Måndagsmorgon!

Nog kändes det att det var måndag och slut på semester igår!

Fick börja med att hämta tre rymligare tre kilometer bort! Grannen ringde och sa att tre hästar hade travat förbi, jag hittade dom efter att ha följt spåren och sen var det bara att dra hem dom. De gick väl inte lika lätt hemåt som när de drog i väg! Kom till jobbet en kvart sen så det var väl ändå okej.

Efter jobbet så red först jag och Linda ut en liten sväng med Oskar och Juliette. Oskar som ju ha brukat bli tjurig och spänd (tjurig på grund av att han är spänd skulle jag vilja säga) gick utan diskussion och var avspänd! Så skönt! Sen tog jag Wildkickan i töm på banan samtidigt som Linda longerade Iowa. Med Wildkickan började jag jobba lite med galoppfattningar i töm!

Nu ny dag och mycket på gång!

Oskar och Juliette i skogen! 

Wildkickan i töm! 

Pingstdagen!

Pingstdagen och jag har hängivet mig åt unghästar hela dagen!

Jag och Linda har varit funktionärer på genrepet inför unghästtestet i dag. Så vi åkte tidigt i morse och sen var det heldag. Intensivt men så roligt, intressant och lärorikt att se så många unghästar på samma dag! Också bra förberedelse för när Iowa ska visas även om det givetvis hade varit bäst för honom att vara med i dag, men det känns som att vi har nog med rodda själva visningshelgen med honom.

Vi åt innan vi åkte och på hemvägen blev vi väldigt trötta båda två, så pass att vi var tvungna att stanna och röra lite på oss! Så hemma igen laddade vi om med kaffe, kladdkaka och grädde! Sen gjorde jag ett litet ryck i stallet och tog Delicious i töm. Nu försöka ladda om för jobb i morgon, slut på semestern för den här gången!

Första fölet hos Nisse kom i natt, bruksnordsvensken Lycka fick ett stoföl

Väldigt lugnt på betet i morse

Grå! 

Min vy som grindhållare och stoppare i dag! 

Delicious jobbar på! 

Pingstafton!

Värmen håller i sig!

Jag började med att göra klart hagen hage började med igår. Sedan red jag Chokladen, hon kändes fin så jag hoppas att vi kan säga att problemen med skadan är förbi. När jag var klar med henne kom Anna, tjejen dom var och red förra veckan också.

Vi skrittade ut med Clarinett och Lemonaden, och sen red hon Wasabi. Wasabi verkar köpa rivningen från marken väldigt bra och gick fint i dag med. Sen släppte vi ner stona på betet som jag hade fixat hagen till. Förutom hjälpen fick jag även tre Ikeakassar med täcken och annat efter deras hästar.

Middagspaus och jag stekte hamburgare till mat. Sen tillbaka i stallet och Wildkickans ägare kom och red, hon skötte sig utmärkt. Jag longerade sen Oskar över hinder innan jag släppte han och Forzett i hagen där stona hade gått. Man ser i longeringen nu att han blivit starkare i galoppen, jag hoppas att kunna banta honom något kilo till och stärka upp honom ytterligare. 

Nu är det slut på semesterfriden, i morgon heldag på genrepet inför unghästtestet och på måndag jobb igen. Hur ska jag hinna med då när jag inte hunnit allt nu? Dessutom hoppas jag att träningarna ska komma igång lite mer också nu. Men det brukar lösa sig med tid! 

Chokladen! 

Lemonaden på tur! 

Betessläpp! 

Chokladen och Grå! 

Wasabi! 

Grå! 

Oskar i lina i kväll! 


17:e maj!

Fort går det, igår redan 17e maj och Norges nationaldag. Å andra sidan är det ju redan full sommar trots mitten av maj!

Igår började jag med att göra en sommarhage, fick upp halva innan materialet tog slut. Sedan red jag Clarinett och Lemonaden. Båda var fina men extra roligt med Lemonaden som både var jättefin i traven och vi kunde ta upp galoppen igen. Har inte galopperat på henne nu på ett tag eftersom det känts som att hon haft nog att balansera upp sig i trav.

