Äntligen sommar!

Sommar i dag, faktiskt riktigt skönt väder! 22 grader pch lätt bris!
 
Började dagen med att åka i väg och ha en lektion! Sen köpte jag saltstenar och handlade på hemvägen. Fortsatte dagen med att rida först Szum och sen Lilla Grå. Szum red jag lite dressyr med, kändes som det behövdes när jag red igår men i dag kändes det bättre. Lilla Grå longerade jag först och sedan satt jag upp och skrittade lite. Nu är det ju ett par veckor igen sen jag red och hon har ju varit väldigt spänd och lite orolig sedan vi flyttade ner på betet. Hon var lite spänd i dag med och det är lite som att börja om från början med hemne mrn jag tror att det är ett par gånger och sen är vi tillbaka. 
 
Sen lite paus med middag, makaronipudding, och spolade av några hästtäcken innan jag red Odessa. Även hon fick gå samma jobb som Lilla Grå, longering först och sen satt jag upp. Vi skrittade och jobbade med svängar och halter, avslutade sedan med att skritta till korsningen och tillbaka. Är ju verkligen världens kortaste tur men jag ville bara kolla hur hon skulle reagera, och det gick ju strålande så vi rider nog ut ensamma snart!
 
Lite bilder på mina unghästar:
Tripp, trapp, trull... Men egentligen så är dom nästan lika stora alla tre! Skiljer inte många centimeter mellan Chokladen och Lemonaden, och Dajmen är kanske fem centimeter lägre än Lemonaden. Undrar hur hög Dajmen tänker bli? Men det är bara ben på henne så hon blir nog inte tungriden!
 
Här ser man att dom är nästan lika höga! Men båda får gärna växa lite till!
 
Min fina Lemonad!
 
Och så den knäppa kattungen Holger!
 
 

Lite sommar i alla fall!

Lite bättre väder i dag, och lite bättre humör!
 
Jobbade Lilla Grå i töm, coolare i dag, red lite lätt dressyrjobb på Szum och Clarinett. Med Clarinett fokus på att få henne att komma lite mer på yttertygeln, speciellt i högervarvet där hon gärna vill hänga sig i innertygeln, och en massa övergångar. Sen klippte jag gräsmattan och bytte någon stängselstolp innan jag åkte en sväng på byn och Ica. 
 
Efter lite mat så kom Linda och vi red ut med Tant och Odessa, härlig tur i det, faktiskt, fina vädret. Men fortfarande med jacka... Rabarberkräm till kvällsfika och nu sova och ladda om inför i morgon!
 
Clarinett efter dagens ridning!
 
Utsikt från kvällsturen med Odessa!

Less!!!

Jag är rätt less just nu! Less på vädret, mest på blåsten och kylan, inte regnat i dag men kallt och blåsigt. Och less på en massa saker, som jag inte vill skriva allt, men framför allt att det står så stilla hela tiden, att jag inte kommer någonstans! Jag tycker verkligen att jag jobbar, tränar och försöker, men det blir inga pengar och ingen större utveckling. Någon gång måste det ju vända, men när?
 
Jag har gått lite på halvfart i blåsten. Jobbade Lilla Grå och Szum i töm på dagen, tömt och frostat ur frysen och varit till massören. Sen lax till middag och på kvällen red jag och Malin ut med Tant och Clarinett. 
 
Ny dag i morgon, förhoppningsvis med mer energi och mindre blåst!

Ruskväder!

Jag är rätt less på blåst och regn nu, lite mer sommar vill jag ha!
 
Jag har ju varit på Ica i dag och på kvällen jobbade jag Clarinett i töm. Det gick rätt bra med tanke på förutsättningarna. Trots blåst, en liten vägkorsning att jobba på och bitvis lite lerigt underlag så gick hon bättre än sist när vi var på banan och med bra underlag och väder. Så rätt nöjd ändå, men nu vill jag ha lite mer sommar!

Midsommar söndagen!

Den här dagen började också med regn, som vsr övergående som tur var, och med föl! Ett av Nisses halvblod fick en jättefin hingst!
 
Jag började med att tömköra Odessa och i dag hade flera poletter sedan igår trillat ner! Stundtals riktigt fin och hon kommer bli så fin när hon är färdig! Kan mycket väl lämpa sig för någon som vill tävla lite också, även om hon trivs i skogen, ni kommer väl i håg att hon är till salu? Sedan jobbade jag även Lilla Grå i töm, hon har varit lite stressad sen vi flyttade ner på betet (inte i hagen så mycket som i hantering och arbete) men i dag var hon bättre. 
 
