Tandläkar-dag!

Blev ingen bra dag i dag... Den började med -23 grader och snöfall!! Och slutar med -22 grader och fortfarande snöfall! Kvällens lektioner ställde jag in redan på förmiddagen...
 
Jag bytte några täcken och longerade Lemonaden ute i snön, bra idé då hon fick jobba och enkelt för mig i kylan. Sen lite fika och ombyte för att åka till tandläkaren!
 
Ni som följer bloggen vet att jag har tandläkarskräck och inte ens gick dit på typ 15 år... Värst är att borra, och det skulle göras i dag. Tre gånger fick hon bedöva innan det gick att borra, det var tydligen en svårbedövad tand...  Ren tur att jag överlevde, i alla fall kändes det så! Sen köpte jag kraftfoder, där lyckades jag givetvis välta vagnen och tappa säckar så en gick sönder. Men hur har dom tänkt att man ska kunna köra ut en fullastad vagn i snön??
 
Hemma igen så gjorde jag revben och rotsaker i ugnen! Tyvärr blev jag dålig sen, säkert en massa spänningar i kombination med bedövningen (hade huvudvärk redan i morse), men tog mig till stallet efter en stund. Där longerade jag galopprogrammet med Clarinett, som lyckades sparka sönder ett benskydd och få ett broddtramp!!
 
Skulle sen bokföra men datorn ville inte samarbeta så jag kunde inte öppna programmet! I stället betalade jag några elräkningar och tröstade mig med en semla... Jag blir helt slut av tandläkaren, är helt knäckt i kväll fast jag inte gjort något i dag!
 

Vintertider!

Det är verkligen vinter...
 
I måndags toksnöade det hela dagen och allt bäddades in i ett vit fluff! Jag red Clarinett på kvällen efter jobbet, lade upp tempot lite och jobbade med att hon verkligen skulle bjuda fram. Hon var riktigt fin!
 
Igår var det sol och fantastiskt vinterväder! Men det blev då så klart kallt på kvällen och på sista lektionen var det -19 grader... På dagen red jag först Chokladen, som jag jobbade med det vi hade gjort på träningen, och sen Szum. Med Szum var det många störningsmoment! Först kom en traktor och skottade snö, sen kom Nisse och körde balar och dessutom sprang Lilla Grå runt i hagen och gnäggade... Med tanke på det och att Szum inte är riden så mycket nu så gick det ändå ganska bra! När det lugnat ner sig så hjälpte Paula mig att hänga och sitta på Beroza! Vi gick även några steg när jag satt och hon verkar tycka att det är hur lugnt som helst!
 
Sen gjorde Nisse stuvade makaroner och köttbullar till mat, egentligen började jag med maten men blev tvungen att åka och kolla att jag stängt av vattnet hemma... Lika förvirrad som alltid! Sen i väg på lektioner,  sista lektionen red Linda hemma och då var det kallt! I dag är det ännu kallare så i dag blir det nog inga lektioner och ingen ridning!
 
Lemonaden var lite pussig igår!
 
Eller så vill hon mest dra i min jacka...
 
Så fantastiskt väder på dagen igår:
Chokladen i motsol!

Söndag!

Söndag och jobb på Ica igår, och rätt kallt igen! -16 på morgonen och när det var som kallast så var det 20 grader, men det blev mildare igen och nu på måndag morgon är det -14 grader.
 
Jag jobbade Lilla Grå i töm innan jobbet, efter jobb och pastagratäng till middag så hjälpte Linda mig så jag kunde hänga på Betoza. Igår kunde jag även vifta på benet och lägga över det så nu fattas det bara att sätta sig så är hon sutten på! Sen fick Szum gå galoppprogrammet i lina. 
 
I dag också Ica-jobb och som det känns en massa grejer att lösa och fixa....

Dressyrträningsdagar!

Igår var jag på dressyrträning, det tog nästan två dagar i anspråk...
 
I fredags började jag med att jogga Chokladen lite i töm innan jag körde Clarinett till Nisse där hon fick stå över dagen så han kunde sko henne. Transporten körde jag runt på hela dagen utan att riktigt få loss bromsen på det ena hjulet... Lite hjälp på kvällen sen så löste sig det med! Clarinett red jag lite på banan efter att jag kört hem henne för att känna lite på skorna.
 
