Valborg!

Typiskt valborgsväder i dag, kallt och blåsigt!

Ganska intensivt i dag med. Började i morse med Lemonaden, hon har inte tvångat eller reagerat på sadeln på i alla fall ett par år men i dag var det dags. Jag longerade i vanlig ordning innan jag satt upp och två gånger fick hon ett lättare tvång i galoppen. Hon var inte okontaktbar utan jag kunde stoppa henne, lägga om sadeln och hon reagerade inte förrän hon tog galopp igen. Efter andra försöket så drog jag ett hål mindre på gjorden och då galopperade hon utan problem. Kanske var så lätt att jag hade dragit ett hål för mycket? Inte bra att hon reagerar på sadeln men bra att det går att hejda henne och bra att jag kunde sitta upp och rida efter, lite spänd var hon men ingen reaktion.

Sen skulle jag köra Clarinett och Wasabi till Nisses stall för massage. Jag vann en massage vid jul och efter lite strul och ombokningar så var det dags i dag. Lastade Clarinett utan problem men kunde sen inte fånga Wasabi! Hon kan ibland vara svår att fånga men längesen hon var som hon var i dag. Men när hon är så är hon läskig och i dag sparkade hon åt mig också. Så fick göra en rockard och hämtade Grå i stället!

Bra massage på Clarinett hittade vi några problemområden som är fokus på nu och Grå var mycket mer avspänd i kroppen än hon varit tidigare och hade inte alls så många spänningar och problem att jobba med, eventuellt en låsning att försöka lokalisera och ta bort i korset. Grå hade även en bra dag och var inte så stressad som hon kan vara, så efter massagen kunde jag ta en långfika utan att hon stressade i boxen!

Linda kom förbi och fikade och vi körde sen tillbaka hästarna stallet och då skulle vi rida. Tråkigt väder med blåst och sen hagel och sol omvartannat. Jag skulle rida Zayats och planen var att rida ut, men de var lite spänt både hos Zayats och med stök i hagarna så vi bestämde oss för att longera Zayats innan. När jag satt upp sen kände jag att hon var superspänd och ville knappt gå med mig. När Linda skrittade med Juliette blev hon ännu värre fast vi var långt från varandra, så vi ändrade snabbt planen! I stället byggde jag och Zayats fram hinder så fick Linda och Juliette hoppa lite! Zayats tyckte att det var väldigt läskigt när Juliette galopperade och hoppade men bra träning! Efteråt satt jag upp igen och skrittade lite och då var hon mindre spänd. Här har vi något att jobba på!

Sen longerade jag Chokladen för att se hur hon såg ut och hon var betydligt bättre i dag, nu hoppas jag att det håller i sig men jag vet att det är vanskligt när det är så här geggigt i hagarna. Hennes hovar gillar inte det! 

Nattade hästarna, åt tacisrester till middag, hann fixa lite ned papper innan vi åkte på majbrasa. Fy vad kallt det var, trots vinterkappa! Vi åkte vidare och drack kaffe hos några bekanta innan vi körde Nisses son och ett par vänner till festligheter. Så glad att jag inte kommer vara bakis i morgon! 

Lemonaden i morse! 

Det bästa man har sätter man på bordet! Doris! 

Trassel fick vackert nöja sig med att sitta på en stol! 
Löshoppningsdags!

Nu är det vår för nu har vi löshoppat för första gången i år!

Intensiv dag som började med att jag red Wasabi, hon har drullat bort en sko som hon saknade lite i dag så blev väldigt lugnt. Red även Clarinett men för henne blev det mer galoppjobb. 

När jag var klar med Clarinett kom Movies familj och hälsade på henne, då jag red och de passade på att filma, fota och givetvis gosa med Movie. Sen när de åkt drog vi igång med löshoppningen! 

Först ut Juliette som gick ganska hårt åt bommarna, hon hoppar hellre än bra men absolut snabbast! Sedan två små ponnyer som hoppade jättebra och nästan högre än stor hästarna. Efter en fikapaus fick Zayats hoppa, och sen Cizmet som gjorde det för första gången. Hon var lätt skraj sen i början men när hon kom på vad det gick ut på tyckte hon att det var roligt, och hoppade även bra!

Sist ut var Forzett. Hon har ju haft vintervila men jag tänkte försöka sätta igång henne igen nu, så fin i dag! Men energisk! 

Efter löshoppningen så plockade vi ihop och nattade hästarna, och sen gjorde vi tacos till sen middag! Linda åt här och det blev även glasstårta som avfallningstårta, jag ligger ju lite efter med tårtorna med tanke på alla avfallningar jag lyckas med! 

Tur att Doris har täcken att ligga på när det är blött överallt! 

Zayats på löshoppningen! 

Cizmet efter sin löshoppning! 
Filmer finns på min Instagram, Nillashast

Mer aprilväder!

Aprilväder igår med, motivationen var inte på topp när jag skulle upp morgonen och det snöade...

Jobbade heldag på Ica, lön och valborg då ganska bra fart och vi var dom vanligt en kort. Efter jobbet och lättsam mat så tog jag Movie i töm ute på vägen, hon fick gå skänkelvikning fram och tillbaka över vägen och jobba lite lätt på volt vid infarten, ett ganska lätt jobb men hon ska jobba i dag med.

Sen tog jag upp Cizmet på banan, longerade lite och gjorde lite uppsittningsträning efter incidenten dagen innan. Tanken var att sitta upp men jag fick lägga fokuset på att hon skulle stå kvar stilla när jag ställde mig i stigbygeln. Så hon var nog lite spänd även om det inte syns på henne, upplever henne som väldigt känslig. Men efter ett antal gånger upp i stigbygeln så stod hon lugnt kvar så får vi fortsätta en annan dag.

Nu ny dag med mycket på agendan, jag som skulle ta det lugnt den här helgen, så bara att sätta fart! 

Vår blött och skitigt men också ljusa kvällar och hopp om grönska! Movie nere på vägen igår! 

Aprilväder!

I dag har det verkligen varit aprilväder, snö och sol samtidigt och omvartannat, och regn, och hagel... Jag har bytt jacka hela tiden men ändå inte varit nöjd!

Efter att jag hade mockat och spånat i två av lösdrifterna så tog jag först Movie i töm, och sen Chokladen också i töm men ett väldigt lätt pass. Jag tycker inte att hon ser bättre ut än i måndags så nu blir det vila några dagar till. Jäkla hov!

Red Zayats på banan som nästan var avtinad men väldigt blöt. Vi har inte jobbat galoppen uppsuttet på någon vecka pga underlaget men i dag fanns det ju en halv långsida torr så det var dags att prova. Zayats behöver fortfarande ganska mycket plats för att galoppera och hon gillade inte vattnet, men fick till ett par fattningar som tyvärr övergick i bocksprång, och när jag så sa i från så sa Zayats upp sig och tänkte inte galoppera! Typiskt ston, "om du korrigerar mig när jag försöker då tänker inte jag försöka!" En anledning till att man inte ska gå in och korrigera allt hos unghästen och inte ta alla strider, men vissa saker måste man ju sätta gränser för. Skulle tro att det löser sig vid nästa försök när banan är torr.

