Bogen in!

Gårdagens stormbyar hade lugnat sig i morse och i dag har termometern varit på rätt sida nollan, alltså på minus. Dessutom har det snöat under eftermiddagen och kvällen, vilket ju kunde va bra då en hel del tinat bort.
 
Jag red lite på kvällen efter jobbet, det var skönt väder och underlaget på banan är fortfarande bra. Red Midas först, han fick förutom trava över höga bommar och rida några galoppfattningar jobba med bogen in. Bogen in är en av mina favoritövningar just nu, det är en enklare variant av öppna, man rider med framdelen innanför spåret och med hästen ställd (och ev böjd). Midas tyckte det var rätt jobbigt och besvärligt med blev väldigt fin efteråt. Bogen in är lösgörande till skillnad från öppnan som är samlande, och ett bra sätt att kolla av att hästen är i ramen. 
 
Sen var det Clarinettes tur. Jag longerade lite först och sedan satt jag upp och red lite på banan. Hon är ju inte mycket riden och det var första gången jag red utan att ha någon som höll i eller en häst framför. Vi skrittade och jag provade att gas, stopp och styrning fungerade, vilket det såklart gjorde.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0