Innan vi åkte igår så var det givetvis en del packning, men jag longerade även Beroza och Linda hjälpte mig så jag kunde hänga lite på henne! Sen packade  vi in Clarinett och Chokladen i transporten,  både Linda och Paula följde dessutom med mig, och så åkte vi till Östersund! Sara som jag brukar träna för hade träningar där i ett jättefint och jättevarmt ridhus. Både jag och hästarna tyckte nog att det nästan var för varmt, vi är ju vana att vara ute... Men fantastiskt med speglar hela kortsidan!
 
Chokladen gick sin första träning, reds i ridhus för första gången och jag tror också första gången jag rider med annan häst på banan. Med tanke på det skötte hon sig utmärkt! Hon var inte alls brydd över något men såklart lite spänd,  och då skjuter hon ju in bogen ännu mer än hon gör i vanliga fall men det fick jag bra hjälp med. Och det är ju precis det jag behöver hjälp med på henne! Tycker att jag fick ut mycket av träningen på henne även om jag inte riktigt fick igenom drt igår,  nu är jag väldigt taggad att träna vidare med henne!
 
Clarinett var däremot en bitch! Hon är blir ofta så när hon åker bort med kompis, blir helt beroende av kompisen och igår backade in i Chokladen flera gånger och hade bara fokus på henne. Till slut fick Chokladen gå ut från ridhuset, då blev det bättre men så kycket träning blev det inte... Dock tydligt vad vi behöver träna på!!! 
 
Lite seg hemresa då ett av muna ögon började göra ont och rinna, hade en reservlins i bilen och efter linsbyte blev det i alla fall bättre. Skönt med sällskap och hjälp när vi kom hem. Speciellt som Chokladens kompisar hade saknat henne och kom springandes när vi lastat ur.. Dom var i hagen när vi kom, men hade fått ner ena handtaget, och när de hörde Chokladen gnägga så var de tvungna att komma och möta henne! 
 
Så mycket mer blev det inte gjort! Men hjulet rullade hela vägen,  inga större incidenter även om det var nära att vi fick en bil i transporten i Lillängerondellen... I dag är det Ica som gäller igen!

Det blir aldrig som man tänkt sig...

Jag skrev inget igår men det var nog lika bra för jag var rätt less...
 
Hade en så bra plan för gårdagen, skulle bland annat åka till min pappa på eftermiddagen och på vägen dit göra ärenden och ha en lektion. Men som vanligt så jäklas det... Ändå började det bra, jag red Chokladen på slingan, hon var tokpigg men skötte sig utmärkt. Sen longerade jag galopprogrammet med Clarinett, som var desto busigare, innan lastbilschauffören som kom med mina höbalar ringde och sa att han var nära. Tyvärr ringde han ganska snabbt igen och berättade att han fastnat när han försökt vända och stod nu i skogen kanske en kilometer från mig. Även om han inte satt i diket eller jättefast så gick det inte att dra loss honom med Nisses traktor. 2,5 timme tog det att få dit en hjullastare som drog loss honom. 
 
Det var bara att boka av allt, eller bara och bara -telefonerna dog i kylan när vi ringde runt efter traktor så till slut kom Paula upp och lånade ut sin telefon! I stället när problemet var löst så åkte jag upp på byn och köpte pizza medan Nisse körde ut balar till hästarna. Vi var inte bara less utan ven nerkylda, hungriga och trötta,  att sätta mig och köra 15 mil kändes inte lockande.. Vi hade kallt inne så vi la oss när vi ätit, tittade tv och slösurfade lite. Som tur var skickade Linda sen att hon var på väg till stallet, så då masade jag mig i väg och jobbade Lemonaden i töm medan Linda red.
 
I dag har det toksnöat hela dagen. Jag tog Lilla Grå,  Szum och Beroza i töm. Lilla Grå och Szum har vilat några dagar pga kylan och tidsbrist och fick ett komma igång jobb. För Lilla Grå betyder det att rasta av sig medan Szum behöver komma i gång i kroppen. Beroza tömkörde jag i dag med vanlig tömsättning och vi tränade på styrning och halt. Red sedan Lemonaden,  som fick jobba med traven under ryttare. 
 
Sen färdig risgrynsgröt till mat och i väg på lektioner,  på kvällen sen blev det varma mackor.  Helt klart bättre dag i dag än igår!
 
Lemonadpuss!

Vintergrader!

