Sista juli!

I dag skulle det regna mest hela dagen, två, eller kanske tre, skurar kom och även om det räckte för att jag skulle hinna bli blöt så har det varit riktigt bra väder!

Igång tidigt i morse för att köra upp, först Clarinett och Chokladen, och sen Lemonaden och Grå till Nisses stall. Massören Stina kom igen och behandlade Lemonaden, Clarinett och Chokladen. Det var lite både och på hästarna, Lemonaden var mycket bättre i kroppen och häll dessutom tålamodet bra. Clarinett hade inget tålamod alls utan började vifta med frambenen så fort jag slutade klia henne, med henne var det ungefär samma som tidigare men känns som att vi kommer djupare ner för varje gång. Chokladen var sjukt jobbig och gick nästan inte massera alls hennes rygg, länd och kors som brukar vara problem var mjukt men i stället hade problemen flyttat sig till höger bog. Troligen kommer det av att hon släppt i ryggen men hon var inte pigg på att släppa på spänningarna så jag har lite att jobba med. Som vanligt intressant att diskutera hästarna.

Grå testade vi med hingst och hon var inte brunstig, så nu ger jag upp planerna på betäckning för i år. I stället blir det långsam igångsättning med skritt, eventuellt betäckning nästa år det får vi se. Körde hem alla hästarna och sen hade jag en lektion hemma.

Jag och Nisse åkte upp och åt på byn innan jag åkte och hade två lektioner till. Hemma igen så longerade jag Zayats. Även om det kommer bli vila på henne i veckan så tycker jag att det är bra att hon kommer in i rutinerna på det nya betet.

Jag är så sjukt stressad över att vi ska åka bort! I morgon ska allt fixas men det ska nog gå bra. Men just nu vill jag bara stanna hemma med mina hästar!

Den här bilden tog jag vid Nisses stall i morse. Just då kom det en miniskur, men inte blev det flera timmar regn. Får se i morgon, då har de lovat 22 mm

Zayats longeras i kväll! 

Lite provisoriskt campingliv på betet, här är Zayats efter jobbet. 

Närgången Bob! Första semesterveckan!

Alltså nu har två tredjedelar av sommaren gått och jag har inte grillat en enda gång! Jag har inte heller tvättat hästarnas täcken, målat eller gjort några av mina projekt. Blir en intensiv augusti!

I dag började jag med att rida Lemonaden, hon har ridit ut en gång sista åren (om man inte räknar slingorna i snön) och i dag red vi i väg på grusvägen alldeles själva! Ingen lång sväng men hon var helt avspänd och jag kunde både skritta på långa tyglar och trava, lite! Så tacksam för skorna som gör detta möjligt, tror att det här kommer bli jättebra om jag kan börja rida henne ute ensam.

Sen åkte jag i väg och hade en lektion, sen lite fika innan jag gjorde klart hagen jag börjat med. Flyttade även hästtransporten dit så vi kan ha grejer i. Sedan började jag leda hästar, något stressad av att himlen var kolsvart och åskan mullrade! Först ledde jag Zayats och Forzett, de stod 1.5 kilometer bort, de andra stona var närmare men det blev tre vändor innan de var på plats. Det blir bra att alla hästar är på samma ställe när vi ska åka bort, blev riktigt bra med två hagar bredvid varandra.

Nisse kom och skjutsade mig till bilen så jag slapp gå det i alla fall. Det var jäkligt varmt, kvavt och mycket broms, en utmaning att leda hästar i, men det gick bra. Jag hämtade även vattendunken så jag kunde fylla den när jag åkte hem och gjorde spaghetti och köttfärssås till mat.

Åskan bröt aldrig ut, det fortsatte vara kvalmigt. Jag körde ner vattendunken sen hjälpte grannpojken mig att byta ett däck som blivit väldigt slitet. Ner till hästarna igen sen och red en sväng med Chokladen. När jag var klar där så åkte jag till Bob som jag avmaskade, smörjde in och rasade på en hov som var trasig. Till sist blev det äggmackor till kvällsfika! Första semesterveckan har passerat!

Lemonaden på tur! 

Grå och de andra flickorna på nytt bete! 

Wasabi i mitten, Clarinett längst fram 

Stona på kvällen 

Chokladen på tur genom träden

Bob och Fixar! 

Det var full fart på grabbarna i kväll! 

Bob är så sjukt lik Lemonaden som unghäst på den här bilden! 

Tävling!

Varmaste dagen på ett par veckor igår och då skulle jag såklart tävla!

Hade inte starttid förrän 13.37 så hann ta Zayats lite i töm innan jag åkte och noppade Clarinett. 15 minuter tog det att fläta hennes man, tur att det inte tog längre tid för hon hade noll tålamod. Sen åkte vi till Matfors!

Red två LB:2 program, det första med lättridning och det andra som vanligt med nedsittning. Första gången vi rider två klasser samma dag och dessutom i värmen, men eftersom hon brukar bli spänd och tittigt tänkte jag att två klasser skulle bli bra. Nu var hon inte speciellt spänd igår, det var dubbla banor och tre domarkurer på banan vi red och hon tittade inget alls!

I första klassen fick vi 61.8% vilket räckte till en andra placering och i andra klassen 62.1% och en halv poäng från placering! I båda programmen var det höger galoppen som var dålig, brukar annars vara vänster som är sämre, och upptaget efter man gett längre tygel i mellanskritten. Gjorde i alla fall två jämna uppvisningar!

Sen hem med Clarinett, jag och Nisse åt på byn innan jag åkte och lämnade igen transporten. Sen vattnig av hästar och lite glass som avslutning på dagen. Nu ny dag och mycket att göra!

Otålig och inte så nöjd Clarinett har fått knoppar! 

På väg till tävlingsbanan i första klassen! 

Och med rosetten! 

Tydligen fredag i dag!

Skönt med semester när man inte behöva bry sig vilken dag det är. Fredagar innebär alltid jobb för mig och alltid mycket på jobbet. I dag har jag blivit förvånad flera gånger över att det är fredag!

Började nere på mina hästars bete och red först Lemonaden lite lätt och ut en liten sväng med Chokladen, skönt att ha skor på dom två igen! Sen stängslade jag lite på nästa hage medan jag väntade på att Cizmets ägare skulle komma.

Cizmet ska få åka hem för sommarvila så får vi se om hon kommer tillbaka den för fortsatt inridning. Jag tror att hon behöver ett brejk nu och smälta allt, hon har haft en stor omställning på många sätt i vår och har mycket att bearbeta. Hon klev i alla fall rakt på transporten utan att tveka! När hon åkt släppte jag ihop Zayats och Forzett, de hälsade på varandra dom två dom kände varann. Och det är ju klart de har ju hälsat över staketet senast igår när Forzett var ute. Väldigt lugnt blev det direkt i alla fall.

Så jag åkte tillbaka och red en liten sväng med Clarinett, hon känns väldigt pigg inför morgondagens tävling. Försöker fokusera på det och inte på att hon även var otålig och spänd... Sen hem och stekte pannkakor till middag och i väg för en träning och en tömkörning, sen åt andra hållet för att hämta transporten jag skulle hyra, och även där tömköra en häst. 

Nu är hästarna kollade för natten och det mesta packat inför i morgon!

