Långfredag!

Om vi hade läget under kontroll igår på jobbet så hade vi inte det i dag, massor av kunder och alla varor kom samtidigt! Vi var bara 4 som jobbade och dessutom bara öppet några timmar, minst sagt intensivt!
 
Innan jobbet red jag Lilla Grå. Direkt efter jobbet så tog jag, med hjälp av Linda och Sandra som hade häst här förut, in små hästarna alltså Lemonaden, Dajmen och Wasabi. I morgon ska vi möblera om lite i hagarna så de får stå inne och träna lite på boxtid. 
 
Sen lite fika innan jag jobbade Szum i töm och pysslade med Dajmen. Börjar vara dags att börja lite med henne nu, tiden går verkligen snabbt med de små! 
 
Planen var att åka och äta pizza men några lösa hästar hos Nisse kom emellan. När de var instoppade så blev det i alla fall pizza på byn! Sen en cider och så sov jag på soffan i vanlig ordning! Fantastiskt väder i dag och jag hoppas att det är samma i morgon!

Skärtorsdagen!

Fullt ös på Ica i dag! Vill inte säga kaos för vi hade det ganska bra under kontroll men mycket att göra!
 
Efter jobbet så skulle jag och Linda skritta ut med Chokladen och Rabea, men Chokladen som inte gått ut med sällskap på väldigt länge hade andra idéer. Vo hann inte ens ut från banan, jag hann egentligen bara rida några meter, så fick hon ett typ tokryck! Vi skrittade några varv på banan men eftersom hon inte direkt slappnade av så ändrade vi planen och tränade i stället att rida på banan med annan häst. Det har vi heller inte testat innan, och även om hon försökte stanna första gångerna vi mötte Rabea så lärde hon sig det snabbt och kunde faktiskt slappna av sen. 
 
Jag var dock både lite less och trött sen så det blev ingen mer häst utan i stället städade jag och bytte sängkläder. I morgon ska jag jobba några timmar så det är bara att sova nu!

Snart påsk!

På förmiddagen kändes det verkligen som vinter, gråkallt, men sen värmde solen lite så på eftermiddagen blev det lite vårkänsla!
 
Jag började med att tömköra Clarinett, hon börjar kännas i form igen, och sen red jag Szum. Precis när jag satt av ringde Nisse och undrade om vi inte skulle äta lunch på byn, fira att båda bilarna gått igenom besiktningen! Så i stället för att rida en häst till så åkte jag upp på byn, vi åt lunch och påskhandlade innan jag åkte till ridskolan. Där jobbade jag en häst i töm och hade lektionerna. Nu är det uppladdning inför påskhandeln och morgondagen som är en av de största handelsdagarna på året!
 
Szum i dag, fortfarande ganska ofriserad även om jag började lite i dag i alla fall!

Bilbesiktning!

Lite annorlunda upplägg i dag! När hästarna fått frukost åkte jag på Hammarn och besiktade bilen! Med tanke på hur mycket den strulat i vinter så blev jag chockad när den gick i genom! Fick en "bra att veta" men inget annat, är nog fortfarande i chock... 
 
Gjorde lite andra ärenden som att köpa foder och gå på Apoteket. Väl tillbaka igen så hade Nisse "hästtittar" besök så det blev lite prat och sen fika innan jag kom igång med hästjobbet. Började med att jobba Lilla Grå i töm, höll till på planen där de la virket. Var bra underlag där och hon behöver jobba på lite nya ställen, avslutade med att tömköra lite i skogen. Red sedan Chokladen, är ett par veckor sedan sist pga hoven som var öm, så jag checkade mest av lite i dag. Repeterade sidförande skänkel i skritt, fungerar superbra, och övergångar skritt-trav-skritt. Kändes bra så nu hoppas jag att vi kan rida ut i påsk!
 
Clarinett red jag ut, perfekt jobb med skritt uppför skotarspåren som uppvärmning, sen trav och galopp på skogsvägen, och sedan klättring ner igen! Härligt väder att rida i också även om det kunde vara några grader varmare... Avslutade med att longera Lemonaden, provade en ny sadel eftersom jag tyckte den andra inte kändes bra när vi började skritta. Så i dag longerade jag med den sadeln jag har på Chokladen och Lilla Grå, det är från början Räkans sadel och kanske har hon nedärvt sitt sadelläge. Provade att sitta upp också och i alla fall på stillastående så kändes det mycket bättre!
 
