På glid!

I dag har jag mest suttit i bilen,  runt 30 mil med släpet har det blivit. Lite synd med tanke på att det var riktigt fint och soligt väder stor del av dagen!
 
Först på förmiddagen åkte jag med Midas till ridhuset i Ammer och hoppade lite. Det gick väldigt bra och Midas kändes som en riktig hoppponny! Han bjöd fint på hindren och hade bra tryck i galoppen,  jag tror vi båda  tyckte det var jättekul! 
 
Sen hem med honom, en liten lunchpaus och sedan åkte jag med Szum. Denna gång gick resan till Dannero och dressyrträning. Szum var lite avig i dag och ville gärna diskutera allt men mellan tjafset var han som vanligt jättefin. 
 
När jag kom hem med Szum så fock jag stopp o backen upp till gården. Visserligen har jag fyrhjulsdrift men det var helt blankt under snön och det slutade med att jag gled baklänges nerför backen och vek släpet som fastnade i snödrivan. Såklart stod släpet så jag inte kunde lasta ur, men med hjälp av lite spån under däcken lyckades jag vrida släpet så pass att det gick att få ut Szum i alla fall!  Jag är glad att jag inte var ensam i alla fall, och att det gick bra men fy så läskigt det är att åka baklänges med häst o släpet! Lite melodifestivalen hos grannarna, även om jag missade en hel del då jag blev lite sen efter min incident, fick avsluta dagen!
Jag och Midas i ridhuset i dag!
 
 
 
 

Klampsnö!

I dag har det har varit riktigt busväder med snö och blåst hela dagen, som tur var lugnade det ner sig till kvällen när jag skulle rida!
 
Jag började med Szum. Det låg några centimeter klabbsnö på banan, som ju var ganska isig, men det gick ändå riktigt bra att jobba i skritt och trav. Tänk vad bra det skulle bli om det här frös fast nu! Szum var riktigt trevlig att rida och jag hoppas han är lika fin i morgon när vi ska på träning. Vi jobbade med övergångar, 10 meters volter och med bogen in. Sen arbetade jag Traffe i töm och han var grymt fin! Han var låg och rund i formen, han börjar komma igen om kroppen och han börjar även börja kunna böja sig i innersidan. Nu är målet att han ska bli lika fin under ryttare som i töm! 
 
Sen packade jag i hop det jag ska använda i morgon på de äventyr jag ska ut på då, och nu har jag satt igång Svt play och sändningarna från Göteborg Horse Show!

Torsdagkväll!

Torsdagkväll och jag har pysslat lite här hemma efter jobbet. Det blåser och töar men underlaget var ändå helt okej för de skodda hästarna! Jag tog Szum i töm, han var rätt fin och jag fick en bra eftergift i innersidan. Sen trimmade jag Tant lite och hon kändes riktigt fin faktiskt! Men nu längtar vi efter lite galopparbete!
 
Nu fick jag besök av en kompis och vi ska äta glass och dricka kaffe! 

Blä och skitväder!

I dag när jag red på eftermiddagen så kändes det så lovande med underlaget, det var snö på isen och den skulle fastna helt om det bara blev någon minusgrad och det är utlovat. Men när jag var inne och åt middag så började det spöregna och när jag kom ut igen så var alla förhoppningar om bra underlag bortregnade! Istället för snö på isen så var det bara vatten och blank, fy vilken tråkig vinter det är!
 
Men ajg hann som tur var en del innan regnet! I morse var jag och besiktade bilen, första besiktnigen på nya bilen och jag tyckte det kändes jättebra med två anmärkningar (ett parkeringsljus och ett hjullager) mot de 5 och 7 tvåor som jag haft på Volvon sista åren. När jag kom hemigen så kom Alida och vi red ut med Tant och Clarinette, det blev en liten skrittrunda eftersom underlaget är lite lurigt och Clarinette är oskodd. Det är nästan tre veckor sedan Clarinette reds ut sist men hon gick som det vore igår! Sen red jag även Traffe på banan, han var lite spänd i dag och red ut Midas en sväng. På kvällen hade jag lite lektioner och tömkörde en ponny, det fungerade rätt bra med lektionerna men vi vill ändå ha bättre underlag nu! Vi vill galoppjobba, hoppa och rida kluriga bomövningar, ge mig ett bra vinterunderlag tack!

Snödrivelandning!