Innan avsittning från Lemonaden 

Från Chokladens tur! 

Zayats och Forzett fann varandra snabbt och gav sig i väg i hagen! 

Utsikt över Indalsälven med Clarinett! Borttappad!

Det där med att inte ha alla hästar hemma, ibland tappar man ju bort en häst, eller två, det gjorde jag igår!

När jag kom ner till första betet såg jag inte Forzett och övre trådarna i grinden var nerrivna. Fanns spår på gården men ingen häst, dock var basjkirerna väldigt lugna. Jag körde direkt till det andra betet för att kolla om hon var där, fanns spår en bit på vägen men inte alls långt. Helt lugnt vid nästa bete.

På väg tillbaka till första betet så letade jag på hygget bakom det, funderade än en gång på att basjkirerna var så lugna. Hon måste vara i närheten. Så när jag var tillbaka på betet så ropade jag på Forzett och mycket riktigt dök hon upp under några träd precis bredvid basjkirernas hage. Misstänker att hon stod där när jag kollade första gången också men träden är täta. Av spåren i hagen att döma har hon nog blivit rädd för något, sprungit och inte fått stopp innan staketet.

När Forzett nu ändå var på gång så tog jag henne lite i töm och sen även Zayats. Åkte tillbaka till andra betet och skulle ta även Wasabi i töm, satte på alla grejer till och med. Hon hade en tappsko men jag tyckte att det skulle gå bra med lite lätt jobb i gräset men hon var för öm så det var bara att ställa tillbaka henne i hagen.

Åkte i stället upp med Clarinett på gården och red på banan, med åskan mullrande runt oss och regnet på gång. Blev inget långt ridpass... Men vi har i alla fall försökt rida igenom programmet men på kort bana och med hinder. Det kom lite regn sen men åskan bröt aldrig ut riktigt. När jag kört ner Clarinett så lastade jag i stället Chokladen och Grå och körde de till Nisses stall.

Gjorde middag och åkte sedan och hade en lektion. Efter det så slog Nisse på Chokladens tappsko och så kollade vi Grå om hon var brunstig, men inte. Körde tillbaka dom, Nisse verkade Forzett fram och sen blev det kväll med en cider och glass. Nu kör vi ny dag och förhoppningsvis alla hästar på plats!

Forzett i töm! 

Clarinett på banan med åskan runt oss! 

Grå i Nisses stall för koll av brunst. 

Naprapaten!

Efter att ha haft ont i höften i två månader kom jag till en naprapat igår och nu kan jag gå normalt igen! Snacka om bra effekt!

Segt på morgonen igår efter vår sena tur på natten innan. Jag tog Chokladen och Clarinett i töm. Chokladen lite lätt på gräset och Clarinett fick jobba på gruset och med galoppjobb. Sen duch, fika och fara till Sundsvall!

Stannade på vägen till Sundsvall och hade en lektion och tömkörde en ponny. Sen till naprapaten och det var första gången där. Fick dra lite om all skadehistorik och sen klämde hon lite. Jag har trott att smärtan i höften har kommit från ryggen men hon trodde inte det utan att det var väldigt spända muskler på utsidan höften. Hon behandlade de med akupunktur vilket gjorde sjukt ont, och så fick jag övningar att träna upp utsidan muskler med. Det här var tydligen inte helt ovanlig smärta för ryttare som ofta blir korta och starka i musklerna på insidan låren. Att jag ifjol blev rejält sparkad på vänster lår trodde hon också hade bidragit. Hon drog även i och kände på ryggen men tyckte inte att det var något att stöka med nu eftersom jag inte har besvär där nu och har trasiga kotbågar att ta hänsyn till. Men jag var lättad över att det verkade vara ett ganska lättläst problem, nu gäller det att försöka lossa musklerna och se träna upp dom! 

Sen var planen en snabb sväng på Birsta och sen till en elev för att vara rådgivare vid sadelprovning, men sadelprovaren ställde in så det blev en lite längre sväng i butikerna. Och även in på Ikea där det var längesen jag var sist! Sen hem igen och nu vill jag inte åka någonstans de närmaste dagarna! 

Clarinett igår morse, behöver jag säga att det regnade? 


Krogstråket!

Många år sedan jag var på stråket senast, igår gjorde vi en snabbsväng där på typ 45 minuter i regn...

Alltså vädret är lite knepigt nu, det regnar varenda dag men väderapparna verkar inte alls ha koll på det. Dessutom är det kvalmigt fast det bara är 15-16 grader. Inget riktigt semesterväder men jag vill inte byta med värmeböljan i Grekland!

Igår började jag med basjkirerna. Med Cizmet satt jag bara upp några gånger och red lite, ville kolla att det fungerade i den nya miljön och med annat underlag. Nu får hon vila tills det är dags för hemfärd om ett par dagar. Sen red jag Zayats men hon var väldigt spänd så mycket tid gick till att sitta upp, när hon blir spänd så märks det direkt på uppsittning en. Själva ridningen blev bara skritt runt träden. Förstår inte att hon ska bli så spänd men nu blir det någon dag med töm jobb så vi hittar varandra igen!

Sen tog jag Lemonaden i töm så hon fick testa nya skorna och så red jag Clarinett en sväng. Sen hem, fika och ombyte och sen åkte jag och Nisse till Östersund. Det är ju yran veckan där så väldigt mycket folk! Och bilar, och vi hade dessutom hästtransport!

Började med en sväng på Hööks där jag impulsshoppade en hjälm på rea! Jag behöver verkligen en ny vardagshjälm och nu var det halva priset på Back on Teacks mipshjälmar så blev en sån, hoppas att jag kommer vara nöjd med den. Sen ner på stan där vi lyckades parkera med transporten men en bit i från centrum. Vi fick in på Stråket och gick en sväng och kollade innan vi bestämde oss för att äta pulled porkburgare. Så gott!

Blev inget långt mys på stråket utan vi gick sedan vi ätit tillbaka till bilen, då i regn, för att köra upp på Jamtli där Föreningen nordsvenska hästen i Jämtland hade medlemsmöte. Så fika, diskussioner och en massa surr innan vi sedan åkte vidare för att hämta Nisses sto med föl på seminstationen. Hon stod där efter att igår hade blivit dräktighetskollad. Så glad att de var lättlastade i regnet, 22.30 åkte vi därifrån!

Blev sent innan vi var hemma och jag var trött så Nisse fick köra sista biten. I dag hade jag planer på förmiddagen men har ändrat dom eftersom det blev så sent igår. Ska greja lite med hästarna nu och sen ny road trip i eftermiddag! Såklart har det regnat nu fast det inte skulle göra det förrän i kväll!

Cizmet igår förmiddag! 

Maten på stråket, så gott! 

Som yngre och boendes utanför Östersund var jag alltid på yran. Den veckan var viktigast på hela året och vi var där både dagar och nätter. Ledde ponnyer på ponnyridning på dagarna och konserter på kvällarna. Ett av trans kännetecken är övergångsställena som målas i Jämtlands färger! 

Hovslagardag!

Intensiv dag i dag, jag hade glömt att planera in tid för mat så åt kycklingspett i bilen...

Först i morse så åkte jag ner och hämtade Lemonaden och Grå. Hade punktering på transporten. Just då kändes det väldigt mycket som måndag! Men kom upp med dom till Nisses stall och i tid.