Sen gjorde jag potatisgratäng och biff till middag, sen middag som vanligt, men lyckades änså klämma i mig lite glass till kvällskaffet! Är rätt mätt nu...

Påskveckan!

Återigen kalla nätter och fina dagar, gör egentligen inte mig något när det inte är kallare än så här, -15-16 grader. Men snart är det ju april och nog vill vi ha lite mer vårtemperaturer då!
 
Igår var det Icadag och uppladdning där inför påsken! På kvällen red jag Szum lite. Skönt att kunna jobba till 18.15, ta det lugnt och inte stressa i väg ut och ändå inte kolsvart när man går upp på ridbanan! Som jag gillar att det återigen är ljusa kvällar, det absolut bästa med våren!

Sommartid!

Äntligen sommartid! Lite segt har det varit i dag efter gårdagkvällen.
 
Jag red Clarinett innan jobbet, och hon kan vara så dryg! Red på banan och rullade över ett litet kryss, hon var väldigt oengagerad och rev någon gång. Till slut blev jag less och sa till henne ordentligt, varav hon nästa språng tar i för kung och fosterland och nästan hoppar mig ur sadeln! Ja, ja hon kan ju om hon vill!
 
Jag åkte direkt från jobbet och hade en lektion. I morse när jag red var det sol och såg lovande ut för en fin dag men det övergick till snö och blåst, och jag var glad att jag hade vinterjacka och överdragsbyxor för jag frös ändå! Sen våfflor till middag dagen till ära och så nattning av hästarna. 

Snöpulsning!

Vilken kväll det blev igår och vilket äventyr! Och vi har fortfarande mycket snö, väldigt mycket snö, fast det tinat av massor!
 
Tömkörde Chokladen innan jobbet, vi tömkörde till en vändplan där vi jobbade lite med volter och trav innan vi gick hem igen. Sen Icajobb och snabb middag så jag och Linda skulle hinna rida ut Clarinett och Rabea innan mörkret. Vi tog Lemonaden också, Linda hjälpte mig så jag kunde åka några varv på henne. Vi la till att jag startade och stannade från ryggen och det gick jättebra!
 
Det stora äventyret började sen, jag gick in och la mig på soffan direkt när jag kom till Nisse för jag kände mig inget pigg. Men hann inte ligga där så länge innan han ringde och behövde hjälp. Han väntade föl och det stoet kom inte in på kvällen när han skulle ta in dom så han hade fått leta henne, hon hade då gått ut i skogen och fölat! Detta hade hon passat på att göra medan han höll på mocka.. Att stona går i väg och fölar är inget ovanligt, men nu var det midjehögt med snö där så väldigt opraktiskt! Jag ledde stoet först och Nisse stöttade fölungen efter i spåret, stort försökte vända till ungen hela tiden och i den snön hade inte jag en suck att hålla i en ardenner! Mest naturligt hade varit att ta fölungen före stoet men nu var det bättre att den fick gå i upptrampade spår. Helt sjukt vad mycket snö det var, på något ställe upp till bröstkorgen på mig!
 
Men vi fick in dom och även om fölet var trött, unte så konstigt, så var det inget fel på henne och allt verkar ha gått bra! Vi var helt slut och mitt i natten var det också, lär vara trött i dag när vi dessutom ställt om klockan. Men lätt värt det när man kliar den lilla fölungen!

Löningsfredag!

Fredag och inte vilken fredag fom helst utan lönefredag! Vilket alltså innebär ännu mer kunder och stök på Ica...
 
Jag började dagen med att rida ut Szum i skogen, i spåren efter skogsmaskinerna. Det var längesen han gick ut nu men det var inget tjafs och även om han var lite spänd så gjorde han inget, inte ens när vi träffade på älgar och älgkalven sprang ut framför honom! Däremot blev han väldigt trött men det är ju en annan sak!
 
Efter jobbet så red jag Lilla Grå. Hon var rätt okej att rida men hade verkligen ingen bra dag i hanteringen så det kändes som jag fick göra i ordning henne i farten... Jag hoppas att fällningen snart ska vara över på henne för hon blir både otålig och sur i samband med den, eller rättare sagt så var hon likadan i fjol vår! 
 
