Första natten inne!

I natt har grabbarna, Taggen och Oliver, sovit inne i de nya boxarna. Det var inte helt enkelt, Oliver ville först inte ens gå in i boxen! När vi skulle göra i ordning för att rida så vägrade han gå in, vi la på en lina runt bakdelen och då gick han in. På kvällen funderade han lite men sen bestämde han sig för att bo inne i alla fall. Taggen har gnäggat ganska mycket i natt, han tycker nog att hans kompisar (dvs Räkan och Corran) var borta, de gick ute på lösdriften. Det hörs väldigt bra in i huset när han gnäggar! Jag har sovrummet precis ovanför hans box så jag har vaknat några gånger i natt... Annars är det rätt spännande att jag kan titta in i boxarna från huset, risken finns att lyset kommer få var på jämnt i boxarna så jag kan hålla koll på hästarna..

Känns i alla fall jättebra med mina nya, superfina boxar! Skönt också att få lite höstrutiner, lite senare än vanligt denna höst men jag hann ju innan snön i alla fall. Stona ska jag prova ha på lösdrift. Räkan boxvandrar ju lite och är dessutom bättre att rida när hon går ute så jag ska prova och se hur detta fungerar på henne. Jag har dessutom tagit på kraftfodret på Räkan och Corran. De är tillräckligt runda och har satt mycket muskler så jag tror de får i sig tillräckligt genom grovfodret. Många tror ju att hästarna måste ha kraftfoder men det ska ju bara komplettera om inte grovfodret räcker till.


Uteboxar del 5!

Nu har mina uteboxar tak! Och det fattas ännu lite små detaljer, men i morgon blir det inflyttning! Det känns så underbart! Tack alla som hjälpt till!!


Dressyrträning!

Var till Sollefeå på dressyrträning med Taggen på förmiddan, red för Sara Ljung. Taggen var väldigt spänd när vi började, han kändes frustrerad och arg. Han gick mot skänkeln och trampade mest på stället när jag drev på honom. Men som tur var släppte det under passet och han blev väldigt fin. Han skulle verkligen behöva några sånna här pass varje vecka i stället för att bara studsa runt, men det kanske blir bara det fryser på så det går lättare att jobba dom här hemma. Egentligen var det ganska bra att Sara fick se lite hur han brukar kunna vara, och inte bara när han är lugn och cool. Jag fick mest jobba med att han skulle gå framåt, Sara tyckte han hade utvecklats sen sist (och sedan vi började) och framförallt traven. I början när jag hade honom hade han en trav som var typ som en shettis, med korta, snabba steg. Dessutom fick jag lite beröm för vänsterhanden som nu var lite mer kontrollerad, för er som minns efter förra Saraträningen i början av augusti.

Vi fick rida med öronsnäcka, jag var lite skeptisk innan men det var ju verkligen jättebra! Kankse vore en framtia investering även för mig?


Uppvärmningen till förra Saraträningen!


Otäckt!

I dag var det ridhusbesök! Jag hade med mig Corran, Räkan, några medhjälpare och kladdkaka. Vi började med löshoppning, jag löshoppade Corran och sen var det ytterligare två hästar med, en 3 åring och en äldre herre. Corran bjöd mycket bättre än tidigare och kunde hålla galoppen bättre, även hoppningen gick bättre än tidigare och det kändes jättebra. Tills vi hade hoppat några gånger, då blir hon nonchalant (vilket har varit lite av problemet tidigare) och hoppar rakt i genom oxern och ramlar omkull väldigt otäckt! Som tur är kom hon upp på benen igen och klarade sig (som det ser ut än så länge) med lite skrubbsår! Men det var otäckt! För de andra hästarna gick löshoppningen ganska bra.

Red Räkan sen, vilket kändes jättebra. Hoppade och fick ett bra och fungerade tips för att få henne att bjuda bättre. Låter lite bakvänt, men jag ska låta bli att smacka! När jag smackar står hon emot (hon är ju lite stoig och går ju gärna emot drivningen så det är egentligen logiskt), när jag var tyst (vilket ju var jättesvårt att vara) fick jag mycket bättre språng på henne! Enkelt men mycket bra råd, hade aldrig kommit på det själv men det fungerade faktiskt! En liten aha-upplevelse!
På kvällen blev det lite pyssel med uteboxarna, nu fattas det (nästan) bara tak och galler på dörrarna! Men taket känns inte som "bara"...


Markarbete!

