Halloween!

Å vad jag tycker att det är jobbigt med dessa mörka kvällar!

Longerade Chokladen i morse innan jobbet. Efter jobbet och mat så blev det förberedelser inför morgondagens hovslagarbesök. Så kopplade på Nisses transport och körde fram den (låter lätt men den stod parkerad så drt var centimeter till godo när jag körde), satte in inredningen och mockade den. Packade in grejerna som hästarna ska ha med sig, som slicksten, morötter och Domosedan. 

Sen nattade jag hästarna och gjorde inget mer. I stället letade jag ett block i nästan en timme utan att hitta det. Ja det kan man ju också göra en måndagkväll!Vintertid!

Jag gillar inte vintertid, mest för att det är så definitivt att det är mörkt mest hela tiden nu. Och omställningen är ju jättejobbig!

Dressyrträningen jag skulle på i dag ställdes ju in, så fick en ledig dag. Skönt, men jag behöver lite träning nu! Jag började i alla fall med lite hagstolpning innan det var meningen att jag skulle ta Wasabi i töm.

Men Wasabi var halt, har lite olika teorier: hovböld (hon rör sig som det men står bra på hoven och är inte varm. Men hovslagaren klippte upp en spricka på den hoven sist), hon har ett sår på det benet (men det ser inte infekterat ut och svullnaden ser inte ut som lymfagnit), spark (känns troligt för svullnaden men inte hältan) eller senskada (och det hoppas vi givetvis inte). Så i stället för jobb så blev det spolning av ben och kylning av ben, och så provade vi täcken. Nu hoppas jag att hältan och svullnaden går ner snabbt.

I stället åkte jag och hämtade Linda och vi åkte upp på Ica. När vi handlat så drog vi igång och red. Först red vi Clarinett och Juliette ner till älven, Clarinett har fått vinterpäls och blev svettig av att trava uppför backarna tillbaka. Sedan en kopp kaffe innan vi red ut Movie och Bea. Movie gick först stora delar av vägen och även först när vi galopperade, jag tycker att hon gör det bra. Det är lätt att glömma bort att hon faktiskt bara är fem år. 

Sen tog jag Forzett i töm innan middag. Efter maten så blev det lite bokföring i dag med och så bytte jag sängkläder innan jag åkte till Bobs hage, vattnade där och gav Lemonaden kraftfoder. Sen nattning av hästarna och nu sova!

Täckesprovning med Wasabi 

Clarinett var väldigt trött när vi skulle rida

Doris var givetvis med till hagen, här myser hon med Chokladen. Sen la hon sig och sov i höet! 

På väg ner till älven

Älven var alldeles spegelblank! 

Pigga ponny öron på väg mot solnedgången! 


Blåsväder!

Konstigt väder igår. 9 plusgrader och sol på morgonen, men blåste upp ordentligt och blåste kallt. En regnskur också. Hästarna tyckte att det var busväder och härjade i hagarna!

Jag red först Chokladen, hon var stökig att göra i ordning då det precis börjat blåsa och hästarna for runt som popcorn i hagarna. Provade en ny sadel, hoppsadel denna gång. Jag tyckte att den var fantastisk att sitta i, men Chokladen ville inte galoppera i den... 

Sedan kom Movies ägare för att hälsa på! Först lite pyssel med Movie och sedan red jag lite. Movie som var en av de som härjat värst i hagen, och som även fortsatte med det senare under dagen, skötte sig utmärkt i blåsten. När de åkt så tog jag Grå i töm, hon var väldigt ofokuserad, innan det var dags för lite träningar.

Två pass körde vi här hemma, först hoppning med Linda och ett ponnyekipage, och sen markarbete och lite lättare hoppning med två små ponnyer. Ingen blåste bort som tur var!

Planen var sen en lugn kväll men jag blev rastlös så efter att ha gjort mat och ätit så blev det både bokföring, mockning av några boxar hos Nisse inför skoningen till veckan, dammsugning av köket och såklart nattning av mina hästar. Kanske har en släng av ADHD eller något sånt ändå?

Nu söndag och vintertid, ag gillar verkligen inte vintertid! Dessutom blev dressyrträningen jag skulle på inställd, pga dåligt underlag i ridhuset, så motivationen är inte på topp! Längtar till mars och ljusa kvällar igen!

Chokladen! 

Självklart var Doris med! 

Även vid kraftfoder ska Doris vara med, men svårt att fota när Doris vill vara med sin matte! 

Grå fick testa ett nytt täcke som jag köpt begagnat. Egentligen hoppas jag att någon annan av hästarna ska kunna ha det, Grå har redan så mycket täcken... Fint var det i alla fall! 

Från träningen, sol men blåst! 

Och så var jag till Bob också! 

Gallbesvär!

Notice to my self, ät inte tre ägg på samma dag! Det gjorde jag i torsdags, igår hade jag rejält ont i gallan....

