Ljusa, långa nätter!

Skönt med lite mer normal värme igår, men fortfarande mycket att göra!
 
Movie var först ut, travade några varv på banan och red sedan runt träd i skogskanten. Efter henne fortsatte jag nere på betet med Grå som fick gå ett lätt dressyrpass på bilen vid betet och sedan red jag ut en minisväng på Wasabi.
 
Gjorde ett litet ryck på hagen som jag och Linda fixat med men saknade grejer. Blev i stället spaghetti och köttfärssås till mat och en sväng upp på byn för att tanka och hämta ett paket. Sen hjälptes jag och Linda åt att göra det sista på hagen så den var klar.
 
Tillbaka på gården så jobbade jag Forzette lite utanför boxarna, jobbade med start och stopp från marken, med att ha ett schabrak på sig och så testade jag att lägga på sadel. Skulle mest kolla om den kunde passa men blev inte riktigt klar över just det, vi måste jobba lite mer innan det är dags att sätta fast sadeln. Hade två lektioner då ett syskonpar kom och red på varsin ponny, och sedan träffades jag och Linda igen och vi red ut i skogen med Chokladen och Juliette.
 
Sen körde jag Clarinett och Movie till Nisse, de ska skos i dag och lika bra att köra de redan igår så de är på plats. Klockan var således över 23 innan jag och Linda började med dagens sista projekt, att leda Lemonaden, Bea och fölis (som numera kallas Bob) till den nya hagen vi gjort. Det gick jättebra, inga bilar och skön temperatur att gå i. Men det blev en sen kväll innan vi var klara och vi hade fikat. Och nu är det dags att dra igång den här dagen, älskar dessa ljusa nätter men det gör att jag håller på för länge och får sova för lite!
 
Utsikt från Movie i skogskanten!
 
Wasabi efter våran lilla ridtur, hon var trött i huvudet vilket nästan syns på nästa bild!
 
 
 
Bob på väg på bete mitt i natten!
 
Det här blir nog bra! Mycket mat! 

Överväxt!

Helt slut efter gårdagen!
 
Började på gården med att longera Forzette. Hon är som sagt grön och är typ tömkörd en gång, kanske longerad. Men det gick riktigt bra att longera igår så jag är positivt överraskad än så länge! Sedan ner till betet och red ut Chokladen en sväng.
 
Medan jag väntade på att det skulle börja blåsa mer, så det inte skulle vara lika varmt, så åkte jag upp och handlade och fikade lite. Sedan tog jag Cervin i töm med fokus på att jobba traven, att hitta bjudningen och trava längre sträckor, passade även på att trava över bommar. Red Kayden som var riktigt fin, nu ska vi jobba med formen i galoppen och även strykan i höger galopp, där orkar han inte alls och den är svårare även i töm. Men riktigt fin ridkänsla nu!
 
Fixade mat och efter vi ätit drog jag och Linda igång med ett projekt som var lite värre än jag hade tänkt mig. Vi skulle gå runt och fixa en av Nisses hagar där vi ska ha stona. Det är en stor hage som dessutom inte är använd på några år så tråden var bitvis överväxt med flera års gräs! Vi slet rejält! Efter fyra timmar fick vi ge upp, då var klockan mycket och knotten vidriga! Vi har inte mycket kvar men fixar det i dag. I stället nattning av hästarna och sen jordgubbar, glass, grädde och ett glas rose, mitt i natten men vi var värda det! Nu ny dag och försöka göra allt som inte blev igår!
 
Forzette i lina!
 
Chokladen och utsikten över älven!
 
Cervin i töm!
 
Cervin fick beta lite efteråt, titta noga på bilden så ser du att även Doris var med!
 
Jag och Kayden! 

Road trip!

Lite väl varmt för road trips nu, i alla fall utan ac...
 
Började gårdagen med hästarna, tog först Movie i töm hemma och sen Grå lite lätt i töm nere vid betet. Red Clarinett en sväng i skogen och kunde konstatera att det blåst ner mycket träd i vinter! Sen var deras vattendunk slut, eftersom det var första gången vi använde släpvagnen så tordes vi inte fylla så mycket så nu fick jag köra upp den till Nisse och fylla. Låter lätt men tar en stund!
 
När jag var klar med mina hästar så hjälpte jag Nisse att ra in sitt sto med föl och medan han verkade stoet åkte jag och hämtade transport, sedan lastade vi dom för att köra på betäckning. Hingsten stod nästan vid Wången så en ganska lång resa i värmen, lite surr och prat där och sen en lika lång resa hem. Var kväll när vi kom hem, sjukt trött så bara fixade hästarna och sen sova. Nu ny dag, mer värme och mer att göra!
 
 

Söndagen på midsommar!

Alltså jag har längtat efter lite värme och efter att kunna rida i t-shirt, men den här värmen knäcker mig! Räcker gott med 20 grader för mig...
 
Igår började jag nere på betet och red lite dressyr med Chokladen på gränset nere vid betet, hon kändes jättefin. Sen red jag ut en sväng med Clarinett och tog Wasabi som handhäst, andra gången hon går som handhäst och det gick bra. Sedan åkte jag i väg för ett par varma lektioner!
 
Hemma igen var det läge att ta det lugnt, tittade lite på film och åt rester till mat. Jag vattnade och kollade hästarna när vi ätit men insåg att det fortfarande var för varmt så jag la mig och sov en knapp timme i stället! Kvällsrycket i stallet började med att Nisse körde dit en ny häst! Det är Clarinetts lillasyster, hon heter Forzette, är 5 år och väldigt grön, inte gjort nästan något alls. Vi ska börja på lite med henne i sommar i mån jag och Linda hinner.
 
Sedan red jag Cervin, vi tränade på traven på banan men han var ganska ofokuserad då det ju både var en ny häst och Movie körde galopprace i sin hage. Eller så tyckte han att det var varmt och därför mer intressant att titta på flickor än trava, fick i alla fall till något varv utan avbrott. Tog sedan Kayden i töm innan energin var slut för den dagen, nu ny dag med värme!
 
Chokladen igår morse!
 
Kayden i töm!
 
Forzette!
 
Doris tränar på balansen! 

Midsommardagen!

Alltså vilket midsommarväder!
 
Jag sov ju lite länge i morse så fick rida i värmen, men det blåste så var helt okej ändå. Red Movie först, jobbade lite med att flytta för skänkeln och få henne lite mer eftergiven i innersidan. Efter henne red jag ut Cervin, en lite länge tur i dag, om än fortfarande inte så lång, och det är ju som han aldrig gjort annat. Kayden red jag med Doris som störningsträning. Tidigare har Doris inte fått vara ute när jag hållt på med hästarna utan bara när jag fodrat, vattnat och sånt, i dag fick hon vara ute i nästan fem timmar och även när jag åkte i väg och vattnade, och när jag red. Det gick bra men hon var nog lite trött och less när jag red Kayden för då satt hon bredvid banan och skrek hela tiden! Kayden brydde sig inte om henne och levererade bästa ridpasset här, måste säga att han börjar kännas fin att rida nu!
 
