Och ännu värre ishalka...

I dag har det frusit på, och kommit ett tunt, tunt snölager på isen! Det känns som det är med livet som insats man rör sig på gården..
 
Banan är ändå ganska okej, men att ta sig dit är ett projekt! Jag har jobbat på Ica i dag och efter jobbet så red Linda dressyrträning med bommar och en massa övergångar och tempoväxlingar, Bea är skodd så det fungerade bra. Efter så tömkörde jag Beroza,  halva banan är så bra att travjobb barfota inte var några problem alls. Betoza fick trava över bommar och var riktigt fin, men jag gjorde i ordning henne i en snödriva utanför hagen med pannlampa och vi halkade oss till banan i snökanten... 
 
Sen åkte jag och åt tårta hos Paulas man som fyllde år, eftersom han fixade min bil igår så förtjänade han några nitlotter! Klart inte jag lyckas köa vinstlotter.. Nu sova och ladda om!
 
 

Och ännu mer blåst!

Igår blåste det igen! Nästan mer än i söndags när stormen Mats härjade... Behöver jag säga att jag är less på vädret?
 
Blåste men inte galet mycket när jag började i stallet igår. Red Clarinett som fick pulsa snö i skogen. När jag släppte ut henne så hörde jag hur ett träd knäcktes och rasade i skogen, inte jättelångt från där jag ridit... Hade tagit fram tömkörningsgrejerna till Szum men ångrade mig, inte värt att hålla på i blåst och haöka. Longerade Lemonaden i snön men gick direkt från hagen, och borstade lite på Wasabi utanför hagen men resten fick vara. 
 
I stället drack jag kaffe hos Paula och fick hjälp med att byta bromsbelägg på bilen eftersom bromsen legat på. Efter mat sedan så åkte jag och Nisse med varsin bil till Sollefteå och hämtade hö. Sent innan vi var hemma, men inne innan midnatt i alla fall! Nu ny dag, och fortfarande blåst..

Ishalka!

Vårväder igår... Ishalka på hela gården, men med lite påhittighet så gick det jobba hästar ändå. Jag körde ut sadlarna med skottkärran till hagarna och gjorde i ordning där. Framåt kvällen var isen mjuk och det gick röra sig på hela gården.
 
Jag red Clarinett först, dressyr på banan, och hon gick riktigt bra! Fortsatte med Lemonaden som jag provade att rida utan padden under sadeln, tycker att hon breddar ryggen så mycket när hon travar, det blev nog bättre men inte riktigt bra. Hon fick i alla fall trava över bommar. Beroza tömkörde jag ute i snön, hon var riktigt fin!! Avslutade med att snöpulsa Chokladen. 
 
Efter mat så blev det fortsatt jobb i stallet. Jag tömkörde Dajmen, igår kunde jag avsluta med vanlig tömsättning. Hon var yrslig när jag gjorde i ordning och började jobba men fokuset kom sedan efterhand. Hon är ganska omogen ändå... Sen skodde Nisse Bea så det blev ganska sen kväll i vanlig ordning! Nu ny dag, och blåsigt även i dag såklart!
 
Lemonaden!
 
Chokladen med en nyfiken Dajm i bakgrunden!

Mera blåst!

Så var det blåst igen! Knappt hann stormen Mats lugna sig så är det dags igen! Blåst, plusgrader och regn är väl okej aprilväder, mrn det är ju fortfarande februari!! Förutom att det är svårt att träna hästarna så förlorar jag mycket pengar på alla inställda lektioner, först pga kylan och sen blåst och halka. Flera veckor nu som det varit stök med vädret!
 
Red i alla fall Chokladen efter jobbet i blåsten, dressyrsadeln på och tog fram några travbommar som vi red över och volter runt. Det gick riktigt bra, och underlaget är ganska bra på halva banan. 
 
Nu verkar det bli en ny natt med lite sömn pga blåst... Suck!

Stormen Mats!

Igår var det stormvarning igen! Är en blåsig vinter vi har! 
 