Åh vilken energi jag får av vårsolen! Även om den bara visat sig kortare stunder i dag så blir jag både glad och inspirerad! 
 
Jag började min dag med en avfallning! Red ut Tant och vi travade på en skogsväg, vi hade precis svängt in på den vägen och jag njöt av det fina snöunderlaget. Antagligen njöt jag lite för mycket för jag hängde inte alls med när det knakade till i skogen och Tant gjorde en tvärvändning! Jag landade i en snödriva och som tur var så stannade Tant så vi kunde fortsätta turen utan andra äventyr! Här rider man unghästar och stökhästar och så åker jag av Tant, 23 år!
 
Sen red jag Szum på banan, han fick jobba med övergångar och med bogen in. Efter lite lunch fick Midas komma ut en sväng. Även om underlaget inte är helt hundra än och det blev en ganska lugn tur så var det skönt att komma ut från gården en sväng. Sen avslutade jag med att tömköra Clarinette, hon fick gå några varv på slingan och sen jobba lite i trav på volt. Det gick bra förutom ett litet frispel, men lite sånt får man räkna med!
 
Sen åkte jag och hälsade på Chokladen! Var ett tag sen jag hälsade på henne men hon välkomnade mig med att blåsa mig i ansiktet! Den lilla fölungen som inte gick att klappa eller röra vid på hela sommaren är nu social, orädd och gillar att bli kliad! Det känns bra i mammahjärtat! Sen var jag hem och åt lite middag innan jag var i väg och hade en lektion på andra sidan älven. Så här på kvällen blev jag lite sugen på äppelpaj så det blev dagens kvällsfika!
 
Chokladen i dag!
 
Puss på dig kompis! 
 
Chokladens kompis Vera!
 
Dessa grabbar hälsade jag också åå hos grannarna!  Det är tre hingstar,  i ungefär samma ålder ochändå så olika!
Den till vänster är en ardenner, den i mitten är bruksnordis och den till höger halvblod!

Äntligen snö igen!

Äntligen lite snö! Det har snöat mest hela dagen och när jag kom från Ica låg ett fint duntäcke över all is! Har jag tur nu så fryser det här fast, det gick i alla fall riktigt bra att gå i kväll utan att riskera att halka!
 
Traffe fick jobba i töm och var riktigt fin! Han har ju svårt med böjningen och i dag fick han växelvis jobba på lite mindre volt. Hn blev väldigt fin och jag fick honom att jobba i lite lägre form, jag vill gärna ha honom lite lägre i formen och och längre i halsen eftersom han själv helst vill gå i kort och hög form. Dessutom behöver han verkligen bygga upp överlinjen och det är en bra anledning till att jobba honom i låg form och verkligen genom kroppen!

Söndagsjobb!

Ja ha då har söndagen också passerat! Jag har i alla fall fått lite mer gjort med hästarna i dag!
 
Jag red Midas innan jobbet i morse,  vi trimmade så gott det gick ute i snön. Sen efter jobbet så skyndade jag mig ut för att hinna Clarinette innan mörkret. Precis när jag ledde in henne så fick hästarna i hagarna ett gemensamt frispel och galoppade runt som tokar. Ni kan ju tänka er hur bra Clarinette koncentrerade sig i början!  Vi longerade ute i snön, först utan inspelning och sedan med en lätt inspänning. Efterhand spände hon av och fokuserade, och då var hon lika fin som vanligt. 
 
Som fick gå lite i töm och han var riktigt fin, syns verkligen att han blivit starkare i kroppen och ger ett kortare intryck. Dessutom var ridbanan inte så dålig som jag befarat utan det gick riktigt bra att jobba där. 

Bortglömd blogg!

Jag glömde visst bort att blogga igår, det händer inte speciellt ofta men jag tyckte nog inte det fanns så mycket att blogga om! Egentligen är jag väldigt taggad just nu, solen och att det börjar bli ljust på eftermiddagarna gör att jag är väldigt sugen att komma igång ordentligt med hästarna, med träningar och kurser. Men tyvärr tar isen och underlaget bort all inspiration och glädje vilket är jättetrist när jag är så taggad!
 
