Valborg!

Klassiskt valborgsväder, kallt och omgångar med snöfall!
 
Det har varit bra fart på Ica i dag, inte så oväntat men man blir ju trött ändå! Hem, middag och sen till stallet. Medan jag väntade på att Nisse skulle komma och köra in balen som vi jävlades med igår så började jag fixa staketet på sommarhagarna på gården. Långt i från klart men i alla fall en början och just nu känns bete rätt långt bort.
 
När balarna var utkörda så tog jag Chokladen i töm innan nattning av hästarna och så kopplade jag på transporten. Nu sova och ladda för ny spännande dag i morgon!
 
 

Såklart att det jävlas!

Visst brukar det vara kallt runt Valborg? Jag längtar efter lite vårvärme nu och grästillväxt!
 
Igår började jag med att fixa i ordning en torrare hage åt Wasabi och Bea. Sen tog jag först Zippin i töm, sist betedde hon sig lite konstigt och jag misstänkte att hon vurpat i hagen, men igår hittade jag att en hovböld gått ut så det var nog den som spökade. Igår såg hon ut precis som vanligt! Jag red även Grå som också kändes bra.
 
Wasabi är nog lite trött i huvudet efter helgen. I onsdags var hon så lugn att göra i ordning men igår var hon stökig. Jag longerade först och fick till riktigt bra galopp men när jag skulle sitta upp så kändes hon mest trött, less och ofokuserad. Så vi red bara lite kort och lugnt, över och runt lite bommar. Sen släppte jag henne och Bea i den nya hagen och då såg hon inte så trött ut... Avslutade med att göra bakbromsträning med Lemonaden.
 
Slet med att få på transporten och ta ut mellanvägg, det är verkligen en dum konstruktion! Sen middag och i väg på lektioner. Hämtade även en höbal, och när jag kom hem med den så jävlades det ordentligt. Kunde inte i leran backa upp transporten mot hagen, så jag och Nisse rullade ut den och så skulle Nisse köra in den med min lilla traktor. Då orkar inte traktorn med balen utan tappar styrningen! Så nu ligger baken där på gården och skäms! Så klart fick vi jävlas med att få dit mellan äggen igen... Jag hatar att jävlas, speciellt i mörkret på kvällen....
 
Jag har även gjort bokstäver till ridbanan av blomhinkar från Ica och silvertejp, de satte jag upp igår
 
Wasabi efter ridningen, så fin!
 
Bea och Wasabi i ny hage!
 
Helt plötsligt hade Wasabi mycket energi!
 
Bea längst fram, de är ganska lika varandra med täcke på! 

Mer aprilväder!

Aprilväder i dag med! I morse rätt fint och när jag red upp Clarinett till ridbanan så hann jag tänka att det nog skulle bli bättre väder än prognosen sagt, efter att ha skrittat två varv på banan så var vi mitt i en hagelskur med blåst och underlaget vitt! Såklart var allt över igen innan jag ridit klart!
 
Jag började hos Nisse med att släppa ut ett par hästar och mata här innan jag fortsatte hos mig. Först tog jag Wasabi i töm, hon börjar bli fin i trav jobbet men orkar dåligt i galoppen. Det blir mycket korsgalopp och hon fixar typ ett halvt varv i bra galopp på volten. Men det kommer nog! Och sedan red jag dressyr med Clarinett, blev ju ett struligt ridpass sist så jag ville fortsätta från det. Och Clarinett kändes fin, och jag tycker att vi får mer och mer kläm på galoppen!
 
Sen fika och i väg till jobbet. Efter jobbet så åkte jag direkt och hade en lektion innan nattning av hästarna och nu tidig kväll. Jag har varit sjukt trött i dag men det har nästan alla på jobbet varit i dag...
 
Wasabi på banan!
 
 

Aprilväder!

Inget förvånande med aprilväder i april men lite less blir man när det ena sekunden är rätt fint, vindstilla och lite sol för att sen börja tokhagla och blåsa. Inte bara en gång utan upprepade gånger hela dagen!
 
Jag började med att mocka en lösdrift och förbereda för hagbyte för några hästar. Sen red jag Zippin först men hon kändes lite knepigare än vanligt, misstänker att hon gjort något i hagen. Förutom att hon var surare än vanligt så kickade hon bakut och bytte galopp när jag longerade, och när jag sedan satt upp så kändes hon lite snedare än vanligt. Så väldigt lugnt i dag, vila i morgon och sen titta på henne i töm. Bytte i alla fall hage på henne och hennes kompisar, och när de studsade runt såg hon i alla fall fräsch ut.
 
Red dressyr med Chokladen och Lemonaden, i växlande väder, och tog Grå i töm och hon såg bättre ut än hon kändes sist. Sen gjorde jag pizza till middag och åkte i väg på lektioner, vilket även innebar lite tömjobb och inridningsjobb också. Nu är hästarna i två stall nattade och jag har bokfört lite så dags att sova!
 
 
Szum med vänner i ny hage! 
 
