Till Östersund t.o.r gånger två!

Igår natt kom det lite efterlängtat regn! Inte mycket men lite fart på gränset blir det förhoppningsvis! Hästarna blev i alla fall leriga!
 
Igår körde jag bil hela dagen, två turer till Östersund blev det! Först på morgonen var Linda med mig och vi lastade Chokladen och Lemonaden och åkte till seminstationen. Wasabi gick ju inte att undersöka när inte jag var där så hon skulle hämtas hem och i stället lämnade jag Lemonaden där. Lemonaden kollades och det var lite oklart hur hon låg i brunsten så hon ska kollas på onsdag igen, togs även bakterieprov på henne eftersom hon hade problem med det ifjol. Sen lastade vi Wasabi och åkte hem, Chokladen var med som sällskap åt henne på hemvägen.
 
När vi kom hem så fikade vi lite och sen sov jag nästan en timme, det behövdes för sedan var det dags för nästa sväng, Nisses bruksnordis Hedvig var nämligen brunstig och behövde åka till hingsten. Fixade hästarna hemma och sedan lastade vi in henne i transporten och åkte återigen mot Östersund, hingsten bodde i Hara så en bit utanför stan i mina gamla hemtrakter.
 
Hedvig betäckte direkt, sedan gjorde Nisse en idkontroll och chipmärkning på deras föl, och lite fika innan vi strax före 23 styrde hemåt. Vid 1.30 var vi hemma och hade lämnat igen transporten, jag höll ut och körde nästan hela vägen förutom de 3 sista milen när jag var för trött och Nisse fick ta över. När vi kom hem delade vi på en burk Pucko och Nisse stod och tittade ut genom fönstret, och precis då kastade sig två hingstar ut genom stängslet! Vilken timing! Vi kunde bara gå ut och fånga in rymlingarna och ställa in de i stallet. Men tänk om det hänt en timme tidigare eller senare.. För övrigt var det samma stängsel som jag testade häromdagen när jag nästan tuppade av från stöten.. Så ström är det!
 
Nu ny dag, seg morgon såklart men jag har en del uppdrag i dag med så det är bara att sätta fart!
 
Alla skulle hälsa på Wasabi när hon kom hem igen!
 
Tror att Wasabi blev nöjd över att komma hem!
 
Hedvig väntar på hingsten och jag hittade en katt att mysa med! Vilken kväll det blev, klarblå himmel!
 
Torv som blev chippad igår, söt och duktig!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0