Sen red jag Cizmet, vädret var minst sagt ostabilt med först hagel och sen toksnö. Gick dock jättebra när jag började rida på banan, hon är inte brydd över vatten även om hon är underlagskänslig. Jag har ju tagit det väldigt lugnt med henne, av flera anledningar, men hade bestämt ny att jag skulle börja rida henne en bit mot stallet efter varje ridpass. Det är ju en väg hon känner väl. Red ut från banan i dag och det gick jättebra, tills hon blev rädd för en snöklump som troligen lossnade från en hov. Hon hoppade till och blev sen lite rädd för sin egen reaktion och bockade i väg, och tappade mig, såklart i värsta lerpölen så jag var genomblöt och ordentligt lerig!

Hämtade upp en lite skrajsen Cizmet som hade sadeln framme på halsen och linan hängandes efter sig. Men sadlade om och gick upp till banan igen och longerade lite, då hade hon slappnat av och var som vanligt igen. Jag hoppas att hon inte får några dåliga erfarenheter av detta, vissa hästar blir väldigt rädda när de tappar ryttaren första gången, men vi backar tillbaka och gör om. Blir återigen påmind om att det är en häst som behöver mycket tid!

Klädombyte och middag och sen i väg på lektioner, som i stället blev att jag jobbade två hästar i töm och en lektion med ett nytt ekipage. Efter att jag kommit hem och vattnat hästarna så tog jag även islänningen i töm.

Jag är ganska mör i kroppen efter avfallning och dessutom blev jag trampad av en broddsko på foten, lyckades sen slå in samma fot rejält i en stol så den foten är ganska öm nu! Känner att det är dags att fundera på vad jag ska göra i framtiden, tycker att jag börjar bli för gammal för att åka av så här mycket, och göra illa mig hela tiden! Men vad ska jag göra i stället för att rida in hästar?

Snö och sol när jag tömkörde Movie, och slask på banan! 

Jag och Zayats tittar på en räv som sprang på gården medan vi red 

Där är räven! 


Klabbsnö och slask!

Snön ligger fortfarande kvar även om gårdagens regn minskade den, det kommer bli så jäkla blött och skitigt när den försvinner. Nu hoppas jag på några dagar med torkväder!

Igår på morgonen tog jag Wasabi i töm och red Lemonaden, underlaget är klabbsnö uppblandat med lite sand där vi ridit och hästarna är inte så imponerade, men jag tror att banan är bar (men blöt) igen i kväll. Sen jobbet och på kvällen tog jag Clarinett i töm. 

Nu ny dag i snöslasket men jag hoppas på uppehåll och avtining i dag! 

Lemonadens trollman! Den behövs verkligen tunnas ut och kortas nu, men hon har så mycket man att det är ett visst projekt och hon gillar inte att bli ryckt eller när matte använder urtunningskammen så hon får nog ha trollmanen kvar ett tag till! 

Kräksnö!

Så less på denna kräksnö nu! Jag gillar snö men inte i slutet av april, och inte denna mängd... Snöat hela dagen idag med!

I morse körde jag först Lemonaden, och sen Clarinett och Movie till Nisses stall och hovslagaren. Min plan var att sommarsko dom i dag men med tanke på vädret så fick broddarna sitta kvar! Gick i alla fall bra att sko dom, och slå på Lemonadens tappsko, och även frakta dom fram och tillbaka i all snö. Glad för fyrhjulsdriven bil med ett par decimeter klabbsnö!

När hästarna var tillbaka så åkte jag på Hammarn och köpte foder, och sen på Ica och handlade. Kändes som att jag gjorde av med hela lönen direkt, skoning, tankade bilen, köpte foder och handlade mat, sen var den borta!

Åt och sen ett ryck i stallet, hade basjkirerna på schemat och de var båda blöta av snön så tog de båda i töm. Zayats först och det är så roligt att jobba henne i töm nu. Hon är inte "byggd på tygeln" som vissa halvblod och har inte helt lätt för att komma i rätt arbetsform, vi har jobbat mycket med det och böjning i töm både nu och förra vintern men hon har inte varit så intresserad av det heller. Tills nu, hon går fortfarande inte i någon dressyrtävlingsform men hon har eftergift i innersidan och börjar släppa i överlinj en och hitta en annan arbetsform, hon håller helt klart på att jobba bort underhalsen. Det är så roligt att se!

För Cizmet blev det annat att jobba med. Linda red Juliette samtidigt som vi tömkörde och det tog ganska mycket av hennes fokus, väldigt nyttigt! Sen nattade vi hästarna och det blev glass till kvällsfika och nu sova. I morgon hoppas jag att det inte snöar!

Doris var inte nöjd med snön! 

Zayats! 

Cizmet! 

Bakslag!

Det känns verkligen som ett rejält bakslag på våren nu! Svårt att tro att jag red i linne i torsdags när det är 1.5 dm nysnö nu!

I morse kollade jag på Chokladen lite i lina. Helt klart bättre i sin ömma fot men inte helt hundra än, men rörde sig bättre eftersom så ska försöka sätta igång henne väldigt lugnt nu. Sen efter jobbet, och en hamburgare, så red jag Movie. Kan inte påstå att motivationen var på topp! Klockan var över 20.30 när jag började, det snöade igen och på banan var det 1.5 dm klabbsnö! Men Movie var jättefin och rolig att rida, gav stundtals en superfin känsla trots underlag och väder!

Nu ladda om för i morgon när det enligt prognoserna ska snöa ännu mer!

Movie på banan i kväll, vitt och fint, eller..? 

Vinter och ponnytävling!

Igår när det var varmt och soligt var det svårt att tro att det skulle komma 2 dm snö i dag, men såklart gjorde blev det så!

Tidig morgon i stallet med vattnig och koll av hästarna, och precis klockan 6.00 svängde jag in hos familjen jag skulle följa på tävling. Jag körde dit med deras bil och det var lite spännande då bilen inte gick riktigt som den skulle, men vi var i god tid och hann fram trots att det gick 40 km i timmen i uppförsbackarna!

Det lilla ponnyekipaget gjorde två jättefina felfria rundor. Sen var det dags för nästa ekipage att hjälpa, vid det här laget snöade det ganska ordentligt och snön la sig på marken, det blåste dessutom kallt! Och även de presterade två jättefina rundor även om det lite typiskt blev en rivning på sista hindret i sista klassen. Det var väldigt många ekipage på plats, 110 ponnyer och 177 starter, och ponnyer lite överallt. Såklart, med så många ekipage, varierar både kvaliteten på hästarna och ridningen men jag måste säga att "mina" två ekipage gjorde riktigt fina skolboksrundor, man blir ju stolt!

Sen var hemresan ytterligare ett kapitel för sig! Bilen gick nästan ännu sämre, den hade sommardäck och innan vi närmade oss henna så var det en decimeter snö på vägen! Lite väl spännande men hem kom vi även om det tog tid. Hemma igen hade Nisse börjat med maten så det slapp jag i alla fall!

