Valborg!

Det är väl typiskt för sista april att det är kallt? I dag har det varit rätt fint på dagen men under eftermiddagen började det regna och blåsa, inte alls roligt att vara utepå kvällen så det blev nog ett lugnt firande på de flesta håll!
 
Jag började dagen med att arbeta Szum i töm. Måste säga att det känns stor skillnad på hans rygg, både innan jobbet (man ser på profilen på ryggen att den är helt annorlunda) och under tömkörningen. Ska bli roligt att rida honm sen och se om jag känner skillnad där med. Riktigt fin i ena galoppen i dag, och det var längesen! Sen red jag Stina på banan, Elise red samtidigt men till skillnad från tex. Szum så är det inget som Stina bryr sig om. Hon var pigg som vanligt men fin på slutet, när man får stödet i handen så ger hon en jättefin ridkänsla! Avslutade förmiddagspasset med Clarinette, henne longerade jag innan jag satt upp. Det är väl en fyra veckors sedan jag satt på henne sist och över två månader sedan hon sist reds. Men det var inga bekymmer utan jag kunda träna styrning runt hindren som stod på banan och trava några långsidor!
 
I samma veva som jag började med Clarinette så kom hovslagaren, hon började med Gandalf och sedan var det Tants tur att få nya dojor. Vi hittade för övrigt spåren efter hennes hovböld, den som trasslade för en dryg månad sen. Efter att hovis åkt hann jag med en liten kort paus innan Linda kom och red, Linda red en del hos mig i somras men har haft sämre med tid i vinter men nu gör vi ett nytt ryck. Linda red Tant och jag Midas så red vi ut en sväng. Det blev mycket trav i friskt tempo och Linda har nog träningvärk i morgon!
 
Jag hann även på Hammarn för att köpa foder och spån, på Ica för att handla mat och även baka en kaka och förbereda maten innan vi grillade vid halv sju. Nu är jag både mätt och trött efter en massa mat och några glas vin.
 
Molle i hagen i dag!

Onsdag!

Återigen en dag med full fart! Dagen började med att de kom och hämtade stoet som följde med Molle igår. När de hade åkt så red jag Traffe. Han var lite spänd och stum i början, säkert efter massagen igår, men han släppte bra i galoppen. Sen tömkörde jag Clarinette, hon skötte sig som en liten prinsessa och nu är jag suen att rida henne igen!
 
På eftermiddagen kom en tjej och provred Midas, jag red först och försökte visa lite och sedan provade hon. Midas var lite loj i dag men skötte sig annars i vanlig ordning. Några lektioner blev det sedan på kvällen, nu är jag sjukt trött så nu blir det sängen!
 
En bild från igår, Molle och hans mamma!
 
 

Hästmassage!

I dag har vi haft riktigt härligt vårväder, och det var efterlängtat!
 
Dagen började med att Ulrika som är massör var här och masserade mina hästar. Det var som vanligt väldigt intressant. Vi började med Szum, som jag ju har märkt har varit spänd i sin överlinje osh som därmed har jobbat lite mer sparsamt, och vi kan säga att jag hade rätt i min förmodan. han var rejält spänd, stum och öm i sin rygg. Framförallt från manken till korset, jämnt på båda sidor och inget specifikt som kan ge en ide om varför det uppkommit. Antagligen har han gått och spänt sig på något vis. Han njöt inte så mycket av sin massage utan det kröp i kroppen på honom och han ville mest därifrån. Sen Traffes tur, han gillade behandlingen betydligt mer och stod mest och gäspade, han var betydligt bättre i kroppen än när hon masserade honom förra gången. Tant fick avsluta och hon var fin utan problem i hela kroppen utom en muskel på baksidan av häger bakben. Troligen är det den muskeln som hon hade gjort något med i samband med hovbölden, den ska jag nu massera och linimentera.
 
När Ulrika hade åkt så fick jag annat besök, nämligen en ny häst! Molle är en tvåårig basjkirhingst som ska vara här för hantering, kastrering och unghästträning. I dag hade han sin mamms med sig som moraliskt stöd men hon åker till nytt hem i morgon så då börjar verklighetern för honom!
 
Jag red lite sen, först Midas som jag red ut en sväng med i det härliga vädret. Sen Stina som fick jobba på banan, hon var väldigt pigg och laddad i dag men släppte efter en stund och var så fin på sluitet. Vi jobbade mycket med att hon skulle följa innertygeln, så mycket vändningar och volter. Avslutade med Clarinette som nu är bra i sin hovböld och som jag longerade lite. 
 
