Bitigt!

Ännu en dag med fantastiskt väder men i morse var det bitigt med -20 grader!

Så blev en ganska lugn morgon medan jag väntade in mildare temperatur, sen mockade jag och spånade två lösdrifter innan jag tog Movie och Cizmet i töm. Movie hade skrittdag och vi började på banan med att skritta över bommar och sedan en sväng på vägen. Cizmet fick trimma styrning men även trava över bommar för första gången i töm. Hon har ju gått väldigt bra med ryttare nu så jag tyckte det var dags att göra något annat i dag.

Sen red jag Zayats som fick trampa upp runt träden i skogskanten och sen trav och galopp på spåret. Avslutade hemma med att rida dressyr med Clarinett. Sen till Nisses stall och islänningen. Var ju ett tag sedan jag satt på honom sist, då var han dessutom spänd, så i dag fick han först jobba i töm i snön och sen satt jag upp och red lite bredvid stallet. Det gick jättebra så nu kan vi fortsätta framåt. 

Sen mat och i väg för ett helt gäng uppdrag, både lektioner, en tömkörning och lite provning av sadlar. Blev sent innan hästarna var nattade och nu är det bara att ladda för Ica i morgon!

Bob var väldigt trött på förmiddagen! 

Fortfarande mycket snö kvar! Movie på promenad! 

När jag hade tagit Movie så hade Bob vaknat igen! 

Cizmet parkerad i backen vid stallet! 

Zayats på spåret! 

Intensiv kväll!

Ytterligare en intensiv dag och ytterligare en dag med kall morgon och Fantastiskt väder!

Men jag tyckte det var lite väl kallt i morse och tog första hästen i töm i stället för uppsuttet, Wasabi var det. Sen red jag Lemonaden, och lagom när jag var klar i stallet och det var dags att börja jobba så var det lämplig temperatur!

Efter jobbet var det fullt ös. Stannade först på hemvägen och tömkörde två ponnyer och sen till stallet där jag började med att hjälpa Linda att tvätta Juliettes sår. Linda hade förberett lite med att vattna några hagar det var bra för när jag kom till stallet hade jag mindre än 30 minuter till godo innan kvällens digitala årsmöte! Och jag han precis vattna sista hagen och sätta mig i bilen så slog jag igång mötet!

Mötet, som var Mellersta Norrlands Hästavelsförenings årsmöte, inleddes med en föreläsning och information från SWB, det var bra för jag kunde lyssna på det samtidigt som jag stekte hamburgare och åt sen middag. När det sen var dags för själva årsmötet var jag redo att vara lite mer aktiv, jag blev invald i styrelsen på två år efter att ha varit suppleant i ett år. Men det ska bli intressant!

Wasabi på morgonen! 

Lemonaden innan ridning! Som jag älskar denna häst! 

Och jag älskar denna utsikten! Så roligt att komma igång med Lemonaden igen! 

Tandläkaren!

Dagen började bra med ridning i det fantastiska vädret, men sen väntade tandläkaren...

Fast egentligen började dagen inte jättebra, upptäckte ett sår på Juliette. Bara ren tur, eller så var jag väldigt uppmärksam, att jag hittade det. Såg två små blodfläckar i deras matbaljor och anade oråd, såg inget sår på Bea och inte heller Bob. Kunde inte hitta något på Juliette heller, men tittade extra på hennes sår på frambenet sen i torsdags, och när jag därifrån tittade upp såg jag blod under ganaschen. Vet inte vad hon gjort, men ser nästan ut som en brodd, det ar inte så djupt så jag lät det vara så länge.

Sen mockade jag en lösdrift och red. Clarinett och Movie fick gå på slingan och Zayats red jag på banan och jobbade lite med galoppfattningar där. Efter det så blev det lite rester från gårdagens chili con carne till lunch och sen ombyte och till Sollefteå och tandläkaren. Jag gillar inte tandläkaren och i dag skulle jag dra en visdomstand. Sjukt obehagligt men gick egentligen rätt bra. 

Sen åkte jag till Granngården för att köpa spån och kraftfoder, där hade de Micklemträns på halva priset! Har tänkt köpa det men inte nu, men nu blev det nu i alla fall! Väldigt bra pris, jag tyckte nog synd om mig själv efter tandläkaren och dessutom blev det billigare att dra tanden än jag trodde, så egentligen tandläkarens fel!

Hemma så åkte jag direkt till stallet och red Cizmet. I dag flera varv på banan och dessutom inklusive varvbyten! Så duktig! Det är verkligen vingligt men samarbetet blir bara bättre! Sen gjorde jag klart i stallet, blev grillad kyckling och potatissallad till middag och resten av kvällen lugnt och vila. Har, som vanligt efter tandläkaren, huvudvärk men också värk där tanden suttit. Hoppas på att vara piggare i morgon!

Clarinett på slingan på morgonen! 

Bob och Juliette blev väldigt trötta

Movie på slingan! 

Zayats på banan, kolla vädret! 

Och Cizmet på kvällen. Självklart ska man inte greja med telefonen när man rider unghästar, men det är ju lite bra träning att stå still och vänta, det behöver Cizmet träna på, och att man rör sig påryggeb och grejar lite. Också ett bra kvitto på att jag törs släppa lite på killen, det betyder att vi kommit en bit! 

Måndag!

Intensiv måndag med kall morgon!

Igår var det kyligt på morgonen när jag tog Lemonaden i töm innan jobbet. Hon var pigg och laddad, tänk om man själv var så pigg på morgonen?

Sen efter jobbet åkte jag direkt till stallet. Red Cizmet, nu kunde vi rida ett helt varv runt ridbanan, med många halter, och sen vända in och rida halva banan en gång. Nu när hon börjar komma på vad jag vill så är nästa steg att kunna vända och svänga lite mer, men det får bli nästa gång. 

Vattnade och gjorde klart i stallet, sen hem där Nisse hade gjort chili con carne och jag hade ett digitalt möte. Blev tidig kväll sen! Nu ny kall morgon, och i dag väntar tandläkaren och jag är inte taggad för det!

Lemonaden igår morse! 

Och Cizmet efter avsitttning! 

Sommartid!

Sommartiden inleddes med -17 grader men ett fantastiskt väder!

Tog en häst innan jobbet i dag, brukar ta tv men kombinationen av gårdagens utekväll och sommartidens förlorade timme gjorde att jag nöjde mig med Zayats. Henne red jag på slingan, lite spänt och oroligt i början men släppte och vi kunde galoppera lite. 

Sen Ica och efter det kyckling och klyftpotatis till middag. Kvällspasset i stallet inleddes med att jag red Movie på slingan, skönt med ljuset, och sen dressyr med Clarinett, då behövde jag dock tända lampans. Clarinett behövde verkligen ett lite mer ordentligt pass efter att hon både gått lite och lättsamt,vilket kändes i dag också. Men jobbade med skänkelvikning och red bland annat ganska tvär skänkelvikning ut till spåret och direkt en fattning.

