Sovmorgon och OS silver!

Jag och Linda drog i gång och red vid 10 i morse, och det var tydligen alldeles för tidigt för vissa. För när jag skulle ta in Peppe så låg han och sov, och jag har aldrig varit med om någon så svårväckt häst! Han snarkade och hade inga planer på att vakna, och när han väl vaknade så klev han inte upp! Till slut när jag ledde i väg de andra hästarna klev han upp och följde med mig in! Linda red Räkan och vi red på samma lägda som jag red Cornelis på i går, det gick fint även om backarna tog lite på Peppes energi! Sen red vi även ut på Taggen och Corran, innan vi tittade på slutklämmen på banhoppningen (laget) på OS i fälttävlan.
 
Så här trött var Peppe i morse!
 
Otroligt roligt med Saras OS silver! När Sara red sin sista omgång satt jag i bilen utanför IKEA i Sundsvall och lyssnade på radiosändningen, och jag fick rysningar när hon gick i mål som tvåa! Så häftigt och så bra för ridsporten i allmänhet och fättävlan i synnerhet!
 
Den här snygga skottkärran hittade jag på min shoppingtur i Sundsvall. Var väldigt sugen på den, men det blev inget inköp denna gång!
 

OS fälttävlan!

Skyndade mig hem från jobbet för att hinna se lite från terrängmomentet i OS fälttävlan, och ma kan inte låta bli att både bli imponerad och extremt sugen på att hoppa terräng! Så roligt att vi har en svensk i topp och laget på medaljplats inför morgondagens banhoppning. Men i banhoppningen kan allt hända! Hoppas bara att det är till Sveriges fördel.
 
Jag tycker nog att fälttävlan är den optimala ridsportgrenen, den kräver allsidighet, lydiga hästar mod, rätt träning och snd hästhållning. Tyvärr är det en dyr sport, speciellt när man bor i Norrland där man minst har 20-25 mil till närmaste tävling. Nu är det nog fem år sedan jag startade en fälttävlan sist.
 
Inspirerade av OS terrängen red jag och Linda ut Corran och Räkan, till skogen där vi har våra galoppstigar med grenar och små stockar. Hästarna var pigga och småbusiga så det blev en lyckad tur för alla, speciellt Räkan som var väldigt laddad på hemvägen. Roligt att se henne så pigg! Sen avslutade jag kvällen med att rida ut Cornelis. Han fick gå ett par varv på en lägda i närheten, de har precis balat där så hjag har inte kunnat rida där tidigare i sommar så nu gäller det att passa på. Cornelis var spänd i början och rädd för det mesta, men han gör inget och på det andra varvet hade han slappnat av lite mer!
 
I morgon håller vi tummarna för Sveriges fälttävlans ryttare!
Taggen på Tjärnterrängens terrängbana för något år sedan! Är så sugen på att hoppa terräng nu!
 

Varm träning!

Tycker jag har hållt ett bra tempo i dag trots att det inte blev så många timmars sömn i natt. Började med att tömköra Peppe, han var jättefin! Sen var det jobb på Ica några timmar innan jag och Malin åkte på hoppträning i värmen.
 
Det har varit riktigt varmt och fint i dag, trots värmen och alla bromsar tyckte jag Taggen gick rätt bra på träningen. Fick lite grejer att tänka på och lägga fokus på framöver. Vi hoppade lite på dog leg och bana, tyckte känslan på banan var ovanlitgt bra för att vara på träning! Men nu i kväll är jag väldigt trött!
 
Bild från sist jag hopptränade, i maj!

Badkruka!

Efter jobbet igår red jag och Malin ner till vindskyddet nere vid älven, jag hade Räkan. Oliven gick som ju vanligt ner i älven utan tvekan, men Räkan har lite vattenskräck så jag trodde aldrig att jag skulle få ner henne. Första gången vi skulle ha ner henne i vattenhindret på terrängbanan höll vi på i en timme! Men efter en kort fundering bestämde hon sig för att kliva ner i älven. Hon var spänd så hon skakade mer hon gick i och stod lugnt! På hemväg galopperade vi massor och Räkan var laddad och busade till och med!
 
Red sedan Cornelis hemma i sommarhagen. Han fick jobba på stor volt i trav, med övergångar till och från skritt. Känns som det börjar ta sig med honom och att han kommer mer och mer till arbete. Kvällen blev väldigt rolig då det blev en oplanerad utgång! I eftermiddag ska vi på hoppträning, men först några timmar på Ica, och allra först tömkörning av Peppe!
 
En flera år gammal bild från när Räkan var ner i vattenhindret på Tjärnterrängen. Min badkruka kan hon!

