Semesterdag!

Igår hade jag en semesterdag i Östersund tillsammans med min hovslagare som jag även umgås med privat, tyvärr är det oftast i samband med skoning vi ses. Igår hade vi i alla fall en soft dag med shopping, stadshäng och sen avslutades allt med terrängträning med Tant.
 
Tant var jättefin när jag red fram och sen rätt laddad när vi hoppade. Hon tyckte nog att vattenhindret var roligast av allt, även om vi travade lugnt ner så hoppade hon ut i vattnet med ett stort plask! Synd att hon är så gammal annars hade hon haft en ny karriär på gång, hon är helt perfekt ute i terrängen!
 
I dag har det varit regnigt och segt! Red i alal fall Midas, trimmade lite. Då det är alldeles för blött där jag brukar rida nere vid betet så red jag på ett ställe där det är lite trångt, men det gjorde inte så mycket utan vi tränade på vändningar och att han skulle följa innertygeln. Små volter och att vända igenom volten. Sen arbetade jag både Traffe och Szum i töm, på Traffe syns det stor skillnad på hur han rör sig över korset sen kiropraktorbesöket. Han har fått en annan överlinje över bakdelen och korset, det känns verkligen som väl investerade pengar! Szum var mest flamsig och blev tre gånger  så rädd för en skylt att han var tvungen att försöka dra hem, skylten har han sett massor av gånger och vi gick förbi den i varje varv. Han var alltså rätt okoncentrerad...
 
Nu har jag haft några lektioner i kväll och nu är jag sugen på att baka något men vet inte om jag har något hemma som det går att baka av...
 
Några bilder från gårdagens träning, tagna av Aina Arvidsson:
 
 
Min finaste Tant, öronen framåt som vanligt när det är hinder!

Tantsemester!

Det är inte ofta jag är på semester, och ännu mer sällan Tant är det, men nu är vi på minisemester.
 
Dagen började med att red ut Midas, galoppjobb i backarna, och jobbade Szum i töm. Szum var väldigt okoncentrerad så det var svårt att se någon skillnad efter kiropraktor besöket.
 
Sen lastade jag Tant och åkte mot Östersund,  stannade på vägen och hade några lektioner innan jag lämnade Tant i en hage. Hon verkade väldigt nöjd, hade inte tid att prata med sin matte, med en stor hage med mycket mat och eget hus! Sen åkte jag hem till min hovslagare och vi ägnade kvällen åt att gå på Krogstråket! God mat, hyfsat väder, bra musik, trevligt sällskap och sjukt mycket folk!
 
I dag väntar en lugn dag och i kväll terrängträning med Tant innan hemfärd! 

Mil i bil!

Alltså jag måste ju gilla att köra bil, blev en del mil igår, fler i dag och i morgon ännu mer bilkörning!
 
Jag var som sagt rätt trött i morse när jag skulle upp igen efter nattens äventyr, grannens stora släp satt ju redan på bilen så jag åkte direkt ner och skulle lasta Szum och Traffe. Trots att vi hade använt släpet så sent som i natt hade några skruvar lossnat så jag fick börja och ringa efter service! Som tur var så ingick det i lånet av släpet och jag fick hjälp, när allt var fixat så åkte jag och grabbarna till Skyttnom och kiropraktorn. Hon gick igenom först Szum. Han hade flera låsningar i ryggen och var spänd i musklerna. Fick lite direktiv hur jag ska göra och hoppas nu på att ryggproblemen ska släppa. Bland anant hade han en del låsnngar i bröstryggen och enligt kiropraktiorn var det inte ovanligt att dessa gav hästarna lite av panikkänsla och att de kände sig i hopklämda, precis som jag upplevt Szum.
 
Traffe hade ett par besvärliga låsningar i ländryggen och sen stora problem runt korsbenet. Det syntes tydligt att han inte jobbat alls med de musklerna utan avlastat som och hållr de stilla. Anledningen är hur han ser ut exeriört i det området, han har ett lite längre glapp mellan två kotor där som ställer till det lite men jag har fått både massage och stretchövningar för det. Grabbarna var trötta och nöjda när vi åkte hem.
 
Jag stannade och åt på hemvägen så att jag kunde jobba på direkt när jag var tillbaka. Så jag lastade ut Szum och Traffe och i stället in Tant och Midas. De fick åka upp på gården en stund och under tiden passade jag på att stängsla om deras hage så den är nu mycket större. Passade även på att rida Midas på banan. Han fick jobba lite med de övningar som jag sen skulle ha på kvällens träning, bland annat hinder på volt och skänkelvikning på hörnlinjen, galoppfattninga och sedan hinder, en jättebra övning!
 
Efter kvällens markarbetsträning, som för övrigt hölls i strålande sol, så körde jag ner Tant och Midas till betet igen. Tant hade varit med på träningen med Alida, så alla hästar har fått uppmärksamhet i dag. Nu ska jag nog åka och hälsa på mina andra hästar innan det äntligen är dags att sova. jag har varit rejält seg i dag!

Nattligt äventyr!

Vissa dagar är längre än andra, igår var en sådan dag!
 
Först läger hela dagen, vädret var ju inte de bästa men vi hade räknat med att de skulle vara tokregn hela dagen så var glada över att det ändå var hanterbart, på radion hade de varnat för stora regnmängder! På förmiddagen när de red dressyr så duggade det bara, ryttarna fick träna på skänkelvikning och bogen in. Unsder lunchen och teorin öpnnade sig himlen och då vbar det bra att vi var under tak. På eftermiddagens hopppass så blev vi ordentligt blöta men det gjorde ju inte så mycket för sen skulle vi ju bara fika innan det var slut. De fick hoppa bana med kombination och titthinder.
 