Markarbete använder jag mig mycket av på lektionerna och även när jag rider mina hästar. För mig innebär markarbete jobb med bommar och små hinder. Jag tycker det är perfekt med bommar för att jobba med lydnad och precision. När man sitter och rider själv utan bommar, är det lätt att missa att hästen inte tar förhållningen direkt eller att man tappar vägen lite. Ofta kanske man inte märker det förrän man ska rida dressyrprogram eller hoppa, men med bommar så får man ett bra kontroll medel. Jag använder bommar både i dressyrarbetet och hoppningen. Det är perfekt att träna lydnad och förbättra galoppen på hopphästen med hjälp av bommar och låga hinder. Med hjälp av bommarna kan man även kontrollera hästens steglängd, genom att lägga långa avstånd får man hästen att sträcka ut steget men korta, höga bommar hjälper hästen att lyfta på benen och trava mer uppåt.

Gjorde en enkel markarbetsövning med Taggen i dag, och Räkan igår. Red på en stor volt med travbommar på den ena sidan och ett litet hinder på den andra sidan av volten. Började att trava bommarna och sen rida en övergång till skritt eller lite galopp på den andra sidan. Efter det så red jag travbommarna, fattade galopp och hoppade det låga räcket, ner till trav och bommarna igen. Enkelt men en bra lydnadsövning!


Här hemma använder jag mig även av mina små stockar som en del i markarbetet. Här är det Sickan som småskuttar lite i somras.

Roadwork!

I kväll har jag och Räkan ridit "roadwork". Min uppfattning om begreppet roadwork är travarbete på lite fastare och hårdare underlag. Långa travsträckor för att bygga gundkondition och grundstyrka hos hästen. Mina hästar går ganska mycket på lite hårdare underlag, på sommaren grusvägar och vintertid skottade vintervägar (vilket jag personligen tycker ofta är ett bra underlag bara hästarna har fäste). Men om hästen mest är van att gå i ridhus kan den behöva lite tillvänjning vid hårdare underlag. Det är ju med hästar som med människor, om man alltid joggar i skogen eller på mjuka slingor så får man ont i benhinnorna när man börjar springa på asfalt. Jag tror på att variera underlaget för hästarna för att öka hållbarheten. Ett gammalt riktmärke är att man ska rida på minst två underlag varje dag. Det försöker jag göra men det är inte alltid så enkelt!

Det var både mörkt och dimma när jag red i kväll, det finn inga gatlysen här och är inte speciellt många hus eller lampor längs vägen. När det var som mörkast såg jag varken Räkans öron eller vägen, tur att Räkan är snäll och stabil och bara lufsade på!Man vet att man behöver lampa i hagen när man inte ser skillnad på en fux med bläs och en brun utan tecken! Skulle ta in Räkan i kväll men när jag kom ut ur hagen så var det visst Corran jag hade med mig!

Dagens ridpass!

Red mina hästar på morgonen i dag. Det var fruset så underlaget var riktigt bra, så det blev dressyr för alla tre. Räkan fick ett allmänt pass, jobbade med att få henne lite kvickare för hjälperna och med bjudningen. Med Taggen jobbade jag bara med att han skulle gå fram för skänkeln, fram till ett jämnt stöd på bettet. Inte alltid så lätt som det låter.Corran fick först skritta en sväng i skogen, hon var inte helt med på noterna utan ville vända hem till de andra hästarna. Men man behöver bara säga till henne ett par gånger så ger hon sig. Även hon fick trava lite här hemma bland annat på en stor volt, det gick bra förutom när det blåste så det prasslade i busken bakom henne, då blev det ett enormt skutt! Corran vill gärna i höger varv ramla ut och böja halsen, i vänster varv blir hon utåtställd och tränger inåt. Det börjar bli dags att jobba med detta, planen är att göra det genom att rida henne ganska rak, speciellt i höger varvet. Får vi se hur det går!


Uteboxar del 4!

Efter att arbetet stått ganska stilla några dagar i början av veckan så har det nu arbetats på bra några dagar. Nu fattas "bara" två, visserligen stora och svåra, grejer, nämligen tak och dörrar!Så här ser det ut just nu!

Omotiverat!

Den här veckan har motivationen varit låg! Mörka kvällar, krånglet med boxarna och allt annat har gjort mig less. Tog ner mina ambiotioner något och red bara en häst efter jobbet igår och i dag. Tycker verkligen mörkret är tråkigt och att det förstör mycket när man vill rida och träna. Men det är bara två månader kvar tills det vänder (och typ fya till man märker skillnad...)!