Så här såg det mest ut, en massa bus! 
 
 
Lemonaden mitt i en hagelskur!
 
Och 20 minuter senare :
Verkligen omväxlande väder! 

Måndagmorgon!

Även om måndagmorgon brukar vara rätt segt så finns det de som är bättre än andra!
 
Igår morse var det faktiskt lite mindre blåst och sol, inte så varmt men bara det att det blåste mindre var en vinst! Jag jobbade Lemonaden i töm i en av sommarhagarna, hon var betydligt mer cool och fokuserad än sin storasyster var i helgen när jag tog henne där. Blev ett bra pass innan jag åkte på jobbet.
 
Efter jobbet och snabb middag så försökte jag dressyra lite på Clarinett. Redan när vi skrittade fram satt jag löst då hon var rätt laddas och kompisarna i hagen studsade runt. Sen när vi hunnit jobba lite kom Nisse och skulle köra balar så då fick jag göra paus och öppna hagen. Red lite galoppjobb efteråt, fokuset var bättre än väntat men blev ju inget superpass.
 
Lemonaden jobbar på!
 
Saknas lite grönska i sommarhagen! 

På löshoppningsäventyr!

När ska det sluta blåsa? Ordentligt blåst även igår! Men jag hade tagit ledigt från jobbet för att åka på äventyr med Wasabi!
 
Först jobbade jag Zippin i töm, stona i hagen bredvid var som popcorn i blåsten och busade runt, som tur var brydde sig inte Zippin så mycket om det utan höll fokus ganska bra. Jag longerade även Dajmen innan jag kopplade på transporten, packade och tog in Wasabi. Till slut kom även Nisse och vi kunde lasta en lätt tjurig Wasabi.
 
Hon var inte helt lättlastad hemma men åkte jättebra, jag hade satt bomull i öronen och luva på henne och det fungerade bra. På vägen hem tog hon av sig luvan två gånger och då såg man i kameran att hon direkt blev mer orolig. Måste säga att jag tycker att hon reste jättebra med tanke på att det var första längre resan ensam, och första längre resan sedan hon var föl.
 
Vi var till Frösöhästgård utanför Östersund och löshoppade. Hon var lite spänd där, inte så konstigt då hon inte ens varit in i ett ridhus innan! Men själva löshoppningen gick bra och det syntes att hon känner sig säker på den. Vi behöver jobba med flåset, hon behöver lite miljöträning och så träna på lösgaloppen då hon helst travar där... Sen är hon ju dryg och med lite mycket attityd också, men det fick hon nog jobba lite med under gårdagens resa. 
 
På vägen hem stannade vi till på Hööks och jag köpte efter mycket ångest och velande det där tränset jag tittat på, Wasabi fick även åka genom MC Driven men inte ens det brydde hon sig för. Hemma igen kunde jag släppa ut en nöjd men väldigt kissnödig häst i hagen!
 
Sedan jobbade jag Bea i töm åt Linda innan nattning av hästar och sedan tidig kväll. I dag är det Ica-dag igen och det verkar blåsa i dag med, om än något mindre!
 
Wasabi innan lastning, med luvan och STC-täcke ser hon mer ut som en travhäst än en ridhäst, eller kanske en åsna?
 
Är så glad för kameran i transporten. Hur klarade jag mig innan jag hade den?
 
Wasabi på Frösöhästgård efter löshoppning!
 
 

Ännu mer blås

En dag till med rejäl blåst, behöver jag säga att jag inte gillar blåst?
 
I morse skulle jag jobba Chokladen i töm innan jobbet, och fick den briljanta idén att hålla till i en av sommarhagarna. Det var ju fruset så banan var hård men där ute där det egentligen är för mjukt var det bra. Men kombinationen rejäl blåst och vara ute på gräset (fast så mycket gräs är det ju inte) gjorde att jag hade en ordentligt laddad Choklad. Hon bockade så gjorden åkte fram, tyckte det var obehagligt och fick nästan lite panik så reste sig och bockade ännu mer så gjorden var ända framme på halsen! Tee gånger gjorde hon så, tredje gången dock helt utan panik för då stod hon bara och väntade tills jag tog lös den! Blev inte jättemycket arbete utan mest avradtning men lite omväxling i alla fall!
 
Efter jobbet så gjorde jag köttfärssoppa! Givetvis blev jag jättemätt och det var segt att komma igång. Men jag red i alla fall ut en sväng med Clarinett, hon fick gå travjobb på vägen. Jag hade satt på henne det tunna reflextäcket, eftersom det snart skulle börja skymma, men jag hann inte ens tränsa innan det blåst över till en sida så fick byta till det vinterfodrade.
 
Nattning av hästar och sen lite tv, nu ladda för i morgon!
 
Chokladen i ett moment av fokus på morgonens jobb!
 
Ganska fin ändå!
 
Efter avslutat pass!
 
Från Clarinetts tur!
 
 

Mer blåst!

Fredag igår och det blåste ännu mer än på torsdagen!
 