Hemma igen så bara bytte jag till torra kläder så åkte jag och grannen och hämtade hem hans ston som varit på betäckning. Det är en lång resa så det var rätt sent innan vi ens kom därifrån, att vi sedan var tvugna att byta lampor på bilen på hemvägen eftersom jag var utan halvljus gjorde nte saken bättre! Vi midnatt stod vi med instruktionsboken och försökte räkna ut hur man gjorde, det löste sig men vi blev utan mat för allt var stängt vid den tiden. Halv tre i natt lastade vi äntligen ut! Kan däga att vi var rejält trötta då, och inte var jag så mycket piggare när väckarklockan ringde fyra timmar senare!

Lägerhelg!

Igår var det fullt race, så pass att jag inte hann blogga! Först läger hos Nylands hästsportlag hela dagen och sedan 40 års kalas!
 
Perfekt lägerväder med sol och lagom varmt. Tjejerna red dressyr på förmiddagen med serpentiner och volter. På eftermiddagen gjorde vi en favoritövning med bommar och hinder zick-zack över medellinjen. Bra smidighetsövning!
 
På kvällen var jag på 40års kalas ute i skogen! Trevligt och inget regn men jag höll mig lugn eftersom jag skulle jobba i dag. I dag är lägervädret sämre med ösregn men ryttarna kämpar på!
 

Shoppingfredag!

Att åka till Birsta, shoppingcenter utanför Sundsvall, en lönefredag under industrisemestern när det regnar är ingen bra ide kan jag lova, bilkö för att ta sig in i området och sjukt mycket folk! Trots detta fick jag med mig mycket grejer hem
 
I morse regnade det lite fortfarande så det var regnrock som gällde när jag och Midas red ut. Vi red en lugnare tur i dag med mycket klättring. Sen bytte jag bara om och åkte till Sundsvall! Där hade regnet lugnat sig och det blev efterhand riktigt soligt! Jag kom hem med 30 stängselstolpar och 400 meter elband, insektsmedel (dock inte det som Szum använder för det fick jag inte tag i), färg till väggarna i köket i stugan, träolja till boxarna, ridbyxor (andra paret på två veckor men rea i dag också!), två linnen och lite cider. 
 
Hem igen och hann inte ens ut ur bilen innan Alida kom och vi åkte ner till betet och red på tant och Traffe. I dag skötte sig Traffe utmärkt och bråkade ingenting, men det kom en åskskur när vi red så vi var genomblöta! Nu har jag fixat det sista inför morgondagens läger och funderar på om jag ska bokföra lite eller gå och lägga mig direkt...
 
Tror jag glömde berätta om gårdens nära ko upplevelse! Det står ju en tjur i fölhagen, igår när jag kom dit visade han direkt ett visst intresse för mig och följde efter mig på avstånd. Jag smorde in Räkan lite snabbt nnan hon drog när tjuren närmade sig, jag drog mig närmare staktet med planen att gå en omväg runt honom. Men jag insåg rätt snabbt att han förföljde mig och att han hade ökat farten, fick en viss panik och sprang några steg men det skulle jag inte ha gjort  för då sprang även tjuren! Som tur var kunde jag ta ett smdig hopp över staketet och han stannade på sin sida! Men jäkla tjur, tacka vet jag hästar!
 
 
Trötta brudar i fölhagen i dag!
 
 

Regntorsdag igen!

Torsdagen var en riktig regndag,  när ska det bli någon sommar egentligen? 
 
Började dagen med att bokföra och skriva fakturor innan jag åkte nertill hästarna och red. Först Midas som fick gå ett konditionspass i backarna, det var bra fart i benen på honom så det märks att konditionen är bättre och att han har vant sig vid backarna.
 
Sen körde jag hem Szum och red på banan. Trots att jag longerade innan var han spänd när jag red. Tyvärr tycker jag att han känns precis som i våras när han hade problem med ryggen, och när jag kände på honom efteråt var han spänd i ryggmusklerna. Så tråkigt, jag vill ju komma igång med honom nu!
 
Sen blev det ingen mer ridning för sen kom regnet. I stället planerade jag klart helgens läger, så lite nyttigt blev gjort i alla fall. På kvällen blev det tacos och hästprat. 

Helgens läger hos Nylands Hästsportlag!

Lite information inför helgens läger i Nyland:
 
-Ta med egen lunch!
-Vi kan väl hjälpas åt att ta med fika för eftermiddagarna? Gärna lite frukt och sånt också. Är det ingen som har ramlat av och är skyldig gofika? ;)
-Ni får faktura på kursavgiften så ni behöver inga kontanter med er.
 
Preliminärt tidsschema:
Lördag
10.15 Samling
10.30 Ridning dressyr Elin, Ellinor, Sara
11.30- Ridning dressyr Nathalie, Madde
12.15
12.45 Lunch
13.15- Teori
14.00
14.30 Ridning hoppning
15.30
15.45-16.30 Teori och fika
 
Söndag 
10.30 Ridning dressyr Ellinor, Matilda
11.15 Ridning dressyr Elin, Sara
12.00- Ridning dressyr  Nathalie, Madde
12.45
13,00 Lunch
13.30- Teori
14.15
14,45 Ridning hoppning Matilda, Sara, Elin
15.45- Ridning hoppning Madde, Nathalie, Ellinor
16.45
17.00- Fika och avslutning
17.30
 
Hör av er om ni har några frågor om ridningen eller tiderna! Frågor angående boxar och hagar tas med Gunnel!
Ses på lördag!
 