Jag passade på att rida Beroza på morgonen innan jobbet,  då var det vindstilla och isen var lite sträv. Vi red lite runt på gården, upp i skogen och testade lite om hon kunde gå i från de andra hästarna och tryggheten på gården. Det var inga problem, även om vi inte gick så långt, det enda bekymret var ett dike som Beroza missbedömde som vi höll på ramla ner i, docknlöste hon det med!
 
Efter jobbet så blåste det rejält. Jag stekte ett par hamburgare lite snabbt innan stallet. Longerade Dajmen först,  tränsade bara och tog ut henne i snön. Tänk att det då fortfarande var hyfsat ljust! Hon tyckte att det var roligt att galoppera i snön så det var full fart! Testade även ett annat bett på henne som hon inte vetlade vara helt missbelåten med. Även Clarinett fick gå i lina, då galopp-programmet, men sen var det nattning av hästar som gällde. Under tiden jag fyllde vattemdunkarna så hann en foderbalja blåsa bort! Och när jag sedan fodrade och tog in Nisses hästar, eftersom han var på möte, så gick strömmen flera gånger! Onödigt spännande att leda in en hingst och allt blir svart...
 
Avslutade kvällen med semla och kaffe, och planering av teorikursen jag ska ha nästa helg. I natt har det inte blivit mycket sömn men nu hsr det lugnat sig ute så återstår att se om allt överlevt blåsten!
 

Personalmiddag!

Inte hann jag med så mycket häst i dag heller,  men det tar jag förhoppningsvis igen snart!
 
I morse tog jag Beroza i töm innan jobbet. Ridbanan är faktiskt ganska bra, men det var halt på väg till stallet så jag gjorde i ordning henne utanför hagen. Hon var riktigt fin i töm och jobbar på väldigt bra!
 
Sen Ica och efter jobbet direkt till stallet och fix med vatten och kraftfoder, fick dessutom hjälp med att dra upp en höbal precis då. Så det blev snabba bud att duscha sen innan skjutsen kom. Vi hade personalmiddag i Hammarstrand, tre rätters middag!! Förrätten var sjukt god, huvudrätten okej och efterrätten god, jag hade lätt kunnat äta tre förrätter... Det var en brödskiva, typ kavring, med chevre, rödbetor, svamp och något honungsaktigt. En massa surr blev det men nu är jag trött!! Ska tydligen storma i morgon så då blir det väl ingen ridning då heller...

Underkylt regn!

Hade höga ambitionerför den här dagen, det blev sådär i slutänden...
 
Började bra med att longera galopp-programmet med Szum och rida Clarinett på slingan, innan jobbet! Nu började jag inte förrän 11men kände mig rätt duktig ändå... På lunchen åkte jag och Linda på Hammarn och köpte kraftfoder, redan då hade det börjat regna..
 
Regn i februari är inte så bra... Underkylt regn på redan innan hala vägar, inte helt lyckat. Rätt spännande att bara ta sig hem från jobbet, och till stallet. Ingen ridning, men lite annat stallpyssel i stället. Tröstade mig med marängsviss till kvällsfika. Jag hoppas på bättre väder i morgon, och mindre halt framförallt!
 
Fotade Szum efter jobbet. Tycker att han börjar bli fin i kroppen nu!
 

Halvsjuk!

Har varit halvsjuk i dag, inte riktigt dålig men inte heller pigg. Ont i halsen, ont i munnen, frusen, kallsvettig och framför allt seg och långsam!!
 
Jag tog Chokladen och Lilla Grå i töm, och red sedan Beroza på den upptrampade slingan. I dag travade vi en del också. De här tre hästarna tog mig halva dagen eftersom allt gick så långsamt och segt! Sen middag och så la jag mig och vila ett par timmar innan kvällspasset i stallet. 
 