Sen åkte jag och köpte kraftfoder, mat och tankade bilen. Åt typisk sommarmat med potatisgratäng och rostbiff. Sen stallet igen där jag red Oskar och Wildkickan, och tog Delicious i töm. Alla tre fick börja på banan och avsluta på vägen. Oskar jobbade vidare med galopp fattningar nä och Wildkickan gick ett ganska lätt travjobb. Delicious fick jobba över en upphöjd bom på banan och sen var planen att tömköra i backarna och då långsamt nerför. Men Delicious fick syn på en livsfarlig plastbit så det blev träning av snabba vändningar i stället! Slutade med att jag fick leda henne förbi (och plocka upp plasten).

En cider och lite chips innan kvällen var slut. Nu ny dag, sista semesterdagen eftersom jag i morgon ska vara funktionär på genrepet inför unghästtestet. Så i dag ska jag hinna allt som jag inte har hunnit i veckan!

Stängsling! 

Grabbarna har lekt massor, här med bollen de har! 

Lemonaden innan avsittning! 

Oskar ute påvägen på väg tillbaka! 

Wildkickan! 

Delicious på banan! 



Snart bete!

Alltså det är ju inte så konstigt att man är lite stressad. Förra onsdagen, 8 maj, var det snö ute och den här veckan full grönska och hästarna ska ut på bete. Det blev liksom ingen vår utan nästan direkt sommar. Jag klagar inte, jag är bara lite stressad över att hinna allt jag skulle under våren....

Igår gick jag runt en av beteshagarna. Planen är att släppa stona på bete i helgen, vet inte om jag gjort det så tidigt någon gång. Sen i vilken hage är ännu oklart. 

Efter hagen var kollad så skulle jag rida Grå men hon var halt. Jag är rädd att hon har dragit upp samma skada igen men det kan vara något annat som spökar, som den där hovsprickan till exempel. Hon får till att börja med vila en vecka så ska jag kolla henne sen men är ännu mer sugen på att betäcka henne nu.

Red Chokladen, hon känns däremot som att hon är på väg tillbaka. Lite lätt irriterad precis när jag börjar rida, stannade någon gång och vibrerande huden, men det släppte och hon var jättefin sen. Bara lite lätt travjobb igår men känns lovande..

Sen snabb middag. Tillbaka i stallet så tömkörde jag Delicious som var jättefin. Sen fick vi besök för löshoppning och det var löshoppning resten av kvällen. Eftersom vi löshoppat så mycket nu fick mina träningshästar stå över. I stället löshoppade vi två hästar utifrån, Iowa (duktig!), Bob (också duktig) och Wasabi. Wasabi är ju så jäkla fin, vill verkligen få henne att fungera i ridningen nu!

Nu ny dag, jag känner mig lite stressad över att semestern snart är slut och att jag ska hinna jobba också nästa vecka. Men förhoppningsvis är stona på bete då och ytterligare en hage är klar, den ska jag bör med i dag!

Chokladen! 

Delicious i töm! 

Jobbar ganska bra genom kroppen! 

Sommardagar!

Ytterligare en sommardag!

Hovslagaren kom igår så började med att köra Clarinett, Chokladen, Lemonaden och Juliette till Nisses stall. Förutom att Lemonaden lyckades förstöra två grimmor och springa en sväng på gården så gick det bra. Hon har ärvt sin mammas koskräck verkar det som, vi började att sko med dörren öppen men hon blev så sjukt spänd av att se kon som gick i en hage, när vi stängde dörren gick det bra. Testar lite andra skor på henne nu. 

När hästarna var tillbaka körda, jag hade vattnat hemma och mockat efter dom i Nisses stall så blev det mat. Löshoppningen som skulle vara på kvällen blev framflyttad så i stället red jag Oskar, och jag och Linda red ut med Juliette och Wildkickan. Avslutade med att tömköra Bob lite samtidigt som Linda longerade Iowa. 

Långa dagar blir det när det är så ljust på kvällarna, och trött blir man av värmen. Det går så fort nu och jag vill ha klart alla sommarhagar nu direkt, känns som att jag kan släppa på bete redan till helgen om jag bara har hagar! Nu ny dag och fortsätta stöka! 

Oskar skrittar av på vägen! 

Ute med Wildkickan! 

Bob! Konstig vinkel men han har också lång hals just nu! 



Värmeslag!

Jag vill verkligen inte klaga på värmen efter den här jäkla vintern men det är ju lite jobbigt också när man inte är van! Hade glömt hur trött jag blir av värmen!