Från lägret 2013, om jag minns rätt år!
 
 
 
 

Nyttigare dag!

Lite mer nytta gjort i dag i alla fall!
 
Började med att rida ut Midas en sväng och arbeta Szum i töm. Sen åkte jag hem och diskade klart det sista och städade efter lördagens kurs. hann även börja rörja lite i garaget och fick ett ryck och började olja in uteboxarna (och det var väl egentligen något som skulle göras, men planen var ju att tvätta stallet först..) innan jag fick ridsällskap i form av en kompis som bor på annan ort men brukar rida med mig när hon är på besök. Vi red ut med Tant och Traffe, och Traffe var riktigt dum i dag! Han skulle inte gå i väg utan reste sig och försökte sticka i väg hemåtflera gånger, men jag lyckades reda ut det och bara vi kom i väg så gick han utan problem! 
 
På kväellen hade jag några letkioner och nu ska jag försöka styra upp helgens läger lite! 

Auktionsdag!

Igår var det auktion som gällde hela dagen! Åkte dit på förmiddagen, egentligen inte så mycket intressant men okej väder och trevligt folk så jag stannade. Tog en paus mitt på dagen för att hämta ut avmaskning till fölis och köpa lunch. Blev sedan kvar på auktionen till efter 17. Kom hem med ett vinställ, en högaffel och två slåtterräfsor. Och så köpte jag en kornskruv åt grannen, den åkte vi och hämtade sedan på kvällen med hästtransporten, den var väldigt lång men vi lyckades skruva isär den.
 
Nu har jag haft två lite latare semesterdagar så i dag väntar lite mer fart, alla hästarna ska motioneras, jag har lektioner i kväll och lite nytta ska göras här hemma!

Semestermåndag!

Har faktiskt hafr en semesterdag! Känns bra!
 
Började med att rida ner Tant till älven, först brant klättrng nerför sen härliga vägar längs älven med tokpigg häst och så avslutningsvis brant klättring uppför och genomsvettig häst när vi var hemma igen! Red sedan både Midas och Szum nere vid vetet. Midas fick jobba med fokus på bakbensaktivitet och Szum ville jag bara testa hur han kändes efter vilan, ingen tendens till sadeltvång och han var som vanligt, fast laddad!
 
På eftermiddagen åkte jag upp på byn för lunch på fiket och inhandling av grillgrejer. Jag diskade igenom i alla fall hälften av disken efter kursen innan vi grillade hos grannen, god mat och jag är fortfarande mätt! I dag väntar ytterligare en semesterdag!
 
Från turen med Tant!

Värdehöjning!

Alltså vart är sommaren egentligen? kallt i morse så vinterjackan var på när jag var och hälsadepå mina hästar. Sen blev det bättre under dagen och i kväll kunde jag rida i kortärmat, men ändå -det känns inte som högsommar!
 
Jag har i dag satt igång Szum igen efte en veckas vila. Vi tömkörde i dag och han såg bra ut och utan en massa överskottsenergi. I morgon är planen att sitta upp, lite oroligt eftersom han fick sadeltvång sist men jag hoppas att det var en engångsgrej. Efter Szum så red jag, Alida och Elise ut med Midas, Tant och Gandalf. Tror Midas tyckte det var roligt med sällskap för han var väldigt pigg och benen gick som trumpinnar för att hålla jämna steg med de stora hästarna!
 
Sen åkte jag hem, åt och kopplade på släpet, och sedan åkte jag och Traffe på klubbhoppning hos Nylands Hästsportlag där jag brukar ha lektioner. Det var poänghoppning, vilket betyder att alla hinder hade olika poäng och man skulle samla så mycket poäng som möjligt på en minut. Hindren var ca 60 cmhöga och mest titthinder som höbalar, ballonger, däck mm Jag och Traffe var mest där som miljöträning och han fär högsta betyg! Han var lugn på framridningen (förutom att det var massor av otäcka insekter och han kan faktiskt inte koncentrera sig när han har en insket på sig!), vi behvde ledare när vi skulle in p¨å banan och han blev rädd för flaggen när vi passerade startlingjen men annrs inga problem alls! Han stod inte på bekbenen en enda gång! Vi  tog det bväldigt lugnt med mycket trav mellan så vi hann bara 5 hinder men han bjöd bra och hoppade fint så jag är jättenöjd! Desutom gik han raka spåret in i släpet båda gångerna och det han han inte gjort sen i vintras! Han är dyr i dag!
 
Några fölbilder sedan förmiddagen!

Lemonaden!
 
 
Och Lemonadens kompis:
Lambourghini-Troll
 
Och så Traffe efter kvällens hoppning!

 
 

Ridtravarkurs!

Igår var det ridtravarkurs här på Brännan, 6 ekipage deltog och dessutom hade de en del medhjälpare med sig så vi var 13 personer härunder dagen som åt och fikade. Så m¨ånga deltagare har det inte varit på kurs här tidigare, och dessutom var kursen fullbokad sen en månad tillbaka, det är verkligen jätteroligt!
 