Sen lite paus, var ju ändå 30 grader så orken tryter lite. Vi grillade och åt, väldigt gott, och sen när det blivit kväll och lite svalare gjorde jag och Linda nästa ryck. Vi började med att lasta på en stor vattendunk på en släpvagn och fyllde den med vatten. Körde sen ner den till betet så nu blir det lättare att vattna! Vi red även ut med Juliette och Chokladen och Chokladen var väldigt laddad!
 
Kvällen avslutades sen sent med kaffe och midsommartårta. Hade gjort en frusen marängtårta med rabarberkräm och vaniljvisp, och jordgubbar ovanpå. Nu försöka sova i värmen och ladda för ytterligare en dag med värme, ridning och hästar!
 
Innan avsittning på Movie!
 
Trött och svettig Cervin efter ridningen!
 
Kayden tittar på Doris som var runt banan hela ridpasset!
 
Från kvällsturen!
 

Midsommarafton!

Midsommarafton och semester! Och sol och värme, det är vi inte bortskämda med på midsommar!
 
Jag jobbade från morgonen och vi stängde klockan 16 det var mycket folk, vi fick varor och det är vidrigt varmt i butiken. På kontoret hade vi 28 grader igår! Men när vi stängde igår så gick jag på tre veckors semester!
 
När jag kom hem var ingen så hungrig så vi åt jordgubbar och glass, och sedan åkte jag till hästarna. Red ut en liten sväng på Clarinett vilket nog var precis vad jag behövde för att varva ner! Sen åt vi vitlöksbagutter, röror från charken på jobbet, ägg, potatissallad och rostbiff. Blev lämplig midsommarmat! En sväng till ner till betet och sen förberedde jag dagens tårta, den ska frysas så det gick ju lika bra att göra igår.
 
Nu midsommardagen, jag skulle kliva upp tidigt för att rida men försov mig för det, händer inte så ofta och jag behövde nog det. Sista veckan har varit rätt mycket och jag har varit sjukt trött, känns perfekt med lite semester nu!
 
Utsikten från Clarinett igår, indalsälven som går där nere! 

Midnattstrav!

Så fantastiskt att åka hem mitt i natten och det är ljust, älskar dessa ljusa kvällar!
 
Dagen före midsommar är en av årets största handelsdagar vilket verkligen har märkts i dag på jobbet. Jag har jobbat heldag på Ica och det har varit fullt race. Efter jobbet fixade jag hästarna och duschade, och sedan åkte jag, Nisse och Linda på trav på Dannero.
 
Midnattstravet på Dannero är en väldigt trevlig tillställning, nu är det några år sedan vi var där sist, pandemi och mycket jobb runt midsommar har ställt till det men roligt att komma i väg igen. Man måste göra något annat ibland, även om det fortfarande handlade om hästar!
 
Från kvällen! 

Midsommarkaos!

Midsommarveckan fortskrider och det är kaos på jobbet, i dag extra då det hade gått säkringar, var strömlöst och varna kylar där i morse. Så glad att jag kunde glida in mitt i dagen när allt fungerade igen!
 
På förmiddagen så tog jag Movie i töm och red Kayden. Med Kayden har jag nu kommit dit att jag kan behålla den låga formen och avspänd geten även på raka spår i trav, och börjar få lite mer tryck i honom. Innan jag åkte till jobbet hann jag även hjälpa Nisse att ta in ett gäng hästar.
 
Efter jobbet så hämtade jag upp mina sommardäck och lämnade bilen hos grannpojken som bytte dom medan jag red. Jag är alltid sen med att byta till sommardäck, och det har hänt att jag varit ännu senare än i år. Såklart inte så bra, men årets vinterdäck ska inte användas någon fler vinter oavsett.
 
Medan bilen fick nya däck så red jag ut Cervin. Vi red en lite längre sväng än denna gång, inte lång sväng men längre, och han var såklart jätteduktig! Sen nattning av hästarna, och jag hjälpte sen Nisse att försöka betäcka en häst. Nu ladda för morgondagen och en av årets största säljdagar på jobbet!
 
Kayden!
 
Alltså denna utsikt! Cervin i skogen! 

Sommarsolståndet!

Igår vände ljuset, men jag ska försöka låta bli att tänka på det!
 
På förmiddagen igår så åkte Zayats hem för sommarvila! Rakt in i transporten så hon var nog sugen på semester och på att få komma hem. Sen red jag Movie, lite travjobb med övergångar och testade på galoppen lite, kändes väldigt trevlig att rida. Fortsatte ner till betet där jag joggade Wasabi och Grå lite i töm innan Linda kom och vi skrittade ut med Juliette och Chokladen. Chokladen kändes precis som vanligt och är nu även mjukare i ryggen igen, vet inte vad som blev i söndags eller varför men jag fortsätter jobba henne lite lätt några dagar.
 
Sedan jobbade jag Paulas häst i töm, han var riktigt fin, innan jag fixade mat, åt och åkte i väg på några lektioner. Hemma igen så hämtade jag två höbalar innan det var nattning av hästarna, blev en lång dag även igår!
 
Movie efter ridningen
 
Trött fölis i värmen, var varmt på dagen igår men sen regnade det lite på kvällen. 

Midsommarveckan!

Midsommarveckan innebär mycket varor och mycket kunder på Ica. Men också att semestrarna börjar och vi inleder sommartiderna med öppet en timme längre på kvällen. Det är ganska bra för då börjar man senare på dagen och hinner mer innan jobbet.
 
Så igår hann jag på förmiddagen först longera Chokladen lite, ingen utrustning förutom träns så kan inte säga något om tvångandet men annars såg hon bättre ut på alla sätt. Lite spänd i ryggen fortfarande. Sedan red jag Cervin på banan och tränade på traven, och jag red även Kayden. Sedan ladda om för jobb. 
 
Efter jobbet åkte jag direkt till stallet och hade två träningar, sen nattning av hästarna och så var en lång dag över! I dag ny dag, ledig från Ica men ändå massor att göra!
 
Cervin innan avsittning! 

Regndag och ponnykväll!

I dag har det varit en riktig regndag, inget störtregn utan mer fint regn. Dock ganska blåsigt och kallt, men det behövs reg igen och jag har ju jobbat så jag har ju klarat mig bra!
 
I morse tog jag Clarinett och Chokladen i töm nere vid betet. Chokladen betedde sig väldigt märkligt, hon fick sadeltvång upprepade gånger. Inte likt henne alls, visst har det hänt att hon reagerat på sadeln men bara några få gång när hon varit spänd och då bara litegrann och sen har det varit över. I dag var det ganska många bocksprång, hon sköt rygg och var spänd, när hon väl kunde trava så såg hon lite oregelbunden ut i ena varvet, inte mycket, det blev bättre och underlaget var ojämnt men ändå. Hon var dock inte spänd i bakdelen där problemen brukar vara hos henne, men spänd i ryggen. Undrar vad hon gjort?
 
Sen fullt ös på jobbet, gjorde pizza när jag kom hem och ett nytt ryck i stallet, dock uppehåll nästan hela tiden då. Red först Movie, eller red och red var väl att ta i, men jag satt lite på henne i alla fall, väldigt lugnt och lätt pass i dag. Longerade lite först och sen fick hon känna hur det var att ha en stor dressyrtant i sadeln, och jag ville känna om hon kändes liten, hur sadeln kändes, hur hon är i munnen, om hon lutar åt något håll och lite allmänt hur känslan var. Hon är väldigt kort, det kändes som jag satt på halsen! Red sen Zayats, hon är ju bara några centimeter större men ger ett större intryck och har en mycket längre rygg och hals! Zayats red jag ut en sväng, hon började tveksamt när vi gick i väg men när vi kom ner på vägen så kände jag igen henne igen när det var full fart och energin framåt!
 
