Åsksommar!

Mycket åska i år, och mycket broms -hänger det ihop? Har fått ställa in två lektionsdagar denna vecka pga åska, och då har det ju inte ens varit varmt!

När jag åkte ner till betet i morse blev jag misstänksam då det var hovspår på vägen. Mina onda aningar visade sig riktiga för i hagen stod endast Grå och Juliette. De andra var inte långt bort utan på lägdan bredvid, de hade nog varit i väg en sväng och på väg tillbaka. Väldigt lättfångade var de också då jag bara behövde öppna grinden så gick de in! Blev däremot lite paff när jag skulle stänga av strömmen för att laga hagen, det var nämligen ingen ström på! Visade sig att de som bor där, som var bortresta över helgen, hade dragit ur min kontakt för att starta bevattningen till tomaterna. Nu hoppas jag att hästarna håller sig på plats när det är ström igen.

Till det andra betet och tog där både Cizmet, Zayats och Forzett i töm. Sen hem och lite snabbfika innan lektionerna, skulle precis dra på mig skorna och åka när jag fick ett mess att åskan drog in där, så vi ställde in. Det är svårt med åska, kan vara över på några minuter men också vara helt omöjligt att vara ute på några timmar. Ganska onödigt att åka 4 mil och sen inte kunna vara ute.

Istället åkte jag och Nisse upp och handlade, och sen tömkörde jag Paulas häst. Efter det gjorde jag pizza, Linda kom och åt plus att vi fixade i Nisses stall då vi kunde låna det. Sen fick vi vänta ut regnet lite innan vi åkte och lastade Clarinett och Juliette. På väg dit tog vi in Doris vilket tog väldigt lång tid eftersom hon var mitt i en råttjakt!

Vi körde hästarna till en väg nedanför Nisse och red ut en sväng ner till älven. Ingen av hästarna var sugna på att bada och Clarinett blev rädd för två fiskare men annars en mysig tur. Sen körde vi dom till Nisses stall där de ska sova i natt inför skoning i morgon! Vi avslutade med att borsta Nisses hingst som ska flytta i morgon!

Zayats i töm! 

Stretching av rygg! Fast egentligen ville hon äta gräs.... 

Doris kollar in Nisses bil! 

Clarinett på väg ner mot älven! 

Nere vid älven på första stället! 

På andra stoppet hade dimman börjat lägga sig! 

Här försökte jag att fota kraftverket men det syns dåligt 

Juliette efter ridturen! 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0