Två av deltagarna kom i god tid, långt innan utsatt tid men det var ju inga bekymmer med det. Sen dröjde de andra, en tjej hade fått fel på bilen och en anann hade kört vilse. Så vi var nästan en halvtimme sena innan vi kunde börja men vi jobbade in tiden under dagen så vi var inte alls lika sena när vi avslutade sen.
 
På förmiddagen red de dressyr enskilt i en halvtimme var. Precis samtidigt som första ekipaget skrittade fram så började regndropparna är trilla ner, sen regnade det mer eller mindre hela tiden resten av dagen. Så tråkigt! Det var i alal fall en fin blandning av hästar, ett par kallblod med massor av energi, några yngre förmågor som inte var mycket ridna men som gjorde det här som om de aldrig gjort annat och några äldre gentlemän som kommit längre i sin omskolning. Ett par av hästarna var riktigt fina, ochj några av dom verkar ha väldigt lätt för sig och kommer därmed med största sannolikhet bli väldigt roliga ridhästar.
 
Efter lunch, pastasallad och sen meloner som efterrätt hade ju varit perfekt vid sol och värme men fick duga i regnvädret också, och teori så red de bomarbete på eftermiddagen i små grupper. Alla hästarna fick även prova att hoppa lite, med lite blandat resultat, men jag blev återigen påmind om hur bra bomarbete är för hästarna för jag tror alla hästar fick ett ännu bättre jobb med bomövningarna. Sen väntade blåbärspaj innan hemfärd.
 
När det hade lugnat sig så tog jag med mig lunchresterna och bjöd mina vänner på sallad, och sen hade hela den dagen gått. I dag är det samma tråkiga väder, jag ska rida lite nu och i kväll ska Traffe på klubbhoppning så håll tummarna att han sköter sig!
 
 

Sista rycket inför kursen!

Även fredagen har präglats av kursförberedelser! Dagen började med att jag åkte på Hamamrn för att köpa kopplingar till vattenpumpen. Trots att jag fick hjälp av två biträden i affären och att jag hade med mig pumpen så hade jag fel grejer med mig hem. Så efter en kopp kaffe hos grannen (som var den som förklade för mig att det var fel trots allt) var de bara att vända tillbaka och byta grejer och köpa nya. Till slut så hade jag köpt kopplingar för betydligt mer än vad pumpen gick på, men nu ska det fungera!
 
Sen åkte jag ner till betet och tömkörde Traffe, han var fin på volten men när vi skulle gå ut en sväng efteråt satte han sig, inte helt oväntat, på tvären. Vi kom så klart till slut fram till ett gemensamt beslut att göra som jag ville men då hde han nog rest fyra-fem gånger, försökt sticka ett par gånger och även dragit ut i en kraftledningsgata, jag är lite imponerad över att han inte går över för han reser verkligen högt men i övrigt är jag inte imponerad alls...  
Resten av eftermiddagen gick åt till pyssel här hemma, alla hinder är bortplockade från banan, jag har burit upp grejer till stugen och så har jag gjort pajer och stora mängder pastasallad. Jag som är van att bara laga mat till mig själv tycker att det är jättesvårt att göra mat till 13 personer, men jag hoppas att jag ska ha gjort tillräckligt i alla fall.
 
På kvällen hade ajg lektioner, när jag kom hem så var vattenpumpen installerad och jag fick hjälp att frakta upp en kylskåp till stugan. Nu ska jag bara gå upp och kolla att det är rätt temp i kylskåpet, sen ska jag sova och ladda för i morgon! Håll tummarna för mig är ni snälla! Jag är lite nervös eftersom det är så många som kommer och desstuom nästan ingen som jag känner sen tidigare, det kommer säkert bli jättebra men det är pirrigt ändå!
 
Köket i lägerstugan är redo för morgondagens kurs!

Kursförberedelser!

I dag ahr det varit full fart här, jag har ju kurs på lördag och detär en del som ska förberedas. Kursen är fullbokad och deltagarna har med sig lite medhjälpare som också vill ha mat och fika så vi kommer att bli ganska många, 13 tycken inklusive mig själv. Det känns som det kan bli rörigt men jag ser det som en utmaning!
 
 
Började dagen med att skriva fakturor och teoripapper inför helgen. Sen åkte jag ner till betet och red, och drog av en sko på Traffe som trampat en bakso rejält snett. Skrittade ut en lien sväng med Tant, det kndes lagom i dag för henne. Och sedan fick Midas gå ett konditionspass i backarna, han var mycket mera på i dag så det märks verkligen att orken är bättre! 
 
Åke hem och pysslade i lägerstugan, städade efter målingen och bar upp grejer som ska dit. Till exempel har jag burit upp ett extra bord, stolar och pallar så att alla ska få sitta! Åkte sedan och handlade inför lördagen, det blev fyra kassar opch jag är ju såklart ändå orolig att det inte ska räcka! Lite middag på det och sedan en lektion här hemma. På kvällen fick jag hjälp av grannen att slåpå Traffes sko igen och så skulle vi koppla in vattenpumpen som jag köpte igår, men självklart fattades det felar så det gick inte. Blit en tidig tur till järnhandeln i morgon bitti! Håll tummarna att vi får det att fungera då!
 

Glada tanter!

Jag har haft en liten svacka i ridningen, och då speciellt i hoppningen, har haft dåligt med motivation och inte haft någon bra känsla, men nu känns det väldigt bra och jag är peppad igen! Ett bra hoppass med Traffe här hemma och sen terrängträning med Tant i kväll har gjort att det känns roligt igen!
 