Så kom hovis och skodde Tant, hon hanns inte med sist hovis var här men nu har hon nya skor hon med. När hovis åkt så red jag en liten sväng med Clarinett innan jag mellanlandade vid datorn och skrev en faktura, och sedan fortsatte till Nisse där jag hjälpte honom att få ut efterbörden på stoet som hade fölat. Nu gjorde ju inte jag så mycket mer än höll i stoet och matade lite med kraftfoder. Sen middag, rester sen midsommarafton, och i väg för några lektioner. 
 
På kvällen ringde Nisse och sa att hingstarna var borta! Jag skyndade mig dit med havrehinkar och såg framför mig att vi skulle få springa runt i skogen halva natten. Men Nisse hade hittat dom -i hagen!! Stängslet var rivet, troligen av en älg, men de stod i en skymd dal och syntes inte! I stället för hästjakt fick vi  kaffegäster och vi fikade upp resterna av jordgubbarna och glass. Nu är det sovdags, i morgon Ica igen!
 
Här är den ljuvliga fölungen som kom i dag. Helt orädd och man fick gosa med honom!
Copycat-Troll. Kommer bli en riktig hoppestjärna!
 
 
Ganska närgången, och bara några timmar gammal!
 
Nyfiken i en strut!
 

Midsommardagen!

Igår regnade det, nästsn hela dagen! Fast jag var förberedd på det så kändes det rätt trist...
 
Jag gjorde ett ryck med hästarna på förmiddagen, iförd regnställ och gummistövlar. Jobbade först Odessa i töm, hon tycker att det är lite jobbigt nu när det är dags att komma till nästa steg och börja jobba rätt med kroppen, men det är ju så i början. Sen fick Szum också gå i töm, han var betydligt mindre frustrerad än sist och jobbade på ganska bra. 
 
Sen hem och åt silluch, innan vi åkte på en liten roadtripp! Vi var till Gudmundstjärn som är en gammal gård som är som ett friluftsmuseum, gården är bevarad och drivs som den gjorde för över hundra år sedan. Nu var vi ju där på en söndag och rätt sent så ingen verksamhet men Nisse har jobbat där och varit med och drivit gården med häst under några år, för en fyra-fem år sedan, så han kunde berätta alla historier ändå. Sen på hemvägen träffade vi några bekanta till Nisse som höll på släppa sina hästar på bete, så då stannade vi där och surrade lite. Innan vi åkte hem köpte vi med oss vårrullar som fick bli middag. 
 
Szum igår!
 
Vi tömkör i en vägkorsning, det går det med!
 

Midsommarafton!

Midsommarafton igår och även då jobb på Ica! Som tur var stängde vi tidigt. När jag kom hem från jobbet så röjde jag av lite i köket och dammsög innan jag åkte ner till betet och joggade Lilla Grå i töm.
 
Sen grillade vi, jag gjorde en fantastiskt god men sockerstinn kaka med digestivebotten, kolasås (karamelliserad mjölk), grädde och jordgubbar. Dessutom drack jag ett väldigt gott rosevin, Mas Mellot, så ni försår ju att jag var helt knäckt sedan och somnade i soffan!
 
Midsommardagen nu och det regnar! Vi funderar på att göra något annat i dag än vi brukar, alltså inte bara rida en massa hästar och jobba. Får se om vi lyckas. Först på med regnkläder och ner till hästarna!

Dagen före midsommarafton!

Dagen före midsommar är den enskilda dagen som vi säljer mest på Ica, i år inget undantag och vi tror att det blev försäljningsrekord i dag. Och det känns nu! Helt sannslöst tempo har det varit i dag, många kunder, många liter jordgubbar att bära fram och en massa spring i trappen till lagret. Roligt men alldeles för stressigt för mig!
 
Efter jobbet så var vi egentligen sugen att åka på midnattstrav men jag var sen från jobbet och Nisse var sen med sitt stök, och dessutom osäkert väder, så det fick vara! I stället red jag Clarinett, vi travade och galopperade uppför backarna. När vi började närma oss slutet av vägen blev hon rejält tittig och alla stenar var farliga, hon trampade ner i ett hål två gånger eftersom det var en livsfarlig sten 30 meter bort! Inte likt henne så jag funderade först om det var något djur i skogen som skrämde upp henne, men jag fick svar på hemvägen. Det är mycket skritt ner igen men på travsträckorna blev hon stum i handen och framtung, hon var alltså trött! Så tramset var egentligen bara i stället för att erkänna att hon var trött! Det är en lång och seg backe så inte konstigt att hon blir det, jäklar vad vi ska träna kondition i sommar!
 