I kväll fick jag sällskap ut och då kändes det lite lättare, i morgon ska jag upp och rida alla pållarna innan det bir dags för stallbygge igen! Är det någon som känner sig sugen på att bygga lite så är ni välkomna!

Laddade hästar!

Laddade hästar med mycket energi har vi här på Brännan nu!

Igår red jag och Malin ut med grabbarna (Taggen och Malins häst Oliver). Det var mycket studs, hopp och bus, och när vi galopperade så åkte Malin av i ett rejält bocksprång! Även i dag var de laddade trots att de innan ridturen busat och härjat i hagen. I dag travde vi bara, vilket ju självklart inte hindrar Taggen från att studsa och hoppa lite.

Även Corran är laddad efter sin vila. Igår tömkörde jag och redan då var det krut i henne. I dag red vi ut med Räkan och Malin. Vi red lugnt men Corran var riktigt på tårna, tror aldrig hon varit så taggad innan. Hon grymtade, kastade med huvudet och taktade. I traven låg hon på och gjorde några försök till att kicka och stanna och bocka. Som tur var blev det inget värre, men hon är verkligen på hugget för att komma i gång igen. Dessutom är hon rejält brunstig!

Till och med Räkan var pigg och lite busig igår. Hon hade gått som ett ljus hela uteritten trots att hon var pigg och laddad, så på hemväg i sista traven så var hon bara tvungen att ta ett skutt! Inte så lätt att hålla sig när man har bus i benen!


Uteboxar del 3

Just nu står bygget stilla. Ydre-grinden är inte intresserade av att hjälpa till eller kompensera för att de skickat fel, utan anser att det bara är att borra na hål. De kan inte se att mitt bygge blivit försenat pga detta eller att det skulle vara några problem... Själv är jag sjukt less på allt just nu, och vill knappt se åt uteboxarna som står där halvfärdiga och glor hånfullt åt mig!

Uteboxar, del 2!

Ni som läste mitt förra inlägg om uteboxarna vet att vi fått upp väggarna och att det gick ganska bra framåt. Men nu står det still! Vi fick ju lite virke över, och det fattades lite, och nu vet vi varför. Stolparna till mellanväggarna är felborrade!! Hur det här ska lösas vet jag inte, men jag är rätt less!

Fakturan skickade dom snabbt och smidigt i alla fall, och där var inget glömt! Det är ganska mycket pengar att köpa ett sånt här stall och då tycker jag att grejerna ska vara rätt, det ska inte ta flera veckor att montera! Jag vill ju få upp boxarna nu så jag kan hålla i gång verksamheten, och ta emot utbildningshästar. Men vi får se hur det löser sig!

Totte är sutten på!

Jag har hunnit med lite lektioner på förmiddagen i dag trots stallbygget, och jag hann även med Totte. Totte är 2 åringen som jag har longerat några gånger och har hängt på två gånger. I dag kunde jag sitta upp på honom och vi kunde även gå en sväng! Totte själv tog det hela med ro! Jättekul!


Uteboxar!

Hela helgen har ägnats åt att montera uteboxarna. Inte helt enkelt kan jag lova! Som tur är har jag haft mycket hjälp av alla snälla vänner och bekanta. Det är fortfarande en del kvar, men väggarna är till största del klara, men dörrar och tak fattas. Och det är precis som med IKEA paketen att det är grejer både över och som fattas eller är fel storlek...


Så här såg det ut igår eftermiddag!


Nu jäklar händer det grejer!

I dag kom mina uteboxar! Det började halv sju i morse då en chafför ringde och sa att han skulle vara här om två timmar, perfekt tänkte jag. Dock visade det sig att det bara var taket som kom, och resten stod på en trasig lastbil någonstans.. Dock en timme senare ringde en annan chafför och sa att han var hos mig om en timme! Det var ett väldans rännande på traktorer för att kunna lasta av båda lassen. Men nu är boxarna här! I kväll har jag haft bra hjälp så nästan hälften av virket är nu inoljat. Nu återstår att se om vi lyckas få i hop alla delar på stallet, lite spännande är det!

