Torka!

Högsommarvärme och bonnbränna, jag vill ju inte klaga men lite regn skulle ju inte skada ur många perspektiv som betestillväxt, pollenmängden, dammiga ridbanor, torra hovar och brandrisken. Det är redan jättetorrt fast bara slutet av maj!
 
Härlig dag igår i alla fall! Zippin var på plats i hagen så hon hörde mitt hot om straffhage, sen får vi se hur länge det varar. Jag tog i alla fall henne i töm ute i en av de tomma hagarna. Sedan åkte jag ner till betet, red först lite lätt dressyr med Grå. Hon var spänd först men släppte bra, dock stressvandrade hon i hagen när jag sedan red ut Clarinett. Grå blir väldigt blockerad när hon blir stressad och det som hände sedan bevisar verkligen det. För hon var ju stressad över att Clarinett som är hennes stöd och högre i rang var ute, men när jag släppte ut Clarinett i hagen igen som kastade sig Grå ut och galopperade hem till gården!
 
Jag tänkte ju först att hon kommer ju inte springa så långt, hon är ju flockbunden och de andra var ju kvar i hagen. Försökte fånga henne men hon såg mig liksom inte, och inte heller att Clarinett var i hagen, och efter någon minut så galopperade hon hela vägen hem! Jag tog bilen hem och ledde tillbaka henne, hon var stressad i början men lugnade sig sen. Varmt var det och jag blev väldigt glad när Paula kom och skjutsade upp mig till gården och bilen igen. Även om det inte är så långt så vsr jag inte sugen att gå uppför backarna i värmen!
 
Åkte tillbaka och tog även Lemonaden. Hon var spänd och fick för första gången på väldigt länge lite sadeltvång när jag longerade. Blev inte så mycket ridning, satt bara upp och skrittade lite. Sen gav jag upp i värmen och åkte hem och gjorde mat. Älgkött med champinjoner i gräddsås och ris är väl egentligen ingen mat i värmen men det fanns inte så mycket att välja på i kylen!
 
Åkte sedan i väg och hade ett par lektioner, sen hem och Linda red hopplektion och sedan avslutade vi kvällen med fika, kladdkaka och grädde! Nu jobbdag!
 
Zippin i töm på förmiddagen igår!
 
Grå efter ridningen, men innan hennes galopp tur!
 
Från Clarinetts ridtur! 
 
Min fina Clarinett-prinsessa! 
 
Det dammade rejält när Linda red på kvällen! 

Markarbetsträning!

Nu är det sommar! Fantastiskt väder igår!
 
Jag var igång på förmiddagen och red först Chokladen som jag red igenom LC:1 med. Sen Zippin som jag provade galoppen med igen, de tre första försöken blev rejäla bakutsparkar så jag trodde att ryggen skulle knäckas. Men fjärde försöket bkev fin galopp ett halvt varv! Även jätte försöket blev bra galopp, så nu kan vi nog säga att det går att galoppera på henne!
 
Sen släppte jag henne till Szum igen, hon har gått i straffhage en vecka efter att ha rymt men Paula flyttade Juliette på förmiddagen till ett annat ställe på byn så nu får hon gå med Szum igen. Jag sladdade ridbanan och bar fram eftermiddagens övning på banan, och lite annat pyssel som förberedelse inför det.
 
För sedan kommer det ett gäng elever! Först en privatlektion med dressyr och bommar, och sedan två ponnyekipage som red markarbete mot hoppning! Efter ridningen hade jag en liten föreläsning om hästens träning och vi fikade såklart! Roligt och mysigt, och perfekt väder!
 
Efter detta var jag trött och orkade inte laga mat så jag och Nisse åkte upp på byn och åt. Vi hämtade två balar åt Nisse på vägen tillbaka, sen nattade vi mina hästar och tror ni inte att Zippin var på rymmen då igen? Trots tre trådar och ström! Hon får en chans till sen blir det straffhage igen, hon stannar i vinterhagarna men där finns det ju inget gräs så vet inte riktigt vart jag ska göra av henne.. Sen åkte vi lite längs älven som avslutning på dagen!
 
Bild från markarbetsträningen! 

Fredag!

I dag mest jobb, värme är på väg in men i dag har det blåst!
 
Efter jobbet åkte jag i väg och hade ett par lektioner, sen stekte jag hamburgare till en sen middag och efter det nattning av alla hästar. Avslutade kvällen med att förbereda morgondagens teori.
 
Wasabi i kväll!
 
Och även Dajmen! Vad de tittar på? Paulas son som smög i buskarna! 

Pastasallad!

Nu kommer högtrycket, ska bli varmt i helgen och till veckan! Hade gärna fått lite regn först men med tanke på översvämningarna i södra Sverige törs man ju inte säga det!
 
På förmiddagen var det rätt kyligt, molnigt och det blåste så pass att jag fick plocka ihop grejer och ensilageplast över hela gården! Så när jobbet ringde och frågade om jag kunde jobba några timmar på eftermiddagen så kändes det som en bra idé.
 
Jag drog i alla fall en tredje tråd på en hage på gården, red ut Clarinett och tog Szum i töm innan jag fikade och åkte på jobbet. Nu hade jag ju glömt bort hur tråkigt det är att jobba torsdagar men som tur var så var det ju bara några timmar. När jag från jobbet så hade blåsten lugnat sig och solen lyste!
 
Jag gjorde en rejäl omgång pastasallad och Linda kom och åt också. Har varit sugen på det ett tag och det var verkligen gott, riktig sommarmat! Sedan åkte vi till stallet och red ut en sväng med Bea och Chokladen. Avslutade kvällen med att plocka ner hagen på gården som jag gjorde häromdagen, nu är det rensat och fint runt ridbanan!
 
I kväll är jag trött och sliten, jag blir nästan lite deppig när jag blir så fast helt utan anledning, men det brukar bli bättre bara jag har sovit!
 
Clarinett nere på betet efter ridningen!
 
Svårt att fota i kväll med alla skuggor! Chokladen!
 
Den här blev nog bäst! 

Som en midsommarstång!

Sommarkänsla nu med hästarna på bete och sol, om än blåsigt!
 
Jag började jobba hästarna nere på betet igår förmiddag. Tog Grå och Lemonaden i töm, mest för att hitta lite rutiner där nere. Sen jobbade jag på Ica och när jag kom hem var det snabb middag innan jag och Linda skrittade ut i skogen med Zippin och Bea. Avslutade kvällen med fika!
 
