Hippotrim!

Planeringen för dagen sprack, inte ovanligt men denna gång var orsaken bristen på Hippotrim som verkar råda nu! Hippotrim är ett typ penicillin till häst som Lemonaden ska ha då hon har baciller som ställer till det för att bli dräktig. Men det var ju lättare sagt än gjort att hämta ut det, planen var att hämta ut i Östersund i morgon bitti då vi ändå ska dit men där fanns det enligt nätet ett fåtal kvar när jag kollade på morgonen men sen när jag ringde fanns ingen. Inte heller i någon av de orter som Nisse passerade hem från Rättvik heller, men i Sollefteå fanns en (!!!) förpackning som jag lyckades lägga undan!
 
Hjälpte Nisse i morse att komma i väg med sin tvåårs hingst som skulle på hingstbete i Rättvik. När de åkt så började jag dagen nere på betet med en tur på Chokladen, fortsatte sedan hemma med en hopplektion. En yngre tjej som inte tränat så mycket innan på en äldre islandshäst som inte hoppat så mycket och i dag hoppade de som ett riktigt rutinerat ekipage!
 
Red Szum, han fick trava på banan och sedan skritta runt träd i skogskanten. Zippin red jag i en av sommarhagarna som är tom nu, och vi kunde till och med galoppera lite. Och under tiden ringde jag ju till alla apotek som möjligen kunde ha Hippotrim, så när jag var klar med Zippin åkte jag till Sollefteå och tog ut det, och åt lite. Inte så mycket mer utan när jag kom hem kom Linda och vi drack en kopp kaffe innan vi åkte och red. Vi red en klättertur med Clarinett och Grå, och i vanlig ordning tappade vi bort stigen några gånger.
 
Nisse är inte hemma igen och i morgon ska vi i väg tidigt, får se hur det går. Jag ska i alla fall försöka sova nu!
 
Szum styr runt träd!
 
Utsikten från kvällens tur! 

Måndag!

Måndag i dag, varmt ute och galet varmt inne på Ica!
 
Jag började nere på betet och longerade Dajmen och satt upp ett par gånger, och sedan red jag ut en sväng med Clarinett. Sen ombyte och till jobbet, där vi i vanlig ordning var en kort.
 
Efter jobbet så tog jag Pricken och några spärrar släppte igår, för i kväll så kunde jag stå i stigbygeln och skritta, ganska mycket! Även lite med benet över men fortfarande mer hängande än sittandes men betydligt bättre!
 
Varken Lemonaden eller Bea var dräktiga detta försök, nu hoppas vi på bättte tur nästa gång!
 
Flickorna var trötta och syntes knappt över gräset
 
Innan avsittnibg från Clarinett! 

Söndagen på midsommar!

Gårdagen började med regn men det gav med sig och eftermiddagen och kvällen blev riktigt varm i stället!
 
Jag skulle ju ha markarbetsträning med fika och teori på eftermiddagen så lite förberedelser inför det blev det först innan jag åkte ner på betet och jobbade Grå och Chokladen i töm. Sen upp på gården och red ut en sväng med Zippin, vi red en skogsväg men det var så mycket gräs och blommor att det inte gick att se vägen! Det är verkligen grönskande nu!
 
Sen sladdade jag banan och bar fram eftermiddagens övning innan det kom ett par transporter. Först hade jag en privatlektion lite mer mot dressyr och sen ett pass med markarbete mot hoppning med två yngre tjejer. Efter hade jag en lite mindre föreläsning om hästens rakriktning och vi fikade (en väldigt okladdig) kladdkaka med jordgubbar och grädde.
 
Linda kom när vi var klara och jag hjälpte henne att rida Szum, och sen hjälpte hon mig med Pricken. Det var bra med lite hjälp, dels fick även hon se lite vad han gör när han spänner till och Linda har varit med så mycket med unghästarna att hon blivit riktigt bra på att läsa dom. Hon ledde mig när jag stod i stigbygeln, och hon upplevde att Pricken från början stängde av ordentligt. Han märkte inte att hon kliade honom men efter att han kommit igång och gått lite med mig på så slappnade han av tydligt, började tugga och sänka nacken. Det stämmer bra med känslan jag fått med honom, nu gäller det att komma in i hans bubbla även när jag sitter på!
 
Vi nattade hästarna, jag stekte på lite kycklingfiléer och kokade färskpotatis och sen åt vi det och rester sen lördagen till middag. Vi var alla trötta och jag började dessutom frysa tokmycket så det blev en tidig kväll. Nu ny dag och Ica väntar!
 
Grå i töm!
 
Chokladen, jag tycker att hon är så fin i kroppen nu!
 
Zippin ute i all grönska!
 
På säckar på ridbanan samtidigt, inte så vanligt!
 
Linda och Szum, Szum är så fin men han skulle behöva komma igång lite mer! 

Midsommardagen!

Äntligen en ledig dag utan tider att passa!
 
På morgonen började jag dock med att förbereda teorin som jag ska ha i dag innan jag åkte till betet och red ut med Clarinett. Sedan upp på gården där jag först tog Szum i töm och red ut en liten sväng med Zippin. Pricken fortsatte jag med uppsittningsövningarna, det går långsamt men det blir bättre. Nu är han helt avspänd med sadeln, i longeringen och i alla förberedande uppsittningsövningar förutom att han kan spänna till lite när jag rycker i höger stigbygel och att han tycker att det är lite jobbigare att ha mig på höger sida. Annars är problemet just nu att han inte vill gå med mig på, antingen när jag står i stigbygeln eller sitter på, det började efter att han blev rädd när han skulle svänga höger med mig pi stigbygeln, och är nog pga spänning och osäkerhet. Igår fick jag honom att gå några enstaka steg i alla fall, men han skulle behöva slappna av där också, men det kommer nog det med.
 