I morse släppte jag ut och ihop stona, de sprang som idioter vilket jag visserligen var beredd på men tycker är lite obehagligt. Så rädd att de ska göra illa sig! De hade roligt i alla fall, de hittade även den lilla bäcken som de plaskade i och var helt leriga!

Jag jobbade Delicious och Wildkickan i töm innan jag åkte i väg till travstallet och tömkörde två hästar till. Hemma igen blev det mat och sen ytterligare ett ryck i stallet. Red Grå, tog Lemonaden i töm eftersom hon var så gräsligt brunstig och jag inte hade lust att rida henne då och sen kom Linda och vi red ut en sväng med Clarinett och Juliette. När hästarna sen var nattade så mockade vi och fixade i Nisses stall inför skoningen i morgon. Avslutade med sockerdricka och rostmackor! Nu ladda för ännu intensivare dag i morgon!

Grå och Chokladen i full fart! 

Wasabi, Grå och Clarinett, kolla björkarna i bakgrunden! 

Delicious nöjd efter sitt pass! 

Wildkickan! 

Grå med vind i manen! 

Lemonaden i solen! 

Kolla tungan! 

Den här vägen skar sig i regnvädret i fjol sommar, ser inte så bra ut! 


Sommar!

Björkarna slår ut, insekterna har vaknat, jag har bränt axlarna och sovit med öppen balkongdörr. Det blev visst sommar! Kort vår och nu är sommaren här!

Igår gick jag klart den hagen jag hade börjat lite på under söndagen. Sen red jag Wasabi, inte samma flyt i ridningen som i lördags när jag stod på marken, men ändå bättre än tidigare. Och jag red Clarinett som börjar kännas fin men inte riktigt tävlingsredo än, dock ser jag att tävlingen jag hade tänkt börjar bli full så jag skulle verkligen ha fixat licens nu. Men det är väldigt mycket pengar som jag inte har just nu. Speciellt som jag nog måste köpa en bil också.

Sen tömkörde jag Delicious i backarna runt gården, långsam skritt nerför och lite mer framåt skritt med låg nacke uppför. Även Bob tömkördes lite. Han är duktig, vi spolade ben, raspade på en hov, tömkörde lite på banan och sen släppte jag honom och Iowa i den mindre gräshagen. Det var två nöjda grabbar och ett gäng missundsamma ston! Jag hoppas att få ut fler på gräs i dag, de kommer ändå att fodras med hö, men gruvar mig lite eftersom de springer som tokar när jag släpper dom.

Jag och Nisse åkte upp på byn och handlade och åt eftersom det var tomt i kylskåpet. På kvällen sen red jag Oskar som var jättefin! Och efter nattning mockade jag och Linda i Nisses stall samtidigt som det var digitalt möte med hästavelsföreningen.

Nu ny dag med sommarväder och en hel del att göra!

Wasabi innan avsittning vid stallet! 

Och sen rullning i hagen! 

Clarinett flörtade med Trassel innan avsittning! 

Trassel och Clarinett! 

Delicious nere vid vägen och vänder! 

Bob tränar tömkörning! 

Iowa och Bob i ny hage! 

Mycket bus på Bob! 


Lite tid ägnades åt att äta också! 

Svettig Oskar efter jobb! 

Tokmärrar!

En bra söndag med bra väder!

Jag stängslade lite på gräshagarna hemma på gården först. Sen testade jag att rida Chokladen igen, en månad har det nästan gått sen vi hittade svullnaden och ödemet på halsen/bogen. Tycker att det inte är så mycket kvar av den nu. Longerade lite och red, hon var irriterad i början men det släppte och hon slappnade av, tyvärr har hon en tappsko då hon ör lite öm och det blev bara skritt.

Bkev lite mer stängsling innan Linda kom och vi red ut en liten sväng med Lemonaden och Juliette, Lemonaden var spänd men höll ändå uppe tempot och gjorde inget. När vi ridit gjorde jag spagetti och köttfärssås till middag innan vi tog tag i eftermiddagens projekt som var löshoppning. 

Mycket löshoppning nu eftersom Iowa ska visas! Han hoppade sista omgången riktigt bra, det gäller bara att han fokuserar! Bob lyckades vurpa över en bom när vi lösgalopperade, han hade alldeles för hög fart. Men det gick bra och han hoppade ganska bra, men lite fort. Delicious var rejält taggad och hoppade en låg studs serie. Wildkickan hoppade jättefint och tog sig över 1 meter. Oskar var inte så mycket sämre och hoppade 95 cm. Duktiga hästar! Filmer finns på min Instagram, nillashast.