Nu i kväll har jag varit och hämtat en vägtrumma som jag inhandlat, kan var bra att ha, nu väntar lite fika och sen sängen. I natt klockan 4.00 började min brandvarnare att pipa eftersom batteriet var slut, i natt hoppas jag på att få sova ostört!

Seg i dag!

Fy vad seg jag var i morse, och egentligen hela dagen, men det är väl inte så konstigt efter en så intensiv helg!
 
Efter jobbet så fick Traffe gå galoppprogrammet i lina, han var väldigt busig och okoncentrerad vilket nog egentligen var ganska bra för han har varit lite seg på slutet. Sen kom grannen hit och körde Stina medan jag filmade. Det är en tjej som är intresserad men som även ville ha körfilm! Sen blev det i vanlig ordning lite fika och prat, nu ska jag försöka ladda inför i morgon som också kommer bli en intensiv och intressant dag!

Krafftsamlingen!

Jag har haft en fantastisk dag på Strömsholm! Sett otroligt fina hästar, bra ridning och ännu fler otroligt fina hästar! 
 
Krafftsamlingen är en dag för svensk avel. På förmiddagen var det föreläsningar bland annat om utfodring av unghästar, och paneldebatt om svensk sporthästavel, i panelen satt bland annat Jens Fredriksson, Tinne Wilhelmsson Silven och Frenk Jesper. Eftermiddagen tillbringades i ridhuset med clinic, först med dressyrhästar och Tinne och Frenk, både unghästar och Grand Prixutbildad. Sen hade Jens mfl en löshoppningsclinic med mycket råd om visning på treårstest. Dagen avslutades med hingstvisning, vi såg säkert 20-25 hingstar! De flesta såklart fantastiskt fina, speciellt dressyrhästarna imponerade på mig. Om jag ska säga någon spontant så Van Vivaldi (dressyr), St Erik (dressyr) och Contant Q (hopp), men jag kan ha glömt någon nu i tröttheten! 
 
Hemma var jag vid midnatt,  då var det bara att ta in hästarna och nu ligger jag i sängen, orkade inte ens starta datorn utan det fick bli mobilblogg. I morgon Ica igen och jag lär vara trött, men oj så inspirerad jag är nu! Jag tycker det är viktigt att försöka komma i väg på dånt här för stt få inspiration och följa med i utvecklingen!
 
Vår på Strömsholm!
 
 Från foderföreläsningen! Intressant om unghästars behov!
 
Och från clinicen!

Lång lördag!

Blev en lång och kall dag i dag! Först var jag funktionär på klubbens ponnyhopptävling, jag stod på framhoppningen. Det var enormt många starter,  tex ca 75 starter i LC! Helt otroligt!  Även om det är roligt med så många starter så blir det utdraget,  jag åkte efter tre klasser och ändå hade hela dagen gått! Räknade ut att jag hade hunnit se runt 100 olika ponnyer, väldigt intressant! Många fina ponnyer, både talangfulla och välridna, men det jag reagerade mest på är vad ryttarnas medhjälpare säger till dom inne på framhoppningen. Kan säga att alla är inte så pedagogiska!
 
Sen var det bara ett snabbt race hem, fylla vatten till hästarna, förbereda intaget och duscha innan jag satte mig i bilen och körde söderut. Nu många mil och några timmar senare så ligger jag i sängen på.en gästgivaregård i Kolbäck. I morgon väntar en heldag på Strömsholm med föreläsningar, clinic och hingstvisning! Det blev sent innan jag kom fram och det har varit en lång dag så nu är det god natt som gäller!

Fredagsaktiviteter!

I dag har det varit full aktivitet här efter jobbet. Först hoppade jag Traffe, vi provade att hoppa lite enkla och låga linjer. Det kändes rätt okej, även om jag satt lite löst när han i sista sekund bestämde sig för att inte hoppa oxern... Och dessutom två gånger samma sak, han bjöd på hindret och sen kastade sig i väg! Men sen gick resten utan problem. Även Midas fick hoppa lite och där är det ingen tvekan på hindren! Han hoppade glatt och fintöver samma hinder och samma höjder som jag ridit med Traffe!
 
Sen red jag Stina och Peter filmade, tanken var att få till film för försäljningen. Det är lite knepigt att rida när man vet att någon filmar hela tiden och man vill att det ska gå så bra som möjligt. Hon var lite taggad i början men släppte sedan, av filmerna att döma så ser det bättre ut än det känns. Hon kommer verkligen bli fin!
 