Sen glass och så somnade både jag och Nisse på soffan! Ingen ordning alls! Nu ny jobbdag i morgon så bara att sova lite till!
 
Det är verkligen dags att frisera Szums man nu! Totalt ovårdad!

Apriväder!

Så var det dags för aprilväder! Mest grått och trist i dag men växlande med toksnö och korta stunder sol. Och så blåst såklart!
 
Jobbade Chokladen och Szum i töm. Sen kom Linda och vi red ut med Clarinett och Rabea, klättring och trav på skogsvägen. Sen hjälpte Linda mig så jag kunde åka lite på Lemonaden, i dag skrittade vi lite längre sträckor och det gick så bra.
 
Sen var jag lite sugen att åka på clinic med Anders Eriksson, men jag fick inte med mig någon och energin var inte på topp så det blev en lugn kväll hemma i stället. Bakade bakpulversbullar men det var då ingen hit, får nog köpa hem torrjäst för mina impulsbakningar!
 
Det toksnöade när vi kom tillbaka från skogen, hästarna såg inte så roade ut...
 
 
Och så min lilla Lemonad!
Och här snöade det inte...

Vårväder!

Igår var det riktigt vårväder med plusgrader och blåst!
 
Jag började med att rida lite dressyr på Clarinett men det blev så mycket snöstyltor att det inte blev så mycket vettigt gjort. Med tanke på det och blåsten så ändrade jag planen och tömkörde Lilla Grå och Lemonaden. Lemonaden börjar bli riktigt haj på det och vi började på banan men tömkörde sedan ner till stallet.
 
Sen lunch och i väg på ridskolan. Jobbade även där en häst i töm och så lektionerna. Spännande när jag skulle hem då en lastbil fastnat i backen upp till ridskolan. Men både jag och eleverna kom därifrån!
 
På väg ner från banan!
 
Min fina Lemonad-prinsessa!

Vårdagjämningen!

Riktigt härligt vårvinterväder i dag, sol och vindstilla, i alla fall på dagen för nu i kväll snöar det....
 
Jag började med att jobba Chokladen i töm, hon trampade sönder en hov förra veckan och har varit lite öm. I dag vlle jag mest kolla hur hon såg ut och låta henne jogga igång lite. Sen red jag Szum och Lilla Grå, och avslutade med att rida ut Clarinett. Vi fick riktig älgsafari då vi såg en hel älgfamilj i skogen!
 
Sen dammsög jag, åt middag och sen i väg för en lektion. Nu sova och ladda om!
 
Så härligt väder!

Måndagkväll!

Måndag och Icajobb på schemat i dag, plusgrader och blåst på väderfronten.
 
Jag var effektiv efter jobbet och hann, trots att jag jobbade till 18, både tömköra Lemonaden och ha lektion för Linda. Och sova på soffan! 
 
Lemonaden var duktig, började med vanlig tömsättning direkt och trots att vi inte tömkört så mycket, i dag var andra gången sen november, så var hon helt med på noterna! Vi kunde även börja med varvbyten i dag! Jag tycker att det är jätteroligt att jobba med henne, det är en häst som jag blir glad av. Lite samma känsla som med Clarinett! Och det är inget dåligt betyg!

Från vinterkyla till vårvindar!

Igår morse var det -21 grader och nu i kväll är det fortfarande + 2 grader, en viss skillnad! Igår hade jag även en bra riddag, i dag har allt blåst bort!
 
Igår red jag först Lilla Grå och Szum på banan. En typisk Szumgrej var när jag skulle galoppera, helt plötsligt blev han rädd för sockerbiten som vi ridit förbi varje varv! När kag sedan bytte håll och skulle galoppera till vänster så blev han rädd för något utanför banan och studsade i väg! Det var det enda han tittade på under hela passet, precis när det var dags för galoppen...
 
Sen kom Linda och vi red ut med Rabea och Gadjet, vi red skogsmaskins spåren och sedan travade vi en massa på den uppskottade skogsvägen. När vi kom tillbaka så longerade jag Lemonaden och så hjälpte Linda mig så jag kunde hänga och sitta på henne. Vi gick också några korta sträckor uppsuttet för första gången, och givetvis gick det jättebra! Sen avslutade jag med att rida Clarinett samma sväng som vi red tidigare på dagen.
 