Nu är det vinter på riktigt! Ett par ordentligt kalla dagar, lite väl kalla kan jag tycka!
 
Igår var det kallt och jag gjorde  inget med hästarna. I dag bättre även om det var 15-16 grader på förmiddagen när jag red dressyr med Clarinett och longerade Beroza. Beroza fick även träna på att stå vid pallen och vips så hade jag hängt på henne några gånger!
 
Sen lunch och så hoppade jag in på Ica under eftermiddagen. Efter jobbet så red jag Chokladen på banan och då var det bara 11-12 grader så betydligt bättre temperatur, det är så härlig luft när det varit kallt och sedan blir mildare. Nu hoppas jag att det fortsätter hålla sig ungefär som nu, räcker bra för mig!

Åmyrriset!

Jag hade inte räknat med annat än att det skulle bli en lång, kall och jobbig dag i går. Men det blev värre än jag trodde...
 
Började med att en av väggarna i en av lösdrifterna hade fått lite för mycket massage av några hästhovar, trasig alltså...  Sen jobbade jag Chokladen lite i töm nere vid vägen innan jag åkte ner på Hammarn för att hämta en släpvagn som jag hyrt. Men någon släpvagn fanns inte på plats.... En halvtimme senare dök den upp och jag kunde börja åka ut i skogen där vi skulle hämta hö, Nisse åkte från andra hållet med sin transport. 
 
På vägen fick jag ett mess att traktorn inte ville starta, men att de skulle prova igen om ett tag. Vi hade bestämt mitt på dagen och jag var där till ett och då hade Nisse varit där i nädtan en timme redan. Men klockan var 15.45 när traktorn äntligen rullade in på vägen! Vi var då rejält less, hungriga och frusna! Gården som vi skulle hämta hö på låg verkligen mitt ute i ingenstans så det var inte bara att åka och fika. Men jag blev tokkär i gården som låg helt fantastiskt och hade enorma förutsättningar för att bli en utmärkt hästanläggning! Den visade sig vara till salu, för nätta priset av 3,2 miljoner så är det någon som vill sponsra mig så är det bara att höra av er!
 
Resan hem var spännande! Rejält lass på släpvagnen, jag körde skogsvägar som jag inte kände till så ingen aning var jag behövde gasa för uppförsbackar eller hålla igen. Dessutom visste jag bara att jag skulle svänga vid en stolpe... Men hem kom vi! Dock var klockan 22 innan vi lastat av, lämnat igen släpvagnen och matat hästar. Vi var rätt hungriga, även om det blev en snabb macka innan vi lämnade igen släpvagnen, och värmde två fryspizzor innan vi däckade i sängen. 
 
Såklart är det kallt också! I morse -22 grader och närmaste dagarna ser inte bättre ut!

Fattigaste veckan!

Den här veckan räknassom årets fattigaste, vilket har märkts på Ica men igår kom barnbidrag och pension s då var det fullt ös igen. Vi var dessutom en kort så det blev mycket kassatid och jag som varit hängig i veckan var helt slut sen! Själv tycker jag att jag alltid är lika fattig...
 
Beroza fick på kvällen jogga lite i luna, hon låg och vila när jag kom och såg lite stel ut när hon klev upp så jag ville röra lite på henne, hon hade nog legat på benet där hon har lårkakan, men efter ett par varv såg hon ut som vanligt! Sen fick Lemonaden jobba i töm och hon var jättefin!
 
I dag började jag med att tömköra Beroza. Andra gången och jag hade fortfarande tömmen direkt i bettet på innersidan men annars var det som att tömköra en vuxen häst. Hon fattar det jättebra och jag vet inte om det gått så här lätt med någon annan häst,  kanske Ruslan som ju också är från samma uppfödare. Riktigt roligt att tömköra henne i dag, precis så här ska det vara! 
 
Sen hjälpte Paula mig att ta några bilder på Dajmen,  hon är ju  till salu och även om jag inte har annons ute så svarar jag ibland på köpesannonser och då behövs lite nya bilder. När det var dags att rida så hade det såklart börjat blåsa. Red Clarinett på den upptrampade  slingan, hon var egentligen lugn och fin men rätt som det var i galoppen så vsr jag uppe i luften och hade inget framför sadeln! Som tur var satt jag kvar! En gång till for hon i väg sen. Szum testade också min balans, han var väldigt taggad och kunde inte hålla sig på mattan riktigt. Blev inte så mycket dressyrjobb på honom utan mest bara försöka få honom att slappna av.
 