Sen tömkörde jag Paulas häst och även islänningen innan jag fortsatte i mitt eget stall. Där fick Movie gå i töm innan jag nattade hästarna. Mer än 1.5 dm snö nu i kväll så definitivt vinter igen och definitivt blött och skitigt igen! Avslutade kvällen med att baka en kladdkaka som fick bli kvällsfika, jag hoppas att det är vår igen i morgon! 

Framridningen på tävlingen! 

Islänningen i blötsnö! 

Och Movie på min återigen snöiga bana! Nu blir det vinter igen!

Sista dagen med finväder för den här gången nu väntar vinterväder till veckan. Är väl egentligen inte så oväntat när det börjar närma sig valborg? Men känns ändå tråkigt när det varit nästan sommarväder nu!

I morse tömkörde jag Cizmet, tog den här turen ber på vägen som vi gjort förut men vände på den och genast blev det mycket mer spännande! Hon behöver verkligen träna på att komma ut!

Sen Ica och när jag kom hem från jobbet så gjorde jag pizza innan Linda och jag träffades i stallet. Vi tog först in Juliette och Bob, nu när Bea är borta så blir ju Bob ensam i hagen när Juliette ska ridas och det vet jag inte om han klarar av. Så vi tog in honom med, så duktig att ledas in fast han knappt är ledd. Sen fick han stå inne medan vi red ut med Juliette och Clarinett.

Det händer ju typ aldrig något här på skogen men idag träffade vi Paulas dotter med deras valp, två älgar ganska nära vägkanten (på hemvägen stod de kvar men då såg hästarna inte dom ens), Clarinett trampade igenom vägen två gånger och gjorde ponnybockar för första gången! Hon är duktig på allehanda skutt men att dra ner huvudet, tvärnita och skjuta rygg har hon nog aldrig gjort innan!

Sen släppte vi ut Bob och Juliette igen, och jag hämtade Wasabi och släppte med dom. Är ju smidigare med tre hästar i hagen så Linda kan rida Juliette utan att behöva hjälp. Det gick ganska bra även om Bobs moster lyckades sparka på honom, tur att hon inte har skor och han aktade sig lite bättre sen. Lite nyttigt för Wasabi också att bo utanför kända flocken.

När det hade börjat lugna sig i hagen så red jag Zayats. Ville ju ändå stanna och ha koll så då kunde jag ju lika gärna göra nytta. Med tanke på förutsättningarna i kväll, det var ju lite oroligt i hagarna, skymning och började blåsa upp för oväder, så var målet att hålla henne fokuserad på mig och det gick riktigt bra! Vi jobbade med volter och skänkelvikningar.

Nu är det bara att ladda om för tidig morgon i morgon, två decimeter snö och ponnyhoppning hela dagen!

Cizmet på tur i morse! 

Vårkväll i skogen! 

Wasabi ny i hagen! 

Blev lite spring, Wasabi i täten och Bob sist! 

Bob! Fredags sammanbrott!

Jag har varit så trött i dag, inte så konstigt egentligen efter den sista veckan. Höll fullständigt på att bryta ihop när jag kom hem från jobbet eftersom jag då fått ytterligare saker över mig som innebär krav och press. Orkar inte det nu! Behöver lite lugn och ro, och tid för hästarna!

På morgonen var det meningen att jag först skulle rida Zayats men hon var på ett jäkla humör när jag gjorde i ordning henne, så jag longerade henne i stället. På banan kändes hon som vanligt så jag kan nog rida nästa gång även om hon skulle ha samma humör vid borstning. Är nog fällning, vårväder och sånt som stör. Passade på att jobba galoppen i lina och även hoppa ett sockerbitshinder.

Cizmet red jag lite, det går väldigt bra att rida men hon har dålig balans och det är sjukt vingligt att sitta på. Tycker att hon, och även Zayats, på många sätt är lika både varandra men även Wasabi. Och just vingelheten är likt Wasabi, hon var, och är, sjukt vinglig i början! I alla fall så red vi över bommar i skritt i dag för att träna balansen!

Sen Ica där vi börjat oroa oss för sommaren då vi saknar sommarjobbare, jag vet hur jobbiga somrarna är där så bra sommarjobbare är viktigt!

Efter jobbet, mitt lilla sammanbrott och mat så red jag Movie. Vi red på banan och eftersom både underlag och igångsättningschemat tillåter lite mer galopp nu så passade vi på med det. Och fast hon knappt galopperat sen slutet av januari så är galoppen mycket bättre nu. 

Nu ladda om inför ny dag i morgon som kräver mer energi!

Såklart skulle Doris vara med när jag red Cizmet i dag. Hon kom upp på banan precis när jag skulle sitta upp! Ganska mycket av Cizmets fokus gick till Doris men det var ju bra miljöträning i alla fall! 

Närbild av katten med koll! 

Linne-väder!

Första dagen för i år som jag har kunnat jobba hästarna iklädd linne! Så härligt! Men nästa vecka väntar minusgrader och snö!

Tungt att dra igång i dag, extra tungt att dra skottkärran i leran! Mockade först en av lösdrifterna och sen tog jag Movie, Cizmet och Wasabi i töm. Movie och Wasabi fick jobba på den nu nästan helt bara banan, medan Cizmet tömkörde jag runt träden och sen trav jobb ute i snön. Hon är ganska underlagskänslug och behöver träna mycket på att byta underlag och gå i varierad terräng. Det var i alla väldigt surrealistiskt att tömköra ute i snön i värmen och i linne!

Sedan red jag Clarinett och börjar fundera på tävlingsstart om typ 1, 5 månad, men vi får väl se. Sist ut Lemonaden vars ben ser bättre ut för varje dag och som jag i dag red lite lätt. Sen snabba ryck att laga mat, spaghetti och köttfärssås, och sen i väg igen!

Började på en gård i byn med en lektion och en tömkörning av en ponny, sen tillbaka närmare och en lektion. Efter det till ett stall på  Hammarn där jag tömkörde tre hästar, däribland Dajmen! Roligt att jobba henne igen efter snart ett år! Hon har växt på sig både i kroppen och huvudet men var annars ganska sig lik!

Så trött efter dessa dagar, och i dag blev det: 7 hästar i töm, 2 ridbar och 2 lektioner, så kanske inte konstigt att jag är trött? Så i stället för att ta rätt på grejerna jag hade kvar att fixa i stallet så köpte jag godis på hemvägen och nattade bara hästarna. Känner att jag var värd det, i morgon är det Ica igen!

Movie först ut i dag! 

Cizmet ute i snön. Har kommit fram till att Cizmet har den ultimata färgen för leriga hagar, man ser inte att hon är lerig utan hon ser bara blöt ut! För nu är hästarna ordentligt leriga och skitiga! 

Wasabi! 

Clarinett på vägen ner från banan

Och Lemonadens bångstyriga man! 

Till låns!

Det värsta med att ha djur är att de bara är till låns, och man vet aldrig hur länge man får ha dom!