Nu sova, klockan är 22.20 men egentligen bara 21.20, förvirrande!

Soligt och fint med Zayats i morse! Drygt nio timmar senare, solen gått ner men fortfarande ljust och himlen rosa. Och Movies öron! 

Utekväll!

Inte en jättebra kombination med utekväll och ställa fram klockan, i alla fall inte när man ska jobba!

Igår morse tog jag Cizmet innan jobbet och fortsatte med det jag hade gjort på fredagen. När jag satt upp och försökte skritta lite på henne så snurrade hon mest runt och förstod inte vad jag ville. Men jag lyckades få henne ut i spåret vid staketet och vips kunde jag rida en halv långsida! Såklart med några halter. Satt upp igen och gjorde om det, den här gången drygt en halv långsida! Känns som polletten trillade ner en bit!

Min bana är spårig på vintern eftersom jag inte skottar den, det är lite tråkigt med de äldre hästarna då det är svårt att rida vägar, övningar och rörelser. Men för unghästarna i det här läget är det utmärkta förhållanden. De får mer bjudning när de vet vart de ska och är inramade. 

Sen Ica och en lugnare dag än fredagen. Efter jobbet direkt ett ryck i stallet, longerade Wasabi och nattade hästarna lite tidigare. Sen åkte vi på pubkväll på byn, 140 anmälda så väldigt mycket folk! Buffe med bland annat potatisgratäng och lax, sen musikquiz och så spelade Tobias Larsson. Jättetrevlig kväll men många fulla människor!

Nu ska jag försöka rida en häst innan dagens jobb. I dag kommer jag att vara trött, både efter gårdagen och tidsomställningen. Kallt är det ute också, - 17 grader men sol!

Cizmet blickar mot framtiden! 

Bob tog frukost på sängen! 

Vinterfeeling!

I morse hade det kommit ännu mer snö och hela världen var vackert vintervit! Även om jag längtar mycket efter våren nu så är jag ju barnsligt förtjust i snö och kan inte låta bli att tycka att det är mysigt när allt bäddas in i bomull!

I morse var det fantastiskt att jobba hästarna i all fluffig snö. Först Cizmet som jag i dag kunde skritta lite på uppsuttet! Hon är obrydd över att jag sitter på henne men förstår inte riktigt vad jag vill, men det kommer! Sen red jag Zayats och vi galopperade i nysnön, så härligt!

Mindre härligt på jobbet där ekvationen lite personal och mycket kunder inte alls går ihop! Kort om folk i vanlig ordning, och väldig fart på kunderna, ovanligt mycket även för en lönefredag, så jag har mest sprungit i dag! Blir så när det blir mycket, man springer till Posten, till kassan, till lagret, till DHL och sen till Posten igen och så rullar det på. Hittade en kartong fil som jag ställt av på en hylla när det pep i Posten, en lång stund senare när jag tagit fram en ny kartong med fil, hade helt glömt bort den där filen och så är det hela tiden!

Efter jobbet åt vi vitlöksbaguetter med charkens räkröra, och sen till stallet. Red Movie på banan, nu får vi trava ännu lite längre och det känns bra att faktiskt kunna börja göra lite mer jobb med henne, tror att även hon uppskattar det. Även om hon började lite surmulet så var hon riktigt på och nästan het innan vi var klara!

Blev glass och kaffe som avslutning på kvällen, provade en av Magnums nyheter men jag blev besviken. Nästa gång testar jag den andra!

Cizmet i nysnön

Såklart låg alla grejerna på pallen, för att inte bli snöiga. Men det förstår väl vem som helst att ska en så stor och viktig katt som Doris få plats så kan det ju inte ligga en massa grejer på pallen! 

Utsikten från Zayats! Så fint! 

Movie på banan i mörkret, men snart är det ljust på kvällarna! 

Klabbsnöväder!

Snöat hela dagen, tung blötsnö perfekt väder för att köra runt hästar i transporten.

Hovslagardag i dag och skulle köra fyra hästar till Nisses stall på morgonen. Det började inte så bra, Juliette var inte så pigg på att åka och eftersom jag var ensam så räknade hon snabbt ut att hon kunde komma undan. Dessutom lyckades hon trampa sig och fick ett broddtramp fram på frambenet. Så fick ringa in förstärkning. Dels genom att jag lastade Lemonaden först som sen tålmodigt väntade på sin kompis, och dels genom att först Paula och sen Nisse.

Givetvis slutade det med att Juliette följde med transporten och jag hann precis lasta ur när hovslagaren kom. Så medan han började med sko Juliette så åkte jag och hämtade Wasabi och Grå. Själva skoningen gick ganska bra, Lemonaden har väldigt kort tålamod men har skor nu för första gången sen hon var 3 år, Wasabi är jävlig att ge Domosedan och det tog inte riktigt men i stället hade Grå en väldigt bra dag och var helt ostressad, även i boxen och transporten. Förutom mina så verkade en av Nisses hingstar, så verkligen en heldag! 

Körde tillbaka hästarna utan tjafs och incidenter, sen middag och här någonstans var jag egentligen rätt nöjd och hade kunnat slappa resten av dagen. Men så fungerar ju inte mitt liv så jag tömkörde islänningen och sen Paulas häst. Sen till stallet, tryckte in en bal i en av hagarna och sen kom även Linda dit. Vi skrittade ut på Bea och Movie i snövädret. Men inte ens efter nattning av hästarna var dagen klar, då blev det väntan på en ponny som några vänner köpt och som skulle komma med lastbil, den sover i Nisses stall i natt eftersom det inte kändes rätt att släppa ut honom direkt på lösdrift. Efter en stunds väntan kom en liten söt ponny! 

Nu ska jag sova! 

Dagens enda bilder, islänningen som tömkörs i snö och blåst! 
Snöblask!

Vinter i morse, vår på dagen och så vinter nu i kväll igen!

Motivationen var i botten i morse när det vräkte ner snö, visst gillar jag snö men jag börjar känna mig nöjd nu. Tömkörde i alla fall Cizmet som fick träna på halter och stopp, men även trav på volt. Och så red jag Zayats på slingan. Sen ombyte och i väg på Hammarn för mammografi. Kanske inte så kul men sånt som ska göras. 

Nisse åkte med mig och på vägen tillbaka hämtade vi upp en rem till hans bil och sen bjöd han på lunch. Vi har ett jättebra lunchställe med rejäl buffe och flera rätter. Givetvis blev jag tokmätt och var inte så sugen att åka till stallet direkt sen. Så i stället bakade jag sockerkaka för att kunna bjuda hovslagaren på i morgon.