Stina! 
 
 

Less på blåsvädret!

Nu börjar jag bli less på det här skitvädret och blåsandet! Visst det torkar bra, så här torrt brukar jag inte ha i hagarna i april, men det får ju vara någon måtta på det! I dag har det blåst och snöat om vartannat hela dagen, visserligen har jag varit inne på Ica hela dagen men ändå...
 
Det var fortfarande lite busväder när jag kom hem och jag fick styra om mina ridplaner lite. Men jag arbetade i alla fall Szum i töm, han var både laddad och riktigt fin. Det börjar kännas som han är på gång tillbaka som han brukar vara! Sen red jag Tant, hon fick jobba lite lätt på banan för att jobba igenom kroppen lite efter tisdagens träning. Vi jobbade mot låg och rund form, och hon kändes riktigt fin utom vänster galoppen som kändes lite kantig. På tisdag ska mina hästar få massage och det tror jag kommer bli jättebra, sen hoppas jag att alla är i topptrim igen! Nu hoppas jag att vädret är lite bättre i morgonkväll så jag kan rida ännu lite mer då!

Mer aprilväder!

Inte alls samma fina väderi dag som vi hade igår. Sommarkänslan från igår var i dag utbytt mot riktigt aprilväder, rejäl blåst på morgonen, och bitvis under dagen, sen mulet och regn växlat med korta stunder sol. Omväxlande men det är väl så aprilväder ska vara?
 
Jag var inne och pyusslade med annat på förmiddagen när det blåste som värst. Sen fick jag balar utkörda i hagarna och det är ju alltid lite pyssel i samband med det, plast ska av och tas rätt på och delar av hagarna ska stängslas av (vi lägger in två balar åt gången i varje hage). När det var klart så red jag först Midas på banan, vi trimmade lite dressyr och lade mycket jobb på galopparbetet i dag, han var lite okoncentrerad i början men det blev bättre.
 
Sen red ajg Szum lite på banan, Elise red samtidigt och det harju varit ett problem att rida Szum med andra på banan, han har då mest velat backa in i de andra hästarna och varit helt fokuserade på dom i stället för mig. I dag gick det bra och han jobbade på bra, jag avslutade innan han spände till och laddade upp sig. Det har ju varit problem nu  att han har blivit överladdad och spänd en bit in i passet och sen exploderat, att ahn varit väldigt spänd i överlinjen tror jag har varit orsaken, nu är han bättre i musklerna men rids ännu försiktigt. Sen avslutade jag med att jobba Stina i töm, även om jag skulle önska att hon var lite lägre och längre i formen så blir hon väldigt fin när hon slappnar av och borde kunna bli en riktigt rolig häst att dressyra med!
 
På kvällen var jag i väg på lektioner och tömkörde en ponny, även om det kom lite regn så var det betydligt bättre än förra veckan när jag var genomblöt!
 
Jag glömde visst att lägga in två bilder igår!
Traffe tömkörs!
 
 Och i hagen efteråt...
 

Sol!!!

Äntligen sol och vindstilla! Riktig vårkänsla i dag och man nästan hörde hur gräset växte, första myggorna hörde jag också...
 
Dagen började med att grannen kom och slog på Tants tappsko. Sen drog jag igång med hästarna. Först ut var Stina somjag red på banan. Fokus låg bara på att få henne avspänd och lösgjord, mycket volter och åttor för att få henne att börja böja sig i sidorna. Sen kom Elise och vi red ut med Gandalf och Midas. På bortvägen blev det mycket trav och sen skrittade vi hem och det var nog bra för Midas blev väldigt svettig i det varma vädret, han har ju ganska mycket päls kvar ännu. På eftermiddagen jobbade jag både Szum och Trafalgar i töm. Szum fick jobba en del i galopp och gjorde det väldigt bra. Med Traffe konstaerade ajg att jag nu kommit dit att jag jobbar honom lika bra uppsuttet somi töm, tidigare har han alltid varit finare i töm än näör jag rider men nu är det inte så längre!
 
Efter middag så åkte ajg och Tant på hoppträning. På vägen dit stannade vi och lämnade in bokföringen för bokslut. Det gäller att utnyttja tillfället så man slipper åka något i onödan! Hoppträningen var på utebanan och Tant som inte fått hoppa på länge var verkligen glad och laddad! Vi hoppade bana och linjer, jag och Tant hoppade bara lågt eftersom hon inte gjort så mycket men det kändes bra även om det gick lite fort emellanåt. Huvudsaken är att hon känns fräsch och det gjorde hon verkligen!