På väg hem från hästarna så var jag in hos grannarna en sväng och surrade lite. Nu är det bara att sova och ladda om inför midsommarafton och ännu mer försäljning på Ica!
 
I dag fick jag bilder på Szum och Lilla Grå!
Visst är dom söta? Lilla Grå når knappt upp!
 
 

Midsommarväder!

Så var sommarvädret här, bara att ta fram vinterjackan och regnkläderna. Även i dag blåst och en blandning av regn, sol och åska! 
 
Nu var jag ju inne på Ica mest hela dagen, där är det riktigt midsommarkaos nu, men åkte direkt därifrån till några lektioner och där var det då varierande väderlek. Sen hem till hästarna, jobbade en lätt frustrerad Szum i töm och sedan kom Linda och vi skrittade ut en liten sväng på Tant och Odessa. Nu sova och ladda inför morgondagen, torsdag före midsommar är en av årets största säljdagar på Ica!
 
Myspys i hagen i kväll! Lilla Grå och Szum har hittat varann, ser så roligt ut när de kliar varandra eftersom Grå knappt npr upp till Szums svans. Tyvärr fick kag det inte på kort!
 
Och så dom här två då, bästisar!

Unghästsläpp!

Nu är äntligen även unghästarna på bete i skogen! Så skönt! De kommer att ha ett fantastiskt sommarlov! Dock var det inte så roligt sommarväder i dag, rejäl blåst och växlande regn och sol.
 
Jag började med att riva resten hagen som skulle ner och sedan använde jag det stängselmaterialet till att bygga upp unghästarnas hage. Den hagen är mellan min gård och gården där de andra hästarna går. När hagen var klar så var jag helt genomblöt och fick åka och byta kläder, och fika lite.
 
Sen blev det lite hästtid. Jag longerade Lilla Grå, tanken var att rida sen men hon var så uppsnurrad och yrslig att jag bara jobbade lite från marken. Tömkörde Odessa som också var lite yrslig men inte alls som den grå. Hon fick jobba mycket trav på volter. Var precis klar med henne när Nisse väntade hemma. Vi verkade Lemonaden och Dajmen, avmaskade dom och körde ner de till betet. Lemonaden och Dajmen först, och sedan Chokladen, vilket gick jättebra förutom en liten incident när Dajmen hoppade ut ur framdörren när vi skulle lasta ur och kom lös.
 
Sen middag, besök hos en vän som skulle ha hjälp av Nisse med att kolla ett sto och så en äppelkaka bakad till kvällsfika. Nu är klockan alldeles för mycket så jag måste duscha och sova!
 
Clarinett i hagen i dag!
 
Chokladen och Lemonaden i sin nya hage!
 
Lemonaden!
 
Ett par timmar senare när jag kollade till dom hade de tagit betespaus. De verkade rätt nöjda!

Midsommarveckan!

Så är midsommarveckan igång! På Ica innebär det massor av jobb, nu kommer det att vara full fart och kaos hela veckan och sedan hela sommaren. Det började redan igår!
 
Jag hade hoppats på att få hämta hem Räkan och fölis efter jobbet men när hon kollades igår var hon tom, så nytt försök! I stället red jag ut en liten lugn mystur med Clarinett i trollskogen! Det är en runda med en smal, slingrig stig som bitvis nästan är överväxt av sly som går genom en riktig Ronja Rövardotterskog med  massor av vindfällor som ligger. Vi hoppade ett språng över en större gren som kåg över stigen och jäklar vilket språng hon bjöd på, pigg och glad var hon också! Hann även göra ett lite ryck på hagen som ska plockas ner, är lite kvar men inte allt. 
 
Ser ni stigen?

Söndagsjobb!

Jobb i dag med men lite lugnare än igår!
 
Red Szum innan jobbet, vi skrittade ut en sväng. Det är riktigt fin utsikt dit vi red men det hade ju inte Szum tid att titta på! Efter jobbet så arbetade jag Lilla Grå i töm, innan Linda kom och vi red ut med Tant och Odessa. I dag en tur med mycket trav för Odessa och många backar, skulle troatt hon blev rejält trött!
 