När sockerkakorna var klara så red jag Clarinett på slingan, tyvärr hann jag ingen mer häst men just då gjorde det inget för då regnade det! Sen laddade jag om med lite kaffe och sockerkaka innan jag åkte i väg för några lektioner i blötsnö och styltväder. Nu är hästarna nattade och jag försöker ladda för hovslagardag i morgon!

Cizmet blöt av snön i morse! 

Zayats på slingan på förmiddagen, då snö! 

Clarinett på slingan sen på eftermiddagen, då regn i stället! 

Bra riddag!

Haft en bra riddag, trots, bitvis lite tråkigt väder med blåst.

Mockade först en lösdrift och sen började jag rida. Först ut Wasabi som inte inledde så bra. Redan innan jag tog in henne då härjade hon i hagen, sen var hon lite spänd att göra i ordning och ganska stökig att leda upp till banan. Longerade lite och hon var ändå ganska lugn, så satt upp och precis då börjar Movie och Forzett busa i hagen, även om det är en bit från banan så tog de all Wasabis uppmärksamhet. Hon blev helt uppslukad och märkte inte av mig.. Så satt av, gick ett par varv runt pallen och satt upp igen, då hade hon släppt dom men var lite spänd, och vi var helt oense om styrning och uppgift. Just då var jag uppgiven och funderade över om jag skulle kunna trava i dag, men innan vi vsr klara så inte bara travade vi flera varv utan travade även över bommar och det vet jag inte ens om vi gjort innan! Tyvärr höll jag på lite för länge för hon blev trött och låste sig lite, men jag är väldigt nöjd med hur vi kunde vända passet!

Sen red jag Lemonaden och i dag kom vi igång med traven också, känns som att det kommer gå bra med igångsättningen och det är roligt att rida henne igen. Efter det så red jag Movie på slingan och hon han visa upp alla olika humör på det passet! Avslutade hemma med att ta Grå i töm, hon har haft en vecka vila och fick komma igång i töm.

Till Nisses stall och tömkörde islänningen, han har vilat nästan fyra veckor efter vaccination, isgata och tidsbrist från mig. Jag fick kämpa ganska hårt med honom i dag så det märktes att han hade vilat, blir några gånger till i töm innan jag rider igen!

Middag och jag blev så sötsugen efter maten så jag bakade en kladdig kladdkaka innan jag och Linda träffades i stallet. Vi red ut med Bea och Clarinett i mörkret en sväng, ska bli så skönt nästa vecka att kunna rida i ljuset på kvällen!

Sen nattning av hästarna och nu laddning inför morgondagen som också blir intensiv, men med helt annat upplägg!

Wasabi efter ridning!

Och Lemonaden! 

Movie på slingan! 

Så här kan det gå om man försöker dra i väg! Då hamnar man ute i snön, och det är ju inte så lätt när man har korta ben. Islänningen testade gränserna i dag, det är hans stil att ifrågasätta allt. 


Vårdagjämning!

Vet ni, om en vecka, nästa måndag när jag slutar 18.15 då kommer det att vara ljust när jag börjar på i stallet efter jobbet! Så skönt det ska bli!!! Nu slutar jag visserligen samma tid på fredag, men bara en sån dag nu att kämpa med innan sommartid!

I morse fick Zayats jobba lite i töm och i kväll efter jobbet så repeterade jag det jag och Linda gjorde med Cizmet i lördags. Och nu i kväll kunde jag både starta och stanna ståendes i stigbygeln, och sitta upp på henne stillastående. Nu är nästa steg att våga testa om start och stopp fungerar lika bra när jag sitter på henne! Men nästa arbetspass blir nog i töm för att trimma bromsen lite till!

Zayats i morse! Öronen framåt, det är inte helt lätt att få till på bild med henne! Hon är expert på att vinkla öronen precis när man tar en bild. 

Så gullig! 

Doris hade gömt sig i en kruka på översta hyllan i garaget i dag. Också väldigt gullig! 

Vårväder!

Typiskt vårväder i dag. Ganska soligt och fint på förmiddagen men det övergick i blåst och moln, men plusgrader, och sen snö. För mig är typiskt vårväder molnigt och blåst, ganska grått och trist väder, och om ytligt väder även om man skulle önska att våren var sol och blå himmel, som vårvintern då.

Tog ett tag att komma igång i morse, batteriet skulle bytas på bilen och det satt ju givetvis fast. Men sen började jag med Wasabi, som såklart hade drullat bort en sko och på det andra frambenet slagit upp ett sår och en liten svullnad. Så hon fick gå ett väldigt lugnt ridpass med mest skritt, inte halt och svullnaden blev bättre. Sen red jag Chokladen upp i skogen, jag tror att hon ska få ett par veckors vila nu. Hon brukar behöva någon vecka vila på våren vid fällning och brunsttider så det kan nog vara dags nu, hon har ju gått hela vintern utan hovbölder eller skador (peppar, peppar). Känns som att det kan vara dags då hon upplevs lite rastlös och kanske inte stökig men med dåligt tålamod just nu. Kan bli bättre av ett brejk, och jag har ju att rida på ändå... 

Så kom Linda och i dag var det Movie och Juliettes tur att komma ut på grusvägen, och i dag var vägen ännu mer framtinad! Juliette var taggad och tittig medan Movie var lugn och utan frustration, precis som det ska vara då! Juliette är ju lite äldre och kan gott vara lite taggad, men det är skönt att Movie hittar mer lugn och avspänd het ju längre vi kommer i igångsättningen. Sen var det träning för Linda med Bea och ett ponnyekipage, de hoppade lite lätt, och ponnytjejen red även med sin andra ponny efter.

Jag gjorde pizza till middag och Linda åt hos oss. Sen gjorde jag kvällsrundan i stallet, och red lite på Lemonaden. Så roligt att komma igång med henne men också många knutar att lösa då hon ju blir så spänd när man rider. Det är ju så synd för det är verkligen gulligaste hästen annars. 

Känns som att det är mycket jag inte hunnit i helgen med hästarna, men det tar jag igen på tisdag! Det är ganska mycket nästa vecka utom på tisdag så nu har jag i stället planerat in en massa hästar då! Vi får väl se hur det går med det...

Wasabi med tygeln i munnen... Hon reds medan det fortfarande var sol! 

Chokladen uppe i skogen, kommer dröja ett tag än innan det är bart där! 

Movie och Juliette på tur! 

Glada öron på Movie! 

Lemonaden i mörkret på kvällen! 

Vårjacka!

Vilken kontrast från fredagens snöstorm till gårdagens sol och plusgrader! Jag var så peppad och letade rätt på mina vanliga ridbyxor och vårjackor, men när jag kom igång så insåg jag att det blåste ganska mycket.. Men vårjackan passade ändå bättre än vinterkappan!

