Gårdagens insikt!

Jag fick en insikt på gårdagens hoppträning, och det är alltid bra när man får det!
 
Reflektionen gäller hoppträningarna med Tant. Jag tycker ofta att jag har en bra känsla under framridningen och när vi hoppar bana, men hoppningen därimellan känns ofta lite mer sådär. Igår insåg jag vad jag har gjort för fel! Jag har fastnat lite i tanken på att ha hene i kort, balanserad och städad galopp melaln hindren, har väl tjuvkollat lite på de andra ekipagen som rider väldigt lugnt och prydligt. men Tantsgalopp är spretig och yvig, och har inte alls den styrka och kvalitet som behövs för att hoppa bra i kort galopp. När det är dags för att hoppa bana har jag lagt upp galoppen och då har det blivit bättre direkt. Nu ska jag försöak lägga upp galoppen lite tidigare så ska vi se om det blir bättre!
 
Självklart kan det vara bra träning för att stärka upp galoppen att rida och jobba i den kortare galoppen, vilket jag även gör mycket i markarbetet. Men Tant är 23 år och har en väldigt speciell galopp, det kanske inte är läge att ändra för mycket utan bättre att stärka henne i den lite större galoppen och hitta en bra känsla där! Så tänker jag, håller ni med mig?
 
 

Kommentarer
Postat av: Gunnel

Jag håller med. I egenskap av att jag själv är tant är jag övertygad om att varken mitt psyke eller min kropp skulle uppskatta om någon utomstående skulle påverka mig fysiskt att ändra på mig hela tiden. Jag skulle nog helt enkelt bli tjurig och sur.

Svar: Ja så är det nog!
Pernilla Engström

2015-02-23 @ 16:58:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0