Sen grillade vi! Eller Nisse grillade och jag fixade allt annat, vi grillade biff av älg och champinjoner, till det hade vi färskpotatis gjord i ugnen, tzatziki och sallad med fetaost. Såklart jättegott och sedan avrundade vi med en midsommartårta med digestivebotten, kolasås, grädde och jordgubbar! Tror ni att vi var mätta sen?
 
När vi försökte landa efter maten fick vi besök, hon följde mig sen att kolla hästarna och sen i natt avslutade jag gårdagen med att baka en kladdkaka till dagens aktivitet. Den försöker jag ladda för nu, men det regnar lite ute så det går trögt med det!
 
Teorin som jag ska ha i dag, Hästens rakriktning är ämnet!
 
Fantastisk utsikt på min och Clarinetts tur!
 
Zippin på väg ut på tur!
 
Midsommartårta! 

Midsommarafton!

Så var det midsommar igen!
 
Jag klev upp tidigt igår morse och strax efter 7.00 hade jag sadlat Pricken och gjorde uppsittningsövningar utanför boxarna innan jag åkte på jobbet.
 
På jobbet var det lite lätt kaos igår, galet mycket kunder, vi fick inga jordgubbar (typ katastrof på midsommar), inga blommor heller för den delen, varmt och vi gick (och sprang) många steg! Jag var helt slut när jag kom hem! På förmiddagen var det varmt och kvavt men på eftermiddagen började det regna. När jag var och kollade hästarna så störtregnade det, nere vid betet så rann det som en bäck på vägen och vid ingången till hagen var det en decimeter vatten! Ingen torka just nu i alla fall!
 
Sen duschen och så åkte vi till vänner i grannbyn, de hade givetvis redan ätit (jag jobbade till 16, helt omöjligt att kombinera med andras midsommarfirande) men det fanns mat kvar och sen så åt vi jordgubbar med grädde! Jag fick även se en fölunge som fötts samma morgon, det är liksom ingen midsommar utan föl!
 
Blev inte jättesent igår, vilket ju var tur när jag var så trött, och i dag har jag en ledig dag som jag har tänkt ägna åt hästarna!
 
Mina flickor på betet var väldigt trötta igår morse!
 
Chokladen och Dajmen!
 
Även Pricken såg rätt trött ut igår morse! 

Dagen innan midsommar!

Lång och intensiv dag i dag!
 
Började i morse med att åka i väg på lektioner, en häst tömkörde jag också. Sen till Ica där jag ramlade in mitt på dagen i värsta surret av handel. Varit bra fart och vi har hållt igång bra hela dagen. Tanken var att jobba med Pricken på kvällen efter jobbet men jag kände att jag inte orkade, försöker ta honom i morgon. Så det blev i stället vitlöksbaguetter och räk och kräftröra från charken till kvällsfika och en massa surr med Nisse. Nu hoppas jag på att somna lite lättare än igår, i morgon ställer jag klockan ännu tidigare!
 
Flickorna tyckte att det var varmt i kväll och hängde under träden!
 
Grå var så trött att läppen hängde! 

Midsommar-race!

Nu är det verkligen fullt race mot midsommar!
 
Jag började gårdagen på gården och red Zippin, hon fick jobba med övergångar och även lite galopp. Sen Pricken som jag fortsatte uppsittningsövningarna med, helt lugn men vill inte gå när jag står i stigbygeln så fortfarande lite spänning kvar. Planen är att vänta ut honom.
 
På Ica var det verkligen fullt race och efter jobbet så tog jag Clarinett lite i töm innan varma mackor till kvällsfika. I dag blir det ännu mer fart skulle jag tro!
 
Clarinett i töm! 

Regnblött!

Jag vet att jag önskade mig regn för ett par veckor sedan, men nu räcker det! Är rejält blött nu, men gräset växer galet mycket, som tur var visade sig solen i kväll och gav hopp om mer sommar!
 
Lite segt att komma igång i morse i regnet, som visserligen inte var så allvarligt på förmiddagen och gav med sig helt sen. Jag började nere på betet med att skritta ut Chokladen en sväng och jobbade Dajmen i töm. Sen fortsatte jag på gården med att tömköra Pricken, det gick bra men han blir rädd för en massa små saker som att tömmen nuddar rumpan eller om jag går för hastigt mot honom, men inga stora grejer i dag och styrningen fungerar fint!
 
Även Zippin gick i töm och jobbade över bommar innan det kom en tjej och red träning, i dag red vi dressyrprogram! Sen middag, färskpotatis och älgkött innan jag åkte i väg på lektion. Lite tidigare kväll i kväll och hann med att göra lite av Nisses papper som ska sorteras. Nu sova och ladda för midsommarhetsen på Ica i tre dagar!
 
Ute med Chokladen, grusvägen är mjuk av regnet och vattenpölarna är lite läskiga, men det ser verkligen drömmigt ut!
 
På Pricken hade jag vanlig tömsättning i dag!
 
Nisses katt Holger hade oljat ner sig i dag, han såg förskräcklig ut!
 
Wasabi är ju lite eljest, hon gnager bark som om de var utan mat... 

Midsommarveckan!

Midsommarveckan är igång! Mycket varor, mycket kunder och fullt ös på jobbet, dessutom började vi med sommaröppettider igår!
 