Så igår när jag kom från jobbet så skyndade jag mig ut för att hinna longera galoppprogrammet med Traffe ute i snön innan det blev för mörkt för att vara där. Sen fick Räkan lite kärlek och ompyssling innan jag tog in hästarna. Resten av kvällen blev det hemgjord pizza och mellomys. Nu hoppas jag att det ska bli mer häst i dag så jag har mer att skriva om i kväll, nu ska jag skynda mig ut och rida Midas innan jobbet!

Skridskokarriär!

Funderar på att utbilda mig till skridskolärare, det känns som ett bra komplement till min verksamhet just nu! Även om det är fina dagar så är det inte roligt med ishalkan!
 
I morse toksnöade det, jättestora flingor dalade ner! Tyvärr kom det inte så mycket utan det övergick, lagom tills jag åkte på jobbet, till sol och varmgrader! Jag red i alla fall galoppintervaller med Midas,  måste säga att han börjar kännas riktigt ridbar och balanserad i galoppen nu!
 
Efter jobbet red jag Tant. Vi försökte trimma lite, underlaget var väl inte det bästa (om man inte gillar att att åka skridskor) men hästen var fin! Nu hoppas vi att det, som genom ett under,  ska bli bättre bättre ridande för jag börjar bli riktigt taggad! 
 

8 plusgrader!

Sol och 8 plusgrader, riktigt vårväder! Och trots att det är alldeles för tidigt och jag vet att det kommer bli ännu mer is och halka så kan jag inte låta bli att njuta och få vårkänslor!
 
Jag ägnade förmiddagen åt att rida ute i snön med solen som värmde, helt underbart!  Först Szum,  jag red ute på en lägda i snön så han fick jobba rejält. Vi hade dressyrsadeln och jobbade på volter och åttor. Sen var det Traffes tur att göra samma jobb, han var jättefin, jag fick honom att börja böja sig och han var bra i formen. Men efter en stund tyckte han nog det var jobbigt för då gjorde han ett par halvhjärtade försök att gå hem i stället! Trots det så hade jag en mycket bättre känsla än sist!
 
Clarinette fick också jobba ute i snön. Jag longerade henne först, vilket verkligen behövdes då hon hade mycket energi som skulle ut. När hon hade varvat ner så satt jag upp och skrittade lite, det är över en och halv vecka sen jag satt på henne sist och jag har tidigare bara suttit upp på banan, men det var inga problem utan hon var helt fokuserad på mig. Sen avslutade jag med att skritta ut Midas i skogen ovanför gården. Måste säga att det blev bra jobb på alla hästarna, de har fått pulsa  i snön vilket är bra styrketräning, dessutom har de fått jobba i annan miljö än på banan vilket jag tycker är viktigt! 
 
Sen var jag i väg och gjorde lite ärenden på Hammarn och tömkörde en häst åt en kund, sen hade jag resten av dagen och kvällen ledigt! Faktiskt rätt skönt för nu väntar några dagars jobb på Ica!
 
Szum i solen i dag!
 
 
 

Gårdagens insikt!

Jag fick en insikt på gårdagens hoppträning, och det är alltid bra när man får det!
 
Reflektionen gäller hoppträningarna med Tant. Jag tycker ofta att jag har en bra känsla under framridningen och när vi hoppar bana, men hoppningen därimellan känns ofta lite mer sådär. Igår insåg jag vad jag har gjort för fel! Jag har fastnat lite i tanken på att ha hene i kort, balanserad och städad galopp melaln hindren, har väl tjuvkollat lite på de andra ekipagen som rider väldigt lugnt och prydligt. men Tantsgalopp är spretig och yvig, och har inte alls den styrka och kvalitet som behövs för att hoppa bra i kort galopp. När det är dags för att hoppa bana har jag lagt upp galoppen och då har det blivit bättre direkt. Nu ska jag försöak lägga upp galoppen lite tidigare så ska vi se om det blir bättre!
 
Självklart kan det vara bra träning för att stärka upp galoppen att rida och jobba i den kortare galoppen, vilket jag även gör mycket i markarbetet. Men Tant är 23 år och har en väldigt speciell galopp, det kanske inte är läge att ändra för mycket utan bättre att stärka henne i den lite större galoppen och hitta en bra känsla där! Så tänker jag, håller ni med mig?
 
 

Städryck!

Då kiropraktorn till hästarna återigen ställde in på grund av sjukdom så försvann lie av min ridinspiration och detar väldigt segt att komma u till stallet. I stället gjorde jag ett litet städryck inne med att rensa och städa kylen, vilket var väl behövligt! 
 
