VM-guld!

Hopplandslaget gjorde det igen, de är otroliga!

Igår kom vi i väg på den där tävlingen som det var sånt stök med innan, 2.5 timme i bil åt varje håll och ett par timmar på plats. Tror ändå att det var värt det!

Jag började dock med att jobba Grå i töm nere vid andra betet. Hon var spänd där men gick väldigt odramatiskt dit och hem så jag ska testa rida ut henne ensam igen. Att lämna flocken är ju inte riktigt hennes grej men det blir ju bättre och är dags att testa rida ut igen.

Sen, eftersom alla skor satt kvar, så borstade, flätade jag och packade in Clarinett i transporten och så åkte vi till Strömsund. Tycker att de har väldigt trevliga tävlingar där, och trevliga funktionärer. Vi skulle rida en LB:2, och det var ganska varmt.

Framridningen var i ridhuset och där var det väldigt varmt, och jag tyckte det var rörigt, vilket det ju egentligen inte var men jag hade en dålig (läs ingen) plan för framridningen och kom aldrig till ridning. Jag blev stressad av de andra hästarna, Clarinett var tidigare väldigt jobbig när det var andra hästar på framridningen men det har hon växt ifrån och hon brydde sig inte alls om det igår. Hon var lite spänd, men ryttaren var mycket mer spänd. Tyckte inte att jag kunde jobba igenom galoppen riktigt, och så var det ju den där lösgjordheten...

Kändes ändå okej tills vi kom in på tävlingsbanan. Clarinett blev jätterädd för domarkuren och den som var springare med protokollen, hon gjorde en stor grej av det och skulle inte gå i närheten av den kortsidan. Fick inte riktigt fram henne till domarkuren utan tvärnitar innan startsignal, men det släppte ganska mycket när vi började programmet. Såklart lite spänt, den kortsidan hade inte så bra hörnpasseringar och vi fick tre större missar. Den första var i travvolten som är precis i början på programmet då hon tvärnitade för att titta på en som fick på vägen... De andra två missarna var galoppinslag i en mellantrav och ett avbrott i galoppen, och fel galopp när jag skulle rätta henne. Jag var glad att jag kunde rida programmet på ett vettigt sätt trots allt, och vi fick faktiskt 60.8% så helt okej! Bland annat 7:or i nästan hela travprogrammet där vi inte hade missarna. Ändå nöjd! 

Några timmar hem igen, fixade hästarna och sen värmde lite mat och laddade för VM-final! Linda kom och tittade, svenskarna red jättebra, jag fattar inte att deras nerver håller! Synd på Peders tre rivningar som gör att han missar individuella finalen men två svenskar i topp inför den! Helt otroligt!

Grå rullar sig efter sitt jobb igår! 

Clarinett knoppad och redo! Hon ser inte så peppad ut men hon var less på att matte aldrig blev klar! 

Framme och redo för framridning! 

Efter starten! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0