Jag red Grå och Zippin innan jobbet. Grå var spänd i blåsten och kändes inte helt hundra ren, vet inte om det hade med spänningarna att göra eller att underlaget var fruset och därmed lite hårdare. Zippin däremot jobbade på rätt bra i blåsten och vi jobbade med trav på stora volter, åttor och över bommar.
 
Sen snabbfika och i väg på Ica där det var lönefredag och tempo efter detta. När jag kom hem, släpandes på 4 matkassar och en bal toapapper, så stekte jag hamburgare. Och sedan hjälpte Nisse mig att lasta Wasabi och så körde vi henne en liten sväng. Hon har inte åkt så mycket tidigare och framförallt inte så mycket ensam, hon har åkt en gång ner till betet själv och annars lite kortare turer med sällskap, och på söndag ska vi i väg på längre tur. Hon tyckte väl att det var sådär att åka när man inte fick bestämma skälv när man skulle gå in och ut men hon accepterade läget i alla fall. Skönt med kamera i transporten, vi kunde se att hon konstant tittade ut genom fönstren och det kan bli en jobbig resa på söndag om hon ska hålla på lika då. Tror att jag ska sätta bomull i öronen och luva på då så blir det lite mindre ljud i alla fall. 
 
I dag ny jobbdag och såklart blåser det i dag med! 
 
Ser ni primadonnan? Såklart får de andra äta på kanten när Clarinett vill vila i höhögen! 
 
 

Blås-torsdag!

Är det inte snö så är det blåst, lite mer normalt vårväder nu och då givetvis blåser det!
 
Jag började igår med att longera Zippin innan Paula red lektion. Sedan jobbade jag Lemonaden i töm, det se så lätt och bra ut i töm så jag har så svårt att förstå att hon ska vara så spänd när jag rider... Red dressyr på Clarinett och red även Wasabi i blåsten. Longerade först och eftersom hon verkade obrydd så red jag, vi jobbade vidare med traven och kunde trava i alla fall 1.5 varv visserligen med något avbrott. Men hon är verkligen mer som en 2,5 åring än en 4 åring, vinglig, svårpåverkad och mest i sin egen bubbla. Men det kommer nog det med, frågan är bara när...
 
Sist tog jag även Szum i töm, sen åkte jag och Nisse upp på byn och åt innan jag åkte på lektioner. Nu ny dag och mer blåst!
 
Wasabi var inte jättesugen på att kliva upp för att jobba igår!
 
Hon fick även ha nosgrimma för första gången igår, hon inte bara känns dom en 2,5 åring hon ser ju även ut som en! Inte ser hon vuxen ut i alla fall... 

Väderomslag!

Jag vet inte om det är väderomslaget som varit i dag eller något annat som är orsaken men jag har varit så otroligt trött och seg i dag! Känns som om jag gått i sirap!
 
Så jag har verkligen inte fått mycket gjort i dag, typ ingenting! Mockade lösdrifterna, tyckte att i dag var en bättre dag än i morgon då det lär vara ännu blötare i hagarna. Det var fortfarande soligt och fint på förmiddagen men sen vände det, blev kallare och blåste upp. Jag tog Grå i töm, och red Chokladen. Chokladen fick jobba med bommar, dels travbommar på böjt spår och sen en ensam bom som jag jobbade galoppen över. Fick igång galoppen riktigt bra och sista vänster galoppen vsr jättefin!
 
Jag täckade även mina hästar men så mycket mer hann jag inte i dag innan det var dags att göra mat. Vi har typ tomt i kylskåpet och inga planer om vad vi skulle äta, så då fick det bli oxfilé! Vi brukar säga att nr vi inte har råd att köpa korv då får vi äta filé! Lite så är det även om jag nu inte äter korv... Jag hittade en liten lämplig bit oxfilé i frysen, som skulle gå lätt att tina, och till det klyftpotatis och babymorötter (morötterna hittade jag också i frysen), och beasås. Helt okej middag två dagar före lön!
 
Sen i väg på lektioner, väderprognosen såg inte så bra ut men jag hade ändå för lite kläder med mig. Det började regna lite på första stället, de har ridhus så inget problem då men på väg till nästa ställe kom snöflingorna stora som tefat och sen snöade det och blåste resten av kvällen. Jag var blöt igenom och tokfrös! Kan säga att det sen gick fort att natta hästarna för att komma in, tända upp i vedspisen och byta till torra kläder! Man kan säga att det blev ett väder omslag efter en vecka av sol och värme...
 
Trassel utnyttjade att jag var seg i dag och ville gärna umgås!
 
Helst umgås nära! 

Äntligen löshoppning!

Ytterligare ett par dagar med fantastiskt vårväder men nu väntar regn och snö...
 
Igår jobbade jag Clarinett i töm innan jobbet, och red Chokladen på kvällen. Försökte jobba med samma saker som på träningen, och det gick ganska bra, men det finns såklart mycket kvar att jobba med.
 