När jag väl kom ut så började jag med att rida ut med Tant, hon var i vanligt ordning pigg och på hugget trots atthon borde vara trött efter gårdagens träning.Sen red jag Szum på banan, han var riktigt avigi dag ochinte alls på hugget. Från början ägnade han mest tiden till att stanna, sparka mot skänkeln och försöka backa. Fick i gång honom efterhand men det var ingen wow känsla direkt i dag! Avslutade med att rida dressyr på Midas ute i snön. Det var bitvis tungt med snön så vi joggade mest. 
 
När jag var inne för middagspaus hann jag med ett till städryck och damsög och torkade golvet. Sen på kvällen var jag i väg och tömkörde en ponny och hade några lektioner. Nu ser det ut som det ska bli rejält med tö i några dagar, blir spännande att se vad som händer med underlaget. Jag hoppas att det ska bli till det bättre men är väldigt tveksam till om det blir så...

Fettisdagen!

Runt nollan men blåsigt, egentligen inte så kallt men jag har trots det känt mig lite frusen, saknat solen och vårvinterkänslan!
 
I dag kom hovis på förmiddagen och skodde Gandalf och Tant, hon hade med sig semlor så när det var färdigskott så hade vi riktigt go fika! Det är roligt att få lite tid till prat, vi är ju hästföretagare båda två så det blir en hel del surr runt det som hör till branschen. 
 
När hovis hade åkt så red jag Midas på slingan, i dag red vi inga intervaller utan jobbade med form, tempo och takt. Jag provade min hoppsadel på honom och den låg inte så tokigt så nu har jag ytterligare en sadel att växla med och slipper dressyrsadel när jag ska hoppa framöver. Sen red jag Traffe på banan, han är inte riden på en och halv vecka och det är ännu längre sen jag trimmade på banan och det kändes! Det blev mycket jobb i skritt med att få honom att ta innertygeln och börja böja sig. Avslutade arbetet här hemma med att longera Clarinette ute i snön, jäklar vilken rodeo hon bjöd på! Jag är glad att hon inte gör så med mig på men jag förstår hennes glädje eftersom det är lite halt och hårt i hagen så gör hon inte av med någon energi där.
 
Efter middagen så åkte jag och Tantpå hoppträmning. Jag tycker det gick rätt bra, vi hoppade lite bana och tant skötte sig så klart super som vanligt! Nu är det bara sängen som gäller för klockan är i vanlig ordning mycket!
 
Här är en bild sen årets första hopptränng!
Foto: Rebecka Amren

Friska vindar!

I dag blåste det friska vindar när jag kom från jobbet! Jag var riktigt ridsugen men insåg att vädret inte var så lämpligt för att rida Szum så det fick bli att arbeta honom i töm i stället.Tycker ändå att han fokuserade rätt bra på mig även om han inte släppte helt. Nu är hästarna inne och ajg ska bara skicka ut lite ridtider så är jag klar för i dag, i morgon väntar en dag med mer häst än i dag och förhoppningsvis mindre blåst!

Sköna söndag!

Har haft en ledig söndag, för ovanlighetens skull,  och dessutom sol och underbart väder på det! Lyxigt!
 
Jag började dagen med att arbeta Traffe i töm, han var ju lite trött och hängig i början av veckan men har sett piggare ut sista dagarna. Han har börjat fälla så jag misstänker att det är orsaken. I dag fick han jobba över höga travbana i timmen,  fast han provade även att ta dom på studs! Tycker att han var fin i formen men lite stel i höger varvet, nu hoppas jag att kiropraktorn kommer den här veckan som planerat. 
 
Sen fick Szum skritta lite i skogen ovanför gården, vi saknar verkligen  fluffsnön för den här kompakta och hårda snön är inte alls lika rolig! Men den lilla snön som kom igår gjorde att jag i dag kunde ta in Clarinette från hagen, hon har ju fått en veckas vila eftersom det varit för halt men nu var det dags att börja jobba igen. Jag tömkörde henne på slingan, vi har ju bara tömkört på banan tidigare och hon var väldigt laddad i dag men det gick ganska bra endå. Visst avvek hon från stigen några gånger, en gång blev hon rädd för något och försökte sticka i väg vilket resulterade i ett snöbad men jag tycker endå det gick bra.
 