Först ut igår var Movie, hon hade skrittdag så jag tog henne i töm, onödigt att sitta på henne alla pass tycker jag. Vi började med något varv på banan och sen ut på vägen, hon har ju kunnat bli lite frustrerad och taggad när vi har tömkört på hemvägen men igår var hon avspänd och lugn. Sen tog jag upp Cizmet på banan och longerade henne lite innan Linda kom och hjälpte mig att hänga och sitta lite på henne. Hon är brydd men bromsen tar inte alltid och stå still är överskattat. Men kommer bli bra bara vi kommer igång och rider.

Sedan red jag och Linda ut Zayats och Juliette och snöpulsade. Längesen vi red den rundan men snön var mjuk av plusgraderna. Efter dom red vi Clarinett och Bea som fick gå travjobb på grusvägarna som börjar tina fram. Och sen när jag skulle åka från stallet så startade inte bilen...

Hur kan ett batteri som fungerat utan problem i två vintrar (tömdes en gång i vintras med lampa tänd, -20 och ingen motorvärmare men annars aldrig varit trögt) tömmas helt på 5-6 timmar i plusgrader och inget på? Jag förstår det inte alls men Paulas man och son hjälpte mig att sätta i ett annat batteri och då gick bilen. Mitt batteri gick inte att ladda upp heller. Men man bor ju ändå väldigt bra här ute på landet, lördagkväll och jag skickar ett sms till en kille (eller pensionär är han ju) som säljer bland annat bilbatterier. Han har ett hemma, ställer ut det så jag kan hämta det, jäkligt bra pris och faktura, allt på en lördagkväll med kort varsel. Hade det fungerat så i en stad tror ni?

Mellan mitt batteristök på kvällen gjorde jag potatisgratäng med karre och nattade hästarna. I dag ska jag försöka rida lite, hoppas på hjälp att byta tillbaka batteriet och så ska jag ha ett par träningar, så bäst att sätta fart nu!

Movie på promenad! 

Cizmet gäspar mycket när vi jobbar, igår började hon med det direkt! Tror dock inte att hon tycker att det är tråkigt... Men vad ska man tro om gäspade elever? 

Zayats bakom Juliettes rumpa i snön! 

Zayats blev svettig av snöpulsade och rullade sig i hagen efteråt

Kolla öronen! 

Cizmet hade sprungit lite i hagen medan vi var borta så hon behövde också rulla sig, kompisrullning! 

Från Clarinetts tur, grusvägarna börjar titta fram! 

Linda, Bea och Doris hade mysstund efter ridningen! Snöstorm!

Typisk skitdag, men jag har ändå inte varit speciellt less eller upprörd ändå. Man är väl van att inget blir som man tänkt!

Planen för dagen var att jag skulle sluta tidigare på jobbet och så skulle jag och Nisse åka till Sundsvall för att bo på hotell och gå ut och äta. Det var den ena av hans 60 års presenter från mig. Men igår kväll blev han sjuk och han var inte pigg i dag heller. Så jäkla typiskt men eftersom jag vet att det ofta blir så här när vi ska någonstans så hade jag det avbokning svart. Så vi gör ett nytt försök om två veckor!

Så då jobbade jag hela dagen på Ica, och på kvällen hade jag ju ett bra läge att ta någon häst när jag fick en tom kväll. Jag älskar när jag oplanerat får tid över och kan jobba någon häst mer än vad min veckoplan ser ut. Detta grundar sig i att jag inte tycker att jag hinner med hästarna så mycket som jag vill och ofta är redan min plan på papperet med för få pass per häst och då försvinner ju det nästan alltid något pass pga väder, lathet eller saker som dyker upp. Nu är det ju mest mina egna hästar som drabbas eftersom träningshästarna går först, och även av mina egna är det ju oftast samma hästar som drabbas. Jag har faktiskt en prioriteringsordning på mina egna hästar, den kan dock variera lite över tid.

Hur som helst så var det ju ett bra läge att hinna någon extra häst i kväll då ingen stod på planeringen, men då är det snöstorm i stället!!! Så typiskt! Jag longerade i alla fall Wasabi lite. Blåst är inte hennes favoritväder men det är ju bra träning, i alla fall när jag slipper sitta på! 

Nu hoppas jag på bra ridväder i morgon så det blir lite hästjobb gjort då! 


Vårvinter!

Så härligt väder i dag igen, vårvintern är nästan bädta tiden på hela året! Men dags att leta reda på vårjackan, alldeles för varmt för vinterkappan nu på dagarna, vet att jag köpte entnnsre rid jacka i höstas nu gäller det bara att hitta den! 

Efter att ha mockat en lösdrift så började jag med Cizmet. Tanken var att fortsätta träna det vi gjorde igår, men på första försöket fixade hon att jag klev upp i stigbygeln från pallen, jag stod i stigbygeln medan hon lugnt stod kvar till jag startade, skrittade några meter och sen gjorde halt! Så i stället tränade vi på att jag la benet över ryggen, och på att stå still och vänta. Sedan red jag Zayats på det upptrampade spåret bredvid banan och i dag kände vi oss redo att testa lite galopp igen, första sen igångsättningen. Gick jättebra! 

Sen red jag Clarinett och Movie på slingan, med Clarinett försökte jag mig på lite galoppjobb och Movie fortsätter ju sin igångsättning, hon var ganska sur och bitsk i dag men jag tror att det är frustration och överskottsenergi. Jag var rätt nära att åka av i dag, inte av den lätt frustrerade konvalecenten Movie, inte av Zayats som galopperade med ryttare för första gången på mer än ett halvår och inte av Cizmet som gjorde uppsittningsträning, utan av Clarinett såklart! Finns ingen som kan gå från vårtrött och seg till spratteldocka så snabbt som hon och dessutom är hon mästare på 180 graders svängar, men jag satt faktiskt kvar i dag! 

Sen tog jag Lemonaden i töm innan det blev spaghetti och köttfärssås till middag. Sen i väg på en lektion och en tömkörning innan nattning av hästarna. Nu ladda för fredag i morgon! 

Cizmet gillar att leka med pallen! 

Att det varit fint väder i dag bevisas av att båda katterna varit ute! 

Movie på slingan! 

Lemonaden i töm! 

Onsdag!

Onsdag igår som kändes som måndag...

Som tur var så var jag piggare igår och kunde börja dagen med lite hästjobb. Först Cizmet som jag gjorde uppsittningsträning med. Tanken var att testa att ståendes i stigbygeln kunna starta och stanna henne, men först fick jag jobba med att stå still när jag klivit upp i stigbygeln. Fick faktiskt till att kunna ställa mig i stigbygeln från pallen, hon står still, starta och gå några steg för att sen göra halt, så det gick bra till slut! Men måste jobba lite mer på stoppet, bromsen tar lite ojämnt.