Började dagen med att skriva fakturor, sen åkte jag och kollade hästarna, först mina egna hagar och sedan fölhagen och ungstona.Fick en kaffekopp hos grannen, och fick bevittna hästsex (ardennerhingsten han har på station betäcker för fullt just nu), innan jag åkte hem och kopplade på släpet. 
 
Körde hem Traffe och red honom på banan. Han var lite spänd i början men slappnade av efterhand. Första gångerna jag galopperade över den upphöjda bommen så var han nog nästan en meter över men sedan tog vi den mer normalt! Vi hoppade lite små hinder som vi även satte i hop till en liten bana. Han är så rolig att hoppa när han slappnar av!
 
Sen körde jag ner honom igen och lastade i stället in Tant i släpet och åkte till Östersund. Där stannade vi först på Jula, för att köpa vattenpump till lägerhuset och några extra stolar inför helgen, innan vi fortsatte vidare till Frösön och terrängträning. Tant får högsta betyg i dag, hon har varit så fin och skött sig perfekt! Vi har nog inte varit på en ridbana på en månad men hon var jättefin direkt när jag började trava fram! Hon hoppade säkert och fina språng, det var ganska blandat med hinder, en del väldigt låga men några var runt 80-90 i alla fall. Jag är nöjd och vi hade roligt, även Tant tycktes ha väldigt roligt!
 
Nu är det sent igen och bara att ladda om inför i morgon, då väntar en hel del förberedelser inför helgen kurs!
 
Jag och Tant på kvällens träning!
 
Och så några bilder från ungstonas nya beteshage!
Chokladen och hennes tvååriga nordiskompis!
 
 
Lycka är en egen klikompis!

Åskoväder!

I dag har det varit omväxlande väder, dimma på morgonen, sen värme, åska, regn och nu knappt tio grader ute...
 
Direkt i morse fick jag hjälp att sätta in inredningen i mitt släp, tog ut den när jag körde Räkan och Lemonaden och man behöver, dumt nog, vara två för att få in den (och av dom trvå bör minst en vara stor och stark!). Sen åkte jag ner och hämtade Tant och Midas. Red Midas på banan, han fick hoppa lite och han är så rolig att hoppa! Han hoppar så glatt och okomplicerat, som en liten studsboll! 
 
Sen kom hivis och skodde Tant, tydligen var tant trött för hon sov sig igenom skoningen, vilket hon visserligen gör mest jämt. När honn var klar lastade vi i domigen och åkte ner till betet och slog på Traffes tappsko. Redan här hörde vi att åskan började mullra, men då på lite avstånd. Hem för lite fika och sedan åkte vi upp till fölhagen och verkade räkan. Det var vidrigt mycket flugor och riktigt kvalmigt i luften, och bara en knapp timme senare så bröt åskan ut och höll på rejält i över en timme, från första mullret tills dt var över var det mer än fyra timmar! Jag gillar inte åskan sen fjolårets oväder när jag mötte blixten i grannarnas stall och tre eller fyra aggregat gick, i dag gick ett av grannens aggregat och mina tycks ha klarat sig.
 
Jag åkte upp en sväng på byn, handlade åt en glass på fiket (medan det vräkte ner regn ute) och kollade in några loppisar. Sen hem för middag och i väg på lektioner. Visserligen regnade det lite på första passen men sen var det finväder och jag är nöjd att jag slapp åskan! 

Första semesterdagen!

Första semesterdagen och vi kan lugnt säga att jag inte varvat ner ännu!
 
På morgonen åkte jag ner och red ut en sväng med Tant. Sen åkte jag till grannen och hjälpte honom att stängsla och gå runt Chokladens och hennes kompisars nya hage. Jag som inte sett en enda broms i år innan i dag, jag såg den första på morgonens ridtur med Tant, kan lätt säga att jag efter dagens stängsling sett mer än tillräckligt! Blev bjuden på lunch och sedan tog vi in Chokladen och tvååringen som hon går med och de verkades. Är så stolt över min lilla åring som inte gjort så mycket men som ändå sköter sig så bra!
 
Sen skickade Elise att hon var på gång, eller rättare sagt att hon var på plats för längesen (det gäller att hålla fingrarna i styr när man smsar, en 5 i stället för en 4:a kan göra mycket när det gäller tid!), så det blev snabba ryck ner till betet. Vi red ut med Midas och Gandalf. Midas uppskattade sällskapet och var väldigt glad och pigg!
 
I kväll har jag sen bakat, jag skyller på att hovis kommer i morgon och ska ha fika men egentligen jag var väldigt sugen på kaka själv. Och sen har jag målat lite i stugan igen, nu är luckorna klara men i kväll målade jag lite andra detaljer. Börjar bli sugen på att måla om mitt rätta kök också, får se om energin och tiden räcker!
 
Några fölbilder blev det också! 
 
Matpaus!
 
 

Semester!

Nu har jag semester! 

I morse red jag både Szum och Traffe nere vid betet, innan jobbet. Szum fick sadeltvång när jag satt upp, vilket haninte brukar få! När jag red in honm kunde han få lite lättare sadeltvångstendenser någon gång men det här var betydligt tydligare. Efter lite longerig försvann det och jag kunde sitta upp utan problem. Jag har ju visserligen breddat sadeln men jag tycker inte det borde göra sådan skillnad. Man har alltid något att fundera över. Traffe var lite spänd men fungerade hyfsat.
 