Tog en timmes lunchrast och passade samtidigt på att skriva alla fakturor som ska i väg nu. Sen kom Alida och vi red ut med  Midas och Tant. Tyvärr var det lite halt och vi hade inte hunnit långt förrän även Tant hade tappat en sko! Vi provade flera vägar, bla ett skoterspår där det gick att trava lite men det var tyvärr bara ett kortare spår så sen vi fick vi skritta  hem då det mest var is överallt.
 
På kvällen var jag till grannarna och Clarinette ägare då det var födelsedag och tårta där. Nu är det bara att ladda om inför morgondagen och Ica.
 
Traffe på banan i dag!
 
Han är ju rätt söt!
 
 Clarinette tömkörs! 
 
Mycket energi i dag!
 

Alla hjärtans dag!

Alla hjärtans dag idag och underbart vårvinterväder! Gårdagens festival var magisk,mitt ute i skogen stod en glaskula och i den spelade banden. Vi stod ute bland eldar och ljuspunkter,  verkligen annorlunda och fantastiskt! 
 
I dag red jag galoppintervaller med Midas på slingan och joggade Skum lite i töm innan jag åkte och hade lektioner. Det snöade på morgonen och underlaget var betydligt bättre än för någon dag sedan. Kombinationen av att det gick genomföra alla övningar och det underbara vädret med någon minusgrad och sol gjorde att humöret var på topp sedan!
 
Nu har jag hunnit baka en kaka och ska nu ta in hästarna innan det är dags för melodifestivalen!

Vinterfestival!

I dag blir det ingen ridning och inte så mycket häst alls! I stället ska jag på festival! Det ska nämligen vara en liten festival med tre band som ska spela, konst och ljusinstallationer mitt ute i skogen inte så långt i från där jag bor! Jag gillar folk som törs göra annorlunda saker och det känns självklart att gå dit när det händer något här ute! Dessutom är Alida som brukar rida hos mig en av arrangörerna!
 
Nu har jag precis kommit från jobbet och ska nu ladda om, duscha och ta in hästarna innan jag åker till grananrna för mellanlanding innan det är festivaldags! Ska faktiskt bli riktigt roligt att göra något annorlunda än vad jag brukar på fredagkvällarna, men i morgon är det full fart på hästfronten igen!

Dressyrsadelkväll!

I kväll efter jobbet åkte dressyrsadeln fram och jag trimmade lite! Banan är isig men inte hård och det var inga problem att jobba hästarna i skritt och trav. Jag började med Szum, han tjafsade lite i början, backade ut från banan och sparkade mot skänlen, men sen släppte han och var jättefin. Han fick jobba med bogen in, för honom är det en bra övning för att få i hop honom lite. Han är ju en stor häst med mycket rörelser och han vill gärna bli lite lång och låg fram, med hjälp av bogen on och såsmåningom öppna hoppas jag på att få i hop honom och upp nacken. Dockfår jag passa lite så han inte smlar sig för mycket och därför växlar jag med att rida tempoväxlingar framåt.
 
Sen red jag Tant, även honi dressyrsadeln. Hon har inte varit så förtjust i den men i dag provade jag att ändra padd under och då låg den bättre, den är ju utprovad till Szum men det vore ju bra om Tant kunde ha den i bland som omväxling. Hon var lite stretig i början i dag, säkert lite beroende på underlaget, att det inte gick att jobba loss henne i galopp och det faktum att vi mest lullat i skogen på slutet. Tyckte dock att hon kändes riktigt fin innan vi slutade!
 
 
Szum med dressyrsadeln i somras!

Isprinsessa!

Nu är det rejäl ishalka igen! Det blir direkt mer pyssel med allt när vädret inte gör som jag vill, fick börja dagen i morse med att sanda för att kunna leda ut hästarna. Men å andra sidan får man vara glad att allt fungerar trots vädret!
 
Elise kom tidigt på förmiddagen och vi red ut med Tant och Gandalf. När vi var klara så gick jag in och gjorde klart lite kontorsjobb, så nu är inte bara bokföringen och momsrapporten klara utan även lite annat pyssel. Resten av dagen så ägnade jag åt hästarna, jag red ut Szum i skogen hemma. Han fick kämpa lite i snön och backen men jag tycker det är rätt nyttigt för honom. Midas fick jogga lite i töm i snön, han är ju oskodd så nu får vi ha lite fantasi för att jobba honom men så länge det fungerar så är jag nöjd. Tyvärr får jag just nu inte in Clarinette från hagen, det är inte sandat den vägen och även hon är oskodd, blir lite vila för henne nu. Även Traffe får lite vila för han har vait lite hängig i två dagar, han äter och har ingen feber men har legat mycket och sett lite hängig ut. Hoppas på att han kryar på sig snabbt!
 