Har ibland ont i gallan men det brukar inte vara så farligt. Igår jobbade jag heldag på Ica och kände först att jag hade ont i ryggen, vilket man ju kan ha på Ica, men det slog mig sen att det nog var gallan. Efter jobbet så åkte jag och lämnade igen två sadlar, hann in på Apoteket en snabb sväng, hämtade ett täcke jag hade köpt och hämtade upp tre sadlar som en elev ska prova. 

När jag kom hem var jag riktigt dålig och rejält ont. Men en omeprazol, en ipren och en tallrik fil gjorde underverk och jag kunde natta hästarna utan problem sen. Men någon ridning blev det inte, i dag känns det bättre och jag ska nog kunna rida. Dock får jag skippa äggen ett tag! 

Hällregn, sol och dimma!

Idag har vi hunnit med många väder, först hällregn på förmiddagen, sen sol (faktiskt kom solen fram innan det hade slutat regna) och på kvällen så tät dimma att det knappt gick att se de som red!

Jag ändrade mina planer när det hällregnar på förmiddagen, kan säga att jag sänkte målen för dagen lite, kände inte för att stolpar hage i ösregn. I stället en lugn förmiddag och sedan började jag rida. Chokladen var först ut och då regnade det fortfarande lite. Samma upplägg som i tisdags och hon kändes så fin! Jag hoppas att vi är på rätt spår nu!

Sen red jag ut Clarinett, hon fick trava på grusvägen, och red Movie i skogen. Sist ut var Forzett som jag longerade, planen var enligt Nolberga men Forzett hade andra planer så vi kom inte så långt. Sen blev det middag och i väg på några lektioner. Nu kväll och ladda för Ica i morgon! 

När jag var klar med Chokladen så hade solen precis tittat fram! 

På väg ut med Clarinett, vilket väder! 

Tillbaka vid stallet efter Movies skogstur! 

Forzett börjar bli riktigt fin i kroppen! Men hon fäller massor och har ingen vinterpäls alls ännu, är som att hon tror att det ska bli sommar och sätter sommarpäls? 

Oktober-regn!

Igår förmiddag fick jag lönen så ordningen är återställd!

Jag hade ju dessutom glädjen att få jobba igår, lite lätt irriterad på förseningen av lönen och på att det konstant är personalbrist och stressigt. Hann i alla fall rida både Wasabi och Movie innan jobbet. Wasabi fortsätter jag med att göra ltt och enkelt, att bara trava korta sträckor så jag hinner bryta av innan hon gör det, men har lagt till longering enligt Nolberga för att få lite mer balans i henne, hon känns som hon är i framvikt när man sitter på. Movie var pigg och snabb men jättefin på slutet.

Efter jobbet tog jag Clarinett i töm, hon blir jättefin i traven men jag får inte riktigt till galoppen bra i töm heller, så det är ju inte bara i ryttaren det sitter. Känns ändå som att vi är på rätt väg nu!

Nu ny dag och regn! Så jäkla tråkigt! Regn i slutet av oktober är dessutom kallt och extra jävligt tror jag!

Wasabi efter ridningen. Vad hon tittar på? 

Doris såklart! Precis när jag skulle sitta upp på Wasabi kom Doris springandes till ridbanan, det är ju som att hon vet att Wasabi inte gillar att ha henne runt fötterna. När jag red Movie sen, som inte bryr sig om Doris så låg hon inne i garaget och sov... 

Lönedag, eller?

Vi får lön den 25e, den kommer oftast inte in på kontot förrän på förmiddagen men eftersom jag var nyfiken på hur mycket (lite) jag skulle få var jag in och kollade flera gånger under dagen. Vid 16-tiden hade jag fortfarande inte fått in någon lön så jag skickade till chefen och frågade. Tydligen var lönen försenad pga att han var sjuk, och alltså det är ju klart att man kan bli sjuk men jag tycker faktiskt att man kan skicka ut ett sms då att lönen är försenad. Tänk om man stod någonstans och behövde betala eller tanka?

Jag var ju i stallet hela dagen igår. Har två vinterhagar kvar att gå igenom, började igår med att stolpar om en del som jag ska ändra lite på, tyvärr hade jag inte stolpar så det räckte så det blev bara en början. Men i alla fall en början!

Tig Forzett i töm först, hon var inte som en bomb, som hon varit sista dagarna, utan mer som vanligt vilket var skönt. Släppte sedan ut henne med täcke på sig vilket alla hästar tyckte var spännande, var ju som en ny häst!

Red Chokladen med lite annat upplägg. Longerade efter Nolberga direktiven innan jag la på sadeln, sedan red jag med samma upplägg och mål. Blev mest trav på fyrkantsspåret men det kändes verkligen att hon kom upp med ryggen, intressant! Red sen även Grå som bland annat fick skritta runt träd i skogskanten. Sist ut Clarinett som jag red i skogen och som även fick trava, lite "off road".

Sen köttfärssoppa med en del sting i till middag, i väg på några lektioner och stannade på hemvägen och beställde jultidningar. Sen nattning av hästarna, och nu ny dag med början i stallet och sen Ica!

Doris kollar att hästarna har vatten! 

Forzett tömköra runt träd! 

Movie kollar om det är en ny häst eller Forzett med täcke! 