Sen nattning av hästarna, jag hjälpte Nisse ta in hans russhingst, för de ska gräva bredband intill hans hage i morgon, så det blev en riktig ponnykväll! Sen kokade jag ägg och gjorde äggmackor till kvällsfika, nu ladda för midsommarveckan! Sista veckan innan semester igen men en riktig fullbokad vecka, fullt ös!
 
Clarinett i töm nere vid betet!
 
Movie efter våran ridning
 
Zayats pigga ponnyöron i skogen! 

Jobblördag!

Jag är så jäkla trött nu, förstår inte! Fast det kanske har att göra med det här fölvakandet! Virrig har jag varit också, till och med värre än vanligt!
 
I morse var jag för trött för att göra något mer än fodra, vattna, kolla hästar, fixa kraftfoder och roa Doris, det vill säga det nödvändiga. Efter jobbet så gjorde jag mat och sen stallet. Cervins ägare kom och hälsade på, och provred honom igen. Det gick jättebra och de travade också i dag!
 
Sen red jag Kayden, han började lite tjurigt men släppte sedan och blev riktigt fin, känns som att vi steppa upp ett snäpp nu och han kommer mer genom kroppen. Innan jag sen nattade hästarna så körde jag ner transporten, den utan baklem, till betet för att förvara utrustning i. Hade den även i fjol men känns ännu viktigare nu när råttor ätit upp Grås tyglar som hängt under en plåt på det andra betet. 
 
Avslutade kvällen med lite film, nu ladda för ytterligare en jobbdag!
 
Flickorna på sitt bete i morse, ett riktigt hästparadis!
 
Grå och Wasabi
 
Så här såg Grås tygel ut igår, tur att det var gamla och slitna tyglar som blev musmat! 

Åska igen!

Skolavslutning här på byn i dag, mysigt och en lite speciell stämning på byn!
 
Jag började i stallet, och med hästarna på gården. Tog Movie i töm igen, ungefär samma jobb som igår, men med lite bättre ram på henne och lite bättre i formen och med travbommar! Sedan red jag Kayden, även han fick jobba med travbommar och även med skänkelvikningar. Ett snäpp bättre i formen och kontakten i dag.
 
Sen lite fika och i väg till kaoset och värmen på jobbet. Efter jobbet, och snabblagad mat, så gjorde jag och Linda ett ryck och flyttade flickorna till nytt bete. Först red vi dit Grå och Clarinett, Linda red Clarinett, och sen red Lubda Juliette och jag red Chokladen med Wasabi som handhäst. Wasabi har inte gått som handhäst tidigare, och Chokladen har jag aldrig ridit med handhäst (vad jag minns) men det gick jättebra.
 
Tog tid innan vi var klara, och ändå är inga grejer flyttade, hästarna var nattade och två hästar täckande inför natten. Vi hann precis klart innan åskvädret brakade lös, ordentligt med blixtar och mullrande. Är det inte ovanligt mycket åskai år? Och i vanlig ordning är klockan över midnatt innan dagen är slut!
 
Movie efter tömjobb!
 
På väg mot bete, jag rider Chokladen och har Wasabi som handhäst, Linda rider Juliette i bakgrunden.
 
Fullt ös i hagen! Wasabi först!
 
 
 

Väckarklocka!

 
Börjar vara ganska less på att ha klockan ställd mitt i natten för att titta på kameran. Snälla Bea, kan du inte klämma ut fölungen nu? Det är ju inte utan att vi tvivlar på om hon ör dräktig, två veckor över tiden och inget juver.. Men vi hoppas och tror, och fortsätter ställa klockan! 
 
I dag var Wasabi först ut, hon är lite rolig för hon var väldigt tydlig med att hon ville rida ut på vägen (vägrade gå åt annat håll), hon som knappt är riden utanför banan (förutom i snön typ) verkar vilja bli skogsmulle. Så vi red grusvägen uppför backen, kunde till och med trava en liten bit. Men fick två gånger sitta av, ena gången när vi skulle vända och hon ville fortsätta men då bara ledde jag henne en liten bit och sen ner i diket och klättra upp igen! Det kommer att bli så bra för henne att bo i skogen i sommar och bara ridas ut!
 
Sen åkte jag och gick runt nästa beteshage, den är ytterligare 1.5 kilometer ner i skogen. När den var fixad så var det dags för hästarna på gården. Tog Movie i töm, det gick ganska bra men jag tror att det är en ponny som kommit undan, eller i alla fall försökt komma undan, genom att böja halsen och skjuta i väg bogen. Så det ska vi jobba med i sommar, och med att kunna variera formen, förhoppningsvis får vi fram lite mer gung i ryggen också.
 
Sedan red jag Cervin samma sväng som jag tömkörde honom igår, det gick jättebra men precis när jag skulle sitta av så kom hans shettiskompis springande i full galopp! Han höll sig i hagen ända till vi kom tillbaka! Nu hade det ju inte varit hela världen med en liten lös shettis, om det inte vore för att han är så svårfångad, både han och jag var väl motionerade innan jag hade lyckats lura honom. Tror att han får vara inlåst när vi rider ur synhåll framöver, Cervin var i alla fall duktig!
 
Sist hoppade jag Zayats, passade på när gårdagens bana stod framme och nu har hon även hoppat oxer plus att vi tog några språng ur galopp. Blir nog hopphäst av henne tror jag! Sedan middag, bandspagetti med sås av resterna från tisdagens lax, innan jag åkte i väg för ett par lektioner. Tillbaka igen hjälpte jag Linda att sömma fast en lös sko, nattade hästarma och så gjorde jag äppelpaj och rabarberkräm i ett ryck. Avslutade med att Linda kom och fikade paj när hon ridit, och skon satt kvar! Nu ladda för fyra arbetsdagar på Ica!
 
Wasabi innan avsittning!
 
Movie på banan!
 
Cervin tillbaka från ridturen, sekunden senare kommer hans kompis i full galopp!
 
Zayats efter hoppning! 

Lunchbuffe'!

Ibland behöver man ett litet brejk. Det är ju så klart ett privilegium att få jobba med hästarna men det är också jobbigt, väderberoende och med en hel del oro och stress. Så man behöver emellanåt ett brejk och paus, även ett par timmars paus och göra något annat kan ge energi! 
 
Igår var första häst ut Movie, ponnyn som kom i tisdags. Jag longerade henne bara lite lätt, vi behöver ju lära känna varandra lite. La även på dels hennes egen sadel som enligt uppgift inte ska ligga optimalt och några av mina sadlar. Min plan är att växla mellan hennes egen sadel och en av mina dressyrsadlar som såg ut att ligga okej. Ponnyn har väldigt kort rygg så det är inte helt enkelt, men har man inte en sadel som ligger optimalt så är drt ju bättre att ha två att växla med, sen kommer det ju bli en del jobb från marken.
 