På kvällen var jag i väg för lektioner, när jag kom dit och såg banan blev jag lite orolig för den var som en skridskoplan men isen var mjuk så det gick bra att rida ändå! Kan säga att jag nu är glad både för mina tantbroddar och min fyrhjulsdrivna bil!

Kontorsjobb!

Det är fortfarande riktigt vårvinterväder ute, jag har ridit utan termobyxor och solen har lyst i alla fall stundtals! Självklart är det fantastiskt men samtidigt är det alldeles för tidigt och det kommer bli en seg vår!
 
Jag har, trots det fina vädret, ägnat hela förmiddagen inne med kontrosjobb och bokföring. Är ju momsredovisning på torsdag och jag har legat lite efter, mitt i kontorsjobbet så kom de och hämtade Vickan så nu har hon åkt hem På eftermiddagen gick jag ut och red, först Szum som fck gå ett dressyrpass. Han var lite motsträvig i börja men sedan var han bara så där fin som han kan vara och jag kunde bara njuta, precis vad jag behövde efter allt pappersjobb! Mest nöjd är jag med galoppfattningarna som kändes riktigt bra i dag!
 
Sen red jag ut Midas i skogen ovanför gården, där var det mycket snö kvar (och den är nog rätt tungjobbad nu) så det blev snöpulsning och klättring för honom i dag! Trots att vi bsara skrittade så var han rejält svettig! Avslutade med att rida ut en pigg Tant, kan inte någon förklara för henne att om man är 23 år så kan man gott skritta i nedförsbackarna? 
 
Sen gick jag in för middag och lite mer kontorsjobb innan jag åkte till andra sidan älven för en lektion. Trots att jag arbetat bort en del kontorsjobb i dag så är det ännu mycket kvar, det blir ju lätt så när jag hellre lägger tiden på hästarna!
 
Nu har Vickan åkt hem igen!

Isgata!

Riktigt vårväder ute! Det är väl egentligen skönt men det är ju på tokför tidigt! I stället för underbar snö att pulsa runt i så är det nu isgata och det är verkligen inte roligt! 

Efter jobbet så körde jag galoppprogrammet med Traffe, banan var faktiskt helt okej i alla fall för Traffe som är skodd. Hann bli lite orolig om jag skulle få in de oskodda hästarna i kväll men precis innan det var dags så kom de och sandade så jag kunde utan problem leda in hästarna. Nu hoppas jag att det ska fungera med väder och underlag framöver också!

Bogen in!

Gårdagens stormbyar hade lugnat sig i morse och i dag har termometern varit på rätt sida nollan, alltså på minus. Dessutom har det snöat under eftermiddagen och kvällen, vilket ju kunde va bra då en hel del tinat bort.
 
Jag red lite på kvällen efter jobbet, det var skönt väder och underlaget på banan är fortfarande bra. Red Midas först, han fick förutom trava över höga bommar och rida några galoppfattningar jobba med bogen in. Bogen in är en av mina favoritövningar just nu, det är en enklare variant av öppna, man rider med framdelen innanför spåret och med hästen ställd (och ev böjd). Midas tyckte det var rätt jobbigt och besvärligt med blev väldigt fin efteråt. Bogen in är lösgörande till skillnad från öppnan som är samlande, och ett bra sätt att kolla av att hästen är i ramen. 
 
Sen var det Clarinettes tur. Jag longerade lite först och sedan satt jag upp och red lite på banan. Hon är ju inte mycket riden och det var första gången jag red utan att ha någon som höll i eller en häst framför. Vi skrittade och jag provade att gas, stopp och styrning fungerade, vilket det såklart gjorde.

Melodifestivalen!

Inget roligt väder i dag, blåst, tö och stundtals snö. Själv har jag varit inne på Ica hela dagen men när jag kom hem så friskade det i rejält i byarna så jag bestämde mig för att ligga lågt på ridfronten i dag. Arbetade Szum i töm, han fick gå över höga travbommar och tempoväxlingar. Nu tar jag i stället och åker till grannarna och äter tacos och tittar på melodifestivalen!

