Pingstafton och unghästtestet!

Igår var det äntligen Wasabis stora dag och unghästtestet!
 
Jag började med att fixa stallet, släppa ut och fodra. Sen frukost och omladdning innan jag tvättade av Wasabi och knoppade henne. Lastade henne och Lemonaden, som var med som sällskapsdam i transporten, och åkte till Sundsvall. Helt problemfri var inte resan trots att hästarna stod lugnt, bilen började nämligen låta skumt med några mil kvar. Men det var troligen handbromsen som låg på eller samma fel som sist jag hade problem, en lös plåt i hjulet. Vi tog oss i alla fall både dit och hem.
 
Wasabi var jättespänd! Jag höll knappt på att få henne från parkeringen till mätningen, och sen ridhuset. Hon blev verkligen som en bäbis och ville inte gå. Väl i ridhuset var det lite bättre men inte bra. Hon stod emot och blev svårpåverkad, behövde mycket drivning men visade sig ändå inte riktigt. Hon som hoppat bra på all träning fick avbryta lite tidigare då hon inte bjöd och hoppade igenom språnget. Visningen vid hand gick ändå bättre. Men hon fick, i mitt tycke, låga poäng på typ och väldigt lågt på ben. Det känns inte alls bra att få lågt på ben, det är ju en viktig punkt, domaren ansåg att hon var betydande tåvid fram, det stämmer säkert men jag har ju varit mer bekymrad över hennes något veka kotor bak. Sen fick hon även lågt på galoppen eftersom den var så spänd och hon hellre ville trava, och givetvis lågt på hoppningen också. Men 8:a på skritt och trav får man väl vara nöjd med!
 
Planen var ju att Linda skulle vara medhjälpare men hon fick ju corona, och ett vanligt år hade vi haft uppstallning och möjlighet att gå ut och kolla anläggningen flera gånger. Det tycker jag har varit bra för mina hästar tidigare år, och hade nog varit bra även för Wasabi. Men nu är ju inget som det brukar, man fick ju bara komma precis till sin visning och sedan åka igen, men det var ju ingen trängsel på parkeringen direkt! 
 
Man får ju inte vara besviken efter en visning, det är unga hästar, allt kan hända och bedömningen är ju vad de ser just den dagen. Samtidigt så känns det verkligen som att hon är så mycket bättre än de poäng hon fick! Och poängen följer ju hästen sen, speciellt om man vill avla på dom. Jag stör mig ju fortfarande på att Clarinett har så dåliga hopppoäng från sitt unghästtest, när hon busade runt i stället för att visa upp sig, hon hoppar ju galet mycket bättre än sina riktigt dåliga hoppbetyg. Men jag tycker fortfarande att Wasabi är jättefin, troligen min bästa häst och ge henne ett par år så är hon i kapp! Dessutom är hon många erfarenheter rikare, och har ändå mognat en del nu under våren. Det kommer bli bra!
 
Hemma igen så plockade jag ihop, mockade och nattade hästarna, alla sover ute igen. Sen åt vi rester till middag och la oss tidigt, såg lite av Eurovision i sängen, men en tidig kväll var nog behövligt! Nisse var ju med mig till Sundsvall, men fick ju vara kvar med Lemonaden vid bilen. Han fick dock hämta pris efter, hans uppfödning Rollcat blev bästa unghäst i Mellersta Norrlands hästavelsförbund i fjol och han fick en jättefin stålhäst!
 
Nu nya tag och hitta nya mål att jobba mot!
 
Nytvättad!
 
Lastning, med knoppar!
 
På plats i Sundsvall! 
 
Visst är hon fin? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0