Sedan tömkörde jag ut Cervin en liten sväng och red Zayats på banan. Hon fick jobba med bommar som låg på banan och skänkelvikningar, avslutade med att galoppera över tre bommar som låg på en halvcirkel med ett par galoppsprång mellan, vilket hon gjorde jättebra! Sen fick jag ett ryck så jag tog med mig Nisse på byn och åt lunchbuffe, kändes som vi behövde komma i väg lite. Passade även på att hälsa på en av de jag lånar bete av och stämma av lite inför sommaren, och var upp på Ica och hämtade paket, har beställt en massa insektsmedel och en ny hjälm efter smällen som hjälmen fick för någon vecka sedan.
 
Nästa ryck i stallet började nere på betet där jag red Clarinett, hon hade tappat en sko så det blev en ganska lugn tur. Sen upp på gården och red Kayden. Igår jobbade jag honom på en ganska liten åttvolt, lite för liten för att han skulle orka göra den bra men han var tvungen att vända hela tiden och kunde inte då bita fast lika mycket i innertygeln, och bakbenen blev väl lite aktiverade av det också för han blev bättre efter.
 
Sen var det snabba bud att bygga fram till kvällens hoppträning! Tre ekipage, ett ponnyekipage som i sammanhanget räknades som rutinerade, Linda på Paulas häst som visserligen har hoppat men inte så mycket och sen Dajmen med sin nya ägare. Dajmen är ju bara riden i mindre än två månader men gjorde träningen jättebra! Det blev en träning med enkla övningar och grunder, och alla hästarna gick väldigt bra. Jag är ju partisk men Dajmen hoppar väldigt trevligt och ser fin ut under ryttare. Om man tycker att de gått fort fram så ska man komma ihåg att Dajmen var väldigt väl förberedd och dessutom faktiskt är 6 år. Men mycket trevlig unghäst ridning av ryttaren. Om jag ångrar att jag sålde henne? Knappast när jag ser hur roligt hon tycker att det är att hoppa och bara söker hinder! Hade inte varit rätt att göra dressyrhäst av henne!
 
Kvällen avslutades med nattning av hästarna och så fick vi lite fikabesök. Nu ytterligare en ny dag!
 
Movie på banan!
 
Cervin på väg ut på en liten tur!
 
Clarinett innan avsittning!
 
Och fölis! 

Tisdag!

Fy vad fort det går, halva juni har redan passerat! Jag hinner inte med! 
 
Igår förmiddag väntade jag på en häst som skulle komma, eftersom det alltid är svårt att veta exakt med tiden så väntade jag med att jobba hästarna och pysslade med annat. Hästen som kom är en jättefin d-ponny som ska ridas och utbildas i sommar. Den är 5 år, sporadiskt riden sista halvåret så inte riktigt igång. Ska bli spännande att jobba med.
 
När de åkt skulle jag tömköra Kayden, kändes som vi behövde ett tömkörningspass nued lite bommar efter att jag har ridit en del nu, men det började inte så bra! Precis när jag höll på att sätta på tömmarrna på honom kom det en liten shettis galopperande förbi banan! Då hade Cervins kompis rymt! Jag tog av Kayden grejerna lite snabbt, fångade in rymlingen, som rymde direkt igen så flyttade tillbaka han och Cervin till sin gamla hage. Där fick jag för att jag ville ge de en roligare hage... I alla fall så kunde jag och Kayden tömköra sen men både han och jag var väl lite ofokuserade. När jag sen släppte ut honom i hagen så tippade han ut sitt vatten direkt, demonstrativt när jag stod där och tittade...
 
Blev ganska less av allt stök så åkte ner till betet och red ut med Chokladen, kände att jag behövde det! Laddad med ny energi så tog jag även Grå lite i töm nere vid betet och sen tillbaka på gården och red Cervin. Han fick träna på traven i dag och gjorde det jättebra! Jag har inte så mycket styrning i trav men han höll traven mer än ett halvt varv i trav åt gången. Kommer bli bra det där!
 
Sen gjorde jag ugnsbakad laxsida med färskpotatis till middag, så gott, innan jag hade lektion med en liten tjej och en liten ponny. Jätteduktiga! Sen åkte jag i väg för ytterligare två lektioner. Hemma igen så hjälpte Linda mig att natta hästarna och sedan provade vi ett par sadlar på Paulas häst som Linda ska prova hoppa lite och hon var inte så sugen på att göra det i dressyrsadeln. Avslutade kvällen med glass till fika.
 
Nu ny dag och friska vindar ute. Skönt att slippa insekterna, men måste det blåsa så mycket och så kallt?
 
Chokladen efter ridningen 
 
Grå nere vid betet 
 
Movie som kom igår, jättefin ponny men det syns inte riktigt på den här bilden... 
 

Tillbaka på jobbet!

Tillbaka på jobbet igår, men jobbar bara två veckor nu sen har jag semester igen! Ganska lyxigt!
 
Såklart hade två pållar hamnat på fel sida staketet igår morse. Inte haft någon häst ute när jag varit ledig men igår var det dags, jag kan ju inte säga att de var på rymmen för de stod instängda mellan två hagar. När de var tillbaka, hagen lagad och hästarna fått frukost så kollade jag av strömmen. Den var väldigt dålig och ändå kollade jag det innan jag släppte de där, men har ju lagt på lite mer stängsel sen dess så kanske inte så konstigt. Började i alla fall meckla med det, bytte från markkabel till tråd och sen till annan tråd... Höll på i nästan en timme men var inte helt nöjd men var ju tvungen att åka och jobba, satte Linda och Nisse att hålla koll på dagen och gav de extra mat.
 
Efter jobbet åkte jag direkt till stallet, hästarna var kvar i hagen (så det var nog ändå ström), jag flyttade om aggregat och markkabel och nu har de ett eget aggregat på sin hage. Och så tog jag Zayats i töm, vilket var planen redan på morgonen. Sen fick det bli en snabb nattning av hästarna för jag hade ju ett digitalt möte också, det började en kvart efter att jag tömkört Zayats klart så fick inleda mötet när jag fortfarande kollade betena. Men det gick ju det med.
 
Nu ny dag och en ny häst ska komma!
 
 

Åska i luften!

Igår hängde åska och regn i luften hela dagen, det brakade även lös ett par gånger men jag klarade mig ganska bra!
 
På förmiddagen kom Cervins ägare och provred lite, vi tog det lugnt och bara skrittade runt lite men ni förstår känslan av att sitta på sin häst för första gången! När hon hade åkt så red jag ut Zayats, vi red en sväng där vi ridit förut med sällskap men första gången vi red själv lite längre på vägen. Såklart mötte vi både bil och två som promenerade med både stavar och hund! Det gick bra, däremot att vända och gå hem igen, precis i jobbiga "mördarbacken" (den backen där hon brukar bli trött på hemvägen när vi rider med sällskap och rider längre), var svårare men när hon kom igång igen var det samma energi på hemvägen som på vägen bort. Hon blir såklart lite mer spänd ensam än med sällskap men den spänningen blir till energi framåt så det gör inte så mycket!
 