Sen började jag lite på unghästarnas hage och satte upp lite stolpar, mycket kvar men i alla fall en början. Ghotde rabarberkräm till kvällsfika, men glömde kolla om det fanns mjölk, och fastnade sedan i en film så det blev sent i kväll med!
 
Från min och Szums tur i morse!

Jobblördag!

I dag har det varit en riktig jobbdag, visserligen varierat jobb men en lång dag!
 
Började i morse med att tömköra Odessa. Vi gick en promenad ner till en tom gård som är granne till betet, där är det massor att titta på som skrot, gamla bilar, redskap och en massa rat. Tydligen ointressant enligt Odessa för hon var inte alls brydd.
 
Sen Ica, och ganska bra fart där, och sedan direkt i väg på några lektioner. Innan jag var hemma och hästarna kollade så började klockan närma sig 22 men det hindrade inte mig från att steka på några kotletter som fick bli sen middag ihop med potatissallad och hummus!
 
Odessa på våran tur i morse!
 
Spanar in vattenpölarna!

Det här med att bo i skogen...

Nu när hästarna flyttat ut ännu mer i skogen än vanligt så blir man påmind om att det är naturnära, på alla sätt. Igår när vi körde ner hästarna så stod en älg på grusvägen och i kväll såg jag diverse spår på ridturen. Men man brukar vänja sig, är väldigt mycket älg där nere på somrarna.
 
Icadag i dag och sen en fantastiskt fin kväll. Jag och Clarinett red ut och testade vägarna. Det har avverkats i vinter så utsikten är förändrad och på vissa ställen är vägarna lite hårdare och steningare, men å andra sidan är det inga vindfällor över vägarna som det varit vissa år så det inte gått att rida. Upptäckte att Clarinettens kondis inte är på topp men det ska nog fixas i sommar! Nu väntar ett par månaders uppbyggnadsträning, jäklar vad vi ska galoppera på dressyrbanorna i höst!
 
Här gjorde vi ett fynd!
 
Visst ser det ut som björnskit?
 
Odessa börjar få vara med i gänget lite mer, dom närmar sig varann!
 
Och mina småprinsessor som fortfarande är kvar hemma. Chokladen i täten!

Riktig sommar!

Nu är det sommar på riktigt, för nu är hästarna på sitt bete i skogen! Eller i alla fall de vuxna hästarna, unghästarnas hage är inte gjord än så de får gå på gården några dagar till. De ska även avmaskas och verkas innan de får flytta ut i skogen.
 
Jag började med att rida Szum, som vst seg och inte bjöd till alls. Sen Lilla Grå, där jag faktiskt kom till ridning på ett sätt jag inte brukar göra.  Visst fattas det fortfarande några växlar på henme, hon är mer som en a-traktor än en sportbil, men det går åt rätt håll och förhoppningsvis kommer de växlarna när hon nu ska ridas i skogen några månader!
 
Sen lite rabarberkräm till lunch innan jag först ledde hem Lemonaden och Dajmen och släppte ihop dom med Chokladen, och sedan började köra ner hästar till betet. Jag började lite själv men sen kom Nisse och hjälpte mig. Först Tant och Szum, sen Odessa och sist Clarinett och Lilla Grå. Det blev Szum som tog befälet, tyckte att Odessa var lite för kaxig för att bara så liten och såpass ny så hon får hålla sig på sin kant. Tamt ogillar allt stök så hon håller sig också på sidan, några dagar så har de nog alla hittat sin plats. Hagen är stor så de får plats även när det blir stök.
 
När det var klart så blev det en enkel middag och i väg på lektion. Nu är det fredag och dags för Ica, skolavslutningen här i dag så vi får nog det vi gör!
 
Många bilder blev det i dag!
Lilla Grå efter ridningen!
 
Baloo tog två ekorrar igår så han ligger inte bra till hos sin matte nu!
 
Betessläpp! Mina fyra hänger ihop!
 
 Hur många får plats i baljan samtidigt?
 
Fin kväll i hagen!
 
Odessa får ännu hålla sig vid sidan av!
 
Så fin!

Sommardag!

Sommardag igår, härligt även om man inte är riktigt van än!
 
Jag började med att rida Lilla Grå, var ju några veckor sedan sist pga tappskon men det gick ändå ganska bra. Fortsatte med Clarinett som först fick skritta en sväng i skogen, och sedan jobbade jag galoppen på banan och avslutade med att hoppa några språng. De sista sprången, som var något högre (säkert 70 cm...) kändes riktigt bra så nu är jag sugen på att rida någon hoppträning på henne i sommar. Har ju samma problem som i dressyren, att svänga och sedan hinna rakrikta innan hindret, men bra jobb för hennes galopp. 
 