Efter jobbet målade jag köksluckorna uppe i lägerhuset och nu i kväll har jag tillbringat en massa tid i fölhagen. Nu tror jag att jag ska gå uåå och måla en pmgång till för det känns inte som om jag kommer kunna somna än!

Diggiloo!

Nu är semestern nära! Bara 5,5 timme på jobbet i dag och sen är det semester!
 
Igår efter jobbet red jag ut en sväng med Midas, pigg oh glad som vanligt, och kollade såklart till Räkan och Lemonaden. Sen åkte jag och en kompis på byn och åt innan vi gjorde en snålskjuts på Diggiloo. De spelade igår här, det är bara någon kilometer rakt över älven från mig och jag hör dom hem till mig, hörde soundchecket när jag red. Vi kom ner dit när de hade lite mindre än en timme kvar att spela och vi stod då utanför området och lyssnade. Jag tycker det var rätt bra och nästa gång får jag se till att lösa in mig och vara i tid!

Nu ska jag åka ner till hästarna och rida lite innan jobbet. Har sovit väldigt dåligt och lite i natt så vi får se hr länge min energi håller sig uppe i dag!

Lessfredag!

Tog av hästarna täckena i morse eftersom jag trodde det skulle lugna sig med regnet, men nog har det kommit några rejäla skurar i dag med. Men som tur var så var ingen häst gjord av socker utan alla överlevde!
 
Jag var trött och less när jag kom hem från jobbet, bästa medicinen mot det är en tur med tant! Hon är så energisk och glad att man alltid blir på bättre humör. Så även i dag. Sen kom en kompis och vi fikade lite rabarberpaj, nu var planen att egentligen att sova men jag hittade precis Falsterbohoppningen på tvn så vi får se hur det blir!
 
Några bilder från grabbarnas hage i kväll! 
Grabbarna med Szum i täten!
 
 
Min finaste Szum-Brum!

Bildbomb från fölhagen!

Jag stannade så lart till i fölhagen och i vanlig ordning är det ju lätt att bli kvar lite länge! Många fina bilder blev det i alla fall på de underbara fölungarna! Jag tuycker alla tre ungar är helt fantastiska! Här kommer en riktig bildbomb!

Zanzibar och Lemonaden leker!
 
Min fina prinsessa fäller sin fölpäls och ser lite lustig ut just nu!
 
 
 
Med mamma Räkan!
 
Undrar om det finns åsna i släkten? Öronen är väldigt långa...
 
Zanzibar e: Zuidenwind-Sack (Lillebror till Clarinette!)
 
Han är verkligen jättesnygg!
 
Yngst i hagen, hingstföl efter Lambourghini

Regn hela dagen!

Regn i dag, hela dagen! Vet inte hur många gånger jag ahr bytt om för att få torra kläder och ändå har det varit en väldigt lugn dag...
 
Började nere hos hästarna på förmiddagen, först tömkörde jag Midas som var riktigt fin. Han trivdes nog med det regnmjuka underlaget för han travade med riktigt bra påskjut! Fortsatte med Traffe som fick gå ut i töm i dag med, precis som igår så började han dumma sig direkt och reste sig rejält säkert fem-sexgånger innan vi kom i väg. Vi gick en ny väg i dag men det var ju inga problem, det är bara att ta sig den första biten som är problemet.
 
Sen lastade jag Szum och körde hem honom för att rida på banan. Han var superspändi dag, så pass att jag satt av och longerade lite. Han fick göra av med lite energi över en bom innan ajg satt upp och red igen, tyvärr var mycket spänningar fortfarande kvar så jag travade bara lite i båda varv innan jag avslutade. Det var helt enkelt inte Szums dag i dag, jag tror att det var en kombination av att det var lite spännande att vara ensam på gården, vädret (totalt ösregn under tiden vi red och regn hela dagen innan) och dessutom visade det sig att han var rejält kissnödig då han inte ens kunde vänta tills vi kom in i hagen utan stannade i grindöppningen och kissade!
 
På eftermiddagen åkte jag till Sollefteå och köpte mer färg (och ett par ridbyxor vilket verkligen behövdes), stannade på byn och fikade på vägen eftersom det intefanns någon frukost här hemma i morse. I kväll har jag fortsatt måla och nu är alla köksluckor målade en gång!

Väderprognoser!

I dag hade väderleksprognosen utlovat regn på eftermiddagen och kvällen, vilket stämde bra här hemma så jag drog på mig regnbyxorna innan jag åkte till kvällens lektion. Döm om min förvåning när det där är bra väder och dammigt på banan! Här hemma dammar det inte nu och mer regn ska tydligen komma...
 
Jag red på förmiddagen, först Tant som fick gå ett lättare dressyrpass nere vid betet och sedan en skrittur. Fortsatte med Midas som fick träna konditionen i backarna, sen joggade jag Szum i töm och han var riktigt fin innan jag tog tag i Traffe igen. Han fick även i dag gå i töm och gå ut, körde precis samma sträcka som sist och det är ingen lång tur alls utan bara en liten sväng till en vändplats där vi körde lite åttor innan vi gick tillbaka. I dag började han dumma sig direkt, reste och vände men stack inte i dag (eller så fick jag stopp på honom direkt), men han kändes lite mer påverkbar och det var mest i början han testade och bara vi kom in på rätt väg så gick han ganska bra, ser det som ett framsteg mot igår!
 