Fuxarnas kväll!

Fredagar på Ica betyder full fart och rörigt, man är ofta trött i både huvudet och kroppen när man kommer hem. Så även i dag, men efter lite ridning känns det alltid bättre! Och i kväll var det perfekt ridväder också, lagom varmt för att rida i kortärmat!
 
Det blev fuxarnas kväll. Började med Peppe som jag först longerade, planen är att han ska gå mycket galopp i lina nu för att stärka uppsig i  galoppen. Så bra som han galopperade i dag har han inte gjort förut när jag longerat, tog fattningarna bra i båda varv och orkade galoppera flera varv inspänd. Gick sedan tillbaka till boxarna där jag satt upp och sedan red honom i sommarhagen. Volter, halter och trav, han lyssnar riktigt bra på mig nu och det är verkligen stor skillnad mot tidigare! Så kul!
 
Sen red jag ut på Corran, för hennes del blev det galoppjobb! Jag tror både att konditionen börjar bli bättre på henne och att hon nu verkligen har förstått hur man galopperar på framåt. Bra bjudning och dessutom fattar hon numera nästan alltid rätt galopp, även på rakt spår i skogen!
 
Peppe, otroligt vilken skillnad det blivit på honom under den tid han varit här. Både i kroppen och i huvudet, det börjar verkligen bli hst av honom nu! Bilden är från sista ridhusbesöket.

Nasse!?

Planen för kvällen var egentligen att åka till Ammer och hoppa efter jobbet, men båda jag och Malin kände oss lite slitna så vi stannase hemma i stället. Fast i samma veva bokade vi hoppträning efter jobbet på söndag i stället...
 
Vi red ut med Taggen och Oliven i alla fall, lite galoppbus i skogen och det var nog precis vad Taggen behövde! Hade en glad och pigg Tagg efteråt! Red även en liten sväng med Cornelis. Det är verkligen jättenyttigt för honom att få komma ut olika vägar och ensam, då han mest påminner om Nasse i berättelsen om Nalle Puh. Han skulle behöva bli lite mer som Tiger i samma berättelse, men jag tror och hoppas att vi ska hitta lite Tiger i honom!
 
 

Skänkelvikning!

Jag har säkert nämnt det förut, men skänkelvikning är en så bra övning! Den är lösgörande, stärkande för bakdelen, bra för rakriktningen, ryttare får koordinera och samverka mellan sina hjälper och det är ett bra sätt att komma åt bakdelen. Dessutom går den att variera och använda på så många olika sätt!
 
I dag fick några elever rida skänkelvikning-galoppfattning-hinder. En bra övning för de hästar som laddar mot hindren, skäkelvikningen blir som en lydnadsövning. Eller som några elever har fått gjort denna vecka, rida skäkelvikning med släpande bakdel med fokus på att flytta framdelen, för att få hästen mer loss i bogarna. Man kan rida skäkelvikning i en frisktrav, nästan tendens till mellantrav. Eller lägga in övergångar i skäkelvikningen, ett bra sätt att få mer effekt av skänkelvikningen eller för den häst som vill skynda sig igenom. Sen kan man ju variera vägen med hörnlinjen, diagonalen, längs långsidan eller på volten! Finns mycket att jobba med!
 

Finbesök!

I dag har jag haft finbesök! Peppes ägare har varit här för att hälsa på honom och för första gången rida sin häst! Jag longerade lite först så¨de skulle se hur han rörde sig och jobbade. Sen red vi ut en liten sväng, jag red Räkan. Efter fika och prat fortsatte sedan min dag med uteritt på Corran.
 
Eftermiddagen var fullbokad med lektioner, träningar och ridning. Fick lite panik då vägen var avgrävd när jag var på väg till första lektionen. Det var bara att vända och köra runt en omväg, blev en kvart sen men det var inte så mycket att göra åt då det inte var skyltat att vägen var avstängd. Hade först två träningar, en hoppgrupp och en dressyrlektion. Sen red jag Totte, red ut tillsammans med hans ägare som red deras andra häst. Han skötte sig bra men blev väldigt trött. Red även en annan kunds häst, en trevlig halvblodsvalack som bara känns bättre och finare för varje gång jag rider den! Väl hemma igen red Malin ett dressyrpass, hon red ju även igår men det var nog bra med en repris i dag för Oliven blev så fin!
 

Dagens hoppövning!

I dag hade jag två hopplektioner, de fick båda två rida denna övning! En enkel övning som inte är så lätt att rida!
 