Såklart regnade det lite medan vi red, men det var så varmt att jag torkade direkt efter. Så jag åkte ner till betet och red Wasabi. Tanken var bara att skritta runt lite på gården där men Wasabi tyckte att det var så roligt att styra runt träden att vi fortsatte ut på vägen och red en liten bit på vägen också. Denna gång bara en liten bit i väg men det känns inte som att det kommer vara problem med att rida ut henne i sommar även om vi inte får sällskap. Kommer bli bra för henne!
 
Tog paus, som sedan blev längre än tänkt på grund av regnskurar och åska. Åkte först och handlade eftersom jag kom på att jag skulle göra pastasallad. När jag kom tillbaka från byn hade Nisse besök så vi fikade först, sen gjorde jag salladen och även Linda kom och åt. Men sedan fick vi vänta ut vädret lite innan vi åkte till stallet.
 
Då började vi nere på betet och red ut med Clarinett och Juliette, en tur med mycket trav i backarna. Sedan tillbaka till gården och jag red Kayden. Han hade ju varit rätt fin och trevlig dagen innan men igår var ingen bra dag. Vet inte om det var all knott och åskan i luften eller om han var trött av att gå på bete ett dygn. Men han var så jobbig att göra i ordning, bland annat så la han sig och rullade när jag försökte knäppa på kapsonen (han hatar när jag sätter på kapsonen...), så både han och jag var helt slut på energi och tålamod innan vi ens börjat rida! Så ridpasset gick sådär, han försökte mest komma undan och gick emot. Fick något bra varv åt båda håll och avslutade direkt!
 
Sen hann vi bara natta hästarna och komma hem så brakade åskan lös igen! Nu är det ny dag igen och dags för Ica igen!
 
Doris hjälper mig med stallsysslorna, blir nog en riktig stallkatt!
 
Från Zayats tur!
 
Wasabi på vägen nere vid betet!
 
Kayden 
 
Fölunge! 

Hej då Szum!

Åh vad tomt det kommer bli efter att Szum flyttat, jag har haft honom i 9.5 år! Det är ju en ganska lång tid!
 
Gårdagen började med att jag åkte i väg och hade två tidiga lektioner, stannade på jobbet på hemvägen och skrev ut ett avtal. Fikade lite och sen byggde jag och Doris upp en provisorisk hage nedanför ridbanan, mycket gräs där nu som behöver röjas bort. Nu hjälpte inte Doris till så mycket utan hon skrek mest!
 
Sedan kom Szums nya ägare, vi skrev papper, packade in täcken och sen lastade vi Szum som gick raka vägen in i transporten. Fick meddelande några timmar senare att de kommit fram och han gick i en hage och åt. Det blir nog bra, jag hoppas att det ska bli bra. Jag kommer verkligen att sakna min stora lufs men för honom blir det nog bättre med en egen matte med mer tid för honom. Förhoppningsvis kan jag satsa mer tid på stona nu.
 
Sedan red jag först Kayden. Tömkörde inte innan men tyckte att han var lite stummare i munnen när jag började då, så de där minuterna i töm verkar ändå göra skillnad. Just nu jobbar jag traven mest på en stor volt för det är ju ungefär vad han klarar av i den låga formen och utan att bita sig fast i bettet, men igår avancerade vi oss lite och la till att vända igenom volten och byta varv, det blev genast svårare. Det är ju inte så att han inte klarar av att ridas olika vägar i trav, utan det svåra är ju att göra det i den form jag vill och med mjuk kontakt i handen, och på den väg jag vill och kvar i ramen. Men han släppte fint igår och det blev riktigt gung över ryggen!
 
Sedan red jag Cervin, han fick skritta runt träd i skogskanten och sedan red jag honom ner till stallet. Bra förberedelse för att rida ut sen. Efter jag ridit flyttade jag om hästarna. Cervin och hans lilla kompis fick flytta till en hage med åtminstone lite, lite gräs och Kayden fick flytta in i den hagen jag byggde, så han går på ganska mycket gräs nu. Hoppas att de blir nöjda med det!
 
Ingen orkade göra mat i värmen så vi åkte upp på byn och åt, sen hade vi en plan på att åka och hälsa på någon men vi kom inte på en enda vän att ringa... I stället blev det kaffe och surr hemma, Linda kom förbi och när Linda och jag hade nattat hästarna så kom ytterligare en vän förbi med lite rabarberpaj. Så blev ganska sen kväll igår med. Nu sista dagen på den här ledigheten, i morgon ska jag börja jobba igen!
 
Doris på utebordet. Det bästa man har ställer man väl på bordet?
 
Cervin i skogskanten!
 
Och en gammal bild på min fina Szum-Brum! 

Ledig fredag!

Skolavslutning och student på många håll igår, själv hade jag en ledig fredag. Eftersom jag alltid jobbar fredagar och det alltid är extra på jobbet då så tycker jag att det är lyxigt med lediga fredagar!
 
Jag började nere på betet igår och skrittade ut Chokladen i skogen, vi kollade av stigarna vilka som inte var för blöta och försökte hitta de som var igenväxta. Sen red jag hem Clarinett till gården och red ett kort och intensivt dressyrpass. Perfekt att kunna trava fram lite på vägen dit, och sen trava ner och skritta av på hemvägen.
 
Rev halva hagen där flickorna gick förra veckan innan jag gav upp för ärmen och hunger. Fikade rabarberkräm och rostmackor, åkte på byn och tankade och sen gjorde jag mat. Och bakade en rabarberkaka, eftersom jag googlar recept blir det olika varje gång men den här var verkligen god så det här receptet måste jag spara! Var med kardemumma och den var så god att jag åt alldeles för mycket!
 
Tillbaka i stallet igen så red jag Szum lite lätt och sen träffades jag och Linda. Vi åkte ner till betet och red ut en sväng med Juliette och Grå. Sen nattning av hästarna och fix med att få kameran att fungera i hagen där Bea står nu. Som vanligt sen kväll, och nu ny dag som börjar med lektioner!
 
Doris tog sin första mus igår! Hon som är så liten ännu!
 
Utsikten från Chokladen!
 
Szums långhals!
 
Fölungen!
 
Skönt att bli kliad på rumpan!
 
Wasabis nässelutslag har i alla fall gått ner, måste bara räkna ut varför hon fick dom... 

Nässelutslag!

Bara tre lediga dagar kvar nu innan det är dags att börja jobba igen! Känns ju knappt som att jag varit ledig förutom de här sista dagarna!
 
Igår började jag nere på betet. Grå fick jogga lite i töm och det fick även Wasabi men henne styrde jag lite runt träden också. Hon har fått nässelutslag, vet inte vad hon reagerat på, insekter, flugmedlet, något hon ätit eller något helt annat, hur ska man veta? Myggorna har varit väldigt elaka där den här veckan (det har ju inte varit några människor eller djur där och bita sen i fjol så de är nog hungriga...) men det är också värst där jag hade sprutat insektsmedel. Jag använder mig av ett giftfritt medel (Prob deo), men kanske kan de reagera ändå? Har inte haft det medlet på henne förut i år. Ja, hur ska man veta?
 
Red också ut på Clarinett en sväng innan jag åkte tillbaka till gården. Där tog jag och Doris och byggde fram löshoppning, nu hjälpte ju inte Doris till så mycket men hon fick busa av sig en del i alla fall. Sen mat och jag bakade en sockerkaka.
 