Red även Odessa lite på banan, longerade först och satt upp sedan. Vi skrittade och tränade styrning och start och stopp. Sen gjorde jag klart sommarhagen, vilket var lite pyssel med, innan sill till middag och sedan i väg på några lektioner. Efter lektionerna hann jag även skriva fakturor och göra rabarberkräm!
 
Jag har hägnat bort en del av den hage där Clarinett och Lilla Grå går nu eftersom det har varit ett skrotlager där efter tidigare ägare av gården. Men igår hade Clarinett tagit sig in där och kunde inte förstå vad som var fel, hon stod ju faktiskt i en hage... Sen höll jag inte på få henne därifrån, fick riva nästan hela stängslet, för hon kunde väl inte kliva över det!

Snubbeltrubbel!

Fyra hästar rida, tre tömkörda och en transport med hö lastad, är rätt trött nu... 
 
Jag började hemma med att jobba Lilla Grå och Clarinett i töm. För Clarinetts del blev det mest fokus på höger galoppen som ju är så svår uppsuttet men som jag fick till ganska bra i dag. Sen red jag även Szum, han gick rätt bra och jag fick ganska bra tag om galoppen. 
 
Sen kom Linda och vi red ut med Tant och Odessa, i dag red vi grusvägen och lyckades med en sån där typisk unghästgrej. Vi skrittade och Tant hoppade till när en fågel flög upp, och då hoppade även Odessa till lite grann men lyckas snubbla på sina egna framben! Hon går ner på knä och lyckas inte ta sig upp utan jag glider av! Typisk unghästgrej, hon skrittade lite i sin egen värld och unghästarna har dålig balans med ryttare i början så det var inte konstigt att hon inte kom upp igen, menjdet var ändå lite snopet! Vi klarade oss dock utan skråmor båda två så jag ställde ner henne i diket och satt upp igen, hon fortsatte som inget hänt. Så cool! Resten av turen gick bra och vi travade ganska mycket i dag!
 
Jag hann åka ner till betet och börja fixa stängslet där, men hann inte klart så det får jag göra i morgon, innan middag och sedan i väg och red två hästar och tömkörde en, kallblod allihop! På hemvägen fyllde jag släpet med hö också. Nu är jag helt slut!

Nya mål!

I dag är det lite känsla av dagen efter! Lätt att det blir lite tomhetskänsla när man jobbat länge mot ett mål och när det sedan är över, som med treårstestet igår. Så nu är det dags för nya mål! Målet för den här veckan är att få ner hästarna till betena i skogen!
 
Regnat i dag men jag har ju varit på Ica. På kvällen red jag Szum, och han är ju inte riden (men gått galoppprogrammet i lina och tömkörd) på någon vecka eftersom han haft tappskor. Med tanke på det och att det regnat så misstänkte jag att han skulle vara spänd, vilket han även såg ut att vara när jag linade innan. Men han släppte förvånade snabbt oxh var trevlig att rida även om det mest handlade om lösgörande lättare travjobb i dag.
 
 
 

Chokladens dag!

Igår var det ju Chokladens stora dag med treårstestet! Dom vanligt när man ska i väg på något blir inget som man tänkt sig och planerat!
 
Nisse fick ju föl i lördags kväll, tvillingar! Den ena var dödfödd men den andra levde men var svag och prematur (outvecklad), den kunde inte kliva upp själv utan Nisse har matat den med nappflaska eller hjälpt den komma upp och dia. Inte läge att åka i väg halva dagen då! Dessutom kom tre tvåårshingstar hem på egen hand från betet på morgonen! Så det var bara att åka ensam med Chokladen, hon är ju snäll och jag kände ju några som var där så jag fick hjälp att lasta i och ur, men med tanke på att de flesta har ett helt team runt varje häst så kändes det lite fattigt!
 
På morgonen så släppte jag ut dom, mockade och kollade alla, sen hämta släpet och kaffepaus. Tillbaka i stallet så tvättade jag Chokladen och flätade, och sen kom Nisse och hjälpte mig att lasta, inte för att hon är direkt svårlastad men det är ju en unghäst! Sen ålye vi ner till Timrå. 
 