Måndag!

I dag har det varit fint väder med sol, satt ute på lunchen och det var så härligt! Tyvärr hade det mulnat på och börjat blåsa igen när jag kom hem från jobbet.
 
Planen var att rida ut med Tant men då hon hade tappat en baksko så fick hon gå ett lätt, lösgörande pass på banan i stället. Där är underlaget mjukare och därmed lämpligare när man drullat bort en sko, hon kändes fin i alla fall. Sen fick Midas gå ett pass i töm. Han fick trava över bommar med ltie längre avstånd så han fick sträcka på traven blandat med att han fick jobba på små volter. Blev ett bra jobb för honom. Nu ska jag fixa det sista inför bokslutet och deklarationen!

Mera storm!

Men kan ni gissa -det är stormbyar i dag med! :(
 
Började dagen med att köra tillbaka Stian till Sundsvall, så roligt att ha henne på besök bara tråkigt att det gick så snabbt. Sen var det bara att åka raka vägen till Ica och jobba. Efter jobbet var planen att rida men att det blåste lite väl mycket blev jag varse fort, för på hemväg låg ett träd över vägen så det var bara att invänta att markägaren kom och sågade bort det! Sen när jag kom hem var Midas höpåse, med hö i, bortblåst, soptunnan hade vält och det låg grejer över helagådeden. Midas höpåse hittade jag aldrig, så han fick annat hö i stället!
 
Kändes inte så lämpligt att rida utan i stället bokförde ja glite, åt middag, tog in hästarna och åkte till Chokladen. Hon är så duktig min lilla chokladhäst! Fast hon inte är så mycket gjord med så stod hon lugnt ensam inne, jag borstade henne lös i boxen ,ledde ut henne på gången och så mätte vi henne, 142 cm hög! Jag är väldigt nöjd med min lilla pålla! Nu har jag tittat på Väldscupsfinalen i hoppningen samtidigt som jag klistrat in verifikationer i pärm men nu börjar jag bli trött så det blir nog snart sängen!

Finbesök!

I dag ahr jag finbesök av Stina från Norrköping! Vi pluggade i hop när jag läste till ridlärare och jag har varit nere hos henne flera gånger genom åren men det här är första gången hon är här! Så roligt!
 
Jag började dagen med att rida Traffe, han fick i dag galoppera över bom och även hoppa lite studs på böjt spår. Vi provade lite studs på volt på träningen i tisdags och hade då lite problem i vänster varv, så jag tyckte det var något att träna på. I dag gick det mycket bättre och efter några försök fungerade det även bra i vänster varv, hade överlag en jättebra känsla i dag! Sen fick Midas trimma lite dressyr. I dag provade vi lite förvänd galopp! Bara enkelt med stora, mjuka bågar där han fick hålla galoppen och sen provade vi även att vända över banan. När jag började med Midas i höstas så var han väldigt ojämn mellan varven men nu upplever jag det inte alls på samma sätt i vanliga fall men i den förvända galoppen var det verkligen stor skillnad mellan varven. I vänster galopp kunde jag vända över banan oc h behålla galoppen stadigt och fint, i höger galopp fick vi hålla oss till stora, enkla bågar. Men jag tror om vi fortsätter träna på detta så kommer vi stärka upp honom ytterligare!
 
Sen åt jag lite pannkakaor till lunch innan jag åkte till Sundsvall för att hämta Stina. Sen har resten av dagen gått åt till att titt apå hästarna, gården och omgivningarna. Jag arbetade även Szum lite i töm så att Stina skulle få se honom lite in action också. Nu i kväll har vi ätit tacos, som vi alltid gör när vi träffas, och surrat ännu mer. I morgon bitti ska jag köra ner henne till Suyndsvall igen, innan jobbewt, som vanligt när vi träffas är det intensivt men så är våra liv!

Fredagsridning!

I dag började jag dagen med att rida Szum innan jobbet. Det är nästan en och halv vecka sen jag satt på honom sist eftersom han ju är spänd i sin överlinje, jag tycker ju att han blivit bättre så därför tyckte jag att det var dags igen. Men precis i början var han spänd, stod emot och kändes stum i ryggen. Jag jobbade lösgörande med vändningar och sidvärts, mest i skritt, och efter en dtund kändes han mycket bättre och ryggmusklerna var mjukare efteråt. 
 
