Måndag igen!

Igår tillbaka på jobbet igen, två månader kvar till sommarsemestern!
 
Jag tog Chokladen i töm på morgonen, såklart ganska lätt pass men ett lite mer vanligt jobb för henne än förra veckan. Hon ser helt ohalt ut men hennes snedhet har blivit sämre, troligen eftersom hon är lite mer spänd i kroppen igen. Men det försvinner nog med lite mer jobb!
 
Efter jobbet, så red jag Grå och hon var jättefin! Riktigt fin kväll med bra väder och så fantastisk häst! Även igår satt höger galoppen! Hon är av någon anledning betydligt bättre på sommarhalvåret än vintern, mindre sur, mer bjudning och mer samarbetsvillig! Undrar bara varför? Vad det är som gör skillnaden, foder, värme, hagar? Det har jag funderat på ett tag, men kan inte riktigt förstå...
 
Chokladen i töm!
 
Grå på banan!
 
Efter ridningen! 

Kommentarer
Postat av: Desirée Jonsson

Har en som blir håröm på vintern, och sur därför. Allt nyps säger han. Säkert inte det som bekymrar Grå, men det är min enda erfarenhet av vintersur häst.

Men vad skönt att hon är så fin nu, vad roligt!

Svar: Jag har tänkt på håröm men får det inte riktigt att stämma. Chokladen är väldigt känslig vid hårfällning men det är ju inte hela tiden från höst till vår. Men det är ju så svårt att förstå dessa hästar!
Pernilla Engström

2021-05-25 @ 18:44:55
Postat av: Sarah

Tänker om Grå blir stel/öm i musklerna/lederna av kylan? Hon kanske vill ha varmare täcke, bo i stall, ha back on track på ryggen innan jobb, stå under värmelampor, äta nypon/glukosamin etc etc. Det finns så oändligt många kombinationer att prova, synd att dom inte kan tala om vad man ska göra...

Svar: Jag har tänkt på de aspekterna också och det enda jag kan säga av det är att hon i alla fall inte vill bo i box. Hon blir så stressad i box att jag bara kan ha henne i box kortare stunder och då med ytterligare en häst i samma box. Men täckena har jag funderat på, hon är den mest täckande av mina, men hon kanske behöver ännu tjockare täcken?
Pernilla Engström

2021-05-26 @ 08:14:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0