Energitömd!

Att ha lektioner och träna andras hästar kan verkligen fylla mig med energi, men det kan även bli tvärtom att jag ger en massa och blir alldeles tom. Samma med mina hästar, vissa ger energi att rida nästan varje gång medan andra kan vissa dagar tar energi men också kan ge en massa när de går bra.

Jag började i morse med att mocka en lätt översvämmad lösdrift (älska vår) och sedan tömkörde jag Movie på banan, hon var riktigt fin och trevlig i dag! Sedan var det dags att sitta upp på Cizmet igen efter en vecka med tömkörning. Även i dag började jag med lite tömkörning innan jag satt upp. Red väldigt lätt och enkelt i dag men det kändes väldigt bra, sist jag red så lyssnade hon inte, var spänd och svårpåverkad, men i dag avspänd och lyhörd. Nu hoppas jag att den här känslan håller i sig!

Sedan kom tjejen som red Zayats för en dryg vecka sedan, och planen i dag var att vi skulle rida en liten sväng i skogen. Men Zayats blev sjukt spänd vid uppsittning så vi fick ändra planen, i stället fick hon rida Clarinett lite på banan. Zayats är väldigt känslig så ingen mening att tjata på när hon spänt till så utan jag tar henne i morgon i stället.

Sedan åkte jag i väg på lektioner och på hemvägen longerade jag ungponnyhingsten som vi förbereder för visning i helgen. När jag kom hem var jag trött, tom, hungrig och på ett riktigt skithumör! Gjorde snabblagad mat och hoppades att humöret skulle vända men drt räckte inte riktigt. Så i stället bestämde jag mig för att rida en rolig häst dom skulle ge mig energi.

Vi fick besök så kom inte igång i stallet förtön sent men hann rida Chokladen innan mörkret. Är mer än tre veckor sedan jag red henne sist, underlaget på banan är slask och blött, det är inte Chokladens favorit men gick till ett hyfsat pass och det var så roligt att få rida henne igen. Humöret något bättre när jag kom hem igen!

Fina Movie på banan i dag! 

Cizmet efter avsittning i dag! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0