Så var det dags för löshoppning, Linda som varit sjuk några dagar var på benen igen och vi löshoppade först Kayden. Han var lite lugnare än de andra gångerna, säkert pga värmen, men det gjorde att hans hoppning blev bättre och han fick lättare plats mellan hindren. Zayats har verkligen kommit på det här med hoppningen och hoppade jättebra, fina språng och tog verkligen för sig på ett bra sätt. Sedan kom Paula med sin häst och han hoppade riktigt bra. Stor skillnad sedan förra gången och det är ju det här som är roligt med löshoppningen, att få se hur hästarna växer för varje gång!
 
Även Cervin hade utvecklats sedan förra löshoppningen, det är så roligt att se honom. Han har ju inte alls kroppen för att hoppa men han försöker verkligen göra sitt bästa! Sedan fick vi finbesök, nämligen Dajmen kom och löshoppade, hon såg jättefin ut och gjorde det väldigt bra. Hennes ägare hade även med sig sin ettåring som fick testa på att vara i löshoppningsringen, och även hoppa ett litet hinder. Hon tyckte att det var väldigt svårt och jobbigt, men till nästa gång har nog polletten trillat ner lite mer, inte lätt att när man är liten och åker hemifrån för första gången!
 
Sen fikade vi saft och sockerkaka innan nattning av hästarna, och ännu mer fika när Linda följde med på kaffe också. Nu ny dag, gäller att utnyttja sista dagarna ledigt!
 
Doris! Hon får vara ute korta stunder när jag är med, det tycker hon är roligt så det blir förhoppningsvis en utekatt!
 
Flickorna hade sovmorgon när jag kom dit igår!
 
Chokladen och Juliette myser!
 
Grå som skulle jobba först var inte så sugen!
 
Grå i töm!
 
Wasabi i töm!
 
Clarinett efter ridningen!
 
Zayats på löshoppningen!
 
Jag och Cervin på löshoppningen, filmer från löshoppningen finns på min Instagram, Nillashast
 
Och så finaste fölungen!
 
 

Onsdag!

Igår morse var första natten på flera veckor som jag sov en hel natt utan att ha väckaren ställd flera gånger på natten. Det var skönt, och behövligt!
 
Började gårdagen med att plocka bort avstängningen i fölningshagen och släppa över Zayats där. Sen ner till betet där jag red ut en sväng på Chokladen. Lite regnstänk kom det på förmiddagen men var ändå helt okej. Tillbaka på gården så red jag Cervin, vi testade lite trav! Inga långa sträckor och han blev både lite osäker och snubblade en gång men jag tror att polletten ramlar ner nästa gång!
 
Red även Kayden och precis då började solen steka och sen blev det en ganska fin sommardag. Med Kayden är det fortsatt jobb att hitta den låga formen och mjuka kontakten i munnen även i traven, det fungerar korta stunder men jag har inte riktigt koll på vägen utan det blir lite hur som helst. Men det känns ändå som att det mer och mer är jag som sätter villkoren och styr ridningen nu, och det är bra!
 
Sen blev det mat och så åkte jag och Nisse på Hammarn och lämnade in bokföringen och handlade även lite på byn. Jag gjorde en omgång rabarberkräm när vi kom hem och sedan åkte vi och hämtade två höbalar. Blev till slut ett sent ridpass på Zayats, stod ju en bana framme med hinder så vi hoppade den. Hon har verkligen kommit på det här med hoppningen nu, bra språng och börjar ta tag lite i hindren. Blir nog hopphäst av henne med!
 
Sen nattning av hästarna och koll på båda betena. Nu ny dag och jag har börjat dagen med ont i ryggen, det har jag inte tid med!
 
Trött fölunge igår morse!
 
Från Chokladens tur!
 
Kayden!
 
Mycket mygg igår kväll så svansen gick på fölis! 

Sommarvärme!

En riktig sommardag fick vi igår med sol och värme! Mitt mål för dagen var att få ut ett gäng hästar på bete och minska mängden hästar hemma.
 
Jag red Szum på förmiddagen, han kändes ganska bra men det är ju för mycket häst för mig. Jag orkar inte håla om honom tillräckligt i galoppen så tappar den hela tiden. Sen red jag ner Clarinett, med Grå som handhäst, till betet i skogen. Jag har tre beten i skogen och nu har vi släppt dom på det som ligger närmast. Linda kom och hämtade mig och sedan red hon ner Juliette medan jag ledde ner Chokladen och Wasabi. De galopperade som galningar runt i hagen men kommer nog mest äta sen.
 
Fixade lite med den hagen jag gick runt i söndags, drog kabel till aggregatet och sånt innan jag gjorde fläskpannkaka till mat och i väg på två lektioner. Tillbaka från lektionerna så träffades jag och Linda i stallet igen, nu för att leda bort Bea, Lemonaden och fölungen på bete! Det gick jättebra att gå med dom och nu är de på gröngräs! Krånglade en stund med att få igång kameran där så vi kan ha koll på Bea. Fick inte till det men gör ett nytt försök i dag. Nackdelen med den hagen är att det är svårare att ha koll på Bea, men Paula med familj bor precis bredvid så de kommer säkert att ha lite koll när de är hemma. Vi tror att det är ett tag kvar på Bea, hon har gått en vecka över tiden i dag men har inte gjort något juver än.
 
Nu ny dag, nytt att göra! Det tar liksom aldrig slut...
 
Kattungen Doris fick vara ute en sväng och upptäcka världen, väldigt spännande med myror och fåglar!
 
 
Wasabi och Chokladen väntar på att få gå ner till betet!
 
Full fart när vi släppte dom!
 
Juliette och Grå!
 
På kvällen var det lugnt och stilla i hagen!
 
Lemonaden och Bea kollar in sin hage! 

Nationaldagen!

Blev verkligen en speciell nationaldag i år!
 
Igår morse kom Lemonadens föl! Trots att jag kollade varannan timme missade jag fölningen. Hon visade inga tecken på att det var på gång, ingen oro, inget annorlunda beteende, ingen mjölk och Nisse tittade på henne kvällen innan och trodde inte att det skulle bli den natten i alla fall (hade hon visat någon förvaring hade jag nog kollat en gång i halvtimmen, men det kändes verkligen inte som att det var på gång). Men så blev det! Det måste i alla fall ha varit en snabb och odramatisk fölning, och det gick bra!
 
Det blev en hingst och det var lite problem med diandet i början, eller ganska länge... Lemonaden var helt begeistrad i sitt föl och ville ha honom framför sig hela tiden så han fick inte äta. Vi försökte mjöka henne men hon blev stressad och det fungerade inte. Som tur var hade Nisse råmjölk i frysen så han åkte hem och tinade den (måste tinas försiktigt i vattenbad) medan jag och Linda (som jag hade ringt och väckt) fodrade och vattnade de andra hästarna. Bea som gick med Lemonaden flyttades motsträvigt till hagen bredvid, hon tyckte att fölet var jättefint men hon fick inte titta på det för Lemonaden.
 
Jag och Linda hann med lite frukost också innan råmjölken var redo, fölungen var hungrig och det gick bra att nappa i honom. Sen lät vi dom vara så jag och Linda åkte till ett av betena och gjorde klart hagen där. När vi kom upp på gården igen så fungerade diandet och det kändes genast mycket bättre!
 