Övningen rids på volt, travbommar på båda sidor av volten. Börja med att trava över bommarna och lägga in skrittövergång mellan. Sen rulla i hop den ena bomserien till en galoppbom. Rida halva volten i galopp över bommen och andra halvan i trav över travbommarna. När det fungerar bra byggs galoppbommen upp till ett lågt räcke, och övningen rids lika men med hinder.
 
Många övergångar är bra för lydnaden, var nogrann med vägen och att hästen är formad i innersidan! En vning som inte kräver så mycket material, den verkar enkel men kräver sin ridning!
 

Sommarvärme!

I dag kan man verkligen inte klaga på vädret, varmt och skönt! Tyvärr vaknar då även en annan plåga till liv nämligen bromsarna!
 
Började med att rida Corneis, han fick skritta i skogen själv. Lyfta på benen och styra runt träd, så cool och duktig! Sen red jag dressyr på Corran och Taggen. Båda fick först skritta fram i skogen och sen gå ett kortare dressyrpass. Corran kändes fin, jobbade med fattningar på henne, medan Taggen var väldigt störd av bromsarna.
 
Sen kom Linda och vi red ut en liten sväng med Räkan och Peppe. Tyvärr har jag inte fått på hans tappsko än så vi fick rida där det var gräsunderlag, där går han bra utan att ömma. Resten av eftermiddagen och kvällen hade jag lektioner och träningar. Roligt med lite nya ekipage, och sen är det ju alltid roligt att se framstegen hos de som rider oftare.

Kvällsturer!

Ica i dag igen, kvällen spenderades dock på hästryggen! Red först ut Taggen, som var väldigt irriterad på bromsen, och sen Corran med Malin. Det blev en längre tur ner till älven. Oliver går ju ner i älven utan att tveka, Corran gick med mycket övertalning ner med i alla fall ett ben! Men nästa gång tror jag vi får ner alla ben! På hemvägen blev det mycekt galopp och Corran var bara så fin! Avslutade kvällen med att släppa grabbarna på ett nygammalt bete så nu är dom nöjda ett tag!
 
Peppe i morse innan jag åkte på jobbet, lite trött så jag fick spruta på insektssprayen medan han låg...

Galopp!

I dag har det varit lite segt, efter en tuff vecka, och det har dessutom gått lite ont emellanåt. Men min dag avslutades på allra bästa sätt!
 
Började dagen med att klättra lite med Corran. Sen skulle jag rida Cornelis var planen, men han hade en annan plan.. Jag kunde helt enkelt inte fånga honom... Så han fick vänta till kvällen. I stället red jag och Rebecka ut med Peppe och Räkan. Vi gjorde några försök att få till galoppen med Peppe men det gick inte riktigt. På hemvägen var det nära, riktigt nära men då snubblade han och trampade av sig en sko!! Klant!
 
På eftermiddagen hade jag några lektioner innan jag och Malin stängslade lite, och red. Med Malins hjälp fångade jag Cornelis och vi red ut på honom och Oliven. Red på smala stigar i skogen och jobbade med bjudningen i traven. Och så provade vi att galoppera, och det gick så bra! Första försökaet var lite tveksamt, det blev några språng i taget, men andra försöket galopperade han en bra bit. Så duktig! Det gjorde min dag, fina Cornelis!
 
 
 
 

Dressyrtävling!

I kväll är jag en trötter, det har verkligen varit en lång dag!
 
Min dag började vid 5.45 när jag gick ut och knoppade båda hästarna, sen var jag klar i stallet strax efter 20 på kvällen igen... Tävlingen gick i alla fall hyfsat. Taggen la in lite egna tricks som bakutsparkar och galoppombyten, det ger inga extra poäng! Räkan skötte sig super, är så nöjd med henne, vi hade en miss men det var ett ryttarfel. Jag och Räkan landade på 59, 09%, vårat mål är 60% så vi börjar närma oss! Men ännu fattas det några procent upp till placering, bara att träna vidare!
 
Har i alla fall sett många fina hästar i dag! Men den finaste dressyrhästen red jag hemma på kvällen sen! Jag och Malin red ut på Corran och Oliven, blev en lite tur med en ordentlig galopp på hemvägen. Hann även longera Cornelis, som var jätteduktig, vi jobbade med galoppfattningar och han fick prova att hoppa mina små stockar i linan vilket också gick jättebra. Avslutade med att grilla och äta en jättegod  rabarberpaj. Nu är jag sjukt trött!

Dressyruppladdning!

I dag var jag återigen tillbaka i verkligheten på Ica, det går ju bra att jobba där med men nog är det roligare med hästarna! På kvällen red jag och Rebecka ut på Taggen och Räkan. De fick ladda upp inför morgondagens dressyrtävling med lite galopp i skogen. Sen tvätttade vi dom och packade grejerna. Det jänns verkligen som jag har packat jättelite saker! Dels har jag ju mindre utrustning på hästarna i dressyren än vad jag är van från hoppningen, och dels har dom samma dressyrsade, så det är rätt lite prylar.
 