Idag tycks det fortfarande blåsa men jag tror att det ska lugna ner sig, och i helgen väntar finväder! Jag ska i vanlig ordning rida och fixa hagar i dag!
 
Grå jobbar i töm nere på betet!
 
Lemonaden!
 
Kvällens ridtur var som att rida rakt in i en midsommarstång! Löv och blad överallt! 

Äntligen gräs!

Nu är alla hästar utom en ute på gräs, så skönt! Finns hopp om sommar i år med!
 
Började i morse med att fodra och vattna hos Nisse, hos mig så red jag Szum först. Sen åkte jag ner med grejer till första sommarhagen i skogen och fixade lite med hagen där innan jag jobbade Juliette i töm åt Paula. Det är alltid extra intressant att tömköra en häst som nyss blivit genomgången, man ser lättare samband och kan jobba hästarna bättre när man har lite att gå på, extra intressant när jag själv var med på genomgången. Just detta med att dels gå igenom hästen med en som är kunnig, oavsett om det är en massör, kiropraktor eller annat, sen utifrån det jobba hästen i töm där man hela tiden ser hur den jobbar och så ta med och kan komma åt svagheter och sedan ta med sig detta upp i sadeln, tycker jag är ett bra upplägg!
 
Red sen lite dressyr med Clarinett innan jag körde ner henne och Grå, och senare Lemonaden, till betet i skogen. Avslutade med att jobba Zippin i töm innan jag packade ihop. Fikade lite och sedan till Hammarn för att köpa er bytt aggregat eftersom ett av mina batteriaggregat inte fungerade, och åkte och hämtade ett par småbalar hö. Där blev det mycket surr, blev nig kvar en timme! Köpte med mig pizza på hemvägen för då var jag hungrig!
 
Kvällspasset blev med Linda som nu är frisk. Vi byggde en liten hage på gården till Bea och Chokladen som blir kvar på gården en vecka till. Sedan red vi dom, för min del första riktiga ridpasset på Chokladen efter skadan, hon kändes helt okej! Sent innan vi var klar, och i morgon är det ju jobb igen!
 
Juliette i töm!
 
Clarinett efter ridningen, men kolla Trassel i bakgrunden!
 
Trassel ville dock inte gosa!
 
Grå och Clarinett på bete!
 
 

Måndag igen!

Igår tillbaka på jobbet igen, två månader kvar till sommarsemestern!
 
Jag tog Chokladen i töm på morgonen, såklart ganska lätt pass men ett lite mer vanligt jobb för henne än förra veckan. Hon ser helt ohalt ut men hennes snedhet har blivit sämre, troligen eftersom hon är lite mer spänd i kroppen igen. Men det försvinner nog med lite mer jobb!
 
Efter jobbet, så red jag Grå och hon var jättefin! Riktigt fin kväll med bra väder och så fantastisk häst! Även igår satt höger galoppen! Hon är av någon anledning betydligt bättre på sommarhalvåret än vintern, mindre sur, mer bjudning och mer samarbetsvillig! Undrar bara varför? Vad det är som gör skillnaden, foder, värme, hagar? Det har jag funderat på ett tag, men kan inte riktigt förstå...
 
Chokladen i töm!
 
Grå på banan!
 
Efter ridningen! 

Pingstdagen, betessläpp och kaffebrist!

Sista semesterdagen för denna gång. Jag har haft huvudvärk nästan hela dagen, skyllde på att det varit mycket några dagar och speciellt igår, men huvudvärken försvann efter mat och kaffe! Drack inget kaffe igår, och inte förrän på eftermiddagen i dag, och det var nog lite väl lite...
 
Jag började dagen med att fixa klart de hagar som jag skulle släppa i under dagen. Skulle även justera flickornas hage liten genom att förminska avspärrningen där det är blött. Planen var att göra det lite i smyg när de åt frukosthö, såklart fungerade inte det och det slutade med att jag hade Clarinett och Grå innanför avspärrningen...
 
Paula kom och jag försökte visa vad Ulrika hittat på Juliette i fredags, dessutom provade vi sadeln som hon har på prov, och även Szums sadel. Till min stora glädje satt även Paula mycket bättre i provsadeln, den låg ju även bra på Juliette! När vi var klara så släppte vi Szum och Juliette i gräshage, mycket odramatiskt då de ställde sig och åt direkt innanför grinden!
 
Jag red Zippin, och vi galopperade för första gången! Har inte haft något bra läge innan, hon har inte bjudit så bra på banan och ute har hon antingen varit ömfotad eller för spänd. Gjorde några försök i höstas tror jag men då var det bara bakutsparkar och tvärstopp. I dag hade jag inga planer på att galoppera men kände helt plötsligt att det nog skulle gå, att jag hade bjudning och läge, så jag provade och hon galopperade! Blev kanske en halv långsida, men inga baksprång eller tjafs! Jag blev så nöjd att vi avslutade där! Red sedan dressyr med Clarinett, där var inte galoppen lika bra som i tisdags, och longerade,  och gjorde lite uppsittningsträning med Dajmen.
 
Sedan ledde jag Dajmen och Wasabi till betet nedanför Paulas hus, två nöjda tjejer går där nu! Sen middag och kaffe, och sedan även äppelpaj och mer kaffe, och vips var huvudvärken borta! Jag följde med Nisse och hämtade två balar innan nattning av hästarna. Nur det väl bara att duscha och sova som gäller, i morgon är det Ica igen med rutiner och så denna jäkla corona!
 
Utsikten hos Nisse i morse, två älgar! Jag trodde först att det var hästar på rymmen...
 
Trötta brudar efter att de hållt igång sin matte när hon försökte fixa hagen åt dom...
 
Betessläpp av Wasabi och Dajmen!
 
Det var mest Wasabi som sprang medan Dajmen betade! 
 
Bogfria frambensrörelser! 
 
Dom kommer att ha det bra här! 

Pingstafton och unghästtestet!

Igår var det äntligen Wasabis stora dag och unghästtestet!
 
Jag började med att fixa stallet, släppa ut och fodra. Sen frukost och omladdning innan jag tvättade av Wasabi och knoppade henne. Lastade henne och Lemonaden, som var med som sällskapsdam i transporten, och åkte till Sundsvall. Helt problemfri var inte resan trots att hästarna stod lugnt, bilen började nämligen låta skumt med några mil kvar. Men det var troligen handbromsen som låg på eller samma fel som sist jag hade problem, en lös plåt i hjulet. Vi tog oss i alla fall både dit och hem.
 