Cervins ägare kom och hälsade på hästarna, och jag passade på att rida Cervin så hon fick se lite. Vi vågade oss ut från banan och styrde lite runt träden, han är så duktig! När det var klart så åkte jag och Linda upp på byn och handlade, och sen gjorde vi mat och firade lite extra med kladdkaka och grädde sen!
 
Kvällsrycket i stallet började med att vi red ut på Juliette och Zayats, mycket trav och Zayats tog ut sig lite i förskott och blev trött i sista backen. Sen tittade vi, och försökte fixa till, en av Beas hovar som var lite trasig. Sedan åkte Linda hem, hon hade varit i stallet hela dagen från att jag ringde och väckte henne och hon kastade sig i väg! Jag red Kayden, nu försöker jag hitta samma jobb i trav som jag kommit till i skritten. I skrutten är han lång i halsen, låg i nacken, eftergiven i halsen, följer tygeln och rund i innersidan, i alla fall större delen av tiden. Nu gäller det att komma dit I traven med, jag förstår att han tycker att det är jobbigt för han har nog inte fått jobba så mycket så tidigare. Dels om man tittar på hur han jobbade i början, och på de filmer jag sett från när han reds i Holland var formen kort och hög. Han har ju upplevts väldigt stum i munnen och inte följt tygeln (tömmen) varken när jag red eller tömkörde i början, men det börjar bli bättre tycker jag nu! Men han är ju fortfarande lurig och protesterar en del.
 
Sen blev det kväll efter en lång dag. Nu ny dag, en hel del att göra i dag och jag misstänker att mycket tid kommer gå åt i föl hagen!
 
Ett gäng bilder på underverket. Tror att han ska få heta: Out of Frappuccino, kanske kallas för Frappe. Namnet ska vara på F (han är efter Fortnite) och gå att dricka, tycker att det blir bra! 
 
 
 
Han är väldigt lik Lemonaden som föl!
 
Så fin!
 
Och en bild från när jag red Kayden, fint väder hade vi också igår! 

Pingstdagen!

Regn fritt i dag med, men blåst... Känner mig lite gnällig som aldrig är nöjd med vädret!
 
I morse flyttade jag över Szum och Juliette till en ny gräshage och sedan red jag ut Zayats i skogen innan även hon fick en ny hage, en lite roligare hage än den hon hade. Sedan åt jag pizzarester till väldigt tidig lunch.
 
Hann gå runt en beteshage också innan de kom och hämtade Aifa med kompis, Aifas ägare red en hoppträning innan de åkte hem. Öppnade upp så de två dräktiga brudarna får gå på lite större, och lite mer gräs på dagtid. På nätterna får de fortsätta vara i sin mindre hage med kameran.
 
Red ut Clarinett och spanade in nästa bete, det har växt bra och förhoppningsvis kan jag fixa den hagen i morgon. Fick hämtmat till middag, friterad kyckling, och sen var det dags för Szum att provrida igen, samma ryttare som sist. Gick bra även denna gång, han har skött sig nästan för bra, hade ju varit bra om han visat någon av sina sämre sidor. Just nu framstår han nästan som ett jesusbarn och det är han ju inte...
 
Red Chokladen, som känns väldigt fin efter träningen, nattade hästar och hjälpt Nisse med pappersjobb. Nu duscha och sen försöka sova någon timme i taget, fölvak och kattunge ger inte någon vila direkt!
 
Först två bilder från igår som inte gick ladda upp då!
 
Cervin innan gårdagens ridning!
 
Och en väldigt tjock Lemonad!
 
 Dagens bilder :
 
Juliette och Szum i ny hage! 
 
Sommar! Från Clarinetts tur! 
 
Och där gick det inte att ladda upp fler bilder, blogg.se har fungerat bra ganska länge nu men det verkar som att det jävlas igen nu! 

Pingstafton!

Äntligen en dag utan regn! Men det har blåst i stället... Visserligen hjälper det att torka upp men det har varit ganska kallt i dag och jacka har gällt.
 
Jag började med att ta Aifa i töm, hon fick trava över bommar och galoppera över upphöjd bom. Sedan till Nisse och en extra frukost med rabarberkräm och kaffe. Tillbaka i stallet igen så tog jag Cervin. Han skrittade omkring ganska avspänt med mig på banan i dag så nu funderar jag på om det snart är dags att lämna banan?
 
Lemonaden fick lite spadag med spolning av ben, borstning, utredning av man och så klippte jag svansen, hon var nog mest nöjd med att få beta på gräsmattan! När min elev kom fick hon återvända till hagen. Samma unga tjej som red igår kom i dag för att träna extra inför sin clear roundstart. Igår var det fokus på att rida bana och hon fick göra det i både skritt och trav, och med bommar och pyttehinder, i dag mer vanlig lektion och hon fick träna den lätta sitsen över bommar och även några språng på ett kryss!
 
När Linda kom sen så red hon Szum åt mig, han ska ha provridning igen och det kändes bra om någon annan än jag red också. När Szum var klar så red jag Kayden och det var nog vårat bästa ridpass! Kunde konstatera redan när jag tog honom i töm att även om jag tycker att han är för kort och hög i halsen och formen så är det ändå bättre än det var från början. När jag sedan red så släppte han väldigt fint i skritt och jag fick honom precis där jag ville ha honom, loss, böjd och genom kroppen. I traven är vi inte riktigt där än men det blir nog bättre när vi nu borde kunna få till mer travjobb. Skönt med ett bra pass efter gårdagens skit pass i ösregnet!
 
Sen mat och jag gjorde även en äppelkaka eftersom gårdagens rabarberkaka var slut. Drog igång kvällspasset sent men red Grå, i dressyrsadeln som inte kändes lika bra som det gjort i hoppsadel. Och sen nattning av hästarna och putsning av dagens grejer. Att börja putsa utrustning klockan 22.45 en lördagkväll, är det normalt?
 
 
Aifa efter tömkörning 
 
 Jag ger upp med att försöka ladda upp fler bilder! Tyvärr är det för dåligt internet här, tänk att det ska vara så fortfarande 2022 

Kan det inte sluta regna nu?

Energin tog slut direkt i morse när det började regna igen! Inte mycket men just nu är varje droppe för mycket, så sjukt blött och lerigt! Nu hoppas jag verkligen på värme och sol så det torkar upp!
 
Red Clarinett och Aifa på morgonen, båda lite dressyr. Kommer verkligen inte överens med sadeln på Aifa, testade ju min egen förra gången och det var bättre men inte bra. I dag slutade det med att jag red utan stigbyglar så jag lär ha träningsvärk i morgon!
 
Sen paus för lite rabarberkräm och kaffe, och sen upp på byn och tänka, det går mycket mer bränsle än man tror fast man bara kör här hemma. I dag gick bensinen återigen på nästan 24 kr/litern, det är för mycket! 
 