Det blev rester till middag och en lugn kväll. I morse trodde man inte sina ögon när termometern visade -2, och på bara någon timme var det sedan många plusgrader, men blåst! Det blåste rejält och alla mina planer för dagen blåste bort!
 
Jag jobbade Clarinett och Lilla Grå i töm, och red ett lättare dressyrpass på Gadjet. Eftermiddagens lektion blev inställd, och i stället gjorde jag våfflor till mat och sedan kladdkaka till efterrätt. På kvällen var vi och drack kaffe, och tittade på Farmenfinalen, hos bekanta och hade turen att det bjöds på alldeles nybakta bullar. Faktiskt så nybakta att de kom direkt ur ugnen. Snacka om fikadag! Nu hoppas jag på bättre ridväder i veckan!
 
Från turen med Gadjet igår!
 
Linda och Rabea igår!
 
Lilla Grå i dag, kag har fått någon smuts på kameralinsen så det ser ut som ett filter!

Kalla nätter!

Även om dagarna är fina så är det onödigt kallt! - 22 igår morse och innan jag var klar i stallet på kvällen så var det -17 igen.
 
Var rätt trött efter jobbet då det i vanlig fredagsordning var mycket på jobbet. Så planen var samma som på torsdagen, alltså två hästar i töm, men när jag gjorde i ordning Clarinett så blev jag ridsugen så bytte till sadel i stället och hon fick gå ett lättare dressyrpass. Och sen fick Szum gå lite i töm.
 
När jag var klar i stallet blev det inte så mycket fredagsmys, Nisse somnade i soffan och det tog ju givetvis inte så lång tid innan jag också gjorde det... I stället fick vi plocka in hans hästar någon gång på natten i kylan... Nu ny dag och 21 grader kallt!
 
Clarinett efter ridningen!

Kall vårvinter!

Kallt i morse, -20, och nu i kväll igen. Såklart fint på dagen men då var jag på Ica! Jobbade Lilla Grå och Gadjet i töm i kväll, och skrev fakturor. Så mycket mer räckte inte energin till!

Solig riddag!

Härligt väder med sol och blå himmel i dag!
 
Red Lilla Grå, Szum och Clarinett innan ridskolan. Lilla Grå var lite ofokuserad och började passet med att fara i väg, sen kom fokuset lite bättre men finns lite att jobba på. Szum bjöd på ett nästan magiskt ridpass, koncentrerad, i ramen och en fin känsla i handen, dessutom några bra fattningar! Var väl i höstas vi galopperade sist... Han är verkligen fantastisk att rida när han är med! Clarinett red jag i skogen och i skotarspåren. En riktigt bra riddag!
 
Även på ridskolan red jag en häst, och sen lektionerna. Nu sova och ladda för två dagar Ica!
 
Szums långhals!

Miniskutt!

I dag har det varit segt, egentligen utan större anledning, utan bara segt... 
 
Började med att jobba Szum i töm, sedan red jag Gadjet, Clarinett och Chokladen på banan. Chokladen longerade jag först över ett litet hinder, när jag sedan red så kunde jag inte låta bli att travhoppa det några gånger. Givetvis var det lite blandade resultat, några gånger travade hon bara över men några kråksprång blev det också. Det kommer sen med balans och styrka, men vi ska jobba galoppen först, var bara ett test i dag... Men visst kan jag säga att vi påbörjat inhoppningen nu?
 
Sen middagspaus och sen longerade jag Lemonaden och repeterade uppsittning med henne. Resten av kvällen blev det mys i tv-soffan, alltså sov jag i soffan som vanligt!
 
Chokladen och det enorma hindret!
 
 

Kräksnö!

I dag har det snöat HELA dagen!! Nästan två decimeter till att lägga till samlingen...
 
Pysslade lite med unghästarna innan jobbet men efter jobbet blev inget alls hästjobb gjort. Jag nattade de bara, varken jag eller dom var speciellt sugna på annat. När jag nästan var klar i stallet så ringde Nisse, han hade kört fast på en skogsväg. Jag åkte dit för att dra lös honom, vägen var i mitten hal under snön så bilen gled mot kanten där det var utplogat så det skar och man åkte igenom. Självklart fastnade jag också när jag skulle dra loss Nisses bil! En granne fick komma pch dra lös mig, men Nisses bil fick de inte loss så nu är de där med traktorn för att försöka lösa det. 
 