Sen gjorde jag potatisgratäng och älgbiff till middag, vi fick lute kaffesällsdp och efter hästarna var nattae så blev det även glass. Nu ladda inför i morgon som mest knns som det kommer bli en jobbig dag.
 
Några av bilderna på Dajmen:
 
 
 

Opigg!

Inte riktigt pigg i dag heller...  Är lite orolig att jag ska få influensan men varför blir jag piggare på kvällen??
 
Jobbat i dag i alla fall. Kallare igen på kvällen och 17 minusgrader. Jag longerade Beroza, gjorde uppsittningsövningar och tränade att stå vid pallen. Inte så långt bort att börja hänga och sitta på henne! Sen fick Lilla Grå gå i töm. Det ska bli kallare en vecka nu så jag får nog räkna med lite mindre ridning på hästarna närmaste veckan, tråkigt nu när underlaget blev bättre av snön!

Piggare kväll!

Dagen började ju sådär med 20 grader kallt och jag som inte alls var pigg. Jobbade Szum och Beroza i töm, vilket går att läsa i förra inlägget, innan paus för lite vila och värme.
 
Blev inte så mycket vila, i stället körde kag igång tvättmaskin, bytte sängkläder, pysslade och gjorde tjockpannkaka. Där någonstans blev jag piggare, och rastlös, eftersom det blev mildare ute så gjorde jag ett kvällspass i stallet. Mildare väder men toksnö i stället! Jag oackade hö och red Chokladen på banan, hon var väldigt pigg och positiv, det är så roligt att rida henne nu! Både Linda och Paula var i stallet så det blev en del surr också... Nu ska jag försöka sova så jag är pigg i morgon, och ingen feber tack!

Stiltje!

Det har varit stiltje på bloggen, inte alls min mening egentligen men det har varit lite stiltje överhuvudtaget+
 
I måndags morse så fick Beroza jogga lite på lina. Hon bar rejält stel efter att ha fått en spark på söndagskvällen, men efter några varv på lina såg hon betydligt bättre ut. Efter jobbet vsr det nästan stormvindar igen, jag gick en liten promenad med Beroza som rörde sig mycket bättre än på morgonen och sen bytte och Lunda täcken på några hästar, och den nattade dom. 
 
Igår blev det i alla fall lite hästjobb. Chokladen och Lilla Grå fick jobba lite i töm,  Clarinett gick gå ett lättare dressyrpass och så red jag äntligen på Lemonaden igen! Longerade lite först, testade ett annat bett också, sen satt upp och styrde lite och någea igångsättningar i trav. Är taggad nu att komma igång ordentligt med henne! Avslutade med att gå med Betoza den upptrampade slingan,  tänkte att det var bra hon hade gått den en gång eftersom vi förhoppningsvis ska rida där om typ en månad och när jag ändå skulle gå en sväng så blev det lämpligt. 
 
Sen gjorde jag nachos till middag, jag jade nämligen drömt om det på natten... Resten av kvällen lagade jag täcken,  det blev såklart kallt så kag och Lunda bytte ytterligare några täcken på kvällen. 
 
Och så vägrade min telefon att ta laddning igår kväll, fick inte liv i den förrän på förmiddagen i dag så det blev inget bloggat. 20 grader kallt i morse och jag var inge pigg, hade nog lite feber. Men kom igång och har jobbat Szum i töm,  och så fick Beroza testa tömmar för första gången! Det gick verkligen superbra! Tycker att det bara går enklare och enklare att introducera tömkörning för unghästarna nu, undrar om hästarna är mer förberedda nu eller om jag blir bättre och mer rutinerad?
 
Det ska bli mildare och snö i eftermiddag, hoppas på att orka rida lite i kväll men får se hur det känns!
 
Några bilder från Lemonaden igår:
Fin utsikt över ponnymanen!
 
 

Mot frimärkssamlingen!

Jag var ganska less redan innan igår kväll, det blev inte bättre...
 
På morgonen red jag Clarinett, tänkte rida på den upptrampade slingan men den var lite isig och knölig så vi bytte sommarhage och red i en som var orörd. Så det blev lite snöjobb för Clarinett.
 