I dag började jag och Paula med att rida ut på Clarinett och Juliette. Sen red jag Lemonaden på banan, hon var bättre än sist men fortfarande spänd. Filmade från ett hinderstöd för att försöka se vad som händer när hon blir spänd men blev inte så mycket klokare... Sen satte jag upp staketet på banan och byggde fram löshoppning innan jag stekte pannkakor till middag, och åkte i väg på en lektion.
 
Sen vid 19tiden träffades jag och Linda i stallet, hon hade jobbat och jag hade hatt träningen. Men trots att vi kom igång sent och bara var två personer så hann vi löshoppa 4 hästar innan mörkret! Först Bea som var pigg och sprang åt alla håll! Sen Zippin som var ofokuserad i början men sen hittade koncentrationen och hoppade då riktigt bra. Wasabi gjorde allt i full fart men skötte sig bra, och Dajmen sist var laddad och studsade över hindren! Alla hästar fick hoppa lågt och lätt i dag!
 
Avslutade kvällen med varma mackor och nu väntar duschen och sängen!
 
Bea på löshoppningen!
 
Och Wasabi! Filmer finns på min Instagram (nillashast)
 
 

Sommardag i april!

Bästa sättet att tillbringa en sommarvarm dag i april är givetvis i stallet! Hat haft en bra hästhelg och vädret är ju fantastiskt!
 
Började igår med att fixa Nisses djur tillsammans med hon som har sina hästar här. Sen till mitt stall där jag fick hjälp att få av transporten från bilen av Paulas man. Att det ska vara så svårt? Men jag tappar den ju inte i alla fall... Drog ut en vattenslang till stonas hage, på lördagen bar jag 12 dunkar (sådana där 20 liters) så det känns lyxigt med slang!
 
Sen jobbade jag Wasabi och Szum i töm, och red Grå. Testade lite av det jag hade gjort på träningen på Chokladen, tror att det kommer vara jättebra övningar för henne men givetvis svårare när man rider själv. Sen i väg på ett par lektioner, och sen middag.
 
På kvällen red jag och Linda ut med Zippin och Bea. Härligt med sol och mjuka grusvägar! Avslutade med att rida Lemonaden på banan, men hon var väldigt spänd. Vet inte om det satt kvar sen vi träffade älgen sist eller om det var något hon reagerade på, speciellt en kortsida var svår. Jag tar det ju väldigt försiktigt med henne när hon blir så spänd eftersom det är i dessa lägen hon fått tvång. Vi kunde i alla fall trava på spåret och 2/3 delar av banan, och hon gjorde inget annat än att stanna, vara ryckig, titta på allt, spänna ryggen och hoppa till.
 
Sen hade Nisse kommit hem och det blev en massa surr om hingstpremieringen. Jag gjorde även en intresseanmälan om hingst till Wasabi, för att få rabatt vilket man fick bara denna helg. Men är inte säker på att jag valt rätt ändå. Men är man någonsin det?
 
Grå skrittad till stallet
 
Från turen med Zippin!
 
Och Lemonaden innan avsitting! 
 

Fram från stenen!

Jag har gömt mig under en sten hela vintern, i alla fall känns det så när jag inte varit från gården med hästarna sedan oktober! Vet inte om jag kan skylla på en hård vinter ellet Corona, men nu har jag mycket roligt inplanerat och det är dags att komma igång!
 
I morse var det full aktivitet här, Nisse skulle till Wången och hingstpremiering i två dagar. Pga coronarestriktionerna kunde inte jag följa med så jag hade annat inplanerat. Började med att rida Grå innan jag kopplade på transporten och lastade Chokladen. Vi åkte på dressyrträning för Sara som vi brukar rida för men nu var det ju längesen.
 
Chokladen var ändå cool och skötte sig bra,  vi hade nog övervintrat ganska bra och fick jobba med att höja kraven. Framförallt med att få till böjningen och rotationen i höger varvet där hon har så väldigt svårt, men nu ändå kommit dit att det är dags att få till det ordentligt. Vi fick även rida skänkelvikningar och jobba med galoppen som gick mycket bättre än när jag höll på själv igår. Fick med mig bra övningar att jobba vidare med, och då inte bara på Chokladen utan jag har redan planerat vilka hästaroch elever jag ska testa de på! Härligt att vara igång igen! Och fantastiskt väder, som sommar!
 
Stannade faktiskt på Hööks för att kolla på träns, men blev inte klokare, jag vill ha ett dressyrträns men det jag fastnade för direkt var givetvis slut i full på nätet och i butikerna här omkring... Får bli ett senare problem. När jag kom hem så hjälpte Linda mig att lasta Wasabi, transporten var ju ändå på! Gick bra att lasta, vi gjorde det flera gånger, men vi lyckades inte stänga då vi var en man för lite för att stänga utan att släppa linan bakom henne. Hon ville gärna backa ut igen men hon är inte stressad eller orolig så det är nog inget problem att köra henne!
 