Chokladen, konstig vinkel men syns att sadeln åker fram lite. Förhoppningsvis ska vi få bukt med det med det här jobbet. 

Grå matchade schabraket med ridbanans sockerbitar och uppsittningspall! 

Bob och mamma Lemonaden! 

Första snön!

Igår kom första snön och jag blev orimligt peppad! Sen vet jag att det kommer gå över fort, vi har en lång vinter med mörker, kyla och dåligt underlag framför oss, men snö gör det i alla fall bättre!

På morgonen igår var det kallt och fruset, och på kvällen sen duggregn, så den där snön som kom låg inte kvar såklart. Jag longerade Chokladen på morgonen, efter de riktlinjer vi lärde oss på kursen, jag kallar det nu för Nolberga-longering. Handlar om att hästen ska röra sig i takt och balans, ha en öppen käkvinkel och ögat i höjd med höftleden mm. Veterinären som hade kursen driver Nolberga veterinärklinik.

Pä kvällen tog jag Movie i töm, hon var energisk men fin! Det är tungt på kvällarna nu när man jobbat till 18.15,kommer hem och det är mörkt, man ska fixa matt och sen lägga tid på hästarna, dessutom duggregn igår! Men det går ju bra bara man kommer igång, och med fina hästar försvinner ju allt annat när man håller på. Men lite snö som ljusare upp vore ju inte helt fel!

Fin himmel när jag longerade Chokladen igår morse! 


Äventyr!

I kväll är det kallt med minusgrader men i slutet av nästa vecka ska det bli varmt igen!

I morse hade jag två äventyrslystna flickor på rymmen, de hade lyckats fastna (trodde jag i alla fall då) och fått upp två stolpar. Fångade in, lagade och allt var lugnt, även när Nisse åkte förbi på dagen. Hann rida dressyr med Clarinett i alla fall innan jobbet. 

Men efter jobbet, när Linda och jag skulle skynda oss att rida innan mörkret så var de ute igen. Nu blev det ny hage där jag precis Gått igenom strömmen och förhoppningsvis sitter stolparna bättre, de hade i förra hagen fått upp precis de stolpar som jag nyligen satt dit. Nu hoppas jag att de håller sig kvar!

Vi  red i alla fall ut med Bea och Movie och hann innan värsta mörkret. Och sen gjorde Linda sista sadelsvängen för den här gången och testade två sadlar på Juliette medan jag longerade Wasabi. Sen nattning av hästarna och efter det varma mackor till kvällsfika! 

Man blir tydligen trött av nattliga äventyr! 

Doris gjorde en dum grej i kväll och höll på att fastna... Men tog sig som tur var loss och ner! 

Lördag!

Igår dimma och mörker, i dag klart och sol! Men jag har ju jobbat så det har inte spelat mig så stor roll!

I morse longerade jag Chokladen efter de mål som vi fick på kursen för några veckor sedan. Rygglinjen blev helt annan efter så nu känns det lite mer hoppfullt att hitta sadel till henne, ska fortsätta jobba med detta.

Efter jobbet, och middag, så hjälpte Linda mig med Forzett, att hänga och sita. Gick bättre med hjälp men det kryper fortfarande i kroppen på henne och energin ryker ur öronen! Sen hann jag med lite bokföring och så blev det tårta då Nisses son fyllde år. Nu ladda om för mer Ica-jobb i morgon! 

Chokladen och Doris i morse! 

Frost och dimma!

I morse frost och dimma, dimman höll i sig hela dagen och det blev mörkt tidigt!

Jag började i stallet i morse och hästarna är sjukt pigga och energiska nu, kalla fall de två damerna jag tog i morse! Först ut Forzett som hade myror i kroppen och var väldigt vaken, testade ny sadel så longerade och sen satt bara upp någon gång. Hon hade svårt att stå still vid pallen och mina mål om veckan (se måndag) känns nu långt bort! När vi var klara och på väg tillbaka till hagen fick hon ett riktigt ryck och drog i väg, jag var inte beredd på det och tappade henne! När hon var i fångad gick  vi tillbaka till stallet och gjorde om det, och nu var jag beredd!

Men även storasyster Clarinett är på sitt vakna och sportiga humör nu. Red henne i skogen och avslutade lite på banan med trav och galopp i låg form men Clarinett kunde inte låta bli att studsa i väg i galoppen, hon blir så här på hösten men jag tycker att det är väldigt jobbigt då jag ju åker av henne ganska ofta ändå.

Sen var det Ica-jobb och på kvällen sen red jag Grå. Hon är inte så pigg men spänd på både insidan och utsidan och inte helt lätt att ha med mig!

Nu väntar Ica-jobb hela helgen och i natt blir det nog kallt, nu är det snart vinter!
Forzett i morse! 


Och i skogen och dimman med Clarinett! 

Blå himmel!

Sol och lite mer energi i dag!