Ge mig vår nu!!
 
 
Minne sen förra våren, känns långt bort nu!

Äntligen vårvinter!

Äntligen är vårvintern här! Som jag har längtat, och så härligt det har varit i dag!
 
Red Gadjet innan jobbet och redan på morgonen sken solen! Vi red i spåren efter skogsmaskinerna och sen trav och galopp på skogsvägen som man nu kan rida upp på.
 
Sen var jag ju tvungen att jobba lite, även om det var lite motigt. Efter jobbet så var jag snabb att fixa thaisoppa till middag och äta så jag skulle hinna rida innan mörkret. Och det hann jag! Red Clarinett på samma tur som på morgonen och visserligen skymning när vi var tillbaka men ändå! Sen fick Chokladen och Lemonaden jobba i töm. Chokladen med lite galoppfattningar och Lemonaden har inte haft tömkörningsgjorden eller blivit tömkörd sen innan vintervilan så för henne blev det mest repetition. Vi började med innertömmen direkt i bettet men avslutade med vanlig tömsättning, ingen reaktion på gjorden heller.
 
Lite Farmen och Bond film på tvn, och lite sömn i soffan också, nu omladdning för ny vecka!
 
Så här härligt hade jag och Gadjet det på vår morgontur!
 
Här har vi precis kommit ner till gården!
 
Samma skogsväg men på kvällen. Fortfarande ganska ljust klockan 18.00!!
 
Och Lemonaden!
Hon var så fin där hon stod men innan jag hade fotat så hade hon såklart flyttat sig...
 
 
 

Melodifestivaldags!

I dag har det varit riktigt vårvinterväder men jag har ju jobbat och missat det...
 
Jobbade i alla fall Gadjet i töm innan jobbet. Absolut bästa tömpasset med honom, många bitar har fallit på plats!
 
Efter jobbet så blev det först en somrig middag med grillad kyckling och till det potatissallad, cole slaw, sallad och annat små plock. Sen stallet och eftersom jag ville hinna till mellon så red jag bara Lilla Grå. Hon börjar verkligen komma tillbaka till bra ridning igen efter att det varit lite si och så i vinter. Nu känns hon som vanligt och är rolig att rida!
 
Och sen Melodifestivalen, min favorit blev tvåa men egentligen var det ingen låt som var så där riktigt bra, eller ens bra. Som vanligt alltså!
 
I lampans sken! Än är inte kvällarna ljusa men det är nära nu!

Yrsnö!

Och så ännu lite mer snö! Har liksom snöat åt alla håll i dag! 
 
Jobbade 11-18 på Ica så red Clarinett innan jobbet. I dag var det hennes tur att få ett klättringspass i skotarspåren. Efter jobbet så hade Nisse börjat på med maten så jag åt innan stallet, laxbitar och romsås! Red sedan Szum, ett lättare dressyrpass. Det gick rätt bra att rida trots att jag var lite yr och svimfärdig! Blev det efter jag ätit men det sitter fortfarande i så nu ska jag försöka sova bort det!
 
Clarinetten i skotarspåren!

Löshopningstider!

Så roligt att vara igång med löshoppningen igen! Men varför ska det alltid vara så spännande när vi är ute?
 
Började dagen med att jobba Clarinett i töm, sen red jag Lilla Grå som fick gå lite i snön. Efter snöpulsningen travade jag henne något varv på banan och då var hon jättefin!
 
Sen lunchpaus innan jag och Linda red ut med Gadjet och Rabea. Vi red skotarspåren och därmed rejäl klättring, sen kunde vi nu rida upp på en av skogsvägarna utan att gå på vägen. Det är verkligen jättebra och jag hoppas att det ska gå att rida där även när snön är borta sen. 
 
Så var det dags att åka och löshoppa, både Linda och Elise följde med och det var skönt med sällskap och hjälp! Vi åkte med Chokladen och Lemonaden, Lemonaden har inte varit i väg på något förut och åkt väldigt lite transport men i sällskap av storasyster så gick det bra!
 