Lemonadens fötter har varit gräsliga, de har inte alls hållt. Så hon fick nu skor även bak, eftersom hon har ett hål i ena bakhoven efter en hovböld så fick han plasta lite där. Även hennes vänstra framhov, där hon dragit av skon flera gånger nu och inte hade så mycket hov kvar, fick han plasta. Då Lemonadens tålamod är kort fick vi ta henne i flera omgångar men skorna kom på, dock gick det väl en halv hink kraftfoder och två slickstenar! Förutom henne så skoddes Juliette, på Grå drogs skorna av och hon verkades (hon får gå barfota nu när hon ändå inte ska ridas) och Clarinett fick nya skor fram. Hon skulle egentligen inte skos i dag men hon hade växt så mycket fram att jag ville ha henne omskodd där innan helst tävling.

När hästarna var klara så bytte Nisse däck på transporten och jag körde ner Clarinett och Grå till betet. Sen var jag tvungen att dra på lektioner, är väl typiskt en sån här dag när jag vill börja sent så kan kunderna bara tidigt! Och det var här jag åt kycklingspetten i bilen eftersom jag inte hann äta middag! 

Så hade några lektioner och sen träffades jag och Linda i Nisses stall och körde tillbaka Lemonaden och Juliette till betet. Sen mockade vi boxarna vi hade använt och avslutade kvällen med fika! 

Juliette skos! 

Lemonadens hovar fixade! 

Lemonaden! 

Och en pussbild från Lemonaden! 

Åsksommar!

Mycket åska i år, och mycket broms -hänger det ihop? Har fått ställa in två lektionsdagar denna vecka pga åska, och då har det ju inte ens varit varmt!

När jag åkte ner till betet i morse blev jag misstänksam då det var hovspår på vägen. Mina onda aningar visade sig riktiga för i hagen stod endast Grå och Juliette. De andra var inte långt bort utan på lägdan bredvid, de hade nog varit i väg en sväng och på väg tillbaka. Väldigt lättfångade var de också då jag bara behövde öppna grinden så gick de in! Blev däremot lite paff när jag skulle stänga av strömmen för att laga hagen, det var nämligen ingen ström på! Visade sig att de som bor där, som var bortresta över helgen, hade dragit ur min kontakt för att starta bevattningen till tomaterna. Nu hoppas jag att hästarna håller sig på plats när det är ström igen.

Till det andra betet och tog där både Cizmet, Zayats och Forzett i töm. Sen hem och lite snabbfika innan lektionerna, skulle precis dra på mig skorna och åka när jag fick ett mess att åskan drog in där, så vi ställde in. Det är svårt med åska, kan vara över på några minuter men också vara helt omöjligt att vara ute på några timmar. Ganska onödigt att åka 4 mil och sen inte kunna vara ute.

Istället åkte jag och Nisse upp och handlade, och sen tömkörde jag Paulas häst. Efter det gjorde jag pizza, Linda kom och åt plus att vi fixade i Nisses stall då vi kunde låna det. Sen fick vi vänta ut regnet lite innan vi åkte och lastade Clarinett och Juliette. På väg dit tog vi in Doris vilket tog väldigt lång tid eftersom hon var mitt i en råttjakt!

Vi körde hästarna till en väg nedanför Nisse och red ut en sväng ner till älven. Ingen av hästarna var sugna på att bada och Clarinett blev rädd för två fiskare men annars en mysig tur. Sen körde vi dom till Nisses stall där de ska sova i natt inför skoning i morgon! Vi avslutade med att borsta Nisses hingst som ska flytta i morgon!

Zayats i töm! 

Stretching av rygg! Fast egentligen ville hon äta gräs.... 

Doris kollar in Nisses bil! 

Clarinett på väg ner mot älven! 

Nere vid älven på första stället! 

På andra stoppet hade dimman börjat lägga sig! 

Här försökte jag att fota kraftverket men det syns dåligt 

Juliette efter ridturen! Semestertripp!

Igår var vi på en semestertripp, även om den egentliga anledningen till att vi åkte var för att hämta en tupp....

Började hos hästarna. Tog Chokladen lite lätt i töm i gräset, hon har u tappat en sko men jag har hittat skon så förhoppningsvis får vi på den igen. Sen vidare till det andra betet där jag först longerade Cizmet. Ville mest att hon skulle bli bekant med det nya stället och nya rutiner. Cizmet ville verkligen utmana rutinerna och drog ut genom grinden när jag sen tog ut Zayats.

Så det var bara att stoppa in Zayats igen, fånga Cizmet, laga hagen och sen nytt försök men med lite kraftfoder i en balja som muta för Cizmet. Hon har aldrig gjort så förut så jag vet inte vad som flög i henne. Men red i alla fall Zayats lite där nere på gården vid betet, hon var lite spänd och vi red väldigt lätt jobb.

Sen hem och byta om för att åka på tur. Första stoppet var på Åsbergets getgård där vi åt en väldigt sen lunch. Fint ställe där Nisse varit flera gånger men det var nu dock längesen. Sedan fortsatte vi till Bräcke och deras berömda glassbar. Faktiskt väldigt god glass och till vanliga normala glasspriser (glass är ju numera ganska dyrt), jag åt lakrits och mangoglass, mangon var suverän.

Sen vidare till Ammerön dit man måste åka färja, jag åkte ju färja på Vallsundet hela min uppväxt men nu är det ju lite speciellt att få göra det. Vi hämtade en tupp som Nisse skulle ha och sen tillbaka med färjan igen. Åkte på småvägar hem, åt på byn och sen runt för att kolla, mata och vattna alla djur, både egna och de som Nisse passar just nu. Fick kaffebesök så blev ganska sent innan det blev kväll. Men roligt med en semesterdag!

Nu ny dag och i dag mer häst på schemat!

Cizmet longeras! 

Zayats rids! 

Glassbaren i Bräcke! 

På färjan från Ammerön! 

Åska och semester!

Nu äntligen har även jag semester!

Blev en kaosartad sista dag innan ledigheten. Vi var, som vanligt, en kort och min hjärna hade nog tagit semester redan i morse för den var inte med i dag utan jag var mest virrig. Inget blev bättre när det efter lunch började åska rejält. Vi tappade internet så korten fungerade inte i kassan, i alla fall inte alla kort, vi kom inte åt kundernas rabatter, en fas gick, hissen slutade fungera, vi kunde inte lämna ut paket eller kolla vilka varor vi hade. Detta mitt i rusningen på en fredag!

Var nog nästan en timme som det strulade, det började nämligen precis fungera när nästa åsksmäll kom och med den ett kort strömavbrott så allt började om att jävlas. Riktigt ordentligt åskade det, dundrade så huset skakade och vräkte ner regn. Jag som för några år sedan var riktigt åskrädd (efter att jag hade mött blixten i Nisses stall) börjar ändå att klara det bättre.

Efter detta stök så var det då skönt att kunna stämpla ut för semester! Hem, gjorde mat och på kvällen regnade det inte så jag och Linda red ut en sväng. Jag red Clarinett och hade Wasabi som handhäst och Clarinett häll verkligen henne i herrans tukt och förmaning! 