Ska bli spännande i morgon bitti när jag ska försöka förvandla Taggens vilda ponnyman till fina knoppar! Planen var ju att rycka manen iveckan men det har liksom inte hunnits med, men vi gör det bästa av manen i morgon. Och går bara hästarna bra så tänker ingen på hur de ser ut, så nu gäller det att mina pållar springer fint på tygeln i morgon!

Lägeravslutning!

I dag var det sista dagen på lägret, även i dag var vädret bra och solen sken. Tänk vilken tur vi haft med vädret! Hästarna och ryttarna har verkligen skött sig super, inga avfallningar och jag tror aldrig vi har haft en avslutningshoppning som gått så bra! Det är verkligen jätteroligt med ridläger, och extra roligt när det går så bra för alla!
Hela duktiga gänget samlat!
Hanna-Miranda, Sofi-Dixon, Emelie-Flickan, Elin-Monsun, Madde-Nero, Karin-Filippa
 
 
Hemma igen red jag lite dressyr på Räkan, hon kändes fin vilket verkligen känns bra inför tävlingen på lördag. Sen longerade jag Peppe, jobbar mycket med honom nu för att få till galoppen. I lina går det riktigt bra, han bjuder mycket bättre nu så det bör inte vara långt kvar till den uppsuttna galoppen fungerar.

Proppen är på väg ur!

Ytterligare en lägerdag med sol och duktiga ekipage är avklarad. Ingen har åkt av än, jag hoppas alla sitter kvar i morgon med! I dag hade jag med mig Taggen för att visa lite uppsutten ridteori, jag visade övergångar, skänkelvikning och de fick kolla om jag hade rätt eller fel galopp. Efteråt passade jag på att rida i genom dressyrprogrammet som vi ska rida på lördag.
 
På kvällen hjälpte Linda mig och rida. Vi red först Räkan och Peppe. Peppe var som en helt annan häst, pigg och framåt, vaken och alert! Han gcik först mest hela turen och vi travade riktigt mycket. Jag tror proppen börjar gå ur hnom! Unghästarna är ofta rätt sega i början, det känns som det sitter en propp i dom, när den släpper sedan blir de halt annorlunda. Tror Peppe börjar komma dit, riktigt bra bjudning i dag! Jättekul!
 
Sen red vi Corran och Cornelis. Det var första gången Linda red Corran, men det gick så bra. Vi red en lite lugnare tur med dom, men det fanns väldigt mycket att titta på i stället enligt Cornelis.
 

Alla hästar hemma!

Första ridlägerdagen avklarad! Toppen väder med sol men ändå inte stekhett för ryttarna! Både hästarna och ryttarna sköter sig bra och ingen avfallning än! Det flyter på bra, i morgon blir det lite sitstränig och sedan banhoppning!
 
På kvällen longerade jag Peppe, han var både duktig och lite busig. Jag vet inte om det var bromsarna som störde honom eller om han var lite busig, för han gjorde några bocksprång och bakutsparkar,- Men han var väldigt duktig med galoppfattningarna i dag. Och det märks verkligen att bjudningen blivit bättre! Sen red jag och Rebecka hem Corran och Räkan från bete, så nu är alla hästar hemma igen!
 
Longering av Peppe, bild från juni.

Första arbetsdagen!

I dag var det första arbetsdagen på Ica efter min semester, och givetvis var det rätt bra väder i dag! Typiskt för mig! Kändes ändå mest som en mellandag på jobbet eftersom jag i morgon har sommarens andra läger, och inte jobbar på Ica förrän på fredag igen!
 
På kvällen red jag och Linda ut med Cornelis och Taggen, blev en tur med mycket trav. Cornelis var nog lite trött efter gårdagen men hängde ändå med bra! I morgon blir det vila för honom. Nu är det uppladdning inför lägret som gäller, jag tror att jag planerat allt men det vet man aldrig förrän det är dags. Jag hoppas att vädret ska bli bra och att alla ryttare är glada och ridsugna, men det tror jag nog!
 
En bild från ett av de första ridlägren vi hade hos Nylands Hästsportlag, den här bilden är flera år gammal!
 

Filmer från dagen!

Är ni nyfikna på hur det såg utpå dagens ridhusbesök? Några filmer finns nu uppladdade på You tube! Sök på Nillas Hast så bör du finna dom!
 

Dressyrträning och löshoppning!

