Hovis-dag!

Jag har ju haft hästarna barfota i vinter men nu är det dags för skor igen för i alla fall några av dom, i dag började vi med två!
 
Jag var väldigt nöjd med att jag kunde lasta Clarinett och Wasabi ensam, körde de till Nisse dit en för mig ny hovis kom. En liten kille med bra känsla för hästarna. Clarinett härjade ju en del som hon kan göra när man åker bort, fast hon egentligen är den som är mest van vid det, Wasabi fick Domosedan eftersom det var första gången hon skoddes och jag var orolig för att hon skulle vara stökig. Hon skötte sig bra, även fast det lugnande började gå ur på slutet. Båda hästarna skoddes fram, Clarinett hade ju så svårt att hålla reda på skorna förra sommaren så vi kör framskor nu.
 
Efter hovslagaren, fika, hemkörning av hästarna och mockning kom jag igång med ridningen. Först Chokladen som jag red ungefär som när jag tömkörde igår, mest skritt men några varv i trav på fyrkanten. Hon kändes bra. Red även Szum som också kändes bra med tanke på hur lite jag ridit på honom. Lemonaden fick gå i töm och sedan gjorde jag paus från stallet och gjorde mat.
 
Efter mat och lite lugnt så gick kvällspasset åt att dra om en av sommarhagarna i skogen. Det är ett blöthål i den hagen och nu har jag stängslat om så det är utanför hagen, sätter även upp en tredje tråd för att hålla Lemonaden på plats. Hann inte riktigt klart innan energin tog slut, men inte så mycket kvar. Tvättade i stället av Wasabi, något hon inte var jättenöjd med en det behövs!
 
Nu blev det sent även i kväll, och jag har en ännu mer fullmatad dag i morgon!
 
Wasabis första skor!
 
Innan avsittning från Chokladen!
 
Lemonaden i töm!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0