Då hjälpte Linda mig med Dajmen, i dag gick vi visserligen bara några steg åt gången men i stället många gånger, och hon verkar okej med det nu. Men vi skyndar långsamt med henne efter bakslaget förra veckan. Sen red jag Lemonaden och Linda Bea på banan. Vi gjorde ett experiment med Lindas dressyrsadel, hon hamnar inte riktigt rätt i den och får svårt med balansen och sitsen. Vi funderade mycket över det efter träningen i tisdags och vi misstänker att midjan på sadeln är för smal för Linda, sadeln ligger bra på Bea. Så i kväll satte vi paddar under lillkåpan på sadeln för att få den att efterlikna bredare midja, och det blev betydligt bättre! Inte bra men betydligt bättre! 
 
Nu hoppas jag på att vara pigg i morgon för då ska jag ju jobba!

Snö fulla stövlarna!

Igår natt så blåste det rejält! Fortfarande på förmiddagen blåste det isvindar, dessutom började jag dagen med stövlarna fulla av snö! En av foderbaljorna hade blåst i väg, det såg inte ut att vara så mycket snö så jag stegade ut efter den, jag hade stövlarna över ridbyxorna och de glappar då rejält i skaftet. Men det var snö upp till låren och jag hade stövlarnafulla av snö efter dessa få meter! Trots att jag direkt gick in och bytte om värkte fötterna! Blev att läggga upp fötteena på elementet innan torra strumpor och andra skor! 
 
Jag red dressyr med Clarinett och Szum, Clarinett fick jobba med snabba övergångar mellan trav och galopp,  medan Szum fick jobba med att trava genom kroppen. Sen skickade Nisse och undrade om jag skulle följa med och köpa bult, med tanke på de kalla vindarna så kändes det bra med ett brejk. 
 
Vi åkte till Långsele och köpte bult, åt pizza och besökte deras Icaaffär, man måste ju spana lite på andra affärer... Hemma igen så drack jag en kopp kaffe innan stallet igen. Nu red jag Minna åt Paula, hon ville se henne riden och hon gick riktigt bra. Hon skulle verkligen kunna bli en dressyrhäst som kan hävda sig på tävling, trots sin ras! Avslutade med att tömköra Lemonaden, och sen hölö jag Nisse sällskap i stallet när han mockade och nattade!
 
Tyvärr håller jag på att bli sjuk, har visserligen känts så några veckor men nu har jag ont i halsen och blåsor i munnen. Typiskt när jag verkligen skulle behöva rida massor i dag eftersom det blivit dåligt de sista dagarna. Dessutom kallt ute och ingen sol... Inte jättepeppad i dag!

Vårvinterväder!

Helt fantastiskt vinterväder i dag!
 
Igår var jag på Ica i vanlig ordning och efter det så hjälpte Linda mig med Dajmen. Jag hängde massor på henne,  satte mig många gånger och vi gick några steg ett par gånger. Dajmen verkar inte vara påverkad av att jag åkte av förra veckan, inte spänd eller orolig (förutom med pallen då) men vi har bestämt att ta det väldigt enkelt ett par veckor till innan vi går vidare. Det är fördelen med 
mina egna hästar, ingen stress eller press.
 
I dag fick Chokladen först testa dressyrsadel! Szums sadel låg inte jättetokigt och det kändes både roligt och bra med dressyrsadel på henne. Testade även att sitta ner lite i traven för första gången och fick ett halvt varv med riktig wow-känsla! Och direkt fanns energi till resten av dagen!
 
Red även Lilla Grå på banan, och hon var lite småtjafsig i början men när det släppte så gav även hon en fin känsla! Beroza red jag först runt träden utanför banan i snön. Hon blev lite sugen på ett snöbad och lade sig ner! Det är faktiskt inte helt ovanligt och typisk unghästgrej, tror inte att hon testar det igen. Upp igen och vi avslutade på banan med trav! Helt okomplicerat travade vi flera kortare sträckor som nästan blev ett helt varv på banan. Så duktig!
 
Sen chili con carne till middag och i väg på ett par lektioner, avslutade dagen med dressyrträning för Linda. Nu har det blåst upp ute men jag hoppas det lugnar sig till i morgon!
 
Vårvinterväder och Chokladen!
 