Kommer ni i håg Pålstina som var här i somras? Under tiden som jag var på jobbet så kom hon hit igen, hon ska säljas och ska va här på lite trimning inför det. Grannen körde hit henne, det låter ju inte så ovanligt men han körde henne inte i transporten utan med vagn! Hon fick dubbeljobba lite för jag red lite på henne på kvällen också,  eventuellt kommer det några tedan i helgen och tittar på henne och då ville jag ha testat lite innan. 
 
Med tanke på att hon inte är riden under vintern, men körd, så tycker jag att det gick oväntat bra. Vi kan väl behöva några gånger att trimma ihop oss men annars är jag nöjd. Hon kändes rätt fin i formen, vi travade bommar och fick även till galoppen! Hon borde vara lättsåld tycker jag då hon är lättsam och trevlig!
 
Trötta damer som tog sovmorgon i morse!  Clarinette och Räkan!
 
Stina innan dagens ridpass!

Och ännu mera aprilväder!

Dagens aprilväder bestod av fint väder på morgonen sen mulnande och blåst. På väg till kvällens lektioner började det regna och snöa, och fortfarande blåst så jag var helt genomblöt och jättekall! Sen avslutades kvällen med helt vindstilla och klar himmel! 
 
Jag var inne och städade på förmiddagen innan jag gick ut och red. Först red jag Tant, jag har inte ridit henne på banan på mer än en månad så tro att jag blev förvånad när hon var fantastiskt fin! Trodde nog att hon skulle vara tjafsig och stel men jag fick en fin ridkänsla. Vi passade på att trava lite bommar, galoppera över upphöjd bom och till Tants stora glädje fick hon även hoppa lite studs. 
 
Sen red jag Traffe, han var lite stum efter träningen i tisdags och även lite spänd av blåsten. Med honom jobbade jag bara enkelt med att rida framåt och försöka få honom lång och låg. Efter en kort fika till lunch så fick även Midas gå ett pass på banan. Även han fick trava och galoppera över bommar och hoppa studs. Tror inte att han har hoppat studs förut men det gjorde han utan svårigheter och då stod de på böjt spår så alltså lite svårare än vanligt. Avslutade med att longera Szum, även han över bommar och studs. För att säga det i milda ord så är han ju inte så rädd om sig! Det är som om han bara han hålla koncentrationen ett par gånger sen far bommarna åt alla håll, det är precis lika när han travar bommar. De första gångerna är han fokuserad och lyfter benen men sen blir det lika mycket hopp, skutt, galopp och tramp på bommarna. Ja, ja nu har han ju fått prova på lite studs i alla fall! 
 
Sen på kvällen hade jag ju mina lektioner, det var inte så många som red i kväll men det kanske var bra eftersom jag var genomblöt redan efter en kvart!

Mer aprilväder!

Aprilväder i dag med, men vad annat kan man räkna med så här års? Snö på marken i morse, stundtals varmt i solen men däremellan mulet och kyligt och även någon regnskur.
 
På förmiddagen, när det var rätt fint väder, var jag inne och skrev fakturor. Sånt som måste göras, oavsett hur kul det är. Sen tog jag Szum i töm. Han har vilat några dagar och såg bättre ut i töm än han gjort på länge, dessutom känns han mjukare i sina muskler på överlinjen och jag tycker att han släppte bra över ryggen på slutet. Sen kom Alida och vi red ut med Tant och Midas. Det blev en mysig tur på mjuka grusvägar i solen  (i alla fall delvis i solen), Alida åker i morgon till USA i en månad så vi hade mycket att prata om!
 
På kvällen åkte jag och grannen till Sollefteå där veterinärerna hade föreläsning om bland annat fång, parasiter, EMS och PPID. Intressant och lärorikt även om jag nog hade önskat att det var lite mer djupgående.

Aprilväder?

Även i dag har det blåst lite, men inte alls så mycket som det gjort de andra dagarna. I stället snöar det nu i kväll, vad då aprilväder?
 
Jag har haft hovis här i dag så nu har Szum och Traffe nya skor och Räkan är verkad. Med Traffe har vi provat nya bakskor som är lite bredare för att ge honom lite mer stöd och ändra steget lite under hans uppbyggnad. Vi får se om det märks någon skillnad. Fika och en massa hästprat blev det också som vanligt!
 
Sen red jag först Midas på banan, gårdagens longering gjorde nog susen med överskottsenergin för i dag var han koncentrerad och fin! Sen fivk även Tant gå ut en sväng, hon känns helt som vanligt nu och i dag gjorde hon galoppombyten i vart och varannat steg så då vet jag att hon är sig själv igen! 
 