Så jag red på morgonen, red ut Clarinett och tog Grå som handhäst och travade på grusvägen. Sen jobbade jag till vi stängde klockan 19, direkt till stallet där Linda mötte upp och jag hjälpte henne att rida Szum. Tanken är att hon ska hjälpa mig rida honom lite nu när Bea är på betäckning. Han är inte helt enkel, speciellt nu när han går så lite - han skulle verkligen behöva jobba lite mer!
 
Sen följde Linda hem och drack kaffe medan jag gjorde en sjukt sen middag, färdig potatisgratäng och rostbiff. Så sent blev det igår med, jag drömmer väldigt mycket på nätterna nu så det känns som att jag inte sovit när det är dags att vakna igen. I dag regnar det igen, nu tycker jag faktiskt att det räcker med regn ett tag!
 
Trötta flickor på måndagmorgon, Dajmen, Chokladen och Wasabi!
 
Grå vill helst gå bakom när vi är ute!
 
Innan avsittning!
 
Chokladen och Wasabi hade varit uppe en sväng men gick och la sig igen när jag red. Dom var nog verkligen trötta!
 
Linda rider Szum! 

Jobbsöndag!

Blev en riktig jobbsöndag i dag!
 
Började med Zippin och Pricken innan jobbet. Planen var att rida Zippin men humöret var inte på topp, misstänker att det är brunst på gång, så tog henne i töm i stället. Pricken longerade jag och gjorde allehanda uppsittningsövningar. Han var så lugn, cool och avspänd, ända tills jag ståendes i stigbygeln skulle vända till höger, då flög han i väg i bocksprång! Det är så viktigt på en känslig häst som denna att verkligen göra klart allt sånt här innan man börjar rida, att man testar och vänjer de vid allt, jag hade inte haft en chans att sitta kvar i bocksprången och risken är att jag hade skrämt honom ytterligare om jag åkt av. Just detta att vända till höger när man hänger och står i stigbygeln är ett moment där många hästar reagerar, de har ofta svårt med balansen att svänga så, och därför ett viktigt test innan man sitter upp. Ibland blir de rädda när de ser ryttaren på högersidan, men tror inte att det var det denna gången då Pricken precis innan hade nosat på mig och min hand på höger sida. Efter han reagerat var han, såklart, mer spänd men jag kunde sitta upp på stillastående ändå. Det vi ska jobba med mer nu är hans högersida, att göra ännu mer från höger sida och att han ska kunna vända och svänga lika lätt och smidigt som till vänster, han har tex svårare i longeringen i höger varv.
 
Efter jobbet så åkte jag direkt och hade ett gäng lektioner, klarade mig från regnet men nu regnar det igen. Kom hem sent, Nisse hade nyligt gjort potatismos så jag stekte på några kycklingfiléer som fick bli middag. Lite kaffe och glass till efterrätt, och nu sova. I morgon börjar sommartiderna på Ica!
 
Jag har bara i dag fått höra om så många hästar som fått fång i år så snälla alla, var försiktiga! Det är bra fart i gräset nu, och det växer fort!
 
 

Trött!

Jag är så jäkla trött nu! Känns som att jag är medvetslös på morgonen, och kvällen också för den delen! Undrar om jag kan skylla på vaccinationen? Jag kan i alla fall inte skylla på värmen för vi har regn och rusk när resten av landet har värmebölja! Dessutom nöjde sig inte bilen med de fel som redan var på den utan igår började en lampa att lysa, kanske inte konstigt att jag blir trött? 
 
Igår tömkörde jag Dajmen innan jobbet, vi tömkörde till en vändplan där hon fick jobba lite i trav på volt och sedan gick vi tillbaka igen. Då hade det inte börjat regna än men när jag kom från jobbet regnade det och allt var blött. Jag gjorde mat och efter middagen kom en tjej och red lektion. Då klarade vi oss från regn men det blev mörkare hela tiden så efter skyndade jag mig att göra klart hagen som jag hållt på med och leda upp stona dit. Det regnade till och från, och åskan mullrade i bakgrunden, så jag var genomblöt efter, men prinsessorna var nöjda och nu har de galet mycket gräs att äta!
 
Dajmen tillbaka efter jobb!
 
Och så bilder från nya betet:
Full fart!
 
Wasabi längst fram!
 
Clarinett!
 
Grå!
 
Rumporna på Chokladen och Wasabi, rätt lika!
 
Mycket gräs är det! 

Soppatorsk!

Igår hade jag soppatorsk, i dag bilen!
 
Morgonen spenderades nere på betet, jag tog Chokladen i töm och red ett lättare dressyrpass på Clarinett. Hon känns faktiskt riktigt fin nu, trots att hon drullat bort skorna och att det var lite blött där vi red, nästan så jag börjar fundera på att anmäla till tävling. Men bara funderar...
 
När jag åkte från hästarna fick jag soppatorsk. Inte helt oväntat då jag hällde i reservdunken i bilen igår, men jag har inte haft möjlighet att tanka då jag inte fått in pengar. Nisse kom och räddade mig i skogen så jag var faktiskt bara några minuter sen till jobbet, och då med tankad bil! Jag blev räddad av att jag fick in några kronor på kontot, i alla fall så jag kan köra några dagar till, och det känns bra! Man kan säga att flödet in på pengar är ganska ojämnt och oförutsägbart...
 