Wasabi var jättespänd! Jag höll knappt på att få henne från parkeringen till mätningen, och sen ridhuset. Hon blev verkligen som en bäbis och ville inte gå. Väl i ridhuset var det lite bättre men inte bra. Hon stod emot och blev svårpåverkad, behövde mycket drivning men visade sig ändå inte riktigt. Hon som hoppat bra på all träning fick avbryta lite tidigare då hon inte bjöd och hoppade igenom språnget. Visningen vid hand gick ändå bättre. Men hon fick, i mitt tycke, låga poäng på typ och väldigt lågt på ben. Det känns inte alls bra att få lågt på ben, det är ju en viktig punkt, domaren ansåg att hon var betydande tåvid fram, det stämmer säkert men jag har ju varit mer bekymrad över hennes något veka kotor bak. Sen fick hon även lågt på galoppen eftersom den var så spänd och hon hellre ville trava, och givetvis lågt på hoppningen också. Men 8:a på skritt och trav får man väl vara nöjd med!
 
Planen var ju att Linda skulle vara medhjälpare men hon fick ju corona, och ett vanligt år hade vi haft uppstallning och möjlighet att gå ut och kolla anläggningen flera gånger. Det tycker jag har varit bra för mina hästar tidigare år, och hade nog varit bra även för Wasabi. Men nu är ju inget som det brukar, man fick ju bara komma precis till sin visning och sedan åka igen, men det var ju ingen trängsel på parkeringen direkt! 
 
Man får ju inte vara besviken efter en visning, det är unga hästar, allt kan hända och bedömningen är ju vad de ser just den dagen. Samtidigt så känns det verkligen som att hon är så mycket bättre än de poäng hon fick! Och poängen följer ju hästen sen, speciellt om man vill avla på dom. Jag stör mig ju fortfarande på att Clarinett har så dåliga hopppoäng från sitt unghästtest, när hon busade runt i stället för att visa upp sig, hon hoppar ju galet mycket bättre än sina riktigt dåliga hoppbetyg. Men jag tycker fortfarande att Wasabi är jättefin, troligen min bästa häst och ge henne ett par år så är hon i kapp! Dessutom är hon många erfarenheter rikare, och har ändå mognat en del nu under våren. Det kommer bli bra!
 
Hemma igen så plockade jag ihop, mockade och nattade hästarna, alla sover ute igen. Sen åt vi rester till middag och la oss tidigt, såg lite av Eurovision i sängen, men en tidig kväll var nog behövligt! Nisse var ju med mig till Sundsvall, men fick ju vara kvar med Lemonaden vid bilen. Han fick dock hämta pris efter, hans uppfödning Rollcat blev bästa unghäst i Mellersta Norrlands hästavelsförbund i fjol och han fick en jättefin stålhäst!
 
Nu nya tag och hitta nya mål att jobba mot!
 
Nytvättad!
 
Lastning, med knoppar!
 
På plats i Sundsvall! 
 
Visst är hon fin? 

Intressant och intensiv fredag!

Intressant men intensiv dag igår!
 
Ulrika som provar sadlar och masserar kom till mig på morgonen. Meningen var att både Linda och Paula skulle vara med men Linda har covid och Paulas dotter var sjuk och de väntade på provresultat, så jag blev själv med alla hästarna. Typiskt nog fick Paula tillbaka provresultatet precis när jag och Ulrika var klara... Men det har gått rätt bra ändå!
 
Först fick Bea och Clarinett massage och genomgång och vi lasrade Chokladens has. Sen tittade Ulrika på Lemonadens sadel och hur jag paddar den, eftersom hon är så spänd nu så gick det inte göra så mycket och planen var inte att prova olika sadlar utan se över den lösning jag har i dag. Ulrika tyckte att jag skulle padda upp lite för mig, inte hästen, då hon är så smal att sätet blir för smalt för mig så jag tippar fram, vilket Lemonaden tycker är obehagligt. Så det ska jag prova! Sist ut var Juliette som först fick massage och sen provade sadlar. Inte helt lätt utan ordinarie ryttare men vi hittade en sadel som passade och som Paula får ha på prov och testa. Och den näst bästa sadeln var Szums och den finns ju också tillgänglig att prova. Men kunde inte provsvaret kommit en timme tidigare så Paula hade kunnat vara med?
 
När Ulrika åkt så plockade jag snabbt ihop, Nisse och jag åkte upp på byn och åt, och sedan åkte jag till Sundsvall. Det var unghästtest och kvalitetsbedömning för ponnyer och jag var funktionär. Tyvärr inte så många som visade men ändå roligt och intressant, och bra uppladdning i för i dag! I dag är det ju Wasabis tur, så håll tummarna för att det dels hår att transportera ner henne dit och att det går bra att visa!
 
Juliette får massage och distrahera lite med slicksten!
 
Jag provar sadlar på Juliette, lite bakvänt. På den här bilden har jag både korta Läder och verkar lite förvirrad! 

Hovis-dag!

Jag har ju haft hästarna barfota i vinter men nu är det dags för skor igen för i alla fall några av dom, i dag började vi med två!
 
Jag var väldigt nöjd med att jag kunde lasta Clarinett och Wasabi ensam, körde de till Nisse dit en för mig ny hovis kom. En liten kille med bra känsla för hästarna. Clarinett härjade ju en del som hon kan göra när man åker bort, fast hon egentligen är den som är mest van vid det, Wasabi fick Domosedan eftersom det var första gången hon skoddes och jag var orolig för att hon skulle vara stökig. Hon skötte sig bra, även fast det lugnande började gå ur på slutet. Båda hästarna skoddes fram, Clarinett hade ju så svårt att hålla reda på skorna förra sommaren så vi kör framskor nu.
 
Efter hovslagaren, fika, hemkörning av hästarna och mockning kom jag igång med ridningen. Först Chokladen som jag red ungefär som när jag tömkörde igår, mest skritt men några varv i trav på fyrkanten. Hon kändes bra. Red även Szum som också kändes bra med tanke på hur lite jag ridit på honom. Lemonaden fick gå i töm och sedan gjorde jag paus från stallet och gjorde mat.
 
Efter mat och lite lugnt så gick kvällspasset åt att dra om en av sommarhagarna i skogen. Det är ett blöthål i den hagen och nu har jag stängslat om så det är utanför hagen, sätter även upp en tredje tråd för att hålla Lemonaden på plats. Hann inte riktigt klart innan energin tog slut, men inte så mycket kvar. Tvättade i stället av Wasabi, något hon inte var jättenöjd med en det behövs!
 