Sen ägnades resten av eftermiddagen åt till att fortsätta måla, perfekt jobb när det regnar ute! Tror det kommer bli bra när det är klart och ni som är nyfikna får helt enkelt komma på kurs! Var i väg för en hopplektionen på kvällen (drömde i natt om att jag hade träning och jag snodde helt enkelt den övningen!) och sedan fick jag hjälp att byta järn på min hoppsadel, det var gansak enkelt när man väl kom på hur det skulle göras men först kändes det som ett omöjligt uppdrag, nu blir det spännande att se hur den ligger med ett vidare järn! Nu sova, god natt!

I målartagen!

Mulet i dag och halvtråkigt väder, men inget regn, om man inte räknar några droppar duggregn, så det får man nog va nöjd med!
 
Började med att rida ut med Tant. Hon fick gå ett galoppjobb i backarna, och sedan red jag ut Szum på grusvägen. Traffe fick gå i töm, först som vanligt lite jobb på volt men sedan gick vi ut en sväng. Det gick sådär, han gick med tveksamma steg en liten bit sen började han resa sig, vända och försöka sticka hem. Precis på samma sätt som när jag försökt rida ut ensam, det känns ju lite lättare att vara på marken men jag hade ändå fullt upp att reda ut det! I morgon gör vi om det!
 
Sen ägnade jag eftermiddagen åt något som jag tänkt länge på, nämligen att måla om köket i lägerhuset. Planen var väl från början att det skulle göras under majsemestern i fjol.... Nu har jag börjat i alla fall, målat taket och målat om ett bord, förhoppningsvis håller energin i sig så jag även får resten gjort. 
 
Blev bjuden på mat på byn av en kompis som hittat lite grejer uppe i huset, är ju som en hel loppis där! Nu kollar jag på Morden i Midsommer och något mer vettigt blir det nog inte gjort i dag!

Seg måndag!

Det normala sommarvädret är tillbaka, mulet, regn och svalt i dag!
 
Jag har ju jobbat så mig gör det inte så mycket. På kvällen red jag ut med Midas en liten sväng och klättrade, vi klarade oss från regnet och det var egentligen perfekt ridväder. Annars är det mesta rätt segt just nu och jag är rätt less, jag hoppas att det ska känas bättre nästa vecka när jag får semester från Ica!

Sena vanor!

Härligt sommarväder i dag med!
 
Red ut med Midas, han fick gå en lugnare tur ner i skogen där det var svalare. Sen red jag Szum nere vid betet och trimmade lite dressyr. Det var varmt och Szum började med att tjafsa, när tjafset var överatökatoch vi var överens om att vi skulle arbeta så fokuserade vi på övergångar och formen.
 
Sen åkte jag i väg för lektioner, dagens tripp blev ungefäär 15 mil och jag hade tre stopp. På första stället red jag en islandshäst, det är sällan jag gör det och det är lite annan ridning än "vanliga" ghästar, även om grunderna är de samma så måste jag säga att det räcker långt med tre gångarter varför krångla till det med ännu fler? Senhade jag två stopp till med sammanlagt fem lektioner. Nu är jag hemma igen och middagen står på spisen, strax före 22 är väl en bra middagstid?
 
Här är det nyaste tillskottet i Räkan och Lemonadens hage, född i natt!
Hingst efter Lamborghini 
 
Det andra hingstfölet hade siesta när jag var där på förmiddagen! 
Zuidenwind-Sack
 

Badande älg!

Lördagen började med moln men de blåste bort och frt blev yterligare en fin dag även om det var lite svalare. Alida kom på förmiddagen och vi red ut med Tant och Traffe. Vi hade precis ridit i väg när vägen går över en bäck och vi hör hur det plaskar till. Först tror vi att det är bäcken som låter eller en fågel som flyger upp men när vi kollar dit så är det en älg i bäcken! Hästarna hoppar till men blir inte rädda, men både jag och Alida blev lite förvånade! Resten av turen var lugn! Sen fick även Midas gå ett konditionspass i backarna och Szum en lugnare tur med mycket klättring. Det blåste lite lätt så ridvädret var egentligen perfekt!
 
Resten ägnades åt annat, en sväng på byn, gräsklippning, min lie gick av när jag försökte få bort brännässlorna vid gödselstacken så det var sämre, städning inne och annat pyssel ute. Kvällen avslutades med mat på restaurangen nere vid paviljongen. Nu under sommaren finns det massor av resturanger och matställen att äta på, gäller att passa på!

Teaterkväll!

Igår tog jag lite ledigt från hästarna för att vara cicil och lite kulturell!
 
Efter jobbet åkte jag bara hem och tog en snabbdusch, Elise kollade hästarna så det behövde jag inte fundera på, och så åkte jag och två vänner på teater i Sollefteå! Det var en utomhusteater och vädret var ju verkligen perfekt för det1 En gemensam vän till os var med och spelade i testern, annars hade vi nog aldrig kommit på iden. Det var i alla fall jättebra, alla spelade bra, platsen för scenen var helt fantastisk och det var verkligen underhållande. Sen åkte vi hem och avslutade kvällen med lite ost och kex.
 
Ny dag i dagoch en ledig lördag! Det är inte så ofta ja gahr det, ska rida lite nu på förmiddagen och sen får vi se vad det blir. Det är svalare i dag och blåser lite, skönt när man ska rida men ananrs får det gärna var sol och sommarväder för min del!

Sommarvärme!

Riktig sommarvärme i dag, jag har ju såklart jobbat på Ica hela dagen men det är ändå skönt!
 
