte sig utmärkt! Jag skulle dock tro att hon var ganska trött efter... 

Sedan hjälpte vi Nisse att kolla ett sto, om hon var brunstig, och så fikade vi. I dag har jag tittat lite på kuren från RyttarVM nu på morgonen, missade ju det igår! 

Så här skummig var Kayden efter jag ridit, ganska bra med tanke på att han i början höll fast bettet helt och var stum, då fanns det inget skum! Om ni tycker att nosgrimman ser konstig ut så är det en kapson som jag har under tränset, den reser han sig inte med nr jag leder. Han gjorde ju det mycket i början, nu inget alls men jag fortsätter med kapsonen ändå. 

På väg hem med trött Clarinett efter dressyrpass! 

Från Wasabis tur! 

Och efter ridturen! 

Kvalmigt!

Varit så sjukt trött i dag! Det har även varit kvalmigt ute så kan bero på det, eller så är det efter gårdagen, eller på grund av alla funderingar som är nu... Men jag har varit så pass trött att jag suttit inne och tittat på serier, då är ju jag nästan sjuk! 

Det är ganska osäkert att vara hästföretagare, överlag och på alla sätt, svårt att planera. Jag skulle gärna vilja träna och tävla mer men det blir ofta som det är nu, tyvärr, alldeles för mycket stök att bara ta sig i väg. På fredag är jag och Clarinett anmälda på tävling men jag vet fortfarande inte om jag kommer i väg. Detta pga av att jag fortfarande inte har fått in nästan hälften av de pengar jag skulle få i slutet av juli, alltså fakturor som jag skickat men som inte betalats. Jag har ingen stor buffert, ingen buffert alls just nu även om jag har haft det hela sommaren, så då går det inte att tanka bilen för att åka på tävling, utan jag får prioritera att ta mig till lektionerna. Irriterande och väldigt svårt att planera, förbereda sig och ladda, men det brukar alltid lösa sig och jag hoppas att det gör det även denna gång! Men det tar energi av mig! 

En annan reflektion hade jag på förmiddagen, nämligen hur mycket en bra sadel gör för ridningen! Jag började nämligen dagen med att åka i väg för två lektioner. Den ena ryttaren red i en ny sadel, den gamla var inte dålig och låg bra på hästen, men ändå jättestor skillnad med ny sadel, ryttaren hade helt annan balans och hästen galopperade bättre, fascinerande att se! 

Det var när jag kom hem som jag fastnade lite i en serie, men efter någon timme tog jag mig ner till betet och red Clarinett och Chokladen. Tänkte ta Wasabi också men plockade lite hallon i stället. Men det var gott när vi kunde äta hallon och glass efter middagen sen. Blev lite mer serier och segt att komma i väg till stallet igen. Men sen fick både Movie och Forzett gå i töm, Movie fick jogga lite efter helgens pass och Forzett jobbar med accepterandet av bettet och hjälperna, och hon var så fin! 

Nu hoppas jag på mer energi i morgon! 

Chokladen fick gå i kraftledningen i dag! 

Och Forzett i töm! 

Odräktig!

Nu tror jag att sommaren är tillbaka!

Tidig morgon i dag. Jag och Linda åkte till seminstationen för att kolla Bea som inte fölat, främst för att få ett intyg till försäkringen. Så Östersund tur och retur för att konstatera att hon inte är dräktig. 

Hemma igen blev det fika och sen drog jag igång och red. Clarinett först ut och jag slog på tappskorna på henne, nu är frågan hur länge den sitter? Hon fick gå ett lätt dressyrjobb. Sen kom Linda och vi red ut med Grå och Juliette, och sedan upp på gården och red Kayden. Testade dressyrsadel på honom i dag, jag var orolig för att den skulle klämma vid manken men han tycktes gilla den! 

Sen en dressyrträning, inte helt lätt att träna med fyra syskon som härjar runt banan och en galen kattunge (Doris) som härjar på banan! När de åkt så nattade jag och så blev det en sen middag! Nu ser vi fram emot ny dag i morgon! 

Det blev varken snyggt eller bra, men skon kom på i alla fall! 

Grå fick testa en ljudisolerad huva som jag köpt begagnad åt henne! 

På väg uppför backarna! 

Trött Kayden efter ridning! 

Dressyrsadeln på Kayden 

Intensiv söndag!

Intensiv dag i dag, som vanligt...