Nu blev det sent även i kväll, och jag har en ännu mer fullmatad dag i morgon!
 
Wasabis första skor!
 
Innan avsittning från Chokladen!
 
Lemonaden i töm!
 
 

Finn ett fel!

Gårdagens lek var nog "Finns ett fel!"
Zippin igår morse, det här var alltså inte hagen hon var i på kvällen innan...
 
Och på eftermiddagen hade Lemonaden valt en lite annorlunda lösning när hon stod mellan hagarna!
 
Annars var det en ganska somrig dag igår, så pass bra väder att det gick rida i linne. Jag tömkörde Chokladen igen och släppte sedan ut henne med kompisarna igen. Zippin red jag och hon fick trava bommar, Grå gick dressyr och helt plötsligt släppte allt i galoppen. Hon fattade den där svåra höger galoppen och i vänster kunde vi rida galopp delen från LC:1. Som avslutning tog jag Dajmen i töm. 
 
Sen mat och i väg på lektioner och hämtade en bal. På kvällen rullade jag ut balen, tog in hästarna och fixade lite med manen på Wasabi. Sen fick jag vänta in Nisse som hjälpte mig in med mellanväggen i transporten, och så hann jag hänga en hel tvätt innan jag insåg att den inte var riktigt tvättad.. Är någonstans gav jag upp gårdagen! 
 
Nu ny dag och nya projekt! 
 
Många som blev glada när Chokladen kom tillbaka till hagen! 
 
 
Mina katter chillar i solen!
 
Avskrittning på Grå!
 
Innan avsittning! 
 
Dajmen på banan! 
 

På rull!

Lite mer värme och sommarkänsla, men fortfarande med jackan på den mesta tiden....
 
Jag släppte ut hästarna och mockade, sen ringde Nisse och ville ha hjälp med att rulla in en bal i en hage. Åkte dit men det gick sådär med balen, den rullade inte bara in i hagen utan även genom hagen, ut, över vägen, in i nästa hage, genom den och till slut stannade den mot ett träd i skogskanten!
 
När jag var tillbaka i stallet igen så var det dags för Chokladen att börja jobba lite lätt igen! Tog henne i töm, i princip bara skritt men lite trav för att kolla läget. I trav är hon lite kortare med det bakbenet men i skritt syns inget alls. Red sedan Lemonaden, hon var inte lika spänd i dag i skritten men gick inte trava, hon spänner sig direkt och tvärstopp. Men hon är tydligen brunstig och det brukar inte vara bra, avvaktar några dagar och provar igen.
 
Red dressyr med Clarinett och det var dagens bästa! Galoppen som vi kämpat med hela vintern, med fattningarna från skritt, kortare galopp och sätta ihop. Från början bara några språng och sedan kanske ett varv på volten, har känts långt bort att kunna använda och rida galoppen lite mer men i dag lossnade det massor! Jag kunde rida galopp linjer ur några av programmen, bara sådär!!! Volten och diagonalen från LB:1 och avbrotten och fattningarna på diagonalen ur LB:2, kändes så roligt och jag hade kunnat galopperat hela dagen!!!
 
Sen red Paula lektion innan middag. Stekt potatis, fläsk och Nisse gjorde löksås, Nisse hade även besök som också fick mat. Efter det åkte jag på lektioner, och travade en häst uppsuttet för första gången, sen nattning av hästar och så hjälpte jag Nisse att rulla ut nya balar, dessa höll sig dock i hagarna.
 
Chokladen tillbaka i arbete! 
 
Bea vilar, Linda har lite att borsta på när hon är frisk igen! 
 

Ännu en regndag!

Ytterligare en regndag! Lite värme på ddt här så blir det grönt!
 
Jag började dagen med att rensa ut dåligt hö och elda upp det, tillsammans med foder säckar och rat från vintern. Gäller att passa på att elda lite innan det blir för torrt. Jag borstade även av Chokladen, hennes ben ser mycket bättre ut och hon är inte halt i skritt längre, men lite svullen och öm på ett ställe på hasen. Allt detta gjorde att det tog ett en stund att komma igång med ridningen och såklart hann det börja regna!
 
Jag tog Lemonaden först, longerade henne i galopp över bom och red sen. Är ett par-tre veckor sedan jag red sist och det är ju inte så bra för henne och hon var spänd i dag, och framförallt tjafsig i munnen. Jobbade henne ordentligt i skritt till hon var avspänd och loss, sen fortsätter vi arbetet i morgon. Red även Szum, även på honom är det inte så positivt med ridpaus och det var ännu längre sedan jag satt på honom sist, måste vara 1.5 månad i alla fall. Men det gick rätt bra, vi red lugnt men han kändes avspänd förutom när flickorna brakade igenom några träd i sin hage, då flög han i väg. Longerade Zippin, det kändes lämpligt efter hennes race på gården igår, dock var hon väldigt pigg i dag med!
 
Sedan fixade jag i ordning beteshagen nedanför Paulas hus, det är nog redan mer gräs där nu än när jag släppte hästarna där i fjol i slutet av maj. Planen är att släppa ett par där till helgen. Åkte upp på byn och pantade, sen gjorde jag middag, lax och potatis, innan jag åkte i väg på lektioner. Jobbade även två hopphästar i töm då deras ryttare ramlat av och inte fick rida på ett par dagar. Roligt med nya hästar att jobba, och sen ett par lektioner också det med lite nyare ekipage.
 
Tillbaka i stallet på kvällen så jobbade jag Wasabi i töm, det blev ett lätt pass då hon kändes lite matt efter hoppningen igår, gäller att försöka ta det lite lugnt nu dagarna innan visningen. Sen nattning av hästar och nu nattning av mig!
 
 

Löshoppningskväll!

Måndag morgon nu och så skönt att inte behöva jäkta till jobbet, man borde ha semester lite oftare!
 
Igår förmiddag red jag ut en sväng med Clarinett innan jag åkte i väg på ett par lektioner. Hemma igen så åt vi lövbiff och klyftpotatis till middag och sedan i väg till stallet igen. Red lite dressyr med Grå innan Paula kom till stallet.
 
Planen för kvällen var att löshoppa, det brukar ju mest vara jag och Linda som löshoppar och nu var Linda sjuk så det blev lite annat denna gång. Paula har ju varit med en del men den tredje tjejen, som har häst hos Nisse, som hjälpte till hade aldrig löshoppat! Jag måste ändå säga att det gick riktigt bra, i alla fall fram till slutet!
 