Chokladen är inte löshoppad sen treårs men hon hoppade riktigt bra! Hoppade utan ansträngning 1.15 m. Lemonaden har bara provat löshoppning vid två tillfällen i våras och då smet hon ut innan det blev någon riktig hoppning. I dag förstod hon grejen lite mer men växlade jämfotahopp, grova rivningar och bra språng. Men blir nog bra på ett par gånger till!
 
De gick rakt in i släpet på hemvägen så fram till dess gock allt exemplariskt, men när vi kom ut på stora vägen så tog det tvärstopp! Hjulen på transporten rullade inte! Lite lätt panik när man är ute på vägen men vi tog oss in på en byväg och efter en massa backande, slagande på fälgen, ryckande i vajrar och annat fixande så rullade de till slut! Några stopp till blev det för att ha koll men det rullade ända hem!
 
Nu helt död, men nöjd! Dags att sova och ladda för jobbhelg!
 
Rufsig Lemonad i ridhuset!

Onsdag och snöfall!

En dag till med snöfall...
 
Jag red Chokladen och Lilla Grå på banan. Lilla Grå fick jag rasta av rejält i lina innan för hon var väldigt energisk, men sen trevlig att rida. Och sen fick Szum gå lite i snön. Lyckades tappa både ett benskydd, Lulla Grås, och en sko, Szums, i snön på banan som jag inte kunde hitta sen! Skon lyckades dock Linda hitta i alla fall.
 
Srn lunchpaus och i väg till ridskolan. Jobbade en av ridskolehästarna i töm innan jag skulle ha teorikväll om foder. Eftersom det är sportlov så har vi ingen vanlig ridning utan olika aktiviteter och teori. Just foder, utfodring och hullbedömning känns som ett ämne som ska beröra och intressera många men INGEN kom!! Lite dåligt tycker jag, alla som har häst, vill ha häst eller är allmänt hästintresserade borde ju ha nytta av det. Men det är ju då här jämt! Tycker att många bara vill rida, och då helst bara hoppa, och allt det andra med häst är ganska ointressant. I verkligheten är det ju det runt omkring som tar mest tid och kräver mest kunskap! Och dessutom ger det ju så mycket i ridningen när man kan mer om häst, och när man lyckas hitta rätt i alla bitar runt hantering och skötsel av varje häst.
 
Så i stället jobbade jag en häst till i töm innan jag tog in alla hästar och åkte hem. Sen blev det tårta till Nisse som fyllde år, lite sent kanske men han hade inte heller varit hemma utan åkt för att köpa en bil som var såld när han kom fram... 
 
Nu ny dag, och just nu snöar det inte i alla fall!

Intensiv tisdag!

Intensiv men bra dag! Och såklart har det snöat...
 
I morse körde jag Clarinett till Nisse där vi väntade in tandläkaren. Clarinett kollades förra våren och hade då en del foderfickor och rekommenderades därför att kollas igen. Nu var foderfickorna borta, troligen hade de uppkommit vid tandväxlingen, och det fanns bara några mindre ojämnheter som justerades till. Nu behöver hon inte träffa tandläkaren på ett par år!
 
Sen körde jag hem henne igen, lagade några hagar  (de sluts hårt i snön nu, även om hästarna oftast är kvar i hagarna) och longerade Gadjet, han blir väldigt fin i det jobbet! Och sen lunch innan Nisse hjälpte mig att lasta Zebbe. Jag åkte upp med honom till ridhuset där hans ägare mötte upp!
 
Först löshoppade vi honom, det var första gången han löshoppade och överhuvudtaget var i ett ridhus! Han var jätteduktig och fattade fort vad det gick ut på! Vi hoppade såklart bara lågt och lätt, handlar i början mest om att de ska förstå systemet. Kan däremot konstatera att han travar helt fantastiskt! Finns många växlar i den traven! Efter löshoppningen så satt jag upp och red några varv så de fick se att han var ridbar, tyvärr blev han trött direkt så det var inte så mycket att visa. Men jag tycker att han varit otroligt duktig i dag med allt! Sen lastade vi honom och han fick åka hem till ägarna nu väntar lite vila, det är han värd! 
 
