Roadwork!

I kväll har jag och Räkan ridit "roadwork". Min uppfattning om begreppet roadwork är travarbete på lite fastare och hårdare underlag. Långa travsträckor för att bygga gundkondition och grundstyrka hos hästen. Mina hästar går ganska mycket på lite hårdare underlag, på sommaren grusvägar och vintertid skottade vintervägar (vilket jag personligen tycker ofta är ett bra underlag bara hästarna har fäste). Men om hästen mest är van att gå i ridhus kan den behöva lite tillvänjning vid hårdare underlag. Det är ju med hästar som med människor, om man alltid joggar i skogen eller på mjuka slingor så får man ont i benhinnorna när man börjar springa på asfalt. Jag tror på att variera underlaget för hästarna för att öka hållbarheten. Ett gammalt riktmärke är att man ska rida på minst två underlag varje dag. Det försöker jag göra men det är inte alltid så enkelt!

Det var både mörkt och dimma när jag red i kväll, det finn inga gatlysen här och är inte speciellt många hus eller lampor längs vägen. När det var som mörkast såg jag varken Räkans öron eller vägen, tur att Räkan är snäll och stabil och bara lufsade på!



Man vet att man behöver lampa i hagen när man inte ser skillnad på en fux med bläs och en brun utan tecken! Skulle ta in Räkan i kväll men när jag kom ut ur hagen så var det visst Corran jag hade med mig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0