Först ut Juliette som ju tycker att det är lite onödigt att lyfta på benen, provade att hänga en jacka på hindret för att få henne att titta till men det blev lite väl mycket för då i stället tvärnit och hoppade stillastående! Dajmen är ju väldigt självgående och studsade lätt över hindren. För Wasabi var det sista löshoppningen innan visningen, hoppningen gick bra även om hon rev någon gång men hon rättar sig bra. Efter så tränade jag lite visning vid hand och då framförallt traven, och vi testade att ha drivare bakom också.
 
Eftersom det gick så bra så tog vi Zippin också även fast jag vet att hon kan ha lite hyss för sig, och det kan vara svårt när man inte är van. Hon började bra och hoppade fint, men sen tryckte hon sig ut från banan och hade lösgalopp på gården i stället! Hon fick ju mycket motion i alla fall!
 
Sen nattning av hästarna och jag började lite med Nisses papper som ska sorteras, vilket jag lär få ägna några kvällar åt framöver. Nu ska jag njuta av en ledig måndag, i alla fall ledig från Ica, trots att vädret ska bli sådär!
 
 
Clarinett på tur!
 
Jag tränar visning med Wasabi, Paula har fotat.
 
Juliette löshoppar, Laila fotade 

Regnlördag!

Grå och lugn dag igår, regnade till och från, men det är nog bra för gräset!
 
Jag tog det lugnt igår, kände att jag behövde det eftersom jag varit så stressad. Så tog det lugnt med utsläpp, fodring, mockning och spolning. Sen rätade jag upp staketet på en av vinterhagarna och började på med sista sommarhagen på gården. Jag jobbade Szum i töm och red Zippin. Henne sktiyttade jag ut en sväng i skogen, hon var lite spänd men inte så konstigt så det var längesen vi red ut själv, längesen vi red uppe i skogen och dessutom regn och blött. Red en liten sväng och avslutade med lite trav på banan.
 
Sedan hem för fika och byte till torra kläder, innan jag och Nisse åkte för att äta tårta och fira ett yngre födelsedagsbarn. När vi kom hem gjorde vi mat, jag fakturerade klart och vi tog det lugnt ett tag innan vi åkte och hämtade höbalar. Jag hade transporten och kunde sedan rulla ut balen själv, sedan nattning av hästar och kväll!
 
Szum var rätt lerig igår när han skulle jobba!
 
Björkarna håller på att slå ut! Zippins öron i skogen!
 
Baloo tänkte hjälpa matte med att rulla ut höbalen! 

Klämdag och semester!

Äntligen en veckas semester från Ica! Jag behöver verkligen det nu, känner mig sjukt stressad över allt just nu!
 
Eftersom det var klämdag i dag och många lediga så blev det mer jobb för oss på Ica. Det var väldigt lugnt på förmiddagen men mitt på dagen ungefär samtidigt som regnet slutade, kom alla på samma gång! Alltså typ som vanligt!
 
Efter jobbet så hade jag ingen inspiration till att laga mat så det blev äggmackor till middag. Sedan red jag ut med Clarinett och hade Lemonaden som handhäst, inte ridit med handhäst sedan jag åkte av i februari när Clarinett blev arg på Dajmen. I dag gick det bra, men det är verkligen fullt upp att hålla reda på två hästar, Clarinett blev ordentligt sur en gång men jag var beredd, och det var även Lemonaden så det gick bra. Sen longerade jag Wasabi lite på banan och tränade visning vid hand. Märks att hon både är starkare och har mer kondition än för en månad sedan eller så, däremot verkar inte visarens kondition bli bättre...
 
Lemonaden och Clarinett på tur! 

Sadeldag!

När det inte är några kurser så gäller det att hitta kunskap och inspiration på andra sätt, så i dag har jag hängt med Ulrika som provar sadlar när hon har haft sadelprovning hemma hos sig.
 
Jag var uppe tidigt i morse men hade precis fått på mig skorna när Ulrika skickade att första ekipaget inte kom pga sjukdom. Fick då lite mer tid på mig så hann även jobba Grå i töm innan jag åkte. Det var riktigt varmt redan tidigt på morgonen och jag funderade på att byta till shorts innan jag åkte, som tur var gjorde jag inte det för i Östersund var det typ 10 grader kallare och regn! Jacka var mer lämplig klädsel!
 
Som alltid med Ulrika så en intressant dag, många givande diskussioner, spännande att se hur små justeringar ger stora utslag och vilken betydelse rätt sadel har för både ryttaren och hästen! När jag kom hem var jag trött och hungrig, åt rester av gårdagens fläskpannkaka och sedan åkte jag och Nisse och drack kaffe i grannbyn. Fick även se en liten och såklart gullig fölunge. Avslutade med att natta, mina hästar och kunde glädja mig åt att Chokladen travade några steg i hagen när jag gick förbi med kraftfoder! Hon är fortfarande rejält svullen och halt men kändes mycket bättre i kväll, fortsätter spola och kyla!
 
 
Wasabi och Lemonaden som bodde inne i natt var visst trötta och behövde vila när de kom ut!
 
Grå i solen i morse!
 
Sadelprovning! 

Sommarvärme!

Vilket sommarväder det blev! Härligt men ovant! 
 
Först en uppdatering om Chokladen, hon är lite mer svullen men mindre halt. Tycker egentligen inte att hon är så smärtpåverkad utan mest störd över svullnaden och hon är som vanligt förutom det. Känner mig försiktigt optimistisk men fortsätt håll tummarna!
 
I morse var det ju en del extra stök eftersom jag har hästar inne nu vilket jag inte haft på hela vintern, det är en del utfodring då inte de har val i hagarna på samma sätt nu när de har lite gräs i stället och dessutom skulle ju Chokladen spolas ordentligt. Och som om det inte var nig med det så tog Lemonaden fadra på en av sina sommartraditioner, så hon var på rymmen i morse! Henne släppte jag in till Wasabi och så får hon bo inne också, rätt åt henne!
 
Hann i alla fall rida lite på Wasabi, hon har ju hatt ett par veckor utan ryttare men det gick bra och vi jobbade på med traven i dag med. Sen skulle jag bara hjälpa Nisse lite innan jobbet att ta in ett par hästar som skulle visas för spekulant i dag, vilket slutade med att alla åtta hästar i den hagen drog ut... Men jag hann på jobbet ändå!
 