På kvällen åkte jag med Traffe på hoppträning igen. Tyckte det kändes lite sådär på framridningen men själva hoppningen gick verkligen jättebra i dag och inga sånna där tokryck som han provade lite med sist! Tror det här kommer bli bra med lite mer träning! Nu ska ajg sova och ladda för ytterligare en hästdag i morgon!

Och så blåser det igen!

Kan ni gissa dagens väder? Rätt svar; blåst igen!! Jag är rätt less på det men måste erkänna att det torkar upp rätt bra i alla fall!
 
Jag longerade Midas efter jobbet. Det var en ganska bra plan för han var väldigt laddad och fick nu möjlighet att springa bort lite överskottsenergi. Resten av kvällen har jag suttit vid datorn och slipat på mina meriter, jag är lite sugen på att söka en utbildning och behöver då sammanställa mina erfarenheter och skriva ett personligt brev, inte alls så lätt som det låter! Men nu får jag nog ge mig för i kväll, i morgon kommer hovis och då hoppas jag på mindre blåst!

Hingstpremiering!

I morse var jag tidigt i  stallet och släppte ut hästarna för sedan åkte jag och Peter upp till Wången och hingstpremiering! Det har alltså redan gått ett år sedan jag visade Midas på avelsvärderingen, i dag var jag bara där som besökare och det var rätt skönt att slippa vara nervös!
 
Midas ägare var där och visade en av sina uppfödningar, det gick väldigt bra för den blev godkänd och fick 40 poäng! Det är bra! Annars har jag sett massor av fina hästar och träffat en massa hästfolk. Jag tror varenda liten gammal hästkarl i Jämtland hade letat sig dit, tyvärr var vädret inte så strålande utan det var blötsnö och allt var blött och geggigt. 
 
Hemma igen så var inte ridsuget på topp men eftersom regnet (hemma var det regn i stället för snö) hade lugnat sig så tog jag en tur med Tant. Sen blev det en sen middag och nu är det nog bara att sova som fattas!
 
Tyvärr blev det inte så många bra bilder på den godkända basjkirhingsten. När han var inne på exteriörbedömningen så hade jag ägarnas kamera och fotade och när sedan kritiken lästes upp så var detta det bästa jag fick till.
 
Gasper, 40 poäng!
 
Det var många fina bruksnordisar där. Detta var egentligen inte min favorit, även om den såklart är helt underbar, men kolla in den här manen. Tänk att borsta igenom den efter ett lerbad!
 
 
Och så en bild sen förra årets premiering på mig och Midas!
 

Härliga lördag!

Härligt vårväder i dag, visserligen lite blåst på eftermiddagen men inte alls som de sista dagarna. Jag har kunnat ha lektioner i bara ridbyxor, alltså inga överdragsbyxor eller långkalsonger, för första gången för i år!
 
Men jag började dagen med att åka med Traffe på dressyrträning! Vi red för Ingrid och det var första gången med Traffe, han skötte sig super och gick riktigt bra! När han galopperar så avspänt som han gjorde i dag så skulle jag kunna galoppera hur länge som helst! 
 
Sen hem, ut med hästen i hagen och av med släpet från bilen, en snabb och enkel lunch och sedan i väg igen på lektioner. Nu är jag hemma igen och håller på med middagen, sen ska hästarna in innan det blir en ledig kväll!
 
Traffe innan dagens träning!
 
 

Och ännu lite mer blåst!

Det har varit samma upplägg på vädret idag, ganska lugnt och fint i morse men full blåst när jag kom hem från jobbet. 
 
Jag red Midas på banan, tyckte inte att det kunde hända så mycket där men jag hade inte ens hunnit skritta ett helt varv på banan innan det brakade till. Så klart blev Midas lite rädd och när jag sedan vänder mig om så har alla hinderstöden blåst omkull och detta precis bakom oss! Kanske inte så konstigt att han hoppade till! Resten av passet gick utan incidenter, Midas höll koncentrationen trots vädret och han var riktigt fin på slutet!
 
Resten av kvällen ägnades åt fika och surr! Peter har fyllt år i veckan så vi bjöd på tårta och kaffe.

Mera blåst!

I morse var det så fint ute och alldels vindstilla, men innan jag hade kommit från jobbet så hade det börja blåsa ordentligt igen!
 
Men jag bestämde mig för att försöka aktivera hästarna ändå. Först fick Traffe gå galopprogrammet i lina, och sen fick Szum och Midas arbeta i töm. Szum var nättre i töm än han varit på flera veckor, tycker ju att jag har haft lite svårt att komma åt honom och få honom i den form jag vill men i dag kändes det bättre. Det gick bra med Midas också, med honom jobbade jag mycket med eftergiften i innersidan.
 