Sen Ica, hem och gjorde makaroner och köttfärssås till middag. Och sen till kaoset i stallet... Jag möttes nämligen av hästari fel hage och trasiga stängsel... Fick hjälp av Paula och hennes man att få hästarna i rätt hage och laga, Nisse kom och körde balar så att alla ska vara nöjda och lugna ett tag. Något sår att ta hand om men annars verkar hästarna ha klarat sig, menhelt vet man ju inte än, de kan ju ha haökat eller sträckt sig i röran och det visar sig framöver. Jag gjorde inget mer vettigt utan togboch skrev lite fakturor i stället. Dök även upp en till grej som inte bättrade på humöret. Just nu känns frimärken lämpligt!
 
Tog i alla fall några bilder på favoritprinsessan!
 
Och en selfie!
 
 

Lugnet efter stormen!

I morse var det alldeles vindstilla och himlen var vackert rosa! Lugnet efter stormen!
 
Jag longerade Beroza innan jobbet. Longerar med stigbyglarna nere nu och det fungerar bra, hon var däremot lite skeptisk när jag började med uppsittningsövningarma i dag. Klappningar på sadeln, ryck i stigbyglarna, hoppade vid sidan och hon undrade vad jag höll på med...
 
Efter jobbet så jobbade jag Szum i töm och det var allt energin räckte till i dag. I stället pastagratäng till middag och så äppelpaj på det! Nu sova och mer jobb i morgon!
 
Fotosession med Beroza i morse! Se himlen i bakgrunden!
 
 
Och en pussbild:
 

Stormen Jan!

Stormen Jan har dragitförbi här! Vi klarade oss ganska bra, men det finns de som haft det värre! Jag fick leta kraftfoderhinkarna i morse men inga värre skador!
 
Jag insåg att rida inte var någon bra idé, hästarna har motionerat sig själva rätt bra i hagarna ändå. Men jag ville försöka longera Chokladen innan jobbet. Själva longeringen gick bra, hon fick jobba i snön och gjorde det bra. Men även fast jag bara borstade av henne lite och satte på skydd och träns så hade jag fullt upp att lyckas med det. Täcket blåste i väg, kompisarna studsade i hagen och när jag tränsade av drog hon i väg! Kanske inte rätt häst att jobba i stormen...
 
Efter jobbet så gjorde jag däremot inget med hästarna, det blåste fortfarande och dessutom mörkt och halt. Försöker kliva upp tidigare i morgon i stället och kanske kan ta en häst då!
 
Chokladen i blåsten!
 
 

Stormvarning!

Det sägs att det ska bli storm i morgon, jag hoppas att vi ska klara oss! Som prognosen på yr ser ut så ser det ändå ganska lovande ut här, hoppas att dom har rätt!
 
I dag red jag först Szum och Lilla Grå. Med Lilla Grå kom jag faktiskt till lite ridning i dag, även om jag fick jobba rätt hårt för det. Tror ändå att det går åt rätt håll nu. Sen fick Lemonaden jobba i töm och hon börjar komma ut lite mer med halsen även om hon fortfarande är tjafsig i munnen. Beroza fick prova tömköringsgjorden och srn gick vi en sväng med den på gården, vi jobbade med stopp, start och ryggning, det senare var rätt jobbigt...
 
Sen tacorester till mat och i väg på lektioner. Nu ska jag försöka sova fast det har börjat viba runt huset, jag gillar inte storm!
 
Lemonaden på banan i dag!
 
 

Tröttmössa!

Lite seg i dag med...
 
Red i alla fall Chokladen och Clarinett på banan. Båda fick jobba med övergångar, med Clarinett blev det även lite galoppfattningar även om underlaget är lite på gränsen. Beroza longerade jag, i dag i en annan sadel. Den jag började med låg bra stillastående men när hon börjar jobba blir hon rakare i ryggen och då släppte den bak, nu testar vi den jag brukar ha på halvbloden vid inridning. Avslutade med att jobba Lilla Grå i töm .
 
Sen på Hammarn och köpte foder, och ett billig begagnat täcke.  Hemma igen blev det tacos och sen bara slappning i soffan, är så jäkla trött på kvällarna! Eller egentligen mest hela tiden...
 
Tog en bild för att se om Lilla Grå såg sned ut bakifrån, dagens enda bild...
 Vad tycker i? Ser hon rak och jämnt musklad ut?