Jag hann precis in på Ica på hemvägen innan stängning, och när hästarna var nattade, så gjorde jag äppelpaj och roade mig med att planera morgondagens foderföreläsning. Och så somnade jag såklart en stund på soffan också, så jäkla trött hela tiden!
 
Blev i alla fall taggad att löshoppa mina egna hästar nu, och sätta fart med Lemonaden! Dessutom verkar skogsmaskinerna vara klara här nu  vilket känns skönt! Nu ska det tränas och ridas!
 
Jag och Zebbe i ridhuset!

Mera snö!

Tänk att aldrig snön tar slut? Snöat hela måndagen!
 
Jag jobbade såklart och efter jobbet så red jag Clarinett. Vill gärna rida ett pass ganska tätt efter jag varit på träning för att kunna känna lite på det som vi gjort på träningen. Så igår blev det fokus på min sits och på varvbytena. Innan träningen i lördags tyckte jag att höger varvet var sämst och att drt var svårt att vända till höger. Det har vänt nu så igår kändes höger varvet jättebra men i vänster vet jag inte alls hur jag ska göra med kroppen och jag får inte med henne lika bra. Men det är ju bra att det ändrar sig för då är det ju inte statiskt!
 
Plockade ihop Zebbes grejer och kopplade på släpet. O dag är det en intensiv dag på schemat!

Vasaloppssöndagen!

En kort stund på förmiddagen tittade solen fram och jag fick lite vårvinterfeeling! Resten av dagen snöade det...
 
Började dagen med att titta på Vasaloppsstarten innan jag fortsatte i stallet. Häftigt att åka 9 mil men jag är inte avundsjuk på de som är helt slut efter halva loppet...
 
Red Chokladen först, red henne upp i skogen i skotarspåren! Finns ju massor att rida där men jag valde en lite l brant väg ner så jag fegade ur och gick nerför, blev lite väl tvärt på ett ställe där. Chokladen är ju inte så välbalanserad än, men hon gjorde det bra annars och första turen ensam ute också! Ska rida där mer så jag vet vilka spår som fungerar.
 
Red sedan Lilla Grå på bnan. Hon var lätt överenergisk och jag fick longera av henne lite först, då var hon trevlig att rida men behöver mer trimmning! Red sedan ut Gadjet en sväng och skulle avsluta med att longera Lemonaden. Men när jag tog ut henne så följde Dajmen med, så jag lagade hagen och gjorde ett nytt försök. Den gången följde både Dajmen och Wasabi med... Så jag gav upp! Lagade hagen och lät det vara, måste klura på nytt upplägg. 
 
I stället lite fika och i väg på lektioner, på första stället provade vi sadlar på en ny ponny och avslutade med att tjejen red några minuter, sen en lektion till på ett annat ställe. Så hem igen, intag av hästar och gjorde pizza, dammsög undervåningen medan pizzan var i ugnen och sen Farmen på tv. Och Bondfilmen, men då somnade ju jag såklart!
 
Lila Grå!

Bättre lördag!

Jag har, vilket känns ovanligt just nu, haft en riktigt bra lördag!
 
Började med att rida Zebbe. Men red bara en liten stund, det är verkligen dags för vila för honom nu och ingen mening att försöka tjata på med något. Nu är planen öshoppning till veckan och sedan hem för vila. Jag hade önskat att galoppen var er befäst men det får hans ägare, som är en av landets bästa dressyrryttare, fortsätta jobba med. Mycket kommer nog falla på plats efter vilan också. Att unghästarna behöver vila kan man märka på många olika sätt, med Zebbe märks det genom att han är väldigt yrslig i början av passen men blir trött mycket fortare än tidigare, han har dessutom blivit mer barnslig och tuggar och drar i allt. Han känns inte lika intresserad längre men fortfarande positiv ich framåt att rida. Är verkligen svårt att hitta rätt balans mellan vila och arbete för de unga hästarna.
 
Sen fick Szum gå lite i töm innan jag gjorde i ordning Clarinett och åkte på dressyrträning. Dagens träning vsr mest en avstämning för att se hur vi ligger till i igångsättningen och att jag jobbar henne rätt. Sara tyckte att hon såg fräsch och fin ut och hon kändes väldigt bra också. Fick mycket hjälp med sitsen och självklart går ju hästen bättre då! Har i alla fall en massa att jobba med nu och lite ny energi i ridningen, precis vad jag behövde!
 