Försökte ta en bild på hur sadeln låg på Chokladen efter ridningen, men blev lite konstig vinkel.. Svårt att fota med selfieläget!
Syns kanske lite bättre här...
Lite i bakvikt, tror stt den är lite för rak för henne. Men kag ska prova några gånger till, låg inte katastrofdåligt i alla fall! Det är så svårt med sadlar!

Slut på helgen!

Så var den här helgen slut, gick alldelesför fort!
 
Jag red först Beroza. Longerade lite i snön först för att rasta av henne lite, och red sedan den upptrampade slingan, ett varv åt varje håll. Blev många halter då bromsen kärvade lite i början, det gäller i början (ja såklart sen i utbildningen också) att vara noga att inte tjuvhålla i dom även om dom är pigga. Att ta förhållningen, se till att den går igenom och får effekt, och sen lätta och inte inverka. Jag vill att unghästarna hittar sin egen balans utan för mycket stöd av mig, mycket lättare sagt än gjort!
 
Sen red jag och Paula ut med Clarinett och Minna, vi red en skogsväg där ingen gått sedan det snöade sist så en del snöpulsning blev det. När vi kom tillbaka sen så fortsatte jag snöpulsandet med både Lemonaden och Szum som jag red i en otrampad hage, Szum tyckte att det var roligt och han var pigg och busig! Avslutade med att Chokladen fick jogga lite i lina. 
 
Till middag gjorde jag pizza med gårdagens köttrester och sedan i väg på lektioner. Ena ridbanan som jag var på liknade mest en skridskoplan! Men hästarna var skodda så vi jobbade med skrittövningar, som fyrkantiga hörn, framdelsvändningar, skänkelvikning på olika spår och annat lösgörande. Ibland är det bara fantasin som sätter gränser!
 
Nu ladda för ny vecka!

Härlig helg!

Igår hade jag en ledig lördag,  så skönt!
 
Först i fredags så var det ju som vanligt bra fart på jobbet,  Icabilen hade dessutom fastnat i en snödriva på vägen och var sen. Efter jobbet så red jag först Szum. Paula red Minna samtidigt, och hennes familj var där och tog all Szums uppmärksamhet i början. När han väl började fokusera så var han lite stum efter onsdagens snöpulsning innan det släppte och kändes bra. Sen tömkörde jag även Dajmen, nu var det ett tag sedan sist och jag hade innertömmen direkt i bettet, men det gick rätt bra. 
 
Igår tog jag det ganska lugnt. Började med att rida Chokladen, hon fick trampa upp lite spår runt träden ovanför ridbanan och uppe i skogen. Sedan red jag Lilla Grå på banan och Beroza runt träden bredvid banan,  där Chokladen var och trampade upp. Så långt var det ganska vindstilla men såklart började det blåsa när jag och Paula red i väg med Clarinett och Minna. Vi skrittade ut en sväng och på hemvägen stannade vi vid ett vindskydd där Paulas familj eldade och bjöd på grillade mackor och kaffe. Väldigt mysigt, trots blåsten,  och hade Clarinett fått välja så hade hon också varit inne i vindskyddet och druckit kaffe...
 
När det var klart i stallet så gjorde jag och Nisse middag, potatisgratäng och både fläskytterfile och älgfransyska till det. Jag gjorde även en kladdkaka till efterrätt. Såg mellon, i alla fall det mesta, innan det var dags för nattning av hästar!
 
Paula fotade mig och Beroza
 
Styrning runt träd i skogskanten!
 
Clarinett på fikapaus!
 
Minna med familj fikar!
 

Alla hjärtans dag!

Här gick alla hjärtansdag ganska obemärkt förbi, utom på jobbet då, där märktes det givetvis av!
 