Sen gjorde jag klart momsrapporten och så jagade vi Nisses hästar i mer än en timme. De har något jäkla ryck nu och bara drar ut. Vi fångade in fyra hästar, släppte dom i hagen och hann inte ens sätta oss i bilen så drog de ut på andra sidan! De brukar inte rymma så mycket som de gör nu, de brukar dessutom bara vara att ropa på och fångar man en följer alla med. Men inte nu, de är helt tossiga, och vi fick hålla på ett tag innan vi fick tag på alla. Tokmärrar!

Äntligen Chokladens öron igen! 

Hade sällskap av Trassel när jag stängslade! 

Lemonaden på tur! 


Nu kommer semestervädret!

Planen för den här veckans semester är mest att rida och stängsla. Så det började jag med igår, det var dessutom sol och finväder!

Började med den lilla hagen bredvid banan, lite kvar på den i dag. Sen red jag Grå, vi har inte galopperat uppsuttet sen förra vintern, hon fick ju skadan och sen hann vi aldrig dit i igångsättningen innan jag tappade tempot vid jul. Nu känns det som att vi är igång igen och igår galopperade vi igen. Vi hade nog börjat galoppen lite snabbare om den inte var en jobbig grej med Grå och har inneburit en del bock, igår gick det bra dock.

Sen fick jag besök. En tjej som har ridit för mig i flera år men som blivit tvungen att ta bort sina hästar nu i vår. Vi började med att rida ut en sväng med Clarinett och Wildkickan, Wildkickan var inte alls lika spänd som sist vi red ut utan pinnade på bra! Sen var det dags för ett litet test!

Wasabi blir ju var istadig när jag rider, men går fram mycket bättre i töm och Lina. Har tänkt att jag skulle haft någon som drev från marken när jag rider men inte fått ihop det. Nu testade vi så tjejen, som själv haft en ponny med mycket åsikter, är orädd och som kan rida utan att nöta med skänkeln, fick rida och jag drev från marken. Och jäklar vad fin Wasabi är! Hon hade dels en bra dag men tog också drivningen från marken väldigt bra! Lite tjurig en gång och lite dålig styrning i trav i höger varv men annars gick hon så fint! Nu gäller det att jag hittar det här på egen hand också!

När de åkt hjälpte jag Linda att rida lite på Iowa och nu kunde hon rida själv utan lina! Avslutade med att rida Lemonaden som kändes fin! Sen mat, bokföring och nattning av hästarna!

Nu ny dag med ungefär samma mål: stängsling, bokföring och hästjobb!

Grå! 

Från turen med Wildkickan och Clarinett 

Linda och Iowa! 

Innan avsittning från Lemonaden! 

Klämdag!

Klämdag igår men jag jobbade ju givetvis ändå! Men det märktes på jobbet att många var lediga och vi hade fullt upp!

Jag började tidigt igår men longerade ändå Delicious på morgonen. Sen efter jobbet så red jag Wildkickan, det är roligt att man kan börja göra lite övningar med henne nu men det gäller att ha många på lut för hon lessnar snabbt på dom och försöker hitta sätt att smita undan. Igår red vi snett igenom och flyttade sista biten, volter över två bommar och vände med framdelen på fyrkant.

Sen kom Linda och vi red ut en sväng med Juliette och Clarinett. Nu är det ny dag och jag har semester! Visserligen bara en vecka men vädret ser lovande ut! Dock känner jag mig än så länge mest stressad över allt som ska göras!

Delicious igår morse! 

Wildkickan! 

Och från Clarinett och Juliettes tur! 

Kristiflygare!

Röd dag och jag hade en massa planerat som vanligt!

Började hemma med att longera Chokladen. Sen i väg och i första stallet så lasrade jag, longerade och hjälpte till att sitta upp och rida efter lite uppehåll. Det sista gick väl sådär, men det är ju så med hästar i allmänhet och unghästar i synnerhet. Andra stoppet testade vi en massa sadlar på en ridtravare.