Dessutom var jag i morse på ett mycket bra möte med Länsstyrelsen och banken, detta angående min ansökan om investeringsstöd till stall och ridbana. Tycker jag fick en bra möjlighet att förklara vad jag vill occh hur jag tänkt med min investering. bara att hålla tummarna nu att det går vägen! Har även hunnit med en uteritt med taggen och ett riktigt bra dressyrpass på Räkan. Hon kändes lydig och uppmärksam! Älskar de ridpasssen när det bara känns som allt fungerar!

Unghästar och vila!

Unga hästar behöver verkligen pauser och vila, dels kortare pauser och sen tycker jag dom även ska få en längre sommar och vintervila. Med unga hästar så tänker jag mest på två till fyra åriga hästar och kanske femåringarna också, och med längre vila tänker jag mig en månad minst, många hästar kan behöva ännu längre tid. Dom behöver vilan för att smälta allt de lärt sig, få ny energi och arbetsglädje, de behöver tid till "att bara få vara häst" och en chans att läka småskador och vila kroppen som fortfarande växer. Sommarvila inkluderar givetvis bete med hästkompisar, gärna jämnåriga (speciellt för de yngre hästarna kan detta vara viktigt).

Det är så lätt att bara köra på när det går bra, men det kanske är när det går som bäst som hästen mest behöver sin vila. Genom att ställa av hästen en vecka kan man undvika att hästen lessnar eller börja protestera för att den är trött i kroppen eller huvudet. Egentligen är det ju inget konstigt, det är precis som när man gick i skolan och hade lov -både kortare och längre!

Jag bestämde förra veckan att Cornette skulle få en veckas vila eftersom hon gått riktigt bra ett tag. I söndags när jag red sist så tänkte jag: "Synd att vila henne nu när det känns så bra". Men det är nog precis nu hon behöver vilan, medans det fortfarande känns bra! Hon är riktigt busig i hagen nu så hon laddar verkligen upp sig!
Min plan är sedan att hon ska få prova på att gå några dressyrträningar och liknande i höst, för att sedan få en vintervila.

I bland kan det kännas som vissa hästägare är rädd att låta sina unga hästar vila, men det tycker jag inte man ska vara. Jag tror man skapar problem genom att göra för mycket med de yngsta hästarna och genom lämpliga pauser kan man komma förbi vissa protester och tjafs. Det är min teori för glada, hållbara hästar för framtiden!


Sickan och Corran njuter av den viktiga vilan!

Chaffören har inte skött sig!

I dag har det blivit en tur till ridhuset med Taggen och Malin och hennes häst. Taggen är riden en vecka nu efter hovbölden och inget jobbad utan bara riden ute så vi tog det ganska lugnt med hoppningen. När vi började rida kändes han spänd och lite styv, men det blev bättre efterhand, speciellt när vi hoppat lite. Jag hoppade på volt, studs och två räcken på diagonalen. Taggen kändes riktigt fin på hindren men jag red som en kratta. Hittade ingen rytm, eller så kunde jag inte följa honom alls i sprången. Skyller lite på sadeln som jag inte alls är överens med och inte hittar någon balans i, men lite var det nog att jag inte hoppat Tagg på en månad och kände mig lite ringrostig. Summering: Duktig häst, Chaffören får bakläxa!Annars har jag pysslat här hemma, håller på att göra om en hage så jag har slagit ner stolp i dag. Sen kom hovis och slog på Räkan hennes tappsko så det blev en tur med henne också. Corran har fått en veckas vila!

Jag vill, jag vill, jag SKA!

Jag vill så otroligt mycket inom häst och ridning, och det är väl det som håller min motivation igång och som gör att jag orkar kämpa på. För visst är det tungt emellanåt, jag har inte världens bästa förutsättningar vad det gäller pengar, träningsmöjligheter och  hjälp. Men det är det här jag vill hålla på med och det är det här jag vill bli bra på, och det tänker jag bli också. Även om det kommer ta tid!

Jag vill...
bli en duktig ryttare!
bli en duktig unghästutbildare!
bli en duktig hästmänniska och hästkännare!
kunna leva på mitt hästföretag!
vara med och utveckla och inspirera andra att bli duktiga ryttare och hästmänniskor!
utveckla och bygga ut min gård så den blir lämplig för min verksamhet!

Jag vill helt enkelt bli bra på häst! Och jag SKA bli bra och bättre på det!
Vad har ni för drömmar och mål?