På hemvägen stannade jag och hade de lektioner som jag fick ställa in i tisdags när det var kallt. Sen tacos till middag, och hann väl se halva Andra chansen innan jag somnade i soffan! Var som någon hade slagit mig i huvudet, helt borta! Men nu har jag i alla fall tagit mig från soffan till sängen...
 

Mot mildare tider?

Kan vi se en vändning på kylan? Hoppas på det! Bara -17 nu på morgonen!
 
Igår var det -24 på morgonen, och runt -15 när jag höll på efter jobbet. Jag jobbade Clarinett och Gadjet i töm, Clarinett såg väldigt stel ut när jag började men blev bättre under passet, får vara lite noggrannare med massaen och kanske snart dags för ett återbesök. Gadjet hade en massa åsikter när vi jobbade, han tycker att det är väldigt jobbigt att gå ut på yttertömmen, mem avslutade ändå bra. 
 
Nu ny spännande dag, hoppas att vädret blir lite mildare och att allt fungerar som det ska. Känns som det aldrig gör det i mitt liv just nu!

Mars!

Mars och kylan håller i sig! Igår -27 på morgonen, varmare under dagen men då var ju jag på Ica, och sen -20 på kvällen igen. Nu på morgonen -24. Känner verkligen att det är dags för lite vårkänsla nu! Men otroligt fina dagar med sol och sen fullmåne som lyser upp på natten.
 
Gick bra att jobba med armen igår, den blir ju bättre hela tiden även om vissa rörelser är svårare. Och jag blev såklart trött i den och fick ont när jag suttit ett tag i kassan men inget värre.  Igår kväll longerade jag Zebbe och sen hjälpte Nisse lite i stallet. Vattnet har frusitför honom någonstans på väg till stallet så han höll på jävlades med det. Alltid något som går sönder eller jävlas när det är kallt. 
 
Nu hoppas jag att vädret och kroppen ska tillåta lite ridning i kväll, tycker faktiskt att det är dags! Och i helgen när det är lite lugnare med skogsmaskinerna vill jag ju verkligen kunna rida. Men tycker inte ni också att det får ta och bli lite vårvinter nu?
 
Försökte fota min arm igår, inte helt lätt och resultatet blev sådär men ni ser ju vilket fint blåmärke jag fått...
 
 

Akutenbesök!

Ni vet det där med att det sällan blir som man planerar eller att det är inte så illa att det inte kan bli värre... 
 
Fortfarande kallt, speciellt då på nätterna. Igår morse var det -22 men jag tänkte longera och tömköra lite innan jag skulle på ridskolan. Men så blev det ju inte...
 
Började med Clarinett. Hon var lite otålig eftersom skotarn var på väg ner mot gården, så hon trampade runt lite och försökte ha koll på den. Samtidigt höll jag på att försöka få ut en snöklump ur ena bakhoven, såklart den bakhoven som hon tycker är lite jobbig att lyfta efter skadan. Hur som så blev det lite stökigt och hon kickade bakut, och träffade min vänster arm och axel! 
 
Hade en jäkla tur att jag inte bkev träffad i ansiktet eller bröstkorgen, och att den där jäkla snöklumpen fortfarande satt kvar för då tog ju inte broddarna. Men jag blev rätt chockad... Så jag longerade henne först, kanske inte så smart men i de där lägena tänker man inte rationellt. Det gjorde väldigt ont i armen och axeln fast jag trodde ju inte att den var av men det fanns ju risk för eventuell spricka. Smällen har tagit precis på överarmen! Vi åkte i alla fall in till akuten. Det gick otroligt fort och på bara några timmar var armen röntgad och konstaterad fri från skelettskador! Skönt det i alla fall.
 
Så vi åt en pizza och sen åkte vi hem igen. Hade såklart hellre varit på ridskolan men jag hade nog inte gjort någon nytta där med en arm. Nisse hjälpte mig i stallet på kvällen. I dag ska jag prova att jobba, torsdagar är lugna på Ica så jag hoppas att det ska fungera. -27 grader nu så håll tummarna att bilen startar!

RSS 2.0