Personalfest!

I dag har det varit riktigt vårvinterväder ute, takras, sol och plusgrader! Det är alldeles för tidigt och jag vill inte ha isgata igen men kan ändå inte låta bli att njuta av vårkänslan!
 
Jag red på morgonen i dag, först Vickan som fick gå på slingan bakom gästhuset för första gången. Vi skrittade och travade några varv och det gick jättebra, hon blev rädd när det rasade snö från ett träd och drog  väg en bit men det är inga problem att få stopp på henne. Jag tycker att hon är väldigt rid och reglerbar trots sin storlek! A
Sen kom Alida och vi red ut med Tant och Traffe. Vi snöpulsadedom ordentligt då vi red en väg som vi inte ridit på hela vintern! Bra jobba för dom och speciellt för Traffe som ju behöver bygga upp kroppen!
 
Sen har jag varit på Ica, och nu försöker jag hinna med lite kontorsarbete innandet är dags att ta in hästarna och åka på personalfest på Ica! Ska bli roligt, vi har inte haft personalfest på över 10 år så det är verkligen dags! Kan dock bli jobbigt att kliva upp och jobba i morgon!

Snöbad!

Lite har det snöat i dag med, men inte alls några mängder men inte utan att man undrar vart all snö kommer i från?
 
Jag började med att rida Szum i dag, han var lite motstävig i början. Eller i allra första början var han inte bara motsträvig utan han försökte dra över hela banan med mig! Anledningen? Hans matte hade flyttat på sockerbitarna och de stod inte alls i den ordning han var van! Jag fick helt sonika kliva av och jobba honom lite från marken vid de farliga sockerbitarna innan jag kunde kliva upp och fortsätta rida! Han var i alla fall rätt fin när jag avslutade, om än något på tårna!
 
Sen red jag Midas och vi red galoppintervaller på slingan. Det var nog rätt jobbigt i dag eftersom det inte är helt upptrampat och därför något tungt, Midas försökte lösa det genm att dra sig mot stallet när vi kom i den kurvan, och till slut blev han väl lite less och drog i väg ut i djupsnön! Det var ock inget bra drag för det är väldigt mycket snö och efter ett par meter så stöp han och jag gjorde en sälen i snön! Vi såg nog rätt roliga ut när vi kravlade runt i djupsnön, men vi kom på benen och det var bara att sitta upp och fortsätta jobbet, han höll sig på min väg sen!
 
Sen kom Alida och vi red ut på Tant och Clarinette, vi red samma runda som sist men i dag travade vi lite på hemvägen också. Clarinette skötte sig såklart utmärkt! När Alida hade åkt så kom i stället Vickans ägare! Jag red lite och visade henne och sedan fick ägaren själv prova lite! Hon är lite längre än mig och var nästan lagom på Vickan, tror det kommer bli jättebra! Sen avslutade jag jobbet här hemma med att rida Gandalf, jag har inte ridit honom förut, men tömkört, och jag tycker nog han var trevligare att rida än jag trodde. Han är lite oliksidig men ändå inte så mycket som jag kanske hade befarat! Sen i kväll har jag varit och haft en lektion, vi kan säga att det flyter på!
 
 

Nyskottat!

Tänk att det faktiskt snöat lite i dag med, dock inte alls i samma omfattning som de senaste dagarna!
 
Även i dag är känslan att jag inte hunnit med så mycket som jag hade önskat, men så är det ju nästan varje dag! Jag började i alla all med Midas som jag red ut, han börjar bli riktigt trevlig att rida och är nu väldigt fin i formen även ute! Sen red jag Traffe på slingan, slingan var rejält översnöad på vissa ställen gick det inte ensa att se var det varit. Det blev ett bra jobb för Traffe att trampa upp den i gen! Han fick gå några varv i både av och galopp och bortsett från ett litet försök att gå hem redan efter första varvet så skötte han sig utmärkt!
 
Efter lite lunchfika så fick jag ridbanan skottad! Det var första gången vi skottade den, tidigare har vi packat snön men nu är det alldeles för mycket snö för det. Resultatet blev väldigt bra så nu hoppas jag att vädergudarna är med mig så det inte blir isbana eller en halvmeter snö igen! Jag och Vickan testade banan, jag longerade lite först för hon tycktes vara på hugget. Sen red jag och det gick väldigt bra! Vi kunde trava och göra varvbyten som om vi aldrig gjort annat och jag testade även på lite sidvärtsförflyttningar i skritt! Känns som det har lossnat med henne nu!
 