Eftersom jag startade bland de sista så hann jag titta på några visningar medan Chokladen stod i stallet och åt hö, det var hög ljudvolym i stallet och mycket gnäggningar med Chokladen höll sig cool. En dryg halvtimme innan visningen tog jag ut henne och hon mättes och fotograferades av den officiella fotografen. Vi var sist att mäta och fick beröm för dagens lugnaste häst, 161 cm är hon i dagsläget men hon borde växa någon centimeter till.
 
Själva visningen gick fantastiskt bra! Chokladen gjorde precis vad vi bad henne om och hoppade bättre än någonsin! De höjde och längde till maxhöjd och hon bara studsade över! Så stolt matte! Inte alls spänd men hoppdomaren hade önskat lite mer egen bjudning men var annars väldigt nöjd med henne.
 
Hon är ju outvecklad och sen, lite tunn och omusklad vilket nog drog ner övriga poäng lite. Men hon fick 8-8 i hoppbetyg och det räckte till klass 1 som hopphäst. Hela poängraden: 7 (typ), 7 (huvud, hals, bål), 7.5 (ben), 7 (skritt), 6 (trav), 7.5 (galopp). 8 (hoppning teknik), 8 (hoppning temperament). 42 poäng som gångartshäst och 45 poäng som hopphäst. 
 
Sen åkte vi hem, hon stod lika lugnt på släpet hela vägen hem igen, och på kvällen sen blev det snabblagad middag och sedan rabarberpaj! 
 
Så mycket bilder blir det inte när man åker ensam, så ni får hålla tillgodo med dessa:
Nytvättad och passar på att beta i väntan på att torka!
 
Flätad och redo för avfärd!
 
 
I stallet i Timrå!
 
Innan visning!
 
Och efteråt!
 
 

Uppladdning!

I dag började jag hemma med hästarna! Först Szum  och sen Lilla Grå som båda fick jobba i töm. Sen Clarinett som jag red på banan och hoppade lite, inget avancerat utan två låga räcken på varsinn diagonal. Jobbade mycket i galopp och fick till några riktigt bra fattningar från skritt. Sen var det Odessas tur, jag longerade först och sen satt jag upp och skrittade lite. Hon fick verkligen fundera och inte riktigt alla poletter har trillat ner än men hon är någorlunda styrbar i skritt i alla fall!
 
Sen lite fika och i väg för några lektioner och så vidare för att titta på unghästtestet. Det var så många anmälda att de fick ta några i kväll, så då gick de fyraåringar som hoppade uppsuttet, däribland en av Nisses uppfödningar. Roligt att se och bra uppladdning inför morgondagen! När jag kom hem var det fölning på gång hos Nisse så det blev sent innan vi kom in. Men jag var hungrig och gjorde pizza! Så efter en väldigt sen middag så är det nu dags att sova!
 
Utsikt från Odessa i dag!
 
 

Hovisdag två!

Även igår var jag på Ica, och även då lite rörigt. Efter jobbet så kom hovis och skodde några hästar, när man har så många hästar så får man sko dom lite i omgångar!
 
Igår skodde hon Szum, Clarinett fram, eftersom Nisse skodde henne bak förra veckan innan tävlingen, och Lilla Grå. Lilla Grå är ju bara framskodd och vi gav henne Domosedan som är ett lugnande medel som fungerar väldigt bra på henne. Då har hovis möjlighet att verkligen få till fötterna bra på henne, vilket behövs då dom är lite sneda och vinda!
 
När hovis åkt så tömkörde jag Odessa, vi gick upp till en vändplan i närheten och jobbade lite där och så tillbaka igen.  Och sen släppte jag Chokladen lite på banan, och hon måste ju tycka att det är rätt tråkigt för hon är inte alls speciellt intresserad av att springa lös...
 
Nu ny dag och nya utmaningar!
 
Chokladen på banan igår:
 
 
 
 
 
 

Hovisdag ett!

Igår var jag på Ica först, lite rörigt där då kommunikationen inte är den bästa och det var lite oklart vilka som skulle jobba egentligen. 
 
På kvällen red jag Clarinett på banan, för första gången med sporrar, vilket ju inte alls var en stor grej. Vi tränade lite på grejerna i LAprogrammen, som skänkelvikningar, bakdelsvändning och provade på lite ryggning. Det går ju ganska bra, värre med galoppdelarna som inridning i galopp, förvänd galopp och fattningar från skritt, det får vi jobba på i sommar! Det som var bra igår var att Clarinett lade allt fokus på Chokladen och Odessani hagen bredvid vilket gjorde att hon var lika att rida som på tävling, perfekt att kunna träna på det hemma!
 
