Lunchbuffe'!

Ibland behöver man ett litet brejk. Det är ju så klart ett privilegium att få jobba med hästarna men det är också jobbigt, väderberoende och med en hel del oro och stress. Så man behöver emellanåt ett brejk och paus, även ett par timmars paus och göra något annat kan ge energi! 
 
Igår var första häst ut Movie, ponnyn som kom i tisdags. Jag longerade henne bara lite lätt, vi behöver ju lära känna varandra lite. La även på dels hennes egen sadel som enligt uppgift inte ska ligga optimalt och några av mina sadlar. Min plan är att växla mellan hennes egen sadel och en av mina dressyrsadlar som såg ut att ligga okej. Ponnyn har väldigt kort rygg så det är inte helt enkelt, men har man inte en sadel som ligger optimalt så är drt ju bättre att ha två att växla med, sen kommer det ju bli en del jobb från marken.
 
Sedan tömkörde jag ut Cervin en liten sväng och red Zayats på banan. Hon fick jobba med bommar som låg på banan och skänkelvikningar, avslutade med att galoppera över tre bommar som låg på en halvcirkel med ett par galoppsprång mellan, vilket hon gjorde jättebra! Sen fick jag ett ryck så jag tog med mig Nisse på byn och åt lunchbuffe, kändes som vi behövde komma i väg lite. Passade även på att hälsa på en av de jag lånar bete av och stämma av lite inför sommaren, och var upp på Ica och hämtade paket, har beställt en massa insektsmedel och en ny hjälm efter smällen som hjälmen fick för någon vecka sedan.
 
Nästa ryck i stallet började nere på betet där jag red Clarinett, hon hade tappat en sko så det blev en ganska lugn tur. Sen upp på gården och red Kayden. Igår jobbade jag honom på en ganska liten åttvolt, lite för liten för att han skulle orka göra den bra men han var tvungen att vända hela tiden och kunde inte då bita fast lika mycket i innertygeln, och bakbenen blev väl lite aktiverade av det också för han blev bättre efter.
 
Sen var det snabba bud att bygga fram till kvällens hoppträning! Tre ekipage, ett ponnyekipage som i sammanhanget räknades som rutinerade, Linda på Paulas häst som visserligen har hoppat men inte så mycket och sen Dajmen med sin nya ägare. Dajmen är ju bara riden i mindre än två månader men gjorde träningen jättebra! Det blev en träning med enkla övningar och grunder, och alla hästarna gick väldigt bra. Jag är ju partisk men Dajmen hoppar väldigt trevligt och ser fin ut under ryttare. Om man tycker att de gått fort fram så ska man komma ihåg att Dajmen var väldigt väl förberedd och dessutom faktiskt är 6 år. Men mycket trevlig unghäst ridning av ryttaren. Om jag ångrar att jag sålde henne? Knappast när jag ser hur roligt hon tycker att det är att hoppa och bara söker hinder! Hade inte varit rätt att göra dressyrhäst av henne!
 
Kvällen avslutades med nattning av hästarna och så fick vi lite fikabesök. Nu ytterligare en ny dag!
 
Movie på banan!
 
Cervin på väg ut på en liten tur!
 
Clarinett innan avsittning!
 
Och fölis! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0