Vardags-seg!

Nu är det vardag igen! Känns sådär...
 
Igår jobbade jag på Ica, och på kvällen så longerade jag Beroza. Longeringen går bra men som alltid med unghästarna så är det mycket runt omkring som behöver jobbas med. Rutiner, att börja jobba, nya miljöer, och ny utrustning, mycket nytt att ta in!
 
I morse var det segt, jag är rätt less och trött nu så det var segt att komma igång. Väl igång så jobbade jag Chokladen och Clarinett i töm, Chokladen fick gå lite lätt bara eftersom hon inte riktigtvar nöjd med underlaget. Med Clarinett var det nyttigt med lite tömjobb då jag blev påmind om en del svagheter som vi måste jobba med!
 
Sen longerade jag Lemonaden, hon har haft en dryg månads vintervila och nu är det dags att börja jobba igen. Hon var precis som när vi jobbade sist, lugn och cool, och inga tendenser till sadeltvång. Det blir en spännande vår, fyra års åldern är så rolig med mycket att lära och göra! Avslutade med att rida Lilla Grå, ganska trockig i dag med men jag hoppas att det ska släppa. 
 
Paus för middag, och sen träffades jag, Linda och Paula i stallet, och jag och Linda red Szum och Bea på banan. Szum var inte heller helt nöjd med underlaget men riktigt fin sista minuterna. 
 
Nu sova och hoppas på bättre energier i morgon!

Trettondagen!

Har haft lite söndagsångest i dag, jag har ju jobbat mest hela tiden men nu blir det ju vardag på riktigt och dags att ta tag i allt som ska göras. Allt det där jag har skjutit på till efter jul...
 
I dag har i alla fall jag och hästarna jobbat på. Red först Chokladen i snön i en av sommarhagarna, trav i snön är bra balansträning för henne och en galopp blev det också! Red sedan Lilla Grå på banan. Som jag misstänkte var hon lite spänd, inbunden och stod emot, började därför med att jobba henne i skritt med att hon skulle gå undan för högerskänkeln, som hon står emot när hon blir spänd, forma sig och skritta fram. Det var en bra plan för sen kunde jag trava utan större problem.
 
Clarinett fick skritta i skogen, med snö blir den redan jobbiga rundan ännu värre, och sen trava och galoppera lite på en skogsbilväg. Avslutade med att jobba Szum i töm ute i snön där jag red igår, och nog var det lute jobbigt i dag med!
 
Sen gjorde jag pizza med julskinka innan i väg på lektioner och till sist nattning i två stall. Nu ladda för allvaret i morgon!

Trettondagsafton!

Gårdagens regnväder har gjort delar av gården till isbana, ridbanan ser ännu inte katastrofal ut men jag låter den vara tills det frusit på så i dag har hästarna fått jobba i snön! Har använt mig av somarhagarna som ridbana i dag pch på köpet blev det styrketräning i snön!
 
Först ut var Chokladen som fick jobba i töm med mycket övergångar, sen red jag Clarinett. Hon fick värma upp på den upptrampade slingan och sen gå lite dressyr. Lilla Grå fick jobba bort överskottsenergin i töm, men i morgonärjag sugen att rida igen! Får se hur det känns då. Szum red jag dressyr på, han tyckte nog att det var jobbigt i snön för han hittade massor av saker att vara rädd för och anledningar att studsa omkring! Avslutade med longera Beroza med sadel ute i snön. Andra longeringen och det ute i en stor hage utan inramning, och vi kunde jobba med övergångar trav-skritt-trav, det är inte illa!
 
Sen gjorde jag potatisgratäng och oxfile till middag, låter väldigt lyxigt men det mesta var utgångna varor från jobbet, var nog bara salladen som vi köpt! Är ju klimatsmart men mest ekonomiskt, gott var det i alla fall. Efter att mina hästar var nattade så gjorde jag även en äppelpaj, av hästäpplena..  Går ingen nöd på oss!
 
Chokladen i dag!
 
Och Szums långhals:
 

Januariregn!

Igår regnde det hela dagen! Inte okej i januari!! Jag jobbade, som tur var när det ändå var skitväder, och gjorde inget mer med hästarna än att natta dom. Blir intressant i dag att se vad som går att göra och hur halt och hårt det blivit! 
 
Enda bra igår var att jag fick mina vinterstövlar! Fått dom av pappa i julklapp/födelsedag men beställt själv så de kom igår! Så det får gärna vara vinter lite till nu!
 
Var tvungen att testa dom redan på lunchen på Ica!

Regnhot!

Ica-jobb och huvudvärk i dag. Igår trodde jag att huvudvärken kom av trötthet men nu misstänker jag att nacken och axlarna är boven... 
 
Hade nog inte ridit efter jobbet om det inte hade varit för att det ska regna i morgon så då finns det ju risk att det inte går att rida alls! Hatar verkligen regn på vintern... Så jag red Szum och longerade Beroza. Första gången jag longerar henne och det gick över all förväntan!
 
Nu sova och hoppas att nacken är bättre i morgon och att regnet kommer som snö i stället!

Höbalshämtning!

Hur kan man bli så trött av att bara köra lite bil? För det är vad jag gjort i dag, kört lite bil!
 
Började dock med att longera galoppprogrammet med Clarinett. Sen skulle jag och Nisse hämta 7 hösilagebalar som vi köpt på andra sidan älven. Egentligen nära men eftersom jag vägrade köra genvägen som är brant och smal så blev det många mil och 4 vändor, en vända körde jag själv och sista svängen stannade vi på byn och åt. Hela dagen tog det och lite på spänn var man ju eftersom det var ganska tungt och min bil är inte jättestark, men det gick ganska bra. 
 
Sen gjorde jag ett ryck i stallet. Jobbade Lilla Grå i töm, hon börjar kännas som vanligt igen, och Bea eftersom Linda inte är helt återställd från förkylningen än. Avslutade med att sitta och åka lite på Dajmen. Sen var jag gelt slut, trött och huvudvärk! Bara att sova och ladda om för Ica-jobb i morgon!

Nyår!

Välkommen 2019!
 
Så var även nyår över! På nyårsafton jobbade jag, såklart, efter jobbet så hjälpte jag Nisse som chippade fölungarna, sista dagen som vanligt... Medan han åkte och postade de så tömkörde jag Lilla Grå. Fokus på att få henne avspänd, mycket skrittjobb och lugnt jobb. Jättestor skillnad så nu jobbar vi så här ett tag.
 
Sen snodde jag ihop en nyårsmiddag. Till förrätt gjorde jag toast mrd laxröra, kallrökt lax och röd lök, sen hjortentrecote med hasselbackspotatis (med västerbottenost) och hemgjord gräddsås. Någon efterrätt blev det inte för jag var för mätt och trött, men inte så tokig nyårsmiddag utan att ha planerat eller köpt något till den!
 
Igår tog jag en lugn morgon först hemma och sen i stallet så mockade jag en lösdrift och sen sågade lite sly och släpade in till hästarna. Mina hästar har haft det lugnt med fyrverkerier och var helt lugna på nyårsnatten men att matte släpade sly utanför hagen var tydligen väldigt spännande! Chokladen,  Bea och Dajmen började springa och busa i sin hage, så pass att Dajmen hoppade ut! Hon insåg sitt misstag och hoppade in igen, men bara för att galoppera genom hagen och hoppa ut på nästa sida, och då hoppa in i Szums hage! Även om hon rev en tråd så såg det väldigt enkelt och lätt ut så jag kunde i röran bara tänka på hur fint hon hoppade!! 
 
När ordningen var återställd, för den gången, så tog jag in Clarinett. Jag borstade henne när Paula kom gående bakom stallet,  Clarinett blev rädd och kastade sig varav grimskaftet går av och hon tar ett varv runt gården och visar upp sig!! Vilken dag! Vi red sedan på den upptrampade slingan så hon fick jobba ordentligt i både trav och galopp!
 
Sen var det dags att börja inridningen med Beroza! Hon har bott här på lösdriften i höst och ska nu ridas in, det är ju en basjkir och hon blir 4 år nu. Igår fick hon jobba lite med start och stopp utanför boxarna och prova sadel, så lite mjukstart. Sen longerade jag galoppprogrammet med Szum och tömkörde Dajmen, då hade det börjat blåsa upp och snöa vilket sedan blev ännu värre under kvällen och nästan storm. Jag gjorde en potatisgratäng till resterna av gårdagens kött som middag. Nu blåser det lite mindre och det är dags att ta tag i denna dag!
 

RSS 2.0