På jobbet var det mycket utom ett par timmar på eftermiddagen när Sverige spelade fotboll. Efter jobbet gjorde jag spaghetti och köttfärssås till middag och efter det longerade jag Zippin över hinder och gjorde ett ryck till på hagen dom jag pysslade med igår. Nu fattas det bara lite tråd på den, sen är det bara att flytta dit hästarna!
 
Dimman låg över älven i morse, och blev fin bakgrund till hästarnas hage!
 
 

Vaccination!

I dag var det min tur att få vaccin i stället för hästarna! Undrar om någon kommer kolla mig för eventuell feber eller bulor vid sticket, eller om jag klarar mig själv?
 
Jag var i väg och tog vaccinet mot covid på förmiddagen, och tog det lite lugnt efter det. Var ju dessutom väldigt varmt i dag! Sen på eftermiddagen så red jag ett lätt pass på Szum, hade en träning hemma och drog fram högtryckstvätten för att tvätta av vinterdäcken och påbörja sommarens lilla projekt i att tvätta alla täcken. Två tog jag i dag,rväl fortfarande minst 20 kvar...
 
Gjorde hamburgertallrik till middag och sov sedan en timme. Vet inte om det var värmen eller sprutan som knäckte mig, men jag misstänker värmen... Sen på kvällen till stallet igen och jobbade Pricken. I dag var han avspänd och med på allt, jag longerade och gjorde alla möjliga uppsittningsövningar, som att dra i stigläder, hoppa vid sidan, rida från marken, stå i stigbygeln och starta och stanna, och satt även upp ett par gånger. Det enda han tyckte var jobbigt var när jag slängde runt med stigbygeln på höger sida så det ska vi jobba mer med, men kändes väldigt bra i kväll!
 
Sedan lade jag ett par timmar på att fixa till nästa beteshage i skogen, blev ändå inte klar så måste fortsätta i helgen. Men det är galet mycket gräs där, upp till midjan på mig!
 
Szums långhals!
 
Väldigt trött Holger! Nisses katt! 

Tappsko igen!

Kallt igår, eller i alla fall kallare så det var mest jacka på som gällde!
 
Jag började dagen med att jobba Szum i töm innan jag åkte ner till betet. Där fick även Dajmen jobba i töm och jag red Chokladen. Hon fick gå ett kortare dressyrpass med samma jobb som i söndags, dvs långsamt tempo för att vinkla om och komma upp i nacken, hon blir fort trött av det men kändes jättefin!
 
Sedan upp på gården igen, jag red ut en liten sväng med Zippin och sen longerade jag Pricken med sadeln och gjorde lite förberedande uppsittningsövningar. Han tyckte att det först var lite obehagligt när stigbyglarna hängde i longeringen men annars gick det bra. Sen lite mat och i väg på ett par lektioner. Där var det vidrigt mycket knott och det är dags att köpa myggmedel även till mig!
 
När jag kom hem från lektionerna var klockan inte så mycket och jag och Linda möttes upp för att rida en liten sväng med Clarinett och Grå. Clarinetts båda skor satt fast när vi red i väg men när vi kom tillbaka hade hon en sko kvar som dessutom glappade lite! Hon är hopplös nu! Eftersom jag red bakom så såg jag halvvägs att hon hade tappat skon men vi hittade inte igen den, det var mycket ris på stigen efter att de röjt kraftledningen men jag tycker ändå att hon ska klara av att hålla reda på skorna, denna gång satt dom ju bara en halv vecka! Någon som har några tips? För övrigt så brakade det fram två älgar framför oss i kraftledningen, men hästarna höll sig lugna, de börjar nog bli älgvana!
 
Blev såklart lite fika sen och givetvis en sen kväll. Nu ny dag, ska bli varmare i dag och jag har som vanligt mycket att göra!
 
Szum efter sitt töm pass på väg ner från banan!
 
Dajmen i töm!
 
 
 
Zippin ute i grönskan! 
 
Pricken med sadeln! 
 
På tur med Grå och Clarinett! 
 
Brudhäng i hagen! Man undrar vad de skvallrar om? 
 

Tisdag!

Igår var det jacka på, jacka av mest hela dagen! Ingen riktig värme och blåste kallt, men i solen när det var vindstilla var det varmt! Hittade i alla fall jackan som jag inte behövt på flera veckor!
 
Började dagen med en ridlektion! En yngre tjej i grannbyn som ridit mycket i skogen men inte ridit lektioner och som nu vill börja tävla! Sen lite fika innan jag åkte ner till betet och red ut Clarinett och Chokladen. De fick båda gå en tur på grusvägen eftersom det var rätt blött överallt efter nattens regnväder. När jag red Chokladen så blåste det upp rejält och började regna, samtidigt som det var sol, som tur var så var det ett kort oväder och vi hann inte ens tillbaka innan det dragit vidare.
 
Upp på gården och tog både Pricken och Zippin i töm. Pricken börjar förstå tömkörningen och planen är nu att jobba lite mer med sadeln och uppsittning nu framöver. Sen hem och fixade mat innan jag åkte i väg på några, lektioner. Avslutade kvällen hemma sedan med rabarberpaj och glass!
 
På väg med Chokladen, innan ovädret drog förbi!
 
Uppställd efter ridningen, spännande skuggor men blank är hon i alla fall!
 
Pricken på banan, jag longerade lite först innan jag tömkörde honom.
 
Regnbågen ovanför beteshagen igår kväll! 

Oväder!

Igår eftermiddag drog det in ett rejält oväder. Vi behöver regn men allt behöver l inte komma på samma gång?
 
