Chokladbollens dag!

Chokladbollens dag i dag och Chokladens födelsedag, men vilken jobbig födelsedag hon fick!
 
Dagens huvuduppgift var att släppa ut hästarna i större hagar med lite gräs, det hade de nog på känn (läser de bloggen?) men mina flickor har inget tålamod. Jag gav de frukost först så jag skulle kunna fixa klart morgonsysslorna och göra klart deras hage i lugn och ro. Men de var irriterande på varandra och det var oroligt, och jag hann inte börja med hagen förrän de hade raserat sin hage och galopperade runt på gården, helt galna!!! Lyckades få in de i hagen de skulle vara i, hade ju inte hunnit stängsla bort de blöthål som är i hagen och de började med att bada där! Hade inte heller stängt mot deras gamla hage eftersom jag hade tänkt ta in dom i den nya hagen den vägen, där lyckades Chokladen ramla ut och hamna mellan tråden och ett uthus men jag fick in henne igen. Vilken pärs det var, och dessutom helt plötsligt sommartemperatur!
 
När hästarna lugnat sig så ser jag att Chokladen ser lite konstig ut, jag försöker kolla henne men ser inget för all lera efter deras gyttjebad. Så när allt är klart och lugnt tar jag in henne och spolar benen, ser inga sår eller svullnader men hon är halt. Släpper ut henne igen då hästarna är lugna och betar, funderar på hovböld, eller mer allvarligta saker såklart (hovbensfraktur eller höftskada?). Rider Zippin på banan och släpper sedan ut henne, Szum och Juliette i ny hage. Så när jag sedan rider dressyr med Clarinett så har Szum en rodeouppvisning i hagen bredvid banan och vårat fokus är väl sådär... Med tanke på det så fick Wasabi jobba i töm i stället för att ridas, hon var dock fokuserad och fin. Sen släppte jag henne i egen hage, tar in Chokladen också till egen hage och Bea till stona. Chokladen är rejält halt men jag har fortfarande svårt att avgöra av vad, men jag är ju fokuserad på hoven eller högt upp typ höft, men bestämmer mig för att avvakta tills Nisse kan kolla och klämma på hoven. 
 
Grå och Lemonaden fick gå bakbromsträning innan jag avslutade i stallet, gjorde spaghetti och köttfärssås till mat och åkte på lektioner, och hämtade en höbal. Hemma igen hjälpte Nisse mig att kolla på Chokladen. När han gick bakom henne in så syntes det tydligt att hasen var svullen! Jag spolade därmed benet igen och hittar ett jättelitet sår som vätskar, så det är nog boven till hältan. Nu på kvällen var hon dock inte alls lika halt eller smärtpåverkad, hon hade ätit all mat jag hade lagt ut och det i flera högar utspritt så hon har rört sig. Jag spolade benet ordentligt och tvättade såret, nu väntar mycket spolning och koll på tempen, så hoppas vi att det inte blir komplikationer. Chokladen är väldigt känslig och svullnar lätt upp så jag hoppas att det inte är så allvarligt. Även om mattehjärtat skriker och jag nog kommer sova dåligt i natt och oroa mig. Har ju oroat mig hela dagen redan men då för allehanda frakturer, nu är det infektioner och sånt som rör runt i huvudet i stället! Irriterar mig att jag inte hittade såret innan men det är verkligen litet och hon var ju inte svullen när jag spolade första gången. Håll tummarna alla nu att det går bra för min chokladboll!
 
Hann även bli klar med bokföringen inför momsrapporten, det är skönt men jag kommer nog sova dåligt ändå i natt...
 
Full fart i nya hagen!
 
Så här såg Grå ut efter deras gyttjebad!
 
Lemonaden!
 
Juliette i sin nya hage! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0