Snöpulsning!

Vilken kväll det blev igår och vilket äventyr! Och vi har fortfarande mycket snö, väldigt mycket snö, fast det tinat av massor!
 
Tömkörde Chokladen innan jobbet, vi tömkörde till en vändplan där vi jobbade lite med volter och trav innan vi gick hem igen. Sen Icajobb och snabb middag så jag och Linda skulle hinna rida ut Clarinett och Rabea innan mörkret. Vi tog Lemonaden också, Linda hjälpte mig så jag kunde åka några varv på henne. Vi la till att jag startade och stannade från ryggen och det gick jättebra!
 
Det stora äventyret började sen, jag gick in och la mig på soffan direkt när jag kom till Nisse för jag kände mig inget pigg. Men hann inte ligga där så länge innan han ringde och behövde hjälp. Han väntade föl och det stoet kom inte in på kvällen när han skulle ta in dom så han hade fått leta henne, hon hade då gått ut i skogen och fölat! Detta hade hon passat på att göra medan han höll på mocka.. Att stona går i väg och fölar är inget ovanligt, men nu var det midjehögt med snö där så väldigt opraktiskt! Jag ledde stoet först och Nisse stöttade fölungen efter i spåret, stort försökte vända till ungen hela tiden och i den snön hade inte jag en suck att hålla i en ardenner! Mest naturligt hade varit att ta fölungen före stoet men nu var det bättre att den fick gå i upptrampade spår. Helt sjukt vad mycket snö det var, på något ställe upp till bröstkorgen på mig!
 
Men vi fick in dom och även om fölet var trött, unte så konstigt, så var det inget fel på henne och allt verkar ha gått bra! Vi var helt slut och mitt i natten var det också, lär vara trött i dag när vi dessutom ställt om klockan. Men lätt värt det när man kliar den lilla fölungen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0