Red sen ut en sväng med Clarinett innan jag nattade hästarna, och även fodrade ett par hästar hos Nisse och matade hundarna. Sen tittade jag på Lövstas digitala hingstvisning, så fina hästar och givetvis blev jag ännu mer ridsugen! Rekommenderar att titta på den! Men blev i stället mer osäker på hingstval, hade en favorit och nu fastnade jag för ytterligare en hingst! Det är så svårt att välja!!!
 
Nu sova, i morgon mer ridning och tillfälle att testa dagens lärdomar! Vädret ser ut att hålla i sig och alla mina hästar är utan täcke nu, så skönt i alla fall fram till man ska borsta dom!
 
Grå passade på att leka med spöet i dag!
 
Chokladen i Brunflo efter våran träning!
 
 

Fredagsförberedelser!

Äntligen helg!
 
Jag har såklart jobbat i dag. Gjorde sen spaghetti och köttfärssås till middag innan stallet. Red dressyr på Chokladen som uppladdning inför morgondagens träning, kändes rätt okej men det finns mycket kvar att jobba med! Sen packade jag lite och Nisse kom och körde in en höbal, och sen hjälpte jag honom att köra in balar hos sig. Planen var egentligen att rida Grå också i kväll men det blev så sent så det får bli i morgon i stället.
 
Lyckades få loss den där plåtbiten som var lös i mitt däck eller hjul. Nu hoppas jag att det inte ska påverka att den är borta, men jag misstänker att den varit lös ett tag och att det är samma som lossnade på min förra bil, och förrförra, för de gick lika bra utan. Har även kollat oljan, glykol och fyllt spolarvätska. Så nu hoppas vi att inget annat av allt som kan gå fel gör det!
 
Chokladen i kväll!
 
Plåtbiten! 

Älgkontakt!

Härlig dag med sol igår!
 
Jag började med att longera Dajmen, hon har haft vila då jag varken hunnit eller orkat med henne. Nu gör vi ett nytt försök att komma igång. Sedan red jag Zippin lite på banan, och så ett dressyrpass med Clarinett. Skrittade upp Lemonaden i skogen, när vi kommer uppför backen brakar det till och ett par älgar springer parallellt med oss. Även om de är nära så är det så mycket sly och träd att vi inte ser dom, Lemonaden blir jätterädd! Jag sitter av och hon står och skakar! Går en liten bit, sitter upp och rider en liten sväng runt träd innan jag vänder tillbaka och rider hem. När vi rider förbi stället där det hände så dunkade hjärtat rejält på henne! Ledde henne sedan nerför backen, den är brant och trång och inte rolig att rida med spända hästar, speciellt inte när man vet att de fått sadeltvång i just nerförsbackar vid spänningar. Nu gick det bra, jag satt upp och red lite på banan och då var hon som vanligt.
 
Sen middag och i väg på lektioner, sen kväll och nu tidig morgon. När jag åkte från stonas hage igår kväll efter att ha vattnat dom så började min bil att låta. Såklart går den sönder när det väntas dressyrträning. Det är någon plptbikt som lossnat i ena hjulet, håll tummarna att det inte är något avancerat att fixa! Jag behöver min bil! 
 
Dajmen longeras! 
 
 
 
Så här kan det se ut när jag ska ta in en häst:
Det är Lemonaden jag försöker få in och Dajmen och Clarinett hjälper till! 
 
 
 

Vår igen!

Våren och solen är tillbaka!
 
Igår tog jag först Grå i töm, hon såg fin ut efter behandlingen! Sedan red jag Wasabi lite runt träden i skogskanten, innan fika och i väg på jobbet. Efter jobbet och snabb middag så skrittade jag och Linda ut Chokladen och Bea i skogen. Så skönt att kunna göra det efter jobbet, fast vi slutade klockan 18, och det fortfarande är ljust!
 
I dag ser det ut att bli kanonväder så bara att sätta fart med allt!
 
En bild från våran kvällstur! 

Tisdag!

Igår morse vitt och toksnöade, jag som inte varit ute med transporten sedan jul skulle givetvis ut just då! Som tur var skulle jag inte så långt...
 
Jag lastade in Grå och Lemonaden på morgonen och körde de till Nisses stall, Lemonaden var bara med som sällskap eftersom Grå inte kan åka ensam i transporten. Ulrika som masserar hästar och provar sadlar kom och behandlade Grå, hon gick igenom henne i oktober och då var hon instabil i det bakben där hon har muskelskadan. Nu var hon mycket bättre i det området och hon stod bättre på benet, och upplevdes starkare där. Men hon är spänd i kroppen och hade ett problemområde diagonalt fram från det bakbenet, så finns fortfarande kvar att jobba med.
 
Som alltid intressant när Ulrika kommer, intressanta diskussioner och man lär sig alltid något! När hon åkt så drack jag en kopp kaffe innan jag körde hem hästarna igen. Grå bockade hela vägen upp till hagen när vi kom hem! Sen tog jag Juliette i töm åt Paula, red ut Clarinett i skogen och longerade Szum innan det blev paus och jag gjorde wok till mat och bakade en sockerkaka.
 