Det är vårväder ute, plusgrader och i kväll blåst. Jag tycker att det är alldeles för tidigt! Det känns som det kanske blir en kort vårvinter och en lång seg vår sen, men vi får se. Jag red i alla fall Lemonaden i blåsten , longerade lite först för säkerhets skull men hon var helt oberörd. Vi jobbar med att hitta flytet i traven, hon har lite svårt med balansen och blir lite osäker och försiktig, när hon känner att hon gör rätt blir hon säkrare och riktigt fin. Tror att det blir en superfin ridhäst! Longerade även galopprogrammet med Clarinett.
 
Sedan varma mackor till kvällsfika och såklart somnade jag på soffan... Nu sova på riktigt, i morgon ny dag!

Bortblåst!

Det har blivit många lektioner inställda nu, mest ab kylsn men i dag blåste de bort!
 
På förmiddagen var det vindstilla men det blåste upp under dagen, plusgrader och tö har det dessutom varit. Jag tog först Chokladen och Szum i töm, Szum fick jobba ute i snön. Red Clarinett på slingan och planen var att även rida Beroza där, men det hade blåst upp och rasade snö från träden, och med tanke på jur studsig Clarinett var så kändes det inte som rätt dag. Red i stället Beroza lite på banan, och avslutade med att rida Lilla Grå, även hon på banan.
 
När jag hade fått i mig mat så insåg kag att det inte var väder för lektioner. Ställde in dom och i stället träfades jag, Paula och Linda i stallet och provade en ny sadel på Minna. Vi bytte järn i den och stökade, och sen gick den ändå inte att prova för sadelgjorden var för kort... Men blåsten hade lugnat sig då så vi tog Dajmen, hängde och satt på henne lite utanför boxarna, bara enkel repetitioni dag men hon var avspänd. 
 
Nu ladda för två dagar på Ica!

Älgkrock!

Igår morse var det dramatik på Brännan då det var en älgkrock precis nedanför mitt hus. Redan på måndagskvällen såg jag på Szum att det var älgar på andra sidan vägen, och tidigt på tisdagsmorgonen hade en bil fått veja för en eller flera älgar. Som vanligt den här tiden på året är det mycket älg runt huset.
 
Jag började rida Lilla Grå, hon kändes precis som vanligt igen efter några veckor då hon varit stökig och sur, skönt att ha den gamla hästen tillbaka men man undrar ju vad som varit fel. Sen red jag Lemonaden på den upptrampade slingan, och tömkörde även Betoza där. 
 
Sen lunch och i väg för ett par lektioner, skönt att hinna med dom innan mörkret! När jag kom hem så longerade jag Dajmen och Linda hjälpte mig att sitta lite på henne. Hon var lite småtjafsig redan från början men det gick bra när vi satt upp och började skritta. Vi hade gått kanske 20 meter när Dajmen stannade, och när Linda tog fram henne fick hon ett litet spel och började bocka. Linda fick stopp på henne först men hon fick direkt ett ryck till och då blev linan lite lång, och jag tappade lite balansen och då valde jag att släppa och åka av. Känns såklart inte bra att åka av så tidigt i inridningen, men jag är egentligen inte förvånad för det finns en anledning till att vi tagit det så försiktigt med henne. Vi hängde på henne igen sen och jag satt på henne på halt. Hon fick ett litet ryck till men då fick Linda stopp på henne så det var bra, tror inte hon blev så rädd egentligen. Nu backar vi lite och repeterar, och försöker köra lite mer intensivt för hon behöver nog jobbas mer än jag har gjort.
 
Sen tömkörde jag Bea och avslutade kvällen mdd mannagrynsgröt till kvällsfika! Nu ny dag och jag har hunnit jaga Nisses hästar redan innan frukost!
 
Bilen i diket sedd från gödselstacken
 
Soligt och fint väder igår, här ute med Lemonaden på slingan!
Blir spännade bilder med selfieläget på telefonen!

Intensiva dagar!

Två ganska intensiva dagar har hunnit passera!
 
Igår började jag med att rida Chokladen på den upptrampade slingan, pigg och glad häst, och Beroza lite på banan med styrning, start och stopp. Sen i väg på Ica och jobb, direkt efter jobbet så åkte jag och hade de lektioner som jag skulle ha haft i onsdags när det var kallt.
 