På kvällen fick Midas och Szum jogga lite i töm nere vid bete och sedan red jag ut med Tant. Vi red ner till älven, vägen ner dit är väldigt brant men med en fantastisk utsikt och sedan är det jättefina ridvägar längs älven! Underbart att rida där men det är med en viss spänning man rider nerför de branta backarna!
 
Lite fölbilder:
 
Lillrumpan!
 
 
 

Sommaronsdag!

Onsdag och fortfarande härligt sommarväder om än lite mulet på förmiddagen.
 
Red först ut med Szum, det gick bra förutom att han på hemväg var helt övertygad om att han fått nys m en älg eller anant. Hela han skakde i takt med hjärtslgen, jag satt av (eftresom han lyssnar lite bättre på mig från marken) och ledde honom 10-20 meter. Någon älg såg vi aldrig men det kan ju ha varit något annat i buskarna som inte visade sig, parkerade i alla fall honom i ett dike och klättrade upp igen! Red sedan Traffe och Midas nere vid betet. Traffe trasslade ingenting i dag utan vi kunde jobba med formen i stället för dagen innan när jag hade fullt upp att hålla honom åt rätt håll. Midas fick balnd annat jobba med att flytta ut bakdelen på volten, det tyckte han var jobbigt, speciellt i ett varv, han har mycket lättare att flytta framdelen och kunde inte riktigt förstå vitsenmed den här öveningen. Hn han väl hittade tekniken gick det rätt bra så det släpper nog!
 
Sen åkte jag hem och bytte grejer för att kunna bygga om Tant och Midas hage, nu har de till Midas stora glädje en större hage och ny mat. Han galopperade lyckligt omkring i den nya större hagen i flera minuter medan Tant såklart inte hetsade upp sig alls utan bara åt.
 
På kvällen var jag och hade lite lektioner, hela våren har det varit kallt, blött och blåsigt när jag suttit ute på banorna. Nu när vädret är bra så ställer i stället dammet till det! Man är liksom aldrig nöjd! Jag är känslig för viss typ att ridbanedamm och reagerar lite allergiskt på det, så det är ine alls bra men jag misstänker att torkan snart är över. På hemväg hälsadejag på Räkan och fölis, men jag hann baa spruta på lite insektsspray på Räkan innan tjuren kom och ville hälsa så jag fick rymma ut ur hagen! Som tur var verkar inte Räkan ry sig lika mycket om honom nu som när vi först släppte ut henne, hon vänjer sig nog!
 
Morgontrött Traffe!
 
Midas och Tant!
 
Tjuren som bor i Räkans hage!

Lång tisdag!

Blev en lång dag igår och jag är rejält seg i dag!
 
Började med att klippa gräsmattan och slå av långgräs med lien.
Fortsatte dagen med att rida. Först Tant som fick trava och galoppera uppför backarna men ett lite lättare jobb än tidigare, sen fick även Midas träna kondidtionen i samma backar. Hem en snabbsväng för att byta grejer och fika lite, det är lite besvärligt att inte ha hästarna hemma men de har det så bra där nere att det är värt det, och sen ner och rida Traffe. Han red jag vid betet, tanken var att dressyra lite men vi fick jobba med andra saker, han var nämlien inte alls med i dag och försökte mest dra till de andra hästarna. Höger varv gick ganska bra men när jag skulle trava i vänster varv så stannade han, småreste och försökte vända. Inga stora grejer och han var inte stressad men mönstret upprepades varje varv, det här är ju inget nytt utan ett beteende som funnits och visat sig i vissa situationer. Efter att ha jobbat med detta genom att vända, byta varv, vända ännu mer på små och stora volter och bara upprepa utan att härja med honom så kunde jag trava på volt i vänster vatv med om än på en väldigt liten volt. Jag tycker egentligen att det är bra att det här beteendet kommer fram så man kan jobba med det, jag jobbar ju hellre med det under så här lugna former än på en tävlingsbana eller trafikerad väg. I dag ska vi göra om det, dags att ta tag i problemen!
 
Sen blev det en snabb middag och i väg på lektioner. Jag tog med mig släpet så när jag kvällens lektioner var klara så åkte jag direkt och hämtade Räkan och Lemonaden, jag var ju redan halvvägs och även om det var sent så kändes det lika bra att hämta dom på samma resa. Kom fram till seminstationen vid 22 tiden. Trots den sena timmen blev jag bjuden på kaffe och kaka, och fick sedan lasthjälp, snacka om dygnet runtservice!
 
Strax före 1.00 i natt kom vi hem, vi lastade ur och släppte in dom hos grannens halvblod som de ska gå på bete med. Dels är det Clarinettes mamma med föl, de gick Räkan med även i fjol, och sen ett äldre sto som inte fölat ännu. Grannen har fler föl i år men eftersom de är så många så ska de delas upp i två hagar, hans ardennerföl får gå ihop och så dessa halvblod tillsammans, det blir nog superbra! I hagen finns även en tjur, Räkan lider ju av en viss koskräck och hennes blick när tjuren kommer gåendes mot det hörn där hon har ställt sig med fölis var obetalbar, hon trodde nog att hennes matte var galen som lämnat henne där! Men tjuren är bra för den håller nyfikna från hagen, och Räkan kan behöva jobba lite på sin koskräck!
 
Klockan var nästan 2.00 innan jag kom i säng men då somnade jag direkt kan jag lova! Som sagt är jag lite seg i dag men det är ju inte så konstigt, nu ska jag åka ner till betet och rida lite så hoppas jag att jag ska vakna till!

RSS 2.0