Avslutade kvällen med en cider och ostbågar, så värd det! Nu väntar fyra veckor utan Ica och men med en massa hästjobb. Och lite semesterkänsla hoppas jag på! 

Från kvällens tur, Clarinett, Linda och Juliette, och Wasabi! 


Bortregnad dag!

Prognoserna lovar regn nästan varje dag nu, men inte i dag trots det har halva dagen regnat bort!

Började i morse med att hovslagaren kom hit på fel dag! Tyvärr hade jag inga hästar här annars hade han ju kunnat sko men nu blir det på måndag som det var sagt. Faktiskt inte jag som förvirrat det. Sen åkte jag upp på byn och tankade bilen inför dagens alla svängar.

Dagens uppgift var att flytta hästarna på gården till första betet i skogen, är ungefär 1.5 kilometer men bara backe. Fixade först hagen där innan Nisse kom och körde upp mig på gården så jag skulle spara några backar att gå i. Ledde först ber Cizmet och Zayats. Åskan mullrade men bara mindre regndroppar. Tog bilen tillbaka och tömkörde sen ner Forzett. Gick upp på gården, då började regnet!

Planen var att rida Chokladen men regnet avskräckt och hon hade även drullat bort en sko. Så lastade i stället Lemonaden och Grå för att köra till Nisses stall och brunstkolla Grå. Även fast hon fick stå bredvid hingstarna några timmar så kan jag inte säga säkert om hon brunstar eller ej, men troligen inte.

Fixade mat lite snabbt och sen i väg och tömkörde en häst på byn. När jag kom dit var det sol men himlen öppnade sig redan innan jag fått fast tömmarna! De lektioner jag skulle ha sedan på kvällen blev inställda pga åskan och ösregnet. I stället en lugn kväll med lite fikabesök, och regn, innan jag körde tillbaka hästarna. Avslutade kvällen med att baka en rabarberkaka.

Nu ladda för sista dagen på Ica på en månad!

Forzett på väg till betet! 

Kommer du? 

Cizmet på betet! 

Zayats undrar varför Forzett är i en egen hage! 

Forzett spanar på basjkirerna! 

Spring i benen! Hopp-onsdag!

Nu är det bara en arbetsdag kvar till semestern, även om de skickade nu på morgonen och undrade om jag kunde jobba i dag med...

Igår morse red jag lite på Lemonaden i gräset vid betet och red ut Clarinett i skogen. Vi red en sväng där vi brukar rida fel för det är så igen växt, givetvis gjorde jag det igår med! Men det är bara en liten bit i början och sen är det en huggen skogsväg och lätt att hitta.

Sen jobb och efter jobbet red jag Zayats, Linda filmade lite medan vi hoppade. Tycker verkligen att hon börjar hitta hoppningen nu! Bra att få det på film också, planen för i dag är nämligen att flytta ner dom på bete så då kommer det bli mindre hoppning ett tag, men annan ridning och träning i stället.

Så har en del att pyssla med i dag, bäst att sätta fart!

Lemonaden igår morse! 

Från turen med Clarinett! 

Jag och Zayats! 

Bob på betet igår kväll! 

Han är så fin! 
En bild till! 

Mellanmjölksdag!

Mellanmjölksdag i dag, hyfsat flyt, inget jättedåligt och inget jättebra...

Började hemma med att stängsla om lite på gården och flytta om hästarna. Sen tvättade jag ett par täcken och kunde äntligen elda lite gammalt hö och rat som legat länge och väntat i torkan. 

Sen ner till betet. Började med att tömköra Wasabi, hon kändes lugn och harmonisk när jag började, det var hon inte i söndags, så bestämde mig för att tömköra ner till det andra betet. Oturligt för mig höll de på där med en traktor, de hamrade och grejade och Wasabi blev väldigt spänd. Hon är inte rolig när hon blir spänd... Det släppte inte, hon taktade, trampade och blåste hela vägen tillbaka. Försökte jogga bort det lite i korsningen vid betet men det gick inte. Jag hoppas på bättre arbete nästa gång.

Tog i stället Chokladen i töm och hon var fin och avspänd. Lemonaden longerade jag lite på gräset och satt sedan upp. Även hon hade sett lite spänd ut men ingen reaktion bör jag red. I morgon är planen att rida igen men lite mer ridning. Vi får se om planen håller! Red sist ut Clarinett som var så fin i galoppen! Hon har inte kunnat gå i låg, rund form med halsen ut i galoppen, men i dag kom det! Nu orkar hon inte så långa sträckor men det kommer, och känslan var magisk!

Sen hem och åt middag, även om jag stannade för en kaffekopp på vägen. Vidare för att ha en träning och sen tillbaka för att hämta Nisses transport. Eftersom jag tycker att det är så roligt att frakta runt på mina hästar så körde jag Lemonaden och Grå en sväng för skojs skull. Eller kanske inte...

Eftersom Grå har fått en skada som kommer ta tid att läka så har jag tänkt att betäcka henne. Helst vill jag betäcka med Nisses russ hingst, men hon visar ingen brunst! Egentligen skulle jag ha kört in henne till seminstationen för att ha mer koll, och större chans till dräktigt på semin, men det innebär höga kostnader som jag inte riktigt känner att jag vill ha nu. Dessutom är det sent på säsongen så känner lite panik över det hela.

Men i alla fall så tyckte jag i dag att hon lyfte svansen lite så tog och körde henne (och Lemonaden eftersom Grå inte vill åka ensam) till Nisses stall och kollade henne med hingst. Han hade två hingstar inne så jag ställde bara Grå i boxen bredvid. Hon var inte tydligt brunstig men lite intresserad och inte sur. Ska nog försöka kolla henne i övermorgon igen. Håll tummarna för att hon är brunstig då!

Spänd Wasabi! 

Chokladen är så fin i kroppen nu! 

Fast vi inte red så mycket i dag kunde jag inte låta bli att ta en öronbild! 

Efter ridning! 

Självklart måste man rulla sig när man kommer hem igen! 

Mellanmjölksdag!

Mellanmjölksdag i dag, hyfsat flyt, inget jättedåligt och inget jättebra...

Började hemma med att stängsla om lite på gården och flytta om hästarna. Sen tvättade jag ett par täcken och kunde äntligen elda lite gammalt hö och rat som legat länge och väntat i torkan. 

Sen ner till betet. Började med att tömköra Wasabi, hon kändes lugn och harmonisk när jag började, det var hon inte i söndags, så bestämde mig för att tömköra ner till det andra betet. Oturligt för mig höll de på där med en traktor, de hamrade och grejade och Wasabi blev väldigt spänd. Hon är inte rolig när hon blir spänd... Det släppte inte, hon taktade, trampade och blåste hela vägen tillbaka. Försökte jogga bort det lite i korsningen vid betet men det gick inte. Jag hoppas på bättre arbete nästa gång.

Tog i stället Chokladen i töm och hon var fin och avspänd. Lemonaden longerade jag lite på gräset och satt sedan upp. Även hon hade sett lite spänd ut men ingen reaktion bör jag red. I morgon är planen att rida igen men lite mer ridning. Vi får se om planen håller! Red sist ut Clarinett som var så fin i galoppen! Hon har inte kunnat gå i låg, rund form med halsen ut i galoppen, men i dag kom det! Nu orkar hon inte så långa sträckor men det kommer, och känslan var magisk!