Började med Grå och planen var att rida men hon var så stressad innan att hon skakade så jag tog henne i töm i stället. Sedan red jag Wasabi, som jag kunde fånga i dag, hennes humör är inte på topp nu men jag fortsatte planen med att backa tillbaka. Först lite tömjobb och sen uppsuttet, skritt-halt-skritt och sen korta travsträckor, renodla hjälper och krav på att ta skänkeln.

Sen fick först Chokladen och sen Movie gå i skogen, lyfta på ben och klättra. När jag var klar med hästarna så åkte jag och handlade, hämtade paket, lämnade igen en sadel och köpte foder. Sen mat och på kvällen lektioner hemma och så tömkörde jag Juliette. Nu ladda för jobbhelg!

Grå i töm med blå himmel! 

Wasabi innan uppsittning! 

Och så bästa Doris! 

Sadelfunderingar!

Det känns som att jag inte får något gjort! Hinner inget, och igår gick det inte riktigt bra för mig heller!

Började igår med att byta hage på Lindas hästar och riva en del av en hage inför vintern. Sen tog jag Movie i töm, och så långt gick allt bra. Fortsatte med Forzett, hon var betydligt mer spänd i uppsittningsträningen än hon brukar vara så vi kunde bara repetera, hon sköt upp ryggen och var inte riktigt nöjd så jag funderar på att testa en annan sadel på henne. 

Planen var sedan att rida Wasabi men hon gick inte att fånga! Hon var sur och hotade, jag gav upp och tog Clarinett i stället. Ville prova en sadel till på henne men behövde byta järn i den, så öpnnade sadeln, vilket ändå är lite stök, för att inse att järnen jag hade inte passade ändå. Red i hennes vanliga sadel i stället och det gick faktiskt riktigt bra att rida i alla fall!

Sen till Nisses stall och vi provade lite sadlar på Paulas häst. Gjorde pizza till middag, i väg på ett par lektioner och även där provade jag lite sadlar! Hade sen digitalt möte med hästavelsföreningen på hemvägen och vips var den dagen också slut. Nu ny dag och försöka hinna lite mer i dag!

Movie i töm

Träning på pallen med Forzett 

Och så jättemånga sadelbilder! Min telefon svämmar över av dom! 


Långkalsonger!

Igår åkte långkalsongerna på, känns som att det är dags nu!

Tog det ganska lugnt igår. Gick igenom en av vinterhagarna först. Tog Grå i töm, hon skrämde mig genom att komma in blodig på frambenet men det var ett minimalt sår. Sen provade jag en sadel på Chokladen, sittpunkten stämde bättre och den låg kvar, men blev för tight i manken och den var för smal i midjan för mig. Vi letar vidare! Avslutade med att rida ut Clarinett som var spänd, rädd för allt och bakskygg. Sa till Nisse efteråt att det var som att vi hade en björn som smög bakom oss, fick det uppmuntrande svaret att det hade det ju kunnat vara! De hade tydligen sett björn rätt nyligen där...

Sen middag och i väg för lektioner, tömkörde även en ponny och red en kallblodstravare. Sen nattning och nu ny dag med mer sadelprovning på schemat!

Grå ben när jag hämtade henne i hagen, såret var mindre än en halv centimeter och inget djupt alls, men jag hann bli orolig! 

Chokladen på banan! 

Sadeln efter ridning, väldigt trevlig sadel men dyr så det kanske var tur att den inte passade? 

Måndag!

Måndag igår igen och Ica-jobb!

Jag longerade Movie på morgonen innan jobbet hon fick gå över höga travbommar och hoppa ett sockerbitshinder. Sen efter jobbet, och en hamburgare till mat, så var det dags för Forzett. Min plan är att lägga extra energi på henne nu och målet är att kunna "rida" på henne den här veckan. Inte rida som i att rida på långtur, utan att kunna rida några meter runt pallen typ. Men vi får se hur det går!

Det var lite oroligt igår kväll bland hästarna, när jag kom dit höll Linda på att göra i ordning Juliette som var lite uppstressad, sen sprang hästarna i hagarna, Bea gnäggade efter Juliette och det var lite rörigt. Först ville Forzett inte riktigt bli fångad eftersom jag hade pannlampa, men det löste sig och även om hon var lite spänd att göra i ordning så var det ganska lugnt. Tills vi skulle gå in på banan och det var en annan häst där! Det var tydligen väldigt konstigt och hon lyssnade inte jättebra när jag longerade men det gick bra att sitta upp, stå i stigbygeln och det jobbet. Tycker jag är väldigt positivt, att hon kan vara spänd men ändå spänna av i det jobbet! Sen var det ändå läskigt att gå ner från banan med Juliette. Vi har ju lite att träna på!

Nu ny dag och nya utmaningar!Ösregn och sol!

Dagen började med ösregn men det blev till och med lite sol innan det var klart!

Jag började med att testa den sadeln som passade bäst på Clarinett på Chokladen. Först med padd, det kändes inte bra, sen utan padd som kändes bra till vi galopperade och sadeln åkte fram. Så det var inte rätt sadel det heller!