Två dagar som har varit som i ett vakum när Bea har varit sjuk. Nu är det ju inte min häst och det är Linda som tagit största smällarna med att vakta och gå med henne, men ändå något som legat över oss. I dag ska jag försöka hinna allt jag inte hunnit på dessa dagar samtidigt som jag är så trött, slut och tom. 

Igår morse gick jag några vändor med Bea så Linda skulle få sova lite och åka och handla. Mellan vändorna hann jag mocka och spåna två lösdrifter, hopplöst nu när smältvatten rinner in i dom. Och sen tog jag Zayats i töm över bommar. 

När jag var klar med henne kom Linda till stallet. Då hade hon fått besked att vi fick komma in med Bea till Ö-vik, där har distriktsveterinärerna en nyöppnad klinik och de var beredd att ta emot henne trots feber. De flesta klinikerna här har ingen isolering och vill därför inte ta emot hästar med feber. Nu var Bea feberfri och de hade inga andra hästar planerade och kunde sanera om det skulle vara smitta. Dessutom la de om schemat så den veterinär som var här i måndags kunde ta emot oss. 

Så vi hämtade transport, bytte runt lite bilar och sen lastade Bea och åkte, Linda, jag och en kompis till Linda. Bea gick rakt på transporten fast hon var så dålig. Vi lämnade henne där, väl medvetna om att hon var dålig men de skulle ha möjlighet att ge bra vård. Åt innan vi åkte hem och även om Ö-vik är mindre än halva resan mot Ultuna som var aktuellt i tisdags så tog det hela dagen, vi var hemma strax efter 18.

Hann bara dricka en kopp kaffe så skickade Linda att veterinären ringt och det gick inte göra mer för Bea. Prognosen var dålig med både förstoppning i blindtarmen och bukhinneinflammation, och eftersom Bea redan när vi kom in var dålig så fanns det inte mer att göra. Känner ändå att det var bra att vi åkte in, Linda har verkligen gjort det hon kunnat och vi fick lite mer besked om vad det verkligen var. Veterinären trodde även att det fanns ett samband med hennes kissande. 

Sån jävla skit! Så trevlig häst, snäll och fin och nu bara borta. Aldrig haft kolik innan och bara vara dålig en gång när hon kastade sitt föl. Känns orättvist men det är ju alltid så när hästarna dör eller skadar sig. Juliette tittar efter henne i hagen och det känns bara så tomt!

Jag åkte till stallet sen och Nisse hjälpte mig få in en bal till stona och så tog jag in Lemonaden och solade hennes ben. Svullnaden har gått ner ganska mycket nu. Det där lilla såret som mest sett ur som ett skrubbsår, som inte sett infekterat ut och som inte suttit vid svullnaden, ur det har det kommit gul "gegga" nu och i samband med det minskade svullnaden, så det var nog boven i alla fall. Nu vet vad de säger "små sår och fattiga vänner ska man inte förakta". Tvättar på nu och hoppas att hela svullnaden ska ge sig. Tog henne lite i töm och hon var så fin!

Tungt att natta hästarna när en fattades... Bea har bott här i mer än 5 år så det är verkligen en kompis som är borta även för mig! Nu är det bara att kämpa på genom den här dagen och försöka få lite gjort!

Lemonaden på banan igår kväll! 

Bea här längst fram när vi släppte in Bob till dom! 

Och här med Linda! ❤️


Veterinärbristen!

Det är inte roligt när djuren blir sjuka, ännu jobbigare när det är svårt att få ut veterinär och de dessutom inte kan göra så mycket utan tycker att man ska åka till Ultuna.

Bea är fortfarande inte bra, febern något bättre nu sedan igår kväll men magen inte riktigt igång än. Proverna visar på infektion men de kan inte ge penicillin utan att ta prov vilket penicillin och vara säker på vad det är för infektion, och de proverna gör de inte i fält. Besvärligt läge!

Förutom pyssel med Bea igår så jobbade jag på med mina hästar. Zayats red jag i snön bredvid banan, fortfarande ganska mycket snö kvar där! Cizmet longerade jag först och red sen lite på banan, det kändes jättebra! Clarinett gick jobba i töm och jag red Movie på banan. Banan börjar tina fram men är väldigt blöt!

Jag hade en massa lektioner på kvällen, samtidigt som veterinären var ute hos Bea. När jag kom tillbaka till stallet så försökte vi få i Bea vatten vilket är prio nu. Så blev sen kväll igen, jag blev snorig och hängig igår men misstänker att det är trötthet och påbörjan på allergi som dragit igång det så jag hoppas att det går fort över. Nu ska jag åka till Bea så Linda får sova lite.

Zayats ute i snön

Vårtecken, tussilago och delvis tinad bana 

Doris myser i solen

Clarinett i snömodden och blötan på banan 

Movie! Fantastiskt väder igår! 

Äggbrist och veterinärbrist!

På jobbet är det slut på ägg. Vi har Pelle och Lisas ägg och deras packeri brann precis före påsk, vi försöker nu beställa andra ägg men det är brist i hela landet så vi får en låda ibland. Och även fast kunderna vet att det brunnit och är brist på ägg är de förvånade att vi inte har ägg... Och även om jag tycker att den svenska jordbrukdpolitiken är fel och vi måste satsa mer på inhemsk produktion så är det ändå veterinärbristen jag tänker mest på i kväll!

Jag och Linda träffades i stallet i morse, Bea var då piggare och feberfri så Linda bestämde sig för att åka på jobbet. Jag spolade Lemonadens ben som är svullet, hon är inte halt, inte öm, inte varm, det lilla såret ser inte infekterat ut. Jag joggade henne även lite på lina och kan inte se någon rörelsestörning, men benet är ganska rejält svullet. Mystiskt.

Sen till jobbet och äggbristen. Linda åkte direkt från sitt jobb till Bea och tempade henne. Nu var hon hängig, svettig och hade feber, så Linda ringde ut Distriktarna. Veterinären skulle åka från Ö-vik så jag skyndade mig hem från jobbet och fixade mat så även Linda fick äta eftersom hon åkt direkt.

Veterinären skulle åka från Ö-vik och det skulle ta 1 5 timme, redan där tyckte vi att det var snålt med tid. Sen ringde veterinären och hittade inte, vi gav oss ut på byn med bilen för att leta, men hon ringde upp och det visade sig att hon var på fel Österåsen och hade fortfarande några mil kvar. Så medan Linda väntade så tömkörde jag Movie lite på banan. När vi var klara så vsr veterinären på plats och hade börjat på, hon var på plats strx före 21, och nästan tre timmar efter att Linda ringt, och då var det ändå inga andra fall före. Det är för långa avstånd på jourveterinärerna, och nu ska det dras ner ännu mer!

Bea var uttorkad, smärtpåverkad och med lättare kolik symtom. Hon har ju jobbigt med kissandet sedan tidigare, kissar mycket, och vi misstänker att det har torkat ut henne. Hon är nu ordentligt uppvätskad och fått hjälp att få igång magen. Febern har gått ner, Bea är mycket piggare och dessutom hungrig. Veterinären äkte igen vid 22.30, Linda gick då lite med Bea och ska även göra det i natt. Det var verkligen en duktig, och trevlig och intresserad, veterinär dom kom ut. Nu hoppas vi att Bea är pigg i morgon men veterinären skulle oavsett hjälpa Linda med remiss till ytterligare utredning av kissandet.