Sen hem och åt middag, även om jag stannade för en kaffekopp på vägen. Vidare för att ha en träning och sen tillbaka för att hämta Nisses transport. Eftersom jag tycker att det är så roligt att frakta runt på mina hästar så körde jag Lemonaden och Grå en sväng för skojs skull. Eller kanske inte...

Eftersom Grå har fått en skada som kommer ta tid att läka så har jag tänkt att betäcka henne. Helst vill jag betäcka med Nisses russ hingst, men hon visar ingen brunst! Egentligen skulle jag ha kört in henne till seminstationen för att ha mer koll, och större chans till dräktigt på semin, men det innebär höga kostnader som jag inte riktigt känner att jag vill ha nu. Dessutom är det sent på säsongen så känner lite panik över det hela.

Men i alla fall så tyckte jag i dag att hon lyfte svansen lite så tog och körde henne (och Lemonaden eftersom Grå inte vill åka ensam) till Nisses stall och kollade henne med hingst. Han hade två hingstar inne så jag ställde bara Grå i boxen bredvid. Hon var inte tydligt brunstig men lite intresserad och inte sur. Ska nog försöka kolla henne i övermorgon igen. Håll tummarna för att hon är brunstig då!

Spänd Wasabi! 

Chokladen är så fin i kroppen nu! 

Fast vi inte red så mycket i dag kunde jag inte låta bli att ta en öronbild! 

Efter ridning! 

Självklart måste man rulla sig när man kommer hem igen! 

Måndag!

Måndag igår, nedräkningen till semestern fortsätter!

Jobbade 10-19 igår tycker att det är en pissigt tid för man hinner inget före och inget efter. Men igår hann jag i alla fall med lite! På morgonen longerade jag Forzett i en av hagarna och red sen Zayats lite lätt i samma hage. Efter jobbet så fick jag lite oplanerad tid över så red Cizmet lite på banan och det var ett av de bästa "ridpassen" på länge. Känns ju inte som att vi rider när vi bara skrittar runt men igår kunde jag helt bestämma vart vi skulle gå och vi hade flyt, dvs hon var avspänd och bjöd lite bättre!

Nu ny dag som inletts med regn under natten och morgonen. Ska försöka få lite gjort i dag men ändå ta det lugnt och stressfritt. Får se hur det går!

Det är ingen älg bredvid banan, det är Cizmet! Basjkirerna har fått betat rent lite runt banan, vilket behövs för den är helt inväxt, nu ska jag stängsla om lite så ska Forzett få fortsätta rensa upp på andra halvan! 

Det blåste igår när vi red i hagen, så pass att öronen blåste bak! 

Öronbild från Cizmet också! 

Och efter avsittning! 

Regndag!

Till slut blev det en riktig regndag och vi har fått rejält med regn! Det behövs verkligen men jag är glad att jag jobbat i dag och kunnat vara inomhus mest hela dagen!

I morse tog jag dock Wasabi och Lemonaden i töm i regnet. Sen jobbet, hem och gjorde mat innan jag hade en lektion hemma. Då hade det slutat regna som tur var. Stängslade de ut åt basjkirerna och tog Cizmet i töm. Sen ner till betet och träffade Linda, och vi red it med Chokladen och Juliette. Chokladen var lite lätt vimsig och skulle ena stunden gå först, men sen bakom, och hon växlade mellan höger sida, vänster och mitten... Men pigg och glad, och det är ju huvudsaken!

Glass till kvällsfika, i morgon väntar ett skitpass på jobbet, då jag jobbar 10.00-19.15. Jag gillar inte de tiderna men det är ju bara tre jobbdagar kvar nu innan semestern så jag får leva med det!

Wasabi i morse i regnet! 

Vi mötte solen på kvällens tur! 

Utflykt!

I dag kom vi i väg på en liten utflykt, så roligt! Skönt också med en lite lugnare dag! 

Men började med att ta Zayats i töm innan jobbet. Sen jobb och gjorde en frasig pizza till middag (alltså en bränd...) Sen körde jag och Linda ner transporten till betet, Nisse slog på Juliettes tappsko och sen lastade vi henne och Clarinett.

Vi körde upp dom i skogen där jag hade sett en fin skogsväg. Lite brydd blev hästarna när vi lastade ur dom på en grusväg mitt i skogen! Men vi red en sväng där, det var mycket backar att trava och galoppera i och riktigt fint att rida! Sen packade vi ihop dom och körde tillbaka. Helt klart trevlig utflykt!

Sen hade vi köpt gofika så kvällen avslutades med det, och det blev en ganska lång kväll. Nu laddar jag om gör mer jobb i morgon!

Zayats i töm i morse! 

Sadling på grusvägen!

Så fin väg! 

Utsikten! 

Lite kraft innan hemfärd 

Linda och Juliette! 

Snart semester!

En vecka till semester, det behövs verkligen nu!

I morse kom jag i gång lite sent, och pysslade även lite med hagar och hinder, så hann bara rida Zayats. Men det blev ett väldigt bra ridpass, vi hoppade och det har verkligen lossnat i hoppningen nu för henne. Hon tar tag i hindren, är styrbar i galoppen och får fina språng. Hon är verkligen roligt att rida nu!

Sen Ica, såklart stressigt och jobbigt speciellt som jag ju fortfarande inte är frisk. Fick dessutom ont i magen och ryggen på eftermiddagen så det blev ju inte bättre av det. Det är troligen en släng av magkatarr och känning på gallan, vilket ju inte är konstigt med all stress. Men det var jobbigt att gå så sista timmarna satt jag bara i kassan. 

När jag kom hem blev det fil proviva och melon till mat, och piller så jag i alla fall blev lite bättre. Tog Cizmet i töm i den hagen som de har gått i tidigare. Och sen gick jag runt och kollade en beteshage där mina hästar gick tidigare i sommar och dit det kanske kommer hästar i början av nästa vecka. 

Nu hoppas jag att jag mår bättre i morgon för då väntar mer jobb! 

På väg till vattnet! I morse hos mina ston, Lemonaden och Wasabi. 

Såklart var Doris med när jag red! Inte alls i vägen enligt henne själv, inte ens när hon var i hindren vi skulle hoppa! 

Efter ridning! 

Cizmet i kväll! 

Clarinett och Chokladen i en skogsdunge i hagen i kväll! 


Halvfart!

Halvfart i dag med men ändå bättre än igår! Jag blir väldigt uppgiven när jag blir sjuk och tror då inte att jag ska klara av att ha så här många hästar, men det känns lite bättre i dag. Inte bra men bättre!

Tog en lugn morgon. Sen började jag på gården. Red Cizmet, fortfarande tveksam men hela tiden mer bekväm med uppgiften. Bytte hage på henne och Zayats innan jag tog Forzett som jag longerade och gjorde uppsittningsträning med. 

Sen ner till betet. Tog både Lemonaden och Clarinett i töm ute på gräset och red sen Chokladen i skogen. Åkte direkt upp på byn och träffade Nisse där. Planen var att äta och sen åka på Hammarn och köpa kraftfoder innan lektioner. Men det tog 50 minuter att få pizzan! Killen som jobbar ensam hade sjukt mycket folk så det tog tid. Och jag skulle inte hinna till Granngården innan de stängde. Får lösa det på annat sätt.