I dag har det varit en lång och intensiv dag, men en dag med riktigt fina hästar!
På förmiddagen lastade jag Corran och Räkan och åkte på dressyrträning för Annelie. Red Corran först, vi jobbade ed att får fram halsn och få henne mer fram till bettet. Jag tyckte hon var fin och travade bättre än vanligt. Nöjd! Sen var det Räkans tur, och jag tror aldrig hon varit så fin att rida! Vilken känsla! Vi red lite ur programmet som vi ska tävla på lördag, och jag hoppas verkligen hon går lika bra då!
 
Sen var det bara  hem och äta lite och byta packning! Vi lastade in Cornelis och Peppe och åkte tillbaka till Ammer för lite löshoppning! Börjae med Peppe som hoppade snällt men som skulle behöva lite mer bjudning i galoppen. Han hoppade i alla fall upp till 1,05m i dag och jag tycker inte tekniken är så tokig.
 
Efter det var det Cornelis tur, han var inte löshoppad sen tidigare och hade heller inte varit i ridhus förut. Det gick bra även för honom även om han tittade lite misstänkt på hindren i början! Han hoppade upp till 70 cm, lagom för första gången!
 
Så var det dags att rida! Sadlade båda så de fick lite sällskap av varnadra i ridhuset. Red Peppe först. Han var lite trött, jobbade bara med att kunna trava runt spåret på honom, vilket gick hyfsat bra i alla fall! Man önksar ju lite mer bjudning, men det kommer att komma! Cornelis var lite spänd i början men det släppte efterhand och på slutet kändes han fin! Travade bommar gjorde vi också! Avslutade kvällen med fika i stallgången, kladdkaka, jordgubbar och grädde! Välförtjänt efter en lång dag!
 
Fika i stallgången!
Peppe efter dagens ridning!

Nöjd!

Är riktigt nöjd med pållarna i dag! Började med Corran som fick gå ett lätt dressyrpass med fokus på att forma innersidan och ta stöd på bettet. Kändes fin på slutet! Red sedan ut Cornelis ensam igen! Red på grusvägen och travade en del, han skötte sig super!
 
Peppe och Taggen har fåt flytta hem igen, så Peppe jobbade jag här hemma. Longerade lite först, och man ser nu varje dag vad fin han börjar bli. Red sedan lite här hemma och jobbade med halter, styrning, provade flytta lite för skänkeln och travade lite mest med fokus på i gångsättning och avsaktning. Duktig!
 
Eftermiddagen har gått åt till lektioner och planering inför veckans läger. Tror snart att jag har planerat allt, känns skönt att ha det fixat! I morgon väntar dressyrträning med Räkan och löshoppning med unghästarna!
 

Ridläger!

Här kommer tidasprogram och grupper inför veckans läger hos Nylands Hästsportlag!
Vi hoppas på bra väder och glada ryttare!
 

Dagsprogram

 

Tisdag

  8.30 Samling

  9.00 Ridning dressyr grupp 1

10.00- Ridning dressyr grupp 2

11.00

11.30 Lunch

12.15-Teori

12.45

13.30 Ridning hoppning grupp 1

14.30-Ridning hoppning grupp 2

15.30

16.00- Teori

17.30

 

Onsdag

   9.00 Ridning dressyr grupp 1

10.00- Ridning dressyr grupp 2

11.00

11.30 Lunch

12.15-Teori

12.45

13.30 Ridning hoppning grupp 1

14.30-Ridning hoppning grupp 2

15.30

16.00- Teori

17.30

 

Torsdag

   9.00 Ridning dressyr grupp 1

10.00- Ridning dressyr grupp 2

11.00

11.30 Lunch

12.15-Teori

12.45 Banbygge

13.15 Teori

14.30 Avslutningshoppning

 


Grupper:

 


Grupp 1:

Sofi-Dixon

Karin-Filippa

Hanna-Miranda

 

Grupp 2:

Elin-Monsun

Emelie-Flickan

Madde-Nero

 

 

 

 

 

 

 

 


Fredag den 13:e!

Ytterligare en intensiv dag! Kan inte direkt påstå att jag haft någon otur i dag dock!
 
Började dagen med galoppjobb på Corran och sen uteritt på Räkan, innan jag och Malin packade in Taggen och Oliver i transporten för att åka till Ammer och hoppa. Det gick ganska bra att hoppa mellan regnskurarna och vi hann precis klart innan åskan. Taggen var inte riktigt på humör men hoppade strålande emellanåt, för att i nästa sekund kasta sig hejdlöst i från hindret som om han aldrig sett ett hinder i hela sitt liv... Det är ganska spännande att rida honom i alla fall!
 