Blev en lång dag, och jag har inte återhämtat mig efter helgen än, ingen sovmorgon i morgon då vi ska kolla Bea igen då. Men jag är glad att jag inte behöver kliva upp och kolla i natt, även om vi inte ett det än. Är Bea sämre är jag ju beredd att hjälpa Linda. Men håll tummarna!

Lemonaden på banan i morse, nu i kväll var banan betydligt mindre isig så det är inte långt kvar! Svullnaden syns inte jättebra på bilden men det är höger fram. 

Hingstpremieringen!

Så var årets hingstpremiering på Wången avklarad! En intensiv helg med hästar, hingstar, nerver, social samvaro, glädje och besvikelser i en salig blandning, och ett oändligt antal steg!

Igår började jag dock med att rida hemma. Först Zayats, banan var bättre då på morgonen än kvällen innan men inte bra men Zayats fick ändå gå lite i skogskanten runt träden. Sen Cizmet som jag tömkörde lite och sedan satt upp och styrde runt lite på banan. Bästa ridningen hittills på hehe, avspänd och fokuserad på mig!

Sedan kom Linda och vi red ut med Juliette och Movie, en härlig tur på bara grusvägar i solen och med glada hästar. Sedan packa ihop hemma och förbereda för Linda som skulle sköta, mina hästar och katter. Vidare i väg och hämta transporten vi skulle ha innan vi förberedde allt hos Nisse.

Vi testade att spänna för Fändrik som skulle visas, jag skulle ju vara medhjälpare på körprovet så vi behövde testa lite och se till att vi var samköra. Sen packa grejer till hästen och oss, duscha och i väg. Väl framme på Wången så var det såklart roligt att träffa alla igen. Och så fick även Fändrik duscha innan vi bytte om till kvällens middag. Verkligen god mat och trevlig kväll. Hann även springa lite i ridhuset med ponnyn, Joppe, som ju också skulle visas. 

Vi sov i en stuga på tältsängar, de tillät inte att man rörde sig så det blev ingen supersömn direkt. Upp tidigt i morse och efter frukost på värdshuset så borstade Fändrik igenom och Joppe fick knoppar! Strax efter 9.00 var det dags för Fändriks körprov, han gjorde det galant och när poängen senare kom hade han ett dagens bästa körprov med 42 poäng av 50. 

Joppe visades först exteriört och sen Fändrik, båda gick ganska bra även om det alltid går att visa bättre. Sedan lunch innan hästarna in igen för att få poäng och kritik. Joppe fick 40 poäng och bör bli godkänd även det är welshförbundet som tar beslut. Fändrik föll inte domarna i smaken och han fick bara 36 poäng, tråkigt men han har verkligen skött sig superbra och med sitt fina körprov kommer han bli en fin kör och brukshäst, men det blir nog som valack då. 

Hemma igen på kvällen, transporten tillbakalämnad och med Fändrik ute i hagen igen med sin bror, så åkte vi och nattade mina hästar. Så typiskt när man varit i väg så var först Lemonadens ben mer svullet igen och dessutom Bea hängig. Linda kom och tempade henne och nu ska vi träffas igen i stallet i morgon bitti för att kolla läget. För Lemonaden blir det spolning av benet igen i morgon och lätt rörelse, i kväll har jag bara kylt det. Håll tummarna att det är bra med alla pållarna i morgon! Nu ska jag sova, är sjukt trött och nöjd över att slippa tältsäng i natt! 

Zayats i skogskanten igår morse! 

Enligt Cizmet måste allt undersökas! 

Utsikt från Cizmet och en bra bild av underlaget på banan just nu! 

Glada Movie-öron i solen! 

Fändrik när vi anlände till Wången igår! 

Nyknoppad Joppe! 

Fändrik väntar på sitt körprov! 

Joppe väntar på sin tur! 

Och Fändrik! 


Uppladdning!

Nu är det uppladdning inför hingstpremieringen på söndag som gäller! Jag är redan stressad över den!

Jobbdag på Ica. Efter jobbet och mat så tog jag ut Nisses hingst, Fändrik, som ska visas på söndag. Ångrar lite att jag inte tränat att gå, ställa upp och springa med honom tidigare. Han är snäll men vi hade problem bara att gå rakt fram och framförallt med att vända även om det blev bättre allt eftersom, trava däremot tycker jag gick ganska bra. Hinner nog träna lite i morgon med, hoppas jag!

Sen till stallet och tog Movie i töm samtidigt som Linda red Bea. Banan är inte så rolig just nu men Movie har ju i alla fall fått jobba lite!

I morgon väntar en intensiv dag, håll tummarna för att allt klaffar! Jag ska i alla fall försöka kliva upp tidigt för att hinna allt! 

Vi tog några bilder på Movie, för eventuell annons. Tråkig tid att ta bilder då allt är skitigt, inklusive hästen! Vårväder!

Regn i morse, sen sol, sen moln och så lite mer regn. Och mest av allt blåst. Typiskt vårväder! 

Igår kväll såg jag att Lemonaden var svullen i ett ben och hade ett litet sår nedanför knäet. Men det var sent, alla var trötta, och såret satt varken riskabelt till eller såg farligt ut, så jag lät det vara då. Men i morse när jag hade mockat lösdriften så drog jag fram vattenslangen från dess vintervila och spolade benet ordentligt, plus sår tvätt. Hon är ganska svullen men mina prinsessor svullnar lätt upp. Jag longerade henne lite och hon är inte halt, syns inget alls, och svullnaden gick ner lite. Nu blir det kylgele i några dagar. 

Sen tömkörde jag Wasabi ute i snön, banan är blöt och slaskig så då kan vi utnyttja det sista av snön. Med Cizmet gjorde jag som förra gången, tömkörde lite och sen satt upp och styrde runt lite på banan. Hon är inte brydd för vattnet och stannade gärna för att plaska och leka i vattenansamlingarna. Red även Zayats, lugnt jobb även i dag då ju banan är som den är. Men klockren på uppsittningen i dag och som vanligt att rida. 

Sen lite fika och i väg på ett par lektioner och så jobbade jag lite med ungponnyhingsten som ska visas i helgen. Efter det mat som tog alldeles för lång tid att göra så blev sen till stallet där jag skulle träffa, Linda. Vi red i alla fall ut med Clarinett och Juliette, och Clarinett var lätt studsig och gjorde diverse skutt och hopp. 

Nu ladda för Ica i morgon och sen hingstpremiering i helgen! 

Trött Clarinett på förmiddagen! 

Wasabi jobbar i töm i snön! 


Doris sutter på Zayats schabrak medan jag jobbar Cizmet. När jag kom tillbaka låg det bredvid pallen och i en vattenpöl.... 

Cizmet efter ridning! 

Våraktigt!

Just nu är våren lite tråkig. Banan är tråkig, det är blött och skitigt överallt och hästarna är ännu skitigare. Men kvällarna är ljusa och jag slipper vinterkappan de flesta av dagarna så jag får vara nöjd med det! 

