Glid-före!

Verkligen en dag på glid, i morse Vasaloppet och sen ruskigt halt när en centimeter kallsnö lagt sig på isen!

Ridningen har dock inte alls haft någon känsla av glid! Blåst även i dag, och snö, och tillsammans med halkan inte optimala förutsättningar att rida. Hästarna har dessutom varit som popcorn i hagarna, eller i alla fall ett par av dom, typ Lemonaden och Wasabi..

Jag började med att försöka salta och sanda lite så jag kunde gå på gården. När jag skulle ner till garaget första gången, där jag hade saltet, så åkte jag på knäna nerför backen för jag tordes inte gå trots broddar. Verkligen vidrigt halt! Men med lite salt och sand så kunde jag i alla fall ta mig fram. Så tog Movie först. Perfekt dag att börja uppsuttet då det är blåst, snö och dessutom precis när jag skulle rida kör skotrar förbi ovanför gården, inte för att Movie brydde sig så mycket men det gjorde Wasabi! Movie var lite spänd när jag började men slappnade av sen!

Fortsatte med Clarinett som fick gå på slingan och sen Wasabi som jag tog i töm. Trodde att hon skulle vara spänd så som hon farit runt i hagen, och dessutom blåst, så valde att ta henne i töm. Ångrade det sen för hon var jättefin och avspänd!

Sedan behövde jag en paus. Jag hade ont i nacken och ryggen av att gå och spänna mig på isen, och trött av blåsten. Så gjorde röra till smörgåstårtan jag ska göra i morgon, och fixade middag. Nästa omgång i stallet så tog jag upp Zayats till banan, det gick bättre att gå upp dit än jag var orolig för men inte superbra underlag och spänd häst så blev ett lugnt pass. Avslutade med att ta Lemonaden i töm, hon behövde verkligen göra något och hon var fin. Lemonaden är verkligen min lilla prinsessa och jag blir så glad av att hålla på med henne!

Sen nattning av hästarna och så hjälpte jag Nisse att rulla en bal. Nu hoppas jag att den här snön, som genom ett mirakel, fastnar på isen! Nya tag i morgon! 

Movie i snöyran i dag! 

Wasabi, så fin! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0