Chokladens dag!

Igår var det ju Chokladens stora dag med treårstestet! Dom vanligt när man ska i väg på något blir inget som man tänkt sig och planerat!
 
Nisse fick ju föl i lördags kväll, tvillingar! Den ena var dödfödd men den andra levde men var svag och prematur (outvecklad), den kunde inte kliva upp själv utan Nisse har matat den med nappflaska eller hjälpt den komma upp och dia. Inte läge att åka i väg halva dagen då! Dessutom kom tre tvåårshingstar hem på egen hand från betet på morgonen! Så det var bara att åka ensam med Chokladen, hon är ju snäll och jag kände ju några som var där så jag fick hjälp att lasta i och ur, men med tanke på att de flesta har ett helt team runt varje häst så kändes det lite fattigt!
 
På morgonen så släppte jag ut dom, mockade och kollade alla, sen hämta släpet och kaffepaus. Tillbaka i stallet så tvättade jag Chokladen och flätade, och sen kom Nisse och hjälpte mig att lasta, inte för att hon är direkt svårlastad men det är ju en unghäst! Sen ålye vi ner till Timrå. 
 
Eftersom jag startade bland de sista så hann jag titta på några visningar medan Chokladen stod i stallet och åt hö, det var hög ljudvolym i stallet och mycket gnäggningar med Chokladen höll sig cool. En dryg halvtimme innan visningen tog jag ut henne och hon mättes och fotograferades av den officiella fotografen. Vi var sist att mäta och fick beröm för dagens lugnaste häst, 161 cm är hon i dagsläget men hon borde växa någon centimeter till.
 
Själva visningen gick fantastiskt bra! Chokladen gjorde precis vad vi bad henne om och hoppade bättre än någonsin! De höjde och längde till maxhöjd och hon bara studsade över! Så stolt matte! Inte alls spänd men hoppdomaren hade önskat lite mer egen bjudning men var annars väldigt nöjd med henne.
 
Hon är ju outvecklad och sen, lite tunn och omusklad vilket nog drog ner övriga poäng lite. Men hon fick 8-8 i hoppbetyg och det räckte till klass 1 som hopphäst. Hela poängraden: 7 (typ), 7 (huvud, hals, bål), 7.5 (ben), 7 (skritt), 6 (trav), 7.5 (galopp). 8 (hoppning teknik), 8 (hoppning temperament). 42 poäng som gångartshäst och 45 poäng som hopphäst. 
 
Sen åkte vi hem, hon stod lika lugnt på släpet hela vägen hem igen, och på kvällen sen blev det snabblagad middag och sedan rabarberpaj! 
 
Så mycket bilder blir det inte när man åker ensam, så ni får hålla tillgodo med dessa:
Nytvättad och passar på att beta i väntan på att torka!
 
Flätad och redo för avfärd!
 
 
I stallet i Timrå!
 
Innan visning!
 
Och efteråt!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0