I morse var Zayats först ut. Eftersom det blev lite spänt och stökigt vid uppsittning en igår så var det fokus på det. Jag longerade först och sen uppsittningsträning. Zayats har haft lite svårt att stå stilla och lätt blivit spånd vid uppsittningen så det var nog bra med lite extra träning på det! Sen fick Clarinett få i skogen en sväng.

Sen jobbet och på kvällen red jag Movie på banan. Underlaget där är nu tråkigt, en massa vatten och mjuk is som de trampar igenom, men det är ju bara en vecka typ nu så är det bart så det får jag leva med. Men trots underlaget så gick Movie bättre än sist. Tyvärr gav mun mage upp lite i kväll men jag hoppas att den ska vara med i morgon igen!

Clarinett på väg tillbaka till gården från skogen! 

Våraktigt!

Just nu är våren lite tråkig. Banan är tråkig, det är blött och skitigt överallt och hästarna är ännu skitigare. Men kvällarna är ljusa och jag slipper vinterkappan de flesta av dagarna så jag får vara nöjd med det! 

I morse var Zayats först ut. Eftersom det blev lite spänt och stökigt vid uppsittning en igår så var det fokus på det. Jag longerade först och sen uppsittningsträning. Zayats har haft lite svårt att stå stilla och lätt blivit spånd vid uppsittningen så det var nog bra med lite extra träning på det! Sen fick Clarinett få i skogen en sväng.

Sen jobbet och på kvällen red jag Movie på banan. Underlaget där är nu tråkigt, en massa vatten och mjuk is som de trampar igenom, men det är ju bara en vecka typ nu så är det bart så det får jag leva med. Men trots underlaget så gick Movie bättre än sist. Tyvärr gav mun mage upp lite i kväll men jag hoppas att den ska vara med i morgon igen!

Clarinett på väg tillbaka till gården från skogen! 

Energitömd!

Att ha lektioner och träna andras hästar kan verkligen fylla mig med energi, men det kan även bli tvärtom att jag ger en massa och blir alldeles tom. Samma med mina hästar, vissa ger energi att rida nästan varje gång medan andra kan vissa dagar tar energi men också kan ge en massa när de går bra.

Jag började i morse med att mocka en lätt översvämmad lösdrift (älska vår) och sedan tömkörde jag Movie på banan, hon var riktigt fin och trevlig i dag! Sedan var det dags att sitta upp på Cizmet igen efter en vecka med tömkörning. Även i dag började jag med lite tömkörning innan jag satt upp. Red väldigt lätt och enkelt i dag men det kändes väldigt bra, sist jag red så lyssnade hon inte, var spänd och svårpåverkad, men i dag avspänd och lyhörd. Nu hoppas jag att den här känslan håller i sig!

Sedan kom tjejen som red Zayats för en dryg vecka sedan, och planen i dag var att vi skulle rida en liten sväng i skogen. Men Zayats blev sjukt spänd vid uppsittning så vi fick ändra planen, i stället fick hon rida Clarinett lite på banan. Zayats är väldigt känslig så ingen mening att tjata på när hon spänt till så utan jag tar henne i morgon i stället.

Sedan åkte jag i väg på lektioner och på hemvägen longerade jag ungponnyhingsten som vi förbereder för visning i helgen. När jag kom hem var jag trött, tom, hungrig och på ett riktigt skithumör! Gjorde snabblagad mat och hoppades att humöret skulle vända men drt räckte inte riktigt. Så i stället bestämde jag mig för att rida en rolig häst dom skulle ge mig energi.

Vi fick besök så kom inte igång i stallet förtön sent men hann rida Chokladen innan mörkret. Är mer än tre veckor sedan jag red henne sist, underlaget på banan är slask och blött, det är inte Chokladens favorit men gick till ett hyfsat pass och det var så roligt att få rida henne igen. Humöret något bättre när jag kom hem igen!

Fina Movie på banan i dag! 

Cizmet efter avsittning i dag! 

Annandagpåsk!

Påskhelgen är över och det är dags att ladda för vardag igen. Mest jobb och en del häst i helgen, och så lär ju vardagarna se ut också framöver!

Jobbade även igår, red Movie på slingan innan jobbet. Då var det fortfarande hyfsat väder men efter att jag hade jobbat några timmar och åkte på lektioner så regnade det. Plockade upp Nisse på väg hem från lektionerna, han hade varit och jobbat med att göra ved så vi var båda blöta och kalla. 

Fixade middag och sen stallet, hann precis tömköra Cizmet innan det blev för mörkt. Tömkörde samma lilla runda som sist men började direkt vid stallet. Fortfarande var det bitvis lite tveksamt men ändå bättre än gången innan. Nu i veckan ska vi ta upp ridningen igen!

Nu ny dag, nya tag och dags att se hur mycket snö som försvann av regnet igår. På gott och ont. Vill ha vår men vill inte ha blött och skitigt som det ju är på våren. Vill ha barn ridbana men vill också ha en massa snö att rida de stökiga hästarna i. Komplext. 

Movie på slingan på morgonen, dis och dimma! 

Och Movie på väg till hagen sen! Så fin! 

Cizmet på kvällen, tillbaka från vår lilla tur. 
Påskdagen!

Nu tinar snön i en jäkla fart, snart är det vår!

I morse red jag Wasabi, travade lite på banan och red sen på spåret. Efter henne longerade jag Chokladen, ville mest se hur hon såg ut. Hon fick två veckor vila men i måndags när jag skulle sätta igång henne igen så var hon inte fräsch och jag misstänkte hovböld. Har sett att hon rört sig bra i hagen och i dag såg hon helt ren ut, dags att sätta igång henne!

Kort dag på jobbet i dag så kom hem på eftermiddagen. Efter lite snabbfika så träffades jag och Linda i stallet. Vi red först ut med Bea och Zayats som fick pulsa snö, gäller att passa på nu innan den försvinner. Sen red vi ut en annan sväng med Juliette, Clarinett och jag hade Lemonaden som handhäst. Det gick faktiskt ganska bra även om jag hade min höger skänkel i Lemonadens bog hela turen!

Sen lite tidigare nattning av hästarna. Gjorde fläskytterfile (benfrikotlettrad) och champinjoner i grädde och kokt potatis, och vi drack för ovanlighetens skull varsin öl till. Det blev god påskmat! Sen tömkörde jag islänningen innan det blev äppelpaj och vaniljvisp till efterrätt. Nu är jag trött och mätt!!!

Wasabi på spåret i morse, då var det sol men det blev regn innan dagen var slut. 

Zayats och Bea i skogen! 

Clarinett och Lemonaden, och Juliette som lagt i hemväxeln och ligger före! 

20.30 på kvällen och tillräckligt ljust för att jobba islänningen i töm!

Påskafton!

Jag har fortfarande fint snöunderlag men det är inte långt bort att min bana börjar tina av nu. Längtar så mycket efter bar ridbana, men känner också lite panik över att snön försvinner och att jag inte hunnit rida de hästar som är lite stökiga, och där snön är bra, tillräckligt mycket. Men våren kommer, oavsett om jag vill eller inte!