Sedan red jag Zayats, hon fick jobba med skänkelvikning i både skritt och trav. Hon gör det bra, förutom de gånger hon i stället drog mig ur sadeln. Men trots att hennes åsikter bubblar ur henne med en massa förslag om hur och vad vi ska göra så är vi oftast överens.

Sen Ica och på kvällen red jag Chokladen. Hade fått upp ett minne på Instagram att jag ifjol också hade ridit henne sent på kvällen, och det hade nog gått bra för jag skrev att jag älskade min häst. Hon skötte sig igår med, och jag älskade henne i år med, hon var väldigt piggelin och rolig att jobba med. Blev en hel del galoppjobb och underlaget tillät det vilken känns bra så här på sluttampen av vintern!

Nu ny dag, sol och nya tag!

Zayats med busig man i solen och vinden igår förmiddag! 

Sjukdag!

Blev en sjukdag ändå, även om jag fortfarande misstänker matförgiftning eller liknande. Känner mig pigg i kväll så i morgon kan jag förhoppningsvis jobba.

Det har verkligen varit knepigt. Igår hängig och på kvällen ont i magen, i natt lite illamående men jag har varken spytt eller varit dålig i magen. I morse blödde jag näsblod och hade huvudvärk, fick i mig en halv tallrik fil och proviva. Tog det lugnt i stallet, mockade och spånade två lösdrifter och longerade Zayats. Kändes som att hon var högst i prio att röra på sig, i fall jag inte skulle orka någon mer, och hon fick bland annat galoppera över bom i lina.

Sen några lugna timmar, fakturerade och gjorde postcertiferingen till jobbet. Hann ställa in kvällens lektioner, vilket nog var ganska bra trots allt. Men vid 15 tiden vände det, fram till dess hade jag känt mig spyfärdig så fort jag tänkte på mat, men då provade jag en nacka och när det fungerade så tog jag och stekte pannkakor! Kanske inte det lämpligaste att äta egentligen men det kändes gott och fanns att göra. Så åt två pannkakor och kände mig pigg, så då blev det stallet igen!

Men eftersom jag fortfarande inte var helt hundra så gjorde jag det enkelt för mig. Jag red Movie på banan och tog Clarinett i töm. Gjorde ett experiment med Clarinett, jag är väldigt sugen på att testa equiband på henne men i väntan på att jag har de pengarna så testade jag med ett magband som jag fäste på schabraket. Hon har svårt att lyfta magen och komma upp med ryggen, vilket jag tror ställer till det i galoppen och när hon ska korta sig. Vet inte om det gjorde så mycket i dag men jag ska testa några gånger till.

Nu är det bara att försöka ladda för att vara pigg i morgon!

Zayats i lina

Gullig Movie efter ridning! 

Clarinett med magband, och blå omgivning! 

Hängig!

Vem har tid att vara sjuk nu? 

Var inte jättepigg igår, lite sådär i gränslandet mellan sjuk och frisk. Trött, lite hängig, frusen och lite uppblåst i magen, men inget av det är ju helt ovanligt. Men jag är fortfarande inte riktigt bra,, nästan så jag misstänker att jag ätit något som inte varit bra, eller så håller jag på att bli riktigt sjuk. Jag har varken tid eller ork att vara sjuk nu! Speciellt som vi ska bort på fredag!

I alla fall så tömkörde jag Cizmet igår morse. Började på banan men gick sedan en sväng på gården och ner till vägen. Att gå ner till vägen var nästan som att gå till världens ände tyckte Cizmet, det var väldigt spännande och lite läskigt att vara så långt bort... Vi får träna mer på att se världen utanför hagen och banan!

Sen Ica där jag frös hela dagen, fast det är ju inte så ovanligt gör det är ganska kallt där. På kvällen sen så träffade jag Linda i stallet, hon red samtidigt som jag tömkörde Movie på banan. Roligare med sällskap! Movie fick jobba mycket med att skritta över bommar i töm.

Nu på morgonen är jag fortfarande lite hängig och har ont i magen, vilket inte heller så ovanligt för mig, men jag måste nog ta det lite lugnare i dag!

Cizmet nere vid vägen igår morse! Hängig!

Vem har tid att vara sjuk nu? 

Var inte jättepigg igår, lite sådär i gränslandet mellan sjuk och frisk. Trött, lite hängig, frusen och lite uppblåst i magen, men inget av det är ju helt ovanligt. Men jag är fortfarande inte riktigt bra,, nästan så jag misstänker att jag ätit något som inte varit bra, eller så håller jag på att bli riktigt sjuk. Jag har varken tid eller ork att vara sjuk nu! Speciellt som vi ska bort på fredag!

I alla fall så tömkörde jag Cizmet igår morse. Började på banan men gick sedan en sväng på gården och ner till vägen. Att gå ner till vägen var nästan som att gå till världens ände tyckte Cizmet, det var väldigt spännande och lite läskigt att vara så långt bort... Vi får träna mer på att se världen utanför hagen och banan!

Sen Ica där jag frös hela dagen, fast det är ju inte så ovanligt gör det är ganska kallt där. På kvällen sen så träffade jag Linda i stallet, hon red samtidigt som jag tömkörde Movie på banan. Roligare med sällskap! Movie fick jobba mycket med att skritta över bommar i töm.

Nu på morgonen är jag fortfarande lite hängig och har ont i magen, vilket inte heller så ovanligt för mig, men jag måste nog ta det lite lugnare i dag!

Cizmet nere vid vägen igår morse! Hopphelg!

Söndag och Ica-jobb, såklart jättefint väder när jag har jobbhelg. Kom ihåg vilket blåsväder det var förra helgen när jag var ledig!

Kyligt i morse men jag tog Wasabi i töm och red Chokladen på slingan. Härligt att kunna komma ut och få lite solenergi innan jobbet! Nu var det ganska lugn dag på Ica ändå.

När jag kom hem så kom Linda förbi och åt middag, hon hade varit på Pay and jump med Bea så hon hade lite att rapportera! Efter maten så tömkörde jag Paulas häst, blev en ganska spännande tömkörning då det var huliganer i publiken! Publiken bestod av en russhingst och islänningen som jag ridit, de ville nog vara med för de tog sig ut ur hagen medan vi höll på! De ville nog ha bättre platser för de ställde sig alldeles mot den hagen vi var i. Nisse fick göra en utryckning och fånga in dom men som tur var så gick det ändå ganska bra att tömköra.

Sen till stallet och red Grå. Hon har jobbat lite för lite nu och var väldigt spänd. Blev rädd för något nästan direkt när jag suttit upp och försökte dra, sen satt spänningen i en bra stund och inte blev det bättre av att hennes kompis Lemonaden först försökte döda sin höbal och sen härjade runt. Hon är verkligen expert på att få igång allla hästar! Grå slappnade av till slut i alla fall.