Som ni ser handlar mina mål inte så mycket om tävling, höjder eller vinster. Självklart vill jag också att det ska gå bra på tävlingarna, även om jag ser dom mer som ett träningsmål och ett steg på vägen, och självklart drömmer jag om att kvala unghästar till championatet och riksfinaler. Men för mig är det viktigare att bli bra på det jag gör, att utbilda bra hästar och få vara med och utveckla duktiga ryttare. Och jag ska kämpa för att nå dit!Drömmen är att få visa fina unghästar på bästa sätt!

Trött, tröttare, tröttast!

Så känns det i kväll efter att först jobbat hela dagen på Ica och sedan direkt i väg på hoppträning. Hade två grupper hos Nylands Hästsportlag, de ska ha clear roundhoppning där i morgon och i dag tränade vi på banan. Bra gick det för alla! Så roligt att se att ekipagen direkt hade en bra galopp och bjudning i hästarna, det resulterade i att hästarna hoppade kanonbra och det såg lätt ut! Så roligt!Så här trött känner jag mig!

Trött, tröttare, tröttast!

Så känns det i kväll efter att först jobbat hela dagen på Ica och sedan direkt i väg på hoppträning. Hade två grupper hos Nylands Hästsportlag, de ska ha clear roundhoppning där i morgon och i dag tränade vi på banan. Bra gick det för alla! Så roligt att se att ekipagen direkt hade en bra galopp och bjudning i hästarna, det resulterade i att hästarna hoppade kanonbra och det såg lätt ut! Så roligt!Så här trött känner jag mig!

Vilken kväll!

Har haft en jättebra lektionskväll i dag! Alla ryttare och hästar gjorde sitt bästa. Några av mina yngre ryttare har blivit så duktiga, de rider nu samma övningar som de mer rutinerade ryttarna och de gör det bra! Det är verkligen jättekul och jag hoppas att deras intresse ska hålla i sig, för tänk vilka duktiga ryttare de kommer bli med tiden!

Kvällen avslutades med att vi jobbade med Totte, 2 åringen som jag presenterade i ett tidigare inlägg. I dag longerade jag först, han var jätteduktig även i galoppen, fortsatte med samma förberedande uppsittningsövningar som sist och sen hängde jag på honom! Det gick jättebra, jag hängde flera gånger och jag kunde även hänga på honom i skritt och svänga åt båda håll. Så nu är det snart dags för uppsittning, spännande!

En av de första gångerna jag sitter på Sickan, en 3 årig ridponny.
Från Sickans inridning, nu är det Tottes tur!

Taggad!

Taggen har vilat i två-tre veckor, en ofrivillig vila pga av hälta. Hältan har varit ganska diffus, och varierande men tydligt att den kom från hoven. Till slut kom en hovböld ut och i måndags var han helt ohalt, och busade och bockade i hagen. Så jag förstod ju att han skulle ha lite överskottsenergi när det skulle bli dags att rida. Han blir så stressad när man longerar honom annars hade jag nog börjat där, i stället tänkte jag mig en lugn skritttur på mjukt underlag.

Men Taggen tänkte annorlunda! Första halva turen var rätt lugn, den andra halvan bestod mest av galopp i sidled och luftsprång! Vad ska man säga? Han verkar vara fräsch och laddad att börja jobba igen i alla fall!


Dyrt!

Att det är dyrt att tävla är ingen nyhet. Det har väl varit dyrt att tävla rätt länge men de sista åren har det blivit ännu dyrare, de nya uppstallningsreglerna härom året höjde uppstallningen kraftigt, vi betalar 10 kr per anmälan via Tävlings databasen (som jag för övrigt tycker är toppen) och startavgifterna blir ju inte heller lägre direkt. Och för oss här i Norrland så är det största kostnaden, som inte heller direkt blir lägre, bensinkostnaden! Vi åker långt till alla tävlingar och det blir riktigt dyrt i längden.

Nu ska Svenska Ridsportförbundet införa ett nytt licenssystem! Jag har i år endast tävlat lokalt eftersom jag tyckt att den regionala licensen har varit för dyr. Jag har i år betalat 200 kr för min ryttarlicens, nästa år försvinner lokallicensen och jag får betala 750 kr! Då får jag visserligen rida alla nationella tävlingar, men om jag bara rider lokalt blir det en stor höjning! Däremot har de infört endagars licens, för 150 kr, som är en slags prova på licens, men ändå rätt dyrt.. Hästlicens behöver man från regionalt och uppåt, förut har den räckt livet ut, en stor kostnad men som sedan inte behövt uppdateras. Nu blir den årlig, 200 kr för nästa år. Är ju bra om man vill prova på att tävla regionalt men sedan inser att hästen inte är tillräckligt bra, men för alla hästar som tävlar mer än 5 år så blir det dyrare.