Hem, fikade och sen stallet. Jag red Clarinett som börjar kännas riktigt fin, men jag är tveksam till att vi är redo för tävling om en dryg vecka. Är inte anmäld, men det är ju en tävling nära så borde väl åka. Från början var planen att Chokladen skulle tävla men så fick hon ju den där skadan på halsen/bogen. Ja vi får se vad det blir, just nu känns drygt 1000 kr för licenser och startavgift som en omöjlighet oavsett. 

Sen drog vi igång med löshoppning! Först två hästar utifrån, sen Iowa som hoppade riktigt bra. Bob löshoppade för tredje gången och har inte riktigt förstått systemet utan tycker att man kan hoppa åt fel håll likaväl. Dock hoppar han utan tvekan men rör sig bättre än han hoppar. Delicious fick testa löshoppning för första gången, lite skräckblandad förtjusning men hoppade några småskutt. Planen är sen att hon ska göra lite gymnastikhoppning på löshoppningen framöver.

Wildkickan löshoppade för andra gången och var en riktig stjärna! Visste precis vad hon skulle göra och hoppade bra! Sist ut Oskar som fick hoppa lätt och lågt eftersom han tappade lite självförtroende sist, i dag hoppade han glatt!

När vi var klara och nattat hästarna orkade vi inte fixa mat så blev ett besök på pizzerian och sen lite fika. Nu sova för det är tidig morgon i morgon, men bara en arbetsdag kvar nu innan en veckas semester!

Bob på löshoppning, med träns som en vuxen häst! 


Delicious! 

Wildkickan! 


Oskar! 

Snö!

Igår morse vaknade vi upp till snö, så motiverande!

Eftersom jag hade sett prognosen så var planen tömkörning på förmiddagen. Oskar fick jobba nere på vägen och Wasabi på banan. Sen Ica där det var väldigt mycket folk! Dessutom byttes en av kassorna ut så det var extra rörigt. Jag var så trött när jag slutade och hjärnan fungerade inte alls!

Så på kvällen tog jag Lemonaden i töm också i stället för att rida, dels för att jag var trött men hon hade även varit frusen på morgonen så jag var orolig att hon spänt sig. Men hon var så fin i töm! Känns som att hon kommit upp sig lite i fronten och bär sig lite annorlunda, kan vara därför det känts lite sämre i ridningen ett tag, hon är i en utvecklingsfas.

Nisse kom sent och körde ut några balar så blev en sen kväll. I dag är det röd dag och jag har en del inplanerat, som vanligt!

Oskar nere vid vägen! 

Wasabi på banan. Natten till 8 maj 2017 snöade det också, Wasabi var född på kvällen och när jag tittade ut på natten låg hon i snön! Blev brått ut för att få henne och Räkan in i en lösdriftshage i mörkret! 

Lemonaden på kvällen, snön borta! 

Kalla kvällar!

Varit helt okej väder i dag, men kallt i kväll och blåser in kalla vindar i natt säger dom att det ska snöa.

Jag tog Wildkickan i töm på morgonen och sen åkte jag till travstallet och tömkörde tre hästar, bland annat Wilde och Hera som var här i våras. Hemma igen gjorde jag mat och medan potatisen kokade så bokförde jag, gäller att vara effektiv!

Nästa ryck i stallet så red jag Grå och Clarinett. Hade en hoppträning för två systrar med varsitt russ, hjälpte Linda åka på Iowa och som avslutning så tömkörde jag Delicious. Höger varvet gick mycket bättre i dag, efter att vi jobbat lite på banan så tömkörde vi ner på gården och i backen där. Tränade på att gå långsamt nerför, det är bra träning för stabiliteten!

Nu ladda för snö i morgon!

Wildkickan fick avsluta ute på gräset för jag ville kolla hur torrt det var, hon tyckte att det var väldigt spännande! 

Wilde fick jag träffa i dag igen! Han var lika busig som i vinter! 

Grå! 

Clarinett efter sitt ridpass! 

Delicious på väg uppför backen! 

Måndag!

Igår var det dags att plocka fram vinterkappan igen! I morgon väntas snö, men jag hoppas att det blir lite bättre sen!

Igår morse innan jobbet tog jag Chokladen i töm. Och efter jobbet red jag Oskar. Han vill nog bli dressyrhäst, galoppen är svag men han jobbar på så fint i trav jobbet, igår började vi med något som ska bli öppna sen. Trots att han bara är en liten knubbig ponny ger han en fin känsla!

Intensiv vecka, som vanligt, tur att jag har semester sen!

Chokladen på morgonen! 