I morse tömkörde jag Cizmet, började på banan men tömkörde sedan ner på vägen, fortsatte vägen bort och upp nästa infart. Inte så lång tur men ett stort steg för Cizmet! I början var hon tveksam, ställde frågor och sökte stöd hos mig, sista biten upp på gården fick hon självkänsla och då tyckte hon inte att hon alls behövde mig. Då körde hon sitt eget race och lyssnade inte på halt eller proo, lite av det problemet jag hade i ridningen sist också. Måste klura lite hur jag ska kunna hålla hennes fokus på mig hela tiden. Men ett stort kliv för henne i dag!

Sen jobb och till middag blev det fläskpannkaka! Efter det stallet och jag red Movie på banan. Vi får börja lägga in lite galopp nu, men Movie var inte alls med på noterna för det först men efter några försök gick det bättre och vi kunde göra några fattningar. Roligt att vara igång lite mer men Movie var nog inte alls beredd på det. Travbommar får vi också lägga in nu, och mera trav. Är nog bra för henne att det blir lite mer jobb!

Avslutade med att longera Lemonaden lite innan jag nattade och gjorde kväll! Två påskdagar kvar med jobb!

Nyvaken Bob i morse! 

Cizmet nere på vägen. Att det gick lite tveksamt och vingligt ser man inte minst på nästa bild! Långfredagen!

Blir en ganska tråkig påsk i år då jag, i vanlig ordning, jobbar och även Nisse jobbar en del, och dessutom har ingen av oss pengar just nu så det blir ganska sparsamt firande. Jag har ju dessutom dragit på mig en förkylning men är betydligt bättre i dag så snart frisk igen!

Morgonen började med nysnö och jag var ganska seg och opepp så tog både Zayats och Wasabi i töm innan jobbet. Zayats börjar komma till ro och arbete i tömjobbet nu så det börjar bli roligt att jobba henne där. Wasabi var på ett jäkla humör och försökte både bita mig och dra i luvan på jackan på väg upp till banan, var kanske tur ändå att jag inte red. Humöret satt i när vi började jobba men släppte och sen bkev hon i stället väldigt fin.

Sen Ica där det som väntat var ruchigt, även om det lugnade sig sista timmarna. På hemvägen stannade jag och tömkörde en ponny och longerade en ungponnyhingst. Sen hem och fixade middag, och till stallet och red Clarinett. Vi dressyrade och det blev väldigt mycket galoppjobb.

Nu är jag trött och ska försöka ladda om för i morgon!

Zayats i töm i morse 

Wasabi, inte lika smickrande bild 

På väg till jobbet, strax bortan för Nisse, var vägen full av rådjur! Fick det till 9 stycken! Skärtorsdagen!

Varit lite hängig och snorig i dag men inte rre än att jag kunnat hålla igång, ny hoppas jag att det är bättre i morgon!

På morgonen så tog jag först Cizmet i töm, och vi tömkörde bland annat runt träd i skogskanten. Sedan red jag Zayats och vi tog upp hopp utbildningenlute, jag hoppade henne lite i somras innan hon åkte hem sist, mst lätt och lågt i trav och nu är det ju dags att fortsätta med det. I dag dock väldigt små kryss i trav, men en början i alla fall.

Sedan red jag även Grå lite, mer än tre veckor sedan sist vilket märktes lite så jobbet gick bara ut på att få en bra trav i dag. Sedan lite lätt lunch och i väg till jobbet. Jobade 4 timmar i påskruchen och sen hem igen, gjorde middag och sen stallet. 

Jag och Linda red ut med Movie och Juliette. Movie hade alla slags vårkänslor och jag hade fullt upp för att hålla oss på rätt köl och riktning, ingen avslappnad tur direkt men de fick ju lite avrastning i alla fall. Nu ladda för ytterligare 4 dagar i påskhandeln! 

Cizmet tömkörs runt träd

Eftersom jag var halkigt i morse i backen till stallet så gjorde jag i ordning basjkirerna utanför deras hage. Och så fort man lägger fram några hästgrejer så är Doris där direkt! 

Zayats efter ridning! 

När alla hästar måste vara i samma hör av hagen trots att de har tre utfodringsplatser just nu! 

Dymmelonsdagen!

Trots fantastiskt väder har det varit tungjobbat i dag. På kvällen blev jag väldigt snorig så misstänker förkylning, jag hoppas att det är snabbt över för jag ska ju jobba hela påsken!

I morse hade jag vattnat och mockat en lösdrift när veterinären kom och vaccinerade Bea, Bob och Lemonaden. Bob fick sin första vaccination och han var så duktig, så imponerad över honom som är helt obrydd för nya människor.

När veterinären åkt vidare så red jag Clarinett på slingan och Wasabi på spåret bredvid banan. Wasabi fick bara skritta i dag men det är ändå ett litet äventyr att rida henne där, hon älskar nämligen att leka i snön och kastar sig emellanåt ut i snön från det upptrampade spåret. Sen tog jag Grå, som inte gått så mycket på slutet, och Cizmet i töm. Cizmet fick jobba mycket i trav och tog travbommarna hur lätt som helst i dag. Sen avslutade vi med att tömköra ner till vägen, sist jag provade var för några veckor sedan och då var hon inte alls med på det. I dag var hon lite tveksam och spänd men gick utan stök, trots att Zayats gnäggade högt efter henne. Någon gång till dit så kan vi u världen ytterligare sen.

Gjorde spaghetti och köttfärssås till middag men Nisse var inte hemma. Sen tog jag islänningen lite i töm och uppsuttet i snön. Han tappade mig en gång, men jag kunde sitta upp och rida lite efter, men han är inte helt lätt. Sedan en kopp kaffe innan kvällsrundan. 

Började med att jobba en liten ponnyhingst vid hand, förberedelser för longering. Sen hade jag två lektioner på olika ställen innan nattning av hästarna och ny hoppas jag på att sova bort förkylningen!

Clarinett på slingan 

Wasabi på spåret 

Grå i töm

Cizmet nere vid vägen

Trassel myser i solen

Veterinärdagar!

Mycket veterinär nu. Igår var jag till kliniken med Movie för återbesök och i dag på förmiddagen är det några hästar som ska vaccineras.

Igår började jag med att jobba Clarinett lite i töm, sen åkte jag och hämtade transporten och så hjälpte Nisse mig att lasta Movie. Sen åkte jag själv med henne till klinken, jag var i väldigt god tid för en gångs skull! Själva besöket hos veterinären gick snabbt, hon är nu helt fräsch och får sättas igång ytterligare. Sen tog det en stund för mig att lasta henne ensam men till slut kom vi i väg hem.

När vi var hemma igen så hade Nisse beställt pizza med sonen så middagen gick snabbt och enkelt. Jag körde tillbaka transporten och sen träffades jag och Linda i stallet. Vi hann precis rida en liten sväng i skogen med Zayats och Juliette innan mörkret. 