Nu var planen att baka en kaka till i morgon men tyvärr saknade jag en viktig ingridiens. Så är det mär man ska vara duktig och förbereda. Får hitta på något annat att pyssla med i stället! 

Inställt pga storm!

Jäklar vad det har blåst i dag! Först hela natten så det knappt gått att sova och sedan hela dagen fram till kvällen! Bara att få ut hästarna i hagarna i morse var ett litet äventyr så jag ställde in all ridnig här hemma och de lektioner jag skulle ha.
 
I stället har jag ägnat mig åt annnat skoj. Som att sortera verifikationer, tömma sadelkammaren på smutstvätt, tvättat en massa hästgrejer, varit och köpt färg samt hämtat en spis som jag fått. Färgen och spisen är till lägerhuset som jag har tänkt fräscha upp lite, men tyvärr visade sig spisen var 3 cm för bed! En liten miss i planeringen...

Vanlig tisdag!

Tisdag, vardag igen och en heldag hemma -så skönt!
 
Jag började med att rida Traffe, då hade jag reda hunnit få nya höbalar inkörda i hagarna och hunnit pyssla lite inne. Traffe fick gå lite över bommar i både trav och galopp, vi red bland annat över två bommar med 12 meter mellan där vi red på tre galoppsprång. Han kändes jättefin i dag och vi avslutade med några språng över ett litet kryss, min pkan för honom nu är att jag ska hoppa ofta men lågt, lite och enkelt. Sen red jag och Midas ut en sväng, det blåste ganska rejält och han var pigg och laddad!
 
Efter en lunchfika så tog jag Clarinette. Hon fick repetera uppsittning eftersom det var mer än en månad sen sist jag satt på henne. Hon mindes exakt och var inte speciellt brydd, tvärtom tyckte ho nog att det var lite tråkigt så hon ägnade mer tid åt att undersöka pallen än att åt mig. Avslutade ridingen med en lugn tur med Tant som i dag kändes precis som vanligt igen!
 
I kväll har jag och en kompis varit hosgrannen med blåbärspaj, det blev en massa prat om övernaturliga saker, medium och följeslagare och i vanlig ordning sent. Nu ska jag sova och ladda om inför morgondagen!
 
Traffe innan ridningen! 
 
Det har hänt lite med kroppen på honom! 

Annandag påsk!

Haft samma upplägg i dag som tidigare i påsk,  några timmar på Ica och resten häst. Började med att rida Szum på banan, i dag med fokus på låg form. Sen var det Ica i några timmar, där var det fullt race från öppning men sen tvärlugnt sista timmarna. 
 
Efter jobbet red jag ut med Tant, lugn tur men hon kändes rätt bra. Sen red jag även lite dressyr på Midas innan jag gjorde kväll och åt middag. Även om det har varit en bra påsk så blir det skönt med vardag igen!

Påskdagen!

Påskdagen har varit en bra dag!
 
Jag och Midas utnyttjade morgonsolen och red en sväng innan jobbet. Det var lite kyligt men blev genast skönare när solen var framme. Vi red till en stor vändplan där vi jobbade lite med volter innan vi red hem igen. 
 
Efter några få timmar på jobbet, vi lyckades sälja lite i dag med trots att så mycket var slut,  så var det bara att lasta in Clarinette i släpet och åka på löshoppning. Förutom Clarinette så löshoppade vi även en 4 åring, båda hästarna skötte sig fint och hoppade bra. Innan vi åkte hem så tömkörde grannen Clarinette så nu borde hon vara trött i åtminstone en vecka!
 
Nu är hästarna inne och middag äten, nu blir det nog tv resten av kvällen. 

Påskafton!

Påskrusch på Ica, riktigt mycket folk och vi har sålt slut på både påskmust och grädde.
 
Hemma igen så red jag Szum. I dag kunde vi göra lite fattningar, utan problem. Men när han kommer upp till  i formen blir han superladdad och till slut exploderar han.  Detta gar blivit ett mönster men jag har lite idéer om bpde orsak och lösningar, får se om jag får till det.  Sen fick Traffe gå galoppprogrammet i lina, det var några veckor sen vi gjorde det sist men jäklar vad fin han börjar bli! Syns stor skillnad på honom,  både i kroppen, rörelsemönster och hur han är.
 