Sen kom Kaydens ägare och hämtade honom, ändå skönt med lite mindre hästar ett tag. Vet att jag ändå kommer bli stressad om någon vecka och vilja ha in någon ny... Precis när jag sen skulle ta in Wasabi för att rida så var det ståndskall precis bakom deras hage, nästan i hagen faktiskt. Tog det lugnt en stund medan jakten drog vidare, men de höll sig ovanför gården hela eftermiddagen sen.

Tömkörde och red Wasabi, har bestämt mig för att backa tillbaka i ridningen. Bara start, stopp, sidvörts, renodla hjälper och jobba med att hon tar skänkeln. Det kommer kanske ta ett tag att få igenom men jag får ta det, är alldeles för mycket på hennes villkor nu.

Sen var det dags för en internethoppning igen, Linda och ett ponnyekipage red. Först lite uppvärmning och framhoppning, och sen bana och båda red så bra! Hade två träningar till sen innan det blev mat, gjorde en pastasås på gårdagens lax. När vi ätit gav Linda upp och åkte hem och vilade, jag red Movie lite på banan innan jag nattade dom. Sen blev det Wallander, glass och kaffe för mig!

Chokladen provar sadel! 

Wasabi i töm! 

Innan avsittning! 

Stor och liten på hoppning! 

Linda och Bea efter hoppningen! 

Lördag!

Kan ni gissa att det regnar? Dessutom vräker det ner...

Gårdagens planer blev inställda så blev en lugn lördag. Jag började med att gå igenom en av vinterhagarna så den är redo för vintern med hel tråd, ström, isolatorer och stolpar som sitter fast. Sen tömkörde jag Forzett, hon var pigg och energisk, vilket jag hade misstänkt och därför blev det tömjobb nu och så får jag hänga och sitta på henne nästa gång. Hon lyckades backa in i en av hinkarna med bokstäver, den blev mos, så när vi var klara så plockade jag bort bokstäverna för säsongen, är ju ändå dags nu. 

Sen kom Linda och vi hade lite sadelprovning med Juliette och Clarinett. Testade ett gäng sadlar, framförallt på Juliette, men ingen av oss blev riktigt nöjd. Och den sadeln som låg bäst på båda hästarna var såklart samma sadel. Det var meningen att vi skulle rida mer men det regnade så i stället åkte vi upp till byn och handlade, och sen gjorde vi mat. Laxsida i ugn med potatis och romsås. Så gott!

Efter vi ätit red vi ut med Bea och Movie. Det hade börjat mörkna men regnade inte och de hade slutat jaga för dagen så vi kunde rida lite mer fritt. Blev mycket trav på pigga hästar på grusvägen.

Jag borde egentligen ha ridit någon fler häst igår kväll, men ändå lördagkväll och kan vara skönt att vara klar före 20. Tänkte rida nu på morgonen i stället men nu verkligen vräker det ner regn, så i får se hur det utvecklar sig. Lite mer på agendan i dag!

Forzett efter tömkörningen! 

Förberett för sadelprovning! 

Clarinett och jag testar sadel


Räkmackans dag!

Räkmackans dag igår och på jobbet tillverkade killarna i charken mer än 120 räkmackor! Mitt liv är dock som vanligt inget som glider fram på en räkmacka...

Ica-dag igår och på eftermiddagen, fredagseftermiddag och mycket kunder, så började kassan att krångla. Det gick bara att betala med kort ibland, gick inte blippa, rabatter fungerade inte, kassan var seg och hängde sig emellanåt. En timme i kassan och jag var helt slut! Som tur var fungerade det sen, men vi är väldigt beroende av tekniken!

Såklart räkmacka till mat, och sen stallet. Då en del av mina helgplaner försvann så tog jag en lugn kväll och red bara Clarinett som fick testa en sadel. Ingen wow-känsla men den låg kvar så det var bra! Måste rida en gång till i den innan jag bestämmer mig! Avslutade kvällen med ostkaka och jordgubbssylt, och Wallander! Nu ledig helg och förhoppningsvis mycket hästtid! 

Vattning och matning av föl stona innan jobbet igår! Bob försökte sno mammas matbalja! 

Detta jäkla mörker, dags att byta lamporna på banan också! 

Clarinett med sadeln efter ridningen 

Lite regn i dag igen!

I dag hann jag tänka att det börjar torka upp lite, en kvart senare började det regna! Visserligen inga mängder, men ändå!

Tog en lugn morgon, vilket behövdes, sen lite pyssel med att få ut saltstenar i hagarna innan jag började rida. Först ut Movie som var riktigt pigg, sen Grå som var helt tvärtom och inte ville något alls, hon kommer få en knapp veckas vila nu. Sedan red jag, eller satt i alla fall på, Wasabi. Var mer än en månad sedan sist, lite gruvsamt men gick bra. Tömkörde först, satt upp sen och skrittade lite, hon var väldigt brunstig och stannade för att kissa varje gång hon såg Forzett... Men vi är på gång i alla fall nu. Red även Kayden innan middagspaus.

På kvällen åkte jag i väg för ett par lektioner och så hämtade jag upp 3 sadlar, plus att Linda hämtat upp 2 i dag, så nu har vi att göra i helgen! Men först Ica-jobb i morgon!