På morgonen innan jobbet så tog jag Grå i töm. Men efter jobbet blev det inget hästjobb, ställde in lektionen jag skulle ha och inte blev det något gjort med hästarna heller när det regnade och allt var blött. Jag jobbade ju dessutom till 18.15 så klockan var rätt mycket innan jag ens ätit, motivationen är inte så hög då. Senare mot natten började det dessutom blåsa rejält! Hoppas att alla stängsel står upp!
 
Nu hoppas vi på bättre väder i dag! 

Dressyrträningsdag nummer 2!

Blåste rejält i dag, bra för att slippa insekter men inte lika roligt att rida, jobba hästar och köra transport. Och det är ju just det jag gjort i dag!
 
Red Zippin först, hon fick trava över bommar i blåsten. Sen jobbade jag Pricken, longerade med tömkörningsgjorden först och sedan tömkörde jag på samma enkla sätt som sist. I dag från båda sidor men det är som jag misstänkte lite svårare i höger varv.
 
Sen ner till betet och lastade Chokladen för att åka på dressyrträning. Det är inte roligt att köra transport när det blåser men det gick bra. Träningen gick också bra trots blåsten. Fick lägga om ridningen lite för att få henne att vinkla om bakbenen lite och komma upp i fronten. Ska bli intressant att jobba henne lite så här nu ett tag, själva tanken är samma som när jag gör bakbromsträningen med dom. Det har jag inte gjort så mycket med Chokladen men borde göra det nu kanske.
 
Träffade Nisse på byn på hemvägen och åt, sen avlastning och nattning av hästar. Vi hade lite fikasällskap när jag kom hem och sen blev det sen kväll rätt fort! Rolig helg med träning, nu vill jag träna mer!!
 
Vind i manen i dag!
 
Välkomstkommiten när vi kom hem! Clarinett och Dajmen i fronten! 

Dressyrträningsdag!

Svalare väder har kommit in, med blåst och igår lite regnskvättar. Skönt för hästarna och bättre ridväder för mig som skulle på dressyrträning!
 
Jag red Chokladen lite på morgonen, bara ett lätt pass med lite övergångar. Sedan lastade jag Clarinett och åkte först upp till Nisse så han kunde slå på hennes tappsko. Sedan vidare till Östersund och träning för Sara. Clarinett var jättefin och det känns som galoppen blivit mycket bättre i vinter, och även att hon blivit starkare och kommit upp lite överlag. Roligt att träna!
 
Synd bara att det är så långa resor! När jag kom hem igen var det nästan kväll och när Clarinett var lämnad så gjorde jag en snabb middag, och vi såg Jämtlands Stora Pris, alltså trav, på tvn innan vi åkte och hämtade ett hönshus åt Nisse. Han har fått ett jättefint hönshus som nu skulle hämtas gem från Hammarstrand. Det gick oväntat bra, och jag fick en pratstund i stallet där jag brukar ha träningar ibland, och sen gjorde vi kväll och fikade lite glass!
 
Clarinett efter dressyrträningen!
 
Husbil? Såg lite vingligt ut men gick stadigt och fint hea vägen hem! 

Student!

Student-tider och jag vill inte tänka på hur länge det är sedan jag tog studenten!
 
Ica-jobb igår, äckligt varmt att jobba, mycket kunder och varor, och en kort i personalen, som vanligt alltså! Efter jobbet åt jag resterna av rabarberkrämen till mat innan jag åkte och red. Clarinett fick gå ett lätt dressyrpass i gräset bredvid betet och lyckades tappa sin andra sko också! Chokladen fick gå ett pass i töm.
 
Nisse var på studentskiva och eftersom den inte stängt för kvällen när jag var klar hos hästarna så gjorde även jag ett spontant besök där. Själva studenten hade dragit vidare men jag fick lite smörgåstårta och några timmars surr!
 
Chokladen igår! 

Äntligen bil igen!

Ett trappsteg upp och två ner, så känns det nästan alltid! Men att jag har bil igen känns som ett tillräckligt framsteg för att överträffa dagens motgångar!
 
Jag började med att fortsätta träningen med Pricken och tömkörningsgjorden. Även i dag en liten reaktion, lite irriterad och lite spänd, men betydligt bättre än igår och efter jag longerat lite kunde vi börja med tömkörningen! I dag bara enkelt med innertömmen direkt i bettet, jag gick mer vid sidan än bakom och i dag bara i vänster varv, men det gick riktigt bra!
 
En sväng upp på byn för att tanka en bränsledunk åt Nisse, lite rabarberkräm till lunch och sedan liftade jag med Nisses hyresgäst i stallet, till verkstaden för att hämta ut bilen. Så skönt att ha bil igen! Hemma igen så städade jag lite och åkte sedan till stallet och jobbade Zippin i töm över bommar, dock fortfarande i varmaste laget!
 
Åt middag och sen ner till betet. Grå fick gå ett lättare jobbpass i töm, svullnaden är borta men jag vill se om den kommer tillbaka nu efter mer jobb. Clarinett red jag ut och när jag satt av såg jag att hon hade tappat en sko! Tre veckor satt dom! Blev en kvällspromenad för att leta skon men som tur var så hittade jag den snabbt! Värre med nycklarna jag tappat bort i dag... 
 
Grå i töm i grönskan!
 
Clarinett glänste som koppar innan ridturen! Tyvärr svårt att fota med skuggorna! 
 
 

Regndag!

Igår kom regnet, man kunde nästan se gräset växa!
 
Jag var nere hos hästarna på betet på morgonen innan jobbet. Longerade Dajmen och red sedan ut Chokladen, eftersom det hade regnat så var grusvägen fin att rida på och vi kunde även galoppera. Jag får fint tryck i galoppen på hemvägen så det ska vi träna mer på!
 