Se hann jag inget mer i dag innan jag var tvungen att äta middag och åka på lektioner. Har kört hårt med markarbete i dag och använt en del övningar från de hoppträningar jag ridit sen jul. Riktigt bra övningar, men inte så lätta att rida! Ryttarna fick jobba med rytm, jämnhet, precision och att ha hästarna i ramen!
 
Vickan på banan i dag!
 
 

Kaffedarr!

Tänk att det i dag har snöat ännu lite mer, och inte bara lite mer utan rätt mycket mer! 
 
Jag har inte fått något gjort alls i dag, i alla fall känns det inte så! Hovis har varit här i dag och det tog mest hela dagen tror jag! Jag hann rida Szum innan hon kom hit och sedan skodde vi Szum, Traffe och verkade Räkan. Med tillhörande fikapauser mellan, det behövs en del pauser för att värma sig när man ska sko ute i 10 minusgrader. Dagar som dessa längtar jag ännu mer till ett isolerat skötselstall! 
 
Planen var att rida en häst till efter skoningen men tiden räckte inte utan i stället bar jag bort hindren från banan sådet ska gå att skotta den. Anledningen att tiden inte räckte var att jag och Tant skulle på hoppträning sen. Självaträningen gick nog rätt bra men jag var lite orkeslös efter en dag med för mycket kaffe, för lite mat, för många kalla och stillstående timmar och för mycket stress på ditvägen så det drog ner känslan lite. Vad lärde vi oss av det då? Jo att man måste planera bättre! Nu ska jag ladda om inför i morgon!

Szum-filmer!

Här kommer ett par filmer från lördagens träning med Szum. Jag tycker det börjar bli lite ordnng på honom även om det ännu fattas mycket styrka! Ser att jag måste länga min stigläder lite och så måste jag börja komma ner lite meri sadeln, men det kommer nog det med!
 
 

Ännu mer snö!

Även i dag har det snöat hela dagen! Det har verkligen kommit massor av snö, på ridbanan är det nu flera decimeter med lössnö ovanpå det upptrampade och stigen jag brukar gå med Clarinette från hagen syns inte ens! I morse körde jag fast med skottkärran i snön och fick skotta loss den, det är verkligen tokmycket snö!
 
Efter jobbet så longerade jag Clarinette och red Midas. För Midas del blev det nog mer snöpulsande än trimmning men han gav stundtals en väldigt fin känsla. Han börjar komma bra till arbete och springen inte längre bara och ser fin ut utan jobbar genom kroppen! Fick lov att skotta lite snö också innan jag kunde gå in för kvällen. Jag har ju önskat snö men nu börjat jag faktiskt bli nöjd! Det är perfekt att rida in svåra eller besvärliga hästar nu så har ni någon sådan på lager så passa på nu! Mycket snö som dämpar och man landar mjukt!

Snökaos!

I dag har det fortsatt snöa och blåsa hela dagen, riktigt snökaos!
 
Jag hade lektioner på förmiddaen, men det försts stället jag skulle till var insnöade så jag fick stuva om lite i planeringen och alla kunde tyvärr inte rida som planerat. Otroligt mycket snö var det i de trakterna! När jag kom hem så red jag och Alida ut i snöyran med Tant och Vickan. Det gick galant även om Vickan nog var lite trött i benen sen igår.
 
Den var det återigen dags fölr dressyrträning, även i dag för Sara men denna gång i Ammer och med Traffe. Traffe hade ingen lust alls att åka i väg och tänkte inte gå på släpet. Men trots att jag var själv, var lite stressad och att grejerma lite ville som jag (bakbommen gick av) så slutade det med att Traffe stod på släpet 20 minuter senare. Själva träningen gick jättebra! Vi fick jobba med att han skulle ta innertygeln och börja böja sig, mycket vändningar och volter blev det och han var jättefin! Det gick lite lättare att lasta där borta och jag avslutade med att rida en häst åt en kund innan jag åkte hem igen.
Nu är hästarna inne, jag har duschat och jag köpte med mig sallad på hemvägen så nu blir det en sen middag! Film från gårdagens träning kommer upp under veckan!

RSS 2.0