Doris med ny mus i dag! 

Grå var inte jättetaggad innan ridningen! 

Wasabi i töm innan uppsittning! 

Jag är ju partisk, men hon är fin! 

Även Wasabi fick prova sadel, dock en av mina egna, kanske snart dags för dressyrsadel till henne med? 

Innan avsittning på Kayden, lång hals! 

Sadeldjungeln!

Jag har gett mig i jakt på en ny sadel. I första hand till Chokladen som är mest panik som behöver, men även Clarinett skulle behöva en dressyrsadel, plus att Linda letar sadel till Juliette. Har flera på gång som jag ska få testa, men började lite igår och jag är redan uppgiven! Misstänker att det kommer bli som det brukar bli, att jag inser att den sadeln jag vill ha är ändå för dyr för mig...

Innan jag började testa sadel igår så tog jag Kayden i töm. Sen red jag Clarinett i den dressyrsadeln jag har hemma på prov. Första travstegen var fantastiska och första galoppen också bra, sen åkte sadeln fram och allt fantastiskt försvann. Nu hoppas jag att sadeln åkte fram för att den var lite för smal, och inte för att sittpunkten är för långt bak, och att den sadeln jag ska hämta i kväll, som är samma modell, är bredare. För jag trivdes i sadeln, men jag är skeptisk till att det kommer fungera... 

Sen jobb och efter jobbet och middag så var det Chokladens tur att testa två sadlar, valde att rida i samma som på Clarinett men med liten padd. Men det fungerade inte alls, kändes som jag satt på bogarna, och dessutom högt över henne, men maken som är problemet med nuvarande sadel var i alla fall fri... Vi får testa vidare!

Nu ny dag, och nya sadlar att hämta upp och testa!

Sadeln på Clarinett innan ridning

Och efter ridning... 

Chokladen efter ridning

Och så bästa Doris på musjakt! 

Östersundstur!

Igår gick hela dagen åt till en Östersundstur. Dock utan att gå in i en enda affär!

Började morgonen med att åka och hämta transporten jag skulle hyra, tillbaka i stallet så longerade jag Wasabi lite innan jag borstade av Movie den värsta leran. Nisse kom för att göra oss sällskap och så åkte vi till Östersund.

Målet för resa var kliniken i Östersund där vi mötte upp Movies ägare, och min pappa som kom med en vattenpump jag skulle låna. Movie skulle besiktas inför att hon ska lånas ut på foder. Besiktningen gick ändå rätt bra och vi kunde åka hemåt igen. Ett snabbt stopp för att handla mat på Mc Donalds, som vi åt i bilen, och så hämtade jag upp en sadel som jag ska prova på mina hästar, framförallt på Chokladen. 

Movie har skött sig väldigt bra med transportering, och även om hon var lite spänd där så gick det ju ändå bra. Väl hemma igen var det bara att sopa ur transporten och köra tillbaka den, sen nattning av hästarna och sen var jag slut! Såg två avsnitt av Wallander och sen var det bara att sova. I dag är det Ica-dag igen och ute är det minusgrader, vintern är på intåg!

Ingen bild från Movies resa, men en bild på Wasabi! 

Plogpinnar!

Nu är nog vintern på intågande för nu är plogpinnarna uppe!

Mest varit jobbig dag och jag har knappt hunnit se mina egna hästar, är lite jobbigt när det är så att jag inte hinner med mina egna men jag vet att det kommer tid för dom med. Kan vara ett helt annat läge om bara en vecka! 

Longerade i alla fall Movie innan jobbet och sen efter jobbet så tog jag Kayden i töm. Nu ladda för morgondagen som kommer att bli lång, jobbig och spännande! 

Movie i morgonsolen! 

Halvblind!

I bland lyckas man med det mesta, i dag tappade jag en lins på jobbet och blev halvblind!

Men morgonen började med att vi fick leta Nisses ettåringar som var borta, dock utan resultat. De kom sen hem på egen hand en halvtimme senare. Min morgon plan rasade dock! Jag hann i alla fall rida ett dressyrpass med Grå. Även om galoppen fortfarande är spänd, tveksam och dålig uppsuttet så tar hon nu höger galopp i princip hela tiden. Förra hösten var det sällan jag fick till den. Finns mycket att jobba med på galoppen än men nu går det faktiskt att få galopp, även de dagarna som hon inte riktigt är med mig. Så sakta och små framsteg men åt rätt håll.

På jobbet tappade jag ju en lins. Vi var två stycken som kröp runt på golvet och letade uran resultat. Svårt att jobba, och köra bil hem sen, när man inte ser riktigt. Men Linda skulle upp och handla så hon tog med en lins till mig!

Efter jobbet, och efter spagetti och köttfärssås till middag, så red jag och Linda ut en sväng med Clarinett och Juliette. Även i dag hann det bli mörkt,så tråkigt med mörkret! Longerade sedan Kayden innan nattning av hästarna, och sedan te och ännu ett avsnitt av engelska Wallander. I morgon ny vecka och jag hoppas att det blir en bättre vecka än den här. Jag håller dock på att bli sjuk så vi får väl se hur det blir!