I morse började morgonen med en hel hög lösa hästar hos Nisse innan jag tog mig på jobbet. På lunchen åkte jag till Linda och lånade hennes dator för att kunna lämna in momsrapporten,  jag måste verkligen skaffa mig en ny vettig dator med internetuppkoppling... Efter jobbet så tog jag direkt och longerade galopprogrammet med  Clarinett, för att sedan hinna in och se Peder Fredricson i Gunde Svans program på tvn. Och det var verkligen värt att skynda sig lite, Peder är så bra och så intressant att följa. Strukturerad och pedantidk med en fantastisk känsla för hästar!
 
Chokladen i snöyran igår morse!

Insnöade!

Jag vet att det ännu är mycket kvar innan vi närmar oss fjolårets snömängder, men det har kommit väldigt mycket sista veckorna!
 
Igår tog jag Lilla Grå i töm innan jobbet och efter jobb och kycklinggryta till middag så red jag dressyr på Szum. Det var ganska tungjobbat i snön. Nu ska vi se hur mycket jag hinner innan jobbet i dag,  efter är det nämligen lektioner som gäller då jag ju fick ställa in i veckan. Och snöar gör det i dag med!

Fredagsenergi!

Torsdagens väder och sol gav nog energi för igår jobnade jag två hästar innan jobbet, och en efter, visserligen jobbade jag bara 11.00-18.15 men man brukar vara seg ändå!
 
Först red jag Lemonaden på den upptrampade slingan, en massa trav och glad häst! Sen tog jag upp Beroza på banan, longerade några varv och jobbade lite med start och stopp från marken. Och sedan satt jag upp och red alldeles själv, vi red några varv på en volt med massor av halter. Hon lyssnade jättebra så det känns bra!
 
Sen efter jobbet så red jag och Linda ut med pannlamporna i mörkret på Clarinett och Bea. Vägarna var nyplogade och perfekta att trava på och bara några minusgrader! Lite bättre fredagskväll! Sen somnade jag i soffan och glömde helt bort att skicka ut ridtider till söndag, men det är smällar man får ta! 
 
I dag väntar Icajobb och enligt väderprognosen en hel del snö!

Försmak av vårvintern!

Äntligen ridtemperatur ute! Har känts som vårvinter med sol och vindstilla! Jag har försökt ta igen de här dagarna det hsr varit kallt, inte helt lätt men 5 hästar jobbade och en lektion i dag i alla fall!
 
Red först lite snöpulsning med Chokladen, sedan kom Paula och vi tog Beroza. Jag satt upp på banan och sedan red vi runt hagarna och ner till stallet, fortfarande med lina men hon lyssnar väldigt bra på mig och nu är det dags att börja själva. Sen snöpulsade jag även med Clarinett och jobbade Lilla Grå i töm, innan jag gjorde klämda mackor till lunch och sen till banken för att skriva på några papper.
 
Fläskpannkaka till middag och sen dags för kvällspasset i stallet. Jag longerade Dajmen tills Linda kom till stallet och så hjälpte hon mig att hänga, sitta och åka några meter. Var ju ett tag sedan sist men det gick jättebra, det är mest den där jäkla pallen hon har svårt för... Sedan red Linda dressyrträning innan det blev kväll. Nu ladda för jobbhelg!
 
Nästan vårvintervarmt i dag!
 
Clarinetts skugga ser ganska otränad ut..
 
 

Bokföringsväder!

Är så less på kylan,  men nu i kväll har det vänt och i helgen ska det tydligen bli plusgrader och det är ju inte heller bra... -25 i morse, 16 gradersom varmast på dagen och nu i kväll bara -9 grader och toksnö!! Kvällens lektioner flyttade jag till söndag.
 
