Sena bilturer!

Sena bilturer verkar vara våran grej! Men segt i dag!

Gårdagen började inte så bra, och slutade inte heller så bra egentligen. Jag körde ner vattendunken till betet men kunde inte få av den från bilen. Det brukar vara kämpigt men med en planka som hävstång brukar det ändå gå, men inte nu så fick köra upp med den till gården igen medan jag väntade på hjälp. Dessutom hade en häst ramlat ut ur hagen så fick kolla hage också innan jag kunde börja på med hästarna.

Red Zayats, och det blev ett av våra bästa pass! Hon har ju varit väldigt obalanserad i galoppen och i perioder låst sig och inte ens velat fatta galopp. Jag har jobbat mycket med galoppen i töm och har sett sista veckorna att fattningarna har blivit mycket bättre, att hon mer fattar galoppen än springer in i den. Och igår lossnade det i ridningen, helt plötsligt galopperade hon i en långsammare och bärig galopp, med takt och en annan balans! Hon orkar ju såklart inte flera varv i det och styrningen är fortfarande lite sådär men en helt annan galopp! Så roligt! Fick dessutom ett bra jobb med ställningen och böjningen, och avslutade med att skritta ut på vägen! Bra pass helt enkelt! 

Sen longerade jag Cherry och gjorde lite uppsittningsträning med henne. När hon var klar ledde jag ner henne och Forzett till hagen där semesterhästarna gick så får de beta av för några dagar. Sen ner till betet igen och Nisse kom och hjälpte mig att ta av dunken. Vidare på fika och sen jobbet. 

Vi stängde 19.00 och jag åkte direkt och hämtade transporten och plockade upp Nisse. Sen åkte vi och hämtade en häst åt några vänner, den hade varit utlånad och skulle hem eftersom kompisen den hårt med var såld. Familjen som äger henne åkte på BB precis innan vi åkte och hämtade hästen, inte helt lätt med all logistik då. Men vi lastade hästen i duggregn och hade hunnit lämna av den och kom hem innan midnatt, så helt okej! 

Linda ringde när vi var på väg hem. Hon var nere på betet och Lemonaden hade trampat loss skon, fått in tåkappan i hoven och var jättehalt! Man känner sig ganska maktlös då 10 mil bort... Men Linda hämtade verktyg och fick av skon! Lemonaden var fortsatt lite öm men jag tror att det ska ge sig, jag är mer bekymrad över att hon hela tiden trampar av samma sko! 

Nu ny dag, segt som sjutton men det blir nog bra! 

Zayats fick äta lite extra frukost på gräsmattan när jag gjorde i ordning henne, med tanke på hur fin hon var sen så var hon verkligen värd det! 



Kommentarer
Postat av: Desirée Jonsson

Vad roligt att läsa om Zayats! Hoppas det fortsätter gå bra, och att rätt människa finner henne.

Svar: Det hoppas vi verkligen på!
Pernilla Engström

2023-07-04 @ 19:28:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0