Grå innan avsittning! 

Spökväder!

Fint väder i dag när jag jobbade, på kvällen riktigt spökväder med blåst, mörker och en stor måne bakom molnen!

I morse fick Chokladen gå galopprogrammet i Kina. Sen efter jobb och mat så skulle jag och Linda rida. Trots att jag skickat en timme fel tid hann vi ut en sväng med Juliette och Movie och det blev inte helsvart förrän vi kom hem. Jag tog sen Forzett också, longerade och gjorde uppsittningsträning, stod i stigbygeln och startade och stannade. Även om det i kväll var mest fokus på att stå still vid pallen hon har ju haft svårt att gå när jag hängt på henne, det har släppt och nu var det svårt att stå stilla i stället!

Såg ett avsnitt av engelska Wallander och nu är det dags att sova igen!

En bister Movie redo för ridning i skymning och spökväder! 

Fredag!

Det har varit en hård vecka det här! På många olika plan! 

Så stressad och upprörd igår morse. Tog Wasabi i töm och red ut Chokladen i skogen, och det kändes bättre efter. Sen Ica-jobb och på kvällen var jag verkligen trött, troligen eftersom jag varit stressad, orolig och sovit dåligt. Bestämde mig för att inte göra något med hästarna på kvällen, och det var nog bra för det började ösregna sen.

Nu ny dag med Ica-jobb men förhoppningsvis bättre energinivå och mer hästjobb!

Wasabi i töm! 

I skogen med Chokladen! 

Doris älskar att smita in och gömma sig i gästhuset som vi har som sadelkammare, men hon spinner väldigt högt så det är inte så svårt att hitta henne! 

Kofösning!

Är det inte hästar på rymmen så är det kor! Jag förstår att jag inte hinner med allt jag vill när jag föser kor om dagarna!

Började på förmiddagen med att riva en hage som skulle ner för vintern. Sen red jag en superpigg Movie! Red även Grå, som kanske inte var lika pigg, i alla fall inte från början. Hon blir så lätt spänd och går då och håller sig, när hon slappnar av efter en stund så blir hon framåt och pigg!

När jag gick ner från banan med Grå så ringde Nisse, korna (som egentligen var två kvigor och en tjur) hade rymt och han försökte nu få hem dom. Det var bara att åka till undsättning när jag släppt ut Grå i hagen. Kor är inte riktigt min grej, jag förstår mig inte på dom och tjuren var riktigt stor dessutom. Men vi fick hem dom i alla fall!

Åkte upp och handlade när jag ändå blev avbruten, och gjorde mat. Sen kvällsrycket i stallet som först ar uteritt med Clarinett och sen Kayden i töm. När hästarna var nattade så blev det kontorsjobb med riddagbok som skulle skrivas och lite sånt!

Doris gillar att diska hästarnas baljor! 

Vy från kodrivningen, som egentligen var en tjur och två kvigor. 

Regn och rymlingar!

Å så regnar det igen!!! Så less på det nu!

Dagen började inte så strålande heller, fast det faktiskt var sol på dagen. Men förmiddagen präglades av rymmande hästar. Först några av Nisses hästar som jag hjälpte till att leda hem, eller i alla fall försökte leda... Sen hade Forzett och Movie ett riktigt ryck och drog ut ur hagen tre gånger!!!

Först fick jag bara, tag i Forzett och hon drog ut igen innan jag hade fått tag i Movie, sen fick jag in de båda två men tog bara några minuter, jag hann inte ens på strömmen, så var de ute igen! De hade mat, men de var båda så fulla av överskottsenergi och dessutom brunstiga! Sen fick de gå i en straffhage tills jag hade gått igenom deras hage ordentligt, rätat upp alla stolpar, bytt isolatorer och dålig tråd, och checkat av att det var ström överallt. De fick dessutom jobba i töm båda två innan jag släppte tillbaka dom. Nu hoppas jag att deras äventyrsbehiv är mättat!

Red sen Chokladen, som snäppat upp ett litet trappsteg och är riktigt rolig att rida nu! Efter det middag innan nästa ryck i stället. Då var det några träningar på schemat först, och här någonstans började regnet. En tjej kom med två ponnyer, red en dressyrträning först och sen hoppade hon sin nya ponny för första gången, visserligen bara några språng men ni förstår ju känslan! Linda red också dressyrträning med Bea. 

När träningarna var klara så regnade det ganska mycket, men jag hade Clarinett kvar så tog henne i töm i regnet och mörkret. Hon fick jobba med samma som på träningen och var stundtals ganska fin! Sen nattning av hästarna, och lite tid framför tvn som avslutning! 

Movie i töm! 

Och Forzett i töm! 

Dagens Doris, hon ser lite galen ut eller vad tycker ni? 

Chokladen innan avsittning! 

Bob fick avmaskning i dag! Kanelbullens dag!