Sen kom Nisse och skodde Chokladen fram! Det är första skorna för henne, hon har ju inte ridots så mycket att hon behövt skor men det blir nog bra till treårs nu. Sen att de skulle ha varit på för längesen är ju en annan sak, vi skulle ju sko henne förra veckan men det var ju då hon hade slagit på sig och var öm i benet, inte läge att hålla i något ben då! Det gick bra i alla fall, även om matte var nervös och stod bakom stallet när första sömmarna slogs... Passade sedan på att tvätta henne också, lär nog behövas minst två gånger!
 
Första skorna! Hon är bara framskodd den här gången!
 
Fick även några bilder sen jag tömkörde i tisdags!
Foto: Mia Haglund
 
 

Ogjort!

I dag har det inte blivit så mycket gjort, men det behövs väl de dagarna också!
 
På förmiddagen så tömkörde jag Odessa på banan, först styrde vi över bommar i skritt och sedan jobbade vi traven på volt. Även Szum fick gå i töm och sedan red jag ut med Clarinett, som var rätt laddad och inte kunde låta bli att göra några skutt på hemvägen!
 
Sen dusch och ombyte, en snabbsväng på Ica och sedan till massören. Efter det middag, bakning av rabarberkaka och så åkte jag och kollade hur beteshagen såg ut. Sen gjorde även Nisse och jag en biltur i skogen.  Nu sova!
 
Holger hittade en boll i lagom storlek!
 
 
Nisses fina fölunge! Och Clarinetts lillasyster, de har samma mamma! Fölet är efter Heston for u.

Svenska Flaggans Dag!

I morse var jag uppe i tid och åkte i väg för lektioner.  Det tog mest hela dagen men då hade jag hinnit ha några lektioner, tömkört två kallblod och ridit ett, och hämtat hö på hemvägen. När jag kom hem var jag så otroligt trött att jag åt och sen sov en halvtimme!
 
Sen kom Linda och vi red ut med Tant och Odessa. Vi skrittade ut i skogen ovanför gården och sedan travade vi några långsidor på banan, i dag gick det mycket bättre att trava och hon blev inte alls trött! Hon är så duktig! Sen fick hon vänta på banan medan jag hjälpte Linda lite när hon red Tant. Efter det så släppte jag Chokladen lite på banan, planen var att lösgaloppera men hon var mest intresserad av att trava...
 
Jag hann också klippa gräsmattan, tur det inte är så mycket stt klippa, och hjälpa Nisse stängsla lite, och nu har jag fikat äggmackor så det är bara att sova kvar!
 
Odessa spanar när Tant dressyrar!

Annandag pingst och klämdag!

I dag har det regnat mest hela dagen, och natten. Men det behövs regn och jag har ju varit inne på Ica hela dagen så mig går det ingen nöd på! 
 
På kvällen var det så fint ute, solen tittade fram och man kunde nästan se gräset växa! Jag longerade galoppprogrammet med Szum, masserade Chokladen lite och skrev några fakturor inför morgondagen. Nu är det bara att sova, ingen sovmorgon i morgon!

Pingstdagen!

I dag har jag och Clarinett varit på dressyrtävling! Så i morse var det flätning och putsning som gällde innan vi åkte till Nylands Hästsportlag där det var inbjudningstävling i dressyr. 
 
Jag red LB:1, mest med mål att miljöträna då Clarinett faktiskt är både ung och orutinerad vilket ju är ganska lätt att glömma bort. Hon skötte sig i alla fall bra på framridningen, hon är ju inte speciellt tittig utan det brukar mer vara de andra hästarna som lockar men i dag gick det bra. På banan red jag för att få ett jämnt program utan stopp eller avbrott, detta gjorde att jag överred lite och till exempel i galoppen genade en del i hörnen. Men vi fick till en jämn och lite lam uppvisning som gav 59,82% och en placering i nedre halvan av resultatlistan, dock ändå helt okej med tanke på målsättningen för dagen. Kommer bli bra med mer rutin och styrka.
 
Hemma igen tog jag matpaus och åt resterna från gårdagen. Sen tömkörde jag Chokladen, hon har ju vilat sen hon slog på sig i onsdags så i dag jobbade vi lite lugnt bara. Åkte i väg för lektion och på vägen dit stannade jag på ett ställe och provade lite sadlar. Det är verkligen svårt med sadlar, men otroligt intressant! Nu är det kväll och sovdags!
 
Clarinett i Nyland, tävlingsfin!

Pingstafton!