Det som framförallt gör mig upprörd över detta är att det blir dyrare för de som ska pröva på att tävla, de som rider sina första tävlingsår. Ofta känns det ganska gruvsamt ändå i början, och en högre kostnad kommer inte hjälpa fler ut på tävlingsbanorna! Tråkigt! Det är tillräckligt dyrt som det är!


Det är svårt att rida...

...men väldigt roligt! Det är summeringen av dagens dressyrträning! Jag red träning med Räkan för Annelie Elofsson i Ammer. Tycker Räkan kändes positiv och var bra med mig, men hon blev väldigt trött i sitt högra bakben. Hon har lite problem med det bakbenet, är svag i det och vill gärna fuska och korta steget med det. Jag har nog missat det lite i sommar när jag inte tränat för någon, det är ju så viktigt att hela tiden ha någon som håller ögonen på en! Dels för att man inte ska dra på sig ovanor som ryttare, men även så att man fortsätter utvecklas och inte bara rider och jobbar med det som fungerar och är enkelt. Och så man verkligen jobbar hästen rätt, och det är svårt att se när man sitter på!Är i alla fall rätt nöjd med träningen. Jag tycker min sits har blivit bättre, men bättre är inte tillräckligt bra så det ska det verkligen tränas vidare på! Överlag känner jag att jag måste träna mer, och rida mer för instruktör. Ni som läst bloggen tidigare kommer i håg att sist jag tränade dressyr (i augusti för Sara Ljung på Tagg) så var jag less på min vänster hand som levde sitt eget liv. Det gjorde den i dag med! Om någon vet hur man tar kontrollen över en vänster hand med eget liv så är jag tacksam för råd! :)

Cornette reds ut ensam i dag, hon var lite spänd i början men sen gick det galant! Blev en ganska intensiv tur med mycket trav och ett par kortare galopper, det var en trött fux efteråt! I morgon blir det vila för henne. Jag är nöjd med min lediga söndag också, har haft en riktigt bra helg!

Skön lördag!

Det är så härligt med lediga lördagar! Fast helt ledig har jag inte varit, jag började nämligen dagen med några lektioner, i solen. Kan det bli en bättre början på dagen? Duktiga ryttare, fina hästar och sol!

Har börjat hjälpa till lite med en ny unghäst, Totte. Det är en två åring som står uppstallad hos Nylands Hästsportlag (precis som Sickan). Hans ägare Mats och Maria har longerat, sadelvant, tömkört och även påbörjat inkörning så han är väl förberedd. I dag var tredje gången jag longerade honom och det gick riktigt bra, han kunde galoppera lite i båda varv, provade förra gången med men då blev det mest rodeo, men i dag gick det bättre! Vi hade även stigbyglar på sadeln och longerade med dom nerdragna och gjorde några av de "uppsittningsövningar" som jag brukar göra innan det är dags att sitta upp första gången. Dvs dra i stigläder, hoppa vid sidan, vifta med armarna och klappa honom lite överallt. Han brydde sig inte alls så nästa gång kan vi nog hänga lite på honom. Roligt med en ny unghäst att jobba med!

När jag kom hem så red jag Räkan. Hon skulle trimmas lite inför morgondagens dressyrtränig. Började med att skritta fram i skogen, vilket jag ofta gör innan jag jobbar dom här hemma, men när jag skulle börja jobba henne så kändes hon oengagerad, stel och seg. Så jag började då med att galoppera och hoppa över en av de låga stockarna jag har här hemma. Hon fick rulla över den några varv i båda galopperna och sen kändes hon mycket bättre och jag var riktigt nöjd med henne efteråt. Hoppas känslan sitter kvar till i morgon! Hoppnig över låga honder är ju lösgörande och bra för bjudningen, och i dag fungerade det perfekt!


Red sedan ut Corran med Malin och hennes nya häst, som verkligen är en cool kille som tycks trivas bra här. Corran var spänd och lite knepig att rida, hon åmade sig och gick och spände upp sig. Undrar om hon ville göra sig till inför den nya killen tro? Hon var lite jobbig att rida men gjorde inget dumt i alla fall. Kvällen avslutades med grillning.

Kan en lördag bli bättre? I morgon väntar en ledig söndag, dessutom ska jag rida dressyrträning. Känns som även den dagen kan bli bra! 

RSS 2.0