Jag longerade Lemonaden i snön,  det var allt som fungerade eftersom jag frös om fötterna redan innan, sällan jag fryser i stallet men i dag var det så. I stället ost och broccolisoppa med varma mackor till lunch, och sedan bokföring hela eftermiddagen. Nisse gjorde fläsk, potatis och löksås till middag (att man ens blir hungrig när man bara sitter...), och sen till stallet där Szum fick gå lite i töm medan Linda red. Det började toksnöa och bli varmare när vi var i stallet, skönt men lite oväntat! Sen äppelpaj till kvällsfika så nu är jag ganska mätt! Hoppas på mer hästjobb i morgon!

Kylan håller sig fast!

Kylan håller i sig...
 
Igår faktiskt hyfsad temperatur, kanske -16, och jag och Paula passade på att ta Beroza. Paula ledde mig men jag kunde starta, stanna och styra lite från ryggen. 
 
På förmiddagen i dag var det bara 13 grader och sol, helt fantastiskt fint! Jag longerade först Lilla Grå ute i snön,  longerade galopprogrammet med Clarinett och red sedan Chokladen på den upptrampade slingan. Sol,m och galopp i snön på en glad häst gjorde verkligen min dag!!
 
Sen lunch och så till Ica på eftermiddagen. Det var kris på personal och jag hade på känn redan i morse att kvällens lektioner skulle bli inställda så tog på mig Ica i stället. Efter jobbet så blev det bokföring, 21 grader kallt igen!! Jag är inte riktigt pigg och tvärsomnade ett par timmar i soffan och vaknade nu med huvudvärk... Bara att sova några timmar till!

Snöoväder!

Jäklar vad snö vi fått i helgen!
 
Jag som skulle rida en massa i dag, toksnö och blåst var inte bästa vädret för det! Red i alla fall Szum på banan,  han var mest lite småsur. Red Lemonaden i en av hagarna och pulsade i  snön,  hon var helt obrydd över vädret trots att det var 1,5 vecka sedan jag red henne sist! Sen var det dags för Dajmen att börja jobba efter vintervilan, jag longerade henne. Hon var lite otålug att göra i ordning men jobbade bra. Sen longerade jag Lilla Grå ute i snön och avslutade med att tömköra Chokladen där också. Hon började så bra och fokuserat, men sen började hon gnägga och såklart svarade hennes kompisar så då blev det lite mer okoncentrerat...
 
Sen spagetti och köttfärssås till middag, och kvällen har ägnats åt att bokföra, beställa foderbaljor och att slappa. Nu hoppas jag på lite bättre ridväder i veckan,  men det ser tyvärr inte så lovande ut...
 
Från Lemonadens pass i dag!
 
Och efter ridningen!

Toksnö!

Nu kommer snön! Det toksnöade hela dagen igår och i dag ska det dessutom blåsa, känns lite som förra vintern men än fattas det nog en meter till de nivåerna!
 
Jag pysslade lite igår med att spåna en av lösdrifterna, laga hage och lite annat som måste göras. Sen red jag Chokladen på banan och Clarinett på den upptrampade slingan. Beroza och Szum fick gå i töm, Beroza fick träna på varvbyten och även prova på lite travjobb i töm.
 
Sen hann jag lite bokföring innan jag och Nisse åkte på Hammarn och åt, jag hade presentkort som vi passade på att utnyttja. Vi missade precis Melodifestivalen men tittade lite på film, eller jag sov mest...
 
Beroza på banan!
 
 

Februari!

Äntligen är januari förbi!
 
Igår var det fortfarande kallt, -20 grader när jag kom från jobbet och eftersom några hästar tyckte deras matte hade lite att göra, och därmed massakerade några hagar, så blev det inget hästjobb. I kväll efter jobbet så var det mer än 10 grader varmare och snö. Paula hjälpte mig så jag kunde sitta upp några gånger och åka lite på Beroza, dessutomfick hon gå med, en lång, inspänning i longeringen för första gången. Det var betydligt jobbigare än att ha ryttare på ryggen! 
 
Red sedan Clarinett, fortsatte samma jobb som i måndags, fram, fram, fram... Kändes riktigt bra, är på rätt spår nu, bara att jobba på! I helgen ska jag försöka rida mycket och hoppas på bra ridväder!

RSS 2.0