Tror att alla har grillat i dag men när jag kom hem från jobbet så hade Nisse fläskpannkaka på gång. Linda åt hos oss och det blev sent innan vi kom till stallet. Men det gör ju inget nu när det är ljust och vi red ut med Zippin och Bea. Sen spolade jag Chokladen igen och så samma pyssel som i morse med intag, vattna och fodra. Hjälpte även Nisse rulla ut en bal och nu är klockan nästan midnatt och jag ska upp tidigt imorgon!
 
Från kvällens tur med Zippin, Bea och Linda i bakgrunden. 

Chokladbollens dag!

Chokladbollens dag i dag och Chokladens födelsedag, men vilken jobbig födelsedag hon fick!
 
Dagens huvuduppgift var att släppa ut hästarna i större hagar med lite gräs, det hade de nog på känn (läser de bloggen?) men mina flickor har inget tålamod. Jag gav de frukost först så jag skulle kunna fixa klart morgonsysslorna och göra klart deras hage i lugn och ro. Men de var irriterande på varandra och det var oroligt, och jag hann inte börja med hagen förrän de hade raserat sin hage och galopperade runt på gården, helt galna!!! Lyckades få in de i hagen de skulle vara i, hade ju inte hunnit stängsla bort de blöthål som är i hagen och de började med att bada där! Hade inte heller stängt mot deras gamla hage eftersom jag hade tänkt ta in dom i den nya hagen den vägen, där lyckades Chokladen ramla ut och hamna mellan tråden och ett uthus men jag fick in henne igen. Vilken pärs det var, och dessutom helt plötsligt sommartemperatur!
 
När hästarna lugnat sig så ser jag att Chokladen ser lite konstig ut, jag försöker kolla henne men ser inget för all lera efter deras gyttjebad. Så när allt är klart och lugnt tar jag in henne och spolar benen, ser inga sår eller svullnader men hon är halt. Släpper ut henne igen då hästarna är lugna och betar, funderar på hovböld, eller mer allvarligta saker såklart (hovbensfraktur eller höftskada?). Rider Zippin på banan och släpper sedan ut henne, Szum och Juliette i ny hage. Så när jag sedan rider dressyr med Clarinett så har Szum en rodeouppvisning i hagen bredvid banan och vårat fokus är väl sådär... Med tanke på det så fick Wasabi jobba i töm i stället för att ridas, hon var dock fokuserad och fin. Sen släppte jag henne i egen hage, tar in Chokladen också till egen hage och Bea till stona. Chokladen är rejält halt men jag har fortfarande svårt att avgöra av vad, men jag är ju fokuserad på hoven eller högt upp typ höft, men bestämmer mig för att avvakta tills Nisse kan kolla och klämma på hoven. 
 
Grå och Lemonaden fick gå bakbromsträning innan jag avslutade i stallet, gjorde spaghetti och köttfärssås till mat och åkte på lektioner, och hämtade en höbal. Hemma igen hjälpte Nisse mig att kolla på Chokladen. När han gick bakom henne in så syntes det tydligt att hasen var svullen! Jag spolade därmed benet igen och hittar ett jättelitet sår som vätskar, så det är nog boven till hältan. Nu på kvällen var hon dock inte alls lika halt eller smärtpåverkad, hon hade ätit all mat jag hade lagt ut och det i flera högar utspritt så hon har rört sig. Jag spolade benet ordentligt och tvättade såret, nu väntar mycket spolning och koll på tempen, så hoppas vi att det inte blir komplikationer. Chokladen är väldigt känslig och svullnar lätt upp så jag hoppas att det inte är så allvarligt. Även om mattehjärtat skriker och jag nog kommer sova dåligt i natt och oroa mig. Har ju oroat mig hela dagen redan men då för allehanda frakturer, nu är det infektioner och sånt som rör runt i huvudet i stället! Irriterar mig att jag inte hittade såret innan men det är verkligen litet och hon var ju inte svullen när jag spolade första gången. Håll tummarna alla nu att det går bra för min chokladboll!
 
Hann även bli klar med bokföringen inför momsrapporten, det är skönt men jag kommer nog sova dåligt ändå i natt...
 
Full fart i nya hagen!
 
Så här såg Grå ut efter deras gyttjebad!
 
Lemonaden!
 
Juliette i sin nya hage! 

Nu kommer gräset!

Nu kommer gräset! Igår blev det en tydlig temperaturhöjning, inga minusgrader på natten och igår kväll lite regn. Nu måste gräset sätta fart!
 
Jag jobbade mest igår, tog Chokladen i töm på morgonen. Efter jobbet så fick även Lemonaden gå lite i töm ute i sommarhagen, och sen gjorde jag ett ryck med bokföringen.
 
I dag är det sol och redan varmare än det varit på typ hela våren! Jag tänkte släppa ut hästarna i nya hagar i dag och jag tror att de kommer bli nöjda!
 
Chokladen på banan på morgonen!
 
Medan Zippin och Juliette tog en vila på frukosten!
 
Trötta flickor!
 
Wasabi får lite mer kraftfoder än Bea så hennes räckte lite längre, men det var tydligen inget problem för då kunde man dela på det som var kvar! 

Hästsöndag!

Riktigt bra höstdag, trots att jag var tvungen att vara på Ica och jobba.
 
I morse innan jobbet så red jag och Clarinett ut en sväng. Efter jobbet och pastagratäng till middag så red jag först6t Zippin som fick jogga lite på banan. Sen dressyr med Grå och sist ut Wasabi som fick lösgaloppera lite. Efter att hon busat av sig den värsta energin så tränade vi lite visning vid hand, och det behöver vi nog träna mer på... Hann även bokföra lite när jag var klar i stallet!
 
Det här är rättvis fördelning enligt Clarinett, hon tycker att hon är generös som delar med sig med en hög till sina kompisar i alla fall.
 
Clarinetts öron på uteritt! 
 
Wasabi fick prova visningstränset också!
 
Full av bus! 
 
 
 

Arbetsam lördag!

Fyra jobbdagar kvar på Ica innan en veckas semester därifrån! Ska bli skönt även om det ju inte blir någon "sitta i solstolen semester", planen är att stängsla och rida!
 
Det behövs nog lite semester nu, i dag har det i alla fall varit en arbetsam dag. I morse jobbade jag Zippin i töm ute i sommarhagen, brunsten börjar lugna sig och man kan borsta henne igen utan att hon skriker!
 