På kvällspasset i stallet så snöade det bitvis fortfarande men det hade börjat tina av på marken. Jag longerade Zippin, då hon fått ett bitmärke precis där sadeln ska ligga, och red dressyr med Chokladen. Tog till och med dressyrsadeln som jag inte använt på henne på hela vintern! Sedan red Linda en dressyrträning och vi avslutade sedan kvällen med fika!
 
I dag ser vädret ut att bli bättre och lite mindre vinter, jag ska göra ett ryck i stallet nu och sedan är det Ica-jobb som gäller!
 
Grå innan avlastning hemma!
 
Chokladen efter sitt dressyrpass! 

Återigen vinter!

Vinterns tredje bakslag på en vecka, återigen vitt på marken och hela dagen igår växlade det mellan snö och regn. Men jag jobbade ju igår och klarade mig ganska bra, dessutom hade jag drömt att de varnade för en meter snö och det är det ju inte än!
 
Jag tog Zippin i töm innan jobbet igår och efter jobbet så värmde jag bara risgrynsgröt till mat innan stallet. Red Lemonaden på banan, och hon var så klart lite spänd i vädret men vi jobbade på med volter i trav och det gick ganska bra. Hon är ju så känslig, speciellt om hon är lite spänd, att minsta ojämnhet i underlaget, att jag rör mig eller hamnar i obalans gör att hon blir osäker och vill sakta av. Såklart svårare på volt än fyrkanten men det gick rik bra igår, speciellt när vi red ett varv på fyrkanten, ett varv på volten, ett varv på fyrkanten osv. Men inte var det så roligt väder direkt.
 
I dag snöar det också och jag ska dra igång den här dagen, börjar med en intressant förmiddag!
 
 

Intensiv helg!

En intensiv helg har passerat, full fart men knappt hunnit med mina egna hästar..
 
Igår morse tog jag Grå i töm innan jobbet, sen efter jobbet blev det en snabb sväng i stallet och så i väg och fira en nybliven 40 åring!
 
I morse red jag ut Clarinett en sväng innan jobbet, efter jobbet och snabb middag red jag Chokladen först. Ett par veckor sedan jag satt på henne sist på grund av en misstänkt hovböld, och även om jag har longerat och tömkört i veckan så bubblade energin ur henne när jag började i dag. Men när hon började fokusera så kändes hon fin och det känns lovande inför vårens alla aktiviteter som jag tänkt till henne! Sen fick även Wasabi jobba lite i töm. Försökte jobba med galoppen men fick inte riktigt till det, hon tycker att det är bättre att busa eller trava i sin jättetrav! Vi har lite att jobba med!
 
Var meningen att vi skulle till Linda och fira hennes födelsedag men hon var inte hemma så i stället blev det en kväll i soffan, jag somnade såklart!
 
Jag och Clarinett möter solen på våran tur i morse! Jättefin dag i dag, i morgon ska det komma mer snö! 

Återfall!

Vintern fick ytterligare ett återfall och i dag har det snöat nästan hela dagen, men våren tycks vinna även denna gång och nu i kväll är nästan allt borta igen.
 
Jag longerade Zippin och tog Clarinett i töm innan jobbet. Sen Ica och direkt efter åkte jag och hade ett par lektioner. Sen var det bara att natta hästarna och så blev det varm nyponsoppa med glass och rostade mackor till kvällsfika. Nu ladda för helgjobb!
 
Clarinett i snöovädret i morse! 

Möss-lös!

Jag har tappat bort min mössa i dag, det gjorde inte så mycket på eftermiddagen i dag för det var sol och fint. Men i morgon ska det s la en decimeter, då behöver jag min mössa! Har dock en stark misstanke om vart jag glömt den och får helt enkelt leta rätt på annan mössa tills jag varit dit igen. För mössa kommer nog behövas i många veckor än! 
 
I dag efter mockning och spårning av lösdrifter så tog jag Szum i töm, han har varit väldigt jobbig ett par veckor men var lite lugnare i dag så dags att börja rida honom igen. Sen skrittade jag ut Lemonaden i skogen, mestadels fortfarande snö men ändå otroligt att det tinat så fort. På ett ställe där det för en månad sedan var snö nästan upp till magen på Clarinett var det nu helt bart! 
 
 
Sen lunch, kotletter och stripes, och så i väg på lektioner. Red även två hästar i dag, en liten söt ponny och en liten stor häst som jag hoppade några språng. Jag hoppar ju väldigt lite numera och har inte hoppat på hela vintern, hästen hade inte heller hoppat på hela vintern, men den kombon fungerade ändå fint! Hästen är till salu och ska provhoppas av en intressent i helgen så vi kände lite på det i dag.
 
Hemma igen så red jag Wasabi lite på banan och fortsatte kämpa med traven mellan isflak och vattenpölar. Sen nattning av hästarna och så varma mackor till kvällsfika!
 
