Jobbsöndag!

Blev en riktig jobbsöndag i dag!
 
Började med Zippin och Pricken innan jobbet. Planen var att rida Zippin men humöret var inte på topp, misstänker att det är brunst på gång, så tog henne i töm i stället. Pricken longerade jag och gjorde allehanda uppsittningsövningar. Han var så lugn, cool och avspänd, ända tills jag ståendes i stigbygeln skulle vända till höger, då flög han i väg i bocksprång! Det är så viktigt på en känslig häst som denna att verkligen göra klart allt sånt här innan man börjar rida, att man testar och vänjer de vid allt, jag hade inte haft en chans att sitta kvar i bocksprången och risken är att jag hade skrämt honom ytterligare om jag åkt av. Just detta att vända till höger när man hänger och står i stigbygeln är ett moment där många hästar reagerar, de har ofta svårt med balansen att svänga så, och därför ett viktigt test innan man sitter upp. Ibland blir de rädda när de ser ryttaren på högersidan, men tror inte att det var det denna gången då Pricken precis innan hade nosat på mig och min hand på höger sida. Efter han reagerat var han, såklart, mer spänd men jag kunde sitta upp på stillastående ändå. Det vi ska jobba med mer nu är hans högersida, att göra ännu mer från höger sida och att han ska kunna vända och svänga lika lätt och smidigt som till vänster, han har tex svårare i longeringen i höger varv.
 
Efter jobbet så åkte jag direkt och hade ett gäng lektioner, klarade mig från regnet men nu regnar det igen. Kom hem sent, Nisse hade nyligt gjort potatismos så jag stekte på några kycklingfiléer som fick bli middag. Lite kaffe och glass till efterrätt, och nu sova. I morgon börjar sommartiderna på Ica!
 
Jag har bara i dag fått höra om så många hästar som fått fång i år så snälla alla, var försiktiga! Det är bra fart i gräset nu, och det växer fort!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0