Hemma igen så körde vi upp Peppe och Taggen till gården, det börjar bli mindre bete där nere och de två är dom som behöver mest mat av pållarna. Nu får de gå här hemma och beta av mellan hagarna. Dessutom fick Peppe på sig tappskon som han lyckades trampa av sig förra veckan. Kvällen ägnades åt grillning och lite vindrickande! Tänk att semestern snart är slut, på måndag väntar Ica igen!
 
Bjuder på en fin hoppbild på Taggen sen träning i maj!
 

Tråkväder!

Tråkväder i dag med, men full rulle på ridningen ändå! Började med att rida ut Corran, och sen ett dressyrpass med Räkan. Hon ska gå dressyrträning på söndag är det tänkt så då är det ju bra att ha känt lite å henne innan och inte bara ridit i skogen. I dag kändes hon helt okej även om hon tjafsade lite i galoppen i början. Sen tömkörde jag Peppe, och den där fina hästen som jag hela tiden trott att den finns i hans gängliga tonårskropp börjar nu titta fram! Han var jättefin när jag tömkörde!
 
Efter lite lunch och lite stängsling var det dags för resterande hästar. Lagom tills dess började det regna... Så jag sköt upp ridningen lite och åkte till grannarna och drack kaffe i stället! Efter kaffepausen var vädret bättre och jag red först ut med Taggen, och sedan red jag ut med Cornelis ensam! Det gick jättebra! Han var lite spänd men lyssnade på mig hela vägen och gick så lugnt! Vi kunde trava lite åt båda håll, alltså även på hemvägen! Mycket nöjd med honom i dag!
 
Nu ska kvällen ägnas åt lite lägerplanering! Nästa vecka har jag barn och ungdomsläger hos Nylands Hästsportlag och det är dags att börja ta tag i planeringen.
 
Räkan innan dagens ridning!

Peppebild!

Den här fina bilden tog vi på Peppe i kväll!

Vädret har hakat upp sig!

Det känns som vädret hakat upp sig och ställt in sig på repeat... Jag vill inte klaga men lite less börjar jag bli, känns som det varit samma väder sen mars, en bra vecka har det varit och det var i maj. Hoppas verkligen att sommaren och värmen kommer, även om min semester snart är slut.
 
Om man bortser från vädret så har det varit en bra dag. Började med lite galoppjobb på Räkan, och lite dressyr med Taggen. Sen var det dags för Corran att börja jobba igen, hon har ju haft ett par veckors semester. Jag måste säga att det är väldigt bra temperament och ridbarhet på den hästen. Jag bara satt upp och red ut själv och det var som om jag hade ridit igår! Imponerad!
 
På eftermiddagen var det dags för lite jobb. Red först Totte, som var här på inridning i vintras, vi red ut. Tottes ägare red en annan häst som de precis köpt och gjorde oss sällskap. Totte skötte sig exemplariskt. Sen hade jag två träningar med fina hästar, och avslutade med att tömköra en ny häst för mig, en treårig arab. En trevlig bekanstskap som det märktes på att den var mycket tömkörd.
 
Kvällen avslutades med att jag red Cornelis. Han skötte sig jättebra, vi red lite på vändplanen, jobbade med volter och åttvolter i skritt och lite trav på stor volt.
 
Jag och Cornelis i kväll!

Bilder från Wången!

Här kommer några bilder från tävlingen på Wången i torsdags! Bilderna är tagna av Rebecka Amren!
 
Jättefin bild med Wångenhuset i bakgrunden!
 
1 meters klassen, polkagrishindret som Taggen smet förbi föst. Han tittade lite på grindarna som stod under.
 
Sista hindret i 1 meter
 
 

Tisdag!

Min dag började med två träningar, perfekt att kunna ha dom på morgonen för att sedan kunna rida resten av dagen! Började med Peppe som jag först longerade lite inspänd, han var jättefin, och sedan satt upp och red lite själv nere vid betet. Jobbade mesd start och stopp, då han ännu går mest för rösten och spöet än skänkeln, men jag tror han börjar förstå vad jag menar.
 
Sen red jag hem med Räkan och hoppade lite. På ditväg såg vi två älgar som bara var typ 10 meter i från oss innan de flyttade på sig! Räkan har inte hoppat på tre veckor, sen Matforstävlingen, och tyckte nog det var riktigt roligt. Hon var pigg och gjorde glädjeskutt! Inte alls likt henne! Även Taggen var nöjd för han fick galoppera i backarna, har inte varit dit med honom tidigare i år och han drog uppför alla backarna! Vilken galopp den hästen har, han skulle bli en fin fälttävlanshäst!
 