Sedan skjutsade Nisse upp mig på jobbet, och där någonstans började åskan gå och regnet kom. Efter jobbet så regnade det fortfarande lite till och från, och efter en lättlagad middag så tog jag Pricken. Testade tömkörningsgjorden och som jag misstänkte så fick jag en ganska ordentligt reaktion på den. Men det går över rätt fort, jag upplever inte att han är sådär panikslagen som de kan bli av gjordtvång och sen är han mest irriterad, så det behöver inte vara så farligt, men jag ska jobba med tömkörningsgjorden nu tills han accepterar den, då borde inte sadeln vara några problem. Eftersom tömkörningsgjorden är smalare och utan resår så brukar hästarna tycka att den är sämre än sadelgjorden.
 
Nu ny dag, jag vaknade först jättetidigt med nackvärk, förutom att det inte gick lägga huvudet på ett vettigt sätt utan att det gjorde ont och brände så kändes det som att någon konstant drog mig i håret! Men jag lyckades somna om ett par timmar och nu är det bättre!
 
Wasabi och Grå hade sovmorgon igår!
 
Från Chokladens tur!
 
En blöt Prick med tömkörningsgjorden igår! 

Hett!

Äckligt varmt i dag! Gillar sommar och värme, men det räcker med 20 grader!
 
Segt i morse efter gårdagen, men när jag kom igång så började jag med att longera Pricken. Denna gång med sadel och han fick några tokryck, vet inte om det var sadeln som utlöste det eller om han bara testar gränser men det kommer att visa sig. Sen red jag Zippin men efter att vi travat lite så tyckte både hon och jag att det var för varmt så vi skrittade lite runt träd innan vi gav upp.
 
Åt en lite lättare lunch och så körde jag bilen till verkstaden, körde 30-40 hela vägen och det var några som tutade... När bilen var lämnad åkte jag och Nisse för att hjälpa till att lasta en häst. Vi trodde nog båda att det skulle gå lite lättare än det gjorde... 1.5 timme i värmen innan hästen var lastad, vi var både genomsvettiga, trötta och törstiga när vi var klara för hästen höll igång oss rätt bra!
 
Handlade och åt på hemvägen och sedan efter en kopp kaffe så åkte jag till mina hästar. Bytte hage på Zippin och Szum och sedan ner till betet. Jag red ut Clarinett, de har avverkat i skogen sedan i fjol sommar men vägen hade klarat sig rätt bra. Clarinett var däremot tvungen att kolla in alla förändringar! Avslutade med att försöka fixa till Chokladens hovar som spruckit i torkan. Åskan mullrade lite men det blev inte mer.
 
Nu sova och ladda för jobb i morgon! 
 
Pricken efter longering en!
 
Från Clarinetts tur! 

Till Östersund t.o.r gånger två!

Igår natt kom det lite efterlängtat regn! Inte mycket men lite fart på gränset blir det förhoppningsvis! Hästarna blev i alla fall leriga!
 
Igår körde jag bil hela dagen, två turer till Östersund blev det! Först på morgonen var Linda med mig och vi lastade Chokladen och Lemonaden och åkte till seminstationen. Wasabi gick ju inte att undersöka när inte jag var där så hon skulle hämtas hem och i stället lämnade jag Lemonaden där. Lemonaden kollades och det var lite oklart hur hon låg i brunsten så hon ska kollas på onsdag igen, togs även bakterieprov på henne eftersom hon hade problem med det ifjol. Sen lastade vi Wasabi och åkte hem, Chokladen var med som sällskap åt henne på hemvägen.
 
När vi kom hem så fikade vi lite och sen sov jag nästan en timme, det behövdes för sedan var det dags för nästa sväng, Nisses bruksnordis Hedvig var nämligen brunstig och behövde åka till hingsten. Fixade hästarna hemma och sedan lastade vi in henne i transporten och åkte återigen mot Östersund, hingsten bodde i Hara så en bit utanför stan i mina gamla hemtrakter.
 
Hedvig betäckte direkt, sedan gjorde Nisse en idkontroll och chipmärkning på deras föl, och lite fika innan vi strax före 23 styrde hemåt. Vid 1.30 var vi hemma och hade lämnat igen transporten, jag höll ut och körde nästan hela vägen förutom de 3 sista milen när jag var för trött och Nisse fick ta över. När vi kom hem delade vi på en burk Pucko och Nisse stod och tittade ut genom fönstret, och precis då kastade sig två hingstar ut genom stängslet! Vilken timing! Vi kunde bara gå ut och fånga in rymlingarna och ställa in de i stallet. Men tänk om det hänt en timme tidigare eller senare.. För övrigt var det samma stängsel som jag testade häromdagen när jag nästan tuppade av från stöten.. Så ström är det!
 
Nu ny dag, seg morgon såklart men jag har en del uppdrag i dag med så det är bara att sätta fart!
 
Alla skulle hälsa på Wasabi när hon kom hem igen!
 
Tror att Wasabi blev nöjd över att komma hem!
 
Hedvig väntar på hingsten och jag hittade en katt att mysa med! Vilken kväll det blev, klarblå himmel!
 
Torv som blev chippad igår, söt och duktig!
 

Svenska Flaggans dag!

Igår var det Sveriges dag! Jag jobbade och märkte inte så mycket av nationaldagen!
 