Började med att rida Chokladen på morgonen, red ner till det andra betet och jobbade lite på volt i gräset. Hon var riktigt fin! Sen upp på gården där Movies ägare kom tillbaka och dottern red en lektion, de tränade bland annat på skänkelvikning och båda var så duktiga, Movie är en verkligen en fin häst!

Sen fick Forzett fortsätta träna med pallen och i dag klev jag upp i stigbygeln och hängde på henne! Dags att börja hänga i skritt nu så fort jag har hjälp! Fikade lite innan jag åkte på sadelprovning. Nu var det inte jag som skulle prova sadlar men en elev till mig hade ut en sadelförsäljare med massor av sadlar och ville ha lite stöd. Vi la nog på minst tjugo sadlar på hästen, otroligt intressant att få se så många olika sadlar!

Hem, åt middag och tog det lugnt en stund innan jag hade en träning hemma. Efter det fick jag besök av en kompis söderifrån. Mycket hästprat såklart men jag skulle även passa på att jogga Wasabi lite i töm. Wasabi blev rädd för något när jag precis fått på tömmarrna. Eftersom hon lätt överdramatiserar så kastade hon sig baklänges och gick omkull, inte bara en gång utan två... Såklart var hon lite spänd när vi kom igång men hon slappnade av ganska fort och blev fin. Men som sagt lite dramatiskt i början...

Sedan hälsade vi såklart på Bob, drack kaffe och ännu mer hästprat. Nu väntar en tidig morgon i morgon, trots semester!

Trötta prinsessor i morse! 

Och en av massor av bilder från sadelprovningen! 

Ytterligare en regndag!

Å så har det regnat lite mer, eller ganska mycket mer, och det var verkligen inte behövligt!

Blev en lugn dag, efter att hästarna var kollade på förmiddagen så bakade jag en sockerkaka, bokförde och tittade på VM-dressyren, allt samtidigt!

På eftermiddagen ljusnande det lite och jag red ut en sväng med Clarinett. När vi var klara kom Movie ägare och hälsade på! Jag red lite först och försökte visa vad vi gjort, och sedan red dottern lite och kände på henne. Det gick väldigt bra och var trevligt. När de åkt, för att komma tillbaka igen i morgon, så tog jag Kayden i töm.

Gjorde middag och sen var det nästan direkt dags för kvällsrundan hos hästarna, kryddade den med att testa lite sadlar och drog hem vattendunken för att fylla så nog blev det ganska sent i dag med. I morgon väntar en intensiv dag men förhoppningsvis bättre väder!

Kayden i töm! 

Bob har börjat fälla fölpälsen, ska bli spännande att se vad som är därunder! 

Sötast! 

La på lite sadlar på stona i kväll, bara intressant att se lite. Här är det Grå som testar med hjälp av Chokladen... 

När jag var klar stod Wasabi kvar vid grinden och ville ha mer uppmärksamhet! 

Semester igen!

Så var det dags för en semestervecka till, tycker nog att jag förtjänar det!

Igår morse började jag jobbet 8.00, brukar inte göra något med hästarna innan när jag börjar så tidigt men igår longerade jag! Dock inte planerat, men jag hann både longera en häst och laga en hage och var bara 10 minuter sen!

Jag tyckte nämligen att Kayden betedde sig lite konstigt på morgonen, fick för mig att det kunde vara en kolikkänning. Nu åt han ju redan innan jag hann longera men när jag ändå var på gång så fick han gå lite i lina, troligen var det knott och mygg som irriterade honom, det var väldigt mycket sånt på morgonen. Han åt i alla fall och var pigg när Nisse kollade honom på dagen sen.

Hagen nere på betet hade haft besök så där var tråden av och dragen ut från hagen. Det händer lite saker hela tiden!

Sedan en rörig och varm dag på Ica innan jag kunde stämpla ut för ytterligare en semestervecka, den här veckan är det mycket planerat och mycket bilåkande väntar! Efter middag så fick Movie jobba i töm och Forzett fick repetera longering med sadel och att stå vid pallen. Kvällen avslutades med en cider, för att fira semester typ.

Nu ny dag och en massa regn! Jag är så less på regn!

Trötta prinsessor på betet igår morse, Chokladen och Wasabi 

Nyvaken och smutsig Chokladhäst! 

Movie på banan på kvällen! 


Torsdag!

Sommarvärme igen och det kändes lite mindre som höst!