I kväll har vi grillat och druckit lite vin, nu blir det sängen och i morgon  Ica igen!

Långfredagen!

Lång dag på ridbanan i dag, men det passar ju bra så här på långfredagen! 
 
Jag har haft hoppkurs i dag, visserligen halvkyligt i blåst och molnigt men det var ju snö och is för bara någon dag sen så man får vara nöjd trots att det var blött och skitigt. På förmiddagen red de markarbete med galoppbommar, små kryss och många volter, det svåraste var nog att trava över bommarna när hästarna hade taggat i gång!
 
Vi hade teori om våruppladdning där jag pratade om att checka av hästens status, vårträning, vitaminer, hull, muskler och annat viktigt. På eftermiddagen var det hoppning, mycket fokus på att kunna kontrollera galoppsprången och att kunna hoppa ur lite kortare galopp. Vi avslutade som vanligt med fika, det är viktigt med fika när det är kurs. Sen red jag en häst åt en kund innan jag åkte hem. Då var jag både frusen och trött så det blev inget mer gjort än att hag åt middag,  bakade en kaka och tog in hästarna.  I morgon Ica igen!

Skärtorsdagen!

Skärtorsdagen är en stor handlingsdag men det har ändå varit rätt avspänt på jobbet. 
 
Efter jobbet så red jag Traffe, han var kanske lite stum efter tisdagens träning men bjöd ändå på en fin ridkänsla. Vi travade över bommar, rullade i galopp över bom och avslutade med att hoppa ett litet kryss. Typiskt bra jobb för honom! Sen red jag även Midas på banan i dag igen. Igår var han lite stretig i början och jag ville känna om det var någon skillnad i dag. Och han var mer med på noterna i dag, även han fick jobba med bom och avsluta med att hoppa några språng. När jag travade ner honom var han så loss och fin, hoppning av låga hinder är verkligen lösgörande. Bra uppladdning inför morgondagens hoppkurs!

1:a april!

Första april i dag och massor av aprilskämt på sociala medier! Bäst gillade jag det som handlade om att Strömsholm och Flyinge skulle läggas ner och all verksamhet flyttas till Wången. Tänk om det hade varit sanning, vilken dröm för hästnorrland!
 
Jag har haft en soft dag här hemma, dessutom i strålande sol. På förmiddagen kom Elise och vi skrittade ut med Gandalf och Tant, otroligt skönt i det fina vädret! Sen fick Szum jogga lite i töm på banan, han är lite spänd i musklerna på överlinjen så det blir nog lite mer tömjobb framöver. En snabbfika innanjag red Midas på banan. Han hade lite överskottsenergi i dag med så jag fick jobba lite innan han var loss och avspänd, underlaget var riktigt bra och vi kunde till och med galopparbeta lite! Avslutade hästarna med att longera Clarinette. Honhar ju haft tre veckors vila och det verkar ha gjort henne gott, hon var verkligen sugen att börja jobba igen och var fokuserad och arbetsvillig!
 
Resten av eftermiddagen ägnades åt annat roligt som att fixa påskris, fika på byn och lite surr. Nu har jag jobbat med lite planering och annat pyssel och nu är det dags att ta in hästar och täcka de som går ute, alla hästar har fått vara täckeslösa i solen i dag! 

Hoppkurs Långfredagen!

Här kommer tidsschemat inför fredagens hoppkurs hos Nylands Hästsportlag!
 
 9.45 Samling
10.00 Ridning grupp 1 Markarbete
11.00 Ridning grupp 2 Markarbete
12.15 Lunch
13.00 Teori: Uppladdning inför sommarsäsongen!
14.00 Ridning grupp 1 Hoppning
15.00- Ridning grupp 2 Hoppning
16.15
16.30 Fika och avslutning!
 
Grupp 1:
Elin O
Angela
Anna
 
Grupp 2:
Elin M
Malin
Malvina
Matilda 
Linda/Isabell
 
Vi anpassar ridningen efter underlaget men hoppas såklart på avtinad, mjuk och hyfsat torr ridbana! Vill ni som kommer med hästar ha tillgång till box, hage eller ta in hästarna i stallet så kontakta Gunnel! Ni får fakturas på kursavgiften.
 
Egen lunch medtages, fika delar vi upp enligt nedanstående:
Angela och Elin O. Lite frukt
Anna och Malvina: Bröd
Matilda och Malin: Pålägg
Elin M, Linda och Isabell: Fikabröd
Nilla: Dryck
 
Vi ses på fredag och håller tummarna för ett fint påskväder!
 
 

RSS 2.0