På kvällen avslutade jag med att longera Cornelis, det var mycket störningsmoment för honom. Dels busade Corran i hagen bredvid och min kompis var även där med sin hund. Tycker ändå han fokuserade ganska bra på mig. Försökte med galoppen och fick till några galoppsprång i alla fall.

Semester!

Jag har inte försvunnit jag har bara varit på en liten semester! En härlig och ledig helg, men för den delen inte hästfri!
 
Började i fredags med att jag och Linda red ut på Cornelis och Räkan. Det blev en ganska lång tur för Cornelis, men han skötte sig utmärkt. Efter ridningen åkte jag söderut, till min kompis Stina som bor i Norrköping. Vi lärde känna varann när vi gick instruktörsutbildningen på Vretaskolan.
 
I lördags var vi på Skogslottens ridskola för att titta på deras ridlägeravslutning, Stina ska jobba där denna vecka och skulle därför se hur avslutningen gick till. Jag har varit på Skogslotten förut men blir lika imponerad varje gång. Det är en stor ridskola, ca 500 ridande varje vecka och nu under sommaren ca 32 elever på läger samtidigt! Det är en ponnyridskola med mycket små ponnyer och shettisar! För att kunna driva en så stor ridskola krävs en bra organisation och planering, och det har dom verkligen. Jag blir mycket imponerad när jag ser vad välplanerat och förbrett allt är. Alla som jobbar på ridskola eller driver ridskola borde åka dit på studiebesök!
 
En del av deras fina anläggning!
 
På lördagkväll var vi på "hästtjejfest", drack vin, åt snacks och pratade häst. Vädret var bästa tänkbara och vi kunde sitta ute hela klvällen, utan knott! Som norrlänning kan man bli lycklig av mindre!
 
Söndag förmiddag regnade det såklart, vi åkte till Stinas hästar och jag hjälpte henne när hon red dressyr på sin 6åring, Niqi. Hon är lite efter i utbildningen eftersom hon varit skadad och opererad som unghäst, men hon var riktigt fin när Stina red! Eftermiddagen ägnades åt ett besök på Sharpman och lite shopping av hästgrejer!
 
Stina och Niqi i regnet, publik hade hon också om än fyrbent!
 
I dag var det dags att åka hem igen. Stannade på Strömsholm på hemvägen och gick där och njöt lite av den undebara miljön! Väl hemma igen så red jag och Malin ut på Peppe och Oliven. Blev det pass där de fick gå lite "ospårat" och lyfta på benen, det var en väldigt trött Peppe som gick hem sen. Det är även bra "hjärngympa" för dom!
 
Har haft en härlig semester men nu är det full fart med verksamheten igen!
 
 

Wången!

I dag har vi varit på hopptävling på Wången och jag måste säga att Taggen är så jäkla rolig att tävla och hoppa! Jag blir så glad varje gång!
 
Men jag och Malin började dagen med att rida ut på Cornelis och Räkan, vilket gick jättebra. travde några lite längre sträckor och Cornelis skötte sig super! Sen blev det tvättning av hästar och packning av grejer. Vi körde båda hästarna i samma släp så det blev mycket grejer i bilen.
 
Det har varit jättefint väder hela dagen, utom precis när vi red i första klassen -då regnade det! Fast det gjorde inte så mycket egentligen. Däremot blev det lite stressigt för det var en väldigt snabb tävling! Taggen var jättefin och felfri i första klassen som var 0,90m. I andra klassen så red jag lite dåligt först på tredje hindret som var en oxer där vi kom lite nära, det blev en rivning. Fjärde hoindret var en tittig oxer, tyvärtr red jag inte så bra där heller och där smet han förbi. Dock var han jättefin på resten, inklusive kombinationen och jag red lite bättre på de andra. 10 fel blev det. Malin var dubbelnolla i 1 meter och felfri på hindre i 0,90m. Dock blev det tidsfel där för det blev lite strul för henne så hon hann inte över startlinjen i tid.
 
Det har varit en rolig dag, och dessutom är det ju så vackert på Wången!
 

Full rulle!

Det har varit rätt fullt upp i dag med. Började dagen med en lugn tur på Taggen, han känns helt fräsch och såret såg bra ut och ingen svullnad nu i kväll, så jag är optimistisk om start för honom i morgon. Tyvärr har jag inte hunnit hoppa något sen förra tävlingen men det får jag väl ta. Hade ju tänkt hoppa i går men ville inte pga såret.
 
Efter det åkte jag och hämtade Linda som sedan hjälpte mig, alltid roligt med sällskap och hjälp. Vi började med att tömköra Cornelis. Han var cool och avspänd trots ny miljö nere vid betet, jobbade med traven att han ska trava framåt och inte bara uppåt, rätt nöjd. Dessutom verkar han och Peppe vara riktigt bra polare!
 
