Älgkrock!

Igår morse var det dramatik på Brännan då det var en älgkrock precis nedanför mitt hus. Redan på måndagskvällen såg jag på Szum att det var älgar på andra sidan vägen, och tidigt på tisdagsmorgonen hade en bil fått veja för en eller flera älgar. Som vanligt den här tiden på året är det mycket älg runt huset.
 
Jag började rida Lilla Grå, hon kändes precis som vanligt igen efter några veckor då hon varit stökig och sur, skönt att ha den gamla hästen tillbaka men man undrar ju vad som varit fel. Sen red jag Lemonaden på den upptrampade slingan, och tömkörde även Betoza där. 
 
Sen lunch och i väg för ett par lektioner, skönt att hinna med dom innan mörkret! När jag kom hem så longerade jag Dajmen och Linda hjälpte mig att sitta lite på henne. Hon var lite småtjafsig redan från början men det gick bra när vi satt upp och började skritta. Vi hade gått kanske 20 meter när Dajmen stannade, och när Linda tog fram henne fick hon ett litet spel och började bocka. Linda fick stopp på henne först men hon fick direkt ett ryck till och då blev linan lite lång, och jag tappade lite balansen och då valde jag att släppa och åka av. Känns såklart inte bra att åka av så tidigt i inridningen, men jag är egentligen inte förvånad för det finns en anledning till att vi tagit det så försiktigt med henne. Vi hängde på henne igen sen och jag satt på henne på halt. Hon fick ett litet ryck till men då fick Linda stopp på henne så det var bra, tror inte hon blev så rädd egentligen. Nu backar vi lite och repeterar, och försöker köra lite mer intensivt för hon behöver nog jobbas mer än jag har gjort.
 
Sen tömkörde jag Bea och avslutade kvällen mdd mannagrynsgröt till kvällsfika! Nu ny dag och jag har hunnit jaga Nisses hästar redan innan frukost!
 
Bilen i diket sedd från gödselstacken
 
Soligt och fint väder igår, här ute med Lemonaden på slingan!
Blir spännade bilder med selfieläget på telefonen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0