Lektionerna blev ju också skit. Första ponnyn var lite hängig, hade nog fått i sig något för en dryg halvtimme senare var hon pigg igen. Andra ekipaget hann bara trava lite bommar innan åskan mullrade och himlen öppnade sig. Vi bestämde oss för att fortsätta träna en annan dag!

Hem för att torka, Linda kom en sväng och vi åkte ner och kollade hästarna. Så härlig luft efter regnet, det var verkligen välbehövligt men typiskt att det kom precis när vi hade lektion (vi hade ändå försökt anpassa efter prognosen). Nu ladda för fyra dagar jobb, känns sådär eftersom jag fortfarande inte är helt hundra frisk. Men får peppa mig att det i morgon kväll bara är en vecka kvar till semester!

Forzett i lina! 

Clarinett på väg ut i hagen efter sitt pass! 

Chokladen i rövarskogen! Tycker att den här skogen är som en riktig sagoskog! 

Förkyld!

Igår äntligen lite mindre bromsar, men då blev jag förkyld i stället!

Snorig och dessutom ont i ryggen på morgonen, ryggen släppte men jag gick på halvfart hela dagen. Började nere på betet med att tömköra Lemonaden ute på gräset. Hon är bra igen efter att hon trampade in tåkappan i hoven förra mpbdagen. Nu gäller det bara att inte hoven går sönder mer innan vi får på sko på den, om det går. Hon såg i alla fall fin ut. Red den ut en liten sväng på Clarinett och med Wasabi som handhäst.

Upp på gården och red Zayats lite lugnt på banan, men vi kunde i alla fall jobba en del med galoppen dom blivit helt annorlunda och då rolig att rida! Sedan drog jag igång med ett av sommarens projekt, att tvätta alla täcken! Började inte så bra då en säkring gick, men jag trodde givetvis att det var högtryckstvätten som gick sönder men lyckades lura ut att det var en säkring så det blev ju betydligt billigare och enklare! Tvättade tre täcken då har väl en då där 15 kvar!

Den middag och i väg på ett par lektioner. Avslutade kvällen med att göra rabarberpaj. Nu ny dag, fortfarande snorig och hängig så blir fortsatt halvfart. I helgen jobbar jag på Ica så då måste jag vara frisk!

Lemonaden ute i gräset! 

Wasabi och Clarinett efter sin tur, de ser ju inte jättenöjda ut! 

Doris som vill in i bilen där matte sitter! Så söt! 

Sen hjälpte Doris givetvis till med täckestvätten! 

Förkyld!

Igår äntligen lite mindre bromsar, men då blev jag förkyld i stället!

Snorig och dessutom ont i ryggen på morgonen, ryggen släppte men jag gick på halvfart hela dagen. Började nere på betet med att tömköra Lemonaden ute på gräset. Hon är bra igen efter att hon trampade in tåkappan i hoven förra mpbdagen. Nu gäller det bara att inte hoven går sönder mer innan vi får på sko på den, om det går. Hon såg i alla fall fin ut. Red den ut en liten sväng på Clarinett och med Wasabi som handhäst.

Upp på gården och red Zayats lite lugnt på banan, men vi kunde i alla fall jobba en del med galoppen dom blivit helt annorlunda och då rolig att rida! Sedan drog jag igång med ett av sommarens projekt, att tvätta alla täcken! Började inte så bra då en säkring gick, men jag trodde givetvis att det var högtryckstvätten som gick sönder men lyckades lura ut att det var en säkring så det blev ju betydligt billigare och enklare! Tvättade tre täcken då har väl en då där 15 kvar!

Den middag och i väg på ett par lektioner. Avslutade kvällen med att göra rabarberpaj. Nu ny dag, fortfarande snorig och hängig så blir fortsatt halvfart. I helgen jobbar jag på Ica så då måste jag vara frisk!

Lemonaden ute i gräset! 

Wasabi och Clarinett efter sin tur, de ser ju inte jättenöjda ut! 

Doris som vill in i bilen där matte sitter! Så söt! 

Sen hjälpte Doris givetvis till med täckestvätten! 

Bromsjävlar!

Fy vilket bromsår det är! Vidrigt mycket broms, och lagom tills de lugnar ner sig på kvällen så kommer knotten i stället!

Igår varmt och kvalmigt. Jag började med att göra en hage till Forzett och en utbyggnad på basjkirernas hage. Sedan tog jag Forzett i töm och försökte rida på Cizmet. Det gick inte, hon hade bara fokus på bromsar och insekter, trots att jag sprayat henne innan, hon höll på tippa när hon skulle försöka klia på bort en broms med mig på. Så jag gav upp det. Hon var i alla fall snäll att kliva upp på, det gjorde jag massor av gånger efter varje gång jag satt av för att ta bort insekter. 

Sedan ner till betet, mycket broms även där. Joggade Wasabi lite i töm, red ut en liten sväng med Chokladen och Clarinett fick gå i skogen, mycket träd och sly i vägen men nästan inga insekter där!

Sen middag och i väg på en träning och en tömkörning, otroligt fin och avslappnad ponny i töm. Efter jag hade kollat alla hästar så kom Linda och vi åt lite ost och kex, rester sedan kursen. 

I dag svalare och blåst så betydligt bättre ridväder, men jag är förkyld och har ordentligt ont i ryggen så får se hur mycket jag kan göra. Fick lite ont i halsen igår kväll, nu snorig och lite hängig, jag hoppas att det går över fort. Ryggen har jag ju ont i från och till, har haft problem med en höft nu ett tag. Så pass att jag har väldigt svårt att sitt upp på hästarna, rida går däremot bra. Tror att det hänger ihop med allt annat och ischiasen som jag dragits med till och från i många år. Har bokat naprapat, men det är ju fortfarande två veckor dit! Det brukar bli bättre när jag kommer igång men förkylningen hör nog att det känns värre!

Forzett! 

Wasabi! 

Chokladen reds med fransar vilket uppskattades! 

Clarinett i skogen! 


Jobbig jobbmåndag!

Tuff måndag på jobbet igår, helt slut när jag kom hem. Två veckor kvar att jobba innan semestern, det känns tungt!

Jag tömkörde Cizmet på morgonen, ner till betet där Forzett och Cherry gick förra veckan. Doris följde med oss ner, men inte tillbaka. Hon stannade nog och jagade råttor!

När jag kom till jobbet så var vi bara två stycken inne på Ica fram till 10.00, vi öppnar 9.00 och har då även charken öppen förutom en miljon service och utlämningstjänster (inte riktigt en miljon men många: Postnord, Dhl, Schenker, Bring, Systembolaget och 2 eller 3 apotek.). Dessutom var en av klarna trasig dåden fick tömmas. Lite tur för oss ändå att varulastbilen gick sönder och blev två timmar sen, vi hade inte kunnat ta emot varor första timmen! Vid 10 kom två sommarjobbare och det lugnade ner sig lite i alla fall. Men även sjukt varmt inne så man blir trött!

När jag kom hem blev det snabblagad kebab och så tog jag bara Zayats i töm, orkade inget mer. Jag och Nisse fyllde vatten hos korna och hingstarna som avslutning på kvällen, det tog väldigt lång tid då de drog runt badkaren i leran och vattnet rann långsamt. Blev lite glass sen dom vi nog förtjänat!