Efter jobbet åkte jag direkt på ett par lektioner och tömkörde den islänning som jag red in i somras, och hämtade en höbal. Hemma igen så gjorde jag en sen middag innan jag åkte till stallet och rullade ut balen jag hämtat, kände mig duktig som rullade ut den alldeles ensam ut i hagen! Sen han jag lite bokföring också innan jag blev alldeles för trött!
 
Zippin jobbar i töm ute i sommarhagen!
 
 
 
Lite söt då med sin rosa mule! 

Digital dressyrtävling!

Alltså tävling på en fredagskväll, hemma och utan att behöva packa och lasta, så händigt! Men att det skulle betyda att det är enkelt och inga nerver inblandade, nej så verkar det inte vara!
 
I morse tog jag Clarinett och Wasabi i töm innan jag hjälpte Nisse att ta in åringarna som skulle fa vaccin. När veterinären varit här så var det bara att fika och åka till jobbet! Efter jobbet var det snabb middag och sedan hade jag och Linda bestämt oss för att filma dresdyrprogramnen. Vi red LC:1 båda två, Linda red först och sedan jag med Chokladen. Chokladen var less innan knopparna var klara, och när vi började rida var hon spänd och betedde sig ganska precis som hon brukar när vi är korta. Intressant, det måste ju betyda att det är mina nerver som skapar detta? Blev ju väldigt bra träning i alla fall. Programmet gick sådär, eftersom hon var spänd blev hon lite tjafsig i munnen, givetvis tryckte hon mot höger skänkeln som hon gärna gör men som märks ännu mer när man rider program, och höger galopp fungerade inte alla i dag. Men, men det speglar ganska bra vart vi är nu och jag är redan taggad för att vara med på nästa liknande tävling!
 
Sen fikade vi kaffe och rostade mackor innan Nisse kom hem och vi kunde hjälpa honom att rulla ut balar i hagarna. Han är ganska halt och hade han varit häst så hade han haft boxvila!
 
Zippin och Juliette har frukostmys!
 
Jag och Chokladen efter våran start. 

Nysladdat!

Lika tråkigt och kallt väder idag! Tre av fyra gånger som jag har gjort beteshagar nu så har det snöat!!! Det är inte okej!
 
Gjorde i alla fall klart hagen jag började med igår, trots vädret, och sen pysslade jag till en sladd till ridbanan. Den blev ju lite provisorisk och sladdningen var inte perfekt, men helt klart en början! Betydligt bättre än innan!
 
Först ut på den nysladdade banan var Zippin som fortfarande är galet brunstig och fick jobba i lina. Jag longerade även Dajmen men henne med inspänning. Sen tog jag Grå i töm i sommar hagen som jag gjort och red även Chokladen. Jag ska ju rida digital dressyrtävling med henne i morgon och det märks! När jag ska på riktig tävling så brukar jag få låsningar dagarna innan som oftast brukar visa sig i galoppen, samma sak nu! Vi har ju lite problem med galopp, som jag typ alltid har, men vänster galopp brukar vara den bättre. Nu är den en katastrof och jag får avbrott, hon drar ner huvudet, försöker bocka eller hamnar i framvikt... I höger galopp ramlar vi in, men har inget av ovanstående problem i alla fall! Förstår att det sitter i mitt huvud, men hur får man bort det? Har i alla fall inställningen nu att jag ska försöka rida resten av programmet så mycket bättre i stället!
 
Sen middag, i väg på Hammarn där jag lämnade in deklarationen och bokslutet, köpte foder (och stängsel) och tömkörde en häst. När vi höll på avsluta hästen så kom det in ett oväder med hagel, snö och stormvindar som tur var så var det bättre när jag kom hem igen, även om det hann snöa lite mer innan kvällen var förbi.
 
Szum fick gå i töm ute i sommarhagen och Linda red träning, sen mätte vi in bokstäverna på banan inför dressyren. Jag avslutade med att mata Nisses kalvar då han ramlat och gjort illa foten, han säger att den är vrickad men jag tror att det är värre än så...
 
Min nysladdade bana, och min hemmabyggda sladd!
 
Dajmen på banan! Visst börjar hon se vuxen ut?
 
Grå ute i sommarhagen! Inte så grönt i hagen än... 
 
En väldigt trött Wasabi!
 
Szum i töm! 

Kalla maj!

Fy vad kallt det är! I dag har det blåst iskalla vindar!
 
Kändes rätt hopplöst när jag på förmiddagen gjorde i ordning gräshage och det snöade! Ångrade att jag inte hade vinterjacka då det var kallt, snöade och blåste rejält! Gick runt lite drygt halva hagen så inte så mycket kvar nu, men fattas gräs!
 
Jag vet inte om det var vädret som blåste bort motivationen men det blev inte så mycket hästjobb gjort. Hästarna har dessutom var spralliga, stökiga och busat massor i hagarna. Men jag tog Wasabi och Lemonaden i töm, och red Clarinett upp i skogen. Hon studsade runt en del innan vi kom i väg men sen gick det rätt bra trots att det blåste ordentligt i träden. Det hade torkat bättre än väntat så nu kan vi rida där med!
 
Sen middag och i väg på lektioner. Hämtade en höbal också som Linda hjälpte mig att rulla in i hagen. Nu har jag frusit klart för i dag, i morgon måste det bli bättre!
 
Wasabi i töm!
 
 
Vädret ser mer lovande ut till veckan!
 

Tisdag!

Börjar kunna ana lite vårvärme, om det inte vore för att det blåste så kallt...
 
Jag började igår med att göra klart den hage som jag började med förra veckan, det har torkat rätt bra men är ju lite för lite gräs än men jag hoppas att det ska sätta fart. Hästarna är sugna på gräs och jag vill gärna ha ut de i lite roligare hagar snart.
 
Sedan longerade jag Zippin, hon är sjukt brunstig nu, och jobbade Szum i töm. Red lite dressyr på Grå och skrittade ut Chokladen. Vi har inte ridit ut, förutom i skogen, på hela vintern, eftersom hennes matte är lite rädd för timmerbilar, men förutom att hon tittade lite och var spänd så gick det jättebra. Sen gjorde jag mat, åt och åkte i väg på ett par lektioner. Väl hemma igen så var det ju kväll och bara kvar att natta hästarna. Nu ny dag och det verkar blåsa i dag med!
 
Szum i töm!
 
Choklad på tur! 

På mina axlar!