Jag red nere på betet i dag. Först Chokladen som fick skritta i skogen och i besvärlig terräng, perfekt för henne att mjuka upp kroppen. Sedan red jag ut Wasabi, våran längsta tur hittills (dock inte så lång men kanske 25 minuter i alla fall) och hon var jätteduktig, vi travade ett par gånger och hon skötte sig så bra. Men hon var nog lite frustrerad över att ha skött sig så bra för när jag satt av så tog hon och bet mig i nyckelbenet! Inte så hårt, men väldigt typiskt Wasabi!

Sedan red jag Clarinett och tog Grå som handhäst, de fick trava jättemycket uppför backarna och det behöver dom för de är ganska runda båda två. Clarinett hade börjat säga till Grå vem som var chef redan när jag gjorde i ordning, eftersom Grå inte är så kaxig i de sammanhangen så höll hon sig bakom och på sin kant hela ridturen!

Upp på gården och hade markarbetsträning med Linda och Paula. Sedan fixa mat och i väg på två lektioner till. Nu ladda för Ica-dag i morgon, men sen har jag en vecka semester till!

Wasabi på tur! 

Grå var tvungen att rulla sig efter turen ut! Jag tror att det är Chokladen som står bredvid, hon och Wasabi börjar bli väldigt lika varandra... 

När jag kollade hästarna nu i kväll så hade Clarinett tappat en sko, och hade de här konstiga märkena på mulen, undrar vad hon gjort? Gått omkull? 

Doris råttjägare!

Doris är verkligen en riktigt bra råttjägare redan! Hon är ju inte så gammal men fånga möss kan hon! Igår tog hon först en jättestor mus/råtta (vattensork?) sen två timmar senare hade hon tagit en mus till, däremellan hann hon busa på banan och skrämma Kayden när jag red. Fick sedan på kvällen en bild av Linda, då hade hon tagit ytterligare en mus! 

Jag red på förmiddagen igår, Movie fick gå upp i skogen och lyfta på fötterna och sen red jag Kayden på banan. Doris var på bushumör och for runt överallt där vi skulle rida, Kayden studsade för henne och vi blev båda ganska ofokuserade, men bra miljöträning!

Sen till Ica där jag jobbade sista kvällen för denna sommar, när vi stängt klockan 19 så åkte jag och hade två lektioner så det blev sent innan jag var hemma och hade nattat hästarna. Nu ny dag och nya tag!

Doris med sin stora råtta! 

Kayden efter ridning! 

Tröttare!

Riktigt intensiv dag igår och jag var sjukt trött när den var över... Fortfarande trött faktiskt!

På förmiddagen red jag ut med Clarinett och Chokladen nere vid betet. Clarinett har blivit väldigt tjock nu så hon kommer behöva ridas mer, men min tid räcker ju inte till! Hon är lite mer lättfödd än de andra flickorna, och det är verkligen rejält med bete i år.

Sedan gjorde jag spaghetti och köttfärssås till lunch innan jag åkte till Timrå och besiktade Nisses transport. Blev några 2:or så vi har lite att fundera på. Hade två lektioner på väg hem, sen direkt när jag kom hem drog vi igång med löshoppning!

Vi löshoppade Kayden, Forzett, Movie och Paulas häst. Alla var jätteduktiga! Sen var jag trött, gjorde äggmackor till kvällsfika och sen sov! Nu ny dag med nya projekt och problem att lösa! Fortfarande trött...

Doris hjälpte till med morgonsysslorna! 

Tillbaka till beteshagen med Chokladen efter våran ridtur! 

Forzett på löshoppningen

Och Movie som hittat lite matsäck! 

Augusti!

Augusti inleds med regn, det hade ju precis börjat torka upp igen efter förra veckans regnoväder så det var väl dags för mer...

Jag jobbade heldag igår på Ica. När jag kom hem var jag sjukt trött och var tvungen att vila lite innan jag kunde börja göra något. Men ute vräkte det ner regn så jag var ändå inte så sugen på att rida. Gjorde kebabtallrik till middag, ganska sen middag, och sen ut i regnet och nattade hästarna. Fick ett ryck och tvättade två täcken när jag ändå var blöt. Sen hjälptes jag och Nisse åt att fästa nummerplåten på hans transport som ska besiktas.

I dag verkar det bli bättre väder, jag hoppas verkligen på en fin augusti nu när juli varit blöt och kall! 

RSS 2.0