Nu ny dag och jag letar min energi!

Cizmet jobbar i töm! 

Doris var med såklart! 

På väg hem igen! 

Det hade regnat på eftermiddagen och så här fin hade Zayats gjort sig när jag skulle tömköra! Observera kotten i manen! 

Jobbig jobbmåndag!

Tuff måndag på jobbet igår, helt slut när jag kom hem. Två veckor kvar att jobba innan semestern, det känns tungt!

Jag tömkörde Cizmet på morgonen, ner till betet där Forzett och Cherry gick förra veckan. Doris följde med oss ner, men inte tillbaka. Hon stannade nog och jagade råttor!

När jag kom till jobbet så var vi bara två stycken inne på Ica fram till 10.00, vi öppnar 9.00 och har då även charken öppen förutom en miljon service och utlämningstjänster (inte riktigt en miljon men många: Postnord, Dhl, Schenker, Bring, Systembolaget och 2 eller 3 apotek.). Dessutom var en av klarna trasig dåden fick tömmas. Lite tur för oss ändå att varulastbilen gick sönder och blev två timmar sen, vi hade inte kunnat ta emot varor första timmen! Vid 10 kom två sommarjobbare och det lugnade ner sig lite i alla fall. Men även sjukt varmt inne så man blir trött!

När jag kom hem blev det snabblagad kebab och så tog jag bara Zayats i töm, orkade inget mer. Jag och Nisse fyllde vatten hos korna och hingstarna som avslutning på kvällen, det tog väldigt lång tid då de drog runt badkaren i leran och vattnet rann långsamt. Blev lite glass sen dom vi nog förtjänat!

Nu ny dag och jag letar min energi!

Cizmet jobbar i töm! 

Doris var med såklart! 

På väg hem igen! 

Det hade regnat på eftermiddagen och så här fin hade Zayats gjort sig när jag skulle tömköra! Observera kotten i manen! 

Sommarträningsdag och tävling!

Det har varit så intensivt i helgen att jag glömt bort att blogga!

Igår började jag med att longera Cizmet och Zayats, båda fick jobba mycket med galoppen i linan. Sen hämtade jag upp Cherry och Forzett från betet och medan jag väntade på Cherry transport så packade jag bilen inför tävlingen. 

Cherry fick åka hem i en jättefin, stor och nästan helt ny lastbil, kändes sådär att koppla på Nisses slitna transport efter det. För Cherry väntar nu vila och bete, det har hon gjort sig förtjänt av!

Jag åkte ner till betet och flätade Clarinett som var rejält irriterad på broms och värmen. Ingen bra början men det var också den dagens enda konflikt mellan oss. Var i god tid på tävlingen så hann hänga lite innan jag tog ut Clarinett. Det var stundtals varmt men vind däremellan. Clarinett vsr faktiskt avspänd på både framridningen och banan. Var riktigt nöjd med henne men poängen var usla. Nu verkade domaren ligga lågt överlag men ändå tråkigt! Jag hade i alla fall största, och yngsta, hejaklacken! Hela bondefamiljen kom till min ritt, var väl för dagen 7-8 barn (med kompis) där den yngsta inte ens är en vecka än! 

Hemma och med Clarinett i hagen så duschade jag lite snabbt och drog sen igång med matlagning inför kursen. Gjorde pastasallad, tacos och bakade kladdkaka. Sen till stallet en sväng för att fixa hästarma, sladda banan och lite sånt. Såklart satt jag med sista planeringen långt fram på kvällen.

I dag har vi haft en varm och dammig dag med träning, teori och mat. På förmiddagen dressyrpass och så tömkörde jag en häst, sen teori om hållbar träning och lunch. Efter lunch hoppning i flera grupper och ett markarbete. Sen fortsättning på teorin och tacos, och så kladdkaka med jordgubbar och grädde dom avslutning!

Plockade ihop allt och körde hem disken till diskmaskinen. Sen ner till betet och red Chokladen, vi red och mötte upp Linda som red ner Juliette. Blev ingen lång tur men lagom i dag!

Nu är jag trött och sliten, men om fem veckor kör jag ny träningsdag! Det är lite slitsamt då det är en enmansorkester, jag har träningarna, teorin, fixar maten och allt annat, i dag har rösten tagit stryk och jag önskar verkligen att jag kunde köpa ett såny trådlöst mikrofonset. Men det är ju roligt också! 

Nu två veckor kvar på jobbet innan semestern!

Clarinett flätad och redo för tävling! 

Efter start, glad häst! 

Bob igår kväll! 

Linda och Juliette första passet i dag

En western häst var det med i dag! 

Ponnyryttare i arbete 

Kvällens avslutning, på tur med Chokladen! 

Nyregnat!

Så härlig kväll med sol och nyregnat! Frisk luft och inte galet mycket knott, helt perfekt!

Jobbat i dag och handlat till kursen. Sen hem med allt, packa in i kylskåpet och så städade jag lite i huset för vi ska vara. Red sen ut en liten sväng med Clarinett och hade Wasabi som handhäst. Så härligt, det hade regnat på dagen men när jag red lös kvällssolen! Vi red lite lugnt jobb på grusvägen som uppladdning inför morgondagens tävling.

Sen hjälpte jag Nisse att fixa lite på datorn, nu uppladdning för en intensiv helg!

Soligt på kvällen! 

Wasabi! 

Knottigt!

En påminnelse för i vinter när jag längtar till sommaren, knott är vidriga!

I dag började jag dagen med att åka bort i byn och tömköra en häst. Passade på att åka och tanka samtidigt. Sen gjorde jag lite förberedelser inför söndagens kurs innan jag tömkörde först Cherry nere vid hennes bete och sen Zayats på banan. Cherry börjar vara ganska fullmatad nu så är bra att hon ska åka hem på bete. Zayats fick gå över höga travbommar och en hög bom i galopp.

Sedan ner till betet och körde hem Clarinett för att rida på banan. Vi ska tävla på lördag (om jag inte hinner ångra mig) och planen var egentligen att åka till anläggningen och rida på tävlingsbanan i veckan, men det blev inte så. Det fick bli banan hemma i stället, red igenom programmet så gott det går med fel storlek. Vi är alldeles för oridna för att tävla men det finns ju en del ljusglimtar ändå. Sen när jag gjorde i ordning henne efter så hade jag ingen lina utan armen genom tygeln, och tappar då såklart henne i ett par sekunder. Man tycker ju inte att det ska vara så stor grej men Clarinett såg sin chans och drog i väg!

Galopp och trav hela vägen ner till betet (nästan, hon skrittade lite också), eller egentligen till det andra betet nere i skogen för hon missade avfarten till betet de går på nu. Det är 3 kilometer grusväg! Jag körde bilen, med transporten, efter henne men hon tänkte inte stanna. Tur att det inte kom någon bil!!! Lite annorlunda uppladdning inför tävling men det kanske är en vinstmodell? Hon borde inte ha någon överskottsenergi i alla fall!

Sen middag och i väg på lektioner och en tömkörning, sjukt mycket knott! Går ju inte stå still! Ingen som har några tips på hur man slipper knott? 

Zayats i töm! 