I dag ska några av hästarna vaccineras så det är ju bara att sätta fart! Jag hoppas att de sköter sig så allt går bra! 

Riktigt härligt väder igår med många plusgrader och sol! Men Trassel var ändå sugen på att gå in... 

Strax före 20 och fortfarande ljust! Zayats och Juliette uppe i skogen, och mycket snö att pulsa i! 

Självklart måste man rulla sig när man blivit svettig! 

Påskveckan!

Påskveckan är igång och det är väl den här veckan som är stilla veckan? Det gäller ju dock inte om man jobbar i affär, eller mitt liv överlag...

Chokladen har haft två veckor ledigt, skulle sätta igång henne i morse med lite longering men hon var inte riktigt fräsch. Misstänkte hovböld höger fram. 

På jobbet mycket varor och bra fart. Stekte hamburgare till middag och sen till stallet innan mörkret. Planen var att rida Cizmet på spåret bredvid banan så började med att gå ett varv där. Men när jag satt upp så kände jag att varken styrning eller broms fungerade och hon gick mest dit hon själv ville, så det blev styrövningar på banan i stället. Nu ska jag tömköra någon gång och trimma kommunikationen lite!

Tog sedan in Chokladen och kollade lite på hennes hovar. Är ganska säker på att det är en hovböld, så hoppas bara att den tittar ut lite snabbt och smidigt. Nu är det bara att ladda om inför en intensiv dag i morgon! 

Hotellfrukost!

Vilken härlig helg jag har haft!

Började dagen med hotellfrukost, man borde absolut börja fler dagar så! Efter utcheckning tog vi oss ut till Birsta för jag behövde ett par jeans. Jag hatar att köpa kläder, och speciellt byxor, och efter att testat 6 par på första butiken, där ett par var bra men trasiga! Alltså jag förstår verkligen inte grejen med att jeansen är trasiga redan innan man börjat använda dom. Men jag var beredd att ge upp redan där men fick tips om vilken affär jag borde besöka och därifrån kom jag ut med ett par svarta, mjuka jeans som inte var trasiga eller med enorma ben och minimal midja, och ett linne för lite och ingenting kom jag också ut med. Så var klädinvesteringarna gjorda för ett långt tag framöver! 

Sen köpte jag varsin milkshake och så var vår minisemester slut och vi åkte hem till verkligheten igen. Jag åkte såklart till stallet direkt och efter lite pyssel så red jag först Lemonaden, hon fick gå på det upptrampade spåret. Sen kom Linda och vi red ut med Juliette och Movie, pigga hästar och fint underlag i skogen.

När vi kom tillbaka fick Zayats besök. Zayats är till salu men eftersom hon har lite jobbigt med nya människor så kände jag att hon behövde träna lite på att ridas av någon annan än mig. Så en kollegas dotter kom i kväll och red henne. Zayats var lite spänd när vi gick upp till banan men tjejen tog sig tid att hälsa, mysa och känna av henne så det släppte. Det gick verkligen jättebra för henne att rida Zayats, och hon tyckte även att Zayats var trevlig och lyhörd att rida, så det blev riktigt bra!

Sen nattning av hästarna och så en sen middag. Jag stod mig länge på den där hotellfrukosten men det blev middag till slut och nu uppladdning för påskveckan!

Lemonaden har ju fått ett nytt träns, men hon vet inte riktigt än vad hon tycker om det! 

Ridning av Lemonaden! Första april!

Det var säkert många som blev lurade igår men jag tyckte så synd om tjejen som skulle komma hit och massera hästar, hon fick fel på bilen och det var säkert ingen som trodde henne!

Jag var igång i stallet tidigt för att hinna rida Cizmet innan jag skulle köra Clarinett och Wasabi till Nisses stall. Men fick redan då tidigt ett meddelande att massören hade fått stopp på bilen och väntade på bärgare, hon hoppades då på hyrbil men det visade sig när hon flera timmar senare kom till verkstaden att det inte fanns hyrbil innan måndag. Så i stället blev det ridning på schemat, i ett helt fantastiskt väder!

Först Cizmet, vi begav oss utanför comfortzonen och red på spåret bredvid banan. Jag började med att leda henne där ett varv, satt upp och red något varv på banan. Det var väldigt vingligt men hon lyssnade bra, ändå lite tveksam till hur hon skulle fixa balansen när vi skulle ut på det upptrampade spåret. Men det gick bra, hon var lite spänd och tittade på saker, jag försökte sitta blickstilla och inte störa balansen. Nästa gång kommer det att gå ännu bättre!

Sedan red jag Wasabi, hon var inte på humör! Det gick jättebra att trava på fyrkantsspåret i vänster varv, men jag kunde knappt skritta ett varv utan tjafs, än mindre styra och trava i höger varv gick bara ett halvt varv i taget. Hon hade mycket åsikter igår men traven i vänster varvet var ju desto bättre. Longerade Grå lite, hon har blivit lite bortglömd och hade mycket energi. Avslutade sedan i stallet med att rida ut Clarinett.

Åkte till Nisses stall, där det först blev fika (hade ju köpt muffins för att bjuda massören på fika), sen hjälpte jag Nisse att rulla en bal som såklart hamnade på fel sida vägen och vi fick jävlas lite. När det var löst så tog jag islänningen lite i töm och satt upp och red litegrann bara.

Sen tillbaka till stallet för att vattna och förbereda för att Linda skulle natta hästarna, för sen var det dusch och ombyte innan jag och Nisse åkte till Sundsvall! Han fick av mig när han fyllde år att vi skulle bo en natt på hotell och gå ut och äta, men när det var tänkt för två veckor sedan så var han dålig så det blev nu i stället. Vi åt fantastisk mat på en restaurang på stan, jag åt fjällrödning med sötpotatismos och sen creme bryle till efterrätt. Resen av kvällen gjorde vi något vi aldrig gör längre, vi tittade på tv! Vi har inte haft tv på nästan ett och halvt år sedan ett takras drog i väg parabolen, det är egentligen inte något man saknar så ofta men var lite kul att slö titta igår.

Så nu väntar hotellfrukost och kanske en vända på stan, sen tillbaka i verkligheten och lite ordning i eftermiddag och kväll. Så ser planen ut i alla fall!

Cizmet på spåret! 

Wasabi efter ridning! 

Doris hittade en perfekt plats i påsen med grejer! 

I skogen med Clarinett, fantastiskt väder och perfekt underlag med lite orörd snö! 

Sista mars!

Mars har verkligen varit en vintermånad i år, men med väldigt fina dagar!

Kallt igår morse när jag fixade stallet innan jobbet. Inte lika kallt när jag på kvällen red Movie, som fick gå på banan och kändes så fin och loss, och tog Zayats i töm. Tror att vädret vänder lite nu och det blir mer vårlikt!

I dag är det första april och jag ska försöka undvika att bli lurad. Jag har i vanlig ordning en massa inplanerat! Även roligheter! 

Går inte att missa vem som är drottning på Brännan! Doris har fyllt ett år i veckan och är nu en stor katt! 

Movie i skymningen efter sitt ridpass! 

RSS 2.0