Så var det pingst!
 
Igår började jag dagen med att longera galoppprogrammet med Szum. Sen till Ica där nog ingen av de som planerar tänkt på att det är pingst... Det hade däremot kunderna koll på så det var fullt ös! När jag kom hem från jobbet gjorde jag middag, revben i ugn! Det tog sin lilla tid men var ju värt det för gott blev det!
 
Med hästarna så började jag med att tvätta Clarinett, under tiden jag höll på med det så kom Linda och vi red ut med Tant och Odessa. Denna gång en längre tur, på grusvägar, och vi provade även lite trav! Odessa var jätteduktig men blev såklart väldigt trött! Nu blir det ett par dagars återhämtning! Sen packade jag ihop grejerna till i dag och hjälpte Nisse betäcka ett sto, sen var även den dagen på övertid. Nu ny dag, och tävling!
 
Min fina Choklad!

Fredag hela dagen!

Fredag och sommarfeeling i dag. Fast med jacka på då...
 
På förmiddagen, innan jobbet, så red jag ut en sväng med Clarinett. Det blåste lite på förmiddagen men vi red en sväng där det är lite mindre vindutsatt så det blev ändå en mysig tur.
 
Sen fullt ös på Ica, som vanligt på en fredag men nu även pingsthelg. Efter jobbet så red jag och Linda ut på Odessa och Tant. I dag skrittade vi rundan i skogen ovanför gården, så det var både rejäla backar och besvärlig terräng för Odessa. Men hennes största bekymmer var hur hon skulle kunna sno åt sig så mycket löv som möjligt! Var ju som ett helt skafferi!
 
Sen kom Nisse och slog på bakskor på Clarinett, hon lämnade ju dom i skogen när de var på rymmen och jag vill ha dom på tävlingen. Som avslutning så släppte jag Szum, Tant och Clarinett i hagen jag gjorde i veckan. Lite längre att gå men härligt bete!
 
Från min och Clarinetts tur på förmiddagen! Det blåser i manen!
 
Jag och Odessa efter kvällens tur. Hon har så söt min på den här bilden!

1:a juni!

Om det var kallt igår så var det inget mot i dag! Blåsigt, stundtals nästan stormbyar, kallt och omväxlande hagel, regn och sol...
 
Det har, på grund av vädret, inte blivit så mycket gjort i dag. Longerade galoppprogrammet med Szum, tömkörde Odessa uppe i skogen och red Clarinett på banan. När jag longerade Szum så kom en rejäl hagelskur, de andra hästarna ställde sig med svansarna mot vinden men stackars Szum galopperade runt! Och när jag red Clarinett blåste det så banden på staketet på banan blåste framför oss! Inget roligt ridväder! Så jag blev tyvärr tvungen att ställa in kvällens lektioner och jobb. I stället har jag dammsugit och planerat lite kurser, dock rätt tråkig dag...
 
Ettåringar är inte så snygga men jag tror att det döljer sig en riktigt fin häst här under!
 
Dajmen är verkligen långbent och hon har snart växt i kapp storasyster! Det skiljer inte många centimeter mellan dom! Ganska lika är de också!
 
Och så en selfie på världens sötaste Holger! Och ja, han är lika galen som han ser ut! I dag har han hängt både i gardinerna och mitt hår!!

Istid!

Fy vad kallt det varit i dag, mer höst än vår med kallblåsten!
 
Var uppe tidigt i morse och lastade Räkan och fölis för att åka till seminstationen. Haft lite beslutsångest men till slut bestämt mig för ombetäckning, och det med Canterbury så det kommer förhoppningsvis ett helsyskon till Chokladen nästa år! Det är 23 dygn sen fölningen men Räkan är tidig (normalt är första brunsten efter fölbrunsten på 30 dygn) så hon hade ägg och semin beställt!
 
Stannade på Hööks en sväng, och sov en halvtimme i bilen utanför sen eftersom jag var så trött, och stannade på vägen hem och fyllde släpet med hö. Hemma igen så skulle jag lösgaloppera Chokladen men hon hade nog slagit på sig för hon var lite svullen och öm på en kota. Inget sånt nu tack, en och halv vecka till visning!
 
I stället lite mat, gårdagens pastasallad, och sen i väg för några lektioner i blåsten. Hemma igen så stökade vi lite med Nisses hästar, brunstkollade några dton och stoppade in en rymling. Nu hoppas jag på bättre väder i morgon!
 
Min fina Choklad! 

RSS 2.0