På morgonen så longade jag Pricken, ägaren trodde inte att han var longerad för han var inte det hos dom i alla fall, men det är han nog eftersom han gjorde det så pass bra. Jag testade även lite utrustning och kollade hur det passade.
 
Efter jobbet så ägnade jag först en del tid åt att vänta på en häst som sen inte kom eftersom de inte kunde lasta den. Jag red i alla fall Zippin i hagen bakom gästhuset, skönt att slippa dammet på banan lite. Och sen åkte jag och Linda ner till betet och red Grå och Clarinett. Grå har en liten svullnad så det blev skritt igår och nu några dagar eller vecka tills det är borta.
 
Sista rycket var att hämta en transport jag lånat och sen åkte jag och Linda till Liden och hämtade Nisse. Han hade varit till Rättvik och lämnat hingstar på bete och sen åkte han buss från Sundsvall. När vi kom hem fikade vi rostade mackor och kaffe, redan då var klockan över midnatt... Nu tidig morgon och i väg igen!
 
Pricken låg igår morse, han verkar inte så stressad på nytt ställe!
 
Pricken på banan! Söt som en maräng!
 
I skogen på Grå och med Clarinett och Linda! 

Det går bra nu...?

Det går inte så bra för mig nu! Faktiskt skitdåligt!
 
Började i morse när seminstationen ringde och sa att det inte fungerade med Wasabi, alltså bara att hämta hem henne! Planen först var att åka i kväll och natt men med tanke på hur allt blev så var det ju tur att jag inte gjorde det.
 
Jag longerade Zippin, bland annat över ett litet hinder, innan jobbet. Sen på jobbet var det varmt, stressigt och rörigt, tror att vi konstant sprang de första timmarna. Jag var helt slut när vi slutade!
 
Åt lite snabbt rester från igår och sen till stallet. För det kom nämligen en häst! En liten Irish cob med snoffsigt namn men som kallas Pricken, han är lite åkt på men ska nu bli inriden på riktigt och bli ridbar. Jättesöt kille!
 
Sedan körde jag ner först Chokladen och sedan Lemonaden och Dajmen till betet i skogen. Jag har sett en liten spricka på baklämmen på transporten och planen var att renovera bakluckan men vi har inte fått tag på gångjärn. Men i kväll gav den upp och nu har den spruckit rejält och den gick inte att stänga längre! Mycket olämpligt då jag ska ha den typ varenda dag i veckan! Så less!
 
Åkte hem och gjorde rabarberpaj, rabarberkräm och rabarberkaka, hade fått rabarber av en elev och det var dags att göra något av dom!
 
Nu hoppas jag att jag vaknar upp i morgon med lösning på allt!
 
Trött Grå i morse!
 
Pricken! Visst är han söt?
 
Clarinett spanar in kompisarna!
 
Härligt med bete!
 
Lemonaden i kvällssolen! 

Hemgång!

Vad det är jobbigt att inte ha någon bil! Känns som att det är en sommartradition, förra sommaren var jag ju utan bil mest hela tiden... Jag behöver ju bilen hela tiden!
 
Igår morse hade stona gått hem, vet inte om de hade hört mig prata om att jag skulle byta hage på dom i helgen, men de hade glömt Grå kvar på betet! Grå var såklart jättestressad, hon har ju svårt att vara ensam men går inte ut om staketet inte är helt rivet och det var det inte nu. Det är ju bra att de går hem och ingen annanstans men det blir ju en massa extra jobb. Jag red i alla fall ner Clarinett till Grå medan de andra tre flickorna fick stå i en hage på gården så länge.
 
Efter en väldigt varm och stressig dag på jobbet och middag så gjorde jag i ordning nästa beteshage. Jag drog inte någon tredje tråd, får höra det i helgen eller veckan, klockan var ju ändå så mycket. Red sedan ner Clarinett med Grå som handhäst dit, nu är det bara de tre flickorna på gården kvar och de tänkte jag försöka flytta i kväll. Sen är ju det ett projekt i dig utan bil! Det är väldigt mycket jobb bara att fixa hagar och flytta hästar på sommaren, fast man tycker att det är så lättsamt med häst sommartid...
 
Grå och Clarinett nöjda på betet!
 
Fina, Lilla Grå! 

Drömmar om regn!

Igår natt drömde jag om regn! Sen igår kom det varningar om riskerna för skogsbränder nu, vill inte ha en till sommar som 2018, men ska man tro SMHI så kommer det regn på måndag. Jag hoppas att de har rätt!
 
Igår började jag med hästarna nere på betet. Longerade Dajmen och repeterade uppsittning, planen är att göra ett nytt ryck med inridning en, men den planen har jag ju haft många gånger! Sedan skrittade jag ut Chokladen en sväng innan jag fortsatte uppe på gården med att jobba Zippin i töm och red Szum. Varmt, dammigt och blåsigt var det, blåsten är ändå bra för insekterna!
 
Vi år kräm till lunch, orkade varken laga eller äta riktig mat i värmen. Jag lånade Nisses bil och åkte på lektioner, sista hästen var en häst som jag ridit in och igår red vi ut, och så fick fodervärden rida på henne för första gången! Lite positiva vibbar i alla fall!
 
När jag kom hem var Nisses hästar lösa, Paula och hennes son var där men inte Nisse, han kom precis när vi fått in dom i hagen och stallet igen. Jag fick en rejäl stöt när jag lagade en hage och Nisse, av misstag, satte på strömmen, det var så pass att det svartnade en microsekund! Jag åkte och vattnade mina hästar, stekte hamburgare, åt och klockan blev över 23 innan Nisse som varit och hämtat en bal kom hem. Det hade jävlas och det fortsatte de med för när vi rullat ut balen och Nisse höll på öppna den så blev han översprungen! Han är ju fortfarande dålig i foten han vrickade och Har därmed sämre balans. Det går bra nu!
 