Lemonadens pigga öron i skogen! Lite snö kvar än! 
 
När vi kom tillbaka hade Juliette tagit lunchvila. Även Lemonadens kompisar passade på att vila medan hon var borta och det var lugnt i hagen! 

Samla vuxenpoäng!

Lite mer stabilt väder i dag, sol men blåst!
 
Jag hade redan innan planerat in mycket tömjobb vilket ju passade bra när det blåste. Så efter att flickornas lösdrift var mockad och jag hade slängt ut grenar till dom att tugga på, då de verkar ha bäver i generna, så tog jag först Zippin i töm. Sen Chokladen som fick gå ute i snön, och Wasabi som jag försökte jobba med galoppen, men hon tyckte fortfarande inte att underlaget var tillräckligt bra för hennes prinsessfötter. Red även Grå, hon kändes jättefin även om hon stod emot lite i galoppen. Men känslan jag letat efter halva vintern kom nu med bättre underlag, så skönt!
 
Sen gjorde jag baconlindade kycklingfiléer med ris och Nisse gjorde currysås. En snabbsväng på Hammarn för att köpa kraftfoder och sen stallet igen. Jag och Linda red ut med Clarinett och Bea, så härligt med dessa ljusa kvällar och framtinade grusvägar som april bjuder på, älskar det!
 
Dajmen bjöd på kärlek och pussar när jag mockade hos de i dag! Mina prinsessor slösar så gärna på kärlek och mys!
 
Tur att det finns träd när det kliar! Lemonaden såg så rolig ut nr hon kliade sig på björken bredvid hagen!
 
Chokladen i töm ute i snön!
 
 
 
Jag klippte manen på Wasabi i dag så nu ser hon lite mer vuxen ut, hoppas att hon även blir lite mer vuxen i huvudet också nu! Hon skulle verkligen behöva samla lite vuxenpoäng! Trots sina fyra år är hon fortfarande jättemycket bäbis, som en treåring eller en tvååring... 

Aprilväder!

Igår morse snöade det och världen var vit igen! Det snöade hela förmiddagen och sen var det bara ett kaos av olika väder!
 
Även om man vet att april är så här så kändes det lite motigt att komma igång igår. Fick börja med att klä på täcken på de hästar som var utan, var glad att de hade fått nya höbalar på kvällen innan för ingen frös, men jag vill gärna ha dom torra när jag ska rida. Började sedan att longera en väldigt brunstig Zippin, hon blir ju lite kneig när hon brunstar så vi tar det lite försiktigt. Sen fick Clarinett och Lemonaden gå varsitt lugnt dressyrpass, Lemonaden med träns och det gick rätt bra!
 
Sen en snabbfika och i väg på lektioner och tömkörning av hästar. Det var soligt och varmt när jag började, när sista ryttaren red så kom det lite regnstänk, och sedan från ingenstans, sista minuterna, så öppnade sig himlen för en rejäl skur med stormbyar, regn och stora hagel som sen övergick i snö. Jag hann bli genomblöt! Innan jag var hemma hann det både vara sol, regn och snö, och sedan fortsatte det så resten av kvällen!
 
Jag gjorde pastasås av resterna från laxen vi åt i helgen, till middag och sen till stallet igen. Longerade Chokladen ute i snön och hon såg fräsch ut. Tänker sätta igång henne lite försiktigt på mjukt underlag och se hur det fungerar med hovarna. Tog sedan Bea i töm åt Linda, självklart började det hagla när vi gick upp på banan men det slutade direkt och innan vi var klara så var jag svettig i mina vinterkläder som jag hade hela dagen igår.
 
I dag ser vädret bättre ut, men det är april så man vet aldrig vilket väder det är och vilket väder det blir eller hur länge!
 
Ridbanan var vit igen igår när jag red Clarinett. Men det kommer vara bra för avtining en av banan med denna snö.
 
Lemonaden efter ridning. Känns bra att kunna rida lite på bett igen och att det känns rätt bra, men fortsätter växla med sidepullet. 

Annandag påsk!

Så var påsken över för denna gång, en för mig ganska normal påsk med mycket jobb och en hel del häst!
 
I morse red jag Wasabi innan jobbet, vi styrde lite runt träden i skogskanten och spanade in olika sorters snö och is. Allt måste verkligen spanas in innan man kan trampa på det!
 
Några timmar på Ica, och efter jobbet och lite fika så åkte jag till stallet.. Men hann inte så mycket mer än att laga en hage och ta rätt på en trasig grimma innan jag gav upp, det blåste rejält och haglade så marken blev vit. Så gjorde i stället mat, lättlagat med färdig potatisgratäng och resterna från gårdagens grillning, vi hade lite kaffegäster och sen när jag gjorde nästa ryck i stallet så hade jag vinterkläderna. Det blåste och snöade, jag tog Grå och Szum i töm, och däremellan körde Nisse balar åt hästarna. Blev en sen kväll trots kort dag på jobbet, nu är jag trött och det känns bakvänt att det är tisdag i morgon...
 