Clarinett efter ridningen och några minuter innan hon drog i väg. Sadeln hade jag hunnit ta av med träns och benskydd hade hon kvar 

Fiolspel!

Det är inte alla som har fiolmusik på sitt bete, men det har vi!!!

Jobbdag i dag men började i stallet. Tömkörde först Cherry lite på gården där de står på bete nu. Sen fortsatte jag hemma med att rida Cizmet och Zayats. Jag skrittar fortfarande bara på Cizmet, det börjar kännas dags för trav men hon har fortfarande väldigt dålig bjudning och balans. Dessutom har ser ju blivit bakslag varje gång vi forcerat så tar det ju extremt försiktigt nu, men även om det går långsamt framåt då går det ändå fortare än om man får bakslag, i alla fall med en så här känslig häst. Zayats gick ju så väldigt bra sist så i dag gjorde vi det lätt och enkelt, red i en tom hage och bara travade framåt!

Sen Ica-jobb till 19.00, middag och så kom Linda och vi åkte ner till betet. Där hade vi folkmusik och fiolsoel som ackompanjemang när vi fixade hästarna. Vi skrittade ut Chokladen och Juliette i kraftledningen, en riktigt soft och mysig tur och Linda red till och med barbacka. Jag tror att Chokladen luktade på allt som kom i hennes väg. Hon satte bland annat ner nosen i en myrstack!

Nu ladda för en ny dag i morgon!

I kraftledningen i kväll! Dipp-dag!

Har haft en riktigt seg dag, lite deppad och omotiverad! Jag får så ibland, ofta på tisdagar av någon anledning och såklart ofta relaterat till pengar. Kanske inte så konstigt att det blev så i dag när det var en så lång dag igår.

Som sagt segt att komma igång i morse, hade tänkt åka i väg med Clarinett för att rida igenom programmet men skippade det. Tog i stället ett gäng hästar nere på betet, först Wasabi som jag longerade och sen red lite. Men hon var spänd så blev inte så mycket utan lite skrittade bara lite. Red ut Chokladen, som också var lite spänd men inte mer än att hon stannade ett par gånger. Clarinett red jag lite dressyr på den upptrampade volten nere vid det andra betet. Även Clarinett var lite spänd, misstänker att jag helt enkelt ridit lite för lite på alla, men fick ändå till några ljusglimtar.

Sen hem och lite mat och sen följde jag med Linda på hoppträning. Lite roligt att se övningar och få lite inspiration. När vi kom hem igen så jobbade jag Cizmet i töm innan jag gjorde kväll och gjorde rabarberkräm till kvällsfika!

Wasabi i regnet

Wasabi fick även en ny grimma

Chokladen på tur! 

På promenad med Juliette innan träningen 

Linda och Juliette 

Sena bilturer!

Sena bilturer verkar vara våran grej! Men segt i dag!

Gårdagen började inte så bra, och slutade inte heller så bra egentligen. Jag körde ner vattendunken till betet men kunde inte få av den från bilen. Det brukar vara kämpigt men med en planka som hävstång brukar det ändå gå, men inte nu så fick köra upp med den till gården igen medan jag väntade på hjälp. Dessutom hade en häst ramlat ut ur hagen så fick kolla hage också innan jag kunde börja på med hästarna.

Red Zayats, och det blev ett av våra bästa pass! Hon har ju varit väldigt obalanserad i galoppen och i perioder låst sig och inte ens velat fatta galopp. Jag har jobbat mycket med galoppen i töm och har sett sista veckorna att fattningarna har blivit mycket bättre, att hon mer fattar galoppen än springer in i den. Och igår lossnade det i ridningen, helt plötsligt galopperade hon i en långsammare och bärig galopp, med takt och en annan balans! Hon orkar ju såklart inte flera varv i det och styrningen är fortfarande lite sådär men en helt annan galopp! Så roligt! Fick dessutom ett bra jobb med ställningen och böjningen, och avslutade med att skritta ut på vägen! Bra pass helt enkelt! 

Sen longerade jag Cherry och gjorde lite uppsittningsträning med henne. När hon var klar ledde jag ner henne och Forzett till hagen där semesterhästarna gick så får de beta av för några dagar. Sen ner till betet igen och Nisse kom och hjälpte mig att ta av dunken. Vidare på fika och sen jobbet. 

Vi stängde 19.00 och jag åkte direkt och hämtade transporten och plockade upp Nisse. Sen åkte vi och hämtade en häst åt några vänner, den hade varit utlånad och skulle hem eftersom kompisen den hårt med var såld. Familjen som äger henne åkte på BB precis innan vi åkte och hämtade hästen, inte helt lätt med all logistik då. Men vi lastade hästen i duggregn och hade hunnit lämna av den och kom hem innan midnatt, så helt okej! 

Linda ringde när vi var på väg hem. Hon var nere på betet och Lemonaden hade trampat loss skon, fått in tåkappan i hoven och var jättehalt! Man känner sig ganska maktlös då 10 mil bort... Men Linda hämtade verktyg och fick av skon! Lemonaden var fortsatt lite öm men jag tror att det ska ge sig, jag är mer bekymrad över att hon hela tiden trampar av samma sko! 

Nu ny dag, segt som sjutton men det blir nog bra! 

Zayats fick äta lite extra frukost på gräsmattan när jag gjorde i ordning henne, med tanke på hur fin hon var sen så var hon verkligen värd det! Intensiva veckor!

Jag gruvade mig lite för förra veckan eftersom det var så mycket men det gick ju ganska bra, nu väntar ytterligare en intensiv vecka men jag tror att den också kommer gå bra. Och sen tror jag faktiskt att det kommer lugna sig lite!

Inte jättepigg när jag klev upp igår, sent från crusingen och tidig morgon men det gick. Ledde först hem semesterhästarna till gården, och sen ner till betet och kollade innan de kom och hämtade första omgången av semesterhästarna. När de åkt så tömkörde jag Cherry en sväng i skogen, och när vi kom tillbaka var det gott om tid så jag tog även Cizmet lite i töm i en tom hage.

Sen Ica där det var lugnt igår. Sen hem, middag och så träffades jag och Linda nere på betet. Vi red ut med Clarinett och Juliette. Tog även Chokladen i töm men då hade knotten kommit fram så både jag och Chokladen var rejält irriterade. Finns det något som håller knotten borta?

Sen glass till kvällsfika och nu ny dag med Ica-jobb men börjar i stallet!

Såklart skulle Doris följa med och hämta hästarna. 

Hon följde dock inte med tillbaka utan jag tror att hon blev kvar där hela dagen sen 

På tur med Cherry

Cizmet! 

Och Chokladen som till och med hade fått ett nytt schabrak! 

Crusing!

Juli är redan här, det går så fort!

I morse tog jag Zayats i töm innan jobbet. Sen jobb som gick riktigt bra trots att det var orutinerade sommarjobbare. Efter jobbet stekte jag två hamburgare och sen red jag Musse, en av semesterhästarna. Sista passet på honom för den här gången!

Sen koll av alla hästar, dusch och sen åkte vi på crusing i Hammarstrand. Helt okej väder, fina bilar och mycket folk! Nu ska jag sova några timmar innan det är dags att dra igång igen!

Zayats i morse! 

RSS 2.0