1:a maj!

Nog blev det en spännande dag igår, lite väl spännande tycker jag dock!
 
Jag är så glad och tacksam att Nisse följde med mig och Wasabi på genrepet. Det var egentligen meningen att han skulle till hingstpremiering på Grevagården för att hjälpa till att visa där, men bestämde sig för att inte åka. Nu med coronan så hade de bara fått vara där den halvtimmen eller timmen som de tar för de två hästarna att visas, lite väl långt att åka 100 mil enkel väg då. I alla fall så var det tur att jag hade honom med mig, och framförallt att jag inte var ensam!
 
Vi lastade Wasabi utan större protester men hann inte ens till närmaste granne innan hon började kasta sig i transporten och ramlade och la sig! Vi lastade ut, bytte grimma, lastade i igen och åkte. Den här gången hann vi till Nisses gård innan det var dags igen, nu kom hon upp  utan att vi behövde öppna och ta ut henne, men det kändes ju inte så bra. Efter en snabb överläggning bestämde vi oss för att vända och hämta sällskap. Hon stod hela vägen hem, även om hon kastade sig en gång till, men när vi skulle lasta in Lemonaden så la hon sig igen. Men med Lemonaden som sällskapsdam gick det bättre, hon stod lugnt utan att vara stressad hela vägen till Sundsvall!! Faktum är att hon inte ens var svettig när vi kom fram! Lemonaden är bra som lugnande sällskap, hon gillar att åka transport och hon är lite som en clown hon äter, kollar ut genom fönstret, äter, pussar på kompisen och håller på, den andra hästen kan liksom inte låta bli att slappna av!
 
Vi blev ju såklart lite sena, men jag ringde på vägen så visste att de låg lite efter i tidsschemat och att den som var efter mig inte skulle komma. Medan jag tog in Wasabi i ridhuset så stannade Nisse hos Lemonaden som stod kvar i transporten. Wasabi skötte sig utmärkt i ridhuset, kanske lite matt i hoppningen vilket ju inte är så konstigt. Vi la lite fokus på lösgaloppen men hoppade bara upp till 1.10 sen. Jag vet ju att hon fixar höjden, och nu ville jag inte knäcka henne. Förutom löshoppning så provade vi att springa lite och ställa upp henne.
 
Hemresan gick också bra, nu hoppas jag att det även framöver ska gå bra för Wasabi att åka med sällskap, för planen är att Lemonaden får vara sällskapsdam även på visningen. Är glad att vi kom i väg och det blev ett bra avslut på detta, hade inte varit roligt om vi fått ge upp och hon "lärt sig" komma undan med detta för då hade transporteringen känts jobbig framöver. Jag är också glad att hon klarat sig med ett gäng skrubbsår, någon hov som traskat sönder lite och inga värre skador, transportens mellanvägg är lite skev men det ska förhoppningsvis gå att lösa också.
 
Medan jag mockade transporten och packade ur så fick Nisse åka i väg och titta på en skada fölunge. Jag la mig sen och sov en halvtimme på soffan för jag var rätt knäckt efter anspänningen! Sen gjorde jag stripes och hamburgare och även Linda kom och åt hos oss. Jag och Linda red sedan ut med Clarinett och Bea ner till älven. En mysig och ganska lugn tur, men med mycket att titta på för hästarna. Avslutade kvällen i stallet med att rida Zippin lite på banan. Kvällen hemma avslutades med glass!
 
Nu ny dag med förhoppningsvis mindre spänning!
 
Innan lastning!
 
I Sundsvall efter genrepet och innan hemfärd!
 
Från kvällens tur där Clarinett tittar på skogsmaskiner!
 
Clarinetts öron vid älven!
 
Och Bea vid älven! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0