Sen red vi ut Peppe och Räkan. Vi tänkte prova att galoppera Peppe, jag har inte provat tidigare för han har inte haft den bjudningen innan att det varit aktuellt, men det går så mycket bättre nu att det är dags. Men i dag fick vi ingen galopp, han bara travade snabbare när Räkan galopperade, och han förstod inte alls vad jag ville... Bara att träna vidare och grubbla lite på lösningar för detta. Är inte så orolig utan det kommer lösa sig, han ska bara förstå vad jag vill.
 
Eftermiddagen och kvällen ägnades åt lektioner och träningar på flera ställen. Vädret var fint på kvällen så det gör det ännu roligare att undervisa!

Sköna semester!

I dag har jag haft en riktig semesterdag! Började med lite sovmorgon och lite pyssel inne. Åkte ner till betet och tömkörde Peppe. Jobbade med traven på volt, han orkar inte riktigt ännu få fram traven och i dag var det ganska lockande med polarna som gick i hagen ett stenkast bort... Tycker ändå att han kämpar på bra, men i bland önskar man att styrkan gick mycket fortare att bygga upp än vad det gör. Muskler, styrka och balans tar tid att bygga upp och träna, så det gäller att ha tålamod!
 
Sen blev det en jättemysig galopptur med Räkan. Sol, pigg häst, mysiga vägar och små träd att hoppa över, kan det bli bättre? Tog efter det en paus från hästarna och åkte upp på byn och fikade, vilket kändes som väldigt mycket semester!
 
Red sen upp Taggen till gården. Var meningen att jag skulle hoppa honom men han hade sparkat sig själv och var lite svullen och ett litet sår, så det blev till att kyla med vattenslangen i stället . Nu hoppas jag bara att det ska vara bra till torsdagens tävling, men det ser inte så farligt ut så det borde vara lugnt.
 
Avslutade dagens ridning med att rida ner Cornelis till betet, det blev ju våran första uteritt tillsammans. Malin följde med på Oliver som moraliskt stöd, och det gick verkligen jättebra. Känns som vi börjar bli kompisar nu jag och Cornelis, och han börjar förstå vad jag vill och han har landat lite. Tror det kommer bli kanonbra! Kvällen avslutades sedan på bästa sätt med grillning!
 
Räkan efter dagens ridpass!
 

Hovisdag!

I dag har det varit full fart hela dagen. Hovis har varit här och det var ju lite extra stökigt eftersom hästarna nu går på bete en bit bort. Började i alla fall med att rida hem Räkan, hon fick gå en liten extra sväng så vi i alla fall kunde trava och galoppera lite. Efter att hon var skodd så red jag ner henne och hem Taggen. Så nu har mina två, Oliver och Peppe fina fötter, och Peppe har fått framskor!
 
Efter skoningen åkte jag i väg för lite träningar, så resten av ridningen fick vänta till kvällen. Då hade jag bra hjälp av Linda. Hon hjälpte mig först så jag kunde rida lite på Cornelis här hemma. Han var lite spänd i början men sen kändes det jättebra, nu tror jag vi är redo för att börja rida ut lite och börja rida lite mer riktigt. Känns bra! Sedan red vi Taggen och Peppe ner till betet. Vi tog en extra liten sväng och tränade på bland annat på att styra runt buskar. Peppe var jätteduktig, jag kunde styra han som jag ville även fast Taggen gick åt andra håll. Riktigt nöjd med båda unghästarna i dag!
 
Taggen och Peppe nere på betet, bilden togs i torsdags.

Ridlägerhelg!

Sommarens första ridlägehelg är nu avklarad. Har haft ett två dagars "tant och gubb"läger hos Nylands Hästsportlag. Vi har haft otrolig tur med vädret, regn på lördagmorgon men innan vi hann börja så blev det uppehåll och i dag var även solen framme en hel del. Ryttarna har ridit två pass per dag, ett dressyr och ett markarbete-hoppning. Teori har vi också haft, om ridvägarnas hemligheter, att sätta mål, sitsen och om stöd på bettet. En salig blandning alltså! Det har gått bra för alla och inget strul på något av ridpassen.
 
I kväll hjälpte Malin mig så red jag Cornelis här hemma. Han var mycket mera avspänd i dag, vilket kändes jättebra! Sen red vi hem Peppe och Oliver från betet. Vi ska sko i morgon så då behöver hästarna komma hem en sväng. Även Peppe ska få på sig framskor, är det meningen, tror det kommer bli bra  för honom nu när ridturerna blir längre och i lite högre tempo.

RSS 2.0