Tillbaka i stallet så red jag Zayats som fick hoppa lite. Första språnget var riktigt bra, sen var det blandat men betydligt bättre än när vi hoppade första gången. Ännu bara lågt, bara räcken och ur trav, men hoppar gör hon och det är ju huvudsaken! Sen skulle jag rida Kayden. Precis när jag höll på tränsa, vilket tog väldigt lång tid eftersom vi inte var överens om det, öppnade sig himlen och det fullständigt vräkte ner regn! Eftersom det innan var sol hade jag inte tagit fram någon regnjacka, så jag, Kayden och grejerna var genomblöta innan jag ens fått på honom sadeln. Men jag tänkte ju liksom inte ta av tränset när jag väl fått på det så jag tömkörde honom med såphala tömmar, och det lugnade sig med regnet så bestämde mig för att sitta upp ändå. Vi börjar vara överens om uppsittning en i alla fall, att man inte får backa när jag kliver upp på pallen. När jag började rida kändes det riktigt bra, han kändes mjuk i munnen och följsam, i några minuter... Sedan försökte han först resa sig men det parerade jag upp, sen hann jag bara rida lite till så började han bete sig märkligt, han försökte krafsa med frambenen, slog med bakbenen, började vingla... Jag insåg vad som höll på hända och skyndade mig få fram honom, han försökte ju troligen lägga sig med mig på! Efter det avslutade jag ganska snabbt, hoppas att det var för att han var genomblöt som det uppkom, han var verkligen inte på humör i vädret!
 
Jag var genomblöt, hjälm och handskar som precis torkat efter tisdagens skyfall var genomblöta igen och tömmarrna vill jag inte tänka på när de ska bli sig själva igen. När jag sen kom bort till Nisse så hade det knappt regnat där! 3 km bort! Gjorde pastasås på köttresterna sen i förrgår och åt med spagetti, bytte lite kläder och sen stallet igen! 
 
Hoppträning, först en grupp om två ekipage som fick träna på att ha hästen i ramen, och sedan en väldigt ung ryttare som tränar inför clear roundhoppning! Himlen var kolsvart men vi slapp mer regn. Sen longerade jag galopprogrammet med Chokladen innan jag nattade hästarna. Avslutade kvällen med att baka en rabarberkaka, mycket rabarber nu men jag gillar det så gäller att passa på! Nu ska jag försöka sova med en väldigt busig kattunge! Förra natten sov Doris hela natten i sängen och väckte mig bara en gång, i kväll är hon piggare och busar mest runt! 
 
 Blir inte så många bilder när hästarna är leriga eller blöta hela tiden, här är dagens enda bild. 
 Chokladen longeras! 

Hej Doris!

Visst kommer ni ihåg Baloo? Min stora svarta katt som var världens gosigaste och drägglade! Han blev ju sjuk och fick tas bort för tre månader sedan, men det har ju varit väldigt tomt här med bara en katt så i kväll har jag hämtat Doris!
 
Även i dag har det regnat en del, där emellan lite sol men det är galet blött och lerigt! Jag red Grå först, hade förväntat mig att hon skulle vara stökig att leda upp från betet och göra i ordning men hon var så lugn och inte alls sur, vilket hon kan vara. Superfin att rida, galoppen satt åt båda håll utan fel fattningar eller bockning och hon var bara fantastisk att rida. Men när jag satt av så vaknade hennes oroliga sida och hon började gnägga, att sadla av var hon som jag hade förväntat mig att hon skulle vara innan, hon for runt och nervösbajsade tre gånger! Hästar förvånar en alltid!
 
Sen tog jag Cervin och fortsatte jobbet med uppsittning och att börja kunna rida. I dag skrittade vi, helt utan hjälp, i flera minuter och både start, stopp och styrning fungerade! Zayats var så fruktansvärt lerig, blöt lera såklart, så jag insåg att jag inte kunde ha grejer på henne så jag longerade henne över bommar och hinder. I morgon hoppas jag att hon är renare, eller att leran är torr i alla fall!
 
Sen paus med rabarberkräm till lunch. Precis när jag ska hämta Szum sen så brakar ett rejält oväder med hagel och åska igång, marken var nästan vit! Som tur var så gick det över fort! Red sen en väldigt fin Szum, om än lerig och dammig. Längesen jag hade en så fin känsla på honom, bara att sitta och åka häst!
 
Hemmagjord pizza till middag, som jag slapp göra och sedan åkte jag och Linda och hämtade Doris. Doris var minst i kullen så hon är superlitwn, men jättefin och väldigt kavat! Trassel gömmer sig i ett fönster och är inte lika förtjust!
 
Nattning av hästar och sen gjorde jag en ny omgång av rabarberkräm. Nu ska jag försöka sova men misstänker att det inte bara är Lemonaden som kommer hålla mig vaken i natt utan även en busig kattunge!
 
Grå efter ridningen! 
 
Cervin blev trött av dagens jobb!
 
Zayats i hagen. Hagarna är inte roliga nu, vill ha ut alla på gräs nu men gräshagarna klarar ju regnet ännu sämre än vinterhagarna. Det måste sluta regna nu! 
 
Och så Doris:
 
 
Svår att fota! 
 
Visst är hon fin? 
 

Juni!

Jag tyckte att maj bjöd på ganska tråkigt väder även om det ju givetvis var några fina dagar, men mars var ju fin och delar av april. Men nu är det sommarmånad och nu vill jag faktiskt ha lite värme och sol. Så sjukt less på regn och lera nu! Hur länge ska det regna?
 
Regnat till och från hela dagen, jag har försökt rida mellan skurarna och det har väl gått sådär, har i alla fall ett par omgångar blöta kläder att torka nu! I morse var jag lite brydd på Juliette, fick för mig att hon inte var riktigt pigg och ringde både Linda och Paula som kom dit båda två. Efter lite funderingar kom vi fram till att hon nog mest var väldigt mätt och lite trött efter nattens gräsätande. Skönt att det inte var värre, hon betade för fullt igen bara några minuter efter att hon fått komma ut från hagen. 
 
Jag red först Aifa. Testade min sadel för att känna om det var någon skillnad, men det var inte så annorlunda mot hennes sadel. Jag har väldigt svårt att fatta galopp på henne, att rida galoppen går bra men jag får inte till fattningarna, vet inte om det är vi som inte förstår varandra eller om hon har svårt för just fattningen. Efter Aifa var det Cervins tur, han har haft två lediga dagar nu efter vaccination. Även i dag lungt jobb med uppsittningsträning på banan. Kom dit i dag att jag kunde skritta några steg uppsuttet med honom, två gånger red jag ett par meter. Tycker att det är bra eftersom jag inte suttit på honom i skritt med ledare än! 
 
Sen paus för regnet, åkte och handlade och fick även göra en akutryckning då jag tyckte Lemonaden låg konstigt på kameran. När jag kom dit klev hon upp såklart... Sen på eftermiddagen red jag Chokladen och jobbade med det vi hade gjort på träningen, kändes bra men det var väldigt mycket gnäggade åt alla håll! Sedan red jag även Kayden. I töm först och red sen, och det kändes faktiskt som att han släppte lite, följde tygeln och gick att böja och flytta! 
 
Regnade igen, gjorde mat som blev färskpotatis och innanlår. Sen träffades jag och Linda och vi red ut på Clarinett och Juliette. Sen lite fika när hästarna var nattade, nu har jag duschat och kollat kameran in i det sista innan mörkret. Nu sova ett par timmar innan kameran ska kollas igen! 
 
 
Inget roligt fotoväder i dag så detta är enda bilden, Aifa innan avsittning! 
 

RSS 2.0