På väg ut med Chokladen!
 
Så mysigt i skogen!
 
Kompisarna väntade när vi kom tillbaka, de gnäggade också massor efter oss så de saknade nog Chokladen!
 
Kvällens utsikt från kallblodstravaren jag red! 

Lång, varm dag!

En lång och varm dag blev det!
 
Jag och Linda lastade in Wasabi och Bea i transporten steax efter 7 i morse och åkte till seminstationen. Wasabi tyckte att det var rätt otäckt att bli undersökt och fick lite lugnande, hon är troligen på väg in i brunst. Vi lämnade flickorna där och jag tyckte att det kändes lite sådär. Dels verkar det vara svårt med skicken av semin i år och det känns som att man nog får vara glad om man ens får någon semin alls. Och dels är ju Wasabi ibland lite speciell att hantera, särskilt för andra än mig så lite orolig är jag ju. Har sagt att de får ringa direkt om hon är dum för då kommer jag och hämtar hem henne! Sen att bilen gick sönder och att det varken verkar lätt eller billigt att fixa gör ju inget bättre, det är ju inte billigt att varken betäcka eller laga bilen...
 
När vi kom hem var vi trötta och tog en långfika med Nisse och diskuterade dagens utflykt och alla bekymmer! Sen åkte jag och Nisse upp på byn och åt kebab och handlade. På kvällen sedan red jag ut en sväng med Clarinett och hade Lemonaden som handhäst. Vi såg älg, eller i alla fall jag och Clarinett såg älgen men jag tror inte att Lemonaden gjorde det! Hann se slutet av dokumentären om Ulrika Bidegård när jag kom hem. Nu ska jag sova och försöka vara lite piggare i morgon. I dag har jag varit rejält trött, lite less och troligen haft både vätske och kaffebrist!
 
På tur med Lemonaden och Clarinett! 

1:a juni!

Varför ska det alltid vara något klater med bilen när jag är ute?
 
Högsommarvärme igår med. Jag inledde med att bygga ut flickornas beteshage i skogen. Sedan kom Linda och vi ledde hem Wasabi och Dajmen från deras beteshage innan vi red ut en sväng med Zippin och Bea.
 
Jag gjorde rabarberkräm till lunch, äntligen! Sen var det bara att lasta Chokladen och åka till Hammerdal på Pay and ride! Det är ju en riktig sommartradition och förutom att det är trevligt att komma dit är det bra träning då det är lugnt för hästarna. Chokladen skötte sig ypperligt och jag var riktigt nöjd med känslan på framridningen. Tappade lite bjudning på banan, men travprogrammet var helt okej. I första galoppen så reagerade hon på hästen på framridningen bredvid och tog ett stort skutt och sedan tappade vi galoppen helt! Ändå bättre än tidigare program tycker jag! Hemma igen så lastade vi in Dajmen och sen släppte vi de två på betet! 
 
På vägen hem började bilen låta, kommer ni ihåg när jag var på unghästtestet att den lät lite då med? Nu var det rätt mycket och jag blev orolig eftersom vi ska i väg i dag igen så Linda hade fixat hjälp av en kompis och han kunde konstatera att hjullagret var dåligt! Det är ju inte bra!
 
Blev sjukt less och luften gick ur mig! Jag var ju såklart trött och jag har varken tid eller råd att ha trasig bil nu, men jag blev sådär sanslöst less och ville typ lägga ner allt. Ibland behöver jag någon som peppar mig! Känns som att jag hela tiden peppar alla andra! Både på träningar men också med rådgivning och stöttning via mess och sociala medier, ibland känns det som man skickar i väg all energi så inget blir kvar! Oftast släpper det bara jag fått sova en natt, men det är ju inte så konstigt att man ibland tvivlar och vill ge upp när man lägger så mycket tid, energi och pengar på detta!
 
Nu nya tag!
 
Från turen med Zippin och Linda igår
 
Försökte fota Chokladen efter ritten igår, det gick sådär men en brant såg mina bekymmer och hjälpte mig fota:
 
 

Sista maj!

Sista maj i dag och jobbdag!
 
Grå fick jogga lite i töm på morgonen innan jag åkte på jobbet. Tänkte att det kunde vara bra efter hennes galopptur igår, kunde inte se några stelheter eller konstigheter men givetvis lite mer stum i musklerna än vanligt och kanske lite mer gallig i höger fram än innan hon drog. Men bra för henne att jogga bort lite träningsvärk.
 
Efter jobbet så gjorde jag pastagratäng och fixade till (dvs drog upp en extra tråd) en hage åt Szum och Zippin, innan jag red Chokladen. Vi ska på Pay and ride i morgon och laddade upp i kväll med att hoppa lite! Låga, små täcken men det är roligt för hon hoppar bra och hittar inte på hyss! Jag hoppar ju egentligen inte längre efter att ha åkt av Clarinett lite hårt men det är roligt att småskutta lite med Chokladen. Jag tror annars att hon är i en fas just nu så det gäller att inte ha för höga krav i morgon. Tycker att jag fått lite mer tryck i henne men hon hamnar då mer i framvikt och blir tjafsig i handen. Tror och hoppas att det kommer bli bättre med mer styrka!
 
Nu ska jag försöka sova och ladda för i morgon!
 
 

RSS 2.0