Oskar skrittar av på vägen! 

Normalt vårväder!?

Så var värmen förbi för denna gång, lite mer normalt vårväder väntar men jag ser gärna lite sol om om en vecka när jag har semester!

I morse tömkörde jag Delicious igen med samma upplägg, hon tycker att det är jobbigt i höger varvet men jag hoppas att det släpper! Sen red jag Lemonaden, hon var väldigt spänd men släppte lite på slutet.

Sen Ica-jobb och mat, jag och Linda träffades i stallet och red ut på Juliette och Wildkickan! Wildkickan var spänd, väldigt spänd men hon gjorde inget. Tror att det är lite skräckblandad förtjusning, och jag tror att det släpper bara hon får komma ut lite!

Vi jobbade även Bob och Iowa. Jag testade lite tömkörning med Bob för första gången och det gjorde han så bra! Nattning av hästarna och nu försöka ladda för ytterligare en jobbdag, men bara tre jobbdagar på Ica denna vecka och sen har jag en veckas semester!

Delicious i morse med vind i manen! 

Lemonaden på väg ner till stallet! 

Wildkickan och Juliette på tur! 

Bob testar tömkörning! 



Efter sitt jobb, som ni ser på marken så rök manen i dag vilket egentligen inte var planen

Sena kvällar!

Det är ju helt fantastiskt med dessa ljusa kvällar, men nackdelen är att jag aldrig blir klar. Varit inne efter 22 både igår och idag, ska försöka vara klar lite tidigare i morgon!

I morse tog jag Delicious i töm innan jobbet. Sen efter jobb och mat kom Wildkickans ägare och red henne. När de åkt var planen egentligen bara att longera Oskar och pyssla med Bob men precis få kom Linda och hon tänkte rida ut. Så då hängde jag med henne på Clarinett, vi red ner och kollade hyr betena såg ut. Det är grönt och ganska torrt men fattas givetvis mycket gräs än!

Longerade sen Oskar över några små hinder, för att stärka upp hans självförtroende igen, innan nattning av hästarna. Och sen var klockan strax efter 22 innan jag var klar. Nya tag i morgon!

Delicious i morse, riktig sommarmorgon! 

Från andra hållet! 

Och Oskar i kväll! 

Fredag!

Sommarvädret fortsätter, det börjar bli grönt överallt! Kommer bli lite kallt nästa vecka när det är mer normalt vårväder och dessutom kan komma snö!

I morse tog jag Wildkickan i töm och red Wasabi. Wasabi är ju verkligen som hon är, och det får sammanfatta det ridpasset. Sen Ica-jobb och på kvällen red jag Oskar. Skulle hoppa lite små låga hinder vilket gick jättebra tills han rev ett, då ville han inte vara med mer! Fick verkligen jobba på att övertyga honom om att fortsätta hoppa, han har ett skört självförtroende! Man uppfattar gärna honom som tuff, orädd och tjurig, men han är väldigt osäker och harig, men blir istadig när han blir spänd och rädd.

Tog även Chokladen i töm, första passet på länge med utrustning, det gick bra men blir intressant att se nästa gång om hon upplever tryck då. Nu sova och ladda för resten av helgen!

Wildkickan fick avsluta på vägen i morse! 

Wasabi! 

Oskar! 

Chokladen! 

Sommarvärme!

Sommarvärme i dag med, kommer kännas kallt när det blir vår igen!

Jag har förutom det vanliga även dragit fram vattenslangen så nu behöver jag inte bära vatten till alla hagar, bytt hjul på skottkärran och fixat ett handtag där vi fick stöttar hela tiden.

Först ut var tömkörning med Delicious, lugnt tempo och fokus på att gå ut på yttertömmen och gå rakt. Sen tog jag även Grå i töm eftersom hon vilat 1.5 vecka medan jag varit i väg. Jag red Lemonaden på banan, började spänt och hon drog massor i tygeln, men det släppte och hon var ganska bra innan vi var klara. Clarinett red jag ut en sväng med. 

Sen mat och i väg och tömkörde två hästar, plus tittade på en sadel men jag var inte riktigt nöjd så vi provar fler nästa gång. Nu ladda om för en jobbhelg!

Iowa hade en hård dag igår och var trött i dag! 

Delicious i töm, känns som att det kommer bli bra det här! 

Grå i töm! 

Lemonaden! 