Dajmen har varit på tävling i dag med sin ägare, de hoppade 80 cm och 90 cm, en rivning i första klassen och felfri i nästa! Och även Linda var felfri på Pay and jumpen, och ponnyekipaget Linda åkte med var också felfria i en av britterna. Så tillsammans med alla fina framgångar och britter igår för mina elever så har det ju varit en riktigt bra hopphelg!

Chokladen på slingan! 

Duktig Dajm! 

Ponnytävling!

Det var längesen jag var på ponnytävling men i dag var det dags, jätteroligt var det!

Upp tidigt i morse och fixade hästarna, och åkte till Timrå. Där träffade jag en av mina elever som skulle tävla och som ville ha lite extra stöd under dagen. Det gick verkligen jättebra för henne med två felfria och fina rutter! Jag har sett en massa olika ponnyer, träffat flera av mina elever och annat löst, och trevligt, folk.

När jag kom hem igen var det snabbfika för att sen träffa Linda i stallet. Vi började med att rida Bea och Zayats i skogen, och sen red vi ut en annan sväng med Juliette och Movie. Sen hann jag precis ta Clarinett i töm innan kvällens ekipage kom för en träning. Efter det nattade vi hästarna, Nisse hade gjort mat och nu blir det tidig kväll för jag är sjukt trött!

Utsikt från pallen på framhoppningen

Svettig Zayats efter sin tur

Movie och Juliette på tur! 

Kalla nätter!

Kalla nätter men fina dagar! Är ju ganska stora temperaturväxlingar när det går från -20 på morgonen och nästan plusgrader på dagen!

Men i morse när jag skulle börja med hästarna i 20 minusgrader kändes det lite tungt. Som tur var började jag med Cizmet som jag tömkörde och vi fick till flera framsteg i dag så då glömmer man kylan. Första gången vi börjar med vanlig tömsättning direkt från start, vi tömkörde över bommar vilket betyder att jag nu kan styra hjälpligt i alla fall, jag kunde byta sida i skritt (många hästar tycker att det är obehagligt i början när man byter sida och varv så brukar börja göra det på halt) och vi avslutade med att tömköra ut från banan och en bit mot stallet. Det sista innebär inte bara att hon är ganska styrbar och går av sig själv utan även att underlaget på gården börjar bli bättre och inte halt och vidrigt!

Sedan red jag Zayats på slingan, hon var lite frustrerad i början men vi försökte trava bort en del av det! Sen i laddning och till jobbet. Sista svängen på jobbet gick det lite halvont, inget allvarligt men jag blev irriterad och trött. Min plan var att rida Chokladen på kvällen men insåg att mitt humör och min energi inte var rätt för det och tog i stället henne i lina, och hon fick hoppa några skutt över ett sockerbitshinder också. Chokladen är väldigt känslig för stress och mitt humör (det var även hennes mamma Räkan) vilket var en anledning men det var nog även bra för min ork. Sen nattning av hästarna och nu tidigt i säng, väckaren är ställd tidigt i morgon!

Cizmet i töm på väg till stallet, i morgonsolen! 

Och Zayats öron på slingan! 

Sol-dag!

Vaknade till -20 grader i morse, men vaknade första gången 00.30 av att Nisses ston galopperade förbi sovrumsfönstret! Sen superhärligt väder med sol men kallt i kväll igen.

Mockade en lösdrift och sedan började jag med Cizmet, longerade och lite uppsittningsträning. Har hängt på henne i dag och klivit upp från pallen till stigbygeln, och det kände hon sig väldigt bekväm med, och det ska hon ju vara för hon är ju faktiskt riden även om jag tvivlar på det rätt ofta.

Red sedan först Clarinett och sen Movie på slingan, Movie får börja trava lite nu varannan dag så det blir lite mer jobb i alla fall. Avslutade i stallet med en snabblongering av Grå, det var egentligen inte min plan men det blev lite ont om tid. För sen åkte jag en bit bort i byn och hade en lektion i solen, verkligen härligt!

Efter midddagspaus var jag i väg på två lektioner till, sen nattning av hästarna och nu ladda för fredag på Ica i morgon!

Clarinett på slingan! 

Och Movie! 


Hästjobb hela dagen!

Fullt hus Igår - fullt ös i dag!

Började med att tömköra Movie, lite på banan och lite på gården. Är lite halkigt att bege sig ut nu, inte gör Movie som har skor runt om men för mig!

Sedan kom en ponnytjej för träning. Först lite hoppning med första ponnyn och den andra tömkörde jag lite först innan hon red. Jag tycker att det är ett ganska bra upplägg med spända eller stökiga hästar att ta dom lite i töm innan man rider

När de hade åkt så red jag först Zayats, som fick jobba med övergångar och travbommar, och sen Wasabi som var lite spänd och fick gå väldigt lugnt. Efter det tog jag paus och gjorde våfflor till mat!

Nästa ryck i stallet red jag först Chokladen och sen testade jag en sadel på Lemonaden och satt upp och skrittade lite. Kändes ändå ganska bra, ska padda om den lite och så ska vi börja rida, med den så länge. Ska bli roligt att komma igång på riktigt med henne!

Tog Bea i töm åt Linda som avslutning på kvällen, hon var lite snorig, alltså Linda inte Bea, så det var lämpligt upplägg. Sen blev det en klämd macka till kvällsfika och tidig kväll. Nacken är bättre men inte bra, men har hållt ihop på alla hästar jag jobbat i dag och det känns som att jag ska kunna sova bra i natt med. Hoppas att jag har rätt!

Zayats innan avsittning! 

Wasabi innan uppsittning! 

Chokladen i skymningen, kolla himlen! 

Lemonaden en stund senare, allt är blått! Fullt hus!

Nisse fyllde jämnt igår så det var fullt hus här och mycket att stöka med!

På morgonen började jag med att fixa kaffe och smörgåstårta på sängen, och så fick han sin present av mig. Eller presenter för det är egentligen två.

Sen gjorde jag ett ryck i stallet. Red först Movie som nu skritta uppsuttet varannan dag, vi började på banan men red sen på spåret bredvid banan. Fortsatte med Cizmet som jag longerade med sadel och gjorde lite förberedande uppsittningsträning med. Eftersom tömkörning en fungerar bra nu är det dags att börja lite med ridningen, men igår tränade vi mest på att stå vid pallen och att jag kunde hoppa och vifta med armarna bredvid henne. 

Nästa ut var Zayats som jag red på banan och jobbade med övergångar och lite sidvärts. Sist ut Clarinett som fick gå upp i skogen och trampa upp stigen där. Jag hade egentligen kunnat rida hur länge som helst igår för vädret var fantastiskt!