Wasabi tränar styrning runt träden och inspekterar underlaget!
 
Efter avsitting! 

Påskdagen!

Påskdagen, ledig och årets första grillning!
 
Lugn morgon, kokade ägg till frukost och ingen stress. Mockade en lösdrift innan jag började rida. Först fick Zippin och Grå gå varsitt lugnt dressyrpass. Banan är bar på typ halva spåret men restenr en blandning av is, som knakar när man går på den, och vatten,så även om det inte är halt så är det varierande. Wasabi var tydlig med att hon faktiskt skulle bli dressyrhäst och därför inte kunde gå i vattenpölar utan att undersöka de noga först, och att trava i dom var inget alternativ! Dagens pass var lite longering och lite ridning, en fortsättning på repetitionen av det vi gjorde innan vilan, men pga av de där jäkla vattenpölarna så fick vi trava fram och tillbaka på den långsida som både var bar och hyfsat torr. Men det gick ju det med, dock får vi ta mer trav jobb när banan torkat bättre.
 
Sen longerade jag Lemonaden och Chokladen. Lemonaden ute i snön mest för att göra av med lite energi. Chokladen har varit lite halt och avlastat ett bakben lite, och därmed vilat en dryg vecka men tycker att hon sett bättre ut sista dagarna så ville kolla henne på lina. Men det behövdes bara några varv så insåg jag att hon behöver några dagars vila till!
 
Sen hem och förbereda grillning! När Linda som jobbat kom så grillade jag älgfile' och champinjoner, som vi sen åt med klyftpotatis och morotsbitar, och givetvis sallad och olika såser! Så gott även om en del bitar blev väldigt svarta!
 
Vi tog oss upp ur matkoman och åkte och red. Vi red Clarinett och Bea på en skogsväg där det fortfarande var mycket snö kvar. Vi travade mycket i snön och hästarna var pigga och glada! Sen avslutade jag och Nisse kvällen med lite glass och kaffe! I morgon är det slut på påskledigheten och dags för jobb igen! 
 
Zippin innan avsittning! 
 
Wasabi undersöker vattenpölarna noga! 
 
Lemonaden i lina i snön! 
 
 
 

Påskafton!

Nu har jag också fått lite påskledigt! Känns bra!
 
På förmiddagen i dag så tog jag först Szum i töm, men eftersom det var fruset så var inte ridbanan jättebra utan det blev mest ett joggpass. Så därför tog jag även Clarinett i töm, men då ute i snön. Inte heller idealiskt underlag, mest lite tungt, men hon fick ju jobba i alla fall.
 
Sen åkte jag i väg på ett gäng lektioner. Väl hemma igen och nu påskledig, så gjorde jag en laxsida i ugn med västerbottenost, och till det pressad potatis och romsås. Och när maten runnit ner lite så gjorde jag kvällspasset i stallet som bestod av longering av Zippin ute i snön, trampa bor is från banan och nattning av hästarna.
 
 

Långfredagen!

Blåst och aprilväder, tur att jag har fått jobba i dag och inte hunnit fundera över vädret!
 
Red ut Clarinett en sväng innan jobbet, red en runda som vi inte ridit på hela vintern. Bitvis mycket snö, bitvis bart och mycket älgskit! Blåste så lite spänd häst, men senare under dagen var det både hagel, snö och regn växlat med sol så man får väl vara nöjd att det bara blåste.
 
Efter jobbet åkte jag i väg för några lektioner och red en ponny, även den spänd i blåsten. Åkte upp på byn på hemvägen och köpte pizza som fick bli middag, och sedan nattning av hästar. Nu hoppas jag att det ska ha blåst klart för den här helgen, men det ser inte ut att bli någon värre värme närmaste dagarna.
 
Från min och Clarinetts ridtur, omväxlande underlag men just här snö i alla fall! 

Skärtorsdagen!

Igår skärtorsdagen och första april, men jag tror att jag klarade mig från att bli lurad! Tror jag i alla fall...
 
På morgonen tog jag Wasabi först, longerade några varv och satt sedan upp och skrittade lite. Fyra veckors ryttarvila men hon var så lugn och trevlig, dock bjöd inte underlaget till något mer än skritt för en vinglig unghäst. Förhoppningsvis är det bättre nästa gång så det blev ett väldigt kort pass. Sen fick Lemonaden gå ett lugnt dressyrpass.
 
Fika, ombyte och i väg på Ica! Skärtorsdagen brukar vara en av årets största säljdagar men vi hade nog en del av kunderna redan igår så det var inte så stressigt. Jobbade till 20,sen nattning av hästarna. Avslutade även denna kväll med vitlösbaguetter och röra från charken, denna gång laxröra. Även i dag väntar jobb, men vi slutar tidigare i dag som tur är!
 
Wasabis öron!
 
Men största delen av tiden ser det ut så här:
Hon grejar rätt mycket med bettet!
 
Efter avsitting! 

RSS 2.0