Clarinett på tur! 

1:a maj!

Igår sommarvärme, hoppträning och löshoppning. Alltså en massa kul men jag körde på lite för hårt och blev sanslöst trött efter!

Började med att rida Clarinett, hon var riktigt fin! Känns som att jag skulle behöva lösa licensen nu så vi får komma ut och träna på att tävla för att hitta den känslan på tävling också. För jäklar vad fin hon var!

Sen kom två tjejer och red hoppträning på två små och i alla fall den ena, busiga ponnyer. När de åkt tog jag en snabbfika och sen tog jag Wasabi i töm och longerade Delicious lite. 

Så var det dags för löshoppning igen, det har vi längtat efter hela vintern! Först ut två ponnyer från ponnyfamiljen, debatt ena är en (maxad) b-ponny som lätt tog sig över 1.10m!!! Först ut av mina var Oskar, han hoppar oväntat bra med tanke på sin kroppsform. Igår testade vi honom på lite högre hinder för första gången, han var så nära att klara men fick en lätt strykning med bakbenet och jag tror att det berodde på att magen var i vägen. Skulle han vara några kilo lättare skulle han kunna hoppa riktigt högt!

Wildkickan testade löshoppning för första gången, hon var lite spänd och lätt förskräckt först, men när hon förstod var det gick ut på så hoppade hon både lätt och glatt! Och hon blev riktigt taggad, hon vill nog bli hopphäst om hon inte ska bli travhäst!

Liten fikapaus och sen stor hästarna. Först ut Iowa som egentligen hoppar fantastiskt bra, men som blir lite nonchalant och är lite klantig och därmed lyckades göra någon rejäl rivning. Jag hoppas att han får ordning på benen så han kan visas nu i vår, han ör definitivt tillräckligt fin för det! Bob löshoppade för andra gången, han verkade dock inte komma ihåg att han gjort det tidigare och var väldigt förvirrad! Men han rör sig väldigt bra, dock verkar han precis som sin mor inte bry sig så mycket om han river. Både Oskar och Iowa blev riktigt arga när de hade rivit, men Bob han var lika glad ändå, det var precis samma med Lemonaden när vi löshoppade henne. Hon älskade att löshoppa men rev mest jämt men hon struntade fullständigt i det, kanske inte vad man önskar av en hopphäst!.

Sist ut var Chokladen, eftersom hon inte kan ha grejer på sig nu (även om jag snart ska testa med tömkörningsgjorden) så fick hon vara med och löshoppa, måste vara flera år sedan sist. Hon hoppade dock lika fantastiskt bra och hon har verkligen lätt för det! Filmer finns på min Instagram, nillashast.

Sedan gjorde vi tacos till mat och jag nattade hästarna. Tyvärr blev jag alltför trött, sådär trött så jag inte vill göra något och tappar all motivation, all självkänsla och kan inte tänka. Jag måste planera dagarna bättre så jag inte hamnar där! Nu ny dag och känns lite bättre nu! 

Wasabi i töm! 

Delicious i lina! 

Oskar på löshoppningen! 

Wildkickan fångas in! 

Hon blev taggad! 

Bob! 

Chokladen! 

Hon är fin i kroppen! 


Valborg!

Valborg brukar innebära kyla och kalla vindar men i år bjöds det på sol och värme!

Jag började dagen med att rida Wildkickan och Oskar. Red Wildkickan på banan för första gången på 1.5 vecka och nu fungerade traven bättre igen! Oskar fick jobba med galopp över en bom.

Sen åkte jag till travstallet och tömkörde två hästar, fixade mat och sen nästa ryck i stallet. Då tog jag Lemonaden i töm, longerade Chokladen och så fick nya hästen, Delicious, komma upp på banan och titta lite på bommar och testa lite start och stopp. Hjälpte även Linda att rida lite på Iowa. 

Sen åkte jag och Nisse en sväng på majbrasan, drack lite kaffe och surrade med folk innan nattning av hästarna. Nu ny dag och en massa inbokat, som tur var verkar vädret hålla i sig!

Delicious i hagen på morgonen innan hon rullade sig! 

Wildkickan på banan! 

Oskar innan avsittning vid stallet. 

Svettigt med så mycket päls nu! 

Lemonaden! 

Vi jobbar med att få fram den där nosen! 

Chokladen! 

Delicious på banan! 

RSS 2.0