Men insåg att vi behövde äta något mer än bara smörgåstårta så gjorde kebab lite snabbt. När jag höll på med det kom första gästerna, medan de gick ner till stallet och hälsade på Nisse hann jag sätta på kaffe och dammsuga köket lite snabbt. Då tänkte jag att jag skulle torka golvet sen när de åkt, men blev aldrig något golv torkat...

För det var gäster från då strax före 15 till nästan klockan 22. Ett tag var det fem barn samtidigt som lekte och bland annat rullade varandra i hundarnas tomma foder tunna! Jag har servat med porslin och kaffe, tror att det blev 4 omgångar med den stora perkulatorn! Åkte en snabbsväng till stallet och vattnade hästarna och förberedde kraftfoder, som sen Linda gav när hon var klar i stallet och innan hon kom och åt tårta.

Men smörgåstårtan räckte, vilket jag tyckte var bra! Så jäkla roligt med en massa folk och prat, men vi var båda trötta när alla åkt och köket var tomt igen. Min nacke har ju stört nattsömnen sen i fredags, och stört mig på dagtid också givetvis, men i natt sov jag med back on trackmössan på och jag har socit bättre och det känns även bättre nu. Jag som inte trott på deras produkter tidigare har verkligen ändrat uppfattning, har ju haft handledsvärmare sen jag bröt armen och tycker att den hjälper. Och i natt blev det väldigt tydligt med nacken!

Ny mer vanlig dag i dag! Inte lika solig men förhoppningsvis ska jag få lite gjort!

Nisses ena present från mig. Vi ska i sommar åka ner till en gammal vän till honom, han köpte Clarinetts mormor av henne. Det ska bli roligt! 

Härligt väder när jag skrittade Movie! 

Klart att man måste undersöka pallen noggrant! Cizmet undersökte pallen nog innan vi tränade på att stå vid den. Smörgåstårtetillverkning!

Sportlov, smörgåstårtetillverkning och nackspärr, blev en intensiv måndag!

Jag har fortfarande ont i nacken, känns som att det enda som hjälper just nu är ipren. Annars brukar det mesta bli bättre av rörelse men det fungerar sådär nu, men jag tycker inte att jag blir sämre av att vara igång i alla fall.

I morse tömkörde jag Cizmet innan jobbet, första gången med vanlig tömsättning och hon var så duktig! På jobbet märks det att det är sportlov, med lite annat kundflöde än vanligt. Sen efter jobbet åkte jag direkt till stallet och tog Chokladen i töm och nattade hästarna. Efter det blev det tillverkning av smörgåstårta till Nisses födelsedag i morgon. Nu är jag trött och slut i nacken! Nya tag i morgon!

Cizmet i morse! 

Chokladen i mörkret i kväll! 

Och så smörgåstårtan, inte den vackraste men den får duga! 

Glid-före!

Verkligen en dag på glid, i morse Vasaloppet och sen ruskigt halt när en centimeter kallsnö lagt sig på isen!

Ridningen har dock inte alls haft någon känsla av glid! Blåst även i dag, och snö, och tillsammans med halkan inte optimala förutsättningar att rida. Hästarna har dessutom varit som popcorn i hagarna, eller i alla fall ett par av dom, typ Lemonaden och Wasabi..

Jag började med att försöka salta och sanda lite så jag kunde gå på gården. När jag skulle ner till garaget första gången, där jag hade saltet, så åkte jag på knäna nerför backen för jag tordes inte gå trots broddar. Verkligen vidrigt halt! Men med lite salt och sand så kunde jag i alla fall ta mig fram. Så tog Movie först. Perfekt dag att börja uppsuttet då det är blåst, snö och dessutom precis när jag skulle rida kör skotrar förbi ovanför gården, inte för att Movie brydde sig så mycket men det gjorde Wasabi! Movie var lite spänd när jag började men slappnade av sen!

Fortsatte med Clarinett som fick gå på slingan och sen Wasabi som jag tog i töm. Trodde att hon skulle vara spänd så som hon farit runt i hagen, och dessutom blåst, så valde att ta henne i töm. Ångrade det sen för hon var jättefin och avspänd!

Sedan behövde jag en paus. Jag hade ont i nacken och ryggen av att gå och spänna mig på isen, och trött av blåsten. Så gjorde röra till smörgåstårtan jag ska göra i morgon, och fixade middag. Nästa omgång i stallet så tog jag upp Zayats till banan, det gick bättre att gå upp dit än jag var orolig för men inte superbra underlag och spänd häst så blev ett lugnt pass. Avslutade med att ta Lemonaden i töm, hon behövde verkligen göra något och hon var fin. Lemonaden är verkligen min lilla prinsessa och jag blir så glad av att hålla på med henne!

Sen nattning av hästarna och så hjälpte jag Nisse att rulla en bal. Nu hoppas jag att den här snön, som genom ett mirakel, fastnar på isen! Nya tag i morgon! 

Movie i snöyran i dag! 

Wasabi, så fin! 


Fortsatt blåst och halka!

Jag tror att det varit skitväder varenda helg jag varit ledig i år. Antingen rejält kallt eller blåst. Igår blåst såklart, lite bättre än i fredags men rejäl blåst och is överallt!

Jag började gårdagen med att tömköra Paulas häst hos Nisse. Sen fortsatte jag hemma först med att mocka och spåna två lösdrifter, sanda lite och laga ett stängsel som blåsten hade förstört. Sen fick Cizmet och Zayats gå i töm. Bara att ta sig till banan är träning, gäller att gå precis där jag vill och dessutom delvis på nya vägar än vi brukar. Men banan är ganska bra och vi tog oss dit och därifrån. Cizmet har börjat förstå tömkörningen och nästa gång kan vi nog ha vanlig tömsättning. 

Sen red jag Clarinett, hon har ju skor och brodd så inga konstigheter. Efter henne packade jag in grejer i bilen och körde upp till stonas hage, därifrån kan jag ta mig direkt till banan och in på den bakvägen. Så red både Grå och Chokladen, Grå har skor fram men var ändå ner spänd över underlaget än Chokladen som är barfota. Med Chokladen kunde jag jobba galoppen, i alla fall på två-tredjedelar av banan, vilket faktiskt är jättebra med tanke på hur vädret varit!

Nöjd över att ha kunnat jobba hästarna så pass bra och så pass många hästar med tanke på väder och förutsättningar. Sen blev det middag, nattning av hästarna och sen en film. Blir spännande i dag med lite pudersnö på isen, men hoppas på att kunna rida och jobba hästarna i dag med. Laddar upp med Vasaloppet!

Bob och hans tanter! 

Cizmet blir trött fort, inget konstigt för en ung häst, och hon är väldigt tydlig med när hon är nöjd för då börjar hon gäspa! 