Faktiskt ätit en kanelbulle men annars har det mest kretsat runt skoning i dag. Och det var givetvis i stallet med hovslagaren som jag fikade kanelbulle.

Jag började lasta före 8.00 i morse och var klar efter 15.00, så det tog verkligen hela dagen! Det började lite rörigt kan man säga, hade tagit in Movie och höll på att lasta Juliette när Forzett helt plötsligt kommer i full galopp. Hon ville också följa med, eller i alla fall kolla vad som hände! In med Juliette i en box och sen Forzett i en hage innan jag kunde fortsätta lastningen, nu alla lite mer upprörda och stökiga, så jag fick ringa Nisse för hjälp innan vi kom i väg. Körde sen även dit Wasabi och Grå, då hjälpte Nisse mig så jag hann i tid trots att jag var lite sen efter stöket.

Juliette, Grå och Wasabi skoddes fram och Movie fick sina tappskor påslagna. Den nya hovslagaren är noggrann, duktig men det tar tid. När det var klart skulle hästarna köras tillbaka, hagen som Forzett rymde ur lagas och grejer plockas ihop. Klockan rann i väg så jag hann bara med att longera Kayden, han fick gåbåde över höga travbommar och ett litet sockerbitshinder. 

Sen middag och så i väg på en lektion och så tömkörde jag en ny ponny. Älskar när jag blir helt uppsluten av att tömköra och helt inne i jobbet, är verkligen roligt att jobba med en ny häst och hitta vad just den behöver, och se en spänd häst slappna av och hitta sig själv! Sen nattning av hästarna och nu sova! 

Juliette skos! 

Kayden longeras! 


Skitdag!

Haft en riktig skitdag som jag avslutade med att fastna med stöveln i leran i hagen!

Longerade Movie på banan i morse, hon har varit lite svullen i ett ben men det har gått ner och det var en väldigt busig ponny som studsade runt i linan. På kvällen red jag Clarinett. Jag gillar att rida dagen efter träningen för att hitta känslan, och försöka komma ihåg allt, red lätg i dag. Först trav i låg form, sen lite jobb med det vi gjorde igår, och sen avslutade med trav i låg form igen. Clarinett kändes innan lite spänd i musklerna så det var nog ett bra upplägg.

Mellan detta hade jag en riktig skitdag, inget med hästarna men jag är less på att det aldrig flyter på! Avslutade som sagt med att fastna med stöveln i leran när jag släppte ut Clarinett, strumpan var helt genomlerig efter jag hoppat runt där. Ramlade i alla fall inte!

Clarinett i lampans sken på banan! 

Söndag!

Sol och fin höstdag, jättefin häst på träningen och sen kan man väl inte begära så mycket mer?

Började i morse med att longera Wasabi, över bommar och litet hinder, och sen rida Kayden. Efter det packade jag in Clarinett i transporten och hämtade upp Nisse och åkte på dressyrträning. Clarinett var superfin och jag fick bra hjälp. Fick mycket beröm över Clarinett men känner att jag inte riktigt kan matcha henne, jag är för långsam, blir fast i yttertygeln och kommer inte ner i sadeln alls i galoppen. Så det var lite både och, men hästen var fin. 

Vi stannade och åt pizza på hemvägen och jag red Grå när vi kom tillbaka. Sen lite kaffe innan jag åkte på lektioner. Hemma igen och med hästarna nattade så sydde jag klart sista täcket. Nu är det bara att ladda för jobb i morgon igen! 

Wasabi i morse! 

Innan träningen! 


Oktober!

Oktober nu och höst på riktigt, för tre år sedan snöade det tydligen första oktober. Jag har mycket kvar att göra innan vintern, men igår blev det inte så mycket gjort!

Jag var seg efter kalaset, inte dålig men seg och lite yr. Tog det lugnt på förmiddagen och sen hade jag en lektion och tömkörde en ponny här hemma. Red lite dressyr på Clarinett som ska på träning i dag och tog Kayden i töm. Sen stuvade makaroner och köttbullar till middag och så red jag lite dressyr på Chokladen också, hon var riktigt fin! Hann även sy lite täcken som behöver lagas, ganska nya täcken med rejält stora hål som jag hade tänkt kassera, men gör ett försök att laga dom ändå nu när jag inte har så mycket pengar. Får se om de håller, är ju inte så roligt att köpa täcken då de ju går sönder hela tiden, förutom till Clarinett som ju är rädd om sina egna täcken i alla fall!

Nu ny dag med dressyrträning på schemat!

Var sol när jag red Clarinett, dock försvann den när jag skulle fota... 

Kayden i töm, och i sol! 

Var och gosade lite med Bob också! 


Bobs kompis Fixar! 

Chokladen i mörkret efter sitt pass! 

Sista september!

Igår blev det inte så mycket häst, men det blev bra ändå!

Jobbade på Ica först, sen lite hästfix och sen ombyte och i väg på kalas! 40 års fest på en loge, och det var väldigt trevligt. Bra drag med livemusik, med dragspel, och fullt ös. Vet inte ens vad klockan var när vi kom hem, men jag är lite seg i dag!RSS 2.0