I kväll känns det som hela världen hänger på mina axlar, tur att jag var på massage igår och axlarna är bättre än på länge... Jag är nog egentligen mest trött, kommer kännas bättre i morgon, eller på onsdag...
 
I morse longerade jag en överenergisk Dajm! Hon är så fin och jag borde verkligen komma igång med henne! Efter jobbet, och färdig sallad till middag, så red jag Clarinett. När jag ledde in henne från hagen då gick hon in i sommarhagen och vägrade gå därifrån! Tror att hon längtar efter bete! I alla fall gick ridningen rätt bra, jag tror att det börjar lossna i galoppen nu! Vi har typ 40 meter åt gången i en fantastisk galopp, sen blir hon lång och antingen ökar farten eller bryter av. Men jag tycker verkligen att den galoppen är helt underbar att rida i och det känns som att det går åt rätt håll!
 
Hann ned lite bokföring i kväll också, börjar dra ihop sig till momsrapport igen så då hänger bokföringen över mig, jag tycker verkligen att det är ett nödvändigt ont! I natt domnade inte min arm en enda gång, så massagen igår gav bra effekt, nu hoppas jag på samma i natt!
 
Dajmen i morse!
 
Fullt ös! 

Sköna maj!

Lite lugnare dag igår och det var nog behövligt!
 
Jag red Zippin på morgonen, trots att hon var brunstig och sur att göra i ordning, så pass att hon sparkade mig med frambenet när jag tränsade, så kunde jag fortsätta ridningen där jag avslutade dagen innan. Så skänkelvikningar  trav på hörnlinjen fungerade fint.
 
Sen åkte jag på massage, det var verkligen nödvändigt eftersom jag haft så ont i axlarna och nacken nu, och bättre blev det för i natt har inte högerarmen domnat bort! Tog det lugnt och fikade lite efter innan jag gjorde nästa ryck i stallet. Då tog jag Grå i töm och red Chokladen, med henne red jag igenom dressyrprogrammwt som jag ska rida på den digitala dressyrtävlingen vi är anmäld till. Kan konstatera att det finns mycket att jobba på och att det är svårt att rida program! Sedan red Paula lektion, hon fick också rida skänkelvikningar på hörnlinjen, innan jag och Nisse åkte upp på byn och åt!
 
Sista rycket i stallet så red först Linda träning, hon är anmäld på samma digitala dressyrtävling som jag och vi tränade på programmet, konstaterade återigen att det är svårt att rida program! Avslutade veckan lika drömmig som jag började den, Lemonaden i töm ute i solen i sommarhagen, och hon var jättefin!
 
Nu ny vecka och först Ica-jobb!
 
Wasabi var väldigt trött igår, inte så konstigt efter lördagen. Här är det Bea i fronten!
 
 
 
Avskrittning av Chokladen ute på vägen
 
Lemonaden i töm ute i sommarhagen!
 
 

1:a maj!

Nog blev det en spännande dag igår, lite väl spännande tycker jag dock!
 
Jag är så glad och tacksam att Nisse följde med mig och Wasabi på genrepet. Det var egentligen meningen att han skulle till hingstpremiering på Grevagården för att hjälpa till att visa där, men bestämde sig för att inte åka. Nu med coronan så hade de bara fått vara där den halvtimmen eller timmen som de tar för de två hästarna att visas, lite väl långt att åka 100 mil enkel väg då. I alla fall så var det tur att jag hade honom med mig, och framförallt att jag inte var ensam!
 
Vi lastade Wasabi utan större protester men hann inte ens till närmaste granne innan hon började kasta sig i transporten och ramlade och la sig! Vi lastade ut, bytte grimma, lastade i igen och åkte. Den här gången hann vi till Nisses gård innan det var dags igen, nu kom hon upp  utan att vi behövde öppna och ta ut henne, men det kändes ju inte så bra. Efter en snabb överläggning bestämde vi oss för att vända och hämta sällskap. Hon stod hela vägen hem, även om hon kastade sig en gång till, men när vi skulle lasta in Lemonaden så la hon sig igen. Men med Lemonaden som sällskapsdam gick det bättre, hon stod lugnt utan att vara stressad hela vägen till Sundsvall!! Faktum är att hon inte ens var svettig när vi kom fram! Lemonaden är bra som lugnande sällskap, hon gillar att åka transport och hon är lite som en clown hon äter, kollar ut genom fönstret, äter, pussar på kompisen och håller på, den andra hästen kan liksom inte låta bli att slappna av!
 
Vi blev ju såklart lite sena, men jag ringde på vägen så visste att de låg lite efter i tidsschemat och att den som var efter mig inte skulle komma. Medan jag tog in Wasabi i ridhuset så stannade Nisse hos Lemonaden som stod kvar i transporten. Wasabi skötte sig utmärkt i ridhuset, kanske lite matt i hoppningen vilket ju inte är så konstigt. Vi la lite fokus på lösgaloppen men hoppade bara upp till 1.10 sen. Jag vet ju att hon fixar höjden, och nu ville jag inte knäcka henne. Förutom löshoppning så provade vi att springa lite och ställa upp henne.
 
Hemresan gick också bra, nu hoppas jag att det även framöver ska gå bra för Wasabi att åka med sällskap, för planen är att Lemonaden får vara sällskapsdam även på visningen. Är glad att vi kom i väg och det blev ett bra avslut på detta, hade inte varit roligt om vi fått ge upp och hon "lärt sig" komma undan med detta för då hade transporteringen känts jobbig framöver. Jag är också glad att hon klarat sig med ett gäng skrubbsår, någon hov som traskat sönder lite och inga värre skador, transportens mellanvägg är lite skev men det ska förhoppningsvis gå att lösa också.
 
Medan jag mockade transporten och packade ur så fick Nisse åka i väg och titta på en skada fölunge. Jag la mig sen och sov en halvtimme på soffan för jag var rätt knäckt efter anspänningen! Sen gjorde jag stripes och hamburgare och även Linda kom och åt hos oss. Jag och Linda red sedan ut med Clarinett och Bea ner till älven. En mysig och ganska lugn tur, men med mycket att titta på för hästarna. Avslutade kvällen i stallet med att rida Zippin lite på banan. Kvällen hemma avslutades med glass!
 
Nu ny dag med förhoppningsvis mindre spänning!
 
Innan lastning!
 
I Sundsvall efter genrepet och innan hemfärd!
 
Från kvällens tur där Clarinett tittar på skogsmaskiner!
 
Clarinetts öron vid älven!
 
Och Bea vid älven! 

RSS 2.0