Gullig! 

Bilen lastad med hästgrejer och Doris! Jobbigt att inte kunna ta ner hästarna till stallet men man får vara glad att kunna rida i alla fall! 

Chokladen innan avsittning! 

Blåsigt och glatt!

Fortsatt blåsväder, och glatt värre med is överallt!

Jag brukar inte jobba någon häst innan jobbet när jag börjar 8.00 men nu visade prognosen att det skulle vara lugnt med blåst på morgonen och sen på dagen stormstyrka i vindbyarna så bestämde mig för att ställa väckaren lite tidigare. Och prognosen hade rätt! Nästan vindstilla när jag tömkörde Movie i morse! Lika fin som hon var igår lika tramsig var hon i dag och tittade på varenda löv dom tinat fram! Men vi tömkörde runt på gården och på det upptrampade spåret bredvid banan, utan alltför mycket hopp och lek så det får vara bra nog.

Sen jobbet där det var stressigt och rörigt, hemma igen hjälpte jag Nisse igång med bilen som var strömlösa innan jag åkte till stallet. Där gjorde jag inget annat än att longera Wasabi lite i blåsten. Nu i kväll blåser det fortfarande ordentligt och jag har dessutom dragit på mig nackont, men förhoppningsvis är det bättre både med det och blåst i morgon!

Movie på spåret 

Och nere vid hagen

Blåsigt och glatt!

Fortsatt blåsväder, och glatt värre med is överallt!

Jag brukar inte jobba någon häst innan jobbet när jag börjar 8.00 men nu visade prognosen att det skulle vara lugnt med blåst på morgonen och sen på dagen stormstyrka i vindbyarna så bestämde mig för att ställa väckaren lite tidigare. Och prognosen hade rätt! Nästan vindstilla när jag tömkörde Movie i morse! Lika fin som hon var igår lika tramsig var hon i dag och tittade på varenda löv dom tinat fram! Men vi tömkörde runt på gården och på det upptrampade spåret bredvid banan, utan alltför mycket hopp och lek så det får vara bra nog.

Sen jobbet där det var stressigt och rörigt, hemma igen hjälpte jag Nisse igång med bilen som var strömlösa innan jag åkte till stallet. Där gjorde jag inget annat än att longera Wasabi lite i blåsten. Nu i kväll blåser det fortfarande ordentligt och jag har dessutom dragit på mig nackont, men förhoppningsvis är det bättre både med det och blåst i morgon!

Movie på spåret 

Och nere vid hagen

Bortblåst!

Den här dagen har verkligen blåst bort! Det har blåst rejält och då ser det ut att ska blåsa ännu värre i morgon!

Dessutom hade jag ont i ryggen i morse, lite bättre i kväll efter att ha varit igång en dag men långt i från bra. I morse höll jag inte på att kunna få på mig strumporna ens!

Kombinationen blåst och is är inte den bästa när man jobbar med hästar, speciellt inte när de är skolösa. På förmiddagen for dessutom hästarna runt som popcorn i hagarna och jag bestämde då att basjkirerna fick vara i dag. Tog däremot Clarinett i töm, hon är skodd runt om. När jag går upp med henne till banan så möter jag traktorn som kommit för att köra in balar!

Kan säga att Clarinett var ganska upp i varv av både vind, traktor och att hennes kompisar körde tokrace i hagen. Hon var bitvis fin men det var däremellan en del stök, bland annat när vi hamnade på varsin sida om hinderstöden som stod på banan (vi hamnade på varsin sida när hon drog i väg) och då rev ner stöden med tömmarna... Efter det bestämde jag mig för att inte ta någon fler häst. Det blev däremot lugnare i hagarna med nya balar!

Tog i stället och mockade en lösdrift, fikade lite och åkte sen på Hammarn och köpte foder. Sen middag och dags för nästa ryck i stallet. Då blåste det lite mindre och isen var mjuk så bestämde mig för att testa och se om jag kunde jobba basjkirerna lite ändå. Longerade först Zayats lite på banan och eftersom det gick så bra så fick även Cizmet gå i lina. Det var ett jättebra jobb för henne efter att vi tömkört några gånger nu, är en hel del grundjobb kvar på henne innan jag kan börja rida men hon är så mycket bättre med bettet nu och dessutom är hon väldigt positiv och social. Spelar ingen roll att hon precis jobbat hon kommer direkt fram om man går ut i hagen och vill bli fångad.

Sen var det dags att fortsätta Movies igångsättning. Hon får ju börja gå uppsuttet nn men med dagens väder, och morgondagens som det ser ut, känns det inte helt lämpligt att börja med det nu så blev töm i dag. Och det kommer det att bli även sen, jag tror att det är bra att växla lite. I kväll tömkörde vi på banan och hon var så fin! Visst det är bara skritt och raka spår men i kväll kom det jag kämpade med förra veckan, att få henne att skritta genom kroppen. Avspänd, med övertramp och i bra form enligt mig, och detta i blåsten! Nu hoppas vi att det håller i sig!

När vi var klara drogs vindstyrkan upp igen, blir en blåig natt men om prognosen har rätt lite lugnare på förmiddagen i morgon och sen ännu värre blåst på eftermiddagen! Vet inte om det är bra eller dåligt att jag jobbar i morgon! Jag slipper ju vara ute i blåsten i alla fall! 

Clarinett i dag! Så fin! 


Snabb-sjukan?

Kanske inte så konstigt att jag var trött igår kväll då jag sen vaknade på natten och var tvärförkyld! Rejält snorig och nös, så svårt att somna om och när jag vaknade på morgonen var jag givetvis säker på att jag skulle bli sjuk. Ringde och ombokade min tandläkartid i morgon och förvarnade jobbet om att jag var snorig. Men efter ett par timmar i stallet var jag typ frisk igen och har knappt varit snorig eller hängig på hela dagen, tror ni att det var över så snabbt?

Jag tog Wasabi i töm på morgonen och red Chokladen på slingan. Så fint med sol och värme men det tar hårt på snön och gården är isig. Så på kvällen lastade jag in grejerna i bilen och körde upp till stohagen. Inga problem att ta sig från deras hage direkt till banan men svårare att haökaner till stallet så nu blir det nog några dagar med andra rutiner.  Jag tog först Grå i töm och sen longerade jag Lemonaden och satt upp och skrittade lite! Inte nöjd med sadeln, och egentligen inte bettet heller, så blev inte så mycket i dag men känns bra att vara på gång, och bra att hon är avspänd!

Nu har det börjat blåsa igen och i morgon ska det tydligen blåsa ordentligt, men det hoppas jag att prognosen har fel om!

Wasabi i solen i morse! 

Chokladen på slingan! 

Bästa är när man kan ligga och äta! Wasabi vilar upp sig efter sitt pass 

RSS 2.0