Dressyrträningsdagar!

Igår var jag på dressyrträning, det tog nästan två dagar i anspråk...
 
I fredags började jag med att jogga Chokladen lite i töm innan jag körde Clarinett till Nisse där hon fick stå över dagen så han kunde sko henne. Transporten körde jag runt på hela dagen utan att riktigt få loss bromsen på det ena hjulet... Lite hjälp på kvällen sen så löste sig det med! Clarinett red jag lite på banan efter att jag kört hem henne för att känna lite på skorna.
 
Innan vi åkte igår så var det givetvis en del packning, men jag longerade även Beroza och Linda hjälpte mig så jag kunde hänga lite på henne! Sen packade  vi in Clarinett och Chokladen i transporten,  både Linda och Paula följde dessutom med mig, och så åkte vi till Östersund! Sara som jag brukar träna för hade träningar där i ett jättefint och jättevarmt ridhus. Både jag och hästarna tyckte nog att det nästan var för varmt, vi är ju vana att vara ute... Men fantastiskt med speglar hela kortsidan!
 
Chokladen gick sin första träning, reds i ridhus för första gången och jag tror också första gången jag rider med annan häst på banan. Med tanke på det skötte hon sig utmärkt! Hon var inte alls brydd över något men såklart lite spänd,  och då skjuter hon ju in bogen ännu mer än hon gör i vanliga fall men det fick jag bra hjälp med. Och det är ju precis det jag behöver hjälp med på henne! Tycker att jag fick ut mycket av träningen på henne även om jag inte riktigt fick igenom drt igår,  nu är jag väldigt taggad att träna vidare med henne!
 
Clarinett var däremot en bitch! Hon är blir ofta så när hon åker bort med kompis, blir helt beroende av kompisen och igår backade in i Chokladen flera gånger och hade bara fokus på henne. Till slut fick Chokladen gå ut från ridhuset, då blev det bättre men så kycket träning blev det inte... Dock tydligt vad vi behöver träna på!!! 
 
Lite seg hemresa då ett av muna ögon började göra ont och rinna, hade en reservlins i bilen och efter linsbyte blev det i alla fall bättre. Skönt med sällskap och hjälp när vi kom hem. Speciellt som Chokladens kompisar hade saknat henne och kom springandes när vi lastat ur.. Dom var i hagen när vi kom, men hade fått ner ena handtaget, och när de hörde Chokladen gnägga så var de tvungna att komma och möta henne! 
 
Så mycket mer blev det inte gjort! Men hjulet rullade hela vägen,  inga större incidenter även om det var nära att vi fick